Sayfa 25 / 48 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon
721 ile 750 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    Ömer abi Kewell'dan hiç verim alamıyorum ben 902'de. Gerçeğe pek uyduramadım bu adamı. Baros da keza, Lincoln ve Arda falan iyi ama bu ikisi gerçekten de çok kötü performans gösteriyo. Hele Meira düşman başına. Konsantrasyonu çok gerçekçi olmuş. Bence en gerçekçi araştırmanız Meira üzerine olmuş.
    9.0.3 icin bu 4 oyuncu uzerinde degisiklikler oldu.

Meira'nin konsantrasyonu Almanya'dan zaten bu sekilde geldi. Bizim uzerinde oynamalarimiz daha cok defansif ozelliklerin ofansif ozelliklere kaydirilmasi yonundeydi.

Nesil
    2006
    Yer
    eskisehir

meira'ya lugano'nun teknik olani diyebilmek gercekten cok garip geliyor bana. defansif ozellikleri kiyaslanamayacak derecede lugano'dan yana bence.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

dün galatasaray mükemmel oynadı vallahi ayrıca ferdiyi ne diye takımdan gönderiyorlar anlamadan gayet iyi bir oyuncu ...

ayhan maşallah en iyi dönemini geçiriyor ayhanın özelliği ayhan tipinde oyuncunun türkiyede çok fazla olmaması...

örneğin ayhandan çok daha yetenekli alex lincoln delgado var teknik olarak ayhandan daha iyi top çalabilen orta sahada basabilen DMC ler var.. ama hem teknik olup hem iyi pas trafiğini yönetecek ama bir yandanda orta sahada basacak yani iki meziyeti birden aynı barındıran çok az adam var...

bu yüzden ayhan şuan için türkiyede eşi az bulunur bir oyuncu keşke kayıp giden yıllar içerisinde bugünkü seviyesine gelebilseydi ....

bir diğer çok formda adam sabri....gökhan gönülün fiziği ile sabrinin tekniği aynı anda birleşse milan da oynayan bir oyuncumuz olurdu ama malesef ancak süratiyle kapatmaya çalışıyor fizik eksikliğini ...

son paslarda ve ortalara biraz daha çalışsa mükemmel olur...

ben sabriyi 16 yaşındayken izleme şansın olmuştu o kadar etkilenmiştimki her yanda sabri sabri diyordum...

ama malesef yaşı ilerlemesine rağmen o topu ayağına alıncaki heyecanlı tarzını bir türlü düzeltemedi decisions karar verme yeteneği güngeçtikçe geliştikçe sabri aranan oyuncu olacak...

Galatasaraylı kardeşlerin katılırmı bilmem ama ben hala kale için aykutta aklım de santic aykuttan kaç be kat iyi bir kaleci değil...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by OMANA;1352623..[B
    gökhan gönülün fiziği ile sabrinin tekniği[/B]
    Yanlış yazdın sanırım...

De santctis konusuna gelince bence orkundanda aykuttanda bariz üstün bir kaleci..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sanctis ile Aykut'u karşılaştırmak büyük ayıptır
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Sanctis ile Aykut'u karşılaştırmak büyük ayıptır

taylan sana katılmıyorum ayıp mayıp değildir...

aykut harika reflexleri olan sezgileri gayet güçlü iyi bir kaleci keşke galatasaray gibi her zaman hazır oyuncuya ihtiyacı olan bir takım yerine süper ligin diğer ekiplerinde 1 sene kiralık oynasada meziyetlerini görebilsek...

elbetteki şampiyonlar ligi elemesinde yaptığı hataların faturası ağır oldu takıma biliyorum ama Volkan fenerde dahamı az hata yaptı Galataray maçındaki çıkışı ile şampiyonluğa mal oldu şampiyolar liginde kaç tane kendi kalemize gol atıldı hepsinde hata defanstamıydı sizce..
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Refleskleri ve sezisi dışında bir özelliği olmadığı için karşılaştırılamaz bence.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Kale çizgisinden ayrılmaya korkan bir kaleci olamaz. Reflekslerine diyecek hiçbir lafım yok, Ankaraspor maçında kurtardığı top hala gözümün önünde. Ama savunma oyuncuları rakibi arkasına alıp Aykut'un kalesinden çıkmasını ve topu almasını beklerkenki kararsızlığı da gözümün önünde. "Decisions" çok zayıf gerçekten, sürekli tereddüt yaşıyor. Üstelik bunun oynamamasıyla alakası olduğunu da sanmıyorum. Morgan'ı tercih ederim.

Sabri ise ilginç gerçekten. Ümit millide "10 numara" diye tabir edilen forvet arkası oyuncusu olduğunu bilen azdır herhalde. O noktadan bu noktaya gelmesi akıl alır gibi değil.

Ayhan'ın bu oyunundan FM'de yararlanamıyor olmamız kötü. Yanlış anlaşılmasın, bu "özelikleri iyi yapılmamış" türünden bir serzeniş değil ama sanmıyorum ki hiçbir arkadaşımız oyunda Ayhan'ı oynatıyor olsun. Oynayamıyor bir şekilde. O ağırlığı yansıtamıyor oyuna.

Nesil
    2006
    Yer
    eskisehir

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Kale çizgisinden ayrılmaya korkan bir kaleci olamaz. Reflekslerine diyecek hiçbir lafım yok, Ankaraspor maçında kurtardığı top hala gözümün önünde. Ama savunma oyuncuları rakibi arkasına alıp Aykut'un kalesinden çıkmasını ve topu almasını beklerkenki kararsızlığı da gözümün önünde. "Decisions" çok zayıf gerçekten, sürekli tereddüt yaşıyor. Üstelik bunun oynamamasıyla alakası olduğunu da sanmıyorum. Morgan'ı tercih ederim.

Sabri ise ilginç gerçekten. Ümit millide "10 numara" diye tabir edilen forvet arkası oyuncusu olduğunu bilen azdır herhalde. O noktadan bu noktaya gelmesi akıl alır gibi değil.

Ayhan'ın bu oyunundan FM'de yararlanamıyor olmamız kötü. Yanlış anlaşılmasın, bu "özelikleri iyi yapılmamış" türünden bir serzeniş değil ama sanmıyorum ki hiçbir arkadaşımız oyunda Ayhan'ı oynatıyor olsun. Oynayamıyor bir şekilde. O ağırlığı yansıtamıyor oyuna.
    Sabri'nin forvet arkasi oynamasinin nedeni attigi iyi sutlardi muhtemelen. uzaktan attigi sutlarla adini duyurdu diye hatirliyorum. sabri'nin sorunu bence consistency ozelliginde. onu toparlamaya basladi bu yil biraz biraz, umarim daha da gelistirebilir.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by glosoli View Post
    Sabri'nin forvet arkasi oynamasinin nedeni attigi iyi sutlardi muhtemelen. uzaktan attigi sutlarla adini duyurdu diye hatirliyorum. sabri'nin sorunu bence consistency ozelliginde. onu toparlamaya basladi bu yil biraz biraz, umarim daha da gelistirebilir.
    Hayır, Sabri o zamanlar bildiğin Arda gibi bir adammış yani, izleyenler öyle söylüyor. Ben şahsen izlemedim ama.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ali Samiyen. Nette bir iki yazı yazmıştım.

Tafi aynı maçta kale içine gelen kornere çıkamamış golü yememize sebebiyet vermişti. Morgan'da bu gibi yan toplarda (biraz fazla) çizgide bekleme kararı alıyor. (tafo morgan bu konuda vasat, mondi iyi, Aykut berbat)
    Aykut zaten hiç çıkmıyor utanmasa ağlarda bekleyecek yan topları...

Tafi ve Morgan bu zaafları olarak bir birlerine benziyorlar. Ama önemli yetenekleri de var benzeyen birbirine.

Mesela çizgiyi terketme becerisi olarak çok üst düzeyler. Araya atılan toplara müthiş çıkıyor ikiside. Çoğu zaman bir libero gibi. (morgan bu konuda uzman tofa iyi Mondi vasat aykut ise berbat)
    İşte Aykut'la Morgan arasında ki en önemli fark. Biri korkak biri cesur (futbol deyimiyle) Eee boşuna demiyorlar kaleci Çılgın olmalı...

Ekstra olarak belki Aykut kadar olmasada çok kuvvetli refleksleri var Morgan'ın.(Aykut uzman, Morgan çok iyi, Mondi normal, Tafo iyi) Yine Aykut gibi çok iyi pozisyon alabiliyor çizgide (tafi vasat Mondi uzmandı bu konuda da)

Top tekniği açısından ise tartışmaya bile gerek yok Tafo uzman Mondi iyi Morgan vasat Aykut berbat.

Bire birlerde ise; Morgan uzman mondi iyi Aykut iyi Tafo vasattı.

bence tabii.. saygılar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bir klip seyretim demin lincoln ile meira artistik paslaşıyorlar havadan ve meira süper alıyordu topları teknik ve first touchu arttırılabilirmi bu gibi şeyler sonucunda yani inanılmaz kontrol ediyordu
    Futbolcu Bilgileri

Gs da Türk kalecilere hiç bi zaman güvenilmedi.Bu yüzden kaç yıldır GS milli takıma kaleci veremiyor.Ama bana sorarsanız kaleci seçimi çok önemli ve bencede yabancı olmalı.
    Ayrıca Sanctis Aykut'tan çok çok iyi bir kaleci.

Aykut'un mental olarak ne kadar yetersiz bir kaleci olduğunu kalecilik yetenekleriyle zekasını birleştiremediğinin en iyi örneklerindendir kupadaki Malatya maçı.Yenilen iki golüde çıkarabilecek reflekslere sahipken,sezilerini ve cesaretini kullanmayıp,oyuna konsantre olamadığından iki golüde sadece seyretti.Kalecilik ne kadar istikrar gerektiren bir pozisyon olsada bazen ele geçirilen şanslarında iyi değerlendirilmesi gerekir.Geçen sezonun Aykut'un oynadığı haftalar dahil olmak üzere bu sezonda Aykut'un yetersiz performanslar gösterdiğini düşünürsek ben mental özelliklerinde gözle görülür bir düşüş olmasını bekliyorum.Mondragon,Sanctis gibi kalecilerden bile birşeyler öğrenmeyen yada öğrense bile uygulamayan sıradan bir kaleci diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Aykut'un mental olarak ne kadar yetersiz bir kaleci olduğunu kalecilik yetenekleriyle zekasını birleştiremediğinin en iyi örneklerindendir kupadaki Malatya maçı.Yenilen iki golüde çıkarabilecek reflekslere sahipken,sezilerini ve cesaretini kullanmayıp,oyuna konsantre olamadığından iki golüde sadece seyretti.Kalecilik ne kadar istikrar gerektiren bir pozisyon olsada bazen ele geçirilen şanslarında iyi değerlendirilmesi gerekir.Geçen sezonun Aykut'un oynadığı haftalar dahil olmak üzere bu sezonda Aykut'un yetersiz performanslar gösterdiğini düşünürsek ben mental özelliklerinde gözle görülür bir düşüş olmasını bekliyorum.Mondragon,Sanctis gibi kalecilerden bile birşeyler öğrenmeyen yada öğrense bile uygulamayan sıradan bir kaleci diye düşünüyorum.
    Aykut'tan ne kadar hoşlanmasamda yedigi 2 golde de yapacagı hiçbirşey yoktu , orada topa vurduran savunmanın özeliklerinden bahsetmeliyiz bence
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Aykut'tan ne kadar hoşlanmasamda yedigi 2 golde de yapacagı hiçbirşey yoktu , orada topa vurduran savunmanın özeliklerinden bahsetmeliyiz bence
    Yapabileceği birşey yokmuydu? Gerçekten iyi bir kaleci yenilen 2 goldeki savunma hatalarını kapayıp cesur bir şekilde o toplara çıkıp havada alırdı kollarının arasına.Savunma hata yapmış olabilir ama savunma hatalı diye Aykut'unda izlemesi gerekmez.Benim fikrim Malatya maçından öncesinede dayanıyor ama kesin olarak Malatya maçında karar verdim doğru düşündüğüme.Yarın bir avrupa kupası maçında Sanctis'in sakatlandığını düşünemiyorum.Galatasaray'ı darmadağın ederler Aykut kalede olacaksa.

Birde Sanctis'in egzantiriklik özelliğinden bir miktar düşüş yapılabilirse iyi olur gibime geliyor,çünkü garip hatalar yapabiliyor özellikle önemli maçlarda bu özelliğin yüksekliği yüzünden.Gerçi reel hayatta Carlos gibi topa roket hissi verdiren bir adamın karşısına baraj kurdurmaması bu özelliğin yüksekliğinin bir kanıtıdır Ama ben mümkünse 4-6 seviyesine çekilmesini öneriyorum.Diğer özellikleri geçmiş datalara göre en gerçekçi halde şuan.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Yapabileceği birşey yokmuydu? Gerçekten iyi bir kaleci yenilen 2 goldeki savunma hatalarını kapayıp cesur bir şekilde o toplara çıkıp havada alırdı kollarının arasına.Savunma hata yapmış olabilir ama savunma hatalı diye Aykut'unda izlemesi gerekmez.Benim fikrim Malatya maçından öncesinede dayanıyor ama kesin olarak Malatya maçında karar verdim doğru düşündüğüme.Yarın bir avrupa kupası maçında Sanctis'in sakatlandığını düşünemiyorum.Galatasaray'ı darmadağın ederler Aykut kalede olacaksa.

Birde Sanctis'in egzantiriklik özelliğinden bir miktar düşüş yapılabilirse iyi olur gibime geliyor,çünkü garip hatalar yapabiliyor özellikle önemli maçlarda bu özelliğin yüksekliği yüzünden.Gerçi reel hayatta Carlos gibi topa roket hissi verdiren bir adamın karşısına baraj kurdurmaması bu özelliğin yüksekliğinin bir kanıtıdır Ama ben mümkünse 4-6 seviyesine çekilmesini öneriyorum.Diğer özellikleri geçmiş datalara göre en gerçekçi halde şuan.
    Valla abi haklı olabilirsin ama Aykut'un çizgi kalecisi oldugunu hepimiz biliyoruz hiç bir topa açılmadıgınıda biliyoruz mesela , Sivas maçında H.Balta'nın pozisyonunda topu bekledi açılmadı ardından gol yedik yani , De Santcis her an maçın içinde ve çogu topta açılıyor her zamanda başarılı oluyor De Santcis'in Aykut'tan daha iyi kılan bir kaç özelliginden biri bu bence

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Valla abi haklı olabilirsin ama Aykut'un çizgi kalecisi oldugunu hepimiz biliyoruz hiç bir topa açılmadıgınıda biliyoruz mesela , Sivas maçında H.Balta'nın pozisyonunda topu bekledi açılmadı ardından gol yedik yani , De Santcis her an maçın içinde ve çogu topta açılıyor her zamanda başarılı oluyor De Santcis'in Aykut'tan daha iyi kılan bir kaç özelliginden biri bu bence
    İşte bu bahsettiğin direkt mental özelliklerden konsantrasyon,cesaret gibi özelliklerle alakalı,gçrüşlerine katılıyorum çizgi kalecisi hatta fazlasıyla çizgide arada bir çıktığını bile görmedim ben hiçbir maçta.Adam hangi maçta akdroda olsa yüreğim ağzımda izliyorum maçı

Arda Turan için hangi özellikler artacak hızlanmada passingde first touchta ciddi artış olmalı bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Passing ve first touch olabilir ama accelaration değerinin yeterli hatta fazla olduğunu bile düşünüyorum Arda için.15 demek Arda gibi fazla koşmayı tercih etmeyen,zekasıyla ve bilekleriyle oyuna hükmeden bir oyuncu için fazla bile gelebilir.Keza ben Arda'da 15 hızlanma değerini görecek bir depar vs. görmedim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Baros'un penaltı özelligi bence biraz daha yükseltilmeli , Finishing'de 1 yada 2 'şer arttırılmalıdır diye düşünüyorum.

lincoln ün work rate si artacak mı 9.3.0 da çünkü antalya da idmana 45 dk önce gelip 45 dk sonra gidiyor ve inanılmaz çalıştığı söyleniyor ne gibi gelişmeler olacak lincoln de

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
    lincoln ün work rate si artacak mı 9.3.0 da çünkü antalya da idmana 45 dk önce gelip 45 dk sonra gidiyor ve inanılmaz çalıştığı söyleniyor ne gibi gelişmeler olacak lincoln de
    Bu belirttiklerinin sonucunda profesyonellik artabilir. Work rate'i saha icinde pres yapmaya yatkinligi, ozelliklerini kullanma konusundaki istahi olarak tanimlayabiliriz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bugünkü maçtada gördüm bence Yaser in PA sının düşmesi lazım bence o kadar güzel bir oyuncu değil 135 PA yeter kanımca

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Bugünkü maçtada gördüm bence Yaser in PA sının düşmesi lazım bence o kadar güzel bir oyuncu değil 135 PA yeter kanımca
    Yok Yaser'i bir dahaki yamada CA 90 PA 120 yapsınlar yeter.

Tek maçla 20 senelik futbol yaşantısının hakkını verdin demek Yaser'in,sen ordinaryus olmalısın.

Tek maçla 20 senelik futbol yaşantısının hakkını verdin demek Yaser'in,sen ordinaryus olmalısın.
    Bence arkadaşı ordinaryus değilde tüm takımların gözlemcisi yapmalıyız

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Sen Yaser'in 20 yasinda oldugunun yani 1988 dogumlu oldugunun farkindamisin? O yasta 120 CA sahibi ulkemizin en cok gelecek vaad eden isimlerinden birisine CA ve PA arasinda sadece 15 puan fark gibi gercek disi bi rakam verilemez. 30-35 oldukca mantikli ve olmasi gereken bi fark zaten. Benim Sahsi fiktim Yaser su anda bi Aydin'dan daha olumlu ve etkili top oynuyor olmasindan CA artisina bile gidilebilicegini dusunuyorum ama tabi Yaser'i yeteri kadar izleyemedik ilk yari... Ikinci yari daha cok sans bulursa daha saglikli degerlendirilir. CA artisi ile duruma gore biraz PA artisi bile olabilir ama surasi kesin 155 PA Yaser icin su asamada oldukca mantiklidir dusmesi gibi abesk bi durum olamaz... 135 ise gulunc otesi bi oneridir yani sen 20 yasinda bu oyuncunun hic gelismeyicegini savunuyorsun

Ayrica bugun ki hava sartlari, saha sartlari, ve Galatasaray'in 10 kisi kalmis olmasi ile forvet'de tek basina oynayan Yaser'i degerlendirmek icin cok yalnis bi gun oldugunu belirtmem lazim... Baros bile bugun oldukca etkisiz di mesela o zaman Baros'un CA'ini hemen dusurelim ne kadar mantiksiz bi yaklasim. Hat da genel olarak bugun sahada pek iyi top oynayan oyuncu oldugunu soleyemeyiz. Ama sanirim senin beklentin Yaser 2-3 gol atip maci kurtarmasi. Eger bunu yapabilicek bi oyuncu olsaydi Yaser su and 140 CA ve 175 PA sahibi olur sadece Turkiye capinda degil dunya capinda gelecegi cok parlak onemli bi isim olurdu. Yani aslinda kaale bile alinmamasi gereken bi yorum senin yaptigin ama iste.... Lutfen yorum yaparken su dussun bu ciksin diye degil mantikli bi sekilde arastirmayi taniyarak kriterleri bilerek yapalim...

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Öncelikle bu tip yorumların araştırmaya birşey katmadıgının farkına varmak gerek.Normal şartlara sahip olmayan bir zeminde, 15-20dk içindeki performansa göre yorum yapmak ve potansiyelini belirlemek ne kadar saglıklı bir sonuç ortaya koyar ?!
    Yaser maçta elinden geleni yaptı.Zaman zaman hızlanmasını,zaman zaman sıçrama özelliginin ne kadar iyi olduğunu gösterdi.Oynadıgı her maç iyi bir kumaş oldugunu gösteren bir oyuncu,değerlendirmek için bu kadar aceleci olma

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

tek maç olsa yine iyi 15 dakika..
    Yaserden çok umutluyum ben gayet iyi yapılmış..Hatta heading ve jumpingi gözden geçirilmeli..

2012 Ocak Ayı Yaser'in Profili.Gayet yerinde gayet yeterli. Saçmalamaya gerek yok 130 PA diyerekten.

Sayfa 25 / 48 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon

Mesaj Yetkileri