Kimmiş onlar merak ettim doğrusu..
aydinin dayanıklıgı artsın dedık ....1-2 puan demedımkı aydın en ıyı 10 oyuncudan biridir diye![]()
Yapılan dünyaca ünlü transferlerden sonra Galatasarayın tanınmışlıgı daha artırılacaktır umarım.Saygılar....
Bence pek ümitlenmeyin. Fenerbehçe Ortegayı Arjantinin kaptanıyken aldı, Alex'i aldığında Brezilya ile konfederasyon kupasını kaldırmıştı. Appiah, Anelka, Roberto carlosu saymıyorum bile. Bu oyuncuları alırkende Galatasaray adı duyulmamış oyuncuları alıyordu. Sonuç ne oldu dersin Galatasaray ve Fenerbahçenin tanınmışlığı aynı oldu. Yani bu transferlerden sonra Galatasarayın tanınmışlığı Fenerbahçenin üstünde olursa bu araştırma sitesinin tarafsızlığından şüphe ederim.
Afedersin ama Galatasaray Fenerbahcenin üstünde olursa neden tarafsızlıktan şüphe duyacakmışsın? Bugün Galatasaray'ı dünyanın heryerinde tanımayan yok. FM09 da FB ninki bizimkinden 100 puan daha yüksekti. Kimse cıkıp "vay efendim bu niye böyle" dedi mi? Hayır. Çünkü FB ŞLde ceyrek final oynamıştı. Gecen sezon bakıldıgında avrupada en basarılı takım olduk. Bu sezon yapılan transferler, Rijkaardın gelişi ve Elano nun transferi özellikle heryerde manşetten haber oldu. Galatasaray 2010 da gayet tabi Fenerin üstünde olabilir, kimsede birsey diyemez. Ben en az 2 takımında replerinin eşit olması gerektiğini düşünüyorum.
Polemiğe girmek istemiyorum ama bundan 10 sene önce bu yazıyı yazmış olsaydın tamam derdim ama günümüzde seninle aynı fikirde değilim. İki takımın eşit olması durumunda zaten benimde itirazım olmaz. Yukarda yazdığım gibi "galatasaray fenerbahçenin üzerinde olursa" dedim. Dünyanın her yerini gezmediğim için söylediklerine bir yorum yazamıycam. Ancak kişisel tespitlerim Fenerbahçe dünyada gayet iyi tanınıyor.
Nerdeyse hergün carom3d oynarım güzel bir bilardo oyunudur. Bilardodan hoşlanıyorsan tavsiye ederim. Bayada ünlü bir oyundur. Hergün onbinerce kişi onlinedır. Oyunu oynayanların neredeyse %99'u erkektir ve birçoğu futbolla yakından ilgilidir. Oyun sırasındaki sohbetlerimde hiç galatasarayı tanıyormusun diye sormadım ama fenerbahçe hakkında çok konuştum ve ismini duyupta tanımayan pek çıkmadı. Ama yalan söylemeyeyim bazen ismi yanlış yazabiliyorlar
Bunlar benim kendi kişisel tespitlerim ve bunlara dayanarak konuşuyorum. Seninde ayrı tespitlerin vardır saygı duyarım. Sende benimkine saygı duyarsan sevinirim.
Last edited by medievil : 07.Ağustos.2009 at 23:55 Reason: imla ve ek
1. Arastirma sitesi diye bir kavram yok.
2. Fenerbahce Ortega'yi aldigindan 2 sene once Avrupa'da en cok gol attigi icin altin ayakkabi almis Jardel'i aldi. Tabii o donemde arastirmayi biz yurutmuyorduk.
3. Fenerbahce Alex'i aldigi yil, Galatasaray Kamerun'un efsane oyuncusu ve kaptani Song, Alex kadar Brezilya milli takim formasini giymis Real Madrid'de oynamis Flávio Conceição'yu aldi. Bir onceki sezon Frank de Boer alinmisti. Tabii Alex disinda bu transfer edilen bir cok oyuncunun akibeti Ortega'dan pek farkli olmadi.
4. Arastirmayi almadan once her ne kadar reputation belirlemede sorumlu olmasam da donemin arastirma sefine Fenerbahce'nin reputation olarak daha yuksek olmasi gerektigini savundum.
