Al kardeşim bak doya doya ne görmek istiyorsan hepsi yazılı...Değerler hakkında net bilgiyi cengiz abi sana daha detaylı acıklar..çünkü araştırmacı o hepmiizden fazla takip ediyor
Al kardeşim bak doya doya ne görmek istiyorsan hepsi yazılı...Değerler hakkında net bilgiyi cengiz abi sana daha detaylı acıklar..çünkü araştırmacı o hepmiizden fazla takip ediyor
Evet zihinsel özellikler ona göre verilmiş.
Ancak finishing -1 veya -2 yapılıp, zihinsel özellikler biraz daha arttırılabilir.Zihinsel özellikleri olağandan düşük geldi gözüme.Yani sırf tekniksel özellikler biraz yükselsin diye diğer yerlerden çok kısmışlar, doğru bulmuyorum.
arsenal kariyerimde fenerbahçe ilk sezon uefaya gitti yarı finalde elendi, ikinci sezon şampiyonlar liginde yarı finalde beni eleyerek finale çıktı. 3. sezon finalde karşılaştık ama yendim. üzgünümsow ve krasic inanılmaz oynuyorlar avrupa kupalarında. yapay zekanın 2 sene üst üste fenerbahçeyle şampiyonlar liginde finale çıkması ilginç geldi tabi. şimdi bunları niye anlattım, fenerbahçeyi alıp da başarısız olursanız ayıp size
![]()
Fenerbahçe araştırmacısı şu Krasic profilini açıklayabilir mi bana? Her özelliği düşük zaten yetenek en rezaleti zaten 6 nasıl olur ya?
http://i.imgur.com/I23MR.png
Birde Emre Çolak'a bakalım
http://c1210.hizliresim.com/12/m/f27y7.png
Allah aşkına önce bi Milos Krasic'i gidin izleyin birde Emre Çolak'ı aralarında dağlar kadar fark var
Meireles ile Selçuk İnan kıyaslamasına girmiyorum daha. Meireles şampiyonlar ligi şampiyonu takımın ilk11 oyuncusu olduğunu hatırlatmama gerek yok galiba. Selçuk İnan öyle bir şişirilmiş ki Chelsea PSG gibi takımlara 20 milyon civarında bir paraya gidiyor. Beta oynayan bir arkadaş Galatasaray'ın ilk sezonunda şampiyonlar ligi finalinde Real Madrid'e penaltılarla yenildiğini yazdı. Oyunun gerçekçiliği buradan belli zaten.
Hemen sipariş vermedim bilerek, bekledim şu databaseyi gördüm vazgeçtim almaktan, bu rezaletler oyundan soğutuyor insanı paramla da rezil olmak istemiyorum.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Her şeyin mantıklı açıklaması vardır görüldüğü gibi.Ne bu hemen saldırıya geçmek, oturup dinlemeden? Ayrıca oynattınız mı? Oynatın ondan sonra karar verin ve Meireles'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımda yer alması onu Selçuk'tan iyi yapmaz.Bunu da lütfen anlayın.
Meireles'in CA'si 150, Selcuk'un 147. Yani Meireles oyunda Selcuk'tan biraz daha iyi bir oyuncu.
Selcuk'un bazi daha iyi yonleri var. Meireles'in bazi daha iyi yonleri var.
Milos Krasic'in CA'si 151, Emre Colak'in 122. Yani aralarindaki fark Messi ile Mata arasinda ne kadar fark varsa, Krasic ile Emre Colak arasinda da o kadar fark var.
Haa tabii Krasic'in ozelliklerinin bazilari olmasi gerektiginden fazla, bazilari olmasi gerektiginden dusuk olabilir. Bu farkli arastirmacilarin degerlendirmelerinden kaynaklanabilir. Ama bu demek degildir ki Emre, Krasic kadar iyi bir oyuncudur. Zira bunu gosteren yukarida bahsettigim CA degerleri.
Oyunun ilk sezonunda Bulgaristan takimi CSKA (Sofia) ile UEFA kupasini kazanildigini da gordum beta oynayanlar arasinda.
Oyunun kolayligi/zorlugu baska sey. Oyunda yapay zekanin takimlari dogru yonetmesi/yonetememesi baska sey. Veritabaninda oyuncularin degerlendirilmesi baska sey.
Birisi oyun kurma becerisiyle ve paslariyla biraz daha one cikiyor. Digeri daha atletik olmasiyla ve savunmadaki daha yuksek enerjisiyle.
Ikisi de degerli oyuncu. Ama hangisini tercih edecegin, ne tip bir oyuncuya ihtiyacin olduguna bagli bence. Bu nedenle kesinlikle birisini, digerine tercih ederim diyemiyorum. Bu da ikisinin arasindaki CA farkinin cok fazla olmamasi gerektigini soyluyor zaten bana.
Krasiç'i sizler mi ayarladınız? Eski serilerde hatırladığım kadarı ile yeni transferleri hangi ülkeden geldi ise o ülke ayarlıyordu, yani İtalyan ekip hazırladığını tahmin ediyorum. Kaldı ki Krasiç parlak bir Juventus performansı geçirerek gelmedi Fenerbahçe'ye.
Oyunda Fenerbahçe baya güçlü olmuş. Az önce Fenerbahçe'ye karşı bir maç oynadım PSG'yi yönetirken. Oyuncular hakkında yorum yapmam gerekirse:
Sow, bulduğu pozisyonu affetmiyor,cidden son vuruşu çok iyi. Bana karşı tek şutu var o da gol oldu zaten. Krasic ise insan dışı resmen ayağında top varken durduramadım. Stoch çok hızlı. Topal'ın uzaktan şutları şu ana kadar gördüğüm en iyi uzun şutları kullandı bana karşı. Meireles iyi pas dağıtıyor gibi gözüküyor. Volkan için ise ayrı bir parantez açmak lazım. Fenerin sadece iki gol yiyerek kurtulmasını sağladı resmen. En az 6-7 net gol pozisyonu çıkardı.
Eksilere geçersek, Aykut bildiğimiz Aykut oyunda da olsa. 2-1 gerideyken gitti 5-3-2 taktiğe geçti. Maça Bienvenü forvette ve Topuz kanatta başladı. Krasic ve Kuyt sonradan oyuna girdi. Selçuk ise oyuna girer girmez adamımı sakatladı.
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman benim takip ettiğim maçların neredeyse tamamına yakınında klasik 4-4-2 sistemiyle oynatıyor takımı. Sizlerde nasıl arkadaşlar?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Acikcasi Aykut Kocaman'in dizilisi konusunda biraz zorlandik.
Once Meireles transferi sonrasi (zaten bu transfer veritabanini yollamadan 1-2 gun once gerceklesti) dizilisin ne olacagi sorusu belirdi (cunku Meireles daha cok MC, Topal ise daha cok DM oldugu icin her iki 4231 veya 4411 pek uygun degildi).
Ardindan Alex ayrilinca dizilisin buyuk ihtimalle 4231 veya 4411 olmayacagi ihtimali belirdi cunku takimin tek AMC'si Sezer kalmisti.
Dizlis buyuk ihtimalle ya 442, ya da 433 olacakti. Ikisi arasinda secim yapmak da pek kolay olmayacakti. Ilk dizilisi 442, ikinciyi de 433 sectik. Ardindan Gladbach ve Besiktas maclarini da izleyene kadar zaten veritabani oyunun cikisi icin son halini almisti.
Bir degisiklik olmazsa bir sonraki yamada ilk dizilisi 433, ikinciyi 442 yapmak daha dogru olacak herhalde.
Cok da yanlis degil esasinda cunku ozellikle Caner'in daha geride, sag kanattaki oyuncunun ise forvete daha yakin oynamasiyla Fenerbahce 4141'e daha yakin bir dizilisle oynuyor. Sag kanat yerine, sag ic, sag santrafor yerine de sag acik kullanilan ve FM'de yansitilmasi mumkun olmayan bir dizilis.
Sow'un golleri affetmemeli normal. Gol yüzdesi yüksek bir oyuncu.
Krasiç'siz Canersiz, özetle kanatsız taktik yaptım. Genel olarak iyi gidiyor. Devre arası Sow&Krasic&Bienvenue satabilirsem çılgın bir sistem takımı kurmayı düşlüyorum
İyi bir AMC ve Cassano gibi forvete ihtiyacım var. Önerisi olan var mı?
Peki neden 4-4-2 oynuyor Fenerbahçe? Fenerbahçe araştırmacısı arkadaş izah edebilir mi lütfen?
Krasic'in yeteneği, ciddi anlamda 3. lig futbolcusu kadar mı?
Aykut Kocaman her maç 4-2-3-1 Oynatıyor..bu hiç şaşmıyor...Sadece bu sistemde biraz ileri biraz geri oyuncu cekiyor...Özellikle galipkken..caner biraz daha geri geliyor..Baroni göbeğe yardım ediyor kuyt sağ kanada geçiyor....galipken 4-5-1 oynuyor resmen...Kanatttan hızlı adamlarla cıkmak istiyor...Aykut Kocaman hiç bir zaman 4-4-2 oynatmadı..4-4-2 Onun oyun planına aykırı...4-1-4-1 bunu özellikle skor üretmeye calışınca yapıyor.. (COK SIKLIKLA KULLANMAZ) ....Alex'i sistemede hep 4-2-3-1 biri denemeye calışırdı..
Dizilisi, takimin defanstayken dizilisi olarak dusun. Kanattaki oyuncular geri gelip beklerinin yaninda oynuyorsa bu 4231 veya 433 degildir. Bu dizilislerde kanat oyunculari sadece kendi oynadiklari taraftaki bek hucuma cikarsa savunma gorevi ustlenirler.
Halbuki ozellikle Alex'in oynadigi donemde savunmada top kapmaya katkisi hemen hemen hic olmadigi icin Fenerbahce orta sahayi 2 orta saha ve iki kanat oyuncusuyla kapatiyordu. Bu da dizilisi 4411 veya 442 yapiyor. Tabii sag ve sol kanat oyunculari, takim hucumda oldugu zaman, orta saha oyunculari ile ayni hizada olmayacaktir, daha ileriye cikacaktir. 442 dizilisini hucumda gordugunuzde 424 gibi gorursunuz ama savunmada 442'dir.
4231 ise daha farkli. Ortadaki 2 oyuncunun gorevi sadece gobegi kapatmak degil. Hem gobegi kapatacaklar, hem de beklerin onunu kapatacaklar. Yani top sag kanattayken sag taraftaki orta saha oyuncusu sag bekin yardimina gidecek, diger orta saha oyuncusu ise gobegi kapatacak. Kanat oyunculari ise onlerinde oynayan bek oyuncusunu takip edecek.
433'te bekin yarimina gelme isini sag ve sol ic oyunculari yapiyor. Bu dizilisi 4231'den ayiran ortadaki oyuncularin hucuma katkilari. 433'te sag ve sol ic oyuncularinin ceza sahasina girip santrafora destek olmalari gerekli. 4231'de ise santrafora destek olma gorevi olan bir forvet arkasi oyuncusu zaten var. Bu nedenle de 433 oynarken savunmayi daha ileride kurmak, alani daraltmak ve ortadaki 3 oyuncunun rakip ceza sahasinin icine girmesini saglamak gerekli. Bu oyuncularin ceza sahasi icinde sizmalari icin alan yaratmak icin de sag ve sol kanattaki oyuncularin cizgiye yakin oynayarak rakip savunmanin gobekte kumelenmesini onlemeleri ve hizli kanat degistirmelerle rakip savunmanin surekli saga sola kaydirilmasi gerekli.
Ozellikle Alex'in yukarida anlattigim durumu nedeniyle Fenerbahce 4411'den hemen hemen hic sasmadi. Bu nedenle Stoch pek oynamiyordu. Bu nedenle Dia tutunamadi. Ve bu nedenle Caner ve Mehmet Topuz, skora cok fazla katki yapmasalar da, oynadiklarinda Fenerbahce'nin daha derli toplu gorunmesini sagladilar. Bu da 4411 dizilisini isaret ediyor. Alex gidip, yerine Kuyt girecek ve bu normal olarak 442 olacak diye dusunuldu. Tabii Kuyt'un caliskanligiyla bu 442'de savunmaya yardimci olacakti.
Ama Aykut Kocaman dizilis degistirdi gibi gounuyor ve 4141 ile 433 karisimi bir dizilise gecti. Solda Caner hala cok geri gelerek oynuyor. Sagda ise Kuyt veya Sow o kanadi kapatarak oynuyor. Evet Kocaman 433'e gecmek istiyor gibi gorunuyordu ama dizilisin hemen olacagini 433 varsaymak, 442 olacagini varsaymaktan daha uzak bir ihtimal gibi gorunuyordu. Bunun nedeni de yukarida anlattigim orta saha ve kanat oyuncularinin 442 ve 433'te birbirinden cok farkli gorevleri olmasi.
Perpetua'nın 4-1-4-1 ile 4-3-3 karşımı biz diziliş fikrine katılıyorum. Açıkcası mevcut oyunda Fenerbahçe'nin safkan bir 4-3-3 mantığında olduğunu söylemek güç.
Çok zorlamak icap ederse Caner tarafını ML, Kuyt tarafını AMR (Cut inside) yapılabilir.
Fenerbahçe'nin bana göre dizilişi AEL maçıdnan sonra 4-3-3 olacak.
Orta alanda ki üçlünün birisi geride iken diğer ikisi her iki yönde oynuyor ve arada kanatlara yardım ediyor.
İleri üçlüde ise tek forvet ve Kuyt - Caner/Stoch ile de kanat-forvet oynatarak bir taktik geliştirmiş.
Bu sistem Fenerbahçe için en ideali gözüküyor.
Birde burada ki arkadaşlar için şunu demek isterim, burada bu işler beklenti olmadan yapılıyor. Herkes bizler gibi hayatını geçindirirken bu oyunu güzelleştirmek için çalışan arkadaşlarımız zaman zaman ailelerinden ve arkadaşlarından feragahat ediyorlar. Bence bunlara göre eleştiri yapmalıyız.
Derin analizleri kenara bırakıp basit olarak bakınca 4-4-2'de 2 tane merkezi orta saha oyuncusu oynayabiliyor. Ama Aykut Kocaman Alex ayrıldığından beri 3'lü orta saha ile oynuyor. Şu an oynadığım oyunda Meireles ve Baroni oynuyor, M.Topal mutsuz ve takımdan ayrılmak istiyor. Gerçekçilik açısından bakınca da hiç 4-4-2 oynatmamış hocaya varsayımlarla 4-4-2 oynattırıyorsunuz. Yanlış mıyım?
Tamamen yansıtılamıyorsa şu an oynanan sisteme en uygunu bence, 1 DMC, 2 MC, 2 AMRL, 1 S daha doğrudur.
Kendini 1 Ekim'e, yani bu kararin verildigi tarihe, gotur lutfen.
Fenerbahce'nin o tarihten onceki son 4 macinda:
Mersin IY: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Kuyt (4411)
Marsilya: Caner, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
Trabzon: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
Kasimpasa: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
Bu tarihten sonra Alex ayrildi ve 2 Ekim itibariyle veritabani oyundaki son halini aldi.
Alex'in kadrodan cikmasiyla yerine Christian'in mi, Kuyt'un mu oynayacagi soru isaretiydi.
Biz Kuyt oynar herhalde dedik ve 4411'e yakin olan 442'yi sectik. Bu karari verirken elimizdeki veri Kasimpasa macinda gol gerektiginde Alex'in yerine Kuyt'un girmesi, Marsilya macinda ise maci tutmak icin Alex'in yerine Christian'in girmesiydi.
Ama Kuyt, Alex'in yerine degil Topuz'un yerine, son maclarda oynamayan Christian da Alex'in yerine daha geride oynamaya basladi.
Bu sezon Fenerbahce 4312'de oynadi, 442'de oynadi, 4411'de oynadi, 4231'de oynadi, 451'de oynadi, 433'de oynadi. Bazi maclarda cok bol pas yaparak da oynadi, bazi maclarda ise topu rakibe vererek uzun toplarla da oynadi (ozellikle Sivasspor maci).
Bu kadar cok degisiklik yapilan bir ortamda, bizim varsayim yapmak zorunda kalmamiz pek anormal degil herhalde.