Sayfa 30 / 88 İlkİlk ... 2028293031324080 ... SonSon
871 ile 900 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

şu anda maç motoru hiç iyi değil. geçen sene yaşanan süreci yaşıyoruz. çıldırtıcı oyuncu hataları yapılıyor maçta. her maç en az 20 şut çekiliyor. bunlar rahatsızlık verici. bu seneki taktik sistemi daha hoş görünse de bireysel görev verirken geçen senedeki gibi istediğim ayarı veremediğime inanıyorum. mesela daha çok çalım at seçeneği top sür barını arttırdığımız gibi değil, orta yapmayı sık sık yapabileceğimiz bir seçenek göremedim. bana taktik bölümü güzel gelmedi. şu anki haliyle beğenmedim ama yeni çıkacak update lerle durumu düzelteceklerine eminim. ocak şubat gibi düzeltirler. şimdilik oynanabilirliği çok zayıf.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Ben kışın evimde oturup bu oyunu oynayamayacaksam, ne zaman oynayacağım?

Sırf Fm 2014 için yeni laptop alıp oyunun yüzüne bakamıyorum ama arkadaşların bahsettiği patch 2-3 güne gelecek gibi. O zaman başlasın Fm koması

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

31 Şut, 7 Net Şans, 5 Yarı Şans, 3 Direk, 2 tane de Kaçan Penaltı..istatistiklere yansımayan net şanslardan bahsetmiyorum bile..

Kızgınlığım Adrianın kaçırdığı penaltılara değil..Adrian penaltı kaçırdı zaten kötü oynuyordu oyuncuyu değiştirdim taktiğin uygulanmaması için elinden geleni yaptı abartısız söylüyorum Adrianı 65 ila 70 arasında değiştirmiştim taktik onaylanmadı diğer penaltıyı da kaçırdı..hadi penaltıyı kaçırdı da form olarakda iyice dibe vurdurdu saolsun..Dakika 83 yada 84 de atak olan taktiğimi rölantiye aldım zaten 10 kişiyim tam 89 da taktiğim onaylandı yine 5 dakika greksiz yere taktiğimin onaylanmasını bekledim..yeter yahu valla billa yeter..

Daha da motora laf etmiyorum söz bırakmadı çünkü

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    31 Şut, 7 Net Şans, 5 Yarı Şans, 3 Direk, 2 tane de Kaçan Penaltı..istatistiklere yansımayan net şanslardan bahsetmiyorum bile..

Kızgınlığım Adrianın kaçırdığı penaltılara değil..Adrian penaltı kaçırdı zaten kötü oynuyordu oyuncuyu değiştirdim taktiğin uygulanmaması için elinden geleni yaptı abartısız söylüyorum Adrianı 65 ila 70 arasında değiştirmiştim taktik onaylanmadı diğer penaltıyı da kaçırdı..hadi penaltıyı kaçırdı da form olarakda iyice dibe vurdurdu saolsun..Dakika 83 yada 84 de atak olan taktiğimi rölantiye aldım zaten 10 kişiyim tam 89 da taktiğim onaylandı yine 5 dakika greksiz yere taktiğimin onaylanmasını bekledim..yeter yahu valla billa yeter..

Daha da motora laf etmiyorum söz bırakmadı çünkü

En son pazartesi günü oynadim oyunu ayni bu taktik degistirememe bana da oldu oyuncum sakatlandi degisiklik yapamadim son 20 dk 10 kisi oynadim o güm bugündür oynamiyorum oynarsam lap top kiricagimi biliyorum sinirden

Nesil
    2003

Mac motorunda sorun olmaz mi hic?

Sorunsuz mac motoru ciksa issiz kalirlar cunku gelistirilecek bir sey kalmadi demektir.

Bu nedenle ben sorunsuz mac motoru hayaliyle yasamiyorum. Beni eglendiriyorsa, eyvallah.

Yanlışı yanlışla çözmeye çalışmayalım. Sakin olmak lazım. Ben de Perpetua'nın her zamanki "FM'yi yapmak zor iş, hatalar var ama kabullenmek lazım."cı tavrına katılmıyor ve doğru bulmuyorum. Maalesef kendisi hep "eleştirebilirsiniz ama kabullenmek zorundasınız"cı davranıyor.
    Ama bu tavırdan dolayı da tüm Turksportal'ı suçlamak manasız olur. Bu tavrı aşağıda yapacağım üzere eleştirebilirsiniz.
    Ve suçladı diye de "garez", "troll" dememek lazım. Bunlar da hakaretamiz ve kışkırtıcı kelimeler.
    Yanlışa sürekli yanlışla cevap veriliyor.

Ayrıca hakikaten Perpetua nedir bu sizdeki, "kabullenincilik"? En son bu Aziz Yıldırım, Ünal Aysal CA - PA karşılaştırmasında gördüm. Biraz eleştiri kabullenir olmak lazım. Bu eleştiri size de yönelebilir, SI Games'e de. Biz de farkındayız oyun kodlamanın ve zibilyon değişkenli FM'yi kodlamanın, kodladıktan sonra da optimize edip türlü bilgisayarda oynanır kılmanın zorluğunun. Bizim beklentimiz de en azından şu ki, en azından maç motoru bu kadar saçmayken bunun adı beta olsun. Tam sürüm olmasın. Resmen hakaret müşteriye böyle ürün sunmak.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben biraz bu beğenilerin beklentilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tamam eksik, hatalı yönleri var ancak simulasyon olarak da sunulsa en nihayetinde bir oyun bu, ne kadar gerçeğe yaklaşabilir ki. Ayrıca bu tarz bir oyunu bu adamlar kadar iyi yapabilen de yok, EA Sports'da denedi uzun yıllarca ama olmadı yine her zaman gerçeğe en yakın CM-FM serisi oldu. En beğenilen oyunlarda bile ne mantık hataları, ne sorunlar varken FM'in bu kadar acımasızca eleştirilmesi saçma geliyor bana.

Şahsen ben 14'ü çok beğendim, 13'e göre ciddi sınıf atlamış bir oyun olduğunu düşünüyorum. 13'ü pek oynamadım bile çünkü çok kolay gelmişti bana çabuk başardım bir çok şeyi, sarmadı. 14 daha ayrıntılı ve daha güzel, taktik yaparken çok ince düşünüp kasman gerekiyor, doğru planlama yapman gerekiyor, komutları iyi dengelemen gerekiyor falan. Öyle eskisi gibi Sneijder'i AMC'ye koyayım uca Drogba'yı koyayım rakiplerin aklını alayım diye bir şey yok, çalışmak gerekiyor. Bunlar benim hoşuma giden şeylerden bir kısmı. Ben oyundan ne istediğimi biliyorum, bana ne verebileceğini de biliyorum o yüzden para verip aldım. Bazen gerçekten çok şey istiyor muşuz gibi geliyor.
    Screw you guys, I'm goin' home

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Ben biraz bu beğenilerin beklentilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tamam eksik, hatalı yönleri var ancak simulasyon olarak da sunulsa en nihayetinde bir oyun bu, ne kadar gerçeğe yaklaşabilir ki. Ayrıca bu tarz bir oyunu bu adamlar kadar iyi yapabilen de yok, EA Sports'da denedi uzun yıllarca ama olmadı yine her zaman gerçeğe en yakın CM-FM serisi oldu. En beğenilen oyunlarda bile ne mantık hataları, ne sorunlar varken FM'in bu kadar acımasızca eleştirilmesi saçma geliyor bana.

Şahsen ben 14'ü çok beğendim, 13'e göre ciddi sınıf atlamış bir oyun olduğunu düşünüyorum. 13'ü pek oynamadım bile çünkü çok kolay gelmişti bana çabuk başardım bir çok şeyi, sarmadı. 14 daha ayrıntılı ve daha güzel, taktik yaparken çok ince düşünüp kasman gerekiyor, doğru planlama yapman gerekiyor, komutları iyi dengelemen gerekiyor falan. Öyle eskisi gibi Sneijder'i AMC'ye koyayım uca Drogba'yı koyayım rakiplerin aklını alayım diye bir şey yok, çalışmak gerekiyor. Bunlar benim hoşuma giden şeylerden bir kısmı. Ben oyundan ne istediğimi biliyorum, bana ne verebileceğini de biliyorum o yüzden para verip aldım. Bazen gerçekten çok şey istiyor muşuz gibi geliyor.
    Hocam o oyunlar 10 yılda 10 oyun çıkarmıyorlar ama. 3 yıldır direk sorunu var. 4-5 yıldır transferde gerçeğe çok aykırı şeyler dönüyor. 1 sayfa önceki mesajımda " Yeni yama ile düzelir ve FM komasına girerim." yazan biriyim. Uzlaşılamaz ve tamamen eleştirmeye yönelik bir tutum beslemiyorum ben. Bir iki yama sonra saatlerce yine oynarım ama bu kadar sevdiğimiz bir oyunu eleştirirken de ACIMASIZ olacağız mecburen sevgimizden. Buna saçma demek amiyane tabirler ayıptır.

10. Default

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post

Oyundaki yenilikleri ben de beğendim. taktik sistemindeki köklü değişiklik de dahil çok beğendim. Ama maç motorundaki bugları ve dinamik hatalardan dolayı skorların halı saha maçı skoruna dönmesi, rakip oyuncular kanattan gelirken bizim beklerimizin "ambulans geliyor, yolu açın" vari bir şekilde önünden çekilmesi falan kabul edilebilir şeyler değil. Bir de transfer sistemindeki rakibin sizin oyuncunuza verdiği değerle, sizin rakipten oyuncu alabilmek için verebildiğiniz değerlerde denge olmaması. Yani maç motorundaki hatalarla transfer sisteminde düzenlemeye gitseler bu olay biter. O dakikadan sonra hala bıdıbıdı eden adamın bilin ki artniyeti vardır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Maç motoru ile ilgili bu sacmalıklar 2D'de de oluyor mu ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Maç motoru ile ilgili bu sacmalıklar 2D'de de oluyor mu ?
    Bir fark yok. Sadece animasyon olmadığı için göze batmıyor o kadar. 2d zaten 3d'nin daha basit bir şekilde bize sunuluşu.

2d'ciyim oradan biliyorum hocam

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    2D 3D fark eden birşey yok ki.Yani oyunu 2d oynayınca 1 gol 3d oynayınca 5 gol olmuyor.Neyse o yani
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Diaz'ın kariyerinde gördüm ben neden böyle hatalar almadım kendime soruyorum vallaha bende mi bir sıkıntı var yoksa ben oyunda adam akıllı oynuyorum ve hatada almadım öyle direkler falan aldıysamda dikkat etmemiş olabilirim.

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Diaz'ın kariyerinde gördüm ben neden böyle hatalar almadım kendime soruyorum vallaha bende mi bir sıkıntı var yoksa ben oyunda adam akıllı oynuyorum ve hatada almadım öyle direkler falan aldıysamda dikkat etmemiş olabilirim.

1-2 sayfa geride benim ss'ler var konuyla ilgili. 3 ayrı ss attım. Ceza alanı içinden toplamda 40'ı aşkın şutum var. Sadece 1 golüm var

Nesil
    2003

1. Takas

Takas butun taraflar gonulluyse oluyor. Ama eger diger takim oyuncuyu istemiyor, oyuncu da diger takimi istemiyorsa tabii olmuyor. Zaten gercekte de boyle. Ben cok defa takas ile oyuncu verdim ve aldim. Ama tabii on kosul diger takimin oyuncuyu istiyor olmasi.

