Originally Posted by
perpetua
1. Arastirma sitesi diye bir kavram yok.
2. Fenerbahce Ortega'yi aldigindan 2 sene once Avrupa'da en cok gol attigi icin altin ayakkabi almis Jardel'i aldi. Tabii o donemde arastirmayi biz yurutmuyorduk.
3. Fenerbahce Alex'i aldigi yil, Galatasaray Kamerun'un efsane oyuncusu ve kaptani Song, Alex kadar Brezilya milli takim formasini giymis Real Madrid'de oynamis Flávio Conceição'yu aldi. Bir onceki sezon Frank de Boer alinmisti. Tabii Alex disinda bu transfer edilen bir cok oyuncunun akibeti Ortega'dan pek farkli olmadi.
4. Arastirmayi almadan once her ne kadar reputation belirlemede sorumlu olmasam da donemin arastirma sefine Fenerbahce'nin reputation olarak daha yuksek olmasi gerektigini savundum.
5. Arastirmayi yaptigimiz son 2 yildir Fenerbahce'nin reputation olarak Galatasaray'dan daha yuksek seviyede olmasi gerektigini savundum ve bu sekilde ayarladik. Fenerbahce stat ve gelirlerin yuksek olmasi ve Galatasaray'in Ozhan Canaydin donemindeki kuculerek borc odeme stratejisinin takimi zedeledigini dusundugum icin Fenerbahce'nin yuksek olmasi gerektigini savunmaya devam ettim. Ayni seyler artik tam olarak gecerli degil. Galatasaray ozellikle yaptigi sponsorluk anlasmalari ile hem gelirini cok yukseltti, hem de gecmise gore yaptigi transferlerin profili cok artti. Basari olarak zaten bu takimlarin yaptigi transferler olmasa ikisinin de reputation seviyesi 150'nin (yani 7500) ustune cikmaz.