5. Arastirmayi yaptigimiz son 2 yildir Fenerbahce'nin reputation olarak Galatasaray'dan daha yuksek seviyede olmasi gerektigini savundum ve bu sekilde ayarladik. Fenerbahce stat ve gelirlerin yuksek olmasi ve Galatasaray'in Ozhan Canaydin donemindeki kuculerek borc odeme stratejisinin takimi zedeledigini dusundugum icin Fenerbahce'nin yuksek olmasi gerektigini savunmaya devam ettim. Ayni seyler artik tam olarak gecerli degil. Galatasaray ozellikle yaptigi sponsorluk anlasmalari ile hem gelirini cok yukseltti, hem de gecmise gore yaptigi transferlerin profili cok artti. Basari olarak zaten bu takimlarin yaptigi transferler olmasa ikisinin de reputation seviyesi 150'nin (yani 7500) ustune cikmaz.
Last edited by perpetua : 08.Ağustos.2009 at 01:13
Özhan canaydın hakkında söylediklerin doğru olabilir. Ancak 2 sene öncesine kadar kabul edinki ünlü futbolcu transferlerinde Fenerbahçe Galatasaraydan çok daha öndeydi. Hatırladığım kadarıyla Galatasaray ve Fenerbahçe arasında tanınmışlık bakımından çokda fark yoktu. O yüzden yapılan iki iyi transfer ile bu arananın kapanması hatta Galatasarayın öne geçmesi bana çokta gerçekçi gelmiyor.
Eğer benim fikrimi sorarsanız iki takımında tanınmışlık oranı yeterli değil. Fenerbahçe forumunda uzun uzun tartışıldı zaten bu konu birşey değişmedi. O yüzden tekrar bu konuyu açmaya niyetli değilim baştan söyleyeyim yanlış anlaşılma olmasın.
Avrupada tanınmışlık konusunda ise hiçbirşey söylemem. Tehlikeli bir konu![]()
Bu tip oyuncuları Türkiye'ye gelebilmesi için lig kalitesi yükseltilmelidir bence..
Arkadaşlar yorumları okuyorum bence boşuna tartışıyorsunuz. Bence 8.000 olabilir ikiside. Çünkü Ha Fener Ha Cimbom ikiside aynı.
Forumda amma çok Fenerbahçe fanatiği var
Bence Galatasaray'ın tanınmışlığı Fenerbahçe'den kesinlikle düşük olmamalı, şöyle ki; eğer ben Afrika'nın en güçlü takımlarını öğrenmek istesem Afrika'nın Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi(UEFA Kupası) düzeyindeki turnuvaların şampiyonlarına bakarım(yarı final, çeyrek final vs. gereksiz tabi futbolla yatıp kalkmıyorsanız).Afrika futbol bakımından ilerlemiş değil ama idare edin örnekle
Güney Amerika'da olabilir.Derim bu takım iyi değil vb. Aynı şey diğer ülkeler içinde geçerlidir(sadece ben yapmıyorumdur herhalde
).Sonuçta 2000'de Galatasaray'ın kazandığını görecektir.Bu bence bir artıdır tanınmışlık adına...
Ancak son yıllarda ki Avrupa'da başarısızlıklarımız, Fenerbahçe'nin başarısı(çeyrek final) ve ünlü oyuncuları transfer etmesi(Galatasaray bu bakımdan sönük kaldı) Fenerbahçe'nin tanınmışlığını oyunda arttırdı.Ama bu bu yıl böyle olmamalı.En az eşit olmalı, Galatasaray yüksek olmayacaksa.Hem bu yıl daha iyi transferler yaptık(geçen yılıda sayabiliriz), hemde UEFA'da çokta iyi olmasada bir yerlere geldik.İki takım arasında çok fark olmamalı ama Fenerbahçe'nin yüksek olması bana biraz acayip geliyor açıkcası...
Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!
Anlayamadınız galiba; ben diyorum ki merak eden açar kupaları kazananlara bakar.Mesela siz Libertadores'i takip ediyormusunuz, ben etmiyorum şahsen.Direk kazanana bakıyorum.O bakımdan...
Tabii ki çeyrek finali hatırlar, Carlos'un gelişini hatırlar, hatta Manchester'ı yenmenizi hatırlar(40 yıldır sahasında yenilmiyordu), ama hala fikrim kesinlikle Galatasaray'ın Fenerbahçe'den düşük olmadığı aksine yüksek(eşitte olabilir) olması gerektiği fakat az fark olması taraftarıyım...
Eğer tarafsızlığınızı yitirirseniz yapacak birşey yok, oyunu alıp oynamazsınız ne diyim böyle bir ifadenin karşısında...
Sizde beni anlamakta ısrara ediyorsanız diyecek birşey yok, bundan bir önceki mesajımda örnek olduğunu belirttim(sanırım mesajlarımın tamamını okumayıp bir kısmını alıp cevaplıyorsunuz) Libertadores vb. kupaların hala nasıl aynı kefeye koyduğumu çıkardınız anlamış değilim ben diyorum ak siz diyorsunuz kara dediniz...
Her neyse, perpetua zaten açıklama yapmış.Umarım daha gerçekçi olur FM 2010'da...
Sizede iyi akşamlar...
Bence şefler araştırma sitesindeki yabancı şeflere ve araştırmacılara bu konu hakkında soru sorabilirler. İpucu almak adına. Çünkü en tarafsız yorumu ve dışarıdaki bir yabancı olarak hangi kulübü daha çok duyduğunu onlar söyleyebilir. Gerçi futbolla bu derece ilgili kişiler bilirler ama yinede yabancılardanda fikir alınabilir diye düşünüyorum..
Bir yanda Conceição, Frank de boer, jardel(yada cem uzan)diğer yanda alfabetik sırayla gidersek Appiah Alex, Anelka, Ortega vs vs
Doğru siz haklısınız.
Galatasaray araştırması için merak ettiğim bir başka konuda şu:
Adnan Polat Galatasarayın toplam 152 MİLYON DOLAR sponsorluk geliri anlaşması olduğunu söyledi canlı yayında. Acaba gerçekçilik adına oyuna aktarılcakmı?
Transfer sonrasi performans yerine, transfer oncesi oyuncularin ne kadar taliplisi oldugunu goz onunde tutmak gerekli. Eger olctugumuz taninmis oyunculari kadroya katma becerisi ise.
Anelka, belki de gercekten gozleri acan tek transferi Fenerbahce'nin. Appiah, Alex yanina bile yaklasamaz, her ne kadar performans olarak Anelka'nin ustune cikmis olsalar da. Ortega ise Fenerbahce'nin yedigi en buyuk kaziktir bence. Arjantin'in kaptani olarak belirttiginiz Ortega'nin o donem kaptani olan Veron ne diyor acaba bu duruma? 1970'den beri en kotu dunya kupasi performansi gostermis Arjantin'in kotu cocugu olarak geldi Ortega Fenerbahce'ye. Istemeyerek, sadece River Plate para kazansin da icinde oldugu finansal krizden biraz kurtulsun diye transferi kabul etti baska hic bir alicisi olmayan Ortega bile. Bu bile ne kadar buyuk bir basari idi o donemde.
Durum Anelka icin bile cok farkli degil. Anelka'nin da Turkiye'ye geldiginde baska alicisi yoktu, Man City finansal olarak zor durumda oldugu icin Anelka'yi satmak istiyordu ve istedigi fiyati vermeyi kabul eden tek aliciya satti.
Bazi seyleri biraz toz pembe goruyoruz. Bugun Turk takimlarinin bu kadar transfer yapmasinin tek nedeni kuluplerin oyunculara vermeyi tahattut ettigi maaslar ve Avrupa'nin cok altinda olan vergi seviyesinden baska bir sey degil. Yani takimin ismi, formanin renkleri ikinci planda.
152 milyon dolarlik sponsorluk anlasmasi'nin onemli bir bolumu (yani Turk telekom ile yapilan stat ismi/forma anlasmasi) zaten 9.0.3'de eklenmisti. Diger, yeni eklenen kismi da Ulker ile yapilan forma arkasi anlasmasi.Galatasaray araştırması için merak ettiğim bir başka konuda şu:
Adnan Polat Galatasarayın toplam 152 MİLYON DOLAR sponsorluk geliri anlaşması olduğunu söyledi canlı yayında. Acaba gerçekçilik adına oyuna aktarılcakmı?
Arda'nın Crosing ve Pace özelliginde artıs olacak mı ?özelikle Crosing'de cok büyük rütusları hak ediyor
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
O rep. olayını bende farkettim ben 8.000de eşit olması gerektiğini düşünüyorum.Ülke Ülke Rep. eklenirse Brezilyada 10.000 olmalı
.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
oyunda istediğin kadar antrenman yaptır, maç oynamadıkça dramatik gelişmeler olmuyor. bu kesin bence. bu konuda sorun yok denebilir.
arda konusuna gelince. hızlanması minimum 15 olması gerekir bence. hız iyidir(12). ama hızlanma konusunda daha iyi olabilir dediğim gibi.
bir de dribbling konusunda da cidden büyük gelişim içinde arda. 18 olmalı en az bence. buna katılıyormusun ömer abi(perpetua)?
saygılar..
Ömer abi sormayı unuttuğum bir konu var. Lincoln konusu bayağı bir karışık gibi. Yani Adnan Sezgin almak isteyen bize gelsin diyor, GS sözleşmesini TFF nezdinde tek taraflı fesh etti. Lincoln bir takıma gitmiyor veya gidemiyor. Olay mahkemelik vs vs. Yeni oyunda Lincolnu nasıl yapmayı düşünüyorsunuz. Hangi takımda olacak veya serbest mi bırakacaksınız ama oyunun gerçekçiliği açısından serbest iyi olmaz sonuçta o özelliklerde bedava oyuncu olmuş olur. Gerçi daha önce de Appiah konusu vardı buna benzer ama yine de merak ettim.
barış' ın heading özelliğinde oldukça ilerleme var bu sezon. iyi zamanlıyor, dengeli ve iyi yükseliyor ardından vücudunu çok güzel bükerek; karın kaslarını sonuna kadar kullanarak kuvvetle vuruşu yapıyor. "premier lig" pırıltısı gördüm Barış' ta bu gün kafa vuruşları açısından, beceriyor bu işi.
bu arada devre arasında toplam koşma istatistiklerini verdi lig tv. şaşırdım;
barış 5200 küsur m. ile birinci fakat ikinci isim şaşırtıcı; kewell !
Mustafa Sarp'a ne diyorsunuz pas ve top kapma bakımından özellikleri arttırılmalı diye düşünüyorum..
Ikinci yarida Ayhan oyuna girene kadar ne Mustafa Sarp, ne de Baris defans ile pas alis verisine pek giremedi ve bu da toplarin genelde cok aceleci bir sekilde oynanmasina neden oldu.
Once Hakan Balta'nin girmesi, sonra da Ayhan'in girmesi ve ozellikle bu ikilinin surekli bosa kacarak defanstaki Emrelerden top almasi Mustafa Sarp'i da rahatlatti.
Mustafa caliskan bir oyuncu. Ileri/geri gidip gelmesi ve kolay kolay yorulmamasi en buyuk artisi. Ama ne paslari, ne de top kapma becerisi bence cok iyi degil.
Kewell'in cok hareket etmesi gayet dogal. Surekli topu ariyor, top Galatasaray'da oldugu zaman oyunun icine girmek istiyor. Ancak genelde geriye donemiyor/donmuyor. Ozellikle Denizlispor defansi yaklasik orta sahada kurdugu icin Baros ve Kewell ozelliklecok ofsatyt'da kaldi ve Arda'nin ayagindan cikacak hizli hucumlarin onune gecti.
Istatistik pek gercekleri yansitmiyor cunku Denizli defansi ile Galatasaray defansi arasinda 15, bilemedin 20 metre mesafe vardi macin ilk yarisinda. Kewell'in/Baros'un fazla kosmasi daha cok ofsayt pozisyonundan kacmak icindi.
Baris'in kafa vuruslari Galatasaray'da oynadigi ilk macindan beri ilgimi cekmistir. Rijkaard ile ortalarda biraz daha fazla ileriye cikma hurriyeti alinca kafa vuruslari da ilgi cekmeye basladi.