Cihan atti 1-0 ibb one geçti
Besiktas genel olarak iyi ama almeida ile olmaz bence , bu arada webo gerçekten cok buyuk topcu.
Hasan cikti oguzhan girdi
olcay muthis pas atti necip karsi karsiya kacirdi kalecide iyi cikartti
ibb"de turgay girdi - tom cikti
Olcay beklenenden iyi çıkacak gibi
Almeida 1-1 yapti
Fernandes çarptırdı da denebilir![]()
Sivok atti ama ofsayt
Maç 1-1 bitti
İkinci yarıyı izledim.Beşiktaş bize karşı da böyle oynarsa hezimet yaşatırız çok kötü oynuyorlar.1-0 yenik duruma düşünce Pektemek'in çıkıp Akyüz'ün girmesi acayip saçma geldi bana.Pektemek çok daha kaliteli bence.
Anlaşıldı bu takım bizi kanser etmeye devam edecek. Kesin olarak şunu söyleyeyim ki Batuhan-Mustafa-Almeida forvetleri ile biz hiç ama hiç bir şey yapamayız. Bütün takım Fernandes'e bağlı olduğu gibi Almeida bile Fernandes'in ortalarına bakıyor sadece. Fernandes bir sakatlansa ya da ceza alsa Almeida sahadan silinecek. Kesinlikle Webo'yu almamız gerekirdi. Haydi onu geçtim transfer sezonu bitmemişken atik bir hızlı atik bir forvet almamız lazım.
Size net olarak bir şey söyleyeyim; İBB'deki Holmen ve Webo bize gelse biz bu ligin tozunu attırırız bu kadar net söylüyorum.
FM Gazetesi
Webo - Tom bugun muthislerdi ibb ilerliyen haftalarda "bence" çok can yakarlar.
Bana göre İBB galibiyeti kaçıran taraftı.Yine her zamanki gibi kontraları etkili yapıyorlar.Fernandes'i Beşiktaş'tan çıkar kadrosu vasat.Fernandes ayakta tutuyor.
Eğer bu yönetim transfer sezonu kapanmadan adam gibi bir ortasaha ve özellikle kıvrak bir forvet almazsa ben artık hiç bir şey beklemem o yönetimden. Holmen ve Webo tarzı adam lazım bize. Takım küme düşeceğine borcu olsun kapansın arkadaş ya. Madara olacaksak paramızla madara olalım.
FM Gazetesi
Klasik,yıllardır alıştığımız Beşiktaş sahadaydı yine.Maça aslında fena başlamadık.İlk 15-20 dakika İBB kalemize bile gelemedi.Oyunun hakimiydik ama 1-2 pozisyon bulabildik anca.20'de Veli sakatlandıktan sonra İBB ağırlığını koydu ve oyunun hakimiyetini eline aldı.Pozisyonlar buldular ama atamadılar.İlk yarıda şutumuz yoktu.İkinci yarıda hücumda daha derli toplu oynadık.Ortada gidiyordu maç.İBB duran toptan Cihan ile buldu golü.Sonra biz daha çok bastırmaya başladık ve Almeida ile golü bulduk.Kısaca maçın özeti böyle.
Takım oyunu olarak vasat bir performans sergiledik.Maça başladığımızda,acaba yıllardır özlediğimiz Beşiktaş'ı mı seyredeceğiz dedim.İleride çoğalıp,paslarla oyunu tutuyorduk ama bu oyun uzun sürmedi.Bekler yeterince destek vermediler maçın başı ve sonu hariç.Yine özellikle maçın sonları haricinde yetenekli oyuncularımız da pek insiyatif alamadılar.Böyle olunca da berabere bitti beklenildiği gibi.
Cenk bugün bir kaç top sektirdi ama genel olarak iyiydi.İlk yarıda önemli bir pozisyon çıkarttı karşı karşıya.Hoca Toraman'ı anladığım kadarıyla ilk 11'in değişilmez ismi olarak düşünüyor.Umarım bu hatasının farkına bir an önce varır.Yıllardır seyrediyoruz.İyi bir stoper değil çünkü.Sırf kaptan kontenjanından kadroda yer alıyor.Veli'nin çıkması çok etkiledi.Veli'nin yerine Hasan Türk veya Necip daha iyi olur diye düşünüyordum ama bugün yanıldığımı gördüm.Oğuzhan'ın mutlaka ilk 11 başlaması lazım bu sistemde.Çünkü topu ileriye çok iyi taşıyor,iyi top dağıtıyor.Pektemek sezon hazırlığından beri pek iyi görüntü sergileyemiyor.Umarım bir an önce toparlanır.Diğer oyuncular ise idare ettiler.Daha iyi olmamız lazım ama.
So what?
Saike
Takımda kanat yok farkındamısınız.
----------Hasan
Fernandes - Veli
Olcay-----------------Pektemek
----------Almeida
Bu takımda madem Pektemek kanat olarak düşünülüyor, o zaman Almeida'nın alternatifi Batuhan ve Akyüz mü.
Çok acemi bir kadromuz var. Tecrübeli birkaç isme ihtiyacımız var. Orta alana kesinlikle Fernandes'İn yanına oyuncu lazım. Kanat lazım.
Git kardeşim Hurşut ile Erman Kılıç'ı al gel. Forvet transferine ihtiyaç var, Webo'yu al ne bileyim bir bitirici forvet almak lazım. Bunlar hiç gözükmeyen durumlar mı ?
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Şemsi bende senin gibi ilk 15 dakikayı görünce sevindim ama 10. dakikada arkadaşa dedim ki bu takım yıllardır ilk 15 dakika iyi oynuyor ama 15 dakikadan sonra düşmeye başlar. Bunu dedim ve Veli sakatlandı, akabinde düşüş başladı.
Şunu söyleyeyim; bu takım artık bariz şekilde 4-5-1 oynayamıyor bunu gördük yıllardır. 4-4-2 istiyor. Tek forvet kaldıramıyor bizi.
FM Gazetesi
Gerçi Pektemek uzun süre kanatta oynadı.Bu şekilde ondan faydalanmamız mümkün değil.Hoca ileri ikiliden birisinin kanat gibi oynaması sevdasından vazgeçse iyi olacak.Ya da Quaresma'yı affetsinler.Pektemek'in yerine giren Akyüz'ün Pektemek'in kötü halinden hiç bir farkı yok.Valla bu şartlar altında zor gol atarız.Duran toplara falan bakarız.
So what?
Saike
maçın 2. yarısını izledim tom webo ve edin harikalardı.Beşiktaş'ta da fernandes dışında göze çarpan yoktu, kadro çok acemi gibi, oğuzhan necip falan çok ışık vermedi.
Bu arada ekrem'in yaşı keşke 33 değilde 25 olsadı.
samet hoca 4-3-1-2 oynucagiz demisti bugun hic oyle olmadi pektemek kanattaydi daha çok.
Şemsi'nin maçın geneli hakkında yaptığı birçok yoruma katılıyorum. Düşündüğüm şeyleri yazmış.
Kendi görüşüm ise; Oğuzhan'ın ilk 11'de şans bulması ve Muhammed'i yedekten oyuna alması daha iyi olur bence. Hasan Türk cesareti için ise, hocayı tebrik ederim. Şahsen beğendim ben.
Hayret ettiğim tek konu ise, bir inat ve ego uğruna Q7'yi harcayıp M.Akyüz'ü ve Pektemek'i kanada hapsederek verim alamamak. Pektemek bu şekilde oynatılmaya devam ederse, bu sene bulduğu alıcıların birinden bile teklif alamaz önümüzdeki sene.
Sen, Q7'yi satacağım diyorsan oynatmak zorundasın. Kanatsız takıma elindeki en etkili olabilecek kanat oyuncusunu koymamak için saçmasapan fantezilere girmeye gerek yok...!!!
Last edited by footballer33 : 20.Ağustos.2012 at 00:36
Eee ne oLdu bizim çift forvet sistemi ?
Fernandes sorumLuLuk aLmadığı sürece bizim takımdan birşey oLmaz. Fernandes inanıLmaz isteksiz di dün. Ayrıca ALmeida yı da iLk defa bu kadar istekLi ve arzuLu gördüm.
Kısacası anLaşıLan o ki bu sezon Beşiktaş maçLarını izLerken pek birşey bekLememek gerekiyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bence bize 1 puanı getiren Carvalhal'ın tercihleri oldu. Golü attıktan sonra takımı geriye yaslaması ve yanlış oyuncu değişiklikleri bize yaradı. İBB'nin bu sezon özellikle iç sahada öne geçip puan yitirdiği çok maç olur tahminimce. Takımı ilk maçtan eleştirmek çok sağlıklı olmayabilir. Sonuçta çok genç bir takımla yola çıkıldı. Veli çıkana kadar gayet iyi oynuyorduk ama Veli çıkınca takım düzeni diye bir şey kalmadı. Bu takımın en büyük sorunu orta açan oyuncunun olmaması. Fernandes'in kornerleri ve serbest vuruşları dışında bir tane orta açabilen oyuncu yok. Toraman konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bu takımın iki as stoperi Sivok-Escude ikilisi olmalı. İlla Toraman'a yer açmak istiyorsa bu oyun düzeninde sağ beke kaydırıp Hilbert'i önde kullanmak daha mantıklı.