Bu konudaki mesajın yukarıda ve aşşağıda Serkan.Yazıklar olsun, bu kararın alınmasını Aziz Yıldırım istediyse ayrı ama o çekin demediyse, bu kararı alanlarla da hesaplaşacaktır Fenerbahçe taraftarı.
Platini'nin başbakan ile görüşmesinden belliydi birşeyler olacağı, UEFA itibarı zedelenmesin diye baskı yaptı hatta avrupa şampiyonası sözü bile verdi Platini hatırlarsanız.
Buna boyun eğen yöneticilere de yazıklar olsun. CAS davası, şike yapıp yapmamakla alakalı bir dava değildi, ortadaki haksızlık, hukuksuzluğu gösterecek dava idi, şike yapmış da olsa Fenerbahçe o dava bundan ayrı bir davaydı.
Aziz Yıldırım'ın mutlaka açıklama yapması gerekiyor, onun harici gelecek açıklamalar taraftarı sakinleştirmez.
Fenerbahçeliler böyledir demeyeceksin, öyle yapanlar varsa ona diyeceksin, ben yapıyorsam benim mesajlarımdan alıntı yapıp bana de.
Fenerbahçeliler dersen olmaz, ben buna karşı çıkarım.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Velev ki 25 milyon Fenerbahçe taraftarı bu davaya "namus davamız" dedi. Sen bunu duymak istiyorsun sanırım. Evet şimdiki hedef ne? Yönetimi darbeyle aşağıya mı indirelim, kendimizi mi yakalım. Ne duymak istediğini anlamadım doğrusu. Bu dava önemlidir demek başka namus davamız diyen başka. Madem kayıt tutma hevesin var önceki kayıtlara bak "namus davamız" diyen kimse ondan hesap sor, aklındakileri sor. Ben önemli bir dava biz koz olarak bakıyordum. Çekilme sürecinde de yönetimi arkasındayım. Ama sen bunu duymak istemiyorsun![]()
İyi de ben o görüşten vazgeçtim diye bir şey demedim ki, hala öyle düşünüyorum, Aziz Yıldırım dolaylı da olsa açıklama yaptı, yönetimin de açıklamasını bekliyorum. Biraz önce attığım mesaja da bakabilirsin, yönetimde kuşku duyduğum isimler var diye yeni yazdım daha.
"YÜCE ATATÜRK"
Ben hiçbirşey duymak istemiyorum açıkcası bu konu hakkında. O yüzden siz birbirinize topu bırakıyorsunuz. Demek ki hiçbiriniz F.Bahçe taraftarı değilsiniz veya hiçbiriniz tek bir yürek olmamışsınız.
Onları yazdın yazmadın demiyorum ama sence yukarıdaki mesajından sonraki attığın mesajlarda o dediklerine uyuyor musun ? Aynı şekilde sert ve katı tavırla mı yaklaşıyorsun. Bence hayır, artık bakıp görelim sonucu merak etmeye başladınız. Sen söylemiştin bu dava Şike davası değildir diye.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'dan beri toplasan en fazla 10 15 kişi hariç kalan 25 milyon taraftarı ile tek yumruk tek ses olduğu için her konuda bu duruşu bekliyorlar. Onlar da haklı![]()
Az önce benim sizlere sorduğum soruların yanıtı neydi, bir daha baksanız yukarı acaba.
Ben sizlere bazı şeyler soruyorum, sizler de tüm F.Bahçe taraftarına diyemezsiniz bunu kim dediyse ona söyleyin diyorsunuz.
E bu ne demek oluyor peki ? Benim söylediğimle aynı kapıya çıkıyor.
3-5 kişi değil ki tek düşünceye sahip olunsun. Milyonlarca insandan bahsediyoruz. Milyonlarca kafa, milyonlarca akıl, düşünce. Aynı olan vardır, benzer olan vardır, farklı olan vardır. Herkes kendi bakış açısıyla yorumlar gelişmeleri. Kimi Fenerbahçe taraftarlarına göre kulüp ve idarecileri sütten çıkmış ak kaşıktır, kimilerine göre her türlü pisliği yapmıştır. Birisinden böyle birşey duyunca da tüm taraftar böyle düşünüyor denmesi doğru olmaz.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
CAS davası konusunda Fenerbahçe yönetiminin arkasında duranlar ile arkasında durmayanlar arasında bir kavga bir savaş var algısı yaratıyorsun. Böyle bir şey kesinlikle yok. Sen buna inanmışsın ama. Ben de bunun yanlışlığını söylüyorum. Fenerbahçe yönetimini eleştirenler, yazıklar olsun diyenler varsa onlar sor ne oldu ne değişti diye. Ama yaratılan algı bir kaos bir savaş durumuBiz gayet birliğiz, sakiniz, olanları izliyoruz. Kaos çıkmaraya gerek yok
![]()
Amacın nedir onu da anlayamadım Murat?
Evet hala söylüyorum, bu dava şike davası değildir diye, hala söylüyorum gelecek açıklamaları bekleyelim diye, hala söylüyorum kuşkularım olduğunu.
Bugün he fırsatta Aziz Yıldırım'ı eleştirmeyi kaçırmayan Ali Şen bile, başkan olacak tek kişi tek adayla Aziz Yıldırım'dır diyebiliyorsa, bu camianın ne kadar kenetlendiğinin bir göstergesidir.
"YÜCE ATATÜRK"
Benim zaten Fenerbahçe taraftarlarından kastım bu forumdaki, bu forum haricindeki F.Bahçe'Liler ile pek tanışıklığım olmadığından.
Bir amacım falan yok Serkan sadece sizleri anlamaya çalışıyorum. Demek ki sizi yumuşatan birşeyler olmuş diyorum. Siz bence fazla alıngansınız. Size soru soran insanlarda dahi art niyet aramaya başladınız. Bu konuyu isterseniz sadece F.Bahçe'Liler arasında yapın da rahat edin. G.Saray'Lı,Beşiktaş'lı yada Trabzon'Lu birisi bu konuya birşey yazdığı anda hemen cevap verme ihtiyacı duyuyorsunuz.
Fenerbahçe Taraftarının tek ses olmasını bu zamana dek yıkamadılar, en azından 19 Mayıs kongresine kadar yıkmaya çalışıyorlar. Bu forumdaki mesajlar için demiyorum şu 3 4 günlük olaylar için diyorum. Ama Fenerbahçe taraftarı bunlara çok alıştı, bunları çok gördü. Hedeflerine ulaşamayacaklar.
Bilmem "soru"larının cevabı olacak mı ama 25 milyon taraftarı bu foruma indirgir. Velev ki öyle olsun. Bizim aramızda fevri tepkiler verenler olur, kızanlar, kırılanlar olur, ne oluyor diye soranlar olur fark etmez. Ama hedefimizden şaşmayız, birliğimizden şaşmayız, En azından 19 Mayıs kongresine kadar böyle olacak. O yüzden suni kaoslara gerek yok![]()
Evet, öyle bir şey yok. Ben Nihat Özdemir'i sevmeyen birisiyim, bu 3 temmuz süreci ile alakalı bir durum değil bu, o nedenle de onun içinde yer aldığı durumlara kuşkuyla bakıyorum, bu tamamen benim kişisel yorumumdur.
Ayrıca defalarca da yazdım, bence çekmeleri yanlış olsa da, bir baskı varsa buna dayanmaları zor olur diye de yazıyorum.
Açıklama yaparlar ya da Aziz Yıldırım basına değil de avukatı ile ilgili açıklama yapar, seçimde bir şekilde Aziz Yıldırım'ı ekarte ederler, o zaman doğru düşünmüşüm derim, açıklama yaparlar ve Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda bir çekilme olduğunu önümüze koyarlarsa ben de özrümü dilerim.
Bunun Fenerbahçe taraftarının birlik olamamasıyla ne alakası var? Bir tartışma yok ki bu konuda, yönetimi destekleyenler ve desteklemeyenler diye.
"YÜCE ATATÜRK"
Önce namus dediniz çektiniz deyip fazla ilgi göstermeler sonra durup dururken çektiğimizi aslında suçlu olduğumuz için çektiğimize inanmalar...
Çok yakında gerçekler ortaya çıkacak ve iş "58.madde değişsin istiyor aslında yönetim ama taraftara farklı davranıyorlar." durumuna benzeyecek.
İşte yönetime muhalefeti arttırmaya çalışıyorlar ki 19 Mayıs'ta elleri güçlensin. MAA hemen açıklamalar yapmış, Baransu ile Karlıbel twitterde yüzlerce mesaj yazıyorlar Bence bu yöntim istifa etmeli, yarın hangi yüzle stada gelecekler, Fenerbahçe taraftarı gerçekleri görüyor helal olsun gibisinden. Böyle komiklikler yapıyorlar ama 19 Mayıs onlar için büyük hüsran olacak.
Davanın çeklme sebebi bence Başbakan'ın olaya dahil olmasıyla ilgili. Fenerbahçe'nin maddi zararlarının karşılanacağının garantisini vermiştir başbakan ya da TFF, yönetim de çekmiştir davayı.çekmese bir şekilde UEFA kazanabilirdi ve Fener'e uzun yıllar avrupaya katılmama cezası verirdi. bu şekilde hem ceza süresi kısa olur ya da ceza gelmez. hem de maddi hasar tamir olur. dediğim gibi yöneticilerin çıkıpta "bu dava namusumuzdur" diye taraftarların diline bunu dolamaları çekildiğinde böyle tepkilere yol açtı. bence çekilmesi mantıklı![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fenerbahçe üzerine kurulmuş bu süreçte, Fenerbahçeliler kadar sesi çıkarsa herhalde onlara da cevap vereceğiz Murat.
Yine tekrarlayayım, açıklama yapıldı da ben mi kaçırdım? Açıklamayı bekleyelim dedim, Aziz Yıldırım'dan gelecek açıklama önemli dedim. Aziz Yıldırım buna, yönetim beni sattı, sırtımdan vurdu şeklinde yorum yapmayınca, benim de Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını bekleyelim, o önemli dememle örtüşmüyor mu durum?
Ben çıkıp, Fenerbahçe menfaatleriyle sonuçlansa, hala hayır benim dediğim doğrudur şeklinde ısrar mı edeyim?
"YÜCE ATATÜRK"
İnsanların merak ettiği bir konu var. Aslında merak etmenin nedeni de ortak bir paylaşım alanında olmamızdır.
Fenerbahçe taraftarı ne olursa tepki koyar. Yani hangi nokta onlar için yanlıştır. İsteyene tek tek alıntıda yaparım. Şayet geçmişte burada fikir belirtmişse.
Şu varsa eğer biz tepkiyi koyarız, kimse merak etmesin deniyor. Oluyor, ama ama o zaten hükümet adamı...
Şu olduğu gün tepki koyarız deniyor. Oluyor, vardır bir bildikleri...
Acaba bizler eleştirirken olursa tepkiyi biz koyarız size ne oluyor diyenler bugün neden tepki koymuyorlar. Tepki koymayacaklarsa biz eleştirirken neden siz susun biz gereken tepkiyi koyarız şemsiyesi altında yorum yaptılar. Dediğim gibi ortak paylaşım alanı olunca ve bu durumu beraber paylaşınca insanlar merak ediyor, bende ediyorum.
O kelime çok talihsiz bunu herkes kabul ediyor, anlık tepkiler maalesef ilerisi için de bağlayıcı olarak kalıyor. Ama Fenerbahçe için büyük koz olmuştur. Bu da bir gerçek. Fenerbahçe yönetimi CAS davası olmazsa olmaz değil çekebiliriz sorun değil filan diye açıklamalar yapsa tümden dağılmıştık. Ama o kelime çok talihsiz oldu Hem de Ali Koç gibi bir yönetimizden. Buradan vurarak da kaos yaratılamadı, bu da bir başarı(!).
Aynı günü hatırlasın herkes, dava çekildi, sonra Etik Kurul'u raporu temiz dendi ve hemen o belli kesim yönlendirmeye başladı, işte anlaşma, Fenerbahçe çekti, Etik Kurul'u da temiz rapor verdi.
Sonra Etik Kurul'un temiz demediği söylendi, 3 maç 4 maç 5 maç şüpheli şeklinde haberler yapıldı, yine kıvırdılar.
Şimdi de taraftarın tepki göstermesi için gereksiz bir çaba var, niye yarın tepki olsun sonraki maçımız kiminle? Ya da tepki olsun, camia bölünsün ama bilmiyorlar, gün geçtikçe daha da birleşiyoruz, hele Fenerbahçe'nin kazandığını görüp, komik olaylara şahit oldukça, taraftar daha da bütünleşiyor.
"YÜCE ATATÜRK"
Lafınızın arkasında tek yumruk olmanızı bekliyorum.
Ben şu olduğunda bunu yaparım diyorsam olduğunda yaparım. Zaten bunu demediğim sürece kimse bana hak iddia edemez.
Fenerbahçe yönetimi ne yapsa bağrıma basarım demişsem ne olsa basarım. Bu bu olunca gerçek tepkiyi Fenerbahçe taraftarı koyar dedikten sonra bir bahane bulursam eleştirilirim. İş Fenerbahçe davası olduğu için hemen tepki geliyor ama normal şartlarda doğru söylediğim çok açıktır.
İnsan bir konuda fikrini söyledikten sonra o fikrin arkasında durur. Hadi yalan söylüyorsun, sana yanlış öğretmişler de ve bana doğrusunu öğret ki yarın başka ortamda kötü duruma düşmeyeyim. Ama malesef doğru bir şeyden bahsediyorum.
Aziz Yıldırım bu kararı almadıysa tepkimizi koyarız diyenlere soracaksın o zaman Murat. Nedir yani, bir kişi çıkacak, hepimiz onun dediği üzerinden mi gideceğiz?
Taraftar şampiyonluk yolunda takıma sahip çıkmaya devam edecektir.
Menfaatlerimiz için hangisi doğruysa o yapılsın da doğru bir mantık değil, siz şike yaptığınızı kabul edin, biz 100 milyon vereceğiz deseler, bu da bir menfaattir bakış açısına göre.
Ama bu kabul edilemez bir olay, suç varsa cezası çekilsin, ört bas edilmesin diye, 58. madde tartışmalarında da defalarca söyledik. Varsa suçu, düşürsünler Fenerbahçe'yi, pazarlık etmesinler.
"YÜCE ATATÜRK"
Fikrinin arkasında durmayanları burada ifşa eder misin? Senden böyle "rezil" bir istek de bulunuyorum ama evet istiyorum. Kimler "dönmüş" sözlerinde. Burada ifşa et de görelim. Bu neyin çabası yahu zorla muhalefet ettirme peşindesiniz. Şu mesaja bak şu tahriklere bak. Muhalefet etmeyceğiz. e-t-m-e-y-e-c-e-ğ-i-z![]()