Benim bir görüşüm vardı 2-3 senedir hala her yerde yazarım savunurum.Kadro kurarken önce Alex'in adını daha sonra diğer 10 oyuncunun adını yazarım.Alex koşmuyor,Alex defansa yardım etmiyor vs vs.. İnanın bunları yapsa onu Süper Lig'te değil La Liga'da Serie A da izlemekle yetinirdik.Bir tek Alex koşmuyor diye mi - ki Alex kendi bölgesinde pres yapar çok aşırı olmasa da - bu kadar gol yiyoruz.Takm savunması yapılırken Orta saha ve Defans'ın rolü büyüktür Alex ve Niang kendi bölgesinde yapar presi.Geçen sezon 8 maçta 1-2 gol yerken de Alex vardı bu takımda.Bizdeki asıl sorun iyi bir defansif orta sahamızın olmaması,sol beklerimizin ikisininde yetersiz olması ve açık pozisyonda oynayan kanat oyuncularımızın defansa yardım etmemesi.Bunları geçen sezon iyi yaparken - defansif orta saha eksikliği hariç - bu sezon yapamıyoruz.Bunda Stoch'un oynadığında Dia'nın defans yapma alışkanlılığının olmamasınında büyük etkisi var tabi.Aykut Kocaman dün ki basın toplantısında bunları ancak devre arasında çözebileceğimizi , zamanın akıp gittiğini söyledi.Fakat bu oyuncu yapısıyla bunu çözmemiz kolay değil.Devre arası ön libero şart.En azından bir nevi azaltırız bu sıkıntıyı.
Alex'in hücum yönüne zaten kimsenin bişey diyeceğini sanmıyorum.Takıma katkısı orta da yaptıkları ortada.İstatistiklere bakmamız bile yeterli hücum katkısı açısından.
Alexsiz sistem oturtma çabaları da şuan yersiz.Alex'in varsa kullanacaksın.Bu takım bir ara Alex'e bağlıydı buna katılırım fakat Alex olmadığında da artık yaratıcı oyuncumuz fazla ama yinede dediğim gibi Alex varsa takımında kullanacaksın.