Sayfa 3 / 13 İlkİlk 12345 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ali Hikmet View Post
    @perpetua merak ettiğim için soruyorum. TFF 1.Ligde 3 puan silme cezası verdi Adana Demirspor a ama belli ek süre de verildi bu sürede para ödenmez ise 3 puan gidici peki diyelim ödedi o zaman 3 puanı gitmiyor o zaman oyunda -3 puan silmesi kalkacak mı?

Edit: Şuan eklenmedi ama oyunda geçerli olduğunu görünce biraz şaşırdım.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=142

Bu haber Doğru mu?
    Evet 3 puan silinmesi kalacak. TFF eger cezayi kaldirirsa raporlariz ve cezanin kaldirilmasini isteriz.

Ayrica haber dogru. Ne de olsa Ingiliz oyunu. Buram buram politika kokan bir tercih oldugunu dusunuyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

@perpetua
    Ndiaye için yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsun?
    Ayrıca seninle 2 yıl önce MR-ML pozisyonları için Inverted Winger rolünün gerekliliğinden bahsetmiştik. Görüldüğü üzere bu seride de orta saha çizgisi üzerinde ters ayaklı kanat oyuncuları için herhangi bir gelişme yok.

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    @perpetua
    Ayrıca seninle 2 yıl önce MR-ML pozisyonları için Inverted Winger rolünün gerekliliğinden bahsetmiştik. Görüldüğü üzere bu seride de orta saha çizgisi üzerinde ters ayaklı kanat oyuncuları için herhangi bir gelişme yok.

Bunu wide midfield rolünde verilen talimatlarla yapabiliyoruz aslında.Ayrıca Wide Playmaker da var.Ekstradan bir role daha gerek var mı emin değilim.

Nesil
    2003

@perpetua
    Wide Midfielder, Inside Forward'un MR/ML oynayani artik.

Ndiaye'nin penalti atma biraz yukselebilir bence de. Takimin penalticisi olacak kivama getirmek gerekli.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

@Dennis Bergkamp
    Wide Playmaker veya Wide Midfielder rollerine hücum talimatı verdiğimizde bu roller Winger hücum rolündeki hücuma çıkma mentalitesiyle eş değer mi bence buna bakmak lazım.
    Ayrıca Wide Mid ve Wide PM rollerine içe kat et dediğimizde oyuncu kendisini çok erken içeri atıyor. Ama benim tanımlamaya çalıştığım rolde oyuncu rakip ceza sahası köşesine kadar top sürüp sonrasında içeri yönelip ara pası şut veya dribling deniyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Atiba'nın pas özelliğini 14-15 yapmalarını şiddetle istiyorum gayet düşük 12 olması bu benim kendi görüşümdür tartışılabilir . @perpetua

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by orhuncet View Post
    Atiba'nın pas özelliğini 14-15 yapmalarını şiddetle istiyorum gayet düşük 12 olması bu benim kendi görüşümdür tartışılabilir . @perpetua
    Pas ozelligi futbolcunun paslari ne kadar isabetli verdiginin yaninda, ne kadar sert paslar verdigi ve ne kadar uzun mesafeli paslar verdigini de gosteriyor. Atiba, paslarinin hemen hemen tamamini 12-14 metre uzaga veren, yanindaki oyun kurabilen futbolculari basit paslarla besleyen bir futbolcu. Kanat degistirmek icin pas dener ama topu o kadar yukseltir ki takim arkadasina varmasi icin saniyeler gecer.

Atiba'nin pas isabeti yuksek cunku basit oynar, kapasitesinin ustunde pek pas denemez, dogru kararlar verir, zorlama pas atmaz. Paslarini yukseltmek demek, Atiba'nin bir oyun kurucuya donusmesi anlamina da geliyor. Halbuki Atiba bir oyun kurucu degil.

Cok hareketli. Kolay top kaybetmemek icin vucudunu iyi kullanmayi bilen. Oyun konsantrasyonu ve sezgisi yuksek, caliskan bir orta saha oyuncusu.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Ndiaye'nin natural pozisyon amc olmalı onu atlamışım. Bu sezon iyice ikinci forvet gibi oynamaya başladı. Ayrıca umar'ında doğal pozisyonu sol değil sağ kanat olmalı.

Nesil
    2003

Ndiaye'nin natural pozisyon amc olmalı onu atlamışım. Bu sezon iyice ikinci forvet gibi oynamaya başladı. Ayrıca umar'ında doğal pozisyonu sol değil sağ kanat olmalı.
    Bence M.R. Akcay'in dizilisini 4213 yaparak sorunu cozmek daha dogru olur cunku Ndiaye rakibin kucaginda, sirti donuk oynayan bir oyuncu degil. Daha cok orta sahadan one dogru cikislari olan bir oyuncu.

Umar'in her iki kanatta da oynama becerisi yuksek (hatta rol etkinligine bakinca AMR'deki rolde etkinligi daha yuksek gorunuyor).

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quaresma geçen sezon önde dar alanda oynuyordu ve geriye dönmüyordu. Çünkü takım boyu çok kısaydı ve dönen topları toplayan bir orta saha kurgusu vardı. Bunun nedeni ise tek önlibero önünde 2 hareketli ve oyun kuran orta saha var olmasıydı. Bu ikili önde bastıkça, kanatlar önde pozisyon aldıkça arkadaki beşli güvenle destekliyordu. Bu yüzden sürekli karşı yarı sahada 3. bölgede geçen bir oyun oluyor; Quaresma'nın temiz/pas orta kesmesi, koşmadığı için pek yorulmaması, adam eksiltip yaratması doğrudan oyuna etki ediyordu.

Bu sene o ikiliden Sosa gitti, Oğuzhan sakat. Arkalarında bekleyen Tolgay da mental olarak eksikleri olan, istikrarsız bir oyuncu. Sosa yerine gelen Talisca da second striker. Paslarının bir istikrarı yok. Oyun kurmuyor, doğrudan şuta dayalı bir oyunu var. Dolayısı ile öne süpriz koşular yapıyor sürekli. Kendi alanını boşaltıyor. Oğuzhan'ın sakatlığı sonrası Gökhan İnler oynuyor. Gökhan iyi bir pasör olmasına rağmen pek oyun kurmaz. İyice ağırlaşmış. Dönüşleri yavaş olduğu için markaj yiyor ve pas açısı kalmıyor. Atiba ile statik kaldığından Atiba öne çıkmaya başladı. Talisca da sürekli öne çıktıkça 442'ye benzedi iyi oyun. Klasik 442 yıllar söylerim bence fazlası ile defansif bir oyun. Çünkü orta saha ikili kaldığı için kanatlar da orta sahaya açık vermemek zorunda. Yani kanatlar geri dönüp pozisyon alacaklar. En az 8 kişi pozisyon almaya çalışınca ister istemez defansif bir oyun oluyor. Beşiktaş'ın 442'de yaratıcılık sorunu çekmesinin sebebi burada başlıyor. Quaresma'nın geride kalması gayet doğal. Quaresma'ya serbestlik verirsen bu düzende yamalı bohça gibi takım darmadağın olur.

Dahası Oğuzhan'dan 10 no olmadı. Denedi Şenol Güneş ama olmadığı görüldü. Baskı altında top çıkartmaya daha çok alıştı. Geniş alanı kontrol etmiyor. Hareketli top alıp baskıdan kaçırıp alan değiştirip tekrar alıp oyunu öne açan bir oyuncu kıvamında. Dikine oynama becerisinin geniş alanda kararları sınırlı. Buna hiç alışmamış. Uzun mesafelere çalışmamış. Aksine 10 no beklentisinde sırtı dönük pozisyon almaktansa geri dönüp 3. önliberoya çevirdi sürekli işi. Tolgay da bence yeterli değil orada. Formda bir Oğuzhan 8 no oynarken temposuzluğu çözer ama yaratıcılığı ne denli çözebilir Şenol Güneş hiç bir fikrim yok.

Talisca süpriz koşu yaptığı için, sınırlı yetenekli Olcay'ın sürekli yaptığı koşu alanı ile Talisca'nın koşu alanları kesişiyor. Frei geldiğinden beri hiç ilerlemedi. Tahmin edilebilir oyunu ezberlendi. Yaratamıyor. Atiba, Caner gibi defansif tandanslı, ters kanat koşuları ile oynayan oyuncular kanat etkinliğini sona erdirdi. Beşiktaş sıkıştıkça 2. forveti, 3. forveti sokup direkt futbolla, şutlarla, hatta şişirerek ceza sahası etkinliği ile kurtarmaya çalışıyor. Bu futbol ile sezonu ne kadar idame ettirebilir Şenol Güneş soru işareti.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Tamer Tuna profiline yeni baktım baya tırt bi antrenör adam

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Tamer Tuna profiline yeni baktım baya tırt bi antrenör adam
    Allahını seven Tamer Tuna ya el atsın

Sorcam ama unutuyorum her defasında.Alper'in artık neredeyse hiç düşünülmediği MC-AMC hala naturel position olarak görülmesinin sebebi nedir?Ne zaman en azından ML pozisyonu da naturel hale getirilecek?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Sorcam ama unutuyorum her defasında.Alper'in artık neredeyse hiç düşünülmediği MC-AMC hala naturel position olarak görülmesinin sebebi nedir?Ne zaman en azından ML pozisyonu da naturel hale getirilecek?
    ML/MR/AMR/AML/MC ve AMC'nin hepsi icin cok yuksek degerleri var Alper'in. Yani bu mevkilerin hepsinde oynayabilir durumda.

Yanilmiyorsam Ocak ayinda Alper'in naturel mevkisini kanat yapmistik. Sezon basinda Fenerbahce 532 oynamaya baslayinca Alper'in merkezde kullanilacagini dusunerek oraya geri donduk. Sonra Advocaat geldi, Alper'i merkezde kullandi (Alper yapamadi cunku yeterli yaraticiligi olan bir oyuncu degil).

Bence Alper buyuk takimlarda ancak kanat oyuncusu olarak verimli olabilir, her ne kadar ideal bir kanat oyuncusu olmasa da. Ancak daha cok kendi yari alaninda rakibi bekleyerek kontra atak oynayan bir takimda bence Alper ideal bir merkez oyuncusu.

Mevki olarak bu bolgelerin hepsine oynayabilecek yeterliligi var Alper'in. Naturel kanat veya merkez olmasi cok da onemli degil. Bugun birisi olur, yarin baskasi. Taa ki Alper bir mevkiyi kendisinin yapana, takimin 12. veya 13. oyuncusu olmayana kadar.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    ML/MR/AMR/AML/MC ve AMC'nin hepsi icin cok yuksek degerleri var Alper'in. Yani bu mevkilerin hepsinde oynayabilir durumda.

Yanilmiyorsam Ocak ayinda Alper'in naturel mevkisini kanat yapmistik. Sezon basinda Fenerbahce 532 oynamaya baslayinca Alper'in merkezde kullanilacagini dusunerek oraya geri donduk. Sonra Advocaat geldi, Alper'i merkezde kullandi (Alper yapamadi cunku yeterli yaraticiligi olan bir oyuncu degil).

Bence Alper buyuk takimlarda ancak kanat oyuncusu olarak verimli olabilir, her ne kadar ideal bir kanat oyuncusu olmasa da. Ancak daha cok kendi yari alaninda rakibi bekleyerek kontra atak oynayan bir takimda bence Alper ideal bir merkez oyuncusu.

Mevki olarak bu bolgelerin hepsine oynayabilecek yeterliligi var Alper'in. Naturel kanat veya merkez olmasi cok da onemli degil. Bugun birisi olur, yarin baskasi. Taa ki Alper bir mevkiyi kendisinin yapana, takimin 12. veya 13. oyuncusu olmayana kadar.

Alper'in Fenerbahçe ve ayarındaki takımlarda kanat oyuncusundan başka bir yerde oynayamayacağını ben de düşünüyorum.Aklıma takılan şey çok uzun zamandır göbekte 2 maç üst üste oynamamış olmasına rağmen MC-AMC mevkilerinin naturel olmasıydı.Eğer araştırmayı ben yapmış olsaydım ML-MC mevkilerine 20 verirdim.Diğer mevkileri 17-19 arası olurdu.Hatta şu an 20 olan AMC'yi 15 e kadar düşürebilirim.

Bunun yanında Alper'in özellikle şu anki Fenerbahçe'de hak ettiği süreyi alamadığını düşünüyorum.Bunun da sebebi kanatta Alper gibi gol-asist yönünden düşük rakamlarda kalması olası bir oyuncuyu oynatmak şu an Fenerbahçe kadrosunun kaldıramayacağı bir yük olacaktır ona bağlıyorum.Günün birinde akıl edip şu takımın belkide oynayabileceği tek sistem olan 4-4-2 ye dönüş yapılırsa Alper'in sol kanatta ilk tercih olacağını,hiç olmadı ikinci tercih olacağını düşünüyorum.

Uğur Çiftçi ve özellikle Ahmet Oğuz daha iyi bir profili hak etmiyor mu sizce?

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    Uğur Çiftçi ve özellikle Ahmet Oğuz daha iyi bir profili hak etmiyor mu sizce?

Uğur Çiftçi elindeki futbol lisansını hak etmiyor bence

Şaka bir yana Uğur'un maksimum alacağı profilin bu olduğunu düşünüyorum.Hele aynı tarzda futbol oynayan ama kendinden 2-3 gömlek üstün Hasan Ali'nin profiline bakınca verilebilecek en iyi profil verilmiş bence.

Şöyle bir konu var üzerinde durulması gerekilen . Kurumsal ağırlama bölümü Galatasarayda üst düzeyken , Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonsporda orta düzeyde bunun sebebini bir FM tutkunu olarak merak ediyorum . Acaba kriter nedir ?

Bu arada not kulüplerin loca sayısı ve geliri şu şekilde .

Vodafone Arena (Beşiktaş)
    Yıllık gelir beklentisi: 50 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 142 milyon dolar
    Loca sayısı: 147
    Kapasitesi: 41.903 kişi
    Sponsor geliri: 11 milyon dolar
    Türk Telekom Arena (Galatasaray)
    Yıllık gelir: 52 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 200 milyon dolar
    Loca sayısı: 158Kapasitesi: 52.600
    Ülker Stadyumu (Fenerbahçe)
    Yıllık geliri: 50 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 100 milyon dolar
    Loca sayısı: 100
    Stadyum kapasitesi: 50.509
    Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu
    Yıllık geliri: 25 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 81.3 milyon dolar
    Loca sayısı: 72
    Stadyum kapasitesi: 43.331
    Akyazı Stadyumu
    Yapım maliyeti: 85 milyon dolar
    Loca sayısı: 122
    Stadyum kapasitesi: 41.550

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by jesmatador View Post

Şöyle bir konu var üzerinde durulması gerekilen . Kurumsal ağırlama bölümü Galatasarayda üst düzeyken , Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonsporda orta düzeyde bunun sebebini bir FM tutkunu olarak merak ediyorum . Acaba kriter nedir ?

Bu arada not kulüplerin loca sayısı ve geliri şu şekilde .

Vodafone Arena (Beşiktaş)
    Yıllık gelir beklentisi: 50 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 142 milyon dolar
    Loca sayısı: 147
    Kapasitesi: 41.903 kişi
    Sponsor geliri: 11 milyon dolar
    Türk Telekom Arena (Galatasaray)
    Yıllık gelir: 52 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 200 milyon dolar
    Loca sayısı: 158Kapasitesi: 52.600
    Ülker Stadyumu (Fenerbahçe)
    Yıllık geliri: 50 milyon dolar
    Yapım maliyeti: 100 milyon dolar
    Loca sayısı: 100
    Stadyum kapasitesi: 50.509
    Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu
    Yapım maliyeti: 81.3 milyon dolar
    Loca sayısı: 72
    Stadyum kapasitesi: 43.331
    Akyazı Stadyumu
    Yapım maliyeti: 85 milyon dolar
    Loca sayısı: 122
    Stadyum kapasitesi: 41.550
    Yeni statlar icin duzenlemeyi unutmusum.
    Tesekkurler.

Not: Hatirladigim kadariyla oyunu cok fazla etkilemeyecektir. Ortalama ile ust duzey arasinda maddi getiri olarak ufak bir fark var.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yeni statlar icin duzenlemeyi unutmusum.
    Tesekkurler.

Not: Hatirladigim kadariyla oyunu cok fazla etkilemeyecektir. Ortalama ile ust duzey arasinda maddi getiri olarak ufak bir fark var.

Ciddi anlamda gelir farkı var .

Ayrıca bu kısım için kriter nedir? Kriter loca sayısı ise belirttiğim gibi Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor arasında çok büyük bir fark yok keza localardan elde edilen gelirlerde durum aynı . Bu düzenlemedeki kriteri merak ediyorum . Galatasaraya yapılmış kıyak izleniminden başka birşey görünmüyor . Ve bu tip konularıda oyun severler olarak bizlerin hatırlatması bunun alışkanlık haline getirilmesi TSI'ın bu işde ki ciddiyetsizliğinizin belirtisi olarak algılıyorum kusura bakmayın burada eleştiri yapma ihtiyacı duydum kolay gelsin .

Nesil
    2003

Bir kac yuz bin Euro'luk fark mi ciddi gelir farki?

Konyaspor'da Halil İbrahim Sönmez'in pozisyonu sağ kanat olarak gözüküyor ama hep forvet ya da forvet arkası olarak kullanılıyor(Anadolu Selçuklu'da da böyleydi.)Dikkate alınırsa sevinirim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kkkmmm View Post
    Konyaspor'da Halil İbrahim Sönmez'in pozisyonu sağ kanat olarak gözüküyor ama hep forvet ya da forvet arkası olarak kullanılıyor(Anadolu Selçuklu'da da böyleydi.)Dikkate alınırsa sevinirim.
    Not ettim. Tesekkurler.

Rüştüyü yetiştiren Çetin Aykut Hoca

EsEsin yeni hocası Alpay

gibi ülkede iz bırakmış emektar futbolcu ve antrenörlerede bir el değse değerleri randoö girilmese ne iyi olurdu

Yine 2015WC U17 Turnuvasının kaliteli oyuncularından Manisanın transfer ettiği sağ kanat oyuncusu Mamadou Sangare oyunda merkezi ortasaha girilmiş

Nesil
    2003

Alanyasporun transfer ettiği 2015 U17 Dünya Kupası Mali milli takımının 1.87'lik stoperi oyunda sağ bek girilmiş izlediğim kadarı ile hava toplarına hakim atletik bir oyuncuydu . Oyunda hem sağ bek hemde 1.71 boy hatası olduğu görünüyor . Değerlerinde zıplama ve kafa vuruşu min 12 seviyesine getirilirse tatmin edici profil olabilir .

Yine 2015WC U17 Turnuvasının kaliteli oyuncularından Manisanın transfer ettiği sağ kanat oyuncusu Mamadou Sangare oyunda merkezi ortasaha girilmiş
    Ikisini de not ettim. Tesekkurler.
    Afrika'dan gelen futbolcularda bu tip sorunlar oluyor maalesef.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

EsEsin yeni hocası Alpay

gibi ülkede iz bırakmış emektar futbolcu ve antrenörlerede bir el değse değerleri randoö girilmese ne iyi olurdu

Ligdeki aktif teknik direktörler daha detaylı incelenip yapılmalı profilleri. Çok etkiliyor AI'yı bu profiller. Düzgün olmalılar.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

EsEsin yeni hocası Alpay
    Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Ligdeki aktif teknik direktörler daha detaylı incelenip yapılmalı profilleri. Çok etkiliyor AI'yı bu profiller. Düzgün olmalılar.
    Katiliyorum.

Buna teknik direktorlerin taktiksel tercihlerini yansitarak baslatik cunku bu tercihler kaliteyi etkilemiyor.

Antenorluk ozellikleri ise kaliteyi etkileyen ozellikler. Yani aslinda tipki futbolcu ozellikleri gibi CA ile baglantili olmalari gerekli. Henuz bu baglanti kurulabilmis durumda degil ancak yakin zamanda duzelecek bir durum. Bu nedenle ozellikle kaliteyi etkileyen ozellikleri belirlemeyi oyuna birakip, bu baglanti kurulmasiyla beraber kapsamli ve tutarli bir duzenleme yapmayi planliyoruz. Tabii bu teknik direktor/antrenor vs. gibi kisilerde an itibariyle bir cok eksikliklerin oldugu gercegini ortaya cikartiyor. Bilhassa gecmiste ozellik girilmis kisilerle karsilastirinca.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Rıdvan Demirel'i oradan çıkarmalıyız bence. Sağlık durumu nedeni ile bir daha antrenörlük yapabileceğini sanmıyorum.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 3 / 13 İlkİlk 12345 ... SonSon

Mesaj Yetkileri