valla öyle bir duruma getirdiniz ki çıkıp da 'oh, şike yaptık. siz de avrupaya gidemeyeceksiniz' demek geliyor içimden. durumu bu hale getirdiniz. yahu, herhangi bir suça yaptırım uygulanmaması durumunda merak etmeyin size yaptırım uygulayamaz. daha geçen gün infantino denilen adam dedi ve bu yaptırımı Sion a uygulamamışken federasyonu bile arkasındayken Sion'un gelip de size uygulayamazlar. Suçsuz ceza mı olur yahu. biraz düşünün bence, tartışılan şey bir ara komikti ama artık sıkmaya başladı.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
5 yıl men olayı gerçekleşirse transfer felan yapamaz takımlar.2'ye gelirsede 3 ten aşağı gelmezler.İnşallah gerçekleşmez böyle bir olay.Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz.
Uefa ceza mı verdi nasıl çıkardın bu anlamı ? Kim demiş Avrupa'ya katılmasak ne olacak diye ? Ne kandırması ne kanıtı neden bahsediyorsun ? FB ne cezası çekecekti ? Kendin demişsin suçlu bulunsa önümüzdeki seneler de olmayacaktı diye,bu sene yoktuk Avrupa cezası bitti işte. UEFA mı düşürecekti Fenerbahçe'yi ? Avrupa cezasından bahsediyorum.
Deliller ne gösteriyor ? Hangi deliller ? Karar alınmıyor çünkü daha savunmalar veriliyor sana çok yanlış anlatılmış olay.
"Nihat Özdemir ve Ali Koc'un da haberi olarak ve kendi istekleriyle FB avrupaya gitmedi." Bu kısım yalan,iftira.
Süreci az çok takip eden,başkanı ve yönetiminin "bak ceza vermiyorlar,10 yıl ceza gelecek,bittik,öldük" laflarının gazına gelmeyen ve düşünebilen herkes bilir bunların böyle olmadığını.Aynı Infantino ve Platini olayındaki gibi ; orada adamlar bir an önce bitirilmeli ve bu süre Avrupaya gidecek takımların belirleneceği tarihe kadar olmalı diyor.Yani senin yanlış bildiğin gibi TFF şu an yatıp,"sonra bakarız yeaa" demiyor savunma alıyor.
Şu açıdan benzetilmiş sanıyorum: İngilizler 5 sene Avrupa'ya gitmedi ve döndüklerinde de şampiyon oldular. Demek ki bir şey kaybetmediler.Originally Posted by Suicider
Bu da çok doğru bir mantık sayılmaz; bugün bir ülkenin büyük bir takımı için bir sene Avrupa'ya gitmemek, ciddi bir maddi kayıp demek. İngilizler'in 5 sene gitmeyerek kaybettiklerini, bizim bir Şampiyonlar Ligi yolcumuz bir senede kaybeder.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Tamam çürütememişler olsun. O yazıda sadece oraya takılma. Kulüpten çıktığı iddia edilen paraların nerelere harcandığını makbuzlarıyla sundular mahkemeye. Çok ağza dolanan "inşaat" konuşmalarıyla ilgili inşaat işi için yapılan ödemeleri falan belgeleriyle sundular. Bunlara dayanarak çürütüldü dedim. Çürütülmemiş olsun.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
TFF'nin davayi beklemesine gerek yok diye biliyorum cünkü zaten onlarin kendi 4 kisilik olusumu vardi ve rapor yazdilar burada da hatirladigim kadariyla FB suclu bulundu. Yani davayi beklemeden ceza verme hakkina sahip TFF diye biliyorum.
Zaten bütün tapeler deliller yalan Aziz Yildirimin GS-Sturm Graz maclarinda sike var dogru demi. Ben iddianameyi okuyorum gerek twitterda gerekse bloglarda bu isin üstüne giden dogru yanlarini ve iddianamede cürütülen yerleri yazanlar var.
Bilmem kac sayfa iddianame yazildi hala ne delili ne kaniti diyorsunuz tamam en büyük Aziz Yildirim. Aziz Yildirim Fenerbahce'dir diyorsunuz gercekten dogru. Bizim diyemedigimiz siz dediniz
Aynen katılıyorum ki bence en önemli konulardan biride Avrupa'ya giden takım sayısı 2'ye düşecek 5 sene sonunda.Alttaki ülkeler büyük ihtimal geçer bizi.İyice saçma sapan bir lig haline döner.Acaba burda kaç kişi gerçekten düzeleceğimize inanıyor 5 sene sonunda? Biz İngilizler kadar profesyonel insanlar değiliz.Tamamen 'duygusal' insanlarız.İlla ki bu durumu bile çıkarlarına kullanacak insalar olacak,pay almaya çalışanlar olacak.Ben hiç sanmıyorum düzeleceğimizi.
Evet, o da var; 5 senede bozulur, 15 senede anca düzelir.Originally Posted by Suicider
İngilizler bu bahsedileni yaparken bir ülkeden Avrupa'ya maksimum 3 takım gidiyordu. Sayı sabitti. Ülke puanının seribaşı olmak ya da olmamak dışında pek bir anlamı yoktu.
Bahsettiğin Etik Kurulu'na gönderilenler nelerdi? Zira o dönem gizlilik kararı vardı. Kimler, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bunlar da önemli. Siz bir delil gördünüz mü? Ortada sadece konuşma kayıtlarının metne dökülmüş halleri var. Bunların asılları önemli olan. Konuşmaların öncesi, sonrası da önemli. Bir konuşmanın bir kısmını alıp, "burada bu denilmek istendi" diyerek kişileri suçlamak ne kadar doğru? Bu delillerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Aziz Yıldırım Galatasaray-Sturm Graz maçında şike var demedi. Şike yapsak, skoru bulduktan sonra böyle top çevirirdik dedi. Bizim maçlarımız 90+ dakikalarda döndü, direkten dönüp dışarı çıkan toplar falan. Amiyane tabirle şike olduğu iddia edilen maçlar 3 buçuk attığımız maçlar. İsterse milyonlarca sayfa iddianame yazılsın. Ne kadar çok olduğu suçluluk ve suç için yeterli değil. Son sözlerine girmiyorum bile. Seviyesiz olmuş.
Görüntülerdekilerin para olduğu nereden biliniyor peki?
Davayı beklemiyor ki zaten adamlar kendi savunma alıyor daha yeni haber Aziz Yıldırım'ın savunmayı sözlü vereceğiydi PFDK'ya.4 kişilik oluşum,rapor,Fenerbahçe suçlu bulunduya hiç girmiyorum bile.
Gene dediğim gibi Fenerbahçe bir an önce zarar görsün zihniyetindeki kişiler sana yanlış anlatmış olayı.Tapeler,deliller yalan,GS-Sturm Graz maçında şike var sözlerinden anladığım kadarıyla.Suç sende değil aslında ama.
Son sözümün farkindayim degistirdim özür dilerim.
FB-Trabzon macinda Selcuk 2-2 yapinca FB'li oyuncular topu Volkan'a geri oynadi ya?
Neyse konu amacinda sapacak. Su anda TFF'nin elinde yeterli delil var neden kimse cikip bisey diyemiyor ya da Uefa niye bu kadar acele ettiriyor bu adamlar bilmiyolar mi kurallari ?
Hala Görüntülerde falan para yok deniyor ya ben size bisey demiyorum. Gerek yok artik tartismaya bu kadar kör olmussunuz.
Iddianame ortada polis etik kuruluna bi ton belge bilgi vs yolladi daha ne olacak. Yani herseyi gectim benim icin RTE'nin kurumlar degil kisiler yargilanmali sözü sikenin tescilidir onu da gectim kimseye ceza vermeyelim avrupaya gitmeye gerek yok demek sucun oldugunu kabul etmek demek.
Peki FB'li arkadaslarin bu kararlara yorumunu merak ediyorum avrupaya gitmemek demek ne anlama geliyor ?
İtalya davayı hızlı bir şekilde sonuçlandırdı ve ceza alan takımları Avrupa'ya göndermedi (Bir Milan istisnası var, o ayrı mevzu). Biz, "bizimkilerin şike yaptığı mahkeme tarafından tescil edilse bile küme düşürmeyelim" diyoruz. "Yok olmaz derseniz, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyiz" diye ekliyoruz.
Daha önceki sayfalarda kendi yorumumu yaptım. Herkesin farklı görüşü olabilir. Savunan da çıkabilir. Kimsenin görüşünü genelleyip, Fenerbahçelilerin görüşü diyemezsiniz.
İddianame, adı üstünde iddianame. Her davada iddianame vardır. Yargılanıp beraat edenler için de iddianameler sunuldu mahkemelere. Etik kuruluna gönderilenleri polis değil savcı gönderdi, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bir açıklama ile insanların suçlanması kadar saçma birşey olabilir mi? Öyle dedi, o zaman kesin var demek nasıl bir mantık aklım almıyor.
İşte senin gördüğün bir torba. İçinde para olduğundan nasıl emin olabiliyorsun. İçinde para vardır bunun diyip tahminle mi suçlayacaksınız insanları? Madem para olduğundan şüpheleniliyor neden suçüstü yapılmıyor da böyle muallak bir tahmini iddia ile insanlar suçlanıyor?
O torbaların içlerinde ne olduğunu sadece o an orada bulunan kişiler biliyor gerçekten. O kişiler de zaten şuan yargı sürecindeler fakat söylediklerini yani o torbaların içlerinde para olmadığını kanıtlayabilmiş değiller hala. Bizim söylediğimiz bu.
Sizin savunduğunuz şey ise o torbaların içlerinde para olduğu kanıtlanamadı, yani para yok. İkisi çok farklı şeyler. Şuan savunma durumunda olan taraf bahsi geçen kişiler ve kendi iddialarını kanıtlamak zorundalar. Polisin teknik takibi sonucu böyle bir görüntü var ve bu görüntünün doğru olmadığını sanıklar kanıtlamak zorunda. Mahkemenin ispatlama gibi bir zorunluluğu yok.