Sayfa 27 / 39 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon
781 ile 810 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence Arda Şu andaki seviyesiyle ingiltere liglerinde falan oynayamaz arda teknik olarak gerçekten iyi bir oyuncu mental olarak ta iyi ama fiziksel özelikleri kötü bir oyuncu düşünün türkiye liginde bile fiziksel özellikleri vasat olan bir oyuncu acaba arda ingiltereye gitse sakatlıktan kurtulabilirimi bence ikinci emre belözoglu gibi olur 5 maçta bir sakatllanır bence arda da teknik ve mental özelilkler ayrıa ca da bir miktar daha artış yapılırsa yerinde olur bende ardanın şu anda yarattığı izlenim bu isterseniz katılırsınız isterseniz katılmassınız bence ist.bld den gelen aydın ylmaz daha iyi bir futbolcu olur demedi demeyin

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by De Guzman 10 View Post
    Bence Arda Şu andaki seviyesiyle ingiltere liglerinde falan oynayamaz arda teknik olarak gerçekten iyi bir oyuncu mental olarak ta iyi ama fiziksel özelikleri kötü bir oyuncu düşünün türkiye liginde bile fiziksel özellikleri vasat olan bir oyuncu acaba arda ingiltereye gitse sakatlıktan kurtulabilirimi bence ikinci emre belözoglu gibi olur 5 maçta bir sakatllanır bence arda da teknik ve mental özelilkler ayrıa ca da bir miktar daha artış yapılırsa yerinde olur bende ardanın şu anda yarattığı izlenim bu isterseniz katılırsınız isterseniz katılmassınız bence ist.bld den gelen aydın ylmaz daha iyi bir futbolcu olur demedi demeyin
    aydın iyi bir futbolcu ama abartmayın yahu kaç maç izlediniz adamı şişiriyosunuz bu kadar..Arda kadar olmasına imkan yok ardadan tek üstün özelliği hızdır..Ayrıva arda sakatlanmıyor kolay kolay mre premier ligde değil heryerde sakat karşılatırmak hiç mantıklı değil..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by De Guzman 10 View Post
    Arda ingiltere de cok rahat oynar. İtalya deseydin bi nebze anlardım; çünkü sert savunma, sert futbol orada oynanıyor. İngiltere o kadar degil. İngilterede genellikle teknik özellikler önplanda oluyor ki bu da Arda da mevcut.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Arda fizik olarak ufak ve bu nedenle ikili mücadelelerde zayıf bir futbolcu evet ama kimse Arda fizik olarak zayıf demesin rica edeceğim. bu adam fizik olarak birçok kişiyi katlayacak kadar iyi. sizin bahsetiğiniz natural fitness, evet bu özellik Arda da 12-13 seviyelerinde ama balance, agility, stamina ve strenght en az 15-16 seviyelerinde. hatta özellikle stamina 18-19 diyebilirim. bunu son yapılan maçlara bakarak görebilirsiniz. her maç minimum 11 km koşan bir insana fizik olarak zayıf demek abesle iştigal olabilir ancak. fiziksel olarak küçük bir oyuncu olabilir ama fizik olarak zayıf değildir Arda.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

rosıcky nınde ahım sahım bı fızıgı yok ama oynuyo ıngıltere lıgınde.....
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    hatta fabregasında harıka bı fızıgı yok....
    Last edited by RIDVAN TLM : 23.Haziran.2008 at 01:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

herkesin düşüncesine saygı duyarım benim düşüncem bu ayrıca aydını kaç kere izleidiniz sorusuna gs tv deki paf maçları ve yetebildği kadar özet goruntuleri ni seyrediyordum sonuçta
    ben ne kadar kanıt sunsam da siz benim görüşlerime ben ne kadar kanıt sunsam da ben sizin görüşlerine inanmıyacagım tartışmanın alemi yok ben yalnızca aydın sakatlanmazsa ve skibbe oynatırsa arda kadar iyi futbolcu olabilr diyorum

bence de aydın en az arda kadar iyi bir futbolcu. arda, aydın'ın yaşındayken bu kadar parlak bir geçmişi yoktu herhalde. aydın'ın milli maçlarını mı sayayım, şampiyonluğu kurtarmalarını mı? arda ise bence manisa'dan gelene kadar hiçti.

bu arada fizik olarak kendini çok toparlamış, bu gayet iyi. malum galatasaray'da sağ kanatta eksikler var, skibbe'de gençlere yer vermeyi sever, sonuç olarak aydın bu sene oynar ve taraftarın sevgilisi olur diyorum ben.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

beyler burası kim daha iyi futbolcu kim daha kötü futbolcu konuşma yerimi kim hangi ligde oynar kim oynayamaz yerimi. bir sürü mesaj yazmışsınız şöyle araştırmayla ilgili olanını göremedim bi rane var ordada arkadaşım demişki ardanın dayanıklılığı 18-19 olur ee o zaman ambrosinin kaç olur 56 mı olur kıyas yapalım beyler o şekilde mantığa uyduralım bide bende çok yazdım ama sayfalardır arda konuşuyoruz ee yeter artık bu konu araştırmaya zarar veriyor ben size söz veriyorum yeni oyundaki arda herkesi tatmin edecek

kırıcı bir cevap yazdıysam haddimi aştıysam affola umarım anlaşmışızdır
    Fikirlerim burada

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    beyler burası kim daha iyi futbolcu kim daha kötü futbolcu konuşma yerimi kim hangi ligde oynar kim oynayamaz yerimi. bir sürü mesaj yazmışsınız şöyle araştırmayla ilgili olanını göremedim bi rane var ordada arkadaşım demişki ardanın dayanıklılığı 18-19 olur ee o zaman ambrosinin kaç olur 56 mı olur kıyas yapalım beyler o şekilde mantığa uyduralım bide bende çok yazdım ama sayfalardır arda konuşuyoruz ee yeter artık bu konu araştırmaya zarar veriyor ben size söz veriyorum yeni oyundaki arda herkesi tatmin edecek

kırıcı bir cevap yazdıysam haddimi aştıysam affola umarım anlaşmışızdır
    Aslında bu 20 rakamı az kalıyor.SI bunu 30 yapsa daha iyi.Yani değerlendirmeleri 30 üzerinden yapsak.Araştırmaya bir etkisi olmayacak ama söyleyeyim dedim.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Arda ve 18-19 dayanıklılıkmı? Ne yapıyorsunuz arkadaslar.Hadi iyi yönlerini abartmayı bi derece anlarım,çok iyi olmadıgı yönleri de abartmaya başlarsak bu işin sonu kötü

Arda son sezonda stamina anlamında gelişim gösterdi.Natural Fitness özelligininde kötü oldugunu düşünmüyorum ama bu özellik maç kondisyonuna da etki eden,bir oyuncu için çok önemli ve tam olarak kestirmesi zor bir özellik o yüzden bizlerin fikrinden cok ömer abinin bu konudaki fikrini merak ediyorum.
    Stamina için max. 15 , natural fitness için 13-14 benim düşüncem ama özellikle natural fitness hakkında şefimizin fikirlerini merak ediyorum çünkü herkesin kolay kolay degerlendiremeyecegi bir özellik bu.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Arda ve 18-19 dayanıklılıkmı? Ne yapıyorsunuz arkadaslar.Hadi iyi yönlerini abartmayı bi derece anlarım,çok iyi olmadıgı yönleri de abartmaya başlarsak bu işin sonu kötü

Arda son sezonda stamina anlamında gelişim gösterdi.Natural Fitness özelligininde kötü oldugunu düşünmüyorum ama bu özellik maç kondisyonuna da etki eden,bir oyuncu için çok önemli ve tam olarak kestirmesi zor bir özellik o yüzden bizlerin fikrinden cok ömer abinin bu konudaki fikrini merak ediyorum.
    Stamina için max. 15 , natural fitness için 13-14 benim düşüncem ama özellikle natural fitness hakkında şefimizin fikirlerini merak ediyorum çünkü herkesin kolay kolay degerlendiremeyecegi bir özellik bu.
    Ambrosini mi? Bana arka arkaya 3 maç 11 km koştuğunu gösterin ben futboldan zerre kadar anlamıyorum diyeceğim. Bu kadar çok koşan ve bunun devamlılığını gösteren birisine kalkıp 13 stamina yeterli diyorsanız da bu sizin ayıbınız olur kanaatimce. Ayrıca oyunda bakın bakalım stamina 13 olan bir oyuncu 3 günde bir maç yapıp 3. maçta sakatlanıyor mu sakatlanmıyor mu?

