Sayfa 190 / 483 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
5,671 ile 5,700 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

(FLAŞ) Şike Soruşturması kapsamında şüpheli konumundaki futbolcu ve yöneticilere stadyum yasağı geliyor...

03 Aralık 2011 Cumartesi - 16:00
    DHA
    Futbolu derinden sarsan Şike Soruşturması'nda merakla beklenen iddianame'nin detayları açıklandı. İddianame'deki bir madde, futbol maçlarını kısa vadede derinden etkileyebilecek cinsten...

DHA'nın "Son Dakika" haberine göre; Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin stadlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazı kolluk kuvvetlerine gönderilecek. Şüpheli futbolcu ve yöneticilerin yaklaşık 93 kişi olduğu belirtiliyor.

İddianamede şike ve teşvikle suçlanıp tutuksuz yargılanan şüpheli sıfatındaki futbolcular şöyle; Mehmet Yıldız, Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin ve Mustafa Ulaş Ortakaya.

Yöneticiler; Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener ve Nevzat Şakar.

Bizim Sercan'ı şu an maçtan alıp çıkarmasınlar adam 40 yılda bir ilk 11 çıktı :

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.
    Cornu Berk ile görüştü..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Şimdi işler iyice karıştı. İddianame kabul edildiği anda Trabzon ve Beşiktaş Avrupa'dan men edilecek. Alacağı cezadan ziyade ülke puanımız da elden gidecek. TFF en başında bu kulüpleri göndermeseydi böyle olmazdı ama gerçi tek suçlu Fenerbahçe'ydi onlara göre. İşin komik tarafı TFF şike için o kadar yüklenirken takımlara kendi içindeki isimler de bu işin içinde gözüküyor. Allah Türk Futbolu'nun sonunu hayır etsin...
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Uefa'nin sikeye ve tesvike verdigi ceza aynimi acaba ?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Uefa'nin sikeye ve tescike verdigi ceza aynimi acaba ?
    Aynı değildir büyük ihtimal. Ama 0 tolerans olayı var ya UEFA'ya göre büyük bir ceza kapıda gibi gözüküyor.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben Beşiktaş ve Trabzonun men edileceğine ihtimal vermiyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Men edilmedikleri takdirde tazminat alma ihtimalimiz hayli artar. Aynı suç, birisini alırken diğerini göz göre göre oyunlarla almamak hatadır ve bunun bedelini ödemeliler. Ben de men edileceklerini sanmıyorum ve UEFA'nın da topu federasyona atıp, sıyrılcağını olursa tazminatı TFF'nin ödeyeceğini düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

O zaman Fenerbahçe'nin suçu neydi ? Sadece Aziz Yıldırım mı ?
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Şöyle de bir şey var, federasyon hemen pazartesi günü UEFA'ya başvurup, aman bizi kupalardan men edersiniz, nolur etmeyin ben Beşiktaş ve Trabzon'u da geri çekiyorum demesi gerekir. Yoksa federasyonun tamamen art nyetle Fenerbahçe'yi göndermediği resmen ispatlanmış olur, ortaya çıkmış olur demiyorum çünkü ortaya zaten çıkmıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Men edilmedikleri takdirde tazminat alma ihtimalimiz hayli artar. Aynı suç, birisini alırken diğerini göz göre göre oyunlarla almamak hatadır ve bunun bedelini ödemeliler. Ben de men edileceklerini sanmıyorum ve UEFA'nın da topu federasyona atıp, sıyrılcağını olursa tazminatı TFF'nin ödeyeceğini düşünüyorum.
    Abi cidden para falan umrumda değil artık.. Bazı şeyler değişsin yeter bu ülkede..

Cevap sorunun içinde ya..

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Benim kafam epey karisik ?

Cornu yillarca bas savcilik yapmis adam, geliyor bizim Savciyla gorusuyor. Buna ragmen TS ve Bjk yi Avrupaya kabul ediyorlar. 0 toleransa ragmen

Bizim Baskanin serbest kalmasi icin savci kefalet istiyor , mahkeme gerek gormuyor. Yurt disi yasagi var onuda birden bire kaldiriyorlar.

Iddianamede ismimizin gecmesi normal ama gercekten tesvik sucu varsa savci niye bu adamlari icerde tutmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Aslında iddianamenin kabulünden sonra UEFA'nın yapacağı açıklama herşeyi belli edecek. Kesinlikle biz iç işlere karışmayız denip top TFF'ye atılacak. Fenerbahçe sorusu gündeme geldiğinde de o kararı TFF aldı denecek. Sonra ben göreceğim bizim TFF'yi...
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Cornu yillarca bas savcilik yapmis adam, geliyor bizim Savciyla gorusuyor. Buna ragmen TS ve Bjk yi Avrupaya kabul ediyorlar. 0 toleransa ragmen

Bizim Baskanin serbest kalmasi icin savci kefalet istiyor , mahkeme gerek gormuyor. Yurt disi yasagi var onuda birden bire kaldiriyorlar.

Iddianamede ismimizin gecmesi normal ama gercekten tesvik sucu varsa savci niye bu adamlari icerde tutmaz.
    Cevap yine aynı. Aziz Yıldırım'ı bitirmek.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Abi cidden para falan umrumda değil artık.. Bazı şeyler değişsin yeter bu ülkede..

Para benim de umrumda değil, sadece bu mahkemede hangi karar çıkarsa çıksın, daha neyin ne olduğunu bilmeden Fenerbahçe'yi suçlayan, küme düşsün diye çok isteyen ve olayları derinlemesine incelemeden sadece iftira atanlar, durmayacaklardır, aklandığında da Fenerbahçe, Aziz Yıldırım olayı bağladı diyeceklerdir. Nasıl ki değişmesi istenen yasanın değişme talebinin Aziz Yıldırımla hiç alakası olmamasına rağmen onunla bağlandı.

Bu kadar gücü olan birisiyse neden aylardır içeride? Ama inandıramazsın, çamur at izi kalsın politikaları tutacak, eğer ki CAS davayı Fenerbahçe lehine sonuçlandırırsa, en azından hakkı yenenlerin vicdanı rahatlar ve o dönemde elbette Fenerbahçe gitmeyecek diye ortalarda gezenler bir nebze olsun olayın farkına varırlar ki hiç sanmıyorum varacakları ama susup ortadan kaybolacaklardır ve zaman zaman çıkıp şikeci Fenerbahç deyip çamuru bulandırmaya çalışacaklardır.

Bu sebeple CAS'ta kazanmak önemli, ben şike olduğuna da inanmıyorum zaten ama şu aşamada benim için o önemli değil, TFF'nin bizi nasıl mağdur ettiği görülsün istiyorum sadece bu ŞL mevzusunda.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana göre takımları çekmesinler. Zaten olan oldu. Baştan beri saçmalıktı ispatı olmadan birilerini yasaklamak. Bari sadece F.Bahçe yansın. İki takımıda çekerlerse olan ülke futboluna olacak. üç beş puan geliyor. Ts ve BJK men edilse ne işimize yarayacak sanki.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Cevap yine aynı. Aziz Yıldırım'ı bitirmek.
    Mahkeme kabul etsinde icerigi gorelim cevap icin.

Ayrica 2 gizli tanik var deniliyor bu is oldu " Kurtlar Vadisi super lig "

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İşte UEFA'nın aslında 0 tolerans gibi bir uygulaması yok bu TFF uydurması sanırım. Çünkü TFF başkanı savcı ile görüştü ve tüm bu iddianameden haberdar, hal böyleyken Fenerbahçe'yi almayıp aynı suçtan içeride teknik direktörü ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan başkanı almak ve daha 1 hafta önce çıkıp da, UEFA bizi tehdit etti demek ki UEFA'nın tehdit etmediği, eğer Fenerbahçe sorumluluğu alıyorsa bu durum ispatlanırsa onların sadece ceza alabileceği, çok düşük ihtimal milli takıma ceza gelebileceğini söylemiş, belgelerde gördük.

İşte tutarsızlıklar, tutarsızlıklar. Başından beri bunu söylüyoruz ve başından beri de tepki görüyoruz. Bazı şeylerin artık anlaşılıyor olması da sevindirici tabi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu arada bir dipnot.. 6 ay süreyle tutuklu olarak ceza evinde bulunan kişiler çıktıklarında ihalelere katılamıyorlar.. az kaldı 6 ayn dolmasına sonra serbest kalır zaten Aziz Yıldırım..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cornu savcıyla görüşmüş ama tek bir bilgi dahi vermemiş savcı. Beşiktaş ve Trabzon'un men edilmesi imkansız gibi.. UEFA yediremez bunu kendine, o zaman TFF'nin işini bitirir. ama şunu belirtmek gerekir; UEFA ceza verecekse Beşiktaş ve Trabzonspor a verebilir. gidip te; Fenerbahçe ve diğer kulüpler bu cezadan etkilenmezler. ama Türk milli takımını bilemem. çünkü; bu hataları yiyenler o federasyonun başında. UEFA ona da ceza vercek olursa kimse hayır diyemez.. birçok kişinin uykusu kaçmıştır artık. bu arada sıfır tolerans diye bir şey olmadığına da eminim UEFA nezdinde, bizimkilerin uydurması.. hatta tek çıkış yollarıydı. o da çürüdü.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Mahkeme kabul etsinde icerigi gorelim cevap icin.

