Sayfa 266 / 483 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366 ... SonSon
7,951 ile 7,980 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Hala nasıl demek ki bir suç var ortada diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Şu an yargılama devam ediyor. Şu an salınanlar da, içeride tutuklu bulunanlar da ne suçlu ne de suçsuz. Sanık durumundalar. Yargılamada Fenerbahçe kısmı üzerine ithaf edilen suçlamaları yaptıkları savunmalarla büyük ölçüde çürüttüler. İşin uzaması demek suç olduğu anlamına gelmez. Yargımız yavaş işliyor. UEFA'nın verebileceği ceza kendi organizasyonuna almamak. Fenerbahçe de geçtiğimiz sezon haksız gerekçelerle bu cezaya maruz bırakıldı. Suçlu çıksaydı da bu cezayı çekseydi amenna. Ama henüz suç belli değilken, kimse delil olduğu iddia edilen şeyleri görememişken bu cezaya çarptırıldı. Sahaya yansımadı denmesi bir ahlaksızlık olduğunun kabulü değildir. Biz inanıyoruz ki ortada ahlaksızlık da yok, şike de. O yansıyan şikeyi kimle yaptık biz? Siz cevap verin.
    Çürüttüklerini nereden çıkardınız acaba ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

valla öyle bir duruma getirdiniz ki çıkıp da 'oh, şike yaptık. siz de avrupaya gidemeyeceksiniz' demek geliyor içimden. durumu bu hale getirdiniz. yahu, herhangi bir suça yaptırım uygulanmaması durumunda merak etmeyin size yaptırım uygulayamaz. daha geçen gün infantino denilen adam dedi ve bu yaptırımı Sion a uygulamamışken federasyonu bile arkasındayken Sion'un gelip de size uygulayamazlar. Suçsuz ceza mı olur yahu. biraz düşünün bence, tartışılan şey bir ara komikti ama artık sıkmaya başladı.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

5 yıl men olayı gerçekleşirse transfer felan yapamaz takımlar.2'ye gelirsede 3 ten aşağı gelmezler.İnşallah gerçekleşmez böyle bir olay.Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Ee tamam iste demek ki bir suc var ortada ama yok ligin deger düser yok avrupaya katilmasak ne olacak gibi söylemler biseylerin gizlendiginin ortada suc oldugun kanitidir artik kendinizi kandirmaniza gerek yok.

Fb ne cezasi cekti bir tek kupaya katilmadi ki MAA burda Fb'ye büyük bi fayda saglamis eger FB samp ligine katilsaydi ve bu güne kadar suclu bulunsaydi ki deliller ve hala karar alinmamasi bunu gösteriyor FB sadece bu sene degil önümüzdeki senelerde de olmayacakti. Nihat Özdemir ve Ali Koc'un da haberi olarak ve kendi istekleriyle FB avrupaya gitmedi. Ama su anda ne ligde puan silme ne de düsürülme var. Cogu FB'linin söyledigi sike sahaya yansimamis. Yani ortada bir ahlaksizlik var ama sahaya yansitamadigi icin ceza verilmemeli. Ee bu sike sahaya yansimadiysa nereye yansidi?

Bu arada Uefa nasil ceza vermiyor güldürmeyin insani daha gecen hafta Platini ve Infantino ne kadar kararliydi konusmalarinda hic mi dinlemediniz?
    Uefa ceza mı verdi nasıl çıkardın bu anlamı ? Kim demiş Avrupa'ya katılmasak ne olacak diye ? Ne kandırması ne kanıtı neden bahsediyorsun ? FB ne cezası çekecekti ? Kendin demişsin suçlu bulunsa önümüzdeki seneler de olmayacaktı diye,bu sene yoktuk Avrupa cezası bitti işte. UEFA mı düşürecekti Fenerbahçe'yi ? Avrupa cezasından bahsediyorum.

Deliller ne gösteriyor ? Hangi deliller ? Karar alınmıyor çünkü daha savunmalar veriliyor sana çok yanlış anlatılmış olay.

"Nihat Özdemir ve Ali Koc'un da haberi olarak ve kendi istekleriyle FB avrupaya gitmedi." Bu kısım yalan,iftira.

Süreci az çok takip eden,başkanı ve yönetiminin "bak ceza vermiyorlar,10 yıl ceza gelecek,bittik,öldük" laflarının gazına gelmeyen ve düşünebilen herkes bilir bunların böyle olmadığını.Aynı Infantino ve Platini olayındaki gibi ; orada adamlar bir an önce bitirilmeli ve bu süre Avrupaya gidecek takımların belirleneceği tarihe kadar olmalı diyor.Yani senin yanlış bildiğin gibi TFF şu an yatıp,"sonra bakarız yeaa" demiyor savunma alıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    sen ispat ettiğini nerden çıkardın.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Suicider
    Bu ingilizlerin 5 sene muhabeti şiddet olaylarından dolayıydı ki ingiltere zaten normalde ceza almıştı.Ceza dolduğunda Thatcher 'Biz henüz hazır değiliz,daha zaman gerek' diyerek böyle birşey yapmıştı.Bu olayları nasıl benzeterek örnek alıyoruz anlamadım.Böyle bir şey yaparsak yapan ilk ülke olacağız sanırım.
    Şu açıdan benzetilmiş sanıyorum: İngilizler 5 sene Avrupa'ya gitmedi ve döndüklerinde de şampiyon oldular. Demek ki bir şey kaybetmediler.

Bu da çok doğru bir mantık sayılmaz; bugün bir ülkenin büyük bir takımı için bir sene Avrupa'ya gitmemek, ciddi bir maddi kayıp demek. İngilizler'in 5 sene gitmeyerek kaybettiklerini, bizim bir Şampiyonlar Ligi yolcumuz bir senede kaybeder.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Tamam çürütememişler olsun. O yazıda sadece oraya takılma. Kulüpten çıktığı iddia edilen paraların nerelere harcandığını makbuzlarıyla sundular mahkemeye. Çok ağza dolanan "inşaat" konuşmalarıyla ilgili inşaat işi için yapılan ödemeleri falan belgeleriyle sundular. Bunlara dayanarak çürütüldü dedim. Çürütülmemiş olsun.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tamam çürütememişler olsun. O yazıda sadece oraya takılma. Kulüpten çıktığı iddia edilen paraların nerelere harcandığını makbuzlarıyla sundular mahkemeye. Çok ağza dolanan "inşaat" konuşmalarıyla ilgili inşaat işi için yapılan ödemeleri falan belgeleriyle sundular. Bunlara dayanarak çürütüldü dedim. Çürütülmemiş olsun.
    Rakip arkadaşlar yine kendi başkanlarından duyduğu için bu olayı.Savunmayı hep rakiplere saldırıdan falan ibaret sanıyorlar.Onlar için çürütme falan yok,düşünülemez.

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Uefa ceza mı verdi nasıl çıkardın bu anlamı ? Kim demiş Avrupa'ya katılmasak ne olacak diye ? Ne kandırması ne kanıtı neden bahsediyorsun ? FB ne cezası çekecekti ? Kendin demişsin suçlu bulunsa önümüzdeki seneler de olmayacaktı diye,bu sene yoktuk Avrupa cezası bitti işte. UEFA mı düşürecekti Fenerbahçe'yi ? Avrupa cezasından bahsediyorum.

Deliller ne gösteriyor ? Hangi deliller ? Karar alınmıyor çünkü daha savunmalar veriliyor sana çok yanlış anlatılmış olay.

"Nihat Özdemir ve Ali Koc'un da haberi olarak ve kendi istekleriyle FB avrupaya gitmedi." Bu kısım yalan,iftira.

Süreci az çok takip eden,başkanı ve yönetiminin "bak ceza vermiyorlar,10 yıl ceza gelecek,bittik,öldük" laflarının gazına gelmeyen ve düşünebilen herkes bilir bunların böyle olmadığını.Aynı Infantino ve Platini olayındaki gibi ; orada adamlar bir an önce bitirilmeli ve bu süre Avrupaya gidecek takımların belirleneceği tarihe kadar olmalı diyor.Yani senin yanlış bildiğin gibi TFF şu an yatıp,"sonra bakarız yeaa" demiyor savunma alıyor.

TFF'nin davayi beklemesine gerek yok diye biliyorum cünkü zaten onlarin kendi 4 kisilik olusumu vardi ve rapor yazdilar burada da hatirladigim kadariyla FB suclu bulundu. Yani davayi beklemeden ceza verme hakkina sahip TFF diye biliyorum.

Zaten bütün tapeler deliller yalan Aziz Yildirimin GS-Sturm Graz maclarinda sike var dogru demi. Ben iddianameyi okuyorum gerek twitterda gerekse bloglarda bu isin üstüne giden dogru yanlarini ve iddianamede cürütülen yerleri yazanlar var.

Bilmem kac sayfa iddianame yazildi hala ne delili ne kaniti diyorsunuz tamam en büyük Aziz Yildirim. Aziz Yildirim Fenerbahce'dir diyorsunuz gercekten dogru. Bizim diyemedigimiz siz dediniz

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Şu açıdan benzetilmiş sanıyorum: İngilizler 5 sene Avrupa'ya gitmedi ve döndüklerinde de şampiyon oldular. Demek ki bir şey kaybetmediler.

