Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 81 arası toplam 81 sonuç

Konu: Yaratılış vs. Evrim

Çalışanın kazanacağını gördük.
    Konu ne olursa olsun. Ama ben yine tekrarlayayım böyle bir münazara konusu olmaz!.. Dini bir inanışla henüz kesinleşmemiş-hatta belki kesinleşemeyecek- bir kuramı tartıştırmak çok saçma bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

ders vermişsin. bitmiş işleri.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Hugo View Post
    Konu ne olursa olsun. Ama ben yine tekrarlayayım böyle bir münazara konusu olmaz!.. Dini bir inanışla henüz kesinleşmemiş-hatta belki kesinleşemeyecek- bir kuramı tartıştırmak çok saçma bence.
    Münazara : Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışma. yani kesin ya da değil her konuda münazara olur.
    Last edited by Sirius Black : 03.Mart.2009 at 19:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    ders vermişsin. bitmiş işleri.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Münazara : Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışma. yani kesin ya da değil her konuda münazara olur.
    Şimi artistliğe gerek yok. Onu ben de biliyorum.
    Bu konu bence şuna benziyor:

Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa Dünya yuvarlak mı? gibi geliyor bana

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Biz maymundan gelmedik, sizde topraktan yaratılmadınız.
    Kuranı Kerimde topraktan geldik diyor. Keske bilmeden sallamasaydın.
    Şüphesiz, Allah katında İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona “ol” demesiyle o da hemen oluverdi. (3 Ali İmran Suresi - 59)

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Şimi artistliğe gerek yok. Onu ben de biliyorum.
    Bu konu bence şuna benziyor:

Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa Dünya yuvarlak mı? gibi geliyor bana
    iki zıt konuyu tartışmakla bunun arasında çok fark görüyorum ben.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Kuranı Kerimde topraktan geldik diyor. Keske bilmeden sallamasaydın.
    Evrim'de bunu yalanlıyor.

Bazı yerlerde kendi yorumlarımı eklemiş olabilirim.Ama kimse cevap vermeyince üste çıkmış gibi oldum.

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    iki zıt konuyu tartışmakla bunun arasında çok fark görüyorum ben.
    Sırf tartışmanın uzamaması için buna devam etmeyeceğimi bildirmek isterim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Berkay evrim teorisi çok kapsamlı ve her geçen gün yeni buluntuları olan bir teori Darwin veya maymundan gelme bu teorinin "meydatik yönü" Eğer konuyu Darwin'e indirgersen kazanma ihtimaliniz pek yok malum ülkemizin şartları ortada Zamanım olsaydı kaynaklar hakkında yardımcı olabilirdim ama bu aralar pc ile pek ilgilenemiyorum sen evrim teorisini incele bence darwin'i bi kenara bırak

Ayrıca münazaralarda ne anlattığın değil nasıl anlattığın ve konuyu nasıl savunduğun önemli yani böyle "Olmalı" Kendini bunahazırlasan daha iyi olur ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Berkay evrim teorisi çok kapsamlı ve her geçen gün yeni buluntuları olan bir teori Darwin veya maymundan gelme bu teorinin "meydatik yönü" Eğer konuyu Darwin'e indirgersen kazanma ihtimaliniz pek yok malum ülkemizin şartları ortada Zamanım olsaydı kaynaklar hakkında yardımcı olabilirdim ama bu aralar pc ile pek ilgilenemiyorum sen evrim teorisini incele bence darwin'i bi kenara bırak

Ayrıca münazaralarda ne anlattığın değil nasıl anlattığın ve konuyu nasıl savunduğun önemli yani böyle "Olmalı" Kendini bunahazırlasan daha iyi olur ...
    Münazara bitti bile.Güzeldi, zevkliydi.Karşı tarafın az çalışması ve nasıl olsa yeneriz evrimmi kalmış demesi bizim işimize yaradı.Mahvettik onları.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Haa iyi o zaman

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Münazara bitti bile.Güzeldi, zevkliydi.Karşı tarafın az çalışması ve nasıl olsa yeneriz evrimmi kalmış demesi bizim işimize yaradı.Mahvettik onları.
    Senin en büyük şansın bizim eğitim sistemimiz hep diyorum..

insanlara hiçbirşey doğrduzgün anlatılmıyor.

ha..konu evrimmi taman..kuranda şöyle yazıyor...senin baban deden maymunmu...

bu gibi laflarla bilimsel bilgiyi çürütebileceklerini sanıyorlar..

mesela insanın topraktan yaratılması mevzuu..

ilk insan nasıl olmuştur tartışması olsa haklısınız o zaman toprakmı sumu tartışılır...örneğin dünyadaki ilk canlı olan plankton suda üremiştir ancak unutulmamalıki suyun hemen altındada onunla kimyasal tepkimeye giren topraktır...

ama söz konsu olan ilk canlı değil...söz konusu olan doğal seleksiyon dediğimiz yani değişik çevre coğrafi şartlar ve iklim koşulları altında türlerin değişimesi ve yeni türlerin ortaya çıkması...

zaten bununinkar edilebilecek nesi var..

baknız dinazorlara..çevresel şartlar ve besin zincirinin o derece büyük canlıları kaldıramayınca bu türler yok olmuş ama yerini onların daha küçük daha az besinle yetinelienleri almıştır..

velhasıl berkay...

evrim konusunu savunmak ilk bakışta zor görünsede...

karşındakiler..

her nasılsa..

deden maymunmuydu..

sen dinsizmisin gibi

içeriksiz ve bilimsel bilgiden nasibini almamış insanlar yığını olacağı için..

öte yandan konuyu boşlamayıp emek verdiğin için yazdıklarından anladığım kadarıyla karşı tarafı madara etmişsinn
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

din tartışılmaz diye bir kaide mi var?

Kur'an'ın bu günlere nasıl geldiğini biliyor muyuz? bilmiyoruz. sadece inanıyoruz. Zaten adı üstünde, inanç oluyor. Ve inandığımız çoğu şeyin tartışmaya açık olması son derece normal. Mezheplerin ortaya çıkış nedenlerinden biridir bu ayrıca.

Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor peki? Bu konuda eksik kaldım sanırım bu konuda bilgisi olan varsa, bir yerde okuduysa devamını merak ediyorum. Peygamber Efendimizin ya da diğer Peygamerimizin mucizleri gibi bir mucize mi söz konusu?

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by Aydın View Post

Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor?
    Kardeş kardeş ile evelnebiliyordu.(daha doğrusu üreyebiliyordu) Hatta bu yüzden kardeşler arasında kavga bile oluyordu..

Benim bildiğim bu, yanlış olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    din tartışılmaz diye bir kaide mi var?

Kur'an'ın bu günlere nasıl geldiğini biliyor muyuz? bilmiyoruz. sadece inanıyoruz. Zaten adı üstünde, inanç oluyor. Ve inandığımız çoğu şeyin tartışmaya açık olması son derece normal. Mezheplerin ortaya çıkış nedenlerinden biridir bu ayrıca.

Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor peki? Bu konuda eksik kaldım sanırım bu konuda bilgisi olan varsa, bir yerde okuduysa devamını merak ediyorum. Peygamber Efendimizin ya da diğer Peygamerimizin mucizleri gibi bir mucize mi söz konusu?
    iki tane ikiz (yani 4 tane) çocukları oluyor. bu ikizlerin her ikisi de kız-erkek. Farklı ikizleriyle çift oluyorlar.

En baştaki konuya gelirsek bence Din ile Evrim'in tartışması çok saçma olur. neden diyeceksin? Öncelikle, orada vahiyleri tanık gösterirsen, münazarada sanırım eline birşey geçmez. Din konusu somut olarak ispatlanamayacak, ancak insanın kendi iç muhasabesiyle bazı yargılara varabilecek şeylerle dolu olduğu için, hele hele karşısında tamamen somut, bilimsel bir konu var, o halde bu münazara saçma bence. Ha dediğin yanlış mı? Münazara eğer şöyle olsaydı: "Kan akınca abdest bozulur mu bozulmaz mı?" o zaman belki senin dediğin şey olabilirdi.

Din konusu hicbir zaman bilimsel olarak aciklanamayacagi icin, bu konular üzerinde tartisilmasi gayet dogaldir. Kur'an, Incil ve Tevrat'ta gecenler bilimsel olmadigi icin, insanlar vicdanlarina göre degerlendiriyor bunlari. Ama bilimle ugrasan insanlarin, felsefeyle ugrasan insanlarin bu gibi konulari arastirmalari, üzerlerine gitmeleri kadar normal birsey yoktur. Karsit düsünceler mutlaka olacaktir, ama bu karsindakine laf atarak degil, onunla düzgün bir sekilde bu konular hakkinda tartisarak gerceklesir. Zaten normal bir sekilde tartisilmadigindan dolayi bu teorileri hala anlayamiyoruz.

Simdi tam olarak matematiksel verilerle konusamayacagim ama insanligin dogusundan, bu güne kadar olan süre zarfi icinde insanlarin evrim gecirdiklerine inaniyorum. Bundan 60 milyon yil öncesinde insan nasildi, simdi nasil ?

Bütün kitaplarda, inananlar tarafindan söylenenlere göre hicbirsey yokken Tanri insani var etmistir.

Peki bundan 350 milyon önce yasayan canlilarin bile fosil kalintilari varken, insanlarin neden yoktur ? Kemik yapisi da hemen hemen tüm canlilarda aynidir, bilim bunu söylüyor. Insan kemigine en yakin olan neanderthalin kemik yapisi da bundan 800 yil öncesine dayaniyor.

Bilim ilerledikce, cok tanrili sistem kendisini tek tanrili dinlere birakti. Günümüz de tanriya inanmayanlarin sayisi da her gecen gün artmaktadir. Benim demek istedigim sudur, bilim ilerledikce bu teorileri daha net bir sekilde cözecektir. Bizler de gercegi net bir sekilde ögrenecegiz ...

tebrikler baran abi çok güzel yazmışsın

Del Piero_10 Misafir

Konuya girmeyi düşünmüyordum ama birkaç yanlış anlaşılmaya arama motorlarının da yardımıyla kısaca değinmek istedim.

''İnananlara göre Tanrı hiçbir şey yokken insanı var etmiştir?''

- İlk yaratılan Peygamberimizin nurudur. Bu nurdan diğer varlıklar yaratılmış ve en sonunda da insan yaratılmıştır.

Dünya ve içindekilerin yaratılması konusunda Peygamber efendimiz şu sırayı bildirmektedir: Toprak, dağlar, ağaçlar, hayvanlar, mekruhlar, nur ve Hz. Adem (as) (Müslim, Sıfatu'l-Kıyâme 27, (2789).

''Bilim ilerledikçe, çok tanrılı sistem kendisini tek tanrılı dinlere bıraktı. Günümüz de tanrıya inanmayanların sayısı da her geçen gün artmaktadır?''

- Tarihin ve toplumun evrimleştiği aldatmacasını öne sürenlerin bir diğer yanılgıları da, toplumların en önemli değeri olan dinin de evrim geçirdiği iddiasıdır. Bu iddia, 19. yüzyılda ortaya atılmış, materyalistler ve ateistler tarafından hararetle savunulmuş, ancak bu iddiayı destekleyen hiçbir arkeolojik bulgu elde edilemediği için, bir spekülasyon olarak kalmıştır.

İnsanlığın daha eski çağlarda sözde "ilkel", yani çok-tanrılı ve kabilesel dinlere inandığı, tek Allah'a inanma ve tüm insanlığa hitap etme esasına dayalı hak dinin -ki bu din, ilk insan olan Hz. Adem'den bu yana Rabbimiz'in insanlığa vahy ettiği Hak Din'dir- sonradan ortaya çıktığı iddiasının hiçbir dayanağı yoktur. Ne var ki bazı evrimciler, bu iddiayı sanki kanıtlanmış tarihsel bir gerçekmiş gibi göstermeye çalışmakta, ancak bu tutumlarıyla büyük bir hata yapmaktadırlar. Darwin'in biyolojik evrim teorisi nasıl bir aldatmaca ise, ondan ilham alınarak geliştirilen dinlerin evrimi teorisi de bir aldatmacadır.

Dinlerin Evrimi Yanılgısı Nasıl Gelişti?

tafsilatı için
    http://www.kabatasdevri.com/kabatas_devri_03.php

alıntıdır

Bu da benim gözlemim

Bilim ilerledikçe insanlar dinlerinden dönmekten çok evrenin tesadüfen varolamayacağını görüp dine yönelir hale gelmiştir.Bugün bilimin geldiği nokta evrim ve materyalizm iddiaları karşısında yaratılış gerçeğini doğrulamaktadır.
    Tabiki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da inananlar ve inanmayanlar olmaya devam edecektir ancak bilim birçok insanı dinden uzaklaştırmaktan ziyade dine yakınlaştırmakta hatta inançlarını kuvvetlendirmektedir.
    Last edited by Del Piero_10 : 07.Mart.2009 at 01:20

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Dinlerin evrim geçirdiğinin asla ispatlanamadığı cümlesinin hiç ama hiçbir anlamı yok..

darvinin evrim teorisinden bile çok daha kolay ispatlanabilir bir şey...

insanlar çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere yöneldiği boş bir idda ise o halde ...bütün yunan mitolojisini at çöpe..

bütün hitit dinlerini at çöpe

bitin sümer tanrılarını at çöpe

bütün mısır tanrılarını at çöpe

hepsi yalan...

bütün hint felsefesini at çöpe...

o kadar komediki..

en basit genel kültüre sahip biri bile yunanlıların çok tanrılı dinlere inandığını ...tanrılarından kiminin aşkı temsil ettiği (eros) ..en büyük tanrının Zeus olduğunu rahatlıla bilir...

velhasıl yeryüzünde çok tanrılı dinler var olmuştur..hemde tek tanrılı dinlerden çok çok daha eski bir zamanda...

Hint mitolojisinde ise kutsal varlıklar değişik şekillerde vucut bulur..Kiminde yılan kiminde bir put kiminde ise inek kutsallaştırılmıştır.

tüm bunlar ışığında yeryüzünde çok tanrılı dinler yoktur ilk insandan beraber tek tanrılı dinler vardır iddiası hem tarihle hemde gerçekle hiç ama hiç alakası yoktur...

Din tartışılabilirmi ...

elbette din biraz da vicdandır..isteyen de istedği dine inanır..ama benim itirazım isteyenin istediğine inanması değil...

benim itirazım tarihsel ve bilimsel gerçekliklerin dini savunuyoruz diye yalan yanlış bilgilerle yokmuş gibi ortaya sunulmaua çalışılması..evrim teorisi gibi çok tanrılı dinler gibi...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Hepimizin bildigi gibi, ülkemizin temel sorunlarindan birisi egitimdir. Bu yüzden de kitap okumayan insanin sayisi hayli fazladir. Egitim gördügü halde, sadece bos zamanlarinda kitap okuyan insanlar yüzünden de Türkiye kültür, bilim bakimindan mükemmel bir ülke olamamistir. Böyle teorileri kavrayabilmek icin, tartismalar da yer alabilmek icin kitap okumak sarttir. Evrim karsiti insandan, evrim teorisini savunan insana kadar, ben bu konuda evrim hakkinda cok sayida makale, kitap okuyan kisi oldugunu sanmiyorum. Insanlar bilgi sahibi olmadan, fikir oluyorlar nedense ...

Evrim teorisinde en cok yanlis anlasilan sey maymundan geldik lafidir. Büyük bir kitle sirf bu yüzden evrim teorisine inanmaz. Halbuki biz maymundan gelmedik. Olayi iyi arastirmak lazim.
    Maymunlar bizim atamiz degildir. Milyonlarca yil önce maymunlar ile ortak atalarimiz vardi. Günümüzde hem insanlar hem de maymunlar bu ortak atanin genlerini tasimaktadirlar. Evrimlesme sonucu bu atadan olusan dallar ayrilmaya basladilar. Homo Habilis,Homo Erectus,Neandarthel yani insanlar baska bir daldan, maymunlar da baska bir daldan evrimlesmeye basladilar.
    Maymunlar bizim atamiz degillerdir, genetik bagimizin bulundugu türlerdir.

Darwin de bunu belirtir. Insanin maymundan gelmedigini, ama maymunun da, insanin da ortak bir canlidan türedigini ve fiziki, kimyevi kosullar sayesinde de evrim gecirdigini belirtmektedir.

http://www.milliyet.com.tr/2006/09/23/yasam/ayas.html

Su kaynaga da göz atmanizi isterim.

Ayrica Evrim teorisi hakkinda yayinlanan 15 makaleyi de paylasabilirim sizlerle.

Sadece yapmaniz gereken sey, objektif bir sekilde konulari degerlendirmek. Camurdan gelmek mi mantikli, yoksa evrimden mi ?
    Maymunlardan önce de tek hücreli canlilar da yasiyorduk, evrimle karaya ciktik ve bugüne kadar bircok evrim gecirdik. Hala da gecirmeye devam ediyoruz. Insan beyni her gecen yüzyil evrim geciriyor.

Insanlar özgürdür, beyinleri özgürdür ve bu dogrultuda olaylara özgür bir sekilde bakmalari gerekir. Sorgulamayan, herseye biat eden insanlar her ne kadar özgür olduklarini belirtseler de, tutsaklardir bana kalirsa ...

Saygilar ...

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Dinlerin evrim geçirdiğinin asla ispatlanamadığı cümlesinin hiç ama hiçbir anlamı yok..

darvinin evrim teorisinden bile çok daha kolay ispatlanabilir bir şey...

insanlar çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere yöneldiği boş bir idda ise o halde ...bütün yunan mitolojisini at çöpe..

bütün hitit dinlerini at çöpe

bitin sümer tanrılarını at çöpe

bütün mısır tanrılarını at çöpe

hepsi yalan...

bütün hint felsefesini at çöpe...

o kadar komediki..

en basit genel kültüre sahip biri bile yunanlıların çok tanrılı dinlere inandığını ...tanrılarından kiminin aşkı temsil ettiği (eros) ..en büyük tanrının Zeus olduğunu rahatlıla bilir...

velhasıl yeryüzünde çok tanrılı dinler var olmuştur..hemde tek tanrılı dinlerden çok çok daha eski bir zamanda...
    Çok tanrılı dinlerin varolmadığını iddia eden kimse yok zaten. İlk insandan beri var olan tek ilah inancının zamanla kasti olarak yada bilinmeden insanlar tarafından bozulması sonucu çok tanrılı dinlerin türemiş olduğunu birçok araştırmacı kabul ediyor.Örneğin Sümerler'in inandığı tek ilaha ait sıfatların yanlış yorumlanmaları sonucu farklı farklı ilahların ortaya çıktığı tabletlerin tercümesi ile anlaşılmıştır.Mısır, Babil, Eski Yunan, Hint uygarlıkları için de aynı şey söz konusu.Bu konuda farklı uygarlıklar üzerine yapılan araştırmaların hepsi aynı kapıya çıkıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Evrim teorisi konusunda yıllardan beri devam eden tartışmalara bilimadamları dün son noktayı koydu.Böylece Darwin'in ortaya attığı teori bir daha ortaya çıkmamak üzere yerin dibine gömüldü.

Evrim teorisi konusunda yıllardan beri devam eden tartışmalarda dün yeni bir sayfa açıldı. Dünyaca ünlü bilim adamları son yıllarda fosiller üzerinde yapılan incelemenin teorinin şimdiki halini çürüttüğünü açıkladı.

Evrim teorisine göre modern insan, 3 aşamadan geçerek günümüze ulaşmıştı. Milyonlarca yıl öncesinde modern insanın ilk atasına Homo Hibilis adı verildi. Ardından Homo Erektus geldi. Ve son olarak insanın şu anki haline ulaştığı Homo Sapiens türü yaşamaya başladı.

Ancak bu sıralama dün bilim adamları tarafından yapılan açıklamayla darbe yedi. Amerikalı paleantrolog Maeve Leakey AP ajansına yaptığı açıklamada 'Normalde farklı dönemlerde yaşamış olması gereken ilk iki türün tam 500 bin yıl boyunca yan yana hayatlarını sürdürdüğünü belirledik' dedi.

2000 yılında Kenya'da yaptığı kazılarda, bir Homo Erectus'a ait kafatasıyla bir Homo Habilis'a ait çene kemiği aynı seviyede bulundu. Yedi yıl süren araştırmalar sonucunda iki fosilin de aynı dönemde yaşadığının anlaşılması bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Çünkü Homo Habilus'ların 2.5 ile 1.8 milyon yıl önce, Humo Erectus'ların ise 1.9 milyon yıl öncesinden 250 bin yıl öncesine kadar var olduğu iddia ediliyordu.

Vatan
    Arşiv
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri