Maçı stadyumdan canlı seyretme şansına sahip oldum.Gerçekten çok mükemmel bir atmosfer vardı tribünümüzde.İlk defa Beşiktaş'ımı canlı seyretme şansını elde ettim dün ve bunu Beşiktaşlılarla seyretmek çok daha güzel oldu.Alen bile gelmişti dün..
Maçtan önce Antalyaspor yönetimi taraftarlarının baskısıyla Beşiktaş'lılara 675 bilet ayırdı kale arkasının en köşesinde bir yerde.Buna birde biletix gişesinde sadece yaklaşık 200 tane biletin satılması eklenince Beşiktaşlılarda mecbur Antalyaspor taraftarlarının yanında açık tribünden aldı bilet aldılar.Bunlardan biriside bendim.Yapacak başka bir şey yoktu çünkü.Takımımız ayda yılda bir kere buraya geliyor ve bizde başka yoldan seyredemezdik.Neyse açık tribündeki Beşiktaşlıları polisler kale arkasında Beşiktaşlılara ayrılan bölgeye aldıda sorun çıkmadı.Zaten kafes gibi yapmışlar bize ayrılan tribünü.Birde kapasitesinin yaklaşık 2 katı kişi olunca o sıcakta sucuk olduk ama olsun o atmosfere değdi valla.Hele golden sonra bizim tribünde yaşanan sevinç hayatımda yaşadığım en mutlu olaylardan birisiydi.
Maça geçmeden önce yaşanan gerginliklerle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum.Antalyalılar bu işi bu hale getirenlerdir.Bunun aslında Eren abinin dediği Anadolu taraftarlarının 3 büyük yani Bizans kinidir.Maçtan önce forumlarını takip ettim.Adamlar sanki maça değil savaşa gidiyorlar havasındaydılar.Sırf ben bu holiganlar yüzünden Beşiktaş formamı sırtıma geçirip maça gidemedim.Neyse bu konuda fazla konuşmak istemiyorum ama bu zihniyetle hiç bir şey olmaz bizden onu söyliyeyim..
Maça gelirsek.Bir kere maç koşulları 2 takım içinde zordu.Çünkü hava maç geç saatte oynanmasına rağmen çok sıcaktı ve zeminde buradada belirtenler olmuş çok kötüydü.Bu şartlar altında zor bir maç olacağı belliydi.Maçın başında Antalya'nın yakaladığı pozisyondan sonra dedimki bu maç gollü geçer.Nitekimde böyle oldu zaten.Antalyaspor hep sol taraftan geldiler.Burada Tello sol bekte çok aksadı gerçekten.Zira ilk golde soldan gelişen bir atak sonrasında olan kornerden geldi.Maçı seyrettiğimiz alanda görüş çok iyi olduğu için olanı biteni tam görmek mümkün değildi.Tabii maçın golleri internetten tekrar seyrettim ama staddayken tek hatırladığım Antalyalı oyuncunun topa vuruş anı ve topun ağlara gitmesiydi.Sonradan evde golü seyrettiğimde Gökhan Zan'ın adamını boş bırakmasından golü yediğimizi gördüm.Bu tabii bizde soğuk bir etki yarattı ama biz hemen golden sonra Beşiktaş diye bağırararak takıma desteğimizi sürdürdük.Sonrasında bir kaç pozisyonumuz oldu ama özellike Holosko bu net pozisyonlardan yararlanamayarak bize saç baş yoldurdu.Sonra 2.gol geldi yine bir korner golünden.O anda yine göremedim ama evde seyredince Bobo'nun ıskasından dolayı golü yemişiz.2.golden sonra aksayan sol taraftan dolayı hoca Aydın'ı çıkardı.Bence doğru bir hamleydi.Çünkü Aydın maalesef hiç iyi değildi.Yerine giren Serdar hareketlendirdi orayı en azından.İlk yarı bitmeden 1 gol bulalım bari diye düşündüm ama olmadı.İlk yarıyı Antalya'nın 2-0 üstünlüğü ile geride bıraktık.
2.yarıya ilk yarının iyilerinden Uğur'un yerine Nobre ile başladık.2.yarıda Antalya'nın geriye yaslanmasıyla birlikte hep bizim hücumlarımız vardı.Sağdan soldan ortadan geldik ama bir türlü Antalya savunması aşamadık.Savunmayı aştık Ömer'i geçemedik.Artık maçta son 10 dakikaya yaklaşırken umutlarımız azalmış ama desteğimiz devam ediyordu.Bu arada Antalya'da arada kontralardan net pozisyonlar buldu ama kalecimiz Rüştü başarılıydı.Ve 78.dakikada Delgado'nun golü geldi.Yine görüş açımızdan dolayı tam göremedim pozisyonu.Sadece Delgado'nun vuruşu ve topun ağlara gidşini görebildim.Tabii golden sonra bizim tribün yıkıldı.Çok harika bir olay gerçekten bu golden sonra tribünde golün sevincini yaşamak.Evde golün tekrarını seyrettiğimde Bobo'nun zorlamasıyla top Delgado'nun önüne düşmüş ve gol çakmış köşeye.Golden sonra Antalya yaslanmaya devam etmek yerine üstümüze gelmeye başladı.Orada benim içime doğdu 2yi atacağımız.Nitekimde 2 dakika sonra maçta çok kötü olan Holosko'nun ortası ve Bobo'nun dokunuşu ile golü buldul.2-2 olunca biz bu sefer daha coşkulu bir şekilde sevindik.Kendimizden geçtik adeta.

2-2 olunca biz 3 3 3 3 diye tezahuratlar yapmaya başladık.Golden sonra ataklarımız devam etti ama golü bulamadık bir türlü.Holosko'nun kaçırdığı bir pozisyon var yine bu aralarda.Artık normal sürenin son dakikalarına girerken Antalya'nın topunun direkten dönmesi bizim için tam bir şans anıydı.Direkten döndükten sonra Ali Tandoğan'ın uzun topunun Nobre'ye gelmesiyle birlikte aha gol geliyor dedim.Nobre Bobo'ya indirdi.Bobo her zamanki gibi bu tür 1e 1lerde yine yıkılmadı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı.O anda dengesini kaybeder gibi oldu.Valla çok korktum atamayacak diye ama Allah'a şükür ki affetmedi Bobo.Tabii biz diğer 2 gole oranla daha bir coşkuyla sevindik.Valla yanımda önümdeki herkesinin üstüne atladım sırayla o coşkuyla.

İnanılmaz bir duyguydu gerçekten.Bu tür maçları geçen sene çok yaşadık ve ben her seferinde evde çok sevinmiştim o gollerden sonra ama bunu oradaki Beşiktaşlılarla birlikte yaşamak gerçekten çok farklı bir duygu.Tarifi yok vallahi..
Kale arkasında gördüğüm kadarıyla takımımız hakkındaki teknik yorumlara gelirsek öncelikle göze çarpan Tello'nun sol bekte yapamayacağıydı.Antalya ilk yarıda hep oradan geldi ve etkilide oldular.İ.Üzülmez'i arar haldeydik gerçekten.Sonra hazırlık maçlarında çok iyi performans gösteren Aydın'da çok kötüydü.Zaten ilk yarı bitmeden hoca onu çıkardı.G.Zan ile Ali Tandoğan'da bu takımda yedek oyuncular olmaları gerekiyor.Yerlerine Zapotocny ve Serdar Kurtuluş'un gelmesi daha iyi olacaktır.Holosko dün kötüydü gerçekten.Bence bunun sağ kulvarda oynamasıyla ilgisi yok.Çünkü Holosko dün gerçekten hiç iyi değildi.Bildiğimiz Holosko değildi.Yinede bir asist ile tamamladı maçı.Umarım kendisini en kısa zamanda toparlar.Uğur İnceman iyiydi ilk yarıda ama hoca onu çıkardı.Ama Cisse Allah'tan 2.yarıda daha iyi bir performans sergiledide hocanın yanlış yapmasını engelledi.Nobre 2.yarı girdiğinde hücuma canlılık kattı.Açıkcası ilk yarıda çok zorlandık hücumda.Delgado'nun çabalarıyla pozisyon bulduk ancak ama Nobre'nin girmesiyle 2.yarıda hücumda daha etkili olduk.Bobo ise her zamanki gibiydi.Çok kötü gibi gözüksede gollerini attı,asistini yaptı.Denecek tek bir şey var onun hakkında;Çok babasın Bobo.

Serdar Özkan elinden geleni yaptı sol tarafta.Fena değildi.Sivok'ta bence iyiydi.Zapotocny ile daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.Ve Kaptan Delgado.Bence dün çok iyi oynadı .Hücumları iyi organize etti.Elinden geleni yaptı.Nitekim kilidi açan golüde o attı.Takımını kurtarmış oldu bi nevii.
Geçen seneki geleneğimizi devam ettirdik.Geriye düşmemize rağmen kazanmasını bildik.Tek forvet ile zorlandık açıkcası.Birde 2 tane kornerden gelen topta bir ıska bir tanede adam kaçırma sonucu golü yiyince işimiz iyice zorlaştı ama 2.yarıda bulduğumuz gollerle kazanmasını bildik.Maçlar geçtikçe daha iyi olacağımızı umuyorum..