Bu da çok doğru bir mantık sayılmaz; bugün bir ülkenin büyük bir takımı için bir sene Avrupa'ya gitmemek, ciddi bir maddi kayıp demek. İngilizler'in 5 sene gitmeyerek kaybettiklerini, bizim bir Şampiyonlar Ligi yolcumuz bir senede kaybeder.
    Aynen katılıyorum ki bence en önemli konulardan biride Avrupa'ya giden takım sayısı 2'ye düşecek 5 sene sonunda.Alttaki ülkeler büyük ihtimal geçer bizi.İyice saçma sapan bir lig haline döner.Acaba burda kaç kişi gerçekten düzeleceğimize inanıyor 5 sene sonunda? Biz İngilizler kadar profesyonel insanlar değiliz.Tamamen 'duygusal' insanlarız.İlla ki bu durumu bile çıkarlarına kullanacak insalar olacak,pay almaya çalışanlar olacak.Ben hiç sanmıyorum düzeleceğimizi.

Onların görüntülerdeki bahsi geçen paraların makbuzu olduğu nereden biliniyor peki ?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Suicider
    Aynen katılıyorum ki bence en önemli konulardan biride Avrupa'ya giden takım sayısı 2'ye düşecek 5 sene sonunda.Alttaki ülkeler büyük ihtimal geçer bizi.İyice saçma sapan bir lig haline döner.Acaba burda kaç kişi gerçekten düzeleceğimize inanıyor 5 sene sonunda? Biz İngilizler kadar profesyonel insanlar değiliz.Tamamen 'duygusal' insanlarız.İlla ki bu durumu bile çıkarlarına kullanacak insalar olacak,pay almaya çalışanlar olacak.Ben hiç sanmıyorum düzeleceğimizi.
    Evet, o da var; 5 senede bozulur, 15 senede anca düzelir.

İngilizler bu bahsedileni yaparken bir ülkeden Avrupa'ya maksimum 3 takım gidiyordu. Sayı sabitti. Ülke puanının seribaşı olmak ya da olmamak dışında pek bir anlamı yoktu.

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Birakin 5 seneyi 2 yil gitmesek bile durumumuz cok kötü olacak sacma sapan kendi ligimizde oynariz artik. Ilerleyen yillarda da ülke puani diye aglariz. Ligin degeri düsecek diye ceza vermiyorlar kimseye ama avrupaya gitmeyelim diyorlar gercekten ilginc.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

TFF'nin davayi beklemesine gerek yok diye biliyorum cünkü zaten onlarin kendi 4 kisilik olusumu vardi ve rapor yazdilar burada da hatirladigim kadariyla FB suclu bulundu. Yani davayi beklemeden ceza verme hakkina sahip TFF diye biliyorum.

Zaten bütün tapeler deliller yalan Aziz Yildirimin GS-Sturm Graz maclarinda sike var dogru demi. Ben iddianameyi okuyorum gerek twitterda gerekse bloglarda bu isin üstüne giden dogru yanlarini ve iddianamede cürütülen yerleri yazanlar var.

Bilmem kac sayfa iddianame yazildi hala ne delili ne kaniti diyorsunuz tamam en büyük Aziz Yildirim. Aziz Yildirim Fenerbahce'dir diyorsunuz gercekten dogru. Bizim yapamadigimiz hakareti siz kendinize yaptiniz.
    Bahsettiğin Etik Kurulu'na gönderilenler nelerdi? Zira o dönem gizlilik kararı vardı. Kimler, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bunlar da önemli. Siz bir delil gördünüz mü? Ortada sadece konuşma kayıtlarının metne dökülmüş halleri var. Bunların asılları önemli olan. Konuşmaların öncesi, sonrası da önemli. Bir konuşmanın bir kısmını alıp, "burada bu denilmek istendi" diyerek kişileri suçlamak ne kadar doğru? Bu delillerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Aziz Yıldırım Galatasaray-Sturm Graz maçında şike var demedi. Şike yapsak, skoru bulduktan sonra böyle top çevirirdik dedi. Bizim maçlarımız 90+ dakikalarda döndü, direkten dönüp dışarı çıkan toplar falan. Amiyane tabirle şike olduğu iddia edilen maçlar 3 buçuk attığımız maçlar. İsterse milyonlarca sayfa iddianame yazılsın. Ne kadar çok olduğu suçluluk ve suç için yeterli değil. Son sözlerine girmiyorum bile. Seviyesiz olmuş.

Onların görüntülerdeki bahsi geçen paraların makbuzu olduğu nereden biliniyor peki ?
    Görüntülerdekilerin para olduğu nereden biliniyor peki?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bilmem kac sayfa iddianame yazildi hala ne delili ne kaniti diyorsunuz tamam en büyük Aziz Yildirim. Aziz Yildirim Fenerbahce'dir diyorsunuz gercekten dogru. Bizim yapamadigimiz hakareti siz kendinize yaptiniz.
    Davayı beklemiyor ki zaten adamlar kendi savunma alıyor daha yeni haber Aziz Yıldırım'ın savunmayı sözlü vereceğiydi PFDK'ya.4 kişilik oluşum,rapor,Fenerbahçe suçlu bulunduya hiç girmiyorum bile.

Gene dediğim gibi Fenerbahçe bir an önce zarar görsün zihniyetindeki kişiler sana yanlış anlatmış olayı.Tapeler,deliller yalan,GS-Sturm Graz maçında şike var sözlerinden anladığım kadarıyla.Suç sende değil aslında ama.

Bahsettiğin Etik Kurulu'na gönderilenler nelerdi? Zira o dönem gizlilik kararı vardı. Kimler, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bunlar da önemli. Siz bir delil gördünüz mü? Ortada sadece konuşma kayıtlarının metne dökülmüş halleri var. Bunların asılları önemli olan. Konuşmaların öncesi, sonrası da önemli. Bir konuşmanın bir kısmını alıp, "burada bu denilmek istendi" diyerek kişileri suçlamak ne kadar doğru? Bu delillerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Aziz Yıldırım Galatasaray-Sturm Graz maçında şike var demedi. Şike yapsak, skoru bulduktan sonra böyle top çevirirdik dedi. Bizim maçlarımız 90+ dakikalarda döndü, direkten dönüp dışarı çıkan toplar falan. Amiyane tabirle şike olduğu iddia edilen maçlar 3 buçuk attığımız maçlar. İsterse milyonlarca sayfa iddianame yazılsın. Ne kadar çok olduğu suçluluk ve suç için yeterli değil. Son sözlerine girmiyorum bile. Seviyesiz olmuş.
    Son sözümün farkindayim degistirdim özür dilerim.

FB-Trabzon macinda Selcuk 2-2 yapinca FB'li oyuncular topu Volkan'a geri oynadi ya?

Neyse konu amacinda sapacak. Su anda TFF'nin elinde yeterli delil var neden kimse cikip bisey diyemiyor ya da Uefa niye bu kadar acele ettiriyor bu adamlar bilmiyolar mi kurallari ?

Görüntülerdekilerin para olduğu nereden biliniyor peki?
    İbrahim Akın söylemişti sanırım onların para olduğunu...

Hala Görüntülerde falan para yok deniyor ya ben size bisey demiyorum. Gerek yok artik tartismaya bu kadar kör olmussunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Forma dedi adam.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Son sözümün farkindayim degistirdim özür dilerim.

FB-Trabzon macinda Selcuk 2-2 yapinca FB'li oyuncular topu Volkan'a geri oynadi ya?

Neyse konu amacinda sapacak. Su anda TFF'nin elinde yeterli delil var neden kimse cikip bisey diyemiyor ya da Uefa niye bu kadar acele ettiriyor bu adamlar bilmiyolar mi kurallari ?
    Nereden biliyorsunuz ellerinde yeterli delilin olduğunu?

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

galiba oyle birseydi sonra hocaya danismis falan

bide su var ingiltere zamaninda 5 yil yedi , e italya niye sike olaylarindan ceza yemedi avrupa men cezasi gibi onlar yemiyorsa bizim ulkemizde yemicek ozman arkadas.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Hala Görüntülerde falan para yok deniyor ya ben size bisey demiyorum. Gerek yok artik tartismaya bu kadar kör olmussunuz.
    Bence de siz kör olmuşsunuz. İçinde para olan görüntü gösterebilir misin? Hangi görüntüde para var?

Nereden biliyorsunuz ellerinde yeterli delilin olduğunu?
    Iddianame ortada polis etik kuruluna bi ton belge bilgi vs yolladi daha ne olacak. Yani herseyi gectim benim icin RTE'nin kurumlar degil kisiler yargilanmali sözü sikenin tescilidir onu da gectim kimseye ceza vermeyelim avrupaya gitmeye gerek yok demek sucun oldugunu kabul etmek demek.

Peki FB'li arkadaslarin bu kararlara yorumunu merak ediyorum avrupaya gitmemek demek ne anlama geliyor ?

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun şaşıyorum ya gülüyorum resmen senin şu sacma tutumuna ama yazmadan duramıyorum.

Bence de siz kör olmuşsunuz. İçinde para olan görüntü gösterebilir misin? Hangi görüntüde para var?
    Allah allah adam parayi cantaya ya da torbaya koymus elinde banknotlarla mi gezecekti.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by byariff View Post
    bide su var ingiltere zamaninda 5 yil yedi , e italya niye sike olaylarindan ceza yemedi avrupa men cezasi gibi onlar yemiyorsa bizim ulkemizde yemicek ozman arkadas.
    İtalya davayı hızlı bir şekilde sonuçlandırdı ve ceza alan takımları Avrupa'ya göndermedi (Bir Milan istisnası var, o ayrı mevzu). Biz, "bizimkilerin şike yaptığı mahkeme tarafından tescil edilse bile küme düşürmeyelim" diyoruz. "Yok olmaz derseniz, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyiz" diye ekliyoruz.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Iddianame ortada polis etik kuruluna bi ton belge bilgi vs yolladi daha ne olacak. Yani herseyi gectim benim icin RTE'nin kurumlar degil kisiler yargilanmali sözü sikenin tescilidir onu da gectim kimseye ceza vermeyelim avrupaya gitmeye gerek yok demek sucun oldugunu kabul etmek demek.

Peki FB'li arkadaslarin bu kararlara yorumunu merak ediyorum avrupaya gitmemek demek ne anlama geliyor ?
    Daha önceki sayfalarda kendi yorumumu yaptım. Herkesin farklı görüşü olabilir. Savunan da çıkabilir. Kimsenin görüşünü genelleyip, Fenerbahçelilerin görüşü diyemezsiniz.

İddianame, adı üstünde iddianame. Her davada iddianame vardır. Yargılanıp beraat edenler için de iddianameler sunuldu mahkemelere. Etik kuruluna gönderilenleri polis değil savcı gönderdi, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bir açıklama ile insanların suçlanması kadar saçma birşey olabilir mi? Öyle dedi, o zaman kesin var demek nasıl bir mantık aklım almıyor.

Allah allah adam parayi cantaya ya da torbaya koymus elinde banknotlarla mi gezecekti.
    İşte senin gördüğün bir torba. İçinde para olduğundan nasıl emin olabiliyorsun. İçinde para vardır bunun diyip tahminle mi suçlayacaksınız insanları? Madem para olduğundan şüpheleniliyor neden suçüstü yapılmıyor da böyle muallak bir tahmini iddia ile insanlar suçlanıyor?

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Nerden biliyosun o torbada para oldugunu onu soruyoruz bide üstüne kör olmussunuz diyerek haddini aşıyorsun.

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Forma dedi adam.
    O torbaların içlerinde ne olduğunu sadece o an orada bulunan kişiler biliyor gerçekten. O kişiler de zaten şuan yargı sürecindeler fakat söylediklerini yani o torbaların içlerinde para olmadığını kanıtlayabilmiş değiller hala. Bizim söylediğimiz bu.

Sizin savunduğunuz şey ise o torbaların içlerinde para olduğu kanıtlanamadı, yani para yok. İkisi çok farklı şeyler. Şuan savunma durumunda olan taraf bahsi geçen kişiler ve kendi iddialarını kanıtlamak zorundalar. Polisin teknik takibi sonucu böyle bir görüntü var ve bu görüntünün doğru olmadığını sanıklar kanıtlamak zorunda. Mahkemenin ispatlama gibi bir zorunluluğu yok.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

O torbaların içlerinde ne olduğunu sadece o an orada bulunan kişiler biliyor gerçekten. O kişiler de zaten şuan yargı sürecindeler fakat söylediklerini yani o torbaların içlerinde para olmadığını kanıtlayabilmiş değiller hala. Bizim söylediğimiz bu.

Sizin savunduğunuz şey ise o torbaların içlerinde para olduğu kanıtlanamadı, yani para yok. İkisi çok farklı şeyler. Şuan savunma durumunda olan taraf bahsi geçen kişiler ve kendi iddialarını kanıtlamak zorundalar. Polisin teknik takibi sonucu böyle bir görüntü var ve bu görüntünün doğru olmadığını sanıklar kanıtlamak zorunda. Mahkemenin ispatlama gibi bir zorunluluğu yok.
    Kesin değilse böyle bir iddia var diyeceksiniz o zaman.Burda verip veristiriyorsunuz belli olmayan birşey hakkında.

Mesaj Yetkileri