Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı, Bülent İşçen, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abddullah Başok, Ahmet Çelebi, ve Mehmet Yenice tutuklanırken,
Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Erdem Konyar ve Yavuz Ağırgöl serbest kaldı.
Mostoroglu tutuklanmis galiba, TGRT
KORCAN
SEKIP
BULENT
MECNUN
tutuklanmis galiba
Bu isimler en az 5-6 ay tutuklu kalacakmış.
Sabah ola hayrola oldu gerçekten. Şekip, Bülent Uygun, Ümit Karan, Korcan , Sivas başkanı ve diğer isimler tutuklandı.
Buda gösteriyorki Sivas maçında net olarak şike vardı. Bakalım nasıl bir ceza gelecek Fenere.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Tutuklananlar: B.Uygun, Ü.Karan, İ.Ekşioğlu, C.Turan, A.Çelebi, Y.Turanlı, M.Yenice, A.Kıratlı, T.Yelkovan, B.İşcen, A.Başok ve Sami Dinç.
Fener'i bilmem'de Sivas gitti.
İşin bittiğini düşünüyorum.Aziz Yıldırımda tutuklanacak,fener yeni başkan arayacak ve ya eksi puan ile başlıyacak yada bank asyada eksi puan ile başlıyacak.Sivas ın ise durumu baya kötü.Ama bu dakikadan sonra dönüş yok fenerbahçe bitmiş durumdadır
Dava sonuçlanmadı, tutuklu yargılanacaklar..
Evet sivas kesin küme düşürülecek gibi gözüküyor.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Kotu hissetim kendimi bi an ama seneye temiz bir lig izlicez insAllah.
Korcanın avukatı : Benim anladığım kadarıyla kimse için yeterli delil yok.
Yeterli delil yoksa nasıl tutuklanabiliyor bu insanlar
Bu arada avukatların tatil dönemi felan giriyormuş sanırım. En yakın duruşma Eylül-Ekimde yapılacak.
Ne demek kesin delil yok yahu? Hani deliller kamuoyu ile paylaşılacaktı? Yazıklar olsun...
Sonuç belli. TFF kararını bir an evvel ver de belirsizlik bitisn. Herkes rahatlasın...
TariboWest
Ben biraz şaşırdım aslında. Mehmet Yıldız ilk tutuklamada en çok utanarak, kaçarak, başını öğe eğerek gezen adam olarak salınmıştı. Ben de Sivas'ın aklanacağını düşünüyordum. Ama yine dün 'Aklanmak isteyenlere amirlerim çok iyi davrandılar' gibi birşey söyledi. Belki o da birşey biliyordu. Neyse. Sivasspor kendini yaktı gibi gözüküyor. Ama ben en çok Eskişehir'e üzüldüm. Şimdi kendi suçları olmayan sıkıntılar çekecek gibi duruyorlar.
Bu arada Şekip Mosturoğlu soruları çalıp, satmaktan değil şikeden suçluymuş. O çıkan haber yalanmış. Sami Dinç dışındaki herkes şikeden suçlu bulunmuş.
Emenikenin serbest bırakılıp menejerinin tutuklanması da ayrı bir soru işareti.
O zaman sorun yok. Ya ben yanlış hatırlıyorum yada NTV Spor'un spikeri yanlış okudu![]()
3 tane avukat dinledim 3ünün de müvekkilleri tutuklanmış3 avukatın dediği de "ortada somut delil yok". Özellikle Korcan'ın avukatı "Korcan'ın para aldığına dair tek bir delil yokken tutuklandı" dedi. Arayada adli tatil giriyor. Medya ve bazı taraftar takımlarının ağızlarından salyalar akıtıp akıtıp kendi çaplarında suclamalarda, yorumlarda yapacak bir dünya zaman var. Neyse bekleyip görücez bakalım.
Last edited by NisRoc : 07.Temmuz.2011 at 06:31
Bilmiyorum karmasik duygular icerisindeyim, okadar insanin ailesi var.
Bu islerin basinda kim varsa, bu sene yapilmasaydi olmazmiydi, biz 27 senedir bekliyoruz. Niye bu hirs, niye emek calmak ?
Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı, Bülent İşçen, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abddullah Başok, Ahmet Çelebi, ve Mehmet Yenice tutuklanırken,
Kırmızı taraf işi bitirdi, geçmiş olsun. Fenerbahçe ve Sivasspor büyük ihtimalle küme düşer.Eskişehirspor içinse kulübe ceza gelirmi bilmem ama Ümit Karan ve Bülent Uygun'un işi de biter. Bence iyileşip ifade verdikten sonra Aziz Yıldırım'ın sonu da diğer FB yöneticileri gibi olacak. Hala at gözlüğüyle bakıp " hani kanıt nerde" , " olaylar tamamen siyasi" , "kafalarına göre adam alıyorlar" , "aziz başkan bunu yapmaz" diyerek arkasında durmak yerine kulübe sahip çıkmak lazım. Fenerbahçe yıllardır Fenerbahçe Spor kulübünün değil kişilerin ardından gidiyor diye bir yorum vardı geçen hafta nette. Bence de bu böyle. Adamlar Fenerbahçe kulübünün tarihine ve Türk futbol tarihine kolay kolay temizlenmeyecek bir kara leke sürmekle suçlanıp tutuklanıyorlar fakat hala siz avatarlarda resimlerini kullanıp,bu kişilerin arkasında durmaya çalışıyorsunuz. Onun yerine kulübünüze sahip çıkarak Fenerbahçe Logosunu kullansanıza. Ha olur da bu kişiler aklanırsa o zaman destek olursunuz. Adamlar hakkında T.C. tarihinde bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde operasyon yapılarak güçlü deliller toplanıp tutuklama kararı çıktı, bakalım bu sabahtan sonra nasıl davranacaksınız... Ben Fenerbahçe taraftarı olsaydım ya da aynı şey bizim kulübümüzün başına gelseydi şu an avatarımda Galatasaray logosu,imzamda "Adalaet yerini bulana kadar kulübümüze destek veriyoruz" yazısı ,yorumlarımda da Suçlularsa en ağır şekilde cezalandırılsınlar diyerek, aklandıkları güne kadar sessiz kalırdım. Körü körüne destek olmak enteresan geldi bana.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
İşte o maçlar
Emniyet'in dün ifade ettiği şike yapılan 19 maçın bazıları ortaya çıktı...
Goal.com Türkiye
Emniyet Müdürlüğü, Şike operasyonu ile ilgilili yaptığı açıklamada daha önce Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig'den toplam 19 maçın şikeli olduğunu açıklamıştı.
DHA'nın ve Hürriyet'in verdiği habere göre ise bu 19 maçın 10'u ise belli olmuş durumda.
İşte o maçlar:
1.5.2011, Fenerbahçe 1-0 İstanbul BB
9.4.2011, Eskişehirspor 1-3 Fenerbahçe
8.5.2011, Karabükspor 0-1 Fenerbahçe
22.5.2011, Sivasspor 3-4 Fenerbahçe
24.4.2011, Bucaspor 3-5 Fenerbahçe
15.5.2011, Adanaspor 1-4 Altay
31.1.2011, Adanaspor 2-3 Kartal
11.5.2011, Beşiktaş 6-5 İstanbul BB (Ziraat Türkiye Kupası Finali, şike teşebbüsü)
22.4.2011, Eskişehirspor 0-0 Trabzonspor
12.2.2011, Sivasspor 2-3 Trabzonspor
bu kadar değildir umarım.
eto'o bitmiş.
yalandır bu liste. bence süper ligden 3-4 maç ancak vardır.gerisi bank asyadandır
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Tutuksuz yargılanacak 5 kişi hakkında yeterli somut delil yok diyorlar.Tutuklanan 15 kişi hakkında sağlam deliller varmış.Ama tüm dava sonuçlanmadan basına bilgi verilmeyecekmiş.
eto'o bitmiş.
Antu zihniyeti diyorum sonra da boyle kisiler yok burada diyorsunuz. Hersey ortada, hala komple teorileri, igrenc basin, salyalar akitiyorlar falan diyorlar. Ayrica delil yetersizligi vs de cok komik, bir halt yedik ama ispatlayamazsiniz tarzindan. Utanmaktan yazamayacak haldesiniz, ama hala delil yetersizliginden yirtmayi umuyorsunuz vs. Besiktas bu durumda olsa utanirdim, 2. ligde duselim basimizdaki pislikler defolsun gitsin kulubum aklansin diye umardim, bazilari hala neler pesinde, yazik. Asil fanatizm'in kimde oldugu ortada. Bazi taraftarlarin da yoneticilerin kafasinda oldugunu gormek uzucu.
Last edited by GeNç KaRTaL : 07.Temmuz.2011 at 17:21
Futbolcular tamamen serbest bırakıldı.Yargılanma yok onlarda.
NTVspor Mert Aydın bir taraftarın " 3-4 yöneticinin işgüzarlığı yüzünden bir kulübün,futbolcuların ,teknik tirektörün ve o takımın taraftarlarının cezalandırılması ne kadar adil ?" sorusuna cevabına tamamen katılıyorum. şöyle bir cevap verdi.
Kulüplleri yönetenler kulüplerin lehine ya da aleyhine kanun dışı işler yaptıklarında bu durum kulüpleri de bağlar.Türkiyede yasalar bu şekilde işliyor.Eğer suçları kesinleşirse Fenerbahçe taraftarının kızması gereken kesim bu suçu ortaya çıkaran emniyet ya da yargı değil,bu suçları işleyen yöneticilerdir.
sabahtan beri biz de bunu diyoruz. kızmanız gereken kişilere destek vermeyin,kulübünüze sahip çıkın dedik diye salyalar akıtıyor oldukFenerbahçe'nin olmadığı bir ligde FB-GS derbisi olmaz ve bundan çok keyif almayız ancak ortada bir suç unsuru varken polyannacılık oynamanın da anlamsız olduğunu düşünüyorum. gereken cezalar verilir ve çekilir.sonra daha temiz ve düzgün bir lig ile türk futbolu ileriye giderken yine lokomotiflerden biri fenerbahçe olacaktır ve olmak zorundadır. zaten bu yaşananlardan sonra fenerbahçe'nin türk futboluna olan borcu 10 kat daha artacak. eğer suçlar kesinleşirse 3-4 yöneticinin yaptığı hatayı kulüp olarak ödedikten sonra bir de türk futbolunun ileriye gitmesinde yine lokomotif olması lazım.
15 kisi tutuklanmis, ne diyeyim. İnsallah tum kulupler icin haklarinda em hayirlisi olur. Gelecek sezon bayagi taslar yerinden oynamis olacak belli ki.
Eğer şike olayları kesinleşir ve tutuklanan kişiler hüküm giyerse Fenerbahçe'nin prestijinin çökmesinin yanı sıra Fenerli olmak da zorlaşır. Bu olaydan 30 yıl sonra bile Fenerbahçe ne yaparsa yapsın bu olay durmadan hatırlatılacağı için Fenerli birisi arkadaşlarının yanında havasını atamayacak. Bu yüzden Fenerbahçe uzun vadede devasa bir taraftar kayıbı yaşayacak, yeni nesilden çok az kişi Fenerli olmak isteyecek. Taraftar sayısının düşüşü aynı zamanda mali anlamda da çöküş ve küçülme demek.
Biraz abartılı gelebilir ama böyle bir durumu çok da imkansız görmüyorum, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın 6 Kasım faciaları hala rakip taraftarlar tarafından sürekli hatırlatılırken, 90 yıl önce oynanan 7-0'lık maç bile argüman olarak kullanılırken bu kadar büyük ve her yerde kullanılabilecek bir malzeme dengeleri değiştirebilir.
Kısa vadede bakarsak 2. lige düşmesi Fener'in kadrosunu bayağı bir zayıflatacak. Takımına bağlı kalacak bir çok oyuncu olacaktır(Gökhan Gönül ve Semih gibi adamlar büyük ihtimalle bırakmazlar.), ama Niang, Stoch gibi adamlar gitmek isteyecekler, Juventus'a olanların benzeri olacak büyük bir ihtimalle. Fener ilk sezon kupadan Avrupa'ya gidebilirse büyük bir avantaj olur ama yine de lige dönüşü ve şampiyonluğu zorlaması bir kaç sezon alacaktır. Bu süreçte çok sayıda şampiyonluk elde ederse uzun vadedeki etkiyi üzerinden silebilir, ama Galatasaray'ın UEFA kupasını aldıkları döneme benzer bir başarı gerekiyor.
Türk insanı hafızasının büyük bir kısmını futbola ayırdığı için olayın zamanla unutulup gideceğini sanmıyorum.
Tam tersi olur da tutuklular suçsuz bulunursa bu kez Fenerbahçe taraftarı avantajlı çıkacak, özellikle Antu'da çoğu kişi hala Fenerbahçeli yöneticileri savunduğu için haklı da çıkmış olacaklar.
Bu sadece olayların olası sonuçları hakkında bir tahmindir, burada yazdığım şeylerin olmasını ben de istemiyorum.