Sayfa 57 / 156 İlkİlk ... 747555657585967107 ... SonSon
1,681 ile 1,710 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by nannar View Post
    yahu aydın gerçekten iyice komik olmaya başladınız. sanal alemde kimin gerçek kimin yalan oldugunu hiçbirimiz bilemeyiz.zeynep duygu bir pkk yandaşı olamaz mı? başörtülü bir resmi profiline koyup bu tweet'i yazamaz mı? bunlar mı sizin araştırmacı zihniyetiniz? lütfen bu tarz resimleri paylaşıp kutuplaşmayı arttırmayın.
    Abi senin mantıkla konuşayım o zaman. Bu olayları daha ilk günden uysal yaklaşımla yatıştırmayı reddedip, inat giden, "%50'yi evde zor tutuyorum" diyen başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun?

Çünkü -senin mantığına göre konuşuyorum- bu başbakanın tek bir cümlesi olayları yatıştırmaya yeterdi ve hani çok telaşlandın ya %11'lik değer kaybı oldu diye. %11'lik değer kaybı olmasını tencerelerle dışarı çıkanlara bağladın ya hani. onlara vatan haini dedin ya hani. sorum şu sana, bu olayları engelleme fırsatı olan ve bunu her fırsatta elinin tersiyle geri iten başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun? AKP'yi de zerre sevmezmişsin zaten.

Senin mantığına göre hareket ederek bir soru sordum. Umarım yanlış anlamazısn.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Abi senin mantıkla konuşayım o zaman. Bu olayları daha ilk günden uysal yaklaşımla yatıştırmayı reddedip, inat giden, "%50'yi evde zor tutuyorum" diyen başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun?

Çünkü -senin mantığına göre konuşuyorum- bu başbakanın tek bir cümlesi olayları yatıştırmaya yeterdi ve hani çok telaşlandın ya %11'lik değer kaybı oldu diye. %11'lik değer kaybı olmasını tencerelerle dışarı çıkanlara bağladın ya hani. onlara vatan haini dedin ya hani. sorum şu sana, bu olayları engelleme fırsatı olan ve bunu her fırsatta elinin tersiyle geri iten başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun? AKP'yi de zerre sevmezmişsin zaten.

Senin mantığına göre hareket ederek bir soru sordum. Umarım yanlış anlamazısn.
    Evet,RTE sırf gurur meselesi yapıp bu yaşananları yatıştırmadığı için vatan hainidir...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Evet,RTE bu yaşananları yatıştırmadığı için vatan hainidir...
    Görmek istediğim buydu abi. Olaylara iki taraflı bakabiliyorsan eyvallah. Keşke bunu en başta söyleseydin de boşuna sürtüşmeseydik

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Eyvallah abi çekilmeyeceğiz zaten kazanana kadar.Biz taş atmayız,zarar da vermeyiz bence karıştırıyorsun.Ama adam gibi eylem yapıp gazı da mermiyi de yiyoruz.Yabancı devlette önce içimizde oynayanlar ne olacak ? Bizim protestocuların yaralı hallerini paylaşıp mizah yapan,iyi olmuş diyenlere ne olacak ?
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Polis ve direnişçilerin samimi sohbeti

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

yahu zaten bu saate kadar kazanılan kazanıldı uyuyan çoğu kesim uyandı bundan sonra sandık konuşur

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

yok arkadaş biz sizinle anlaşamayacağız. ben "ülke" diyorum,siz "başbakan" diyorsunuz. ben "ekonomik kriz geliyor" diyorum , siz "biz geri adım atmayız,başbakan çekilsin" diyorsunuz. ben "AKP'yi günahım kadar sevmem" diyorum,siz bana "bir de öğretmen olacaksın" diyorsunuz

Ülkenin bu hafta yaşadıklarının sebebi olan ve işi gurur meselesine dönüştüren herkesi (başbakanından ,alanlarda insanları provake eden mahlukatlara kadar) Allah bildiği gibi yapsın.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Nihat doğan halk tv'de

Terörün bitmesi için başlanan görüşmelerde iki tarafında kazanmaması- kaybetmemesi gerektiğini düşünüyordum. Çünkü böyle bir durumda kaybeden taraf yara almış, ezilmiş hissine kapılacak, barış uzun sürmeyecek.

Şu an gelinen noktada yine aynı şey geçerli. Bilmiyorum nasıl uzlaşılır, nasıl orta yol bulunur... Hükümet geri adım atarsa mağlup olmuş havası yaratılır. Her canı istediğinde eyleme kalkışan, şiddete yönelen bir topluluk oluşur. Meydanlardaki insanlar geri adım atarsa başbakanın ekmeğine yağ sürülmüş olur, halkın içindeki öfke daha da büyür. Geçici süreyle durulmuş olur ortam.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ah ah! Bu noktalara varmadan bitirebilirdi işi, o cuma sabahı yapılana mantıklı bir açıklama getiremiyorum... Hadi o oldu, ondan sonra çık bir özür dile, biraz yumuşak açıklamalar yap, çek baskıyı geri... Nedir bu inat anlamadım ki?! Keçi ayranı mı içiyor ne...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İyi geceler beyler,bu gece sakin bir gece olmasını diliyorum,inşallah polis yatışır,provokatörlerde eylemcilerden gerekli muameleyi görürler.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Diğer sayfada kaldı belki dikkat çekmiyor ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Diğer sayfada kaldı belki dikkat çekmiyor ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545
    Sonuna doğru kameraya çeken arkadaş sigara istiyor polisten o da diyor ki biz sizin arkadaşlardan aldık zaten, çok iyi
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cidden anlamıyorum cidden. Tencere-tava kadar masumane bir demokratik eylem olabilir mi ? Gelip buraya aferin aferin yazacağınıza başbakana söylenin. bir özür dilemesi sadece özür dilemesi bu olayları bitirecekti. Cumhurbaşkanı olayı sakinleştirmeye çalıştı , çıkıp yine açıklama yaptı ; ben cumhurbaşkanının ne anladığını bilmem dedi. Bu adama kızmayıp en doğal hakkını kullanan vatandaşa kızıyorsanız siz de art niyet ararım. Devlet yani başbakan sağ duyulu olmak zorundadır. IMF'ye olan borcun bitmesiyle övünen başbakan ekonomideki düşüşü hesaba katarak açıklama yapmak ve hareket etmek zorundadır.

Bunları başbakandan değil de halktan bekleyenler garip insanlardır benim gözümde.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.
    Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.
    Adam Twitter'da TT'ye girdi dünya gündeminde.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Neden haklı olarak protesto eden 100 binlerce milyonlarca insan provakatör oluyor, boşu boşuna eylem yapmış oluyor, ekonomiyi zora sokmuş oluyorda, bir avm uğruna ülkeyi günlerce meşgul eden, avm yapımına(!) gösterilen bunca tepkiye rağmen ne polisi sürekli olarak çeken ve yanlış adım attık halkımız bu konuda haklı demeyen üstüne birde akp yandaşlarına yönelik olarak protestocuları tehdit ederek %50'yi evde zor tutuyoruz, 1 milyon kişi toplarız gibi akplileride galeyane getirebilecek sözler söyleyen başbakan suçlu olmuyor. Halk bir davada ilerliyor ve gayelerini açıklıyorlar. Madem başbakan ekonomiyi felan düşünüyorda hem gereksiz külfet oluşturacak avm yapımından geri adım atmıyor hemde olayları yatıştırmak yolu varken herkesi dahada gaza getirecek açıklamalar yapıyor? Çünkü böylesi daha işine geliyor. Bu olaylar sırasında meclisden petrolle ilgili bir yasanın geçtiğini eminim ülkenin büyük bir kısmı bilmiyordur. Bu olaylar sayesinde başbakanın tam üslubuna siyasi kişiliğine uygun olarak daha iyi politika yapabildiğini kimse farketmiyordur... İyi niyet yok burada..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

rte durumu abdullah güle postaladı gitti yarın bir toplantı var bakalım ne çıkacak burdan yarın olumlu gelişmeler bekliyorum hatta hükümetten bir geri adım bile gelebilir

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...
    İnşallah hocam inşallah.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hükümetten ortamı sakinleştirecek bir açıklama yapılmazsa bu olayların protestoların biteceğini düşünmüyorum.Üç gündür Çorum'da her gece yürüyoruz.Her gece sayımız artıyor.Çorum'da 6.yılım böyle bir kalabalık görmemiştim daha önce her akşam on binler yürüyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...

Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
    Abicim anlıyorum ne demek istediğini. Tabi ki gelişme var hem de büyük bir gelişme.
    Fakat devlet bunları sanki kendi cebinden veriyormuş gibi gösteriyor.
    Ben maaşımın yarısını vergi olarak ödüyorum artık bunun yanı sıra temel ihtiyacların da fiyatları tavan yapmış durumda.Peynirin kilosu 15 tl aşağı yukarı.
    Adamlar bizim paramızı alıyorlar o parayla ihaleden bir şeyler satın alıyorlar gönderiyorlar. Mesela sizin yemek olayı diyelim, normalde 10tllik bir hizmet varsa o hizmet 20tlye satın alınıyor devamı cep yapılıyor. Ve satın alınan para senin benim param.
    Tamam hizmet vs. var fakat inanılmaz adaletsiz bir vergi sistemimiz var. Bizim patron Porsche'ye biniyor şirket üzerine kaydettiği için düşük vergi veriyor ben zar zor ucuz bir araba alıyorum yuzde 50lere varan bir vergi ödüyorum ayrıca onunla benim gelirlerim de çok farklı arada uçurum var. Vergi sistemi çok adaletsiz bir boyut kazandı.

Bunun yanısıra IMF'ye borç ödendi muhabbetine geleyim.
    Ticarethane gibi düşün. 100tl borcun var 25 tl vergi vs gelirin var diyelim. 25 tl'de elindeki malvarlıgından gelen kira bedeli diyelim. Yani toplamda 100tl borcun ve 50tl gelirin var.
    Sen bu açığı kapatmak için ayda 25 tl getiren malvarlıgını 75tlye satıyorsun. Borcu kapatıyorsun.
    Fakat senin giderin hala 50 tl aylık ve artık bundan sonra gelirin 25tlye düşecek. Yine açığın var. Bu açığı vergiyle kapatamıyorsun zira zaten alabileceğin maksimum vergiyi alıyorsun. Elinde mal varlıgın da kalmadı. Artık bu açığı mecbursun yine borç ile kapatacaksın.
    Bu kez sana kim kredi verecek ? Onun da yolunu bulup rant sağlayacaklar çünkü bu gune kadar hep böyle oldu, tabi ki ileride hep beraber göreceğiz.
    Ayrıca özelleştirilen kamu mallarının hakettiği değere gittiğini düşünüyor musun ?
    Ayrıca adamlar ülkeyi satıyorlar deniyor ya satsalar iyi, bizim paramızla kendileri satın alıyorlar işin kötüsü bu. Yarın öbür gün bu adam hükümetten düşse bile ülkenin yarısına sahip olacak. En güçlü en nüfuzlu adam olacak. Oysa bu goreve geldiğinde Kasımpaşa'da evi olan mütevazi bir siyasetçiydi.
    Demokratik yollardan bu adamı yenebilmenin imkanı yok. Öyle bir hükümet gelmeli ki bu 10 senelik dönem içerisindeki tüm yolsuzlukları açığıa cıkarıp bu adamların tüm mallarına el koymaları gerekir. Anca bu şekilde bu adamı ülkede söz sahibi olmayan birine dönüştürebiliriz.
    Kısacası bizim paramızla bize sahip oldular.

Yani kısa vadede herşey çok güzel günlük güneşlik gözüküyor ama uzun vadede ülke ekonomisinin geleceği hiç iyi gözükmüyor bütçe açığı git gide büyüyor. Hem de hepimiz gelirimizin yarısını belki de fazlasını dolaylı yollardan devlete vermemize ragmen.

Abi dediklerinde haklısın fakat şunu da bilmekte fayda var yıl 2013 , 4 kişiye 1 duş değil 1 kişiye 1 duş düşmesi lazım. Ben bu tür örnekleri haklı bulmuyorum mesela.Mazor 2 liraydı şimdi 5 oldu , et 1 liraydı 10 oldu , e kardeşim yıl oldu 2013 herşeyin değeri değişecek gelişiceksin bu konudaki fiyat konularına pek takılmamak lazım.Tabi dış ülkede mazot 2 lirayken biz 4e alıyorsak sorun var demektir o ayrı birde bu hastane mevzusuna gelince ben anlamadım nerde hizmet yapılmış gerçekten.İnsan devlet hastanesine gitmek istemiyor ya hep sıra hep sıra ilgisiz doktorlar.Özele 15-20 lira veriyorsun adam seni kucağında taşıcak nerdeyse.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Direnişe gelince....AKP'nin yanlışlarını liste yapıp sokaklara yapıştıralım,evlere dağıtalım,insanları bilinçlendirelim diyorsanız sonuna kadar varım.Fakat bu direniş ülkenin zarar göreceği bir eylem haline dönüştüyse işte orada ben yokum ."Başbakan gurur meselesi yaptıysa bizim gururumuz yok mu? " diyen arkadaşlara sesleniyorum; Başbakan bu ülkeyi sevmiyor ve düşünmüyorsa biz de onun gibi mi davranalım? Biz bari ülkenin menfaatlerini düşünerek daha fazla zarar vermeyelim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Her önemli bir kararda bir olayın arkasına gizleniliyor. Halkın çoğunun haberinin olmadığı o yasanın ayrıntıları... Tayyip Erdoğan'ın kaos ortamındaki işleri, politikaları işte bu yüzden daha etkili. İstediği kararları kimseye duyurmadan alabilmesine yarıyor karışıklık ortamı. O yüzden Haksızız demek yerine %50 yi zor tutuyoruz diyerek ortalığı iyice karıştırmak istiyor.

Kapitülasyonlar, Petrol Yasası’yla geri döndü!

Osmanlı’nın kapitülasyonu önceki gece Meclis’ten geçen petrol yasası ile geri geldi. Yabancı petrol şirketi ihracattan sağladığı dövizi yurt dışında tutabilecek

TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor “devlet hissesini” kuyularda sahalara göre azaltıyor

Türkiye’nin petrol sektörü yeni Türk Petrol Kanunu ile birlikte artık yabancıların hakimiyetine terk ediliyor. Yabancı petrol şirketleri,milli petrol arama şirketimiz Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’na karşı imtiyazlı duruma geçiyor. TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor, “devlet hissesini” sahalara göre azaltıyor. Yeni yasada “Devlet adına arama ve işletme ruhsatı alma hakkı TPAO’ya aittir” hükmü çıkarıldı.Böylece süresi dolan petrol üretim sahalarının devlet adına üretime devam etmesi için TPAO’ya verilmesini öngören yasa maddesi kaldırılarak, bu sahaların özel sektör şirketlerine sunulmