Sayfa 4 / 50 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Cem Sultan yaklasik 7 aydir sahalarda yok kotu bi sakatlik gecirdi yoksa U-17 sampiyonasinda en buyuk kozlarimizdan birisi idi derbi macinda oyunucagini sanmiyorum hat da calismya dondumu emin degilim bile. neyse onceki mesajima bi goz atin.

Demo'dan anladigim kadari ile eger ingiltere quickstart ina bakarsaniz Omer abi genc oyuncular icin girilmesi gereken onemli ozellikleri olmasi gereken degerlerde girmise benziyor. Cunku baska quickstartlar ile kiyaslarsaniz neler girilmis olduguna neler 0 oldugunu anlayabilirsiniz simdilimk bu konuda ciddi degisikliklere gidilmesine gerek tyok gibi olduklari gibi kalsin yeter. Bu konuda ciddiye alinmasi gerekenleri alip oyuna aktarmis Omer abi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Hiç izlemedim, eleştiri yapma niyetinde değilim (Gs datasındaki gençleri pek inceleyemedim henüz) ama merakımdan soruyorum flaire neden 20 vermiştin?
    Natural Fitness için biraz erken değil mi yaşı?
    1,87 cm boya eğer fizik olarak ezilmiyorsa 13 olmalıydı jumping bence.

Concentration, Decisions ve Composure eğer iyiyse bence çok çabuk tırmanır.
    Merakımdan soruyorum, mental özellikleri iyi midir, neleri, hangi pozisyonları, hangi artılarını nasıl yaparken gözlemlediniz?
    Derbi pafını izlerken değerlendirebilirim bunları..

Ayrıca bu özellikler ile ilk etapta iyi performans almak biraz zor olabilir oyunda, niye dersen biraz fizik olarak ezilir, son vuruşlarda çevik de olmaması nedeni ile zorlanabilir sanırım.
    Flair'e kendi zevkim için verdim kabüldür

Konsantrasyon'u ise oyuna devamlı konsantre, topun nerede olduğu devamlı izlioyr ve ona göre yerini alıyor.

Topsuz Alan'ı şahsi gözlemlerime dayanarak nerede duracağını gayet iyi bildiği için o kadar verdim.

Kararlılık ise babası bilardocu olduğundan hesaplamayı en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ve maçın içinde bunu önceden karar vererek top ona geldiği zaman en iyi şekilde uygulamaya çalıştığını kendisi de bir röportajında söylemişti ...

Cesaret özelliği hakkında geçen sezonun son maçında şu ana kadar devam eden sakatlığının olduğu pozisyonu izlemiştim 1'e 1 kalmıştı kaleci ile ve kalecinin %100 atılması gerekiyordu ama hakem atmadı kaleci bariz Cem'e girdi ve o sırada kalecinin gelidğini görmesine rağmen çalım atmayı denedi topun üzerinde de atlayabilirdi. Bu yüzden 13 verdim ama gerekirse 11-12'de olabilir

Jumping zaten 13'dü ben painte yapıştırırken 12 yaptım...

Artıları olaraksa izlediğim bir maçı vardı hangi maç olduğunu hatırlamıyorum. 7 gol atmıştı o maçta ve çoğunda nerede duracağını çok iyi bildiği için atabilmişti. Bunun dışında bitiriclik özelliği hiç acımıyor diyebilirim Ve maçtan kopmamaya gayret ediyor. Geriye gelip orta sahasına yardım ediyor...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Yani bu konuda yorum yapmadan one demo yu inceleyip yorum yapalim ya da oyun cikinca editore bakip yapariz. Ama Demo'da AMC accomplished SC natural. en sevdigi kulup Galatasaray. PPM olarak Places Shots. Finishing 12, Heading 13, Technique 13, Flair 15, Composre 13, Creativity 12, Off the ball 14, Jumping 14, Pace 12 girilmis oldugunu dusundugum degerler. Passing 14 ve Dribling 9 gozukuyo bnlar da girilmis olabilir digerlerii sanirim bos.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Cem Sultan yaklasik 7 aydir sahalarda yok kotu bi sakatlik gecirdi yoksa U-17 sampiyonasinda en buyuk kozlarimizdan birisi idi derbi macinda oyunucagini sanmiyorum hat da calismya dondumu emin degilim bile. neyse onceki mesajima bi goz atin.
    Kendisinin sakatlığı geçmek üzere 1-2 aya kadar geri dönecek diyorlar umarım aynı şekilde döner
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Anladım, kötü olmuş, geçmiş olsun.
    Kısmet değilmiş, sen takip ediyordun sanırım, Gs'da dikkat edilecek bir şey varsa bahsedebilirsin istersen.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ufak bi duzletme pasing 0 olarak girilmis sanirim
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bence derbi macinda ozellikle Emre Colak, Gokhan Ozturk, ve Semih Kaya'ya dikkat etmek lazim bi de Emrah Yollu'nun performansi sol bek de pek iyi degil stopperde daha basarili solak oldugu icin ve stopper bolugundan orada oynuyor. Emre Colak'in bu sene paf liginde 7 golu var sanirim 8 macda sadece 2 macta golu yok. Caner Oztel ve Berkin Arslan da gelecegi olabilicek oyuncular ozellikler Berkin 1992 takimin en genci cok yonlu offensive bir oyuncu. En son macta oyuna sonradan girip 2 gol atti ki attigi son golu 4 kisi calima dizdi sonuncu yere dusurdu penaltidan atti. Aslinda derbi macina sakliyorlar di ama mac berabere biticek gibi gozukunce 60 da oyuna alindi. Galatasaray'in resmi sitesinde medya kisminda ikinci video macin ozeti.
    Last edited by licentia : 04.Kasım.2008 at 00:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

beyler bu konun tamamını okumadım ama demodan gördüğüm kadarıyla görüşlerimi belirtmek istiyorum

Galatasaray takımını kim yapmışsa neredeyse hiç uğraşmamış 2 özellik değiştirip fm 2008 databasesini göndermiş güizaya 18 bitiricilik verenler(bundan sorumlu olanlar ispanyol araştırmacılarsa buna bişey diyemeyiz tabii)sadece şu haftaki maçları izleseler bu işi iyi yapmadıklarını anlamaları lazım zamanında kezman da böyle yapılırdı yani burda çıkan sonuç bu mu "avrupada yıldız olsun da türkiyede topa vuramasa da biz onun profilini yüksek yapalım".Ayrıca Baros da bence çok yetersiz olmuş tamam avrupada pek iyi günler geçirmemiş olabilir ama oyuncuların şu anki formlarına hiç mi bakılmıyor merak ediyorum.bir de şöyle birşey var.Arda turan en az lincoln kadar iyi oynuyor ama oyunda lincolnün profiline yakın bile değil.hem madem bu kadar az özelik veriosun oyunculara nie fiyatı yüksek(benim görüşüm bu)
    Kısacası Galatasaray a (hatta Türkiyeye) gerekli önem verilmemiş.Şu ana kadar dikkatimi çeken hakettiği profil verilen tek türk oyuncu semih

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Cem hafiften idmanlara başladı diye biliyorum ben.
    (/s)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by juanov View Post
    beyler bu konun tamamını okumadım ama demodan gördüğüm kadarıyla görüşlerimi belirtmek istiyorum

Galatasaray takımını kim yapmışsa neredeyse hiç uğraşmamış 2 özellik değiştirip fm 2008 databasesini göndermiş güizaya 18 bitiricilik verenler(bundan sorumlu olanlar ispanyol araştırmacılarsa buna bişey diyemeyiz tabii)sadece şu haftaki maçları izleseler bu işi iyi yapmadıklarını anlamaları lazım zamanında kezman da böyle yapılırdı yani burda çıkan sonuç bu mu "avrupada yıldız olsun da türkiyede topa vuramasa da biz onun profilini yüksek yapalım".Ayrıca Baros da bence çok yetersiz olmuş tamam avrupada pek iyi günler geçirmemiş olabilir ama oyuncuların şu anki formlarına hiç mi bakılmıyor merak ediyorum.bir de şöyle birşey var.Arda turan en az lincoln kadar iyi oynuyor ama oyunda lincolnün profiline yakın bile değil.hem madem bu kadar az özelik veriosun oyunculara nie fiyatı yüksek(benim görüşüm bu)
    Kısacası Galatasaray a (hatta Türkiyeye) gerekli önem verilmemiş.Şu ana kadar dikkatimi çeken hakettiği profil verilen tek türk oyuncu semih
    Form, oynana lig kalitesi, oyuncunun uyum sağlayamamış olması, henüz 9 hafta olması, takımın ileriye pas atamıyor olması, oyuncunun pas alamadığı için veya pres yapmasından dolayı çok yorularak uzun alan katettikten sonra top vuramaması vs..

Henüz 9 hafta oldu.

Eleştiremezsiniz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Galatasaray takımını kim yapmışsa neredeyse hiç uğraşmamış
    Biraz daha dikkatli karsilastirirsaniz gecen sene ile, ne kadar farkli oldugunu gorursunuz. En azindan bir Mehmet Topal'in profiline bakmak bile yetecektir. Ancak muthis gelismeler bekliyorsaniz, bu sadece cok cok buyuk supriz yapan oyuncular icin olursa olur. Mesela en buyuk degisiklik bu konuda Emre Gungor'de gorebilirsiniz. Yaptiklari benim icin cok cok buyuk bir surpizdi mesela gecen sezon.

Ayrıca Baros da bence çok yetersiz olmuş tamam avrupada pek iyi günler geçirmemiş olabilir ama oyuncuların şu anki formlarına hiç mi bakılmıyor merak ediyorum.bir de şöyle birşey var.
    Baros'un profilinde cok sorun yok bence. Muthis bir bitirici degil. Iyi vuruslar yapiyor zaman zaman ancak bu iyi vuruslarin cok surekliligi oldugunu soyleyemeyiz. Ozellikle kalecinin ustune nisanlama sorunu var biraz.

Su anki formu tabii Agustos ayinda gozlemledigimiz bir sey degildi. Zira veritabani Eylul ayinin ortasinda teslim edildi.

Arda turan en az lincoln kadar iyi oynuyor ama oyunda lincolnün profiline yakın bile değil.
    Su iyi oynamak tam olarak nedir biraz acabilirmisiniz?

Bir oyuncunun performansi tamamen teknik ozelliklerine mi bagli?

Mesela Arda'nin teknigi disinda ozellikle kararliliginin (determination) bir etkisi yok mu performansta?
    Last edited by perpetua : 04.Kasım.2008 at 07:20

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Flair'e kendi zevkim için verdim kabüldür

Konsantrasyon'u ise oyuna devamlı konsantre, topun nerede olduğu devamlı izlioyr ve ona göre yerini alıyor.

Topsuz Alan'ı şahsi gözlemlerime dayanarak nerede duracağını gayet iyi bildiği için o kadar verdim.

Kararlılık ise babası bilardocu olduğundan hesaplamayı en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ve maçın içinde bunu önceden karar vererek top ona geldiği zaman en iyi şekilde uygulamaya çalıştığını kendisi de bir röportajında söylemişti ...

Cesaret özelliği hakkında geçen sezonun son maçında şu ana kadar devam eden sakatlığının olduğu pozisyonu izlemiştim 1'e 1 kalmıştı kaleci ile ve kalecinin %100 atılması gerekiyordu ama hakem atmadı kaleci bariz Cem'e girdi ve o sırada kalecinin gelidğini görmesine rağmen çalım atmayı denedi topun üzerinde de atlayabilirdi. Bu yüzden 13 verdim ama gerekirse 11-12'de olabilir

Jumping zaten 13'dü ben painte yapıştırırken 12 yaptım...

Artıları olaraksa izlediğim bir maçı vardı hangi maç olduğunu hatırlamıyorum. 7 gol atmıştı o maçta ve çoğunda nerede duracağını çok iyi bildiği için atabilmişti. Bunun dışında bitiriclik özelliği hiç acımıyor diyebilirim Ve maçtan kopmamaya gayret ediyor. Geriye gelip orta sahasına yardım ediyor...

Kimse bu yazdığımı okumuyor mu?

Ayrıca Emre Çolak'a da dikkat gerekiyor çok teknik,yaratıcı ve pas özelliği yüksek bir oyuncu ancak çok ama çok güçsüz!

Semih Kaya'ya Heading 12 Top kapma 10 ve markaj 11 değerleri verilirse iyi olur diye düşünüyorum ayrıca jumpingde 11 olabilir...

Emrah Yollu hakkında geçen senede baya yazmıştım ama araştırmacı arkadaşlar sanırım okumadılar......
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ömer abi ben bişey sormak istiyorum. Ardanın Acceleration 14, agility 16 idi galiba 8.02de. Şimdi 2side 15 olmuş. Eğer dediğim doğruysa bu değişiklikleri neden yaptığını söyleyebilir misin? (yanlış olduğunu düşündüğümden değil gözlemlerini merak ediyorum) Bi de ardanın agility özelliği fiziksel özelliklerinden en ağır basanı değil mi?
    Ceviklik konusunda Arda'nin guclenmesi ile bence biraz dusus var. Normaldir, vucut guclendikce, kaslandikca ceviklik duser. Oyunda da bunun oldugunu goreceksiniz. Oyuncunun vucudu gelistikce cevikligi de dusecektir.

Hizlanma konusunda ise 14'un az oldugunu hissettim, ozellikle gecen sezonun ikinci yarisinda sampiyonluga giden maclarda rakiplerini ekarte ederken hizlanmasi beni sasirtti.

Birisinin dusmesi ile digerinin yukselmesi arasinda baglanti yok.

Cevikligi en one cikan fiziksel ozelligi mi, evet oyle. 15 ile de one cikiyor yeterince bence. Arda'nin hizlanmasini ise pek kullanmadigini dusunuyorum. Work rate'in 13 olmasinin nedeni de biraz bu.

Ornek olarak mesela Kazim'i muthis depar atarken pek goremeyiz, ama yavas bir oyuncu degil kesinlikle.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim de 1. bükreş maçında ve lig başında çok dikkatimi çekmişti hızlanma olayı. Geçen Ankaraspor maçında da Ankaranın genç sol beki 18 yaşında (adını unuttum) Arda'nın yanında yaşlı kaldı. 5 metre geriden gelip 10 metre içerisinde önüne geçti.
    Gözlerimi kırpıştırdım bu Arda mı yahu? Sabri olmasın diye baktım ama Ardaymış
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

ee abi diğer gençler
    Onlari da artik oyun cikinca gorursunuz...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Kimse bu yazdığımı okumuyor mu?

Ayrıca Emre Çolak'a da dikkat gerekiyor çok teknik,yaratıcı ve pas özelliği yüksek bir oyuncu ancak çok ama çok güçsüz!

Semih Kaya'ya Heading 12 Top kapma 10 ve markaj 11 değerleri verilirse iyi olur diye düşünüyorum ayrıca jumpingde 11 olabilir...

Emrah Yollu hakkında geçen senede baya yazmıştım ama araştırmacı arkadaşlar sanırım okumadılar......
    Sanirim benim yazdigim hic bi mesaji okumadin ve demoda Galatasaray'a hic goz atmadim. Bu topik'deki yazdiklarima bi goz atmani tavsiye ediyorum...

Bahsetigin oyuncularda goze batan ozelliklerin bi cogunu girmis Omer Abi ve verilen degerler de oldukca mantikli hak ettikleri degerler burada genc oyuncular hakkinda yazilanlari kendi izlenimleri ve fikirleri ile birlestirip yanistmisa benziyor. Cem hakkinda bi onceki mesajlarimdan birinde yazdim umarim goz atarsin mesela hatda Demo'ya bakip kendin de sahit olabilirsin. Cikarabildigim kadri ile Emre Colak icinde technique 16, dribbling 13, passing 13, flair 17, creativity 13, ve Pace 11 girilmis degerlere benziyor ki oldukca yerinde rakamlar. Bi de en sevdigi kulup Galatasaray sevdigi kisi Arda Turan cok yerinde tespitler tek ekslenmesi gereken AMR ve MR da accomplished simdilik bunlar yeterli.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    first touch 11, acceleration 15, crossing 13, agility 14, strength 3, tackling 1, gibi degerler de girilmis olabilir Emre Colak icin ama demo'dan emin olmak cok da kolay degil. Ha bide free kick taking ve long shots a 10 verilebilir ama CA izin vermiyorsa cok da uzerinde durmanin anlami yok.

Usteki mesajimda belirtiklerime ek olarak sanirim Cem'e Strength 9, stamina 9, acceleration 9, ve marking 1 verilmis. Sanirim su anki CA leri ile Cem ve Emre icin yapiliabilinicek en iyi profiller bunlar A takima cikip 100 CA civari olunca daha farkli profiller hazirlanabilir.
    Last edited by licentia : 04.Kasım.2008 at 08:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bir de bisey daha fark ettim gerci su anda Eskisehirspor'un futbolcusu ama Oguz Sabankay'i iki farkli hizlibaslangicta cift ayakli olarak gordum acaba tesadufen gerceklesmis bi durum mu diye merak ettim?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bu arada oyunda var mi yok mu bilmiyorum ama Harry Kewell'in kendi ozel fizyoterapisti var Les Gelis diye. kendisi hakkinda bazi haberler:

http://www.news.com.au/dailytelegrap...001023,00.html

http://blogs.sunherald.com.au/matthe...cond_comi.html

http://www.smh.com.au/news/football/...472833579.html

Bence oyuna yansitilmasi gerekir Galatasaray'a physio olarak eklenmeli ve Kewell ile aralarinda favoured personell iliskisi kurulmali sanirim 100 gibi deger dogru olur belli ki baglari bir kan bagindan farksiz ki Les Manchester'daki isini birakip Istanbul'a gelmis Kewell icin anladigim kadari ile kendisi de dunya capinda onde gelen bi fizyoterapist ki Liverpool vakti zamaninda kendisini ise almis Kewell ile aldigi basarili sonuclardan sonra. Hat da Kewell icin o kadar onemli bi ayrinti ki bu haberde Galatasaray'a imza atmasinin en buyuk etkenlerden birisinin Gelis'i de almaya kabul etmesi olarak gostemis Kewell:

http://au.fourfourtwo.com/news/82277...my-physio.aspx

Bunlara bakarsak Les Gelis icin Physiotherapy, man management, motivating, determination, ve level of discipline gibi ozelliklere yuksek rakamlar verilmesinde bi sakinca yok sanirim yani dunya'nin onde gelen fiyoterapistleri ile esit olmali zira Kewell hic te kolay sakatliklardan gecmedi ve bugun hala boyle uste duzey futbol oynuyorsa bu iste buyuk bi parmak var demektir. Mesela bakiyorum Bologna'daki Gianni Nanni efsanesi devam ediyor cok merak ediyorumn bu adam o kadar iyi mi diye ama Les Gelis'in cok buyuk bi kaniti var bence hic geri kalmamali. Nanni'nin Determination 20, Motivation 19, physiotherapy 20, man management 17, ve adaptability 14.
    Last edited by licentia : 04.Kasım.2008 at 09:25

Nesil
    2003

Bir de bisey daha fark ettim gerci su anda Eskisehirspor'un futbolcusu ama Oguz Sabankay'i iki farkli hizlibaslangicta cift ayakli olarak gordum acaba tesadufen gerceklesmis bi durum mu diye merak ettim?
    Tesaduf degil.

Nesil
    2003

Cikarabildigim kadri ile Emre Colak icinde technique 16, dribbling 13, passing 13, flair 17, creativity 13, ve Pace 11 girilmis degerlere benziyor ki oldukca yerinde rakamlar.

Bi de en sevdigi kulup Galatasaray sevdigi kisi Arda Turan cok yerinde tespitler tek ekslenmesi gereken AMR ve MR da accomplished simdilik bunlar yeterli.
    Onu da
    AMR icin 14 verdim zaten. MR icin de 12 (veritabani yollandiktan sonra yapmis olabilirim). Simdilik yeter, FM 2009'da pozisyon kazanma olayi biraz degisti zaten.

Usteki mesajimda belirtiklerime ek olarak sanirim Cem'e Strength 9, stamina 9, acceleration 9, ve marking 1 verilmis. Sanirim su anki CA leri ile Cem ve Emre icin yapiliabilinicek en iyi profiller bunlar A takima cikip 100 CA civari olunca daha farkli profiller hazirlanabilir.
    Hmm.. ozellikler veritabaninda biraz daha degisik. Ama onlari veritabani yollandiktan sonra yapmis olabilirim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ya kısacası bizi nasıl bi GS bekliyor ? Sanırım geçen yıla göre daha iyi bir GS ama sizlerden öğrenmek istiyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Ya kısacası bizi nasıl bi GS bekliyor ? Sanırım geçen yıla göre daha iyi bir GS ama sizlerden öğrenmek istiyorum
    Her ne kadar cok kisi, hic bir sey degismemis gibi yorumlar yapsa da esasinda cok sey degisti. Herhalde beklenen, butun oyuncularin ozelliklerinin 3-4'er puan yukselmesi idi.

Galatasaray hala basari kazanilmasi onemli zorluklarin asilmasini gerektiren bir takim.

Teknik oyuncularin fazlalasmasi ile, bu oyuncularin beraberinde gelen fiziksel zaafin asgari seviyeye indirilmesi gerekli. Sakatlanmaktan hoslanan yildizlar, iki mac ust uste ayni kadro ile cikmakta zorlanacaginiz donemlerin olmasi her ne kadar bazi FMcileri rahatsiz edecek olsa da bunlarin futbol'un bir parcasi oldugunu surekli gosteriyor bize gercek hayat ve Galatasaray.org resmi sitesinde yayinlanan saglik raporlari.

Yetistirilmesi gereken yetenekli ama ham gencler, hizli forvetlere karsi amator futbolcu gibi gorunen ama hava topu birakmayan Servet, Servet'in aciklarini hic soylenmeden kapatan Emre Gungor, defansin arkasina sarkip pozisyon bulan Baros, kanattan iceri gidrikten sonra yapilan ortayi guzel kontrol edip bitirici vurusu patlatan Kewell, oyuna hiz katan Lincoln, oyunu yavaslatan Ayhan, orta sahada her yere yetisen Mehmet Topal, beklenmedik hareketleri ile oyuna renk katan Arda, devamliligi ve soguk kanliligi ile sol kanadin degismezi olan Hakan Balta, geriden oyunu yoneten Meira, bos alan bulunca futbolcunun krali, rakip sag ayagi ile pas verecegi veya orta yapacagi bolgeyi kapatinca ne yapacagini sasiran Sabri, orta sahaya enerji katan Baris, beklenmedik goller muduru Umit Karan, butun ihtisami ile kel kafasini 3D motorunda gorup pas versene Hasan PAAAAAS diye bagiracagimiz Hasan Sas vs. vs.

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

geçen senede eleştiri yapmışdık ancak iyi bir Galatasaray vardı araştırmacılar güzel bir oyun sunmuşlardı bize ancak bu arda konusunu hala tam anlamıyla çözebilmiş değilim açıkcası...

Arda marsilyanın ara sokaklarında doğmuş cezayir göçmeni bir fransız olsaydı bence CA 180 PA 190 gibi değerleri olurdu diye düşünüyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sanirim benim yazdigim hic bi mesaji okumadin ve demoda Galatasaray'a hic goz atmadim. Bu topik'deki yazdiklarima bi goz atmani tavsiye ediyorum...

Bahsetigin oyuncularda goze batan ozelliklerin bi cogunu girmis Omer Abi ve verilen degerler de oldukca mantikli hak ettikleri degerler burada genc oyuncular hakkinda yazilanlari kendi izlenimleri ve fikirleri ile birlestirip yanistmisa benziyor. Cem hakkinda bi onceki mesajlarimdan birinde yazdim umarim goz atarsin mesela hatda Demo'ya bakip kendin de sahit olabilirsin. Cikarabildigim kadri ile Emre Colak icinde technique 16, dribbling 13, passing 13, flair 17, creativity 13, ve Pace 11 girilmis degerlere benziyor ki oldukca yerinde rakamlar. Bi de en sevdigi kulup Galatasaray sevdigi kisi Arda Turan cok yerinde tespitler tek ekslenmesi gereken AMR ve MR da accomplished simdilik bunlar yeterli.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    first touch 11, acceleration 15, crossing 13, agility 14, strength 3, tackling 1, gibi degerler de girilmis olabilir Emre Colak icin ama demo'dan emin olmak cok da kolay degil. Ha bide free kick taking ve long shots a 10 verilebilir ama CA izin vermiyorsa cok da uzerinde durmanin anlami yok.

Galatasaray'dan Emre'ye hiç göz atmadım doğrudur. Çünkü oyunu sadece 2 kere açabildim. Eğer dediğin gibiyse Ömer abi sana çok teşekkür ederim Cem için ise ilerki zamanlarda oluşturduğum profile yakın bir profil iyi olabilirdi diye düşünüyorum..
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    geçen senede eleştiri yapmışdık ancak iyi bir Galatasaray vardı araştırmacılar güzel bir oyun sunmuşlardı bize ancak bu arda konusunu hala tam anlamıyla çözebilmiş değilim açıkcası...

Arda marsilyanın ara sokaklarında doğmuş cezayir göçmeni bir fransız olsaydı bence CA 180 PA 190 gibi değerleri olurdu diye düşünüyorum...
    Arda'nin 180 CA, 190 PA gibi degerleri olsa buyuk ihtimalle Avrupa sampiyonasinda son dakika gollerine kalmadan Arda'nin onderliginde finale cikmistik. Ispanya'yi cok zor gecerdik ama...

Tabii sonrasinda Arda'ya degil 10-15 milyon, 70-80 milyon Euro'luk teklifler yapilirdi, Arda Turk futbol tarihinin en pahali oyuncusu ve en cok para kazanan oyuncusu olurdu.

Devaminda yeni takiminda Sampiyonlar ligini kasip kavuruyor olurdu..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi milan barosta 8.02 den sonra buraya gelirken bir düşürülme oldu mu. Yani şu an için CA ve PAsı nedir? Merak ettiğim ilk husus bu.

Şimdi adam GSyi kendisi için yeni bir başlangıç olarak görüyor ve maçlarda hırsını isteğini gösteriyor. Finishingi falan belki bundan çok yükseltilmez ama genel olarak sen de yazmışsın, holosko ligde 10-25 gol atabilirken baros 10 golü geçemiyor diye.

Tmm şu anki performansı belki beklenemezdi ama kalite olarak barosun oynadığı ligler olsun, milli takımdaki başarısı olsun holoskodan genel olarak daha iyi olması beklenebilir. Özellikle son maçlarda sırtı dönük top alarak rakiplerini hızıyla ekarte etmesi, 2 defans oyuncusunu kendisine çekerek arkadaki 3lüye açık alanlar bırakması ve en öenmlisi mücadele isteği göze çarpıyor. Ama denge konusunda bazen bu topları alırken bazen çok kolay toplarda dengesini kaybederek yere düştüğünü gözlemlemek de mümkün.

Bunlara artı olarak Şu an için sonradan gelerek 9 golle olması lazım GS deki en golcü oyuncu olması, ligde de 5 golün yanında 3 ya da 4 asistinin olması bu yıl şu ana kadar başarılı olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum.

Son olarak tekrar ediyorum profilini siz hazırlamamışta olsanız, ve tabi gözlemlerinizi de başka maçlarla arttırarak ileriki versiyonda bundan daha iyi bir Baros görmemiz mümkün müdür? Bu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum açıkçası..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Her ne kadar cok kisi, hic bir sey degismemis gibi yorumlar yapsa da esasinda cok sey degisti. Herhalde beklenen, butun oyuncularin ozelliklerinin 3-4'er puan yukselmesi idi.

Galatasaray hala basari kazanilmasi onemli zorluklarin asilmasini gerektiren bir takim.

Teknik oyuncularin fazlalasmasi ile, bu oyuncularin beraberinde gelen fiziksel zaafin asgari seviyeye indirilmesi gerekli. Sakatlanmaktan hoslanan yildizlar, iki mac ust uste ayni kadro ile cikmakta zorlanacaginiz donemlerin olmasi her ne kadar bazi FMcileri rahatsiz edecek olsa da bunlarin futbol'un bir parcasi oldugunu surekli gosteriyor bize gercek hayat ve Galatasaray.org resmi sitesinde yayinlanan saglik raporlari.

Yetistirilmesi gereken yetenekli ama ham gencler, hizli forvetlere karsi amator futbolcu gibi gorunen ama hava topu birakmayan Servet, Servet'in aciklarini hic soylenmeden kapatan Emre Gungor, defansin arkasina sarkip pozisyon bulan Baros, kanattan iceri gidrikten sonra yapilan ortayi guzel kontrol edip bitirici vurusu patlatan Kewell, oyuna hiz katan Lincoln, oyunu yavaslatan Ayhan, orta sahada her yere yetisen Mehmet Topal, beklenmedik hareketleri ile oyuna renk katan Arda, devamliligi ve soguk kanliligi ile sol kanadin degismezi olan Hakan Balta, geriden oyunu yoneten Meira, bos alan bulunca futbolcunun krali, rakip sag ayagi ile pas verecegi veya orta yapacagi bolgeyi kapatinca ne yapacagini sasiran Sabri, orta sahaya enerji katan Baris, beklenmedik goller muduru Umit Karan, butun ihtisami ile kel kafasini 3D motorunda gorup pas versene Hasan PAAAAAS diye bagiracagimiz Hasan Sas vs. vs.
    Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık kim nederse desin GS geçen yıla göre daha iyi hatta geçen yılkı avrupa daki hezimete göre çok başarılı bi kadro yapmışsın GS ile bu FM 09 geçen yıla göre daha zorluk çekmiyecfeim bi oyun olıcak sanırım...

Bi sorum daha olcak, Lincoln FM 08 deki gibi her maç sarı ve ya kırımızı kart görüyormu ?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Galatasaray'a kontratli Harry Kewell'in ozel fizyoterapisti Les Gelis hakkinda yorum yapmadiniz merak ettim acaba bu konuda ne dusunuyorsunuz?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık kim nederse desin GS geçen yıla göre daha iyi hatta geçen yılkı avrupa daki hezimete göre çok başarılı bi kadro yapmışsın GS ile bu FM 09 geçen yıla göre daha zorluk çekmiyecfeim bi oyun olıcak sanırım...

Bi sorum daha olcak, Lincoln FM 08 deki gibi her maç sarı ve ya kırımızı kart görüyormu ?
    Hangi surumde Lincoln ile bu problemi yasadim? Cunku orijinal data da Almanya'dan gelen Lincoln'nun dirtiness (kirlilik/cirkeflik) 19 idi ama son yamada bu dusurulmustu.
    Last edited by licentia : 04.Kasım.2008 at 19:17 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arda'nin 180 CA, 190 PA gibi degerleri olsa buyuk ihtimalle Avrupa sampiyonasinda son dakika gollerine kalmadan Arda'nin onderliginde finale cikmistik. Ispanya'yi cok zor gecerdik ama...

Tabii sonrasinda Arda'ya degil 10-15 milyon, 70-80 milyon Euro'luk teklifler yapilirdi, Arda Turk futbol tarihinin en pahali oyuncusu ve en cok para kazanan oyuncusu olurdu.

Devaminda yeni takiminda Sampiyonlar ligini kasip kavuruyor olurdu..
    peki C.Ronaldo'lu portekiz Avrupa Şampiyonasında çeyrek finali neden aşamadı?...
    kaldıki biz yarı final oynadık portekizden yukardayız yani...
    Arda'nın oynamadığı Almanya maçında elendik diye hatırlıyorum ben...
    Robinho Man.City'e ne kadara transfer oldu?...
    Tottili Roma ne zaman Şampiyonlar Ligini kasup kavurabildi?...
    hadi şampiyonlar ligini geçtim Ribery'li Bayern Munich geçen sezon UEFA'da final bile oynayamadı...

benim bahsettiğim durum çok farklı bir şey...
    Millet olarak aynı durumdayız ben burda araştırmacıları eleştirmiyorum...

"Yahu bizim topçulardan o kadar iyisi çıkmaz kardeşim" mantığı...
    tıpkı
    "Bu sene kupada final oynamak istiyoruz"
    demek gibi...
    kupa hiçbir zaman hedef değil final hedef olur yıllardır...
    aynı şey Arda konusundada söz konusu...
    "evet iyi oyuncu AMA..."
    her zaman bir ama mevcut yani...

yine iddia ediyorum Arda marsilyada doğmuş cezayir asıllı Fransız olsa bugün Fransa basını Ribery-Arda-Benzama üçlüsünün resmini basıp Dünya Kupasını yürüyerek alırız diye manşet atardı...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

peki C.Ronaldo'lu portekiz Avrupa Şampiyonasında çeyrek finali neden aşamadı?...
    hadi şampiyonlar ligini geçtim Ribery'li Bayern Munich geçen sezon UEFA'da final bile oynayamadı...

tıpkı
    demek gibi...
    "evet iyi oyuncu AMA..."

yine iddia ediyorum Arda marsilyada doğmuş cezayir asıllı Fransız olsa bugün Fransa basını Ribery-Arda-Benzama üçlüsünün resmini basıp Dünya Kupasını yürüyerek alırız diye manşet atardı...

Sende haklısın ne diyim... Adamlar kendilerine güvenip Saivet daha 15 yaşındayken bastırdılar 190 PA yı ama biz Arda ya 170 PA verip hala kararsız bi şekilde konuşuyoruz...

Nesil
    2003

Ronaldo'nun yaninda acaba bizim oyuncular kadar savasan, canla basla mucadele eden oyuncular varmiydi?

Turnuvada Portekiz'den yukarida olabiliriz ama Estonya'ya ve Belcika'ya karsi neler yaptigimiz da ortada. Fatih Terim'i veya rakip takimin oyuncularini bu konuda suclamak isin en kolayi.

Robinho ne kadara transfer oldu hatirlamiyorum.. cok da onemli degil acikcasi. Robinho'nun hizi Arda'da olsa, Arda'yi yapalim 180 CA.

Totti mi? Italya'da 5 defa yilin oyuncusu olmus, Avrupa Altin ayakkabisini kazanmis, Roma'yi 17 sene sonra ve tarihinde ucuncu defa sampiyon yapmis, dunya kupasi, avrupa sampiyonasi kazanmis bir oyuncudan bahsediyorsunuz. Totti'ye 21 yasinda 180 CA verilsin diye birisi tuttursa, hop dedik cevabini da alirdi, hic merak etmeyin.

Yoo aksine. Arda'nin su anda bu topraklardan cikmis en iyi futbolcu olma yolunda hizla ilerliyen bir durumu var. Ama alt yapida ne kadar verirsen, ustte de o kadar olur..

Arda bugun daha hizli, daha yapili bir oyuncu olsa neden cok daha yuksek degerler almasin. Kaka, Messi, Ronaldo, Robinho.. bunlar hep muthis hizli ve ayni zamanda teknik oyuncular. Gerrard, Ibrahimovic, Torres hic de yabana atilmayacak gucte ve oldukca hizli oyuncular. Tabii teknikleri de yok degil.

Bilmem Ronaldo'nun (simdi sisman olan) gencligini hatirlarmisiniz? Cok ustun teknigi ile beraber, rakiplerin attiklari omuzlarin dengesini bozamadigi Ronaldo dunya futbolunu kasip kavurdu. Hala o teknik ozellikleri var ama hizini kaybedince ayni kalite seviyesini koruyabildi mi? Hala o muthis, hic bir sekilde yere devrilmeyen dengesi var mi?

Pele'ye kadar geri gidelim. Onun gibi kasli, onun gibi dengeli, onun gibi hizli ve onun gibi teknik cok az oyuncu geldi dunyaya. Alex o kadar gole ve asiste ragmen neden hic buyuk liglerde oynayamadi? Fizigi olmadigi icin degil mi?

tıpkı
    demek gibi...
    "evet iyi oyuncu AMA..."

Dogru olurdu. Cunku genc yasta yetenegi kesfedildikten sonra cok ciddi bir fiziksel gelisim programina tabii tutulur. Clairefontaine'de iki yil surekli olarak eksiklerinin giderilmesi icin ozel kisisel antrenman yaptirilirdi. Sonra da Arsene Wenger kapar, 17 yasinda Galatasaray'a karsi Sampiyonlar Liginde oynatirdi.

Arda da bir Messi kadar hizli, bir Tevez kadar guclu ve dengeli olurdu mevcut teknik ozelliklerinin yaninda. Siz de yutkunurdunuz, bizden neden boyle adam cikmiyor hic diye merak ederdiniz. Gunun modasi muthis yetenek Cafer'in en azindan Arda kadar iyi olabilecegini, o potansiyelin verilmesi gerektigini savunurdunuz.

Bu arada Cafercan'in fiziginin gelismesini hala bekliyoruz. Bari 2014 dunya kupasina yetisse de Arda ile beraber oynarken izlesek...
    Last edited by perpetua : 04.Kasım.2008 at 21:11

Sayfa 4 / 50 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri