Sayfa 4 / 5 İlkİlk ... 2345 SonSon
91 ile 120 arası toplam 130 sonuç

Konu: Forvetlerin gol atamama sorunu?

arkadaşlar gs ile 4-4-2 atak oynuyorum ama full attack defans önde fmde gol yememek mümkün diil yediğinden fazlasını atıcan mecbur!!!cardozonun yanına kimi aldıysam tutmadı huntelaar bile heba oldu ama adam 45 gol ortalamayla oynuoo vede müthiş frikik atıo,penaltı hiç kaçırmıo!!hiçbizaman korkak oynamayın attack oynatın ben böyle deplasmanda çok maç aldım barça ve juveye karşı bide!!bide kalecin iyi olucak ne olursa olsun!!!bide arkadaşın dediği gibi bir pivot striker ile fc oynatın bi hızlı bi yavaş yane!!hade kolay gelsin...

oyunda galatasarayın forvetleri kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir.Bence hiçbiri ne uzun forvet ne de kısa forvet tanımına uymuyor.Fb de bu iki tanıma uymayan semih diye bi cengaver var ama semihin de off the ball , compusure , determination gibi mental özellikleri çok iyi maç basına 1 gol ortalamasını rahat yakalayabiliyorum bu arada preffered moves lar da cok önemli bence

prdn baska forvetler denemıssın onlar da olmamıs yenı gordum taktigini bilmedigim için pek yorum yapamayacagım

guiza ilk sene berbattı bende :/ 50 maç 28 gol/ Süperligde 16 golle g.Ünalla gol krallığını paylaştılar ama yetmiyo.Nede çünkü adam üst üste 23 maç gol atamadı :S ??? Sezon sonu barça arsenal juve. fln ilgi gösteriyo laurito yu alıp satıcam büyük ihtimal..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Gol atamıyorum, ya siz ?

Arkadaşlar şuan Bordeaux ile oynuyorum. İlk sezonumda binbir güçlükle aldığım Oscar Cardozo gol atamıyor. Fransa süper kupa finalinde O.Lyon'a karşı oynadım. Bitiriciliği 7 olan Toulalan 2 gol atarken bitiriciliği 17 olan Oscar Cardozo bomboş kaleye 3 net pozisyonu harcadı. Lloris'in kalesinde devleşip kurtardıkları da cabası. Artık bıkmak üzereyim. Yakında sinirimden bilgisayarı parçalayacağım, kendimi zor tutuyorum. Bu sorun sizde de var mı yoksa ben mi anormalim ?

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Cardozo'yu bosver Bellionla oyna role theroy 1-2-3 ile sov ya

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Oyuncuya birebir komutlar verirsen rahatlıkla golünüde atar,asistte yapar.Oyuncunun atmamasının sebeblerinde çok şey yatıyor.Zihinsel özellikler bunlara en önemli faktör.Target Man gibi özellikleri aktif ederek gol atmısını sağlayabilirsin..

Kendimden örnek vereyim;

Boca'yı yönetiyorum,Palacio ile Palermo ikilisi var forvet hattımda,oyunu ilk açtığımda taktik falan yapmadan girmiştim,gol atamıyorlardı,güzel oynuyorduk ama atamıyorlardı.Birebir komutları sağladım 2'side hem gol hemde asist yapıyorlar..

Bunlara dikkat etmek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nerdeyse bütün taktikleri, her türlü komutu denedim ama yok, gol atamıyorum. Bıktım artık bu oyundan, yapımcıları bu oyunu resmen oynayanları delirtmek için yapmış...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Cardozo bendede sorunlu. Tek golü var o da frikikten o adam gerçekten attımı sağlam atıyor atamadımı atamıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyundaki maç motoru oyuncuların özelliklerine göre yazılmamış, buna eminim. Çünkü hiç kaçırmaz diyebileceğiniz adamlar bomboş kaleye atamıyor. Ayrıca uzun şutu 10un üzerinde olmayan adamlar size maçlarda 25-30 metreden gol atabiliyor. Hem de bazen 1 kere değil 2-3 defa. Bu yüzden bu oyuna karşı aşırı bi nefret oluşmaya başladı bende

bende gol sorunu olmuyor genelde ama istisnalar oluyor tabi Lloris vs fenerbahçe ss i buyrun
    Last edited by MSTH : 25.Ocak.2009 at 13:15

Nesil
    2007
    Yer
    Sefaköy Merkez

Oscar Cardozo bende döktürüyor kardeş..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

cardozo'yu iyi kullanmanız lazım onu tek oynatın

Ben de Fenerbahçe'yi yönetiyorum, forumda ki total dominasyon taktiğini kullanıyorum. İlk başta Semih ve Güiza'yı ilerde kullanıyordum fakat Güiza'nın gerçekte olduğu gibi oynadığını görünce hemen Edu'yu satıp Cardozo'yu aldım. Cardozo ile birlikte Semih'i kullanıyorum şimdi hem Semih hem cardozo gol krallığında yarışıyo. Bence çok faydalı bir oyuncu Cardozo hem asist yapıyor hem de gol atıyor.

Ben de Güiza vasatı aşamıyo ama onun yerine kimi alsam sıralıyo golleri. Anlamıyorum yani artık şans vermemeye başladım. Cardozo 6( 1 ) maç 6 gol ,Semih 12( 2 ) maç 7 gol, Deivid 4( 4 ) maç 4 gol, Güiza 7( 6 ) 2 gol
    Neden böyle oluyor anlamıyorum.

Not: Taktiğim Total Dominasyon.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default FM 2009'da gördüğümüz hatalar

evet arkadaşlar böyle bir konu açma gereğini duydum çünkü bu oyunu ilk çıktığından beri orjinal olarak alıp oynarım ve her sefereinde bana büyük bir keyif verirdi taki fm 2009 la tanışana kadar
    oynadığım her seride büyük başarılar elde ettim tabi arada sırada başarısız sezonlarda geçirmedim değil
    ne yaptım ne ettiysem bir türlü gol sorununa çözüm bulamadım olmuyor olmuyor olmuyor nadiren yeniyorum oda 1-0 gerisi berabere veya mağlup
    çok takım denedim şu anki takımım kayseri kadromun güzel olduğuna inanıyorum ve hayatımda hiç bir fm serisinden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum benim ile aynı sorunları yaşamış arkadaşların cevaplarını merak ettiğim için açtım bu konuyu çözüme ulaşmış biri varmı merak ediyorum ve elvada fm 2009 yaşasın 2008
    NOT:bu oyunu yüklediğimden beri 4 tane mous değiştirdim mousu sinirden ben kırıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Hocam, hatasız hiç bir şeyyoktur..

Birazda sorunu kendinizde arayın takım konuşmalarıydı, idman programıydı takıma yaptığınız ek transferlerdi bunları tam anlamıyla yapıyormusunuz?

Taktiği takıma oturttunuz mu acaba birde böyle sorunlar var..

bu benimde başıma geldi, gelmedi değil lig başından 29. haftaya kadar 1. olarak devam ettirdim, 1 mağlubiyet aldım sonrası eyvah, alınan mağlubiyetlerde takıma karşı konuşmalarınızda önemlidir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Daha dün akşam valencia takımından kovuldum.Bu fm tarihinde benim gibi biri için hazmedilemez bişeydir.
    Ki geçen sene valencia takımını şampiyon yapmıştım..
    Çok sinirlendim..Bağırdım çağırdım..O kadar antraman o kadar taktik denemesi..o kadar koç seçimi o kadar transfer..genç yeteneklerin kiralanıp ilerde faydalı olması için çabalarım..Hepsi bir anda silinmişti ..
    Ki , bi gün işi bile asmıştım (malum bir ay sonra askerim)

Bilgisayarı kapatıp yattım..gece 02:00 civarı..
    Yataktan kalktım ve bilgisayarı açtım.O an tamamiyle şuursuzca bir hareket olsa da az önce küfürler yağdırdığım fm oyununun simgesine tıkladım ve "new game" dedim..İngiltere ligini seçtim.
    zapata ve yakubu transfer ettim.transfer , koç seçimi antraman ve taktik yarattım.Akşam gelince lige başlayacağım..
    Bunu neden anlattım ?
    çünkü , için yaşasın fm 08 dese de , aklının bi köşesinde fm 09 var..Ve hep olacak..Başarısız olup yılmak bizlere göre değil

Hadi .. yeni takım , başarılı olana kadar !

Hatalar olduğu doğru fakat direk oyuna etki edecek hatalar olduğunu sanmıyorum. Oyun her yıl daha da zorlaştırılıyor. Geçen yıl gol kralı olan oyuncum bu sene sahada yürüyor, ne yapsam fayda etmiyor.(gaz vermekten hakarete kadar her yolu denedim, ısrarla ilk 11 e koydum) Demek istediğim oyun zorlaşmakta ve önceki versiyonlarda bizi başarıya ulaştıran secenekler yetersiz kalmakta. O yüzden devamlı yeni şeyler düşünmek gerektiğini düşünüyorum.

Oyun hakkaten zorlaştırılmış ve gerçeğe birebir uydurulmuş.Bende taktik tutturamıyorum mesela.Mükemmel bir takım yaptım ama ne yapsam olmuyor.İlk on hafta namağlup lider oluyorum.sonra bir yenilgi veya beraberlikten sonra taktik işlememeye başlıyor.yeni taktikler deniyorum.yine olmuyor.ondan sonra liderliği GS 'ye bir kaptırıyorum bir daha yetişebilirsen yetiş.İkinci sezonum ama dah şampiyon olamadım.kovarlar bu gidişle.son dört maç kaldı Gs ile aramdaki fark 9 puan.Gs oyunda çok güçlü.yenemiyorum ne ligde nede kupada.Ama türkçe yama çıktığında eminimki oyuna daha iyi hakim oluruz.çünkü birçok yeniliği daha kullanamıyorum.Herşeye rağmen vazgeçilmez.Devamm.

Nesil
    2009
    Yer
    Football Manager 09

Bnm taktigim

Özgür Çek Edu Lêo Gokhan Gonul
    Carioca
    Mehmet Ekici Özer Hurmacı
    Arshavin
    Kerzhakov Neymar

Alex , Carlos yaslandıgı ıcın kadro dısında bekletıyorum yonetıme katılmayı fılan ıstıyorlar beklıyoruz bakalım

Gol atma sorununa gelınce bende pek yok barça yı fılan bıle devırıyorum ılk senemde gruptan 3. cıktım belkı balına belkı taktık sayesınde Sukru Saracoglunda UEFA kupasını kaldırdım .
    2.senede sampıyonlar lıgınde ceyrek finalde elendım .
    Sonra Guiza Colin Deivid ... satıp yerlerine Neymar, Leo , Arshavin , Kerzhakov ' u aldım.
    Cogu macta galibiyet alıyorum.

bobo diyorum başka bişey demiorum

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bence bu oyunda bu gol sorunu hata yani oyun hatalı ben yıllardır oynarım en uyuz olduğum 2009 oldu ne yapıp ettiysem gol sorunu çözülmedi

Gol sorunu değilde bence taktik sorunu var bu oyunda.Takım bir türlü toparlanamadı.En basit takımlara karşı bile çok fazla pozisyon veriyorum.Bütün taktikleri denedim.Kendi yaptığım taktikleri de.Bir kaç maç süper oynuyor takım.bolca gol de atıyorum.Fakat sonra birden bire herşey altüst oluyor.Ne gol atabiliyorum nede maç kazanabiliyorum.Beşiktaş ile şu anda 2 galibiyet,3 beraberlik ve 5 yenilgi ile 13.sıradayım.Kesin kovulurum.

ve en sonunda kovuldum.Gol atamıyor forvetler ya.Forvette Nilmar ve Kerzhakov ikilisi vardı.Adamlarda tık yok.Ne biçim iş ya

4-4-2 değilde 4-1-2-1-2 oynayın daha çok gol atarsınız.
    4-4-2 de forvetler çok top alamıyor.
    Ben tek forvetle oynadığım zaman bile en az 1 gol atıyor Makukula. Target Men yapın forveti çok işe yarıyor...
    Bitiriciliği 11 Milan Baros bile 30 Maçta 20 gol attı siz düşünün. Taktiğimi isteyen ÖM atsın

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ya Burada Bu Sorundan şikayetçi çok Arkadaşimiz Var Ama Bu Sorunu Aşabilmiş Arkadaş Varmi Varsa Bi El Atsin Bu Olaya Lütfen
    Burada Hepimiz Yardim Bekliyoruz

Çözüm falan yok arkadaşlar bu oyun saçmalıklarla dolu.Her yıl oyunu zorlaştıralım derken dahada beter ediyorlar.Gerçekcilik her oyunda önemli ama ne olursa olsun sonuçta bu bir oyun.İnsanlar bu oyunu zevk olsun diye eğlenmek için başarılı olmak için oynuyorlar.Zorlukla falan bunun hiçbir alakası yok.Bu oyun zorda bizde hayatımızda FM oynamadık.Bu kadar saçmalığı bir aranda sonunda gördük.Bu mentaliteyle devam ederlerse en sonunda 2010 herkes isyan bayrağını çekecek... 7 yıldır bu oyunu oynuyorum eskiden bir yazımı ayırırdım bir saveim için şimdi oyunu alalı 2 ay oldu 20 takım değiştirdim...

zorlaşması gerçekçilik adına çok olumlu.

forvet sorununa gelince takımınızı iyi analiz edin, oyuncuların özelliklerini vs. netten indirilen her taktik sizin takımınıza uymayabilir. ben herhangi bir bug olduğunu düşünmüyorum ve forvetlerim kabul edilebilir derecede gol atıyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by maslow View Post
    zorlaşması gerçekçilik adına çok olumlu.

forvet sorununa gelince takımınızı iyi analiz edin, oyuncuların özelliklerini vs. netten indirilen her taktik sizin takımınıza uymayabilir. ben herhangi bir bug olduğunu düşünmüyorum ve forvetlerim kabul edilebilir derecede gol atıyorlar.
    valla iide ben de yıllardan beri oynarım bu mereti yok aga yok bunun sorununu bulamadım

Nesil
    2003
    Yer
    elazığ

taktiklerde ısrar edin ben hazırlık maçlarında tek forvetle oynadım paşa paşa kazanıyordum sonra ligde takımın zorlandığını görünce 4-4-2 yaptım batuhan ve holoskoda ısrar ettim hatta yer yer nobrede çoğunlukla forvetler 6,0 bile olmuyordu ama bir anda gol atabiliyorlardı bunun sebebi top alamamaları çok hala oyunda yabancılık çekiyorum diyebilirim neyseki orta saham çoğu maçta kurtardı ve takıma sert oyun oynatıyorum karşı takımı eksik bırakırsan süper

Not: Maç anlatımını sadece spiker olarak ayarla belki uğur getirir ben izlemiyorum maçları sinirlenmiyorum

Sayfa 4 / 5 İlkİlk ... 2345 SonSon

Mesaj Yetkileri