Sayfa 373 / 483 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473 ... SonSon
11,161 ile 11,190 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aziz Yıldırım zaten bu duruşmanın başından beri çizgisini hiç bozmayan tek insan. Derdim Aziz Yıldırım'la değil, ama derdimi anlatamıyorum ben her neyse.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ki, Aziz Yıldırım'ın savunmasında, başbakan ile aramızı bozmak isteyenler var, bozamazlar diye bir cümle de var.

Savcıdan beklenti, bu kadar aydır takip yaparken ortaya somut şeyler koyması.

Çantanın içinde para var diyor ama çantanın içindeki para hiç görülmüyor.

O kadar dinleme yaparken ki bu adamlar hep mi şifreli konuşuyorlar, hep şifreli konuşuyorlarsa en azından şifreye ne deneceğine nasıl kara veriyorlar? Bu kadar büyük organizasyon yapabilen savcının yetkisinde ortam dinlemesi yapabilecek teknoloji yok mu?

Şimdi yine gelir tapeler, tarla sürme diye oysa ki savcı 3 maç için konuşulan tarla sürme olayıyla alakalı 1 maçta şüphe duyarken, diğer 2 maçı ciddiye almamış.

Ama bu tarz şeyleri defalarca yazdık, buna karşın karşı görüşte olanlar da kendine mantıklı buldukları şeyleri defalarca yazdı yani bu böyle sürer.

Ben tarafsız bakabilenlere ki aslında tarafsız bakmayanlar da yanıtlayabilir, yargılama sürecinin yeterince adil devam ettiğini düşünüyor musunuz sorusunu sormak istiyorum? Adil değil demiyorum, sizce yeterince adil mi?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default Fenerbahçe’ye bir özür borcunuz yok mu

UEFA Fenerbahçe’ye temiz kağıdı verdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak.

Peki...

Hani, 3-5 yıl UEFA’yı unutmalıydı.

Hani, artık Türk futbolu bitmişti.

Hani, Avrupa’ya rezil olmuştuk.

Bakınız...

Sözde şike operasyonu başladığında aynı soruyu yönettik: Bu operasyonun Ergenekon ve Balyoz’a benzediğini, itibarsızlaştırma kampanyasının başlatıldığını ve nedense cemaate yakın olmayan spor adamlarının gözaltına alınıp tutuklandığını yazdık.

Sonra:

Bu delillerle, bu iddianameyle kimseyi mahkum edemeyeceklerini belirttik. “Çete” iddiası zorlamaydı. Ve dolayısıyla şike iddiasını özel yetkili mahkemelere havale ediverdiler. Hele o silah meselesi komikti.

Ayrıntıya girmeyelim, zaman geçecek ve bu yapılanlar gün gelecek tek tek ortaya çıkacak.

Aziz Yıldırım ve arkadaşları mahkemede de aklanacaklar. Bunu mahkemeyi birazcık takip eden herkes biliyor.

Ve şimdi ekrana çıkıp Fenerbahçe’nin hakkını geri aldığını söyleyenler, 1 yıl önce neler söylüyordu, sanırız herkesin unuttuğunu sanıyorlar...

Odatv.com
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    UEFA Fenerbahçe’ye temiz kağıdı verdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak.

Peki...

Hani, 3-5 yıl UEFA’yı unutmalıydı.

Hani, artık Türk futbolu bitmişti.

Hani, Avrupa’ya rezil olmuştuk.
    Aslında gündemi bu sözlerle sürekli işgal eden bir kaç adam var. Bunların başında Baransu denen zat geliyor, İşin kötü tarafı bu adam onca yalan dolana rağmen rağbet görüyor ve bu yalanların üzerine yeni yalanlar üretilerek haberler üretilip piyasaya sürülüyor. Çok uzağa gitmeyecem, Antu'daki geyik konusunu bile haber yapıp sunan insanlar var, Basın bu kadar ki kalitesiz bu kadar ki ucuz.

Klavuzu karga olanın...
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

ya bu adam hala utanmadan nasil twit atiyor su konuda anlamiyorum bir insanda hic mi yüz olmaz..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Şurada şike var diyeni yiyecek kapasitede olan insanlar dolaşırken, siz neredeydiniz? Ben şike var demedim şu zamana kadar sızan şeyleri söylediğim halde bana aynı terane 40 defa anlatıldı, ne Fenerbahçe düşmanlığım kaldı ne de abuk subuk "ne biliyorsun ki" tarzı şeyler söylendi tek onlar biliyormuş gibi. Bir kere kalkıp da aynı takımı tuttuğunuz insanlara sakin olun, onun düşüncesidir dediğinizi hatırlamıyorum.
    Şike var diyeni yiyecek değil , öldürecek.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Abi bırakalım şunları.Bu adamın sayesinde ceza almadınız adamı savunmanız normal ona bi şey demiyoruz.Ama kulüp başkanlığında kulübünü batıran,federasyonluğunda da bi tane olumlu hareketi olmayıp saçma sapan kararlar alan bir başkana iyi demek için taraflılığın dibine vurmak lazım.
    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Biz şike olduğunu düşünürken neden gelip savunmadın bizleri ? Düşünce özgürlüğü falan demedin.Saygı demedin.
    İki mesaj arasında tezatlık var gibime geldi. Yanlış düşünüyorda olabilirim tabi. Ama asıl önemli nokta neyi savunduğun. .

İlk mesajdan anladığım senin yüzde yüz Fenerbahçenin şike yaptığı görüşün. Eğer o adam sayesinde ceza almadıysak yani görüşüne göre ceza almamız lazımdı. Çok enteresan cidden. Neyse saygı duyuyorum kardeşim.

Bunları derken Aygün sırf sen üzerine alınma uzun süredir foruma pek uğramıyorum sadece bu mesajı gördüm. Ama şunu söylemek istiyorum yakışmıyor cidden yakışmıyor. Niyedir bu Fenerbahçe düşmanlığınız. Kimse sevmenizi beklemiyor tabi hani bu FB-GS rekabetinden sadece düşmanlığı almış olabilirsiniz. Ama şunuda biliyorum cidden burdan kardeşliğide alan vardır. Şu konuda ne mesajlar vardı bilmiyorum duruyormuda şimdi bi çoğunuz baksa güler kendi yazdığına yada başkalarının yazdığına. Destek olun demiyoruzda köstekte olmayın. Fenerbahçenin ceza alması CL'de giderken bi miktar para kazandırır klübünüze başka bişey değil emin olun...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Aslında gündemi bu sözlerle sürekli işgal eden bir kaç adam var. Bunların başında Baransu denen zat geliyor, İşin kötü tarafı bu adam onca yalan dolana rağmen rağbet görüyor ve bu yalanların üzerine yeni yalanlar üretilerek haberler üretilip piyasaya sürülüyor. Çok uzağa gitmeyecem, Antu'daki geyik konusunu bile haber yapıp sunan insanlar var, Basın bu kadar ki kalitesiz bu kadar ki ucuz.

Klavuzu karga olanın...
    Orada konuşuluyor , gündemde demiş kesin olarak bir şey demedi kimse.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Orada konuşuluyor , gündemde demiş kesin olarak bir şey demedi kimse.
    Sonraki attığı twitlerde 5 yıl ceza alında görcem sizi ))) şeklinde söylemler söylemesiyle kendini belli etti.. Bi insanın her dediği yalan çıkamaz diyosun ama çıkıyo işte..

Balyoz davası, kitap davası, şike davası, cami bombalama olayı ve bi çok konuda sunduğu belgeler! yalandan ibaret zaten bunlar çıktı meydana, ancak hala sözüne nasıl itibar ediliyo anlamadım..

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Fenerbahçe'nin neden Şampiyonlar Ligine alındığı sondan ikinci paragrafta yazıyor:

UEFA da açıkladı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF ve sarı-lacivertli kulübe bildiren UEFA, resmi açıklamasını da yaptı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe davasıyla ilgili kontrol ve disiplin komitesi'nin sarı-lacivertli kulübün 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceği yönünde karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, disiplin müfettişi ve Fenerbahçe Kulübü'ne ek dosya yollamak için süre tanındığı ve son karar disiplin kurulu'nda olmak kaydıyla Fenerbahçe'nin şu an için UEFA maçlarına katılmasında sakınca olmadığı aktarıldı.

UEFA'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TÜRKÇE TAM METNİ

22 Haziran Cuma günü UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Türk kulübü Fenerbahçe'nin 2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla ilgili UEFA Şampiyonlar Ligi kural kitabının 2.09 makalesine uygun bir karar yayınladı.

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'ye ek dosyalar ibraz etmesi iznini verdi. Özellikle TFF Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararının henüz elimize ulaştığı için UEFA Disiplin Müfettişi ve UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu bu dosyaları detaylarıyla inceleme fırsatını elde edemedi.

Bu yüzden mevcut durumda Fenerbahçe hak sahibi olduğu UEFA yarışmasına son sözün UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda olması kaydıyla katılabilir.
    http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...fa-da-acikladi

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Bilmeyenler için hatırlatayım; TFF Tahkim Kurulu Kararlarını Uefa'ya Türkçe* olarak gönderdi. Çevirinin tamamlanması belirli bir zaman aldığı için Uefa Disiplin Kurulunun bu dosyaları detaylı inceleyecek zamanı olmamış demek ki.

3 Temmuz 2011'de başlayan "Şike ve teşvik primi" iddialarıyla ilgili TFF'nin disiplin yargılamasının bitmesinin ardından gözler UEFA'ya çevrildi. Küme düşmeyi düzenleyen Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesinin genel kurul onayına sunulmadan değiştirilmesi ve hiçbir kulübe ceza verilmemesi üzerine UEFA'nın kulüplere ceza vereceği endişesi sürüyor. TFF'nin, önceki günü açıklanan Tahkim Kurulu kararlarını Türkçe olarak UEFA'ya gönderdiği biliniyor. trtspor.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre UEFA'nın, çeviri tamamladıktan sonra TFF'yi 15 Haziran'da Disiplin Kurulu'na sevketmesi, 25 Haziran'da yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimi öncesi de kararını açıklaması bekleniyor.
    * http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?Id=23855

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

@Walter Sakana

tamam hocam disiplin kurulu feneri yine men edecek ozaman.. zaten sizinde istediginiz o degil mi? hayir sampiyonlar ligine alindik olay kapandi hala son karar disiplin kurulunun men edilebilir diyenler var ona sasiyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    @Walter Sakana

tamam hocam disiplin kurulu feneri yine men edecek ozaman.. zaten sizinde istediginiz o degil mi? hayir sampiyonlar ligine alindik olay kapandi hala son karar disiplin kurulunun men edilebilir diyenler var ona sasiyorum..
    Olayın kapandığı yok deniyor işte.Geçen yılda alınmıştı Fenerbahçe takımı ama sonradan ihraç edildi yine olabilir deniyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Olayın kapandığı yok deniyor işte.Geçen yılda alınmıştı Fenerbahçe takımı ama sonradan ihraç edildi yine olabilir deniyor.
    sike süreci basladiktan sonra ihrac edildi ama...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İhraç edilmedi, TFF göndermedi geçen sene.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    @Walter Sakana

Adamlar resmi açıklama yapmışlar onu paylaşıyorum ve bu açıklamada şimdilik geçici olarak aldıkları, dosyaları detaylı inceledikten sonra gerek görürlerse men edebilecekleri yazıyor neye şaşıyorsun resmi açıklama bu. Tabi Tahkim Kurulu Kararlarını esas aldıkları için bende Uefa'nın kararının değişmeyeceğini düşünüyorum orası ayrı.

Demirören aslında doğruyu yapıyor, elbetteki hangisi olursa olsun bir Türk takımının menfaatlerine göre davranması gerekir. Elbetteki Fenerbahçe veya başka bir kulüp eğer Demirören sayesinde Avrupa Kupalarına alınıyorsa bu alkışlanmalıdır ancak burada bizlerin tepki gösterdiği şey farklı. Tamamen Fenerbahçe'yi kurtarmaya odaklı göreve gelmesi ve tüm icraatlarının bu yönde olması bizim tepki gösterdiğimiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe mi Türk futbolu mu?

Demirören gelip bir şeyler yapmaya başladığında Türk futbolunu batırıyor, men edileceğiz deniyordu. Gelinen noktada ülke futbolunun tamamına verilmiş bir men kararı yok. Demek ki, ülke futbolu bitti, avrupada 5 sene yokuz diyenler yanılmış oldu.

Bu adam bunun için göreve geldi ve beklenilenin aksine ülke futbolunu ceza almadan bu süreci geçirdi.

Fazlasını beklemeye gerek yok, mahkeme de kısa sürede biter, istifa etsin, futbolumuzun başına da futbolu bilen birisi geçsin artık, parası ve gücü olan birisi değil.

Tabi UEFA Disiplin Komitesi'nin de ne açıdan karar vereceğini incelemek gerekir. Fenerbahçe'ye ceza veremez çünkü UEFA'nın kendi düzenlediği organizasyonlarda bir sıkıntı yok Fenerbahçe için. Geçen sene de UEFA ceza vermedi, TFF göndermedi Fenerbahçe'yi.

Şimdi de, UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe'yi almazsa, ülke federasyonunun kararını ciddiye almamış olacak. Bu da demek oluyor ki, UEFA'Nın gözünde, TFF görevini yapmıyor. O nedenle de cezayı TFF'ye keser ve Türk futbolunu men eder.

Olayın Fenerbahçe odaklı yürümesi de beni rahatsız ediyor çünkü ya ülkeye tamamen ceza gelir ya da gelmez, olay budur.

Mahkemedeki gelişmeler önemliyse ki bunun hiç ama hiç önemli olduğunu sanmıyorum, öyle olsa Trabzonspor ve Beşiktaş geçen sene alınmazdı, aynı şekil bu sezon Trabzonspor ve Fenerbahçe alınmazdı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

UEFA incelemeye yeni başlamış olsaydı davetiyeyi Trabzonspor ve Galatasaray'a yolladığı anda yollardı bize de. ama demek ki incelemiş bir şey bulamamış. açıklamasına öyle bir ayrıntı koyması bence kontrol bende demek içindir. bizim CL ye gidemeyeceğiz tek durum; UEFA müfettişinin karara itiraz etmesiyle olur. onun da 3 günlük süresi varmış, yarın doluyor o sürede. ben sanmıyorum bu saatten sonra men edilme olacağını. men edecek olsa en başta almazdı. geçen seneki olay çok farklı. o davetiye yollandıktan sonra soruşturma açılmıştı ve resmi olarak men eden TFF idi.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Olayın yeniden alvlenmesine luzum yok disiplin kurulunda karar alınacaksa bile ben sonucun değişeceğini düşünmüyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Zaten ön eleme oynicaz 4 maç gruplara kalmak için en fazla Play-Off turunda eleniriz bu kadar tantana boşa gitmiş olur

Nesil
    2006

Geçen yıl TFF göndermedi bizi, UEFA değil. UEFA sonraki süreci takip etti, TFF ise kulübe hiçbir yaptırım uygulamıyınca bu yıl Avrupa Kupalarına aldı. Bu kadar basit.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Adamlar resmi açıklama yapmışlar onu paylaşıyorum ve bu açıklamada şimdilik geçici olarak aldıkları, dosyaları detaylı inceledikten sonra gerek görürlerse men edebilecekleri yazıyor neye şaşıyorsun resmi açıklama bu. Tabi Tahkim Kurulu Kararlarını esas aldıkları için bende Uefa'nın kararının değişmeyeceğini düşünüyorum orası ayrı.

Demirören aslında doğruyu yapıyor, elbetteki hangisi olursa olsun bir Türk takımının menfaatlerine göre davranması gerekir. Elbetteki Fenerbahçe veya başka bir kulüp eğer Demirören sayesinde Avrupa Kupalarına alınıyorsa bu alkışlanmalıdır ancak burada bizlerin tepki gösterdiği şey farklı. Tamamen Fenerbahçe'yi kurtarmaya odaklı göreve gelmesi ve tüm icraatlarının bu yönde olması bizim tepki gösterdiğimiz.
    prosedür geregi öyle aciklama yapmak zorunda adamlar.. men edecek olsalar anteple bursa gibi bastan men ederlerdi..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Platini bir röportajda, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine disiplin kurulumuz almadı demişti. Gözümle gördüğüm kulağımla işittiğim bir video var. Buna rağmen görünen gerçeği sorguluyorum. Sonrada kim beni kandırmak için Platini ile böyle bir şaka videosu hazırlayacak diyorum. Adamların mutlaka daha ciddi işleri vardır.

Uefa, başkanı ve yöneticileri tutuklu bir takımı biz almadık diyor ama Türkiye'de bunu TFF men etti diye çeviriyorlar.

Uefa, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılabilir son kararı disiplin kurulu verecektir diyor ama Türkiye'de bunu bu iş bitti diye çeviriyorlar.

Daha birçok gönlümüzün istediği çeviri var. Herkes gönlüne göre çevirecekse ona da varım maksat gönüller hoş olsun.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Beyaz Futbol programında ünlü futbol yorumcusu Ahmet Çakar yine çileden çıktı. Şikenin üzerinin örtülmeye çalışıldığını kaydeden Çakar 'Bu ülkede yaşadığım için lanet ediyorum kendime' dedi.

'CİDDİ PAZARLIKLAR VAR'

UEFA'dan ceza gelmeyecekse benim senaryom hazır. UEFA ile bazı mihraklar arasında çok ciddi pazarlıklar var. Türk futbolunun etik değerleri yanında yemişim minik kuşu, küçük kuşu...

Corneu aynı anda işten el çektiriliyor, CAS'tan dava geri çekiliyor, CAS'tan dava çekilmesiyle ilgili bir ay önceden imza altına alındığı iddia ediliyor, Lütfi Arıboğan yeni federasyona sokulmuyor. Gazetelerde 'kazananlar ' olarak ilan edenler aslında 'kaybedenler 'dir. Türkiye'de şikenin üzeri örtülmüştür.

LANET EDİYORUM KENDİME

Türk insanının belli spor yazarlarının nasıl bellerinin döndüğünü Cuma'dan beri izliyorum. Çamuru kapatmış gibi konuşuyorlar. Bu ülkede yaşadığım için lanet ediyorum kendime. 30 yılım geçmiş ben çocukken sahalardaydım. Her sene yapılıyordu. Ve Türk halkı şu anda alkışlıyor.

ALLAH BELALARINI VERSİN

Gelen bazı açıklamalara tepki gösteren Çakar 'UEFA Asbaşkanı 'Bu iş bitmiştir' demişse, UEFA Tahkim Kurulu'nda ki Levent Bıçakçı 'Bu iş bitmiştir beyler ' demişse, bu iş bitmiştir. dedi. Bu sözler üzerine sinirlenen Rasim Ozan Kütahyalı 'Öylemi diyorlar? O zaman Allah belalarını versin. Şikenin üzerini kapatamazlar" dedi.

FENERLİLER BAŞBAKAN'A DUA ETSİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe'nni Şampiyonlar Ligi'ne katılması için yoğun bir diplomasi yaptığını söyleyen Kütahyalı 'UEFA cezayı verecek ama bu sene değil. Mahkeme kararını verse bile UEFA Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne gönderecek. Aziz Yıldırım konusunda tavrım 3 Temmuz'dan beri aynı ama Fenerbahçe'nin ligden düşürülmesine karşıyım. Bende öz eleştiri yapıyorum amigo gibi adamlar gelince, amigo gibi konuşuyoruz. Tayyip Erdoğan Fenerbahçe'yi kendi gücüyle Uefa'ya sokmuştur. Helal olsun. Tebrik ediyorum. Fenerbahçeliler Recep Tayyip Erdoğan'a dua etsin.' dedi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Çakar ile ortak tek yanımız: biz kendisine lanet ediyoruz o da kendisine lanet ediyormuş. ne güzel...

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Aziz Yıldırım ile ilgili herhangi bir gelişme var mı ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Platini bir röportajda, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine disiplin kurulumuz almadı demişti. Gözümle gördüğüm kulağımla işittiğim bir video var. Buna rağmen görünen gerçeği sorguluyorum. Sonrada kim beni kandırmak için Platini ile böyle bir şaka videosu hazırlayacak diyorum. Adamların mutlaka daha ciddi işleri vardır.

Uefa, başkanı ve yöneticileri tutuklu bir takımı biz almadık diyor ama Türkiye'de bunu TFF men etti diye çeviriyorlar.

Uefa, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılabilir son kararı disiplin kurulu verecektir diyor ama Türkiye'de bunu bu iş bitti diye çeviriyorlar.

Daha birçok gönlümüzün istediği çeviri var. Herkes gönlüne göre çevirecekse ona da varım maksat gönüller hoş olsun.
    Çeviriler hep istediklerine göre yapılmış.Geçenlerde biryerde de görmüştüm bu tarz bir yazı.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bu senede katilmayalimda bazi arkadaslar rahatlasin cok taktilar uefanin bizi men etmemesine senes erzik levent bicakci gibi uefa da görev yapan kisiler bu is bitti diyorsa bitmistir uzattikca uzattiniz

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Çeviriler hep istediklerine göre yapılmış.Geçenlerde biryerde de görmüştüm bu tarz bir yazı.
    Bu insanın doğasında var olan bir konudur. Sıkıntı duyduğun her süreçte bu baskıdan kurtulmak için çeşitli yollara başvurursun. Kimisi içsel süreçlerle kendi kendini kandırır kimisi dayanamaz küfür eder ya da fiziki saldırılara yönelir. Eğer bunları yapmazsan insan zihni, vicdanı, duyguları ciddi hasarlar alır.

Mesela bu süreci ve yapılanları kabul etmiyorsan bir tanımlama yapman gerekir. Siyasidir -siyasi yönünün olduğuna inanıyor ama safkan siyasi olduğuna inamıyorum- dedikten sonra artık gerçekleşen her olayı bu şekilde açıklarsın. İsimler, kurumlar, yaşananlar senin için önemli değildir. Bir örnek daha istersen Uefa'nın Fenerbahçe'yi almamasını da ekleyebiliriz. Kabul etmemek için ısrarla TFF bizi almadı demen lazım. Çünkü Uefa'nın almadığını -ki Uefa bunu söylemesine rağmen (başta niye sessiz kaldı onu da bilmiyorum)- kabul edersen suçu başkasına nasıl yönelteceksin.

Siyasi demiştik ama süreç devam ettikçe bir tantana başladı. Arena'da Beşiktaş oynasın mı oynamasın mı? Siyasete karşı olanlar "Biz emredersek Beşiktaş oynar" yorumuyla siyasetsever oldular. Çünkü Galatasaray ezilmiş konuma girdi çünkü Galatasaray'ın stadında söz hakkı yoktur. Devlet derse oynayacaklar kardeşim anlayışı hakim oldu.

Peki, değişen yasalar, değişen ve türetilen maddeler, kişilerle kurumların ayrılması... Siyasetin övünülesi emredici gücü bunları yaptırmış olabilir mi? Kulaklarımda bir söz çalınıyor ama anımsayamıyorum; kişilerle kurumların ayrılması lazım, beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda bana her şey oylarınızı hatırlatıyor.

Ama olmaz, olamaz siyasetin sporda ne işi olabilir. Şikeyi yapan ya da teşebbüs eden olmadığı için bu süreç böyle tertemiz çıktı.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Sıkıldım hergün bu başlığı son yazılanlar sayfasında görmekten. Kabak tadı verdi. Bir arkanıza yaslanın arkadaşlar. Mümkünse kilitleyin bir süre konuyu. Artık haberlerde bile konuşulmuyor tartışılmıyor. Sağda solda birkaç demeç var birde takımların kanllarında söz ediliyor o kadar. Süreç daha uzun sürecek. Biz Tayfurun avukatı olduğumuz için davayı yakından takip ediyoruz. Hatta ağırcezadaki dosyaya sistem üzerinden erişip bilgi edinebiliyoruz. Dişe dokunur birşey olursa ben size derim söz. Hatta belgeleride paylaşırım ama artık kapatın şu başlığı. Herkesin yeterince midesi bulandı zaten... Saygılar

Mesaj Yetkileri