3-2-1-2-2 sarar
4-4-2 diye düşünüyorum bu oyunda tek forvet aldığı topu rakibe kaptırıyor beceremiyor elinde tutmayı 4-4-2 olmasa bile çift forvetli her hangi bi taktik favori olabilir
en ideali bu bence
Dünya futbolu ne kadar değişio ve ön liberolar ne kadar önemli yaw hayret valla . Ben 4-4-2 diamond'ı bi denicem bi de
fenerbahçe ile 4-1-1-3-1 taktiği ile oynıyorum ve guiza her mac gol atıyor tek forvet oynamasına karsın bol gollu bir mac cıkartıyorum hep man unt ve roma gibi takımları yendim. birde gökhan inler'i transfer edin arkadaslar uzaktan sut cektirin bende paso orta saha civarı gol atıyor![]()
En güzel taktik klasik 4-4-2. Orta sahanın göbekleri fabregas, gerrard, essien, tarzı adamlar yani çift yönlü adamlar olsun. Kanatlar da dayanıklılığı olan ve defansif anlamda özelliği olan adamlar olsun. Bakın bakalım takıma top oynatıyomusunuz![]()
fenerbahceyle ole bi kadro kurarsan haber ver arkadaşım hehetakım dokuluyor zor kurtarıoz
![]()
http://www.uploadyeri.com/472527
bu taktik çok süper bir taktik al takıma direk uygula DMC'Yi playmaker olarak seç, Gerisine hiç ama hiç karışmaMC'lerin long shotları iyi olsun AMC'de kaliteli olsun takım her maç fark atar
kesinlikle ama kesinlike hiç bir şeyiyle oynama
korner hariç
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
bende fabregas gerard essien tarzı adamlardan 5 tane olsun ben 2 defanslı taktikle bile her takımı deviririm senin dediğin biraz uçuk olmuş arkadasım kararına saygım var fakat o oyuncuları almak orta seviye(turkcell süper lig) takımlarıyla zor zaten fenerbahcenin bile basladıgında 8 mn bütcesi oluyor.
Bu arada ben sabah taktik arıyordum suanda elimde 4-4-2 müthiş bi taktiğim var taktikle hiç yenilmedim en büyük başarımsa atletico madrid i evimde 1-0 deplasmanda 2-1 le geçtim ve ful atak bi takım olarak oynadım ama denedikçe eksilerini artılarını tamamladıkça taktik bölümü de açılınca paylasmayı düşünüyorum arkadaslar herkes iyi oyunLar
Slm arkadaşlar lyonla 2. sezonumdayım. Geçen yıl 2. bitirdim. Şamp. liginde 2.turda elendim arsenala. Bu sezon çok daha kaliteli futbolcular aldım. Taktik olarak 4-1-3-2 kullandım hep ama o kadar iyi futbolcularım olmasına rağmen takımdan hiç memnun değilim.Maçları zor kazanıyom, olmadık takımlara yeniliyom.Sorunun taktikten kaynaklandığı düşünüyorum. Şimdi aşağı kadromu yazcam. Taktik konusunda ayrıntılı bir biçimde yardımcı olursanız çok sevinirim.
GK: OScar Ustari, Hugo Lloris
Defenders: O'Shea, Lugano, Nelson Rivas, Paulo Ferreira, Antony Vanden Borre, Razvan Rat, Barzagli, Belleti, Gökhan Gönül
Midfielders: Pavel Pardo, Angelo Polombo, De Guzman, Juninho, Nihat Kahveci, Arshavin, Giovani Dos Santos, Diego(Werder Bremenden), Van der Vaaart, Anthony Mounier, Sivok
Attackers: Fred, Frei, Dagoberto, Liedson, Jan Vennegoer of Hesselink, Frederic Piquionne
Görüşlerinizi bekliyorum
Merhaba Beyler ben Beşiktaşı yönetiyorum ve galatasaray ve manchester city gibi takımlara karşı bir taktik arıyorum anadolu takımlarına karşı sorun yaşamıyorum onlara göre bir taktiğim var ama manchester cityle uefada gruptan çıktıktan sonra eşleştim büyük şansızlık ancak ben yinede şansımı denemek istiyorum öenerebileceğiniz bir taktik varmı linkiyle birlikte koyarsanız sevinirim yada resim ile
------ST----ST-------
----|------AMC--------- |
--LMF------CMF-----RMF--
---------DMF----------
------DC--DC--DC----
-----------GK----------
işte arkadaşlar benim taktik galatasarayda bunu toplu atak sistemiyle direk paslar ve geniş alanda oynatıyorum defans çizgisi derin oyun kurucu lincoln gerçekten takıma çok yarıyo herkese tavsiye ederim...
Bana göre FM2009 da ofansif taktikler başarılı olacak benim oyun anlayışım en iyi savunma saldırıdır felsefesi üzerineydi cm 03/04 ten beri bunu yansıtırım ve hep tutar zaten EURO 2008de de ofansif oynayarakda şampiyon olunabileceği yansıtıldı oysa EURO 2004 te defans yaparak şampiyon olunmuştu (EURO 2004 Yunanistan --- EURO 2008 İspanya)
Orada Fyssas sol açık gibi oynuyordu, defans Fyssas sürekli ileride olduğu için sola kayıyordu.Seitaridis stopere kayıyordu, hem sağ bek hem de stoper gibi inanılmaz oynadı.
O yüzden orta sahada bir kişi fazla oynadılar, müthiş pres yaptılar.
Vryzas sağda, Giannakopoulos solda 4-3-3 ün kanatları gibi oynadılar, Charisteas ile beraber üçlü forvet gibiydiler.
Bu yüzden hep kontra çıktı Yunanistan, Katsuranis, Zagorakis, Basinas göbekta alan daraltıp pas yaptılar.
Senin taktiğinden çok farklı yani.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
4-1-3-2 oynuyorum CL'yi aldım Fenerbahçe ile.
kim nederse desin valla rakibe göre deyisiyor![]()
Valla ben çok sıkıntılıyım, 2008' deki taktiğimi uygulamak istiyorum, 2 taktiğim var, ama ikisi de olmuyor. Sorun Oklardan kaynaklanıyor. Sadece belli yönlere gidiyor. Örnek 2008;
Böyle olsaydı benim taktiğim iyi iş yapacaktı yine ama olmuyor işte.
Editorün nasıl kullanıldığını bilmem.
Alt yapıdan çıkıpta ilk 11'de oynattığım oyuncuları bilmeniz mümkün olmayacağından; bilindik oyuncularımdan oluşturduğum klasiğe yakın olan kadrom.
------------------Volkan-----------------
Gökhan--Henrique--Lugano--Vederson
-----------------Ramires------------------
------Hamit---Santana---Mata-----
-------------Gignac--Semih-----------
Inter'in kullanması gereken taktik nedir? Takım çok kötü![]()
Kabahati takımda değil başka yerlerde aramak lazım.İnter'e kötü denir mi yahu. 4-4-2'ye diz adamları onlar oynuyor zaten
![]()
geçen bi hazırlık macı aptık 2009da alışma için müyhiş bi kadro var ınterde defansı sakat oluyor oun başnda ama karıyerde orun olmaz o pek beckler ortasaha forvet super ya
bence AMC(ler)'in destekledigi on liberolarin pres yaptigi, beklerinde forvete destek verdigi tek forvetli sistemler on planda olacak diye dusunuyorum.
kesinlikle 4-3-3 diyorum. yani
dr-dc-dc-dl
mc-(ileri oklu)mc-mc
fc-fc-fc
pas odağınız mixed yalnız ortasadaki üçlünüzün pas odağı biraz daha uzun amaç ise topu bir an önce ilerideki kalabalık forvet hattına atarak (ki ilerideki üçlünün solda ve ortada olanına hold up ball diyorum) ortasaha ve beklerimiz ile oyunu rakip takımın sahasına yığmak.forvetler mümkün oldugunca uzun olmalı ve off the ball jumping leri de iyi olmalı.
defansif olarak pussh up yaptığınız da dclerinizin markingi ve pace i iyi ise arkanıza yaslanıp güzel maçların keyfini çıkartmak size kalıyor.
(not:multiplayer oyunda bir dostumla benim taktik ile the role theoryi çarpıştırdık ve 5 maçın sonucu 'master-shout 4 the role theory 1) işte budur.
bir multiplayer oyunda benim taktiğim ve arkadaşımın kullandığı the role theory taktiğini karşılaştırdık denk takımlarla 5 maçın 4 ünü aldım.
taktiğim dr-dc-dc-dl
mc-mc-mc
fc-fc-fc
7 yıldır FM ve CM oynuyorum bu oyunlarda cok büyük tecrübem vardır. Siz şimdi konuşuyorsuz şu taktik bu taktik diye ama yanlış. En iyi taktik kurma yöntemini size anlatıyım.
1. Bol bol hazırlık maçı yapın takımı gözlemleyin
2. Erken transfer yapmayın
3. Bir çok taktik deneyin hangisi daha iyi olur ona göre bir taktik oluşturmaya çalışın
4. Takımdaki eksikleri boşlukları en iyi siz bilirsiniz ve siz kapaltabilirsiniz
5. Oyunda gördüğünüz oyuncularda gördüğünüz aksaklıklara göre taktiğinizi oluşuturuz.
6. Taktiğinizi kurduktan sonra nerede yetersiz oyuncu varsa o zaman oralara transfer yapınız.
7. Her maça aynı taktikle çıkmayın. (Aynı diziliş değil aynı tatkikle çıkmayın)