Arkadaşlar bu sıralara fazla fırsat bulamıyorum oyuna, işler bir anda yoğunlaştı. 3 maç yapabildim hemen onları ekliyorum...
SÜPERLİG
21.HAFTA
FUTBOL ŞÖLENİ
Gidip gelen bir maç oldu. Serkan Balcı sanki Messi gibi sol kanadımızı felç etti, adam bide ligin asist kralı şuan
. Keza Batuhan'da zannedersiniz İbrahimoviç.
Neyse ki 2.yarıda işi bitirdik ve 2. sıraya yükseldik.
Savunmanın göbeği sağlamdı ama atakları hep solumuzdan yedik. Yukarda da dediğim gibi Serkan Balcı'ya FM bu sezon kıyak geçmiş.
Buonanotte'yi sezon başında transfer ederken acaba 15 milyona değecek mi diye bazı şüphelerim vardı ancak sezon başından bu yana eklentilerimizi karşılayan bir performans sergiliyor.
Sylla bu maçta fark yaratan oyuncu oldu. Oyuna 77.dakikada girip enerjisiyle rakip savunmayı darmadağın etti. Çok özel bir oyuncu.
Ara transferde aldığımız Selçuk çok isabetli bir transfer oldu. Her maç aynı düzeyde istikrarlı performansını sürdürüyor.
Kokoev'de düşüş var, gitmek istiyor ve aklı başka yerlerde.
PUAN DURUMU
Beşiktaş galibiyeti zirveye iyice heyecan getirdi. G.Birliği bu sezon çok iyi. F.Bahçe'de teknik direktör değişikliğinden bu yana çıkışta, gittikçe üst sıralara tırmanıyorlar.
UEFA AVRUPA LİGİ
1.ELEME TURU - 2.MAÇ
Detaylı bir şekilde maçın gelişimini aktarıyorum. Sonucun yorumu size kalmış.
Maça müthiş başladık, tam 38 dakika ne atak yapabildiler, ne şut çekebildiler.
İlk şutlarını 39.dakikaya girerken attılar
O ilk şutun devamında gelişen pozisyon gol oldu ve skoru eşitlediler.
İlk yarı sonucu ve istatistikleri
İlk ataklarında kaleyi bulan 2 şut sonucu gol bulmuşlardı. Buda ikinci atakları, kaleyi bulan 3.şut ve 2.gol.
Bir atak ve bir gol daha. 4.şut 5.gol. Kalemize her geldiklerinde 1 gol buldular ve ilk maçtaki skor eşitlendi.
Ve uzatmalarda başka gol olmayınca maç penaltılara kaldı.
MAÇ SONUCU ve İSTATİSTİKLERİ
Takıma kızacak söyleyecek birşey yok. Çok iyi mücadele ettiler, tamamen şanssızlık. Kalecininde öyle bariz bir hatası yok.
Şanssızlık sadece skorda değildi, maçın 30 küsürüncü dakikasında Buonanotte sakatlandı ve bir süre sonra kenara almak zorunda kaldım. Ardından etkisiz kalan Kokoev ile Paoli'yi değiştirdikten hemen sonra Selmani sakatlandı. Son 10 dakika + 30 dakikalık uzatmayı sakat sakat oynamak zorunda kaldı.
Maç sonrası 71 ve 73.dakikalarda yediğimiz goller için CEMİL ile SELÇUK kendilerini suçlu hissettiklerini açıkladılar.
Her iki oyuncuda elenmenin sorumluluğunu üzerlerine almalarının yanı sıra sonraki maçlarda ilk 11'e alınmamayı hakettiklerini söylediler.
İlk kez karşılaştığım ve çok hoşuma giden birşey
Bu 2 oyuncu gözüme daha çok girdiler şimdi.
Son birşey daha; bugüne kadar FM'de penaltılara kalan bir maçı kazandığımı hatırlamıyorum hiç. Birçok kez rakiplerden çok daha iyi penaltıcılara ve hem soğukkanlı hemde o an morali yüksek oyunculara sahip olmama karşın her seferinde penaltılarda kaybettim.
Bu maçta da her iki takımdan penaltı atan oyuncuları kıyaslayınca sonuç çok haksız geldi bana.
Bu arada SELMANİ 2 ay sakatlandı.
SÜPERLİG
22.HAFTA
Yaralı, moralsiz ve SELMANI'siz İDÇ 10 kişi de kalınca beklenen sonuç
Taktiğimizin 2 kilit yanı var.
1- hızlı defans hattı
2- hava toplarında etkili pivot santraforumuz
Diğer tüm mevki ve oyuncularının alternatifleri var ancak özellikle Selmani olmadığı zaman ofans etkinliğimiz çok azalıyor. Çünkü takımda hava topu alabilen tek forvetimiz ve pas stilimiz "direkt" olduğu için sistemimizde rolü çok büyük.
Ofansif olarak fazla etkili olamasakta iyi savunma yapıyorduk, ta ki 63. dakikada kırmızı kartla 10 kişi kalıncaya kadar herşey yolundaydı. Bu dakikadan sonra zaten artık lig lideri karşısında deplasmanda fazla bir şansımız kalmamıştı.
İşin acı tarafı; Arda Turan, zıplaması 19 olan tüm büyük takımların peşinden koştuğu 1.93'lük JOAQUIM ANDRE'nin üstünden kafayı vurarak golü attı ve o golle şampiyonluk yolundaki en kritik maçımızı kaybettik.
Gofurov orta alanda olağanüstü bir mücadele sergiledi ve tam 15 top kaptı.
Kokoev'i artık kenara çekme vakti geldi, bu maçtada çok etkisizdi.
Selmani olmayınca diğer iki forvetimiz sadece 4 hava topu alabildiler.
Üstüste 4 zorlu maç oynadık,
Benfica, Beşiktaş, Benfica (dep.) ve Galatasaray (dep.).