Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
61 ile 90 arası toplam 94 sonuç

Konu: Kartal Yabancı Hakem İstiyor!!!

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz. HaLa anLamıyorsanız...

KiLitLenmiştir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bu hafta yapıLan hakem hataLarından sonra bu konuyu tekrar enine boyun konuşabiLiriz sanırım

Ama dikkat edin. Konu dışı, aLakasız, ortaLığı karıştıracak en ufak mesajda tekrar bu konuyu kiLitLeriz ve hiç uyarmaksızın ceza aLırsınız.

Şimdi devam edeLim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

İşte bizim anlatmak istediklerimiz birebir bu hafta gerçekleşti...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sorun sistem.Yabancı hakemi Türkiye'ye getirsen ne olacak?Dünyanın parasını vereceksin.Bu seferde Türk hakemleri içinden düşünmeyecek mi banada bu kadar para verilseydi güvencem sağlansaydı aynı yönetimi bende gösterirdim diye.

Konu Napolyon ile alakalı.Bizde hakemlikte tam profesyonellik yok.Eskiden dahada kötüydü şimdi biraz yapıldı ama yinede aynı sisteme geçilmedi.Çoğu hakem mesleğini ikinci iş olarak görüyor.Bununla birlikte milyon dolarlık oyuncuların arasında oynuyorum bu kadar para bu kadar yol harcırahı tüm stres bizim üzerimizde ben eğri çalsam doğru çalsam diye düşünende vardır.Ya da kafasında işi bir tür hobi olarak görüp benim takım benim elimden yanmasın diyenler olduğu gibi tam aksi bir şekilde ben bu takımı tutuyorum şimdi bir hata yapsam bana yüklenecekler en iyisi ben onlara zıt gideyim nasıl olsa diğer maçlarda telafi ederler diye düşünende vardır ve olacaktır da.

Bunlar sistemsizlikten kaynaklanıyor.Bizim hakemlerimizinde yeteneği Avrupadakilerden aşağı değildir hatta daha iyileri bile yetişir biraz profesyonel hareketle.Avrupa'daki büyük liglerde sistem daha profesyonel olduğundan futbolcu/hakem maaş oranı Türkiye'dekine göre kat kat düşüktür.

Ayrıca futbolda iki türlü hakem hatası vardır.Bir oyunun içinde kabul edilen hakem hataları,bir de ne olursa olsun yapılmayacak türde hatalar.İşte ikinci tür hataları tekrarlayıp yerini kaybetmeyi göze alamayan yabancı hakemler bulunduğu mevkiden olmamak ve pastadan payı kaybetmemek için iyi bir yönetim gösterirler.
    Tabi onlarda hakem faciaları daha farklı bir şekilde meydana gelir.Enderde olsa onlardaki tek tip hakem faciası aldığı para yetmeyip kirli işlere karışanlardan ileri gelir.

Sorun sistemde.Federasyon sistemi bakalım ne hal alacak.Kasaları dolu ama dolu olan para nereye gidiyor nelere harcanıyor pastayı bırakmamak için federasyon kimlerin elinde.orası bizim bilebileceğimiz konu değil.ama bi şeyler olduğu kesin.
    Hakemlerimiz sistemin en masum insanları.Biz bile işimizde stres altında kalsak ne hale geliyoruz onlar kimbilir nelerin içinde bir seyler yapmaya calısıyorlar.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Kaan abicim güzeL yazmışsın ben bir iki noktaya değineceğim..

Önceden de Ligimizde çok yaLnışLar yapıLıyordu, ama ne oLuyordu hep bir şekiLde geçiştiriLiyordu. Avrupa da da oLuyor diyorLardı. O zamanLar doğru düzgün Avrupa maçı izLemiyorduk, özetLere bakıyorduk. BiLmiyorduk orda da ne oLuyor ne bitiyor. Ama şimdi günümüzde bütün LigLeri rahatLıkLa takip edebiLiyoruz ve orayı görünce insan gerçekten daha bir deLiriyor. Ha orda yok mu var ama bu kadar bariz oLmuyor. Yani artık biz orda oLanLarı gördükçe de daha bir isyan eder oLduk. HeLe ki artık tansiyon bu kadar yüksek ve ŞampiyonLuğa bu kadar oynayan takım varken yapıLan bu kadar bariz hataLar insanLarı artık isyandan öteye bir noktaya taşıdı.

Ben daha görmedim Avrupada yüksek tansiyonLu bir maçta böyLe bariz hataLar yapıLsın. Bu kadar görmemezLikten geLinsin.

Artık ne yapıLacaksa yapıLsın. OLmuyor işte.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Hakem hatalarının alehimize veya lehimize olmasının önemi var ancak bu konu ile ilgili bir önem taşımadığını düşünüyorum. Canımız yandı veya yanmadı durumuna göre yorumlamamıştım. Şimdide yabancı hakemin gelmesine karşıyım.

Bu hafta oynanan 2 maçı bu kategori içine sokmuyorum ama bu kadar baskınında hakemleri kayıtsız hataya zorlayacağını unutmamak gerekir.

Yabancı hakemdense bence bunları eğitecek kişinin yabancı olması daha akla yatkındır. Bu ülke 1 bilemedin 2-3 sene daha bu hakemlerle idare ederken gelecek kişi yeni nesil hakemleri yetiştirebilir. En azından ilerleyen dönem için umudumuz olur.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aslında içten bir darbenin zamanıydı bu hafta ama malesef kaçtı.Artık şampiyonluk yolunda her yol mübahtır diye görülüyor.Keşke eski futbolcularımız gibi bir şey değişmesi adına Alex topu üstten auta atsaydı ya da dalga geçer gibi taca.Ya da Sabri gereksiz yaptığı penaltıyı kabullenip topu inatla penaltı noktasına koysaydı.Kurallarda vardır.Topun sende olması önemli değil.Sen aksiyon içinde rakibinden hesap sormaya çalıştın yetti artık diye.Fenerbahçe maçında Deivid'de vucut yorgunlugu başgösterdi.Zico'nun onu oyunda tutması hataydı.En sonunda yorgunluğa yenik düşüp düştü.Penaltı çalınınca kendide gülüyordu.Aşırı efordan sonra yerden kalkamama olayını Uğur Boral ile Bursa maçında da görmüştük.Çocuk heryerde düştü durdu ama hileli bir düşüş yapmadı hiç.Deivid'inkide öyle değildi.Ama işte diyorum şampiyon olmak için artık bazı değerler gözardı ediliyor.
    Ya GS'ye ne demeli?Basın açıklaması yapmışsın şöyle oldu böyle oldu diye.İyide oynuyorsun.Penaltıyı gördün mü gördün o zaman o açıklamayı yapan kişi seni bağlıyorsa o topu o yuvarlağın içine koyacaksın.Futbolcun mu koymadı sen TD olarak çıkıp koyacaksın.

Pis bir şeyler var ortalıkta.Ve bu ben doğduğumdan beri var.Fakat ben bu durumlardan kuluplerin haberi olduğunu sanmıyorum.Sadece ortak bir pasta paylaşımı söz konusu bazı güçlerin elinde.Ve o güçler takım ayırt etmiyor.Popülerlik ayırt ediyor.Örnek veriyorum GS ve FB revacta ise hakem hataları iki sene GS iki sene FB lehine oluyor.Ne oluyoruz diye ses çıkaran oluncada o senelerde daha az populer olan BJK kayrılmaya başlanıyor.O yüzden Sivas'ın şampiyon olmasını isterdim ama malesef sisteme dayanamadılar.Ufak maçlarda ince ince doğrandılar.Ben doğduğumdan beri hiç bir şampiyonluğun alnının akıyla alındığına inanmıyorum.Tamam belki takımlar o sene gücüyle falan almış olabilirler ama o yapılan itelemeler her zaman ortadaydı.Kendileri istemese bile.Alınlarının akı dış etmenlerle kirlendi.
    Bu tür Romanya ligi vari ligimizin tamamıyla arınabilmesi icin bu insanlar nasıl temizlenecek ya da onları temizleyecek bir güç var mı? 20 yi aşkın süredir temizlenemedi bunlar şimdi nasıl yok olacak?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ligde bu hafta özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında yapılan bariz hakem hataları, MHK'nin sabrını taşırdı !.. Başkan Oğuz Sarvan ve MHK yöneticilerinin son dönemlerde yaşanan büyük hakem hatalarının ardından ciddi yaptırım hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

MHK'nin iki önemli ismi Başkan Oğuz Sarvan ve Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, Lig TV'ye konuştu. Lig TV Haber Müdürü Sedat Kaya'ya telefonda konuşan Sarvan ve Okçuoğlu, yaşanan hakem hataları ile ilgili çarpıcı açınlamalarda bulundu.

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan "Kulüpler eleştirilerinde haklılar. Hataları biz de görüyoruz. Hasan Doğan ile bu konuda sıkça konuşuyoruz. Yarın (pazartesi) bir basın açıklamasında bulunacağım." dedi.

MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu da son haftalarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak "Biz buraya adımızı koyduk. Bu işin üzerine gideceğiz, kimin ne uzantısı ne bağlantısı varsa çıkıp bunları tek tek açıklayacağız. Bunları halletmeden görevden gitmeyeceğiz" diye konuştu.

MHK'nin uzun vadede izleyeceği politikalardan daha çok kısa vadede ne yapacağı merakla bekleniyor.

Lig Tv

Düzeltebilecekler mi? merak ediyorum ama Maraton yorumcularının dediği gibi ilk defa böyle hatalar sonrası MHK'dan böyle bir açıklama geliyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Tamam işte bir kaç dönem yabancı hakemLer yönetsin. Şimdi hakemLik yapanLarın hepsini süper Lig, 1.Lig dahiL hepsini temizLeyip yeni hakemLer çıkaraLım ve onLarı yabancıLar eğitsin. Ne oLacak ki bunda gocunacak bişi yok. Yapamıyorsak bir işi ve biLmiyorsak ta bırakaLım yapabiLenLer yapsın. Yabancıymış, oymuş buymuş gerek yok. Hem öğrenmekten zarar geLmez. En azından geLecek sezonLarı kurtarırız.

MHK şey der haakemlere ezdirmeyin küçük takımları haftaya yine ßJK ye patlar hakem...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bugün açıklama gelecekmiş bekliyoruz. Bence bu 2 hakeme teşekkür edip yolları ayırmaları gerekir. En azından ben bunu bekliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Hala anlaşılmak istenmeyen bir durum var.Kokuşmuş bir düzenden göstermelik olarak Ahmet'i atsan ne olacak Mehmet'i atsan ne olacak.Bir süre gözlerin üzerlerinden çekilmesi için yapılacak güzel bir manevra sadece.Bul iki günah keçisi bas tekmeyi.Sistem hala devam.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kokmuş sistemi kuranların adamları içerdeyken bu işin düzelmesi mümkün değildir. Önce bu çarkı döndürenlere maşa olanları temizleyeceksin. Sonra tamamen bu işe uygun ve başkasının maşası olmayan kişilere yabancı bir eğitmen tarafından hakemlik ve maç içinde kişiliğini koruyabilmesi adına eğitim vereceksin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çok zor Burakcım.Ben kendimi bildim bileli karanlık güçler ligimizden nemalanmak ister ,hükümet nemalanmak ister .Yani herkesin eli ligimizin bir yerindedir.Şu anda Uefa ve Fifa'nın sıkı takibi altındayız.Hükümetin elini uzatacağı en ufak olayda Avrupa kupalarından bile ihraç olabiliriz.
    Bu adamlar karmaşayı sevdiği için bu sistemde kalmasını isterler.
    Aslında Uefa ve Fifa özerkliğe bile karşı.Federasyon tam bağımsız olup üzerinde duayenlerin oluşturacağı bir denetleme kurulu oluşturulsa anca öyle temiz bir lig sahibi olabiliriz.Ama bunu yapabilecek ya da yaptırabilecek güç kimde var hem de bu karmaşık ülke düzenimizde.Asıl ? işareti olan o.
    Bu liglerde oluşturulan kaos ortamı sadece cebe para atmak için kullanılmıyor çok daha değişik amaçlarlada kullanılıyor ve bundan yararlanan sadece o insanlar değil.Yani sanki ? işareti çözülürse bu ülkedeki çoğu ? işaretide büyük ihtimalle çözülür.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Dediklerinde sonuna kadar haklısın ama biryerden de başlamak lazım. Sistemi değişme gücün yoksada çarkın dişlerini elinden gelebildiğince kıracaksın. Çünkü bunu sende iyi bilirsin, ülkemizde yap yap yap yap yanına kar kalsın mantığı alışkanlık haline geldi.

Mutlaka kalıplaşmış şeyi yıkmak zordur. Bunlar köklü halde bu işin içinde varlar ve bir kereden çıkarıp atmak her babayiğidin harcı değildir. Ama unutmamak gerekir ki mutlaka bu işe bir dur diyen çıkacak. Ya dur diyen kişiyi harcayacaklar yada dur diyen kişi onları harcayacak.

Benim temennimde Oğuz Sarvan ekibinin dur diyen kişi olarak sistemi kuran ve yönetenleri harcamasıdır. Çünkü sloganları biz bu işe adımızı koyduk oldu ve slogan buysa insanların beklentiside bu yönde oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Yabancı hakem getirmek çözüm değil. Avrupa'da da görüyoruz üst düzey hakemler bile çok komik hatalar yapabiliyorlar, yanlış kararlar veriyorlar. Ayrıca hakemliğin standart kuralları vardır.Yabancılarda aynı şeyleri biliyor bizim Türk hakemlerimizde. Ama böyle maçlarda sürekli bu hataları yapmalarının nedenini ben Türk insanının profesyonelsizliğine ve aşırı duygusal yapısına bağlıyorum..

Şimdi bu forumdaki herkes bir takımın taraftarı dimi. E Hakemler de insan değil mi ? Onlar da bizim gibi takım tutmuyorlar mı ? Robot değiller ya elbette hakemlerinde bizler gibi bir takımı desteklemeleri ve tutmaları gayet doğal.Tabi etik olarak bunu topluma hissettirmemelidirler.Hakemlerin bizlerden tek farkı bu meslekten ekmek yemekleri. İşte sorunda burda zaten. Hakemlerimiz bana kalırsa maç içerisinde bazı duygularının önlerine geçemiyorlar. Onları böyle yanlış kararlara yönelten sebeb de bence budur. Şimdi kendinizi onların yerine koyun. Bu forumda bile holigan gibi takım taraftarlığı yapanlar var. Bi düşünün kendinizi . Örneğin Fenerli bir arkadaş Fenerbahçe maçını yönetiyor. İster istemez maç içinde verdiği kararlarda duygusal olarak yenik düşeceği zamanlar olabilir. Beşiktaş'lısı,Galatasaray'lısı, Trabzon'lusu vs.. Öncelikle bunun önüne geçmeli hakemlerimiz. Her takıma eşit yaklaşılmalıdır. Avrupa'daki profesyonelliğe erişmeli hakemlerimiz.

Neden bu hatalar hep büyük takımlara karşı oluyor , anadolu takımı eziliyor. İşte sebebi de bu bence. Yoksa en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum bu hakem hatalarının Federasyon tarafından kasıtlı olarak yapıldığını. Kimse bu riski alamaz çünkü eskisi gibi maçlar radyodan dinlenmiyor. Kaç milyon kişi tv başından yada stadda maçları takip ediyorlar. Kısaca bunun önüne geçebilirlerse hakemlerimiz hatalar sadece normal hakem hataları gibi gözükür, artniyet aranmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Konunun yeniden açılması iyi oldu.

Tepki koyan FB ve GS'li arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
    Senin bu yaptığın provakasoyonlukdan başka birşey değildir. Herkes çözüm üretmeye çalışırken sen ortamı gererek insanları kışkırtmaya çalışıyorsun.

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Dediklerinde sonuna kadar haklısın ama biryerden de başlamak lazım. Sistemi değişme gücün yoksada çarkın dişlerini elinden gelebildiğince kıracaksın. Çünkü bunu sende iyi bilirsin, ülkemizde yap yap yap yap yanına kar kalsın mantığı alışkanlık haline geldi.

Mutlaka kalıplaşmış şeyi yıkmak zordur. Bunlar köklü halde bu işin içinde varlar ve bir kereden çıkarıp atmak her babayiğidin harcı değildir. Ama unutmamak gerekir ki mutlaka bu işe bir dur diyen çıkacak. Ya dur diyen kişiyi harcayacaklar yada dur diyen kişi onları harcayacak.

Benim temennimde Oğuz Sarvan ekibinin dur diyen kişi olarak sistemi kuran ve yönetenleri harcamasıdır. Çünkü sloganları biz bu işe adımızı koyduk oldu ve slogan buysa insanların beklentiside bu yönde oluyor.
    Oğuz SARVAN ı ve ekibini yakından tanıma fırsatım oldu. Onlar artık elindeki malzemelerle bu seneyi bitirecekler. Yapılan hatalardan dolayı onları suçlu tutmak yanlış olur.

Ben hakem camiasının içinden gelen biriyim. Nelerin döndüğünü az çok biliyorum. Kirli kişiler gerçekten vardı Haluk Ulusyo döneminde. Levent BIÇAKÇI döneminde bu isimler temizlendi. Bu senede temizlenmesi için sezon sonunu beklemek zorundayız. Eğer sezon sonuda şaibeli kişiler görürsek bu sefer bu MHK yi eleştiri hakkımız doğar.

Oğuz SARVAN akademik kariyere sahip bir kişi. Bu işi bilime dayanarak yapıyor ve Avrupa liglerini örnek alıyor. Kendisi çok iyide eğitmen. Yeni sezona hakemlerimizi çok iyi hazırlayacağını tahmin ediyorum. Onun için onlara şans verelim biraz.

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Yabancı hakem getirmek çözüm değil. Avrupa'da da görüyoruz üst düzey hakemler bile çok komik hatalar yapabiliyorlar, yanlış kararlar veriyorlar. Ayrıca hakemliğin standart kuralları vardır.Yabancılarda aynı şeyleri biliyor bizim Türk hakemlerimizde. Ama böyle maçlarda sürekli bu hataları yapmalarının nedenini ben Türk insanının profesyonelsizliğine ve aşırı duygusal yapısına bağlıyorum..

Şimdi bu forumdaki herkes bir takımın taraftarı dimi. E Hakemler de insan değil mi ? Onlar da bizim gibi takım tutmuyorlar mı ? Robot değiller ya elbette hakemlerinde bizler gibi bir takımı desteklemeleri ve tutmaları gayet doğal.Tabi etik olarak bunu topluma hissettirmemelidirler.Hakemlerin bizlerden tek farkı bu meslekten ekmek yemekleri. İşte sorunda burda zaten. Hakemlerimiz bana kalırsa maç içerisinde bazı duygularının önlerine geçemiyorlar. Onları böyle yanlış kararlara yönelten sebeb de bence budur. Şimdi kendinizi onların yerine koyun. Bu forumda bile holigan gibi takım taraftarlığı yapanlar var. Bi düşünün kendinizi . Örneğin Fenerli bir arkadaş Fenerbahçe maçını yönetiyor. İster istemez maç içinde verdiği kararlarda duygusal olarak yenik düşeceği zamanlar olabilir. Beşiktaş'lısı,Galatasaray'lısı, Trabzon'lusu vs.. Öncelikle bunun önüne geçmeli hakemlerimiz. Her takıma eşit yaklaşılmalıdır. Avrupa'daki profesyonelliğe erişmeli hakemlerimiz.

Neden bu hatalar hep büyük takımlara karşı oluyor , anadolu takımı eziliyor. İşte sebebi de bu bence. Yoksa en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum bu hakem hatalarının Federasyon tarafından kasıtlı olarak yapıldığını. Kimse bu riski alamaz çünkü eskisi gibi maçlar radyodan dinlenmiyor. Kaç milyon kişi tv başından yada stadda maçları takip ediyorlar. Kısaca bunun önüne geçebilirlerse hakemlerimiz hatalar sadece normal hakem hataları gibi gözükür, artniyet aranmaz.
    İlk paragrafada dediklerine tamamen katılıyorum. Yabancı hakem getirmek çözüm değildir. Çünkü hakemliğin popülüritesi düşer. Şu anda katılım fazla değil. Performansa bağlı olarak hakemler ücret aldığı için faiş hatalar yapmak istemez asla bilerek. Bilir ki bir hafta sonra ya da uzun bir süre maçlar alamayacağını.

Aynı tonda yorumunda işaretlenmiş yere katılmıyorum. Çünkü bende bir kulubün taraftarayım. Hatta Göztepe taraftarı olduğumu belirteyim. Ligde maçlarına çıktım ve en ufak düşünce gelmedi bu takımı tutuyorum onlara yönelik takdir haklarımı kullanmadım ki benim maçımda da mağlup oldular.

Exciting arkadaşımız diyorki yabancı hakem getirelim. Bu cümleye Disco adlı arkadaşımızda çok güzel cevap vermiş. Eğitmenlerini getirelim. Çok doğru.

Exciting arkadaşımıza buradan soruyorum. Bu bir Türk sitesi başında yabancı olsa ya da yöneticiler yani sizler yabancı olsanız sende bizim yerimizde olsan içine sincek mi? Şahsen benim sinmez ve siteyede fazla uğramam.

Hakemlerin eğitimi gerçekten düşük. Super ligde iyi ama o seviyeye gelene kadar eğitim çok az. Sonuç olarak temel olmadığı için böyle hatalarda olabiliyor. Ama bu MHK bunu değiştirebilicek kapasitede. Oğuz SARVAN Levent BIÇAKÇI döneminde de MHK Başkan Vekiliydi ve alt ligde bulunan hakemler devre arası ilk defa seminere gitti. 4 gün boyunca eğitim verdilerki onlar meyvelerini yiyemeden istifa ettiler.

Yabancı liglerde de bariz hatalar oluyor. Bize verdikleri eğitimde FIFA nın ve UEFA nın yollamış olduğu ders videolarında ne üst düzey hakemlerin ne faiş hataları var. Onlar da yapmıyor değiller. Ama onların ki bizim ki kadar sık değil. Ne hatalar var çocuk bile çalmaz ya da çalar denebilecek.

Bu hafta Hakan SİVRİSERVİ skora etki edecek hakem hataları yapmışdır. Ama sanmıyorumki bilerek. Çünkü bu adam başına neler geleceğini biliyor. Bu tamamen aşırı konsantreden kaynaklanan birşey. FIFA kokartı bile yok adamın yani akla mantığa sığıyor mu böyle faiş hatayı bilerek yapsın.

Keşke yapmasaydı. Çünkü Fenerbahçe takımı haksız bir 3 puan aldı. Ama sonuçta bu lig bu hakemlerle bitecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
    [SIZE=3]
    Oğuz SARVAN ı ve ekibini yakından tanıma fırsatım oldu. Onlar artık elindeki malzemelerle bu seneyi bitirecekler. Yapılan hatalardan dolayı onları suçlu tutmak yanlış olur.

Ben hakem camiasının içinden gelen biriyim. Nelerin döndüğünü az çok biliyorum. Kirli kişiler gerçekten vardı Haluk Ulusyo döneminde. Levent BIÇAKÇI döneminde bu isimler temizlendi. Bu senede temizlenmesi için sezon sonunu beklemek zorundayız. Eğer sezon sonuda şaibeli kişiler görürsek bu sefer bu MHK yi eleştiri hakkımız doğar.

Oğuz SARVAN akademik kariyere sahip bir kişi. Bu işi bilime dayanarak yapıyor ve Avrupa liglerini örnek alıyor. Kendisi çok iyide eğitmen. Yeni sezona hakemlerimizi çok iyi hazırlayacağını tahmin ediyorum. Onun için onlara şans verelim biraz.
    [/COLOR]
    Cevap veriyorum çünkü yanlış anlaşıldığını düşündüm. Ben Oğuz Sarvan'a ve ekibine birşey demiyorum. Ortada dönen bir durum var ve Oğuz Sarvan ekibi bu işi bitireceklerini söylediler. Madem böyle bir hedefleri var ve bizlerinde beklentisi buysa yapılmasını bekliyoruz. O açıdan düzeltme ve açıklama ihtiyacı duydum.

Aşağıdaki yazacaklarımın shadowrefree senle ilgisi yok üzerine alma diye belirteyim dedim. Tüm yazılanlara genel yorum olarak yazıyorum.

Herkes aynı geminin yolcusu ama birbirinize giriyorsunuz.
    Konudan konuya atladıkça problemler bitmez. Ben seviyeli her konuşmanın içinde olurum. Şimdi karar verelim. Konumuz hakem hatalarımı yoksa bilerek isteyerek bir maçı diğer takımdan alıp öbürüne veren hakemler mi?

Baktığım zaman ben bilerek isteyerek yapılan yanlışları konuşuyorum. Bir arkadaşım hakem hatası olan konudan bahsediyor ve birbirinizi burada kırıyorsunuz. Önce konumuz nedir onu bir anlayıp konuşsak daha yararlı olur. Çünkü ben aynı şeyi savunupta birbiriyle kavga edeni laf sokanı bir burda gördüm.

Benim bu konuya getirdiğim yorumlar çok açıktı. Konunun açılış amacını herkes biliyor. Ben onu eleştirdim çünkü senin tüm puanların çalınmış olsa bile bu ligin lideriydin. Bir anda 4.sü olduysan çıkıp nerde benim puanlarım deme hakkın olmaz. Hele üstüne birde yabancı hakem hiç isteyemezsin. Önce biz nerde hata yaptıkta bu duruma geldik denir. Eğer bunu yapmayıp hakkın olmayan şeyi ön plana koyarsan bizde Beşiktaş'a yabancı bir yönetim istiyoruz derler işin içinden çıkılmaz.

Konu hakem hatalarıysa hakem hatalarında tüh be demişimdir. Yapılır mı bu demişimdir ama belli süre sonra insandır hata yapıyor diye sonlandırmışımdır. Bu sene Beşiktaş adına hatalar yapıldı. Bunu kabul etmek gerekir ki bunun aksinide söylemedim. Tabi şuda var hata olarak sayılan çoğu pozisyonda bence hakem doğru olanı vermiştir buda işin bencesidir zaten.

Şimdi ki konu ise Fener maçında ki gibi Galatasaray maçında ki gibi hakemler.

Gençlerbirliği 2-0 öne geçecekken maçı 0-0 tutan hakemi konuşuyorum.

Kayserispor öndeyken ve en kötü berabere bitirecekken maçı 2-1 aldıran hakemi konuşmak istiyorum. Bunu konuşurkende benimle aynı fikirde olanlarla çeşit çeşit fikirler sunup anlaşmalıyım. Aynı konuyu savunupta kavga etmeyi istemiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Konunun yeniden açılması iyi oldu.

Tepki koyan FB ve GS'li arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bu sezon farkLı boyut aLdı. Kimsenin anLamadığı da bu. AnadoLu takımLarına da akıL aLmaz hataLar yaptıLar. Örn. Bakınız son Bursa Manisa maçı. Eğer o maçta oLanLarı izLeme imkanınız varsa izLeyim derim. BöyLe rezaLet oLmaz yani.

Ki Bursa Manisa maçıda çok kritik. Eğer veriLen kararLardan Bursaspor etkiLenmiş oLsaydı çok yazık oLurdu. Bu maç sayesinde Manisa Puan aLsaydı ve Ligde kaLsaydı da çok yazık oLurdu. GeneL oLarak bu sezon berbat yönetim var.

Del Piero_10 Misafir

Fifa'nın en üst düzey hakemleri getirilmeyecekse yabancı hakemleri ayarlamak daha da kolay olur.Adam zaten buraya para kazanmaya gelecek,her türlü teklife açık olacaktır.Satılmış olduğu anlaşılsa bile burada kurduğu bir düzen,ailesi,çevresi olmadığı için bu ona çok koymaz.

Yabancı hakemlerde hata yapıyor deniliyor.Onlarla bizim hakemlerimiz arasında bir fark var.

Mesela İtalyan hakemleri ele alırsak,hakemlik becerisi açısından en üst düzeyler.Hatayı ''yap'' denildiği zaman yapıyorlar.Bizim hakemlerimiz ise çoğu hatayı hakemliği düzgün bilmedikleri için yapıyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Yabancı hakem gelsin ne değişecek ki? Hakemin sadece yabancısı olacak.. O hata yapmıyacakmı? Yabancı hakemlerin hata yapmama gibi özelliklerimi war ? He eğer öyleyse, gelsinler bizde isteriz yani

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by shadowrefree
    Senin bu yaptığın provakasoyonlukdan başka birşey değildir. Herkes çözüm üretmeye çalışırken sen ortamı gererek insanları kışkırtmaya çalışıyorsun.
    Nedense bir tek siz proveke oldunuz bu cümleden.

Nedense Beşiktaş'ın aleyhine yapılınca normal şeyler,kendi takımlarınıza karşı yapılınca yaygara.

Bravo.Asıl sizin yaptığınız ortalığı ateşlemekten başka bişey değil.

Yaşınıza hürmeten olayı uzatmıyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Nedense bir tek siz proveke oldunuz bu cümleden.

Nedense Beşiktaş'ın aleyhine yapılınca normal şeyler,kendi takımlarınıza karşı yapılınca yaygara.

Bravo.Asıl sizin yaptığınız ortalığı ateşlemekten başka bişey değil.

Yaşınıza hürmeten olayı uzatmıyorum.
    Eğer yazımın son iki paragrafı okuduysanız. Bizim maçda yapılan hataları kabul edilemez ve faiş olarak nitelendirdim ve yapılmamasını temenni ettim.

İddaa ediyorum ki ben Fenerbahçe alehine yapılan hatalarda asla yaygara yapmadım. Eğer bunun aksini iddaa edebilirsen önünde boynum kıldan incedir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Benim içimi siner. Eğer bir işi yapamıyorsak ve bu işi yapabiLecek biriLeri varsa ki bu yabancıymış yerLiymiş benim için hiç farketmez. O zaman işLerini adam gibi yapacakLar ve bizde bu durumLara düşmeyeceğiz. BöyLe mantık oLmaz yani. Ortada giden haksızLıkLar var. Ve bunLar ciddi anLamda zarar veriyorsa neden gocunayım ki yabancıymış biLmem ne diye.

Ve ben birşey daha ekLeyeceğim bu zamana kadar hataLar yapıyorLardı. Tamam diyorduk ki ortada biLmiyorLar, acemiLer, o yüzden bu hataLar.

Şimdi sana soruyorum bütün samimiyetinLe cevap ver. Hakemsin sende, bu yaptıkLarı hataLar biLmemezLikten, görememezLikten mi yoksa herkes gibi benim gibi sende bu işin içinde başka şeyLerin oLduğuna inanıyormusun. Yani o kadar büyük hataLar ki 10 yaşında futboL oynayan bir çocuğa göstersen bu hareketLeri adam doğru kararı verir yani. BöyLe şey oLmaz.

Madem biLmiyoruz öğreneceğiz. Öğrenirkende yabancıymış, oymuş buymuş yapmayacağız. O zaman yapacak biriLerini getirsinLerde göreLim. Yetti artık. YıLLardır aynı senaryo, aynı hataLar. Bundan sonra da göz yumacak haLimiz yok. Ne oLacaksa oLsun.
    İlk paragdafda beni yanlış anladın sanırsam. Böyle mantık olmaz derken bende tabiki yanlış yapılmaya devam etsin bizim hakemler bu işi bilmiyor böyle devam etmesi gerekir ya da edecek diye savunmuyorum. Benim anlatmak istediğim eğitmenleri getirilerek ve temeli verilerek daha iyi bir standart getirilebilir. Süper lig kadrosunda da çok iyi hakemler var. Sezon sonuna kadar bu hakemlerle idare edicez. Gelecek sezonu bekleyelim eğer aynı hatalar devam ederse bende senin tarafında olucam. Bu MHK ye şans ver. Başkan eğitime ve tecrübeye çok önem veriyor. Eğer bu adam da işi beceremezse zaten senin ürettiğin çözüden başka seçenek kalmaz.

Yazımın tamamını okuduysan şaibeli isimlerden bahsettim. Levent BIÇAKÇI döneminde temizlendi. Bu adamlar vardı başlarında yine. Sonra tekrar Haluk ULUSOY dönemi geldi. Hakan SİVRİSERVİ yi yakından tanımadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Eğer senin bahsettiğin gibi biriyse zaten ipini çekeceklerdir. Ama hiçbir hakem yani dürüst hakem bilerek hata yapmaz. Bende inanılmaz hatalar yaptım görerek. Bir anda düğümleniyorsun maç içinde. Düdük ağzına gidiyor çalamıyorsun ya da iştirak edemiyorsun. Çünkü çok kısa sürede vermen gerekir kararları. Biliyorsun ya da fark ediyorsun yapman gerekeni ama atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Çünkü geriye dönük bir karar verdiğinde o zaman düşünüyorsun ki benim hakemliğim yanabilir ya da çalsam gözlemci neder ya da çalsam kural hatası yapmış olabilir miyim?

Eskiden şöyle birşey vardı. MHK ları takıma göre hakem atıyordu. Yani atıyorum Fenerbahçe şu hakemi istemem dese o adam ağzıyla kuş tutsa Fenerbahçe maçına gidemezdi. Doğal olarak bilinç altında bu takımın maçını yöneterken baskı oluyordu. Aman dikkat edeyim aman şöyle yapmayayım hata yapmayayım. Böyle olunca aşırı konsantrasyondan kaynaklanan hatalar çok oluyordu ya da tartışmaya açık pozisyonlarda takdir hakkını büyük takım lehine kullanırlardı. Son zamanlarda MHK bunu atlatabildi. Korkusu yendi yani. Balı başdan kokar. MHK de Federasyon Başkanına bağlıdır. Atanarak gelirler. Doğal olarak Federasyon Başkanı böyle şeylerin olmasına izin verirse bunlar yaşanır.

Dediğim gibi temele inerlerse bu işi çözeceklerine inanıyorum ki temele inecekdir bu MHK. İlk geldiklerinde bunu kanıtladırlar çünkü. Süper Lig hakemi için en büyük avantaj tecrübesidir. Buna da çok önem veriyorlar.
    Last edited by shadowrefree : 07.Nisan.2008 at 16:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Benim içimi siner. Eğer bir işi yapamıyorsak ve bu işi yapabiLecek biriLeri varsa ki bu yabancıymış yerLiymiş benim için hiç farketmez. O zaman işLerini adam gibi yapacakLar ve bizde bu durumLara düşmeyeceğiz. BöyLe mantık oLmaz yani. Ortada giden haksızLıkLar var. Ve bunLar ciddi anLamda zarar veriyorsa neden gocunayım ki yabancıymış biLmem ne diye.

Ve ben birşey daha ekLeyeceğim bu zamana kadar hataLar yapıyorLardı. Tamam diyorduk ki ortada biLmiyorLar, acemiLer, o yüzden bu hataLar.

Şimdi sana soruyorum bütün samimiyetinLe cevap ver. Hakemsin sende, bu yaptıkLarı hataLar biLmemezLikten, görememezLikten mi yoksa herkes gibi benim gibi sende bu işin içinde başka şeyLerin oLduğuna inanıyormusun. Yani o kadar büyük hataLar ki 10 yaşında futboL oynayan bir çocuğa göstersen bu hareketLeri adam doğru kararı verir yani. BöyLe şey oLmaz.

Madem biLmiyoruz öğreneceğiz. Öğrenirkende yabancıymış, oymuş buymuş yapmayacağız. O zaman yapacak biriLerini getirsinLerde göreLim. Yetti artık. YıLLardır aynı senaryo, aynı hataLar. Bundan sonra da göz yumacak haLimiz yok. Ne oLacaksa oLsun.

Hayrettin Aßi sen yine kapa istersen konuyu
    Boşşverin haaaakemleri...

“Özlenen Beşiktaş” kavramı kişiden kişiye göre değişir. Ben “Özlenen Beşiktaş” dendiğinde şampiyon olan bir Beşiktaş’ı aklıma getirmiyorum. Ben kaybetse bile alkışlanan, taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edilen, kazanmak için her yolu mübah görmeyen, etik değerlere sahip çıkan, ahlaklı, sportmen bir takımdan bahsediyorum. Her maçta ve heryerde sahaya kazanmak için çıkan, sonuna kadar cesaretle ama centilmence mücadele eden, arkadaşlık bağları güçlü, rakiplere ve taraftara saygılı, “Ruhu amatör” ama “aklı profesyonel” bir takımdan bahsediyorum. Sessiz, olgun ve vakur; hatta hakkı yense bile konuşmayan, ancak konuştuğu zaman da herkesi susturan bir Beşiktaş istiyorum. Gerisi önemli değil.

Ha unutmadan bir de, Bembeyaz forma – Simsiyah şort...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Ben bir Fener taraftarı olarak her iki rakibimizede saygım var. Avrupa çıkınlar sonuna kadar desteklerim. Ama benim BJK de içime sindiremediğim Yıldırım DEMİRÖREN dir. Göz göre göre yaptığı hatalar BJK kulubü bir takıma yakışmıyor. Halbu ki onun oarada kalması belki bizim takıma fayda sağlayabilir. Öyle düşünenlerde vardır. Ama ben öyle düşünmüyorum. BJK bunları hak etmiyor. İyi futbol oynasın güzel karşılaşmalar olsun ki Avrupa da sadece Fenerbahçe değil BJK si GS si olun. Bir Türk olarak övünelim.

Konuyla alakasız oldu. Kusura bakmayın. Ama tamamen içten ve Fırat kadeşimin mesajına atıfta bulundum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çok güzel dilekler abisi.Bende aynı şeyleri GS için istiyorum.Senelerce şampiyon olamamasına rağmen sesi çıkmayan Galatasaray'ımı geri istiyorum.Başkanı tüm takımlara örnek olan Galatasarayımı geri istiyorum.Böyle şampiyon olmayacaksak hiç olmayalım diyebilen GS'mi geri istiyorum.Futbolcusu kulupten üstün olmayan,bir futbolcunun esiri olmayan takımımı geri istiyorum.Sadece futbolculuklarıyla değil insanlıklarıylada ön planda olan futbolcuların oluşturduğu bir takım istiyorum.
    Gerçekten şimdiki futbolcuları görüyorumda insan daha çok özlüyor Metin'i Ali'sini Beşiktaştan Cüneyt'i Simovic'i GS'den Müjdat'ı Oğuzu Fb'den Hamdi'yi Orhan'ı TS'den örnek olarak.
    Önce tüm kulüplerinin içlerini temizlemelerini diliyorum çünkü ayırt etmeden hiçbiri temiz değil.
    Sonrada getirilir güzel bir hakem duayeni yurtdışından(Collina gibi) bari hakemlerin geleceği kurtarılır.Şimdikilerin bir kısmı bir batağın içinde onlara ne verseniz yine aynı tas aynı hamam olur.Altta gelenler güzel yetişsin bakın nasıl oluyor ligler.Tabi bir şekilde engellenmezse.Bu arada italyan hakemleri kötü demek istenmiş.Onu belirtmiştim zaten.Çok para alsalar bile çürük yumurta olabilir aralarında.Ama önemli olan Milan Juventus demeden yapanın gözlerinin yaşına bakmamaları.
    Bizde büyük kuluplere bu tur "destek" saglayanlar hep dışarıdan saglanıyor.Ama yinede İtalya da olsaydı 3 büyük kulubumuz senin haberin olmasa bile ispatlayamadıgın için direkt 2. küme yada eksi puan cezalarıyla cezalandırırlardı.Belkide bir sezon 3 büyük kulup bir arada 2.ligde oynardı.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by chewbacca128 View Post
    Çok güzel dilekler abisi.Bende aynı şeyleri GS için istiyorum.Senelerce şampiyon olamamasına rağmen sesi çıkmayan Galatasaray'ımı geri istiyorum.Başkanı tüm takımlara örnek olan Galatasarayımı geri istiyorum.Böyle şampiyon olmayacaksak hiç olmayalım diyebilen GS'mi geri istiyorum.Futbolcusu kulupten üstün olmayan,bir futbolcunun esiri olmayan takımımı geri istiyorum.Sadece futbolculuklarıyla değil insanlıklarıylada ön planda olan futbolcuların oluşturduğu bir takım istiyorum.
    Gerçekten şimdiki futbolcuları görüyorumda insan daha çok özlüyor Metin'i Ali'sini Beşiktaştan Cüneyt'i Simovic'i GS'den Müjdat'ı Oğuzu Fb'den Hamdi'yi Orhan'ı TS'den örnek olarak.
    Önce tüm kulüplerinin içlerini temizlemelerini diliyorum çünkü ayırt etmeden hiçbiri temiz değil.
    Sonrada getirilir güzel bir hakem duayeni yurtdışından(Collina gibi) bari hakemlerin geleceği kurtarılır.Şimdikilerin bir kısmı bir batağın içinde onlara ne verseniz yine aynı tas aynı hamam olur.Altta gelenler güzel yetişsin bakın nasıl oluyor ligler.Tabi bir şekilde engellenmezse.Bu arada italyan hakemleri kötü demek istenmiş.Onu belirtmiştim zaten.Çok para alsalar bile çürük yumurta olabilir aralarında.Ama önemli olan Milan Juventus demeden yapanın gözlerinin yaşına bakmamaları.
    Bizde büyük kuluplere bu tur "destek" saglayanlar hep dışarıdan saglanıyor.Ama yinede İtalya da olsaydı 3 büyük kulubumuz senin haberin olmasa bile ispatlayamadıgın için direkt 2. küme yada eksi puan cezalarıyla cezalandırırlardı.Belkide bir sezon 3 büyük kulup bir arada 2.ligde oynardı.

Mantıklı ve akılcı konuşan insanın hali başkadır tabi.

Abiminde dediği gibi Avrupa'da da hatalar elbette oluyor. Milan'a , Juventus'a da oluyor belki ama Reggina,Napoli,Empoli'ye de hatalar olabiliyor. Türkiye'de ise hakem hataları genel de hep Anadolu takımlarına oluyor ve Büyük takımlara kıyak geçiliyor . İtalya'da Juventus küme düşürülüyor , büyük takımmış,şampiyonmuş,milyonlarca taraftarı varmış vs gibi etkenleri hiç gözönüne almıyorlar. Kim haksız yada kusurlu ise cezayı veriyorlar. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki ortaya birşey çıkacak olsa hemen geçiştiriliyor ve olayın üstüne gidilmiyor.Kapatılıyor. Hakemlerimizde aynı şekilde bu ağırlığı kaldıramıyorlar .Sahada takımların ismine ve rengine göre kararlar veriyorlar.Bu yeni birşey değil , yıllardan beri bu olayları yaşıyoruz.

Haftasonu yapılan maçlardaki hatalı hakem kararları Kayseri ve G.Birliği'ne değil de Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı olsaydı düşünebiliyor musunuz olabilecekleri ? Başkanların demeçlerini ? Tv'deki yorumcuları ? Taraftarları ?

Sonuç olarak bu sistem değişmedikten sonra daha çok hatalar olacaktır.Ama ne yazık ki öyle insanlar var ki ülkemizde kendi takımları haketmediği bir şekilde maçı kazandığında göğüslerini gere gere boy gösteriyorlar . Alınan galibiyet haksızmış falan hiç önemsemiyorlar. Ama bu hatalar rakiplerine olduğu zaman yer yerinden oynuyor ve o zaman akıllarına geliyor haksızlığın, emek hırsızlığının,alın terinin ne olduğu ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fıratcan oncelıkle yazın cok guzel olmus katılmamak elde degıl.. bır de shadowrefree adlı abıme katılıyorum yıldırım demıroren gıbı bır kısının BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ baskanı olması kabul edılemez bırsey!! kulübü adına fedakarlık yapmayan, kulübü kendıne borclandıran, cebınden para verıp oyuncu alan ve bunu fedakarlık gıbı gostermeye calısıp acız bır duruma dusen bır ınsandan bahsedıyoruz.. bilmiyorum bileniniz varmı; birgün yıldırım demırorenın babasına soruyorlar 'neden artık tum ısleri ogluna bırakmıyorsun' dıye.. babanın verdıgı cevap:
    'o herıf bakkal bıle yonetemez ne ısını bırakıyorum'.. bu herseyı ozetlıyor heralde..

Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri