Sayfa 196 / 464 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296 ... SonSon
5,851 ile 5,880 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tayfur Havutçu,Serdal Adalı ,İbrahim Akın ve Ümit Karan Tahliye Edildi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Tayfur Havutçu,Serdal Adalı ,İbrahim Akın ve Ümit Karan Tahliye Edildi.
    8 kişi daha tahliye edilmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tayfur Havutçu, İbrahim Akın ve Serdal Adalı tahliye edildi...

Serdal Adalı, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler için tahliye kararı çıktı. Duruşma silivri cezaevinde duruşma salonunda görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı.

Kaynak: Sporx

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

İşte bakın bunu anlamıyor insanlar. Olması gereken oldu bu insanlar hep tutuksuz yargılanmalıydı. Ama hem aylarca yattılar hem de "yasa Aziz Yıldırım için çıkarılıyor ey ahali" kara propagandası ile fenerbahçe'ye saldırıldı. Yıllardır bunu anlamıyorum, yani medya fenerbahçe'ye vurmaya neden bu kadar meraklı? Sebep nedir arkadaş,günahtır günah! Hani Aziz Yıldırım için çıkarılmıştı bu yeni yasa?
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

E hani Aziz Yıldırım içindi bu yasa. İnsaf biraz.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    E hani Aziz Yıldırım içindi bu yasa. İnsaf biraz.
    Bence süreci iyi takip etmediğin için ve samimiyetimizden ötürü ben sana insaf diyorum.

Yasa daha kabul edilmedi. Resmi gazetede yayınlanmadı. Yasa ile bu tahliyeleri nasıl bir araya getirdin, nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım. Çünkü alakası bulunmuyor. Yasa resmi gazete çıktıysa ve ben kaçırdıysam orası ayrı.

İnsanların eleştirdiği noktayı hep tersten anlamakta ısrar ediyoruz. Yasanın 1-3 yıla indirilmesi nedeniyle kişilere özel yasa olması eleştiriliyordu. 6 ay içinde sırf bu olaylar patlak verdi diye değiştirilmesi eleştiriliyordu. Bu yasanın çıktığında cezalar ağır denildiğinde ses etmeyen bunca kişinin şimdi cıngar çıkarması eleştiriliyordu. Bu kısımları da malesef kaçırmışsın. İnsaf 2 oldu. Yasa çıkınca içerdekiler tutuksuz yargılanacak kısmı olayın sadece farklı bir boyutuydu. Önemli kısmı değildi. Tutuksuz yargılanmak ile şayet suçluysan beraat etmek arasında çok fark vardır.

Bu nedenle inen süreye ve taban cezaya karşı bir isyan var. 1 yıl demenin ne anlama geldiğini biliyoruz. Paraya çevrilemez, katlanır, şöyle olur böyle olur deniyor. Yasada bunlar var mı bilmiyorum. Böyle noktalar varsa malesef bunlarda işte bu tepki koyan kişilerin sayesinde olmuştur.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Bence süreci iyi takip etmediğin için ve samimiyetimizden ötürü ben sana insaf diyorum.

Yasa daha kabul edilmedi. Resmi gazetede yayınlanmadı. Yasa ile bu tahliyeleri nasıl bir araya getirdin, nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım. Çünkü alakası bulunmuyor. Yasa resmi gazete çıktıysa ve ben kaçırdıysam orası ayrı.

İnsanların eleştirdiği noktayı hep tersten anlamakta ısrar ediyoruz. Yasanın 1-3 yıla indirilmesi nedeniyle kişilere özel yasa olması eleştiriliyordu. 6 ay içinde sırf bu olaylar patlak verdi diye değiştirilmesi eleştiriliyordu. Bu yasanın çıktığında cezalar ağır denildiğinde ses etmeyen bunca kişinin şimdi cıngar çıkarması eleştiriliyordu. Bu kısımları da malesef kaçırmışsın. İnsaf 2 oldu. Yasa çıkınca içerdekiler tutuksuz yargılanacak kısmı olayın sadece farklı bir boyutuydu. Önemli kısmı değildi. Tutuksuz yargılanmak ile şayet suçluysan beraat etmek arasında çok fark vardır.

Bu nedenle inen süreye ve taban cezaya karşı bir isyan var. 1 yıl demenin ne anlama geldiğini biliyoruz. Paraya çevrilemez, katlanır, şöyle olur böyle olur deniyor. Yasada bunlar var mı bilmiyorum. Böyle noktalar varsa malesef bunlarda işte bu tepki koyan kişilerin sayesinde olmuştur.
    Şike davasında verilen tahliye kararının gerekçeleri "Atılı suçun mahiyeti", "Mevcut delil durumu", "Tutuklulukta geçen süre" ve "Yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by vFor View Post
    Şike davasında verilen tahliye kararının gerekçeleri "Atılı suçun mahiyeti", "Mevcut delil durumu", "Tutuklulukta geçen süre" ve "Yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.
    Daha değişmemiş bir yasayı gerekçe olarak gösteriyorlarsa bu mahkemenin sorunudur. Referanduma giderse bu kişiler tekrar içeri mi alınacak.

Şimdi orada anlattığım şeylerin sonunda yasanın durumu ile ilgilide birşey belirttim. Asıl dikkat çekmek istediğim kısım 2. paragraf ve devamıdır. Burada veya herhangi bir platformda hani Aziz Yıldırım yasasıydı diye söylenebilmesi için insanların bu yasa değişirse Aziz Yıldırım tutuksuz yargılanacak demeleri gerekirdi.

Kim olursa olsun bu değişen yasa şikenin önünü açmıştır. Tekrar incelenmesini isteyen Cumhurbaşkan'ına karşı dalga geçer gibi tekrar aynı yasayı gönderirsen umarım o da uğraştırır ve referanduma götürür. Yine ekliyorum. Kabul ettiyse ve yayınlandıysa ben kaçırmışım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Daha değişmemiş bir yasayı gerekçe olarak gösteriyorlarsa bu mahkemenin sorunudur. Referanduma giderse bu kişiler tekrar içeri mi alınacak.

Şimdi orada anlattığım şeylerin sonunda yasanın durumu ile ilgilide birşey belirttim. Asıl dikkat çekmek istediğim kısım 2. paragraf ve devamıdır. Burada veya herhangi bir platformda hani Aziz Yıldırım yasasıydı diye söylenebilmesi için insanların bu yasa değişirse Aziz Yıldırım tutuksuz yargılanacak demeleri gerekirdi.

Kim olursa olsun bu değişen yasa şikenin önünü açmıştır. Tekrar incelenmesini isteyen Cumhurbaşkan'ına karşı dalga geçer gibi tekrar aynı yasayı gönderirsen umarım o da uğraştırır ve referanduma götürür. Yine ekliyorum. Kabul ettiyse ve yayınlandıysa ben kaçırmışım.
    Referanduma veya anayasa mahkemesine gitmeyecek yasa. Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Ben tekrar incelenmesi için yolladım onlar aynı şeyi uygun gördülerse saygı duyarım dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben gerçekten bizimkileri tebrik ettim valla.. Kendi kendimize şike yapmışız anlaşılan.. Sanrım dağıtılan primleri savcı Şike zannetti

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Şike yaparken anlaştığımız diğer takım elemanları daha az şike yapmış demektir bu.Adam gibi yapsak onlar da içeride kalırdı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Yönetimimizin bi kısmı tutukluya acaba sayın savcı kulüp içerisindeki ve kulübe yakın olan kişiler arasındaki hiyerarşik yapıyı örgüt mü zannetti diye düşündürüyor insana
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Süreç tamamlanıyor, anlatamadık yasanın değişmesiyle Aziz Yıldırım kesin çıkacak diye bir şey yok diye, şimdi geçen gün yasada yer aldığını düşünüp yanıldığım olay, TFF'nin talimatlarında varmış. Girişimde bulunmak ve teşvik vermeye küme düşme cezası verilmesin diye değiştirilmesi düşünülüyormuş talimat. Figüranlar dağılıyor, içeride çok az kişi kalacak muhtemelen ve kalan isimler de belli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Süreç tamamlanıyor, anlatamadık yasanın değişmesiyle Aziz Yıldırım kesin çıkacak diye bir şey yok diye, şimdi geçen gün yasada yer aldığını düşünüp yanıldığım olay, TFF'nin talimatlarında varmış. Girişimde bulunmak ve teşvik vermeye küme düşme cezası verilmesin diye değiştirilmesi düşünülüyormuş talimat. Figüranlar dağılıyor, içeride çok az kişi kalacak muhtemelen ve kalan isimler de belli.
    teşvike küme düşme kaldırılsın mı? oh mis gibi trabzon kafadan aklanır,türkiye geceleri rahat uyur bir tek fenerbahçe yargılanırsa.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by sananes View Post
    teşvike küme düşme kaldırılsın mı? oh mis gibi trabzon kafadan aklanır,türkiye geceleri rahat uyur bir tek fenerbahçe yargılanırsa.
    http://www.htspor.com/futbol/haber/6...ldi-58-maddeye

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Öyle bir şey olursa kıyamet kopar. Teşvik de bir nevi şikedir. Ve en ağır cezayı teşviği yapanlarda almalıdır.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

(...) geçen gün yasada yer aldığını düşünüp yanıldığım olay, TFF'nin talimatlarında varmış. Girişimde bulunmak ve teşvik vermeye küme düşme cezası verilmesin diye değiştirilmesi düşünülüyormuş talimat.
    Tahminim, meseleyi çok güzel kapatır böyle bir değişiklik. Bir futbol maçında şike yapıldığını ispatlamak, tek başına öyle pek kolay bir iş olmadığı için, her potansiyel veya aktüel şike teşebbüs olarak kalır.

Mevcut davada da Federasyon, bu değişiklik mucibince kimseye ceza vermez. Adli süreç bir yandan kendi kendine işler ve bir kaç sene sürer; sonucunda şahıslar mahkum edilse bile tutuklu kaldıkları süre aldıkları cezaya mahsup edilir. Olur da dava erken biter gibi olursa, yahut içeride kalanlar için de tutuksuz yargılanabilme söz konusu olursa, olayın soğumasından istifadeyle kolaylıkla araya bir para cezasına çevrilebilirlik sıkıştırılır.

Adli sürecin sonunda, karar ne olursa olsun (mahkumiyet veya beraat) elimizde bir adet sap ile bir adet saman olur. Adli yargı teşebbüsten ceza verir, ama Federasyon teşebbüse cezayı çoktan kaldırmış olur. Kimse bir yere düşmez, müsterih olun.

Böyle bir şey olursa, 6 aydır içeride yatan Tayfur Havutçu, Serdar Adalı vs. ve belki bir 6 ay daha içeride yatacak olan Aziz Yıldırım'ı temsilen, bizzat ben, buradan, küfür bile ederim bu dolabı çevirenlere.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Tahminim, meseleyi çok güzel kapatır böyle bir değişiklik. Bir futbol maçında şike yapıldığını ispatlamak, tek başına öyle pek kolay bir iş olmadığı için, her potansiyel veya aktüel şike teşebbüs olarak kalır.

Mevcut davada da Federasyon, bu değişiklik mucibince kimseye ceza vermez. Adli süreç bir yandan kendi kendine işler ve bir kaç sene sürer; sonucunda şahıslar mahkum edilse bile tutuklu kaldıkları süre aldıkları cezaya mahsup edilir. Olur da dava erken biter gibi olursa, yahut içeride kalanlar için de tutuksuz yargılanabilme söz konusu olursa, olayın soğumasından istifadeyle kolaylıkla araya bir para cezasına çevrilebilirlik sıkıştırılır.

Adli sürecin sonunda, karar ne olursa olsun (mahkumiyet veya beraat) elimizde bir adet sap ile bir adet saman olur. Adli yargı teşebbüsten ceza verir, ama Federasyon teşebbüse cezayı çoktan kaldırmış olur. Kimse bir yere düşmez, müsterih olun.

Böyle bir şey olursa, 6 aydır içeride yatan Tayfur Havutçu, Serdar Adalı vs. ve belki bir 6 ay daha içeride yatacak olan Aziz Yıldırım'ı temsilen, bizzat ben, buradan, küfür bile ederim bu dolabı çevirenlere.

Konu içerisinde bulunabilir, belki kızanlar olabilir ama şöyle demiştim, bu işte şike teşvik bir şekilde kapatılacak, Aziz Yıldırım suç örgütü kurmaktan ceza alacak ve Fenerbahçe'den uzaklaştırılacak, puan silme cezasıyla takımlar geçiştirilecek. Aziz Yıldırım istifa eder diye bekliyorlardı, hatta iyi niyet göstergesi için etmeli gibi yönlendirme yapanlar vardı ama Aziz Yıldırım ben kendime güveniyorum, etmeyeceğim dediğinde, tüm camia birleştiğinde saçmalıklar da ard arda geldi çünkü bu planlanmamıştı.

Fenerbahçe hariç ki şikeyi ispatladığını iddia ediyor savcı, diğer takımlar ve suçlulular muhtemelen kurtulacak. Dava uzun yıllar sürerse, bu geçen süreçte dava sonucu Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşmesi gerekeceğinden ve örneğin 5 sene dava süren süreçte Fenerbahçe 3 şampiyonluk kazanmış olsa, o 5 seneyi iptal edebilecek bir karar veremezler ve dediğin gibi düşme olmadan puan silme şeklinde geçiştirirler.

Tahliye olanlar cumhurbaşkanının yasayı onaylamak zorunda olduğunu bilen mahkemenin değişen yasaya göre diye açıklamasıyla dışarı çıktılar. Yasa değişmeseydi dava başladığında çıkabilirlerdi ancak.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Dava uzun yıllar sürerse, bu geçen süreçte dava sonucu Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşmesi gerekeceğinden ve örneğin 5 sene dava süren süreçte Fenerbahçe 3 şampiyonluk kazanmış olsa, o 5 seneyi iptal edebilecek bir karar veremezler ve dediğin gibi düşme olmadan puan silme şeklinde geçiştirirler.
    Yok, bu tarz bir değişiklikten sonra puan da silinmez muhtemelen.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş siyahdan beyaza.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Beşiktaş siyahdan beyaza.
    İşte fark burada, tahliye olan Fenerbahçeli olsaydı yani Aziz Yıldırım, yasanın değişme sürecinden başlar, ne yaptı etti kendini çıkarttı diye yorumlardınız. Bu benim takıldığım nokta, işimize geldiği gibi yorum yapıyoruz belki ben de böyleyim ama rahatsız edici bir durum işte bu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İşte fark burada, tahliye olan Fenerbahçeli olsaydı yani Aziz Yıldırım, yasanın değişme sürecinden başlar, ne yaptı etti kendini çıkarttı diye yorumlardınız. Bu benim takıldığım nokta, işimize geldiği gibi yorum yapıyoruz belki ben de böyleyim ama rahatsız edici bir durum işte bu.
    Emin ol ki demezdim. Bana inanmayacaksınız belki ama demezdim. Biliyorum Fenerbahçe hakkında , Aziz Yıldırım hakkında kötü şeyler söyledim çok olay çıkardım ama bunu derdim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by AykutKocaman View Post
    Beşiktaş camiası da çok siyah günler geçirdi sorma.
    Çok sevdikleri insanlar hapiste oldu. Teknik direktörlerinden oldular bunlar yeterli değil mi ?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Beşiktaşlıların neler yaşadığını nereden biliyorsun?
    So what?
    Saike

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Geçirdik tabii ki. Sen kendinden pay biç bir kere. Aziz Yıldırım ve yöneticileriniz cezaevine ilk girdiklerinde çok sıkıntılı gergin günler yaşamadınız mı ve şu anda bile hâlâ yaşamıyor musunuz? Teknik direktörümüzden olduk, en iyi en iş bitirici yöneticimizden olduk. Tam 5 ayımız heba oldu, o insanlar da 5 ay boyunca içerde kimbilir ne sıkıntılar yaşadı her türlü konuda. Yani bu yorumu bir FB'linin yapması çok ilginç geldi bana.!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Yahu ne diyoruz hepsi BAHANE.. Amaç Aziz Yıldırım en başından beri savnduk bunu.. Alın işte bi emsal daha size..

Bu arada haksız yere 5 ay içerde tutulan kişilerin tahliyesine de insani olarak çok sevindim..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hayırlı olsun. Hiç bir zaman zaten inanmadım şike yaptıklarına. Heleki Tayfur Havutçu gibi bir kişinin böyle bir işe bulaşmış olması imkansızdı. Yattıkları kar kalacak yanlarına o olacak... Baştan beridir olması gereken aylar sonra oluyor. Darısı diğerlerinin başına...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Hayırlı olsun. Hiç bir zaman zaten inanmadım şike yaptıklarına. Heleki Tayfur Havutçu gibi bir kişinin böyle bir işe bulaşmış olması imkansızdı. Yattıkları kar kalacak yanlarına o olacak... Baştan beridir olması gereken aylar sonra oluyor. Darısı diğerlerinin başına...
    Tayfur havutçu aklandı mı ? daha yargı süreci devam ediyor sadece tutuksuz yargılanacak.
    ama bence de Tayfur veya Serdal adalı bu işlere karıştıklarına inanmıyorum. Bir de Beşiktaş yönetimi Tayfur hocanın arkasında durdu ama Serdal Adalı'ya aynı ilgiyi göstermedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Tayfur havutçu aklandı mı ? daha yargı süreci devam ediyor sadece tutuksuz yargılanacak.
    ama bence de Tayfur veya Serdal adalı bu işlere karıştıklarına inanmıyorum. Bir de Beşiktaş yönetimi Tayfur hocanın arkasında durdu ama Serdal Adalı'ya aynı ilgiyi göstermedi.
    Bana göre aklandı... Bu sürecin devam edip etmemesi felan bunlar boş işler. Ne dolapların döndüğü belli değil zaten. Skandal üzerine skandallar yaşanıyor. Tahliye olmaları bana göre onların bu davadan aklanacaklarını gösteriyor. Asıl önemli olan içeridekiler bu süreçte. Dışarı çıkanlara pek birşey olacağını düşünmüyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

Sonunda 3 karanfil tahliye edildi

Mesaj Yetkileri