Sayfa 5 / 19 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Ya abi ben şunu söyleyim çok yararlı rehber olmuş eline sağlık. FM13'teki Dengeli Taktik Hazırlama rehberinde çok iyiydi bu da çok iyi eline sağlık. Ben arkadaşlara şöyle bi tavsiyede bulunayım. Diziliş olarak 4-1-4-1 ya da 4-4-1-1 kullanın. Biraz da bu rehberi inceleyin. Başarılı olmanız muhtemel. Özellikle 4-1-4-1 bu senenin bence favori dizilişi her takımda çok başarılı oluyor. Çok dengeli bir diziliş. Ama bu sistemde forvetteki oyuncunuz 2 kişilik oynaması lazım onu da söyleyim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by jevox06 View Post
    Ya abi ben şunu söyleyim çok yararlı rehber olmuş eline sağlık. FM13'teki Dengeli Taktik Hazırlama rehberinde çok iyiydi bu da çok iyi eline sağlık. Ben arkadaşlara şöyle bi tavsiyede bulunayım. Diziliş olarak 4-1-4-1 ya da 4-4-1-1 kullanın. Biraz da bu rehberi inceleyin. Başarılı olmanız muhtemel. Özellikle 4-1-4-1 bu senenin bence favori dizilişi her takımda çok başarılı oluyor. Çok dengeli bir diziliş. Ama bu sistemde forvetteki oyuncunuz 2 kişilik oynaması lazım onu da söyleyim.
    Orta sahadan rakip ceza sahasina oyuncu sokmayi becerebilirsen, esasinda tek santrafor cok zorlamiyor.

Benim kullanmayi sevdigim genel kural, eger hucum oynayacaksam MR ve ML'li dizilisleri tercih ediyorum.

Eger kontra veya defansif oynayacaksam AMR ve AML'li dizilisler.

Ofansif oyun anlayisi zaten oyuncularin daha ileriye cikmasina neden olacagi icin MR ve ML oynamalari hucumda cogalmada sorun yaratmiyor. Defansif olarak da takim daha dengeli oluyor.

Defansif oynarsam da AMR ve AML'nin daha ileride konumlanmis olmasi defansif olarak sorun yaratmadigi gibi, takimi hucuma cikartmada cok faydali oluyorlar.

Nesil
    2003

Cengiz:

Biraz goz attim. Bu kadar cok takim ve oyuncu talimatinin icinden cikmak gercekten cok zor. Ama bu takim komutlarinin cogunu kullanmak yerine overload kullanabilirsin sanki.

Topal'i bence Halfback olarak oynatiyor Ersun Yanal.

Orta sahadaki ikiliden bir tanesi bekleyen, kademeye giren orta saha. Digeri de onde basan orta saha bence. Ikisi de support gorevinde ama birisi daha agresif (BWM gibi) digeri biraz daha bekleyen pas trafigini yoneten (DLP veya CM). Iki BWM cok fazla ileride olur ve gerideki oyuncularin top cikartmakta zorlanir gibi geliyor bana.

Bir de felsefe meselesi var. Bence oyunculara sahada cok serbestlik verilmis durumda degil. Cok alan degistiriyorlar, evet ama oldukca kati oyun tanimlari da var sanki. Hem very fluid kullanip, hem de oyunculara ve takima bu kadar cok komut vermenin ne kadar faydasi var ondan da emin degilim.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

topla oynama yüzdesi rakip yuzde 60lara vs geldiğinde böyle hatalar çok oluyor gibime geldi bilemiyorum belki yanılıyorumdur yapay zeka saçmalaması oldugunu dusunmek istemiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

başlık güzel,faydalı ve hareketli ilerliyor. ömer bey müsadenizle forumda kaldığım sürelerde takip etmeye çalışayım. farklı görüşler ortaya çıkarsa belki hepimiz faydalanırız
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by nannar View Post
    başlık güzel,faydalı ve hareketli ilerliyor. ömer bey müsadenizle forumda kaldığım sürelerde takip etmeye çalışayım. farklı görüşler ortaya çıkarsa belki hepimiz faydalanırız
    Mutlaka. Memnun olurum.

Benim yazdiklarim kural degil. Oyunun parametreleri icinde kendi dusuncelerim sadece.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

halfback olayı nedir gerilerde bahsi geçmiş sanırım ama kısa ise özeti nedir ?

Nesil
    2003

halfback olayı nedir gerilerde bahsi geçmiş sanırım ama kısa ise özeti nedir ?
    Halfback, Busquets gibi (veya bu sezon Fenerbahce'de Topal'in yaptigi gibi) takim hucuma kalkarken stoperlerin arasina giren ve beklerin ikisinin de ileriye cikmasina izin veren defansif orta saha oyuncusu rolu.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

bu sene ing bakmayınca görmemişi. rehberden baktım şimdi....tşk

Gizli Libero (Half Back)

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Abi rehber çok güzel sayende eksiklerimizi kapatma şansımız oldu teşekkürler bu yüzden ve benim bir sorum olacak. Orta sahada '' Oyun kurucu ve Defansif oyun kurucu '' rollerini vererek iki oyun kurucu oynatmak makul bir seçim midir ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MuraTBudaN View Post
    Abi rehber çok güzel sayende eksiklerimizi kapatma şansımız oldu teşekkürler bu yüzden ve benim bir sorum olacak. Orta sahada '' Oyun kurucu ve Defansif oyun kurucu '' rollerini vererek iki oyun kurucu oynatmak makul bir seçim midir ?
    Birden fazla oyun kurucu oynatmada bir sorun yok. Defansif oyun kurucu savunma ile orta sahanin baglantisini, oyun kurucu da orta saha ile hucum baglantisini saglar.

Ama bu ikisini kullandiginda, savunmayi biraz daha fazla dusunen bir orta saha oyuncusu gereksinimi de ortaya cikabilir. Defansif oyun kurucu daha cok pozisyon alarak savunma yapar, rakibe pek basmaz. Oyun kurucu da ileride pres yapar ama bunu pek coskulu yapmaz (gerci hem oyun kuruculuk isini yapacak hem de coskulu savunma yapacak ozelliklere sahip bir oyuncun varsa durum farkli tabii).

Takim icinde ikisi de oyun kurucu olarak kabul edilir, yani toplar hucuma cikarken genelde bu iki oyuncuda toplanir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Klasik 4-4-2 taktiği oturttum Gladbach'a. Yakın zamanda resimli şekilde biraz bahsedeceğim şuan ligde 7 de 6 ile gidiyorum.

İleride ki 2 forvetim de Çalışkan Forvet rolünde. Kanatlar çalışkan kanat oyuncusu otomatik orta ikilide defansif orta saha savunma rolünde.

Katı / Kontra oynuyorum.

Tam bir takım oyunu var.

sonucunu merak ettim?

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Oynadığım maçların çoğunda istatistiklerde şut sayısı 25, kaleyi bulan şutlar ise 15-16 olmasına rağmen maksimum 1-2 gol atabilmemin ana sebebi nedir hocam? Bireysel mi yoksa takım antrenmanı ile ilgili bir durum mu? Çünkü 3-4 maç önce rakiplerimi 4-1 5-1 gibi skorlarla yenerken, aynı istatistikteki maçlarım hep alt bitiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Oynadığım maçların çoğunda istatistiklerde şut sayısı 25, kaleyi bulan şutlar ise 15-16 olmasına rağmen maksimum 1-2 gol atabilmemin ana sebebi nedir hocam? Bireysel mi yoksa takım antrenmanı ile ilgili bir durum mu? Çünkü 3-4 maç önce rakiplerimi 4-1 5-1 gibi skorlarla yenerken, aynı istatistikteki maçlarım hep alt bitiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
    analiz bölümünden bir göz at,eğer çoğu uzaktan şutsa ondan olabilir. bazen çoğu girer bazen de girmez. önemli olan ceza alanına topu sokabilmek. mutlak ve yarı şasların sayısına bir göz at. eğer her maç 3-4 mutlak şans yakalıyorsan oyuncuların becerisindendir gol kaçırman.değilse taktikten

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nannarin dedigi gibi analiz kismi sut sayisindan onemli.

Rakip cok iyi kapanmissa ve sen de gol atacam diye cok yukleniyorsan bu rakibi acamamana ve uzaktan acele sutlara iter. Rakip belki cok kapanmamistir ama senin taktigin 3. Bolgede paslasmalari saglayacak yapidan uzaksa yine sikinti yasarsin.

Man city ile CL 2. Tur maclarina ciktim. Defansif bir oyun anlayisi ve cok hizli kontra denemeleri yaptim. İcerde 1 1 deplasmanda 0 0 kaldim. Kaleme yaklasiyorlar ama iceri giremiyorlardi. Drfansta da risksiz oynadigim icin hata yapmadim. İkinci mac rakibe CCC sansi vermedim. Ama 25 sut falan cektiler. Yakaladigim nadir hizli ataklarla da ben bir seyler yaptim. Bir hata yapsam veya uzaktan bir sut ya da duran topla acsalar daha farkli olabilirdi. Ben kontradan sikistirsam yine daha farkli olabilirdi. Oyunu sevmemin temel yanlarindan birisi de bu. Elenmeme ragmen uygulayabildigim taktiksel degisikler sayesinde guclu rakibe karsi bir sans yakaladim.

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

takım komutlarından;
    -ceza alanına paslaşarak gir
    -kanatları kullan
    oyuncu komutlarından;
    -özellikle merkezde oynayan MC ve AMC'lere -daha az şut çek

komutu etkili olabilir.

Bir de eğer SC ile MC bağlantısını kuracak bir oyuncu kullanmıyorsanız yine çok şut ama az gol olur. Destek rollü forvetler bu işi görür...

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Forvet bölgesinde Sahte forvet (destek) oynatıyorum. DC ile MC arasında bağlantı kuracak bir oyuncum olmadığı için. Fakat ortasahada Khuboni ve Mustafa Vural (Regen) gibi top kapma ve markaj oranları yüksek oyuncularım var. Mustafa'ya göre Khuboni'nin pas ayağı daha iyi. (15)

Bu evimde yenildiğim Rize maçı;

Buda evimde farklı bir skorla galip geldiğim Fenerbahçe maçı;

Buda galibiyeti haketmeme rağmen berabere kaldığım Sivasspor maçı;

Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

birkaç sorum olacak.

1- oyunun kendi verdiği taktikler neden her takımda aynı düzeyde tutmuyor. örneğin 4-5-1 rigid-control-more pres taktiğiyle marsilya'da şampiyon olurken, newcastle united'da kovuluyorum. man utd'da başarılı olurken inter ya da milan'da kovuluyorum mesela. örnek olarak bir taktik verebilir misiniz? forveti hangi rollerde oynatmak mantıklı.

2- 4-2-3-1 taktiğiyle başarılı olduğum sadece iki takım var: real madrid ve bayern. birçok takımda bu taktik tutmuyor.

3- taktik yeteneği 20 olan (ayesteran) asistan alıyorum, manç öncesi taktiklerini otomatik yapıyorum neredeyse tüm sezon defansif set pieces çalıştırıyor. maçları düşünebiliyorsunuz sanırım.

4- forveti poacher olan ve defansın arasına sarkan bir taktik nasıl yapılır? tercihen 4-5-1 ya da 4-2-3-1 olması kaydıyla. 4-4-2 ya da 4-1-4-1 veyahut 4-4-1-1 oynamak istemiyorum. zaten oyun geneli de bu şekilde oynamıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by nuri80 View Post
    birkaç sorum olacak.

1- oyunun kendi verdiği taktikler neden her takımda aynı düzeyde tutmuyor. örneğin 4-5-1 rigid-control-more pres taktiğiyle marsilya'da şampiyon olurken, newcastle united'da kovuluyorum. man utd'da başarılı olurken inter ya da milan'da kovuluyorum mesela. örnek olarak bir taktik verebilir misiniz? forveti hangi rollerde oynatmak mantıklı.
    Bunun nedeni orada oynayan oyuncuların oynadığı oyunla ilişkilendirilebilir. Mesela atıyorum ki Man Utd daha çok ofansif yönü gelişmiş, gerçekte benim gözlemlerime dayanarak söyleyebileceğim, oyun planları, Rooney'i açık alana çıkarıp topu önüne bırakmak. Ama aynı konuyu Barcelona açısından düşünürsek pas konusunda sağlam 2 tane orta sahası var, o yüzden oyun planlarını pas üzerine kuruyorlar. Barcelonanın kontra atakları genelde kısa paslarla Pedro (Alexis), Messi yada Neymarı topla buluşturup çalım atıp ilerlemeleri üzerine kurulu, Bence 3 oyuncuda ilerde bunu yapabilecek düzeyde, zaten bu yüzden bu kadar para dökülüyor önlerine, messiyi tartışmıyorum bile. Messi sakatken istenilen hızla çıkamadıkları için oyun planlarını sahte forvet üzerine kurmuşlardı ve başarılıda oldular.

Yani yukardakiler sadece benim gözlemim ancak iki takımda kendi ülkesinin en iyi takımlarından bir tanesi, ama biri direk forveti boşa kaçırmayı düşünürken, diğeri forvetinin kendini boşa kaçırmasını bekliyor, tam olarak bu yüzden her taktik, her takıma uymaz. Yani geçen sene messi sağa çekilip villa'yı sürekli boşa kaçırmaya çalıştığında Barçanın ne kadar bocaladığını gördük. Bana sorarsan Villa, Rooney'den daha iyi bir bitirici teke tek pozisyonlarda ancak takıma uymadı taktik, yine başarılı olur mu olur sonuçta Barça bu uzaktan vurur atar ceza sahasında paslaşır atar ama geçen sezon Messi kaç maçta oyun planından şikayet edip olayı Villa ile kavga etmeye kadar götürdüğünüde unutmamak lazım

2- 4-2-3-1 taktiğiyle başarılı olduğum sadece iki takım var: real madrid ve bayern. birçok takımda bu taktik tutmuyor.
    4-2-3-1 taktiği daha çok kanada odaklı bir taktiktir, R.Madrid, Bayern bu takımların kanat oyuncularına bakalım. F.Ribery, J.A.Reyes, C.Ronaldo, G.Bale. Bu 4 oyuncu için ön planda olan özelliklere bakaım. Hız, Bitiricilik, Hız-Bitiricilik-Uzaktan Şut, Hız-Uzaktan Şut. R.madridden bahsetmeme gerek bile yok kanatta 2 tane hızlı, uzaktan iyi şut vurabilen neredeyse 250milyonluk 2 kanat oyuncusu. Ribery rakibini kanatta çok rahat hızıyla ekarte edip bir anda tehlikeli pozisyon yaratabilen bir oyuncu, bu oyuncunun önüne istekli 100+ golü olan bir forvet koyduğun zaman yaratabileceği farkı hesaplamak bile mümkün olmuyor. Diğer kanatta boşta kaldı mı 0 da olsa kaleye sert şut vurabilecek bir Reyes var. Kanat oyuncuları 4-2-3-1 taktiğinde çok önemlidir, tabi defans ve orta saha kaliteli oldu mu bu alanda daha iyi verim alırsın, ki 2 takımında bu alanları çok kuvvetli.

3- taktik yeteneği 20 olan (ayesteran) asistan alıyorum, manç öncesi taktiklerini otomatik yapıyorum neredeyse tüm sezon defansif set pieces çalıştırıyor. maçları düşünebiliyorsunuz sanırım.
    Bunun nedeni defans hattının zayıf olmasıdır, defansa daha çok odaklanıyordur, yada diğer taktiklerin defanstan fazla geliştiğini düşünüyordur, ek olarak taktiğin görünmesi için 1 gün ileri gitmen gerektiğinide unutma çünkü önce sana seçim şansı veriyor, sen değiştirmezsen 1 gün sonra değişebiliyor.

4- forveti poacher olan ve defansın arasına sarkan bir taktik nasıl yapılır? tercihen 4-5-1 ya da 4-2-3-1 olması kaydıyla. 4-4-2 ya da 4-1-4-1 veyahut 4-4-1-1 oynamak istemiyorum. zaten oyun geneli de bu şekilde oynamıyor.
    Ben genelde poacher için Hedef Oyuncu seçip topu koşu yoluna seçeneğini seçiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

söylediklerinize katılmıyorum. şunu da belirteyim oyunu 2013'de oynuyorum halen. şubat'ta son patchle beraber geçeceğim.

hangi takımla oynarsanız oynayın arigo sacchi 442 taktiği her takımda enfes tutuyor mesela.
    ayesteran'a gelirsek her takıma onu alıyorum, her takımda aynısını yapıyor ki, bence oyunun bug'u.
    iki oyun evvel grid sistem, geçen yıl sacchi taktiği mükemmel taktikler. oyunun kendi imkanlarıyla ve anlattıklarıyla böyle taktikler yapmak imkansız. ben oyunu disket versiyonlarından beridir oynarım. her zaman da orjinal oyun alıyorum.

antrenman sistemini çok iyi kullandığımı düşünüyorum. çevremdekilerde dahil bence oyunun kendisi mesela guardiola 4-3-3, mourinho 4-2-3-1 vs vermesi gerek. oynanabilirlik inanılmaz artar. ya da vermese bile taktik yapımını maç motorunu yapan biri anlatmalı oyun içinde. şu an liverpool'la oynuyorum kötü gidiyor. ne zaman sacchi'ye geçsem anında döner mi takım.

Nesil
    2006
    Yer
    London

söylediklerinize katılmıyorum. şunu da belirteyim oyunu 2013'de oynuyorum halen. şubat'ta son patchle beraber geçeceğim.

hangi takımla oynarsanız oynayın arigo sacchi 442 taktiği her takımda enfes tutuyor mesela.
    ayesteran'a gelirsek her takıma onu alıyorum, her takımda aynısını yapıyor ki, bence oyunun bug'u.
    iki oyun evvel grid sistem, geçen yıl sacchi taktiği mükemmel taktikler. oyunun kendi imkanlarıyla ve anlattıklarıyla böyle taktikler yapmak imkansız. ben oyunu disket versiyonlarından beridir oynarım. her zaman da orjinal oyun alıyorum.

antrenman sistemini çok iyi kullandığımı düşünüyorum. çevremdekilerde dahil bence oyunun kendisi mesela guardiola 4-3-3, mourinho 4-2-3-1 vs vermesi gerek. oynanabilirlik inanılmaz artar. ya da vermese bile taktik yapımını maç motorunu yapan biri anlatmalı oyun içinde. şu an liverpool'la oynuyorum kötü gidiyor. ne zaman sacchi'ye geçsem anında döner mi takım.
    Sachi machi bilmem, anak 4-4-2 taktiği zaten gerçek hayatta da çok başarılı bir taktiktir. Eğer gittiğin takıma oynatacağın mevkilere göre transferler yaparsan başarılı olabilirsin, ben 2013 de hemen hemen her takımda farklı taktik kullanıyordum, ve hiç kovulduğum takım olmadı ama işler kötü gidip bekleneni veremeyeceğimi anladığımda yeni gelecek kişiyede takımı tanıması için şans vermek için erkenden takımdan ayrıldığımda oldu, ancak alınan skorlar sadece taktikde değildir, maç içinde yapılan her değişiklik etkilidir, ancak yinede büyük bir takımla sürekli maç kaybediyorsan taktiğini değiştirmelisin, hep dediğim gibi, takım taktiğe göre değil, taktik takıma göre yapılır. 4-2-2-2 benim favori taktiğim ve genelde hatta genelde demeyeyim %90 gittiğim her takımda bu taktiği uyguladığımda verim alabiliyorum, kanat oyunları tamamen kanat oyuncularına bağlıdır, kanat oyuncularının iyi olması değil, taktiğine uyması önemlidir. Golcü kanat vardır, golcü olmayanı vardır. Tabi kullandığın oyuncuları bilmiyorum ancak sadece 2 takımda verim alabiliyorsan taktiğini gözden geçirmeni tavsiye ederim. Resmini atarsan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler bu konuda

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

işte dediğim olay bu ss lerde bariz belli zaten. Fenerbahçe maçında tarihi farkı kaçırmışsın çünkü ceza alanında 11 şutun var 4'ü gol olmş ve 3 tane de kaleci çıkarmış.Hak ettim dediğin Sivas maçında ise 3-5 şut ceza alanında,gerisi dışardan.Dışardan attıgın gol olmasa yenilebilirdin de Takım çok şut atmaya başladığında golü bulamadıkça strese girip moraller de bozuluyor.O yüzden kanatlara aktarmak lazım oyunu böyle maçlarda kanat hücumlarına hücumgörevi verip , merkezdekileri destek ve savunma rolüne çekmen işini görebilir...

Fm-base adlı sitede tesadüfen gördüğüm ve dizilişini ilginç bulduğum, kullananlarında genelde memnun kaldığı bir taktik vardı, 2 farklı takım ile denedim ve güzelde sonuçlar verdi. Taktiğin linkini paylaşsam ve taktiğin başarılı olmasını sağlayan etkenlerin analizini yapabilir misiniz acaba? (nannar ya da perpetua abilere sorum)

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Fm-base adlı sitede tesadüfen gördüğüm ve dizilişini ilginç bulduğum, kullananlarında genelde memnun kaldığı bir taktik vardı, 2 farklı takım ile denedim ve güzelde sonuçlar verdi. Taktiğin linkini paylaşsam ve taktiğin başarılı olmasını sağlayan etkenlerin analizini yapabilir misiniz acaba? (nannar ya da perpetua abilere sorum)
    link koy da bir göz atalım bakalım...

link koy da bir göz atalım bakalım...
    Buyur abi;

http://www.fm-base.co.uk/forum/share...cc-s-gold.html

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Bahsettiğim taktik 3 lü stoper önünde savunma görevli 2 dmc ve kenarlarda da iki yönlü beklerle savunmada 7 kişiyle kalıyor. orta alandaki 2 MC standart ortahasa hücum rollü ve AMC'deki oyuncu ise gizli forvet.Taktik başarı sağlasa da keyif vermez. Rakibi durdurarak kontralarla etkili oluyor. Rakibe duran top dışında çok pozisyon vermiyorsunuz çünkü kenarlardan gelen ataklarda WBR-DMRC-DRC yani 3 oyuncu kapatıyor, ters kanatı da aynı şekilde. Cepheden gelen hücumlarda ise zaten geride 3 stoper var, onların önündeki 2 DMC ve orta alandaki 2 M rakibi bozarak oyun kurmalarını engelliyor.Pres yapılan pozisyonlarda kapılan toplarla Dar alanda kıs paslarla hızlı hücuma çıkılıyor. Yüklen komutu çok katı felsefesi ile uygulandığı için hücumlara sadece MC'ler,AMC ve bazen de bekler katılıyor...

Bahsettiğim taktik 3 lü stoper önünde savunma görevli 2 dmc ve kenarlarda da iki yönlü beklerle savunmada 7 kişiyle kalıyor. orta alandaki 2 MC standart ortahasa hücum rollü ve AMC'deki oyuncu ise gizli forvet.Taktik başarı sağlasa da keyif vermez. Rakibi durdurarak kontralarla etkili oluyor. Rakibe duran top dışında çok pozisyon vermiyorsunuz çünkü kenarlardan gelen ataklarda WBR-DMRC-DRC yani 3 oyuncu kapatıyor, ters kanatı da aynı şekilde. Cepheden gelen hücumlarda ise zaten geride 3 stoper var, onların önündeki 2 DMC ve orta alandaki 2 M rakibi bozarak oyun kurmalarını engelliyor.Pres yapılan pozisyonlarda kapılan toplarla Dar alanda kıs paslarla hızlı hücuma çıkılıyor. Yüklen komutu çok katı felsefesi ile uygulandığı için hücumlara sadece MC'ler,AMC ve bazen de bekler katılıyor...
    Dizilişe baktığımızda fazlası ile defansif bir taktik gibi duruyor ama oldukça fazla pozisyona girmemizi sağlıyor. Orta alan ve gizli forvet kaliteli oyuncular ise farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Amaç kazanmak ise bu işi fazlası ile görüyor.

Nesil
    2003

Lucescu'nun Besiktas'taki taktigini hatirlatti bana bu yazdiklarin.

Zago Ronaldo Ahmet Yildirim
    Kaan Dobra Giunti Tayfur Ibrahim Uzulmez
    Sergen Pancu
    Ilhan

Giunti daha cok Regista gibi oynuyordu.
    Pancu ile Sergen de daha cok hucum dusunen ikili orta saha.
    Ilhan AMC degildi ama hareketli bir forvetti.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mancini'nin 2 maçta denediği 3-5-2 taktiğini uyarlamayı denedim fakat 3lü stoperler birbirinden çok fazla uzaklaşıyor.Rakip takım da amc olduğunda yalan oluyoruz.3 stoperden 2'si AMC'ye doğru gidince Forvet boşa çıkıyor ve 3. stoperimde oralardan alakasız yerlerde dolaştığı için forvet direk kaleciyle karşı karşıya kalıyor.Bunun defansı ileriye çıkart komutuyla alakası olabilir mi? Bir de AMC'li taktiklere karşı DMC kullanıp half back yapmayı önerir misiniz?

Sayfa 5 / 19 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon

Mesaj Yetkileri