Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 79 arası toplam 79 sonuç

Konu: 9.0.2 yaması çıkmadıkça fm09 oynamam diyenler

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by lunarstrain View Post
    CM 92-93'ten beri oyunu oynayan biri olarak benim de söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Oyun bence FM 2007'den sonra bence geriye gitmeye başladı. FM 2007 türkçe klavye hatasına rağmen bence en oynanabilir ve zevkli versiyondu. 2008'deki skin değişikliği çok şey götürmüştü oyundan. 2009'da aynı skin geldi, şaşırmadım ama alışmıştım bir nebze. Bu katlanılabilir bir durum artık. Ama bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Oyun maç içerisinde taktik değişikliklerini kesinlikle analiz edemiyor. Bir örnek vereyim. Galatasaray ve Beşiktaş İnönü'de maça çıkıyor. Galatasaray deplasmanda olmasının etkisiyle daha defansif ve kontratak içerikli bir taktikle maça çıkıyor. Beşiktaş ise haliyle hücuma yönelik, mentality seçeneği attacking ve closing down ile defensive line seçenekleri push up ve tam saha prese dönük. İlk 20 dakikada Beşiktaş'ın 2-0 öne geçtiğini varsyalım. Burada ne beklersiniz? Galatasaray artık daha çok hücumu düşünecek, defans önlemlerini aaltıp oyunu karşı sahaya yıkmaya çalışacak. Beşiktaş ise daha geriye yaslanıp kontrataklar ile ileri çıkan Galatasaray defansının arkasına sarkıp pozisyon bulmaya çalışacak. İşte tam burada oyun saçmalıyor. Ben Galatasaray olarak taktikte herhangi bir değişiklik yapmazsam oyun 2-2'ye kendi kendi geliyor. Yani ben hiç bir şekilde taktiğimi değiştirmiyorum, mağlupken bile defansta kalıyorum, ama buna rağmen Beşiktaş'a karşı kontrataktan 2 gol bulup berabere kalabiliyorum. Eğer taktiği değiştirirsem %99 maçı kaybediyorum. Bunun nedeni bence, oyunun maç başlamadan önceki taktiklere göre bir hesaplama yapması, sonraki müdahaleleri ise doğru şekilde hesaplayamaması.

Sakatlık konusunda ben de sıkıntılıyım, ilave olarak AMC ve AMR/L tarzı oyuncular çok çabuk yoruluyorlar. Ben Arda, Lincoln ve Kewell'ı her maç 60. dakikada çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu oyuncuların closing down ve mentalitylerini düşürsem de bir şey değişmiyor. Koşmadan oyna bile desem durduğu yerde yoruluyorlar yani. İlk 10 dakikada condition 82'ye düşüyor.

Forvet oyuncuları da gol atmazsa ilk yarı 5.2 veya 5.5 ile kapatıyorlar, bir fırça atunca ikinci yarıyı 6.5 ile bitiriyorlar. Gol atarsa daha yüksek oluyor. Ama ben oyunda görüyorum, aslında o kadar da kötü oynamıyorlar.

Aklıma gelen sorunlar şimdilik bunlar. Ama "Goal For Liverpool" yazısını ben de özlüyorum bu olanlardan sonra.
    Arda, Lincoln, Kewell, Baros gibi oyunculara closing down yapamazsınız.Bu oyuncular pres yapamazlar, fizikleri müsait değil.
    Tam saha pres yaptığınızda kondüsyonlarının tabana vurmaları çok normal.

Galatasaray'ın çektiği sıkıntı o değil mi zaten, kimse koşmuyor pas bekliyor ayağına?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Arda, Lincoln, Kewell, Baros gibi oyunculara closing down yapamazsınız.Bu oyuncular pres yapamazlar, fizikleri müsait değil.
    Tam saha pres yaptığınızda kondüsyonlarının tabana vurmaları çok normal.

Galatasaray'ın çektiği sıkıntı o değil mi zaten, kimse koşmuyor pas bekliyor ayağına?
    Tamam kabul, ama sıfır yapıyorum closing downlarını adamlar yine düşüyor kondüsyondan. Yani resmen koşmadan oynayın diyorum ama durdukları yerde yoruluyorlar.

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Oyun cikmadan yok devrim olacak,yok che resimleri falan diye milleti kandirdilar,80 YTL deger bictiler oyuna.Alanlarin cogu pismandir,eminim.Ben böyle oyuna bu parayi vermem.
    Italyan arastirmacilari oyunculari abartsin,ispanyollar abartsin,güney koreliler abartsin biz de oyundan zevk almaya bakalim ?

3D ye hic girmeyecegim,rezaletin daniskasi...

Si isini yapmiyor,düzgün yapmiyor.Oyunu pahali yaparken kolay da hatalari bulmak ve cözmek bu kadar mi zor ? Neden her oyunda onca hatalarla karsilasiyoruz ? Ya millet para veriyor bu oyuna,hatasiz oyun oynamasi hakki degil mi?

Cikacak yamayi indirecegim,eger düzelme olmamissa bundan sonra Fm oynamayacagim,Cm ye geri dönecegim ...
    SI 'nin kaybedeceği birşey olacağını sanmıyorum ...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Başlığı görünce aklıma Facebook'ta ki gruplar geldi

Bende 9.02'i bekliyorum ama hala oynuyorum. Oyun oyundur idare edecez artık
    Delgado #10

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

SI'in o bictigi fiyat zevkten degil Turkiye nin sartlari bunu gerektiriyor.
    Oyunu pahali yapmak icin yapmiyorlar Ingiliz sterlin'den fiyati YTL'ye cevirilince oyunun fiyat bole oluyor... Oyunun Ingiltere'deki fiyati yaklasik 25-30 pound bu da 70-80 YTL'ye yakin yani bu konuda kizacak birisi ariyorsan ekonomik durumuza kiz ki zaten Turkiye'de kac tane orijinal oyun satiyorlar ki biraz indirime gitsinler? Simdi derseniz e indirsinler o zaman gor sen satislari ben de derim ki hic bi sirket ole bi stratehiye gitmez cunku kayip yaratma riski vardir ve zaten dunyanin bi cok yerinde oyun satiliyor... Yani FM'in bizim icin daha cazip olmasi icin bizler caba sarf etmeliyiz yoks SI'in umrunda olmaz hic bir sirkerin olmaz sadece SI degil.

Arastirma konusuna bisey diyemicem (benim de cok derdim var bu arastirma konusu ile) ama 3-D den ne bekliyordunuz anlayamiyorum? 3-D'nin amaci tipki 2-D gibi mac motorunu biraz daha detayli gostermek. Adim adim giden bi evrim bu acelesi yok. Yani amac FIFA veya PES'deki gibi goz boyuyaci gorsellik katmak degil.

Mesela Eidos ve BGS'in yapim asamasinda olan CM 2009 gelecek senenin nisan ayinda cikicak. Ciktiginda muhtemelen bu kadar sorunlu bi oyun olmaz cunku tah o zamana kadar inanilmaz test edebilirler. FM 2009 ise en kotu ocak ayi transferleini iceren yama ile en iyi hale gelicektir her sene oldugu gibi yani gelecek senin subat aylarinda full minimum sorunlu oyun elimizde olucaktir. Peki size soruyum siz oyunu subat ayinda mi elinize almak istersiniz? Yani SI oyunu erken cikartip sorun ciktikca duzeltiyor tama oyun sorunlu ama en azinda oynuyobiliyoruz ve bu arada bi cok insanin elinde olan oyun daha cok kisi tarafindan test ediliyor daha cok hatalar tespit edilip duzeltiliyor. Oyunu gec cikarsalar bu sefer insanlar sabirsizlanip ne akdar yavas calisiyorlar ya ne zaman cikcak bu oyun dicek.

Yani uzun lafin kisasi SI bu oyunla cok hata yapti dogru ama bazi konularda onlara suc atmadan once olaylara biraz daha genis acidan bakmaya caba sarf etmek lazim.

Hd DRM olayi bence tam bi fiyasko oldu. SI bi cok konuda ya cok yavas davrandi ya da karsilasabilicegi sorunlari onceden sezemeyip gereken onlemleri almadi. Miles etrafta interview verip oyunu prome ederken bir suru sorun vardi halbuki. Kiminin bilgisayarinda dogru duzgun calismadi kimisi ozel seyler yukleyip duzenlemeler yapmak zorunda kaldi. Mesela oyun kapaginda, icindeki manuel de ve forumlarinda minimum gereksinimler farkliydi. Tonca sorun var...

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

yeni yama 18 aralıkta mı çıkacak ?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    yeni yama 18 aralıkta mı çıkacak ?
    SI yöneticileri 18 inde çıkarmak için çalışıyoruz diyorlar yani büyük ihtimal 18 inde patch çıkmış olacak..
    Şu kaldırımda resmin olsaydı
    Eğilip öperken görenler, Varsın dileniyorum sansaydı

Valla oyunu çıktığı gün yükledim pcye ama daha 1 saat bile oynamadım buglar kafayı yedirtti ben de 9.0.2 yi bekliyorum.Oyunun hastası olmama rağmen bunca zamandır yama bekliyorum.

Az önce gene bir iştahla oturdum ama yok abi olmuyor zevk vermiyor oyunda birşeyler var sogudum resmen Fm'den

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by Dark Light View Post
    Az önce gene bir iştahla oturdum ama yok abi olmuyor zevk vermiyor oyunda birşeyler var sogudum resmen Fm'den
    aynen kardeşim katılıyorum dediklerinin tümünü bende yaşıyorum...

bugüm 18 i çıktımı yama ?

Nesil
    2008
    Yer
    Aydin

Quote Originally Posted by holigantatar26 View Post
    bugüm 18 i çıktımı yama ?
    sigamesin nezaman sözünde durdugunu gördünki

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

17 sinde yazdıkları mesajda final testini yaptıkları ve yamanın eğer final testini başarı ile tamamlarsa 3-4 gün içinde çıkacağını yazdılar.

Birde yamanın çıkacağı tarih belli olduğu zaman yama çıkmadan forumda belirteceklerini söylediler..Beklemedeyiz..Tahminimce yine geçen seneki gibi christmas hediyesi gibi ya 24 ünde yada 25 inde çıkarıcaklar yamayı , 25 inde çıkarmaları lazım çünkü 25 inde oyunun arsenal versiyonu çıkacak o oyunda hata olmasını istemiyorlar..Bekleyip göreceğiz..

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

su testisi su yolunda kırıldı ama final testi nerede ? Çıkarın şu yamayı!!!!

halinize şükredin oyunu oynayamayan arkadaşlarda var

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by BlacKSpiriT View Post
    halinize şükredin oyunu oynayamayan arkadaşlarda var
    Valla en iyisi onlar yapıyor , çünkü bu oyun adama kafayı yeditir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gözünüz aydın oyununuzu oynayabilirsiniz

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

hele şükür çıkardılar..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69957

Yama çıktığına göre çıkmadan oynamam diyen arkadaşların isteği yerine geldi sayılır.

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri