bu finans konusunda fikirlerimi beyan etmek isterim ancak oyunda göreceğimiz durumada elbette saygılıyım...
şimdi Galatasaray stad ismi ve 5 yıllık kombinelerden elde edeceği gelirle borç larını ve Fotbol A.Ş. ile Sportif A.Ş. yi birleştirmeyi sağlayacak finansmanı elde edecek yani stad gelirlerinde ilk 5 sene çok yüksek bir artış olmaması gayet normal ancak burda atlanan bir konu olduğunu düşünüyorum ki...
elde edilecek bu finansmanla Galatasaray yüksek faizli banka borçlarını kapatacak...yani Galatasaray'ın son yıllarda ki sırtındaki en büyük 2 kalburdan biri kalkacak ancak Galatasarayın 60 ila 70 milyon dolar arası banka borcu var bunun faizi nedir yada borcun kesin rakamı nedir bunu bilmiyorum yani burdan elde edilecek + bütçe nedir tam bilemiyorum...
ikinci olarak Galatasaray borsada atılan hatalı adımlar sonucu elde edilen bütün gelir kalemleri Sportif A.Ş. de toplanmak da burdanda gelirlerin yaklaşık olarak %25 i temettü olarak hisse sahiplerine dağıtılmakda...gider kalemlerinin ise futbol a.ş. de toplanması gidersiz sportif a.ş. için çok çok büyük meblağlarda vergi borcu getirmesine sebep olmakda...
şirketlerin birleşmesiyle Galatasaray hisselerinide borsadan çekme yetkisine sahip olacak...ki bu iki şirketin bu şekilde borsada işlem görmeside Galatasaray'ın sırtında ki ikinci büyük yük...
Şimdi Galatasaray Stad ismi ve 5 yıllık loca gelirlerinin karşılığında bu iki külfetten kurtulacak...
sadece tek yönlü olarak Stad gelirlerinin kesilmesi olarak bu işlemlerin oyuna yansıtılması çokda adaletli olmaz sanırım...
ancak bu durumu hazırlayan arkadaşın işide zor Allah kolaylık versin...