Sayfa 24 / 53 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon
691 ile 720 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    FM oynayanlari 4 kategoriye ayiralim:

1. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

2. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

3. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

4. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

Korsanci 1'in zaten satin almaya niyeti yok cunku bir beklentisi yok. Oyunun Turkce olmamasi onu rahatsiz etmiyor.

Beklenen Korsanci 2 grubuna kendisini katanlarin bu beklentilerini karsilamak amaci ile oyunu korsan kullanmayi birakip, oyunu satin alarak oynamalari.

Turkiye'de FM oynayan kisilerin %3'u Orjinalci 1 ve Orjinalci 2 kategorisine giriyor.

%97 ise Korsanci 1 ve Korsanci 2 kategorisine giriyor. Onemli olan Korsanci 2 kategorisinin bu %97'nin icinde ne buyuklukte oldugu.

Mevcut satislar (ve imza kampanyasinda bile 10 bin rakamina ulasilamamasi) gosteriyor ki bu Korsanci 2 kategorisinde olanlar oldukca az sayida. Oyle gorunuyor ki Turkiye'deki kullanicilarin cok onemli bir bolumu Kategori 1'e giriyor.

Goruntu bu sekilde ise, Turkce'nin eklenmesi alinabilecek bir riskmidir?
    Ben fm 2010 a kadar bahsettiğiniz 2. gruptaydım korsan oynuyordum ama Türkçe çıkarsa orjinal alırm diye düşünüyordum. fm 2010 daki yaklaşımları ise daha önce söylediğim gibi aşırı derecede soğuttu beni oyundan. Ne korsan oynuyorum ne orjinal aldım. KAldıki yine daha önce söylediğim üzere ben müşteriyim, firma yatırım yapsın diye ona destek olmak zorunda değilim. Bugün Türkiye pazarına daha çok önem veren cm daha kötü olsada, fm Türkçe çıkarana kadar her zaman cm yi tercih edeceğim. Cmnin işten kimleri çıkardığıda beni ilgilendirmez onların şirket politikasıdır, ben önüme sunulan ürüne bakarım. Ucuz işçi çalıştırsın seneye önüme gelen ürün bir öncekinden +1 daha fazla ise yine orjinal cm alırım. Ama seneye fm Türkçe çıkarmaz ise yine fm almam.
    Fm nin şartları kesinlikle yerine getirilmemelidir. Eğer siz oyunu satın alın sonra Türkçe eklerim mantığı tutarsa diğer oyun firmalarıda aynı dayatmalarıda yapacaklardır. Söylediğim gibi ben fm nin bu mantığına destek olmamakla birlikte protesto ediyorum. Fmnin bu yaptığı satış stratejisi falan değil resmen bağış toplamaktır. Çevirinin maliyeti örneğin 100 bin dolar ise bu 100 bin dolarlık satış Türkiye`den yapılana kadar Türkçe çıkmayacak demektir. Söylediğim gibi Fm yapımcı firmasının kafasındaki alıcı-satıcı profilinde bir yanlışlık var ya da biz Türkleri enayi olarak görüyorlar. Kimse bana korsandır odur budur demesin, bugün dünyanın en büyük ***** sitelerinin sahibi yabancılardır.
    Koysun Türkçe dil desteğini, fiyatıda 50 liraya çeksin bakın nasıl satılıyor oyun. Abartmıyorum öyle bir durumda 3 tane oyun alırım 1 tanesi kendime diğerleri hediye olmak üzere.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kralksk View Post
    Ben fm 2010 a kadar bahsettiğiniz 2. gruptaydım korsan oynuyordum ama Türkçe çıkarsa orjinal alırm diye düşünüyordum. fm 2010 daki yaklaşımları ise daha önce söylediğim gibi aşırı derecede soğuttu beni oyundan. Ne korsan oynuyorum ne orjinal aldım. KAldıki yine daha önce söylediğim üzere ben müşteriyim, firma yatırım yapsın diye ona destek olmak zorunda değilim.
    Hayir efendim. 2. gruba giriyorsaniz musteri degilsiniz. Oyuna para odemeden kullanan ve bu nedenle de oyunun gelisimi icin katki yapmamis bir kisisiniz. Korsan kullanici olarak da acikcasi pek bir talep hakkiniz yok. Oyunu satin almadan oynayarak da bu oyunda Turkce'nin olmamasina neden olmus kisilerden birisisiniz.

Bu dusunceye sahipseniz, oynamayi birakarak belki de en dogrusunu yapmissiniz. Ne de olsa verilen emegin karsiligini vermeyi dusunmemissiniz bile.

Bugün Türkiye pazarına daha çok önem veren cm daha kötü olsada, fm Türkçe çıkarana kadar her zaman cm yi tercih edeceğim. Cmnin işten kimleri çıkardığıda beni ilgilendirmez onların şirket politikasıdır, ben önüme sunulan ürüne bakarım. Ucuz işçi çalıştırsın seneye önüme gelen ürün bir öncekinden +1 daha fazla ise yine orjinal cm alırım. Ama seneye fm Türkçe çıkarmaz ise yine fm almam.
    CM alin. Hangi oyun oldugu onemli degil. Kullaniyorsaniz, parasini verip oynayin. Parasini verip oynadiginiz takdirde Turkiye'de bir pazar oldugunu kabul eder yabanci sirketler. Bu pazardaki paylarini buyutmek icin cabalarlar. Korsan kullandiginiz takdirde ortada bir pazar yok zaten.

Fm nin şartları kesinlikle yerine getirilmemelidir. Eğer siz oyunu satın alın sonra Türkçe eklerim mantığı tutarsa diğer oyun firmalarıda aynı dayatmalarıda yapacaklardır.
    Dayatma olarak nitelendirmek cok garip olmus. Ben olsam hakkini aramak olarak nitelendirirdim. Siz boyle bir tabir kullanirsaniz %97'lik grup'un yaptigini da dayatma olarak nitelendirmek mumkun. Sonucta herkes kaybeder. Kazanan olmaz.

Söylediğim gibi ben fm nin bu mantığına destek olmamakla birlikte protesto ediyorum. Fmnin bu yaptığı satış stratejisi falan değil resmen bağış toplamaktır. Çevirinin maliyeti örneğin 100 bin dolar ise bu 100 bin dolarlık satış Türkiye`den yapılana kadar Türkçe çıkmayacak demektir. Söylediğim gibi Fm yapımcı firmasının kafasındaki alıcı-satıcı profilinde bir yanlışlık var ya da biz Türkleri enayi olarak görüyorlar. Kimse bana korsandır odur budur demesin, bugün dünyanın en büyük ***** sitelerinin sahibi yabancılardır.
    Demek ki siz de yapimci firmayi enayi goruyorsunuz. Korsan oynadiginiza gore.

Koysun Türkçe dil desteğini, fiyatıda 50 liraya çeksin bakın nasıl satılıyor oyun. Abartmıyorum öyle bir durumda 3 tane oyun alırım 1 tanesi kendime diğerleri hediye olmak üzere.
    Oyunu 45TL'ye satin alabiliyordunuz oyun cikmadan once (Zavvi.co.uk adresinden). Simdi fiyati 62TL (Steam uzerinden). Fiyat konusunda cok uzak degilsiniz esasinda. Turkiye'den alarak verdiginiz vergilerden arindirilmis olarak oyunu satin almaniz mumkun.

tamam ya yapmiyacaksa yapmasin yayinlamaycak yayinlamasında siz yapcakmissin eskisi gibi sigames umutumuz kestık bari siz yapin

SI, FM'i Türkçe olarak çıkarsaydı eminim 10000 rakamına rahat ulaşırdı. Boşuna tartışılıyor aslında, gerçekten Türkçe eklemek isteselerdi bir kez olsun riske girerlerdi.

yilbasi süpriz yok mu ya

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Peki CM'nin bu fiyata ve Türkçe'ye rağmen daha çok korsan oynandığı ve orjinal olarak alınmadığının da bir göstergesi olamaz mı FM'nin daha çok satıyor olması. CM 10 bini geçmiştir yorumu yerine, 10 bin satamayan FM kadar bile satış olmamış bu şartlara rağmen yorumu da pekala yapılabilir.

Bu arada istediğin fiyata al seçeneğiyle 20 liraya mal olduğundan, internet üzerinden daha çok satış olduğu için CM'nin Aral'da gözüken satış sayısı az olabilir, hangisi daha çok sattı diye hesaplarken internet üzerinden satışları da dikkate almak gerekli.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Peki CM'nin bu fiyata ve Türkçe'ye rağmen daha çok korsan oynandığı ve orjinal olarak alınmadığının da bir göstergesi olamaz mı FM'nin daha çok satıyor olması. CM 10 bini geçmiştir yorumu yerine, 10 bin satamayan FM kadar bile satış olmamış bu şartlara rağmen yorumu da pekala yapılabilir.

Bu arada istediğin fiyata al seçeneğiyle 20 liraya mal olduğundan, internet üzerinden daha çok satış olduğu için CM'nin Aral'da gözüken satış sayısı az olabilir, hangisi daha çok sattı diye hesaplarken internet üzerinden satışları da dikkate almak gerekli.

kardeşim orda açıklamasını yaptım 15 günde bir ziyaret ediyorum aralın sitesini bir girdiğimde stokta yok diyor bir girdiğime stokta var şuan var gözüküyor inanmıyosan takip et kendim bizzat takip etmesem inana bilirdim sana ama stokta olmayan oyun satılmıştır heralde zevk için çöpe attırıp yeniden bastırmıyorya bu adamlar seneye türkçe çıkmassa sen haklıymışsın demektir

sizin tek suçunuz dişinizi hiç göstermiyosunuz futbol takımı destekler gibi destekliyosunuz si yi dişinizi biraz gösterin bakın bakalım nasıl yola geliyor si

ben orjinal oyun alan birisiyim ve teşvik eden ama sega ve si nin oyunlarını almam alanlarıda uyarırım korsan kullanın diye si ile sega bunun cezasını uzun vadede çekecek şimdi Türkiyede oyun oynayanların çoğu öğrenci veya çalışmıyor babasının eline bakıyor bu adamlar kendi ekonomilerini kurunca orjinal oyun hiç yoktan ayda birtane alırlar bunun örneği çok bunu türkiyedeki herkes biliyor si taraftarları hariç

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 19yusuf05 View Post
    sizin tek suçunuz dişinizi hiç göstermiyosunuz futbol takımı destekler gibi destekliyosunuz si yi dişinizi biraz gösterin bakın bakalım nasıl yola geliyor si
    Dis gosterme amacli tehdit mi edelim mesela SI'i?

"Turkce cikmazsa FM'i satin almayacagiz, ona gore haaaa!!"

Zaten alanlar asgari sayida. Buyuk ihtimalle de alanlarin cok onemli bir bolumu icin Turkce'nin olmamasi onemli degil.

Yukarida yazmistim. Burada SI'i destekleme olarak algiladiginiz, esasinda burada verilen tepkilere SI'dan gelecek/gelmis cevaplar. Bu Turkce olayi daha bir kac ay once cikmadi. Bir kac yildir isteniyor SI'dan Turkce. Bu tip cevaplar da bir cok defa onlardan alindi.

Bu cevaplara karsi mantikli yorumlar oldugunda bunlar pekala SI'a iletiliyor. Ama maalesef bu tip yorumlar oldukca az. Yikici olmak belki de yapici olmaktan daha kolay geliyor.

ben orjinal oyun alan birisiyim ve teşvik eden ama sega ve si nin oyunlarını almam alanlarıda uyarırım korsan kullanın diye si ile sega bunun cezasını uzun vadede çekecek şimdi Türkiyede oyun oynayanların çoğu öğrenci veya çalışmıyor babasının eline bakıyor bu adamlar kendi ekonomilerini kurunca orjinal oyun hiç yoktan ayda birtane alırlar bunun örneği çok bunu türkiyedeki herkes biliyor si taraftarları hariç
    Bilmiyorum farkindamisiniz ama yukarida yazdiginiz forum kurallarina aykiri.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Diş gösterilmediğini nereden biliyorsunuz ya da burada dile getirilen şikayetlerin onlara iletilmediğini? Mutlaka iletiliyordur, si ne benim anam ne de babam, benim hayrıma yapacağı tek şey güzel bir oyun çıkarması.

Ama adamlara ne demek 10 bin, sen rezilsin, nasıl teklif edersin diye diş gösterip, zaten Türkiye ve Türkçe umrunda olmayan adamların bizi iyice sallamamaları sağlanmaz mı?

Biz zaten umurlarında değiliz, isterlerse hiç satılmasın, İngiltere'de ya da ABD'de satışları bir miktar arttırıp açığı yne kapatırlar. Bir şekilde yapımcılara, eğer siz bize değer verirseniz, bizde sizi memnun ederiz imajı verilmeli, bu da 10 bin kampanyasında söz verenlerin oyunu almasıyla olur.

Satış 10 bin olur ve onlar Türkçe'yi çıkarmazlarsa, seneye 10'da biri kadar bile satış yapamazlar, paranın kokusunu 1 kere aldıklarındai seneye daha çok para kazanmak için onlar düşünmeye ve uğraşmaya başlarlar diye düşünüyorum.

Belki yama 2010 için çıkarılmaz o sayıya ulaşılmazsa ama eminim SI ile kontakta olanlar sürekli baskı halinde olacaklardır, sürekli bu konunun gündemde kalması belki gelecek senelerde oyuna direk eklenmesini sağlayacaktır.

Bize bir şart sunuldu ve 10 bin imza olmasa da ona yakın bir sayıyla söz verdik, şimdi sözümü tutup, imza atanların oyunu edinmesi ve beklemesi gerekiyor, biz bizden istenileni 1 defa yerine getiririz, karşılığını göremezsen 2. isteklerine verecek cevabız da hazır olur ama öncelikle verdiğimiz sözü tutup, imza atanların tabi ki, oyunu orjinal almaları gerekmekte.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Soru: Fm 2010 Türkçe Yolda mı ?
    Cevap: Hayır
    Sentugo.

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Soru: Fm 2010 Türkçe Yolda mı ?
    Cevap: Hayır
    aynen,işte hepsi bu kadar...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben şahsen Fm'nin Türkçe çıktığında patlama yapacağına inanmıyorum, burada ahkam kesenlerin hepsi bu kez 90 milyona oyun mu olur diyecek? 60'a da düşse 25 TL'lik CM gösterilecek. Zaten 25'e satılsa oyunlar bu kez SI kar edemez. Ben orjinal aldım FM'yi ve Türkçe için değil gösterilen emek için aldım, hiç Türkçe çıkmasa da umrumda değil.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Öyle yada böyle fm2011'den önce Türkçe yama çıkacak. Belki bu ay belki 3 ay sonra. Bekleyin görün..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

2010'u artık geçtim ben, en azından Türkçe ile ilgili girişimler başladı, 2011'de, normal şekilde yer alacak desinler, ona bile razıyım.
    "YÜCE ATATÜRK"

bence de riske giren SI olmalıydı katılıyorum.ama bu kampanya ilk başladığında kimse bu kampanya kötü böyle işmi olur,diye karşı çıkmadı.çıkmayacağı iyice belli olunca böyle sesler yükselmeye başladı...

si yapmiyacak turksportal damı yapmıyacak birader

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by rammstein7 View Post
    si yapmiyacak turksportal damı yapmıyacak birader
    SI hayır biz yapmıyoruz yanıtını verene kadar TSI böyle bir çalışma içinde bulunmayacak.

caniniz saolsun napalim ingilizcede idare ederiz

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Genel olarak SI'ya karşı olanlar bir şirketin pazar stratejisinin talep-satış-kar bazında ele alındığını unutuyorlar veya bilmiyorlar.Esas sorun iş hayatına atılmayan bu arkadaşların,her şirketin izlediği ekonomi politikasının farklı olduğunu farketmemeleri.SI Türkiye pazarından zaten büyük bir beklenti içinde değil.Hiç bir şirket zarar edeceğini bile bile girişimde bulunmaz.Türkçe FM için gerekli olan maliyetin azımsanmayacak bir düzeyde olduğunu düşünüyorum ki bu maliyet karşılığında alacağı getiriden emin olmayan hiç kimse bu yatırımı yapmaz.
    Şöyle düşünün;bilgisayarınızda 2Gb ram var fakat istediğiniz oyunu oynayamıyorsunuz.Oyun oynamak için performansın artması lazım.Bilgisayar parçası için girdiğiniz bir dükkanda 1 Gb ram 20€. 2 Gb ram ise 30€.Sizin ihtiyacınız 1Gb fakat ileriye dönük düşündüğünüz için 2 Gb ram alıyorunuz.Eve gelip ram'i bilgisayara takıp çalıştırıyorsunuz.Aradan 1 ay geçiyor bir bakıyorsun ki ram'in performansı sadece 1Gb.Şimdi fazladan verdiğin 10€ için hemen geri gidip bilgisayarcının başına geçermisin?Hepimiz gideriz değil mi?Peki SI Türkçe FM çıkarttı.Fakat satışlarında bir değişiklik olmadı.Hepinizin evine tek tek gelip ''Arkadaş biz sizin için bu kadar masraf yaptık.Fakat siz orjinal oyun almadınız.Bu sebepten şu kadar zararımız var.bu oyun şu kadar korsan satmış.senin payına şu kadar para düşüyor'' dese hanginiz '' Tamam ben korsan Fm oynuyorum alın paranızı'' diyerek ödeme yapar.Hiçkimse yapmaz.Siz bir girişimci olsanız zarar edeceğinizi düşündüğünüz hangi işe girişirsiniz ki.SI
    1- TALEP doğrultusunda şirket çıkarlarını gözeterek yatırım yapmayı planlıyor.
    2- SATIŞ rakamları istenilen düzeyde olursa projenin başlatılacağını belirtiyor.
    3- KAR elde etmemek 2. maddeden sonra çok büyük bir önem arz etmiyor ÇÜNKÜ zaten TALEP edilen ürün için gerekli olan maliyet SATIŞlar sayesinde elde edilmiş oluyor şirket yapacağı projeden zarar etmeyecek.

Bu doğrultuda bence herkes durup bir düşünmeli.Olayı sadece kendi bakış açınızla yorumlamak sadece boş konuşmaktan öteye geçmez.

Saygılar...

Türkiye'de bu kadar korsan kullanım varken çok zor.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bence bu kadar tartışmaya luzum yok Ömer abi. Benim şahsi fikrim , firma 10.000 oyun satışı isteyipte , rakamları açıklamıyorsa bu işte bir bit yeniği vardır diye düşünüyorum. Yani çıkıp "Türkçe çıkartmıyoruz" demek bu kadar zor olmamalı.

En azından bunca insan umutla beklemez. Tabiki Türkçe çıkartma zorunluluğu yok , sadece izledikleri strateji bana göre Dünya'nın en saçma satış politikası.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Bence bu kadar tartışmaya luzum yok Ömer abi. Benim şahsi fikrim , firma 10.000 oyun satışı isteyipte , rakamları açıklamıyorsa bu işte bir bit yeniği vardır diye düşünüyorum. Yani çıkıp "Türkçe çıkartmıyoruz" demek bu kadar zor olmamalı.

En azından bunca insan umutla beklemez. Tabiki Türkçe çıkartma zorunluluğu yok , sadece izledikleri strateji bana göre Dünya'nın en saçma satış politikası.
    Satis rakamlari istedigimde ve burada yazilanlari kisaca anlattigimda verilen cevap su sekilde (ceviri bana ait):

Şimdiye kadar yalan söylemedik, neden şimdi başlayalım? Satış rakamlarını açıklamamız mümkün değil çünkü bu rakamları açıklamak için Japonya'daki Sega yönetim kurulunun kararı gerekiyor ve çok net söylemek gerekirse oyunun ne kadar satıldığı kimseyi ilgilendirmez. Eğer 10 bin rakamını yakalarsak bu konuda çok kısa zamanda herkesin haberi olur çünkü çevirinin yapılması için Türk FM severlerden bedel karşılığında yardım talebinde bulunuruz.

Türk FM severlere, hiç bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen, Türkçe'nin eklenmesi için bir fırsat verdik. İmza kampanyası yapıldı, beklenilen imza sayısının hedefin altında kalmasına rağmen quickstart'ı çıkarttık. Bize güvenmediklerini söyleyenler için yapabileceğimiz bir şey yok çünkü zaten quickstart'i çıkartarak sözümüzun eri olduğumuzu göstermekten fazlasını yaptık.

Bu kampanyaya, benim İstanbul'a gelmeme rağmen satış olarak geçtiğimiz yıldan pek ileriye gidebilmiş durumda değiliz ve bu üzuntü verici. Bu nedenle de söyleyeceğimiz veya yapacağımız hiç bir şeyin oyuna para ödemeden oynamak isteyenlerin fikirini değiştireceğini sanmıyorum.

Türkiye için satış hedefi çok düşük olarak ayarlandı ama buna rağmen hedefe yaklaşamadık bile. Bu yıl yaptıklarımızla Türkiye'deki FM severlere çok büyük saygı gösterdik ancak bu gösterilen saygıya karşı maalesef aynı saygıyı göremedik.
    Buyurun cevap. Kisacasi ya bu sekilde, ya da hic. Karar size ait. Mart ayina kadar sure. Benden de bu konuda son cevap.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Buyurun cevap. Kisacasi ya bu sekilde, ya da hic. Karar size ait. Mart ayina kadar sure. Benden de bu konuda son cevap.
    Acaba bir IW, Call of Duty : Modern Warfire 2 için 10.000 satış rakamına ulaşılırsa, oyunu Türkçe seslendirmeli yayınlayacağını söyleyesdi, iddia edildiği gibi Türkçe çeviri, Türkçe seslendirmeden daha pahalıya mal olduğu halde, 10.000'in birkaç katı kadar orjinal satılmaz mıydı? O zaman iğneyi bize batıran SI çuvaldızını kendine batırsın da görelim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yine hüsran yine aynı tablo büyük ihtimal çıkmayacak Türkçe.. Adamlar sonuna kadar haklılar..

Nesil
    2006

Geçen yılki satışlara ulaştıysa gene iyi bir oran yakalamışız. Ekonomik kriz, oyun fiyatının artışı, insanlarım alım gücünün düşüşü. Dubai bile kriz yaşıyorsa, zaten geçen yılki gibi satıldıysa ne mutlu bize.

Adamlar haklilar diyecek bisey yok umarim bu sözden sonra turksportal turkce cikarmaya karar vermistir ?

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by rammstein7 View Post
    Adamlar haklilar diyecek bisey yok umarim bu sözden sonra turksportal turkce cikarmaya karar vermistir ?
    Birileri edebiyat parçalayınca insanın "harbiden doğru demişler" diyesi geliyor. Buna aldanmıyorum. Ben çok daha dokunaklı şeyler yazdığıma inanıyorum. Diğer, benimle aynı görüşü destekleyen arkadaşlar da güzel şeyler yazdı. SI bir de onları okusun. Ama yok sadece biz onların yazdıklarını okuyoruz. Okurunu dinlemeyen bir yazar gibi SI & Sega.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Birileri edebiyat parçalayınca insanın "harbiden doğru demişler" diyesi geliyor. Buna aldanmıyorum. Ben çok daha dokunaklı şeyler yazdığıma inanıyorum. Diğer, benimle aynı görüşü destekleyen arkadaşlar da güzel şeyler yazdı. SI bir de onları okusun. Ama yok sadece biz onların yazdıklarını okuyoruz. Okurunu dinlemeyen bir yazar gibi SI & Sega.
    Herkese haklı gelenler çok farklı olabilir.

Satılmayan birşeye kimse yatırım yapmaz, Türkiye'de satılmıyorsa yatırım yapılmaması kadar doğal bir şey olamaz.

@TaşkınMahmut

Bu bir amme hizmeti değil, bu bir ticaret.
    Kiminin acil bir paraya ihtiyacı vardır, riske girer ya batar ya çıkar.Kimi kazanıyordur, riske girmez.BSGnin son şansı olduğunu neden kimse kabul etmek istemedi ben anlayamadım doğrusu? 1 $'lık satışın gelirinden medet umulur mu? Etrafınızda gördüüğünüz hiçbir donanım üreticisi 1$'a ürün satar mı? Bunu gördünüz mü? Bırakın 1$'ı 1 Lira indirim yapamazlar, ürünü ederi ne ise o değeri.Ürünlerin bir piyasa değeri var, bu düşürülmez. Bu işin bir ar-ge süreci var, giden belki milyonlarca TL olurken neden bu reklama ihtiyaç duysunlar? Kendinizi haklı çıkarmak için inandırıyorsunuz, kusura bakmayın ama farkında değilsiniz bunun.

Ticarette üreticinin hakları vardır, üreticiye neden yeni bir model üretmiyorsunuz yada Türkiye için başka bir sürüm çıkarmıyorsunuz deme hakkınız var mıdır? Bunu soramıyorsunuz, çünkü onların hakkı olduğunu biliyorsunuz ama herkes SI Games'ten onların hakkı mı var deme hakkını kendisinde bulabiliyor.

Üretici ürünü her bölgeye pazarlama hakkını kendisinde tutar, sizin de satın alma ya da almama hakkınız var.Üreticiye bu sebepten ötürü baskı yapma hakkı kimsede bulunmaz.Kızabilirsiniz ama bu böyle, kızın diye söylemedim elbet ama bunu anlatamadığım için biraz sert ve yazmış olabilirim kusura bakmayın.

SI Games satış adetlerinin ilerlemesini istiyor, aksi taktirde Türkçe eklenti çıkartamayacaklarını dile getiriyor.Bu onların hakkıdır, Türkiye'de orjinali satılmayan/korsanı kullanılan bir ülkeye karşı haklarını arıyorlar ama siz onları haksız konuma koyuyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Herkese haklı gelenler çok farklı olabilir.

Satılmayan birşeye kimse yatırım yapmaz, Türkiye'de satılmıyorsa yatırım yapılmaması kadar doğal bir şey olamaz.

@TaşkınMahmut

Bu bir amme hizmeti değil, bu bir ticaret.
    Kiminin acil bir paraya ihtiyacı vardır, riske girer ya batar ya çıkar.Kimi kazanıyordur, riske girmez.BSGnin son şansı olduğunu neden kimse kabul etmek istemedi ben anlayamadım doğrusu? 1 $'lık satışın gelirinden medet umulur mu? Etrafınızda gördüüğünüz hiçbir donanım üreticisi 1$'a ürün satar mı? Bunu gördünüz mü? Bırakın 1$'ı 1 Lira indirim yapamazlar, ürünü ederi ne ise o değeri.Ürünlerin bir piyasa değeri var, bu düşürülmez. Bu işin bir ar-ge süreci var, giden belki milyonlarca TL olurken neden bu reklama ihtiyaç duysunlar? Kendinizi haklı çıkarmak için inandırıyorsunuz, kusura bakmayın ama farkında değilsiniz bunun.

Ticarette üreticinin hakları vardır, üreticiye neden yeni bir model üretmiyorsunuz yada Türkiye için başka bir sürüm çıkarmıyorsunuz deme hakkınız var mıdır? Bunu soramıyorsunuz, çünkü onların hakkı olduğunu biliyorsunuz ama herkes SI Games'ten onların hakkı mı var deme hakkını kendisinde bulabiliyor.

Üretici ürünü her bölgeye pazarlama hakkını kendisinde tutar, sizin de satın alma ya da almama hakkınız var.Üreticiye bu sebepten ötürü baskı yapma hakkı kimsede bulunmaz.Kızabilirsiniz ama bu böyle, kızın diye söylemedim elbet ama bunu anlatamadığım için biraz sert ve yazmış olabilirim kusura bakmayın.

