Ben de böyle düşünüyordum ama inanın sorun sadece sistem değiştirmekle olmayacak. Bu problem kökten halledilmedikçe atılacak her adım yama gibi kalır biraz tutar yine bozulur. Fenerbahçe o sahaya adım atana kadar o kadar eksik ve boş çıkıyor ki yani kötü tabiri ancak bu kadar cuk oturur.
Maçtan önce yazdım, 18 kişilik kadroya girmeyen Krasiç, Stoch ve Topal'ın sadece bonservis bedeli 17 milyon €. Fenerbahçe'nin futbol takımını bırakın, Fenerbahçe'yi yönetenler bitmiş, tükenmiş. Amaç içinde amaçsızlık var. Yeniçeri Ordusu gibi öncesi ihtişamlı ama bozulmuş bir kere ne yaparsanız yapın siz bu orduysa bu meydanda savaşı kazanamazsınız. Başta yönetim olmak üzere Futbol üzerindeki tüm birimlerin yenilenmesi ve değişmesi gerekiyor. Güveninirlik ve İnanç gitmiş bir kere.
...
Baroni ve Meireles'e o kadar nasıl dayandı Hoca? Koy Salih'i oynasın veya ''4-4-2'' diye bir şey var,4-2-3-1 oynamak zorunda değiliz. Solda Caner,forvette Webo-Sow,sağda da Topuz (Kuyt). Tamamdır işte.
Bu sezonki başarısızlığın en büyük sebebi Ali Yıldırımdır.
Ben bu kadar kötü transfer yapan adam görmedim.Sezon başında rolando ve tino costanın peşinden 3 ay koştuk gelmedi gitti yobo ve krasiçi getirdi oda yetmedi transferin son gününde şapkasından meirelesi çıkardı devre arasında Belhanda olayı ortada.
Hoca, yobo ve krasiç için ikiside ilk tercihim değildi demişti.
Hocanın hiçmi suçu yok derseniz var tabi olmazmı.
Yolla iki ekmek alsın, üstü Aykut’a kalsın.
Ne küçüğü saygı duyar, ne büyüğü sevgi besler. Hele bir ailesi var ki evlere şenlik; günde 3 öğün küfür yer. Üstüne bir sopa yemediği kalmıştır Aykut’un, kalmasına da, vursan ne olur, boynunu eğer, saygıya durur.
Fenerbahçe'yi kendine getirecek ilk hamle '3 temmuz' psikolojisinden kurtulmasıdır. bir kesim taraftar herşeyi ona bağlıyor. hatta dün ilk golü yedikten sonra migros tribününde 'bozalım oyunlarını , yıkalım ittifakları' diye bağırmaya başladılar. pes doğrusu cidden. diğer taraf (GFB) her olayda 'de Souza Alex' diye bağırmayı bırakmalı. Cidden taraftarın psikolojisi bozulmuş.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
genç fenerbahçeliler takıma değil fenerbahçe'ye zarar veriyor. Takım falan bu sezon zor toparlar artık çünkü haftaya da aynı taktik olacak,aynı isimler olacak kandırmayalım kendimizi. Bu sezon biter,hoca gider,yönetim gider,oyuncular gider ya da gitmezler o değil mesele. Fenerbahçe hep burada kalacak ve genç fenerbahçeliler denen grup sadece kişisel çıkarları için bu camiaya zarar veriyor. Onlar dışında eleştiren,istifa isteyen taraftarlara sözüm yok. Takım sevgisinden kaynaklanan isyanlardır sonuçta bunlar. Ama gençfenerbahçelilerin olayı ayrı. Yıllardır bekledikleri Aziz Yıldırım'a vurma fırsatını yakalamış olmanın iştahı ile saldırıyor onlar.
bunun dışında futbol konuşmak gerekirse muhtemelen forumda aykut kocaman'ı en çok seven kişiyimdir. Hala da bir umut daha vardır belki diye bekliyorum. Ama bizim hocamız maalesef korkak. Alex'i bile kesebiliyorken cesaret edemediği hamleler hayrete düşürüyor beni. Formsuz Kuyt'ı oynatamazsın. Kuyt hiç bir zaman üst düzey bir oyuncu olmadı. Tekniksiz,sınırlı yetenekleri olan ama mücadeleci bir oyuncuydu Kuyt. Biraz Nobre'ye benziyor aslında,özveri oyununun temelini oluşturuyor. Bu tarz oyuncular büyük takımların en önemli oyuncuları olamazlar. Yan parçalar olabilirler en fazla Aykut Hoca bunu bilerek hareket etmeli.
Ve en büyük nefret sebebi Baroni. Dün dibe vurdu resmen. Ben bu kadar kötü bir orta saha oyuncusunu çoktandır takımımızda görmemiştim. Top ayağına yakıştığı için annesi babası futbolcu yapmış sanki adamı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Dünkü oyun her ne kadar yenilmiş olsak da çok da kötü değildi. Skor lehimize olsa çok daha iyi şeyler konuşulabilirdi. Çünkü dün akşam sezonun en iyi oyununu oynadık. Bunda Emre ile Webo'nun da katkısı büyük tabi. Oyunda sırıtan üç oyuncu vardı, Kuyt, Cristian ve Volkan. Kuyt ve Volkan'ı dinlendirmesi gerekiyor Aykut Hocanın. Cristian konusunda her türlü eleştiride haklılar vallahi. Bu kadar sabrı neden gösteriyor anlamıyorum. Ondan hiçbirşey beklememek lazım. 5-6 maçta bir şut çekecekte kaleye girecek diye o mevkide oynatılmamalı o adam.
Yobo'nun dönüşüyle bu saçma gollerin de kesileceğini düşünüyorum. Bekir istediği kadar mücadelesini versin, bir yerden sonra acemiliğini, amatörlüğünü gösteriyor.
Webo
Stoch - - - - - Sow
Salih
Emre - Meireles
Hasan - Egemen - Yobo - Gökhan
Mert
Sow-Webo çift forvette çok etkili olurlar. sağda da Topuz oynar. solda kim oynarsa oynasın o kadar fark etmez arada. 4-4-2 cidden çok iyi gider bu takıma.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Benim için DMC vazgeçilmez illa Asmakilit adam lazım diyorsan.
![]()
Bu arada asist yapması yanıltmasın Hasan Ali'den Ziegler daha kötü bir oyuncu. Golün ortası dışında inanılmaz kötü oynadı,olumlu hareketi bile yok denebilir.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Hasan Ali 17 Lig Maçında 2 Asist.5 Avrupa maçında 1 Asist.Hasan Ali mi ? Ziegler mi desek acık ara Ziegler.
Geçen sezon Ziegler 38 maçta 6 asist yapmş.
Ayrıca Hasan Ali'nin kaçan penaltı tepkisiz kalması.Ve maç sonu bir tepki vermeden sahadan ayrılmasıı.Hasan Ali yi bitirdi gözümde.Lig Tv'de özellikle onu çekti.1 maç kenarda oturan böyle yapıyor.Sanki hiç biri vazgeçilmez oyuncu.Kayseri'den geldi.İngiltere veya İspanya'dan değil.
Bir büyüğümün dediği gibi."İstanbul bozuyor bunları."
Aha bu da benim FB kadrom. Şu siteyi bir kullanayım dedim zevkliymiş
![]()
Semih orta saha'yla bağlantıyı kuramaz.Webo orta saha'ya gelip pas dağıtması cok iyi paylaşımcı oyuncu.Emre Salihin yerine Emre'nin yerine Stoch..Kuyt cok formu düşmedi ama onu koymadım gelecek tepkilere maruz kalmamak için
Hasan Ali'nin yerine kesinlikle Ziegler hocam![]()
1. Semih bir aralar Alex yerine oyuna girerdi neredeyse ortsahaya bile gelir top dagıtıcı rolunu ustlenirdi. O halde bile harika oynuyordu. destek forvetlik bence yapabilir. hatta uzun topları savunma arkasına aşırtıp Sow u karşı karşıya bırakır. Yobo varsa baya isabetli göğüs hizası ve kafa hizası paslar geleceğini düşünüyorum. Sow da ayrıca daha serbest olur cezasahası içinde takılır. Gelene rovasata çakar
2. Cift forvette zaten destek forvet bu işi yapar. Bence Semih Webo'dan çok daha kaliteli bir arkası dönük santrafor. Yeterki şans verilsin. Ama tercih destek forvete Webo da yazılabilir o halde.
3. Stoch 4-4-2 alışkanlığı hiç olmayan hayatı boyunca 4-3-3 de sol açık oynamış Defansın alan savunmasının ilk harfini bilmeyen bir oyuncu. Ayrıca topsuz alanda uzun mesafelerde git gel de yapabilen bir oyuncu değil asla 4-4-2 kanadı değil. Orada Fatih Terim'in emre colak tercihi gibi ortasaha özellikli bir kanat oyuncusu kullanırsan hem 5-6 kişiyle ortasaha kalabalıklıgı yaratan takımlara top kaptırmama konusunda avantaj saglarsın hem de bekinin etkinliğini arttırırsın.
4. Formsuz Kuyt'ı Topuz'a tercih ederim. Tercih meselesi.
5. Ziegler ile Hasan aşağı yukarı aynı kalite. O da tercih meselesi Ben tercihim Türk'ten yana yaptım.
FB kadrosuyla şu an 28 farklı diziliş yaparsın ama hiçbirinden cacık olmaz. Takımdaki stoperler ve kanatlar o kadar formsuzki 4-5 kişi eksik oynuyoruz resmen, üstüne bir de kaleci her maç hatalı gol yiyince mücadele anlamsız oluyor.
İşte Hıncal Uluç'un açıklamaları;
"Bu Aykut Kocaman ile ilgili hiçbir şey anlama gelmez. Çünkü Fenerbahçe'de Aykut Kocaman diye birisi fiilen yok. Fenerbahçe'yi Aziz Yıldırım yönetiyor. Maçtan sonra Aziz Yıldırım soyunma odasına gitmiş yine konuşmuş Aykut Kocaman'a soruyorlar. Ben televizyonda dinledim kulaklarımla ben odamdaydım haberim yok diyor. Takımın soyunma odasında mağlup takımı çıkarmış gitmiş, çıkmış gitmiş Aykut başkan geliyor teselli etmeye. Aykut Kocaman fillen yok. O yüzden Emre'nin gelişiyle gidişiyle Aykut'un uzaktan yakından alakası yok. Aykut ile Emre arasında olaylar ceyran etti, 20 kişinin önünde, 20 futbolcu önünde Emre ağzına gelen herşeyi Aykut'a söyledi ama gitmesinin sebebi bu değil. Aziz Yıldırım istemedi Alex'i istemediği gibi ve gönderdi, sonra geri istedi ve aldı. Aykut sadece Yıldırım'ın her istediğine evet diyen heşeye razı olan birisi. Aziz Yıldırım istifa et diyor gündemi değiştirmek için basın toplantısı yapıyor ben bırakıyorum Fenerbahçe'yi diye ondan sonra Aziz Yıldırım tamam gündem değişti istifanı geri al diyor Aykut istifasını geri alıyor. İkinci yarı başlıyor maç sonunda Aziz Yıldırım soyunma odasında devre arasında Aziz Yıldırım soyunma odasında öbür yarıda Azizsilin'ler Aykut'un bunlara tahammül edebilmesini benim aklım mantığım almıyor. Ama ediyor bu Fenerbahçe antrenör olmak nasıl birşeyse antrenör kalabilmek için insanın bütün ilkelerinden ödün vermesi anlamama imkan yok ama Aykut ile bir sorunun manası yok Aykut orada göstermelik bütün soruların muhattabı Aziz Yıldırım... Aziz Yıldırım niye gönderdi niye aldı..."
Çift santrafor oynayacaksak,muhakkak Krasic takıma kazandırılmalı diye düşünüyorum.Göbekte oynayanlar ne yazık ki ne iyi top sürebiliyorlar ne de pas yapabiliyorlar bu takıma iyi top süren futbolcu kazandırılmalı o yüzden Krasic kesinlikle kazanılmalı.Webo Semih kararsız kaldım.
Aksi halde:
![]()
Ben seviyorum bu tip adamları, cidden. Bunların başında da şu Twitter'da organize olan "12 Numara" var. Kendileri paranoyak olduğu kadar milleti de o yöne sevkeden bir oluşum. Dün maç bitmiş retweetledikleri ve kendi yazdıkları mesajlarda "Oyunlar, Kumpaslar, 3 Temmuzlar, Darbeler" vs vs kafasını kuma gömen devekuşları mübarekler. Takıldılar kaldılar.
Aykut Kocaman da ne yazık ki bu grupta, istifadan döndüğü zaman ne demişti "Biz bu sene zaman zaman olağanüstü durumlar yaşadık. Ama çok olağanüstü bir durum da yaşamadık." Kafası rahat bir adam bunu der mi yahu ? Veya maç sonları yaptığı birbirinden garip açıklamalar... Yaşadığı süreç fazlasıyla kendini etkilemiş, aslında adam kendi iyiliği için bırakmak istiyor da kulüp içindeki bir takım insanlar, kendi rahatlığı için onun gitmesine izin vermiyor. "Bkz. 3 yıldız sözü verip başaramayınca resmi siteden "Bu transferleri Aykut Kocaman yaptırdı" diye açıklama yapılması.
Onun için diyorum, 3 Temmuza saplı kalan herkes -başta Başkan olmak üzere- bu kulüpten uzaklaşmalı. Hem kendi hem de Fenerbahçe'nin iyiliği için.
...
İbrahim , 12numara'yı geçtim , bir de fenerist varNeler neler yazıyorlar , gülmekten ölüyorum
cidden çok fena uçmuşlar
Bir de dün Migros tribününde Aziz Yıldırım'ın adamları ( eminim onun adamı olduklarına ; dışardan geldiler tribünde değillerdi) istifa diye bağıranları dövdüler. çıkarken de yiyorsa istifa edin diye bağırıyorlardı.
@meddah
Abi Webo dün iyiydi kesmez bence. 4-4-2'ye mecbur kalacak bence![]()
@meddah
Selcuk'u görünce ben cevabımı aldım![]()
http://live.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ313827SXQ
Konuşmuş yine Aziz'im.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Harbiden çok komik olmaya başladı artık.Kafa gidiyor yavaş yavaş herhalde.Parayı tercih etmeyen oyuncuları aldık ne demektir yahu?Babasının hayrına mı geldi o adamlar
Hayır bunu bir anadolu takımı başkanı desem anlayacağım.Ama her sene transfere sağlam paralar harcayan bir kulübün başkanının demesi olmuyor bence.Tabi ki bizim adamlar iyi para aldılar diye geldiler 2m euro teklif etsek Sniejder'de Drogba'da gelmezdi.Aynı şekilde Fenerbahçe bu sene aldığı oyunculara maaşının yarısını teklif etsin bakalım kaç tanesi kalacak kulüpte
.Artık bütün futbolcular para için oynuyor.Öyle eskide ki gibi boş kağıda imza atma dönemi kapandı.Belki sadece alt yapıdan çıkan kendi oyuncuların da bu olabilir ama oda sınırlı.