Tayfur Havutçu,Serdal Adalı ,İbrahim Akın ve Ümit Karan Tahliye Edildi.
Tayfur Havutçu,Serdal Adalı ,İbrahim Akın ve Ümit Karan Tahliye Edildi.
Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tayfur Havutçu, İbrahim Akın ve Serdal Adalı tahliye edildi...
Serdal Adalı, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler için tahliye kararı çıktı. Duruşma silivri cezaevinde duruşma salonunda görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı.
Kaynak: Sporx
İşte bakın bunu anlamıyor insanlar. Olması gereken oldu bu insanlar hep tutuksuz yargılanmalıydı. Ama hem aylarca yattılar hem de "yasa Aziz Yıldırım için çıkarılıyor ey ahali" kara propagandası ile fenerbahçe'ye saldırıldı. Yıllardır bunu anlamıyorum, yani medya fenerbahçe'ye vurmaya neden bu kadar meraklı? Sebep nedir arkadaş,günahtır günah! Hani Aziz Yıldırım için çıkarılmıştı bu yeni yasa?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
E hani Aziz Yıldırım içindi bu yasa. İnsaf biraz.
(/s)
Bence süreci iyi takip etmediğin için ve samimiyetimizden ötürü ben sana insaf diyorum.
Yasa daha kabul edilmedi. Resmi gazetede yayınlanmadı. Yasa ile bu tahliyeleri nasıl bir araya getirdin, nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım. Çünkü alakası bulunmuyor. Yasa resmi gazete çıktıysa ve ben kaçırdıysam orası ayrı.
İnsanların eleştirdiği noktayı hep tersten anlamakta ısrar ediyoruz. Yasanın 1-3 yıla indirilmesi nedeniyle kişilere özel yasa olması eleştiriliyordu. 6 ay içinde sırf bu olaylar patlak verdi diye değiştirilmesi eleştiriliyordu. Bu yasanın çıktığında cezalar ağır denildiğinde ses etmeyen bunca kişinin şimdi cıngar çıkarması eleştiriliyordu. Bu kısımları da malesef kaçırmışsın. İnsaf 2 oldu. Yasa çıkınca içerdekiler tutuksuz yargılanacak kısmı olayın sadece farklı bir boyutuydu. Önemli kısmı değildi. Tutuksuz yargılanmak ile şayet suçluysan beraat etmek arasında çok fark vardır.
Bu nedenle inen süreye ve taban cezaya karşı bir isyan var. 1 yıl demenin ne anlama geldiğini biliyoruz. Paraya çevrilemez, katlanır, şöyle olur böyle olur deniyor. Yasada bunlar var mı bilmiyorum. Böyle noktalar varsa malesef bunlarda işte bu tepki koyan kişilerin sayesinde olmuştur.
Daha değişmemiş bir yasayı gerekçe olarak gösteriyorlarsa bu mahkemenin sorunudur. Referanduma giderse bu kişiler tekrar içeri mi alınacak.
Şimdi orada anlattığım şeylerin sonunda yasanın durumu ile ilgilide birşey belirttim. Asıl dikkat çekmek istediğim kısım 2. paragraf ve devamıdır. Burada veya herhangi bir platformda hani Aziz Yıldırım yasasıydı diye söylenebilmesi için insanların bu yasa değişirse Aziz Yıldırım tutuksuz yargılanacak demeleri gerekirdi.
Kim olursa olsun bu değişen yasa şikenin önünü açmıştır. Tekrar incelenmesini isteyen Cumhurbaşkan'ına karşı dalga geçer gibi tekrar aynı yasayı gönderirsen umarım o da uğraştırır ve referanduma götürür. Yine ekliyorum. Kabul ettiyse ve yayınlandıysa ben kaçırmışım.
Ben gerçekten bizimkileri tebrik ettim valla.. Kendi kendimize şike yapmışız anlaşılan.. Sanrım dağıtılan primleri savcı Şike zannetti![]()
Şike yaparken anlaştığımız diğer takım elemanları daha az şike yapmış demektir bu.Adam gibi yapsak onlar da içeride kalırdı.
Yönetimimizin bi kısmı tutukluya acaba sayın savcı kulüp içerisindeki ve kulübe yakın olan kişiler arasındaki hiyerarşik yapıyı örgüt mü zannetti diye düşündürüyor insana![]()
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Süreç tamamlanıyor, anlatamadık yasanın değişmesiyle Aziz Yıldırım kesin çıkacak diye bir şey yok diye, şimdi geçen gün yasada yer aldığını düşünüp yanıldığım olay, TFF'nin talimatlarında varmış. Girişimde bulunmak ve teşvik vermeye küme düşme cezası verilmesin diye değiştirilmesi düşünülüyormuş talimat. Figüranlar dağılıyor, içeride çok az kişi kalacak muhtemelen ve kalan isimler de belli.
Tahminim, meseleyi çok güzel kapatır böyle bir değişiklik. Bir futbol maçında şike yapıldığını ispatlamak, tek başına öyle pek kolay bir iş olmadığı için, her potansiyel veya aktüel şike teşebbüs olarak kalır.
Mevcut davada da Federasyon, bu değişiklik mucibince kimseye ceza vermez. Adli süreç bir yandan kendi kendine işler ve bir kaç sene sürer; sonucunda şahıslar mahkum edilse bile tutuklu kaldıkları süre aldıkları cezaya mahsup edilir. Olur da dava erken biter gibi olursa, yahut içeride kalanlar için de tutuksuz yargılanabilme söz konusu olursa, olayın soğumasından istifadeyle kolaylıkla araya bir para cezasına çevrilebilirlik sıkıştırılır.
Adli sürecin sonunda, karar ne olursa olsun (mahkumiyet veya beraat) elimizde bir adet sap ile bir adet saman olur. Adli yargı teşebbüsten ceza verir, ama Federasyon teşebbüse cezayı çoktan kaldırmış olur. Kimse bir yere düşmez, müsterih olun.
Böyle bir şey olursa, 6 aydır içeride yatan Tayfur Havutçu, Serdar Adalı vs. ve belki bir 6 ay daha içeride yatacak olan Aziz Yıldırım'ı temsilen, bizzat ben, buradan, küfür bile ederim bu dolabı çevirenlere.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Konu içerisinde bulunabilir, belki kızanlar olabilir ama şöyle demiştim, bu işte şike teşvik bir şekilde kapatılacak, Aziz Yıldırım suç örgütü kurmaktan ceza alacak ve Fenerbahçe'den uzaklaştırılacak, puan silme cezasıyla takımlar geçiştirilecek. Aziz Yıldırım istifa eder diye bekliyorlardı, hatta iyi niyet göstergesi için etmeli gibi yönlendirme yapanlar vardı ama Aziz Yıldırım ben kendime güveniyorum, etmeyeceğim dediğinde, tüm camia birleştiğinde saçmalıklar da ard arda geldi çünkü bu planlanmamıştı.
Fenerbahçe hariç ki şikeyi ispatladığını iddia ediyor savcı, diğer takımlar ve suçlulular muhtemelen kurtulacak. Dava uzun yıllar sürerse, bu geçen süreçte dava sonucu Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşmesi gerekeceğinden ve örneğin 5 sene dava süren süreçte Fenerbahçe 3 şampiyonluk kazanmış olsa, o 5 seneyi iptal edebilecek bir karar veremezler ve dediğin gibi düşme olmadan puan silme şeklinde geçiştirirler.
Tahliye olanlar cumhurbaşkanının yasayı onaylamak zorunda olduğunu bilen mahkemenin değişen yasaya göre diye açıklamasıyla dışarı çıktılar. Yasa değişmeseydi dava başladığında çıkabilirlerdi ancak.
Beşiktaş siyahdan beyaza.
İşte fark burada, tahliye olan Fenerbahçeli olsaydı yani Aziz Yıldırım, yasanın değişme sürecinden başlar, ne yaptı etti kendini çıkarttı diye yorumlardınız. Bu benim takıldığım nokta, işimize geldiği gibi yorum yapıyoruz belki ben de böyleyim ama rahatsız edici bir durum işte bu.
Geçirdik tabii ki. Sen kendinden pay biç bir kere. Aziz Yıldırım ve yöneticileriniz cezaevine ilk girdiklerinde çok sıkıntılı gergin günler yaşamadınız mı ve şu anda bile hâlâ yaşamıyor musunuz? Teknik direktörümüzden olduk, en iyi en iş bitirici yöneticimizden olduk. Tam 5 ayımız heba oldu, o insanlar da 5 ay boyunca içerde kimbilir ne sıkıntılar yaşadı her türlü konuda. Yani bu yorumu bir FB'linin yapması çok ilginç geldi bana.!
Yahu ne diyoruz hepsi BAHANE.. Amaç Aziz Yıldırım en başından beri savnduk bunu.. Alın işte bi emsal daha size..
Bu arada haksız yere 5 ay içerde tutulan kişilerin tahliyesine de insani olarak çok sevindim..
Hayırlı olsun. Hiç bir zaman zaten inanmadım şike yaptıklarına. Heleki Tayfur Havutçu gibi bir kişinin böyle bir işe bulaşmış olması imkansızdı. Yattıkları kar kalacak yanlarına o olacak... Baştan beridir olması gereken aylar sonra oluyor. Darısı diğerlerinin başına...
Bana göre aklandı... Bu sürecin devam edip etmemesi felan bunlar boş işler. Ne dolapların döndüğü belli değil zaten. Skandal üzerine skandallar yaşanıyor. Tahliye olmaları bana göre onların bu davadan aklanacaklarını gösteriyor. Asıl önemli olan içeridekiler bu süreçte. Dışarı çıkanlara pek birşey olacağını düşünmüyorum.
Sonunda 3 karanfil tahliye edildi![]()