Bence siz gerçekçi olacağım takıntısıyla gerçekleri de görmezden gelmeye başlıyorsunuz yavaş yavaş. Tabi araştırmacı da sizsiniz, dataları gönderecek kişi de ama benim stamina 19'dur söylemimi dikkate almayacak, üstüne de böyle yorumlar yapacaksanız buraya "Galatasaray Araştırması" diye bir başlık açmayın çok daha iyi olur. "Ben birikmişim sana patladı" diye bir açıklama da kabul etmem, adam gibi bir şey söyledim, fikrimi paylaştım adam gibi cevap beklerim, kimsenin günah keçisi ya da şamar oğlanı değilim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    Ambrosini mi? Bana arka arkaya 3 maç 11 km koştuğunu gösterin ben futboldan zerre kadar anlamıyorum diyeceğim. Bu kadar çok koşan ve bunun devamlılığını gösteren birisine kalkıp 13 stamina yeterli diyorsanız da bu sizin ayıbınız olur kanaatimce. Ayrıca oyunda bakın bakalım stamina 13 olan bir oyuncu 3 günde bir maç yapıp 3. maçta sakatlanıyor mu sakatlanmıyor mu?

Bence siz gerçekçi olacağım takıntısıyla gerçekleri de görmezden gelmeye başlıyorsunuz yavaş yavaş. Tabi araştırmacı da sizsiniz, dataları gönderecek kişi de ama benim stamina 19'dur söylemimi dikkate almayacak, üstüne de böyle yorumlar yapacaksanız buraya "Galatasaray Araştırması" diye bir başlık açmayın çok daha iyi olur. "Ben birikmişim sana patladı" diye bir açıklama da kabul etmem, adam gibi bir şey söyledim, fikrimi paylaştım adam gibi cevap beklerim, kimsenin günah keçisi ya da şamar oğlanı değilim.

o zaman yat uyu insanlara kendini güldürme
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Belgorth View Post

1. Usluba dikkat.

2. 11km kosan lafi hikaye. Arda 11km kosmadi, 11 km hareket etti. Bunun icinde kosmak da var, yurumek de, yavas hizla kosmak da var, sprint atmak da. Futbol'dan anlayip anlamamani bilmem ama bu medyatik 11km kosma istatistiginin icerigini bilmek gerekli yorum yapmak icin.

3. Arda top ayaginda olmadigi zamanlarda veya topun pesinden kosmadigi zamanlarda cok hareketli bir oyuncu. Bunu hep kosarak yapan bir oyuncu degil. Zaman zaman ters kanada yardima gider, zaman zaman top almak icin ortaya gelir ancak bunu kosarak yapan bir oyuncu degil. Hareketli bir oyuncu ama 90 dakika kosup, daha sonra bir 90 dakika daha oynayabilecek dayanikligia sahip bir oyuncu degil.

4. Arda'ya pres yapma gorevi verildiginde Arda'nin yorulmasi ve etkisizlesmesi gozlemledigimiz bir sey. Zaman zaman da bu nedenle Arda'nin topun pesinden kosmadigini, dinlendigini gormemiz mumkun. Yani oyunda Arda'ya 90 dakika pres gorevi verememeniz gerekli. Bu nedenle de Arda icin stamina'nin 13 civari olmasi mantik disi degildir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arda ligdede euro 2008 deki dayanıklılığı ve çalışma oranını gösterirse stamina 13 work rate 14-15 olur bence..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

haklı olabilirsin mesela düşünüyorum bazen deco pas 20 alex pas 20 hagi pas 20 herkes 20 yani bunu ayırt etmek için 99 üzerinden verilse daha iyi olur mesela alex 93 hagi 95 deco 97 olur ayırt etmek daha kolay olur mesela kafa 20 bir sürü adam var ama dünyanın en iyi kafa vuranı klosedir ayırt etmek için klose 99 olur diğerleri daha aşağı gelir

bunları 20 üzerinden hesaplamak dediğim gibi bazılarına hakettiği değerleri verememeyi gerektiriyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

haklı olabilirsin mesela düşünüyorum bazen deco pas 20 alex pas 20 hagi pas 20 herkes 20 yani bunu ayırt etmek için 99 üzerinden verilse daha iyi olur mesela alex 93 hagi 95 deco 97 olur ayırt etmek daha kolay olur mesela kafa 20 bir sürü adam var ama dünyanın en iyi kafa vuranı klosedir ayırt etmek için klose 99 olur diğerleri daha aşağı gelir

bunları 20 üzerinden hesaplamak dediğim gibi bazılarına hakettiği değerleri verememeyi gerektiriyor
    20 uzerinden biz not veriyoruz. Bunu oyun kendisi farklilik yaratmak icin daha buyuk bir skala'ya ceviriyor.

1-20 derecelerinde yeterince karsilastirma anlaminda gorus farkliligi yasiyoruz. 0-99 arasi olursa neler yasariz bilemiyorum.

20'yi gelmis gecmis en ust %5, 19'u en ust %10 vs. vs. olarak gormek en dogrusu. Boylece oyuncular arasinda ufak farkliliklar varsa ayni ozellik degerini almalari, gozle gorulur farkliliklar oldugunda farkli degerleri almalari en dogrusu.

Ancak maalesef SI'in mac motorundaki zaaflar yuzunden zaman zaman oyuncular arasindaki farkliliklari abartmak zorunda kaliyoruz arastirmacilar olarak. Mesela bir Ingiltere liginde buyuk takimlarin disindaki takimlarin sampiyon olmasinin onune gecmek icin, en iyi takimlardaki oyuncular ile bir alt kademedeki oyuncular arasinda buyuk farkliliklar yaratiliyor. Bu farkliligi yaratirken buyuk takimlarin yedekleri abartiliyor, nispeten kucuk takimlarin da en iyi oyunculari buyuk takimlarda abartilmis yedeklerin ustune cikabilmesi icin abartiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ancak maalesef SI'in mac motorundaki zaaflar yuzunden zaman zaman oyuncular arasindaki farkliliklari abartmak zorunda kaliyoruz arastirmacilar olarak. Mesela bir Ingiltere liginde buyuk takimlarin disindaki takimlarin sampiyon olmasinin onune gecmek icin, en iyi takimlardaki oyuncular ile bir alt kademedeki oyuncular arasinda buyuk farkliliklar yaratiliyor. Bu farkliligi yaratirken buyuk takimlarin yedekleri abartiliyor, nispeten kucuk takimlarin da en iyi oyunculari buyuk takimlarda abartilmis yedeklerin ustune cikabilmesi icin abartiliyor.
    öyle olması lazım zaten bizde öyle yapmalıyız
    ben bir oyun açıyorum 10 senede 6-7 farklı takım şampiyon oluyor
    önümüzdeki 10 sene 6-7 farklı takım şampiyon olsun gerçek hayatta bende bikini giycem
    yani bu bir değil iki değil her zaman böyle oluyor önümüzdeki 10 yıla ihtimal verelim 4 kez fener olur 4 kez galatasaray olur veya biri 5 kez olur 1 kere beşiktaş şampiyon olursa olur benim oyunlarda kayserispor 3 kez şampiyon oluyor trabzon yine öyle gençlerbirliği bile şampiyon oluyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

öyle olması lazım zaten bizde öyle yapmalıyız
    ben bir oyun açıyorum 10 senede 6-7 farklı takım şampiyon oluyor
    önümüzdeki 10 sene 6-7 farklı takım şampiyon olsun gerçek hayatta bende bikini giycem
    yani bu bir değil iki değil her zaman böyle oluyor önümüzdeki 10 yıla ihtimal verelim 4 kez fener olur 4 kez galatasaray olur veya biri 5 kez olur 1 kere beşiktaş şampiyon olursa olur benim oyunlarda kayserispor 3 kez şampiyon oluyor trabzon yine öyle gençlerbirliği bile şampiyon oluyor
    8.0.2'de Bursa'nin sampiyonluk icin bastirdigini gordum.

Ama ne Trabzon ne de Kayseri 4. siranin ustune cikamadilar 7 sezonda. Genclerbirligi ise kume dustu.

Bu gozlemlerin 8.0.2'de mi yoksa eski surumlerde mi?

Bu arada tabii benim Ingiltere ligi ile ilgili yazdigim ilk 1-2 sezon icin gecerli. Bir kac sezon ilerledikten sornra Chelsea'nin 13. sirada bitirmesi, Tottenham'in sampiyon olmasi, Man Utd'in 7. bitirmesi gibi seyler Ingiliz liglerinde de pekala goruluyor.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    8.0.2'de Bursa'nin sampiyonluk icin bastirdigini gordum.
    Ömer abibiliyorum pek yeri değil aslında ama sen bunu söylemişken söylemeden edemeyeceğim;
    Bursa şampiyonluk için bastırmıyor abi. adamlar direkt şampiyon oluyor. Yani Bursa'nın bu kadar güçlü yapılması biraz fazla olmuş bence.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Bendede bazen şampiyonluğa oynadığı oluyor Bursanın.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Elin adamı Barnetta için 178 set P.A veriyor. Arda bu seviyede bir oyuncu olamaz mı ileride acaba ?
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by hp-fm-gs View Post
    Elin adamı Barnetta için 178 set P.A veriyor. Arda bu seviyede bir oyuncu olamaz mı ileride acaba ?
    Kimmiş acaba bu elin adamı resmi araştırma ekibinden biri olmadıgı kesin Çünkü Barnetta'nın böyle bir set pa degeri yok,almanların öyle bir p.a. verme düşünceleri de yok

Barnetta'nın pa'sı zamanında -9 olarak girilmişti.Yaşının artık oyuncuya set pa girilmesini gerektirdigini düşünen alman araştırma ekibi FM 2009 için 163 gibi bir deger düşünüyordu hatırladıgım kadarıyla.

Arda'da yeterince konusuldu uzatmaya gerek yok.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

hazır taraftar konusu açılmışken hep merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum perpeuta abi.

editör de kulüp alanında stadyum a girince "hardcore fans percentage" diye bir şey var. nedir bu, ne işe yarar?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xpoera View Post
    hazır taraftar konusu açılmışken hep merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum perpeuta abi.

editör de kulüp alanında stadyum a girince "hardcore fans percentage" diye bir şey var. nedir bu, ne işe yarar?
    Hic bir ise yaramiyor. Bu oyun ile gelen editor'de uzun suredir duran, ancak veritabaninda yok. Dikkat ederseniz zaten hic bir takim icin bunun degeri 0'dan farkli degildir.

Nesil
    2003

Konu gittikce Galatasaray arastirmasindan disariya dogru cikiyor. Buna dur demenin zamani geldi.

Edit: Tekrar ediyorum. Konumuz hangi taraftar, hangisini dover degil. Galatasaray arastirmasi. Konuyu devam ettirmek isterseniz forumun baska bolglerine yonelmenizi tavsiye ederim.
    Last edited by perpetua : 24.Haziran.2008 at 23:30

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

oyuncu fıyatlarında bı degısım oldumu acaba ?servet,mehmet topal gıbı oyuncuların....bıde bı takımda ca ıcın verılebılecek en yuksek deger gs ıcın kac?bu degerr belırlenırken takımdakı en yuksek ca ya sahıp oyuncuyamı bakılıyo?mesela 158 lıncoln ....gs de en yuksek 158 mı verılebılır?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    oyuncu fıyatlarında bı degısım oldumu acaba ?servet,mehmet topal gıbı oyuncuların....bıde bı takımda ca ıcın verılebılecek en yuksek deger gs ıcın kac?bu degerr belırlenırken takımdakı en yuksek ca ya sahıp oyuncuyamı bakılıyo?mesela 158 lıncoln ....gs de en yuksek 158 mı verılebılır?
    Fiyatlari oyun kendisi belirliyor bir cok farkli faktoru goz onune alarak.

Pozisyon, World Rep, Current Rep, Yas, Kulup vs. vs.

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Oğuz Şabankay 1 sezonluğuna Eskişehirspor'a kiralandı.
    http://www.eskisehirspor.org/haberdetay.asp?id=619

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Oğuz Şabankay 1 sezonluğuna Eskişehirspor'a kiralandı.
    http://www.eskisehirspor.org/haberdetay.asp?id=619
    evet ama hazırlık kampında degerlendirilip sonra gerekirse gönderilmeliydi bence.Oguz'da zamanın efsane gençlerinden, bitürlü yeterince geliştigini göremiyoruz bu Özgürcan,Cafercan,Oguz tayfasının

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    evet ama hazırlık kampında degerlendirilip sonra gerekirse gönderilmeliydi bence.Oguz'da zamanın efsane gençlerinden, bitürlü yeterince geliştigini göremiyoruz bu Özgürcan,Cafercan,Oguz tayfasının
    Oğuz'u bunlardan ayrı tutmak lazım.Çünkü Oğuz;Cafercan ve Özgürcan kadar şans bulamadı.V.Manisa'da kümede kalma derdinden ve Uğur,Selçuk gibi iki kaliteli isimden dolayı yeterli şansı vermedi Oğuz'a.Eğer Eskişehir yeteri kadar forma verirse hem Eskişehir,hem G.Saray hemde Türk futbolu için çok yararlı olacaktır.Oğuz 2-3 yıla kalmaz G.Saray'ın beyni olur kanaatindeyim...

Sayfa 27 / 39 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon

Mesaj Yetkileri