SI Games satış adetlerinin ilerlemesini istiyor, aksi taktirde Türkçe eklenti çıkartamayacaklarını dile getiriyor.Bu onların hakkıdır, Türkiye'de orjinali satılmayan/korsanı kullanılan bir ülkeye karşı haklarını arıyorlar ama siz onları haksız konuma koyuyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir?
    hmm ilginç noktalara değinmişsin nerden başlasam bilemiyorum 1$ dan başlayalım 1$ olayı iflas değildir arkadaşım bu konuyu incele bu bir reklamdır prestijini tazelemek isteyen bi firma bu yola gider biz değiştik bizi deneyin diye o 1 $ değildi ama neyse cm nin satışlarının düştüğünü herkes biliyor amaç burda değişimi göstermek

ikinci olarak indirime gelelim bu yılbaşında 7 gün steamda çok büyük indirimler oldu belki duymuşsundur şimdi senin dediklerini duyduktan sonra valva'a kızmaya başladım ve aldığım oyunlar demek batıyor şaşırdım left 4 dead 2 33 (50$)dolara aldım crysis complate pack(59$) 20 dolar (malesef yeni ala bildim)orangebax 14.99$ (30$)Killing Floor 3$ (15$) Street Fighter IV 10$ (40$] kısaca çok büyük kazık yedim iflas eden şirketler kandırdı beni valve Capcom ea crytek demek bunlar batıyor sana kötü bi haberim var si de batıyor çünki 10$ lık bi indirime girmişti tabiki bunlar ironi senin ağzından çıkanı kulakların duymuyor galiba nasıl bi mantık yürütüp böyle bi sonuca ulaştın bg son şansıymış ondan 25 tl ye satıyormuş ilk defa böyle bi mantık duydum crysiste orjinal 50$ 75 tl iken 50 tl ye satıldı ea crytek te batıyor demekki bu indirimde steam de kaç kişi orjinal oyunla tanıştı haberin yok senin tabiki bu kampanyalar oyuncuları orjinal ürüne yöneltmeyi ve almayacak kişilerede aldırarak birazda sürümden kazandırmayı hedefler çok büyükte reklam olur cm nin reklamını hepimiz gördük belki reklama okadar harcıyacaklarına türkçeye harcadılar (gerçi türkiyede oyun reklamı diye bişey yok ) bunun en büyük öreneği Killing Floor en çok satanlarda steamda 9 veya 8 deydi herkes aldı 3 dolar diye bir çok kaliteli yapımı geride bıraktı şimdi bide 2.sini yaparlar onadan para kazanırlar dediğim gibi burdaki amaç potansiyel dir en doğrusunu yaptılar türkçeyi çıkarttılar riske girdiler bence çok zekice ben araştırıpta girdiklerini düşünüyorum bu pazara crysisin satışlarınıda göz öndünde bulundurmuşlardır muhakkak beklentilerde ona göredir

üçüncü son söylediklerin yok istediğini verir öyle birşeyi dünyada yok sen yeni icat ettin galiba arz talep denen bişey vardır iktisatta müşteri ister bana şöyle birşey lazım firma para kazanacakya çıkartır satar talep olmadan arz olmaz ama arz olmadan talep olur

üretici haları demişsin sen ticaretten fazla anlamıyosun galiba yok isterse çıkarmaz filan sattığı maladestek vermek zorunda o üretici değil tüketici hakları ve sebepsiz yere ben sana şunu stamıyorum diyemez sen bi markete gidip bişey istediğinde sana satmıyorum diyemez sebepsiz yere tabi mal özürlüdür filan ayrı vermek zorunda yoksa mahkemeye verip hakkını çatır çatır ararsın türkiyede bilinçli tüketici fazla yok
    haklarını arıyor deimişsin demin söylemiştim sana arz talep tir herşey ben senden şeker talep ediyorum sen bana limon veriyosun olacak işmi bana diyosunki bunu önce al sonra sana şekeri veriyim şeker yapıp yersin bu nekadar mantıklı ticarette risk ve ölü yatırım diye birşey vardır ikisinin arasında ince bi çizgi vardır önemli olan o ince çizgiyi görmek sinin göremediği bu si uzun vadeli düşünmeli 1 müşteri şimdiden kaybetti bile bence siz si yi savunanlar biraz iktisat kitaplarını kurcalayın

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ne yolmuş be arkadaş gelmek mümkün değil.

Sayfa 24 / 53 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon

Mesaj Yetkileri