Ayrica 2 gizli tanik var deniliyor bu is oldu " Kurtlar Vadisi super lig "
    Basın öyle yönlendirdi ki kamuoyunu. Bu işte tek suçlu Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gibi gösterildi. Türk Futbolunu bitirdiğimiz söylendi. En başında da söylemiştim. Bu suçlamalar sonunda Aziz Yıldırım ceza alırsa sadece suç örgütü lideri olmaktan ceza alır. Yani olay dönecek dolaşacak şikeden değil de suç örgütüne bağlanacak.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bir de eklenebilecek bir nokta daha; bunları neden sadece Fenerbahçeliler önceden görebildi ? yoksa diğer takım ve taraftarlarının işine mi gelmiyordu ?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Para benim de umrumda değil, sadece bu mahkemede hangi karar çıkarsa çıksın, daha neyin ne olduğunu bilmeden Fenerbahçe'yi suçlayan, küme düşsün diye çok isteyen ve olayları derinlemesine incelemeden sadece iftira atanlar, durmayacaklardır, aklandığında da Fenerbahçe, Aziz Yıldırım olayı bağladı diyeceklerdir. Nasıl ki değişmesi istenen yasanın değişme talebinin Aziz Yıldırımla hiç alakası olmamasına rağmen onunla bağlandı.

Bu kadar gücü olan birisiyse neden aylardır içeride? Ama inandıramazsın, çamur at izi kalsın politikaları tutacak, eğer ki CAS davayı Fenerbahçe lehine sonuçlandırırsa, en azından hakkı yenenlerin vicdanı rahatlar ve o dönemde elbette Fenerbahçe gitmeyecek diye ortalarda gezenler bir nebze olsun olayın farkına varırlar ki hiç sanmıyorum varacakları ama susup ortadan kaybolacaklardır ve zaman zaman çıkıp şikeci Fenerbahç deyip çamuru bulandırmaya çalışacaklardır.

Bu sebeple CAS'ta kazanmak önemli, ben şike olduğuna da inanmıyorum zaten ama şu aşamada benim için o önemli değil, TFF'nin bizi nasıl mağdur ettiği görülsün istiyorum sadece bu ŞL mevzusunda.
    noktasından virgülüne kadar katılmamak elde değil..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Zaten sıfır Tolerans olayının saçmalığı en başından beri belliydi.. Zira,

Soruşturma başladığı ilk günlerde UEFA'nın bi açıklaması vardı hatırlarsınız, demişlerdi bizim için masumiyet karinesi önemlidir diye..

Hadi bunu da geçtim, Cornu'nun TFF ile yaptığı görüşmelerde " %1 bile mi ihtimal yok Fenerbahçe'nin suçsuz olması" sorusunu sorması bile sıfır toleransın uydurma olduğunu gösteriyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Basın öyle yönlendirdi ki kamuoyunu. Bu işte tek suçlu Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gibi gösterildi. Türk Futbolunu bitirdiğimiz söylendi. En başında da söylemiştim. Bu suçlamalar sonunda Aziz Yıldırım ceza alırsa sadece suç örgütü lideri olmaktan ceza alır. Yani olay dönecek dolaşacak şikeden değil de suç örgütüne bağlanacak.
    Aynen öyle, gazetelerde eşgal fotoğrafları mı ararsın, televizyonlarda ağızlarının suyu akarak olayları şekilden şekile sokanları mı ararsın..

Hadi buyrun Türk futbolu temizlendi, İşte size temiz lig..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bir de ben çıkıp da MAA'nın falan istifa etmesini istemiyorum.. hepsinin hesabını bir bir versinler. sonra defolsunlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Aynen öyle, gazetelerde eşgal fotoğrafları mı ararsın, televizyonlarda ağızlarının suyu akarak olayları şekilden şekile sokanları mı ararsın..

Hadi buyrun Türk futbolu temizlendi, İşte size temiz lig..
    TFF yönetiminde ismi geçen kişi dışarıda, başka kulüplerin yönetimindeki isimler dışarda ve iddianamede isimleri geçiyor bu kişilerin. Ama iki isim en başından beri yıpratılıyor ve hala da buna devam ediliyor. Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı. Ayrıca Melih Gökçek ve Emre Belözoğlu'na takipsizlik verilmiş. Mesaj olayı da çok büyütülmüştü. Ne oldu peki şimdi ? Uyumaya ve uyutulmaya devam...
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Olay Aziz Yıldırım'ı bitirmek olsaydı her türlü bunu yaparlardı. Örgüt kurma veya türevlerinden göz altına alırlardı ve olay biterdi. Toplumun dikkatini bu kadar çekmeye ne gerek vardı.

Konu Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'den uzaklaştırmaksa yine aynı sebepten içeri alıp şike yasasına hızlı bir madde ekletirlerdi ve içeri giren kişi başkanlıktan alınırdı vs.

Hiçbir takım temiz değil ve bu davalar sonucunda davadan aklananda, bu davada adı hiç geçmeyende temiz değildir.

Bu kadar büyük paranın döndüğü bir ortamda her şey doğru yürür mü?

Del Piero_10 Misafir

kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?
    Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.
    sanırım ironi var içinde ama anlamadım ben Umarım dava ilerledikçe aklımızdaki sorular da cevap bulur..

Mesaj Yetkileri