2. Uzaktan sut

Bir oyuncu, bu gorev verilmemesine ragmen, uzaktan sutu baska hic bir secenegi yoksa secer. Yani bu uzaktan sut taktigin islemediginin gostergesi. Eger oyuncuya uzaktan sut cek demiyorsan ve buna ragmen uzaktan sut cekiyorsa, demek ki taktiksel tercihlerinde bir sorun var ki oyuncu uzaktan sut cekmek zorunda kaliyor.

Oyunun hatasi demek yerine, bu problemi nasil cozebilirim demek cok daha dogru. Ya rakip iyi kapanmistir, fazla oyuncuyu ileriye yolladigin icin oyuncularin pas yapacak alan bulamiyordur. Veya oyuncun rakip savunma oyunculari arasinda tek basina kalmis ve artik top ile ilerleyecek gucu bitmistir. Topu kaybetmek yerine sut denemistir. Her ikisi de oyunculardan istediklerini rakibin basarili bir sekilde etkisiz hale getirdiginin gostergesi.

3. Kisa pas sesli komut

Mac esnasinda oyuncular maca mi konsantre olacak teknik direktorun verdigi taktige mi? Sahanin diger tarafindaki oyuncu aninda bu komutu duymazsa ne olacak? Mutlaka oyunda atil bir an oldugunda bu komut takimin tamamina yansir. Vilmaz Vural kenarda bosuna mi yirtinip duruyor kisa pas yapin, geriye cekilmeyin diye? Sonra golu yiyor ve ben oyuncularima soyledim ama yapmadilar diyor.

Bunlarin ucu hata da degil. Eksik de degil. Tam tersine, olmasi gerektigi gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    1. Takas

Takas butun taraflar gonulluyse oluyor. Ama eger diger takim oyuncuyu istemiyor, oyuncu da diger takimi istemiyorsa tabii olmuyor. Zaten gercekte de boyle. Ben cok defa takas ile oyuncu verdim ve aldim. Ama tabii on kosul diger takimin oyuncuyu istiyor olmasi.

2. Uzaktan sut

Bir oyuncu, bu gorev verilmemesine ragmen, uzaktan sutu baska hic bir secenegi yoksa secer. Yani bu uzaktan sut taktigin islemediginin gostergesi. Eger oyuncuya uzaktan sut cek demiyorsan ve buna ragmen uzaktan sut cekiyorsa, demek ki taktiksel tercihlerinde bir sorun var ki oyuncu uzaktan sut cekmek zorunda kaliyor.

Oyunun hatasi demek yerine, bu problemi nasil cozebilirim demek cok daha dogru. Ya rakip iyi kapanmistir, fazla oyuncuyu ileriye yolladigin icin oyuncularin pas yapacak alan bulamiyordur. Veya oyuncun rakip savunma oyunculari arasinda tek basina kalmis ve artik top ile ilerleyecek gucu bitmistir. Topu kaybetmek yerine sut denemistir. Her ikisi de oyunculardan istediklerini rakibin basarili bir sekilde etkisiz hale getirdiginin gostergesi.

3. Kisa pas sesli komut

Mac esnasinda oyuncular maca mi konsantre olacak teknik direktorun verdigi taktige mi? Sahanin diger tarafindaki oyuncu aninda bu komutu duymazsa ne olacak? Mutlaka oyunda atil bir an oldugunda bu komut takimin tamamina yansir. Vilmaz Vural kenarda bosuna mi yirtinip duruyor kisa pas yapin, geriye cekilmeyin diye? Sonra golu yiyor ve ben oyuncularima soyledim ama yapmadilar diyor.

Bunlarin ucu hata da degil. Eksik de degil. Tam tersine, olmasi gerektigi gibi.
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.
    Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).
    Abi yapay zekaya hiç girmiyorum. Ben oyunun bizimle ilgili çalışmayan ya da arızalı görünen yönlerine değinmek istemiştim. Elbette biz de hata yapıyoruzdur. Sonuçta hiç birimiz profesyonel teknik adam değiliz. Ama oyunda da çok sırıtan sorunlar var. Direkten dönen şutlar, karşı karşıya kaçan goller, kanat ataklarındaki sıkıntılar vs. Belki dediğin gibi biz büyütüyoruz ya da sabır göstermiyoruz ama ortada da bi takım problemler olduğu kesin.
    Yapay zekaya gelirsek ben bu oyunda gerçek anlamda bi yapay zeka olduğunu bile düşünmüyorum. Çok ilkel bence. Taktik anlamında söylüyorum bunu. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Diyelim ki siz rakibin kanatlarının aksadığını görüp oralardan saldırıyorsunuz dağıtıyorsunuz buna rağmen yapay zekanın yönetimindeki teknik adam önlem almıyor. Ya da tam tersi. Yapay zekanın oyuna müdahalesi genel olarak skora bağlı değişiyor. Geriye düştüklerinde daha ofansif öne geçtiklerinde daha defansif bir dizilişe veya anlayışa dönüyorlar. Yoksa sizin ne oynadığınız nerenizin aksadığı ya da nerenizin güçlü olduğu ile alakalı bi müdahale gelmiyor. Ya da ben kaçırıyorum. Muhtemelen yapay zekanın oyuncu rollerini dağıtımı ise tamamen oyuncunun özelliklerine göre oluyor. Hangi rolde daha çok yıldız alıyorsa o rol seçiliyor. Ya da bununla ilgili bi matematiksel formül var ve her kombinasyonla ilgili bi puan hesaplanıp en yüksek puanlı kombinasyon seçiliyor. Kimi zaman işe yarıyor bu kimi zaman yaramıyor. Bu bi tahmin sadece. Ama sallama bi tahmin değil. İzlenimlerim böyle.
    Ben bunca senedir hala bi rakibin "yahu bu adamların sağ taraf sağlam ama sol taraf aksıyor e bizim de sol açık iyi ama o tarafta iş yapamıyor şunu öteki kanadı koyalım dağıtsın orayı" diyerek etkili olduğunu falan hatırlamıyorum. Yani böyle nokta atışı taktiksel müdahaleler falan pek olmuyor. Açıkçası karşımızda bizim %10'umuz kadar düşünen bi adam olduğuna bile inanmıyorum ben. Zaten olsa, ben blue square'den aldığım bi takımla hiç sene kaybetmeden premier league'e çıkıp, 2 sene içinde şampiyon olup sonra da avrupa'da final oynayamam. Mümkün değil. Hee oyunun zevki bu belki ama bu kadar da değil. Bi süre sonra kendimi dün satranç öğrenmiş biriyle satranç oynuyormuşum gibi hissediyorum.

Bu arada sesli komut olayını düşünmemiş olmalarına imkan yok. Düşünmemiş iseler de yapmasınlar zaten Ama yazmıştım ben daha önce. 2 sene önce falan olsa gerek.
    Last edited by serwan : 15.Kasım.2013 at 15:37

20. Default

Arkadaşlar geyiği bırakacak olursak ne zaman çıkacak yeni güncelleme bilen var mı? Daha önce de sordum ama bir şey yazan olmadı. En azından bilen yoksa da bilmiyorum yazsın da kaale alındığımı anlayayım

Quote Originally Posted by koraybahce View Post
    Arkadaşlar geyiği bırakacak olursak ne zaman çıkacak yeni güncelleme bilen var mı? Daha önce de sordum ama bir şey yazan olmadı. En azından bilen yoksa da bilmiyorum yazsın da kaale alındığımı anlayayım
    Bilmiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Devre arasından sonra veritabanı güncellemesiyle birlikte büyük bir oyun içi güncellemede gelecektir.O artık son halini almnış birşekilde oynamak için yapılan son güncelleme olacaktır.Ondan önce güncelleme gelir mi belirsiz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben daha önce de sormuştum tekrar sormak istiyorum.
    Bu soruyu da herhangi bir kinaye ile oyuna laf sokma amaçlı değil gayet cevap bekler olarak soruyorum:

En son FM 2009 ya da FM 2010 falan oynamış biri FM 2014 ü almazsa neyi kaçırmış olur?

Son 4-5 senedir yeni FM almayıp da şu anki database ile oynayan birisine " kanka yeni oyunda şöyle bir özellik var ,süper bişiy,bu özellik olmadan bu oyun oynanır mı yaa? " diyebilir misiniz?

Buna vereceğiniz cevap oyunun özellikle son 4-5 senedir neyi geliştiriyor olduğunu gösterecek.
    Örnekteki adamın da maç motorunda kaçıracağı birşey yok orası kesin...

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Bu soruyu da herhangi bir kinaye ile oyuna laf sokma amaçlı değil gayet cevap bekler olarak soruyorum:

En son FM 2009 ya da FM 2010 falan oynamış biri FM 2014 ü almazsa neyi kaçırmış olur?

Son 4-5 senedir yeni FM almayıp da şu anki database ile oynayan birisine " kanka yeni oyunda şöyle bir özellik var ,süper bişiy,bu özellik olmadan bu oyun oynanır mı yaa? " diyebilir misiniz?

Buna vereceğiniz cevap oyunun özellikle son 4-5 senedir neyi geliştiriyor olduğunu gösterecek.
    Anlık sözleşme görüşmeleri hangi sene eklenmişti hatırlamıyorum ama sırf o bile yeterli bence. Bu sene bonservis için de aynı özelliği eklediler bayağı iyi oldu.

Quote Originally Posted by Flammable View Post

Sözleşme görüşmeleri ve dinamik lig itibarı harici yok bence de.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Sözleşme görüşmeleri ve dinamik lig itibarı harici yok bence de.
    Dinamik itibar olayı düşünce olarak güzel ama oyun içinde yeterince mantıklı çalışmıyor. Bu yüzden oyun birçok yerde saçmalıyor. Mesela orta düzey bi takımla(ajax) 2 kez şampiyonlar ligi kazanıyorsunuz ama takımdaki oyuncu çıkıp ben daha iyi bi takımda oynamak istiyorum diyor. Eyvallah diyorsunuz adam bi real'e barca'ya manu'ya gitmek ister. Bi bakıyosunuz tottenham'a gitmiş. Üstelik bayern'den vs. teklif almışken.

Oyuncuların 6 ayda bir yeni sözleşmesi bu oyundada problem malesef. Oyuncuyla 3 yıllık mukavele yapmışım 6 ay sonra zam istiyo mevcut sözleşmen var diyorum bi küsmeler afralar tafralar saçmalık yani. Halbuki 13 te bu durum çok iyi idare edilebiliyordu.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Oyunu ilk yükledim ve açıkçası bir kaç detay, arayüz değişikliği haricinde; finansal fair-play ve yeni maç motoru da hoşuma gitti. Henüz daha detaylı bir değerlendirme yapmam için erken ama ilk izlenim olarak hoşuma gitti.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Çok geriye gitmeden geçen seriyi baz alarak söylüyorum oyuncularla görüşmeler gayet normaldi zaman zaman bozuk olan oyuncularla konuşup moral artımı yapabiliyorduk yani maçta iyi oynadık kötü oynadın falan bu seride istisnai birkaç durum hariç oyuncumla ne zaman konuşsam işler sarpa sardı beni salladığı falan yok (itibari milli oyuncu olarak denedim) sürekli işler kötüye gidiyor moral toplamak yerine iyice dağıtıyoruz..Oyuncu üzgünken gidiyorum tek olumlu sonuç alamadan dönüyorum. Bir tek ben mi muzdaribim acaba

Ne zaman gelecek şu yama ya Gelse de As Roma ile açsam kariyeri. Gerçi Rudi Garcia'yı koltuğundan etmeye elim varmaz.

Sayfa 30 / 88 İlkİlk ... 2028293031324080 ... SonSon

Mesaj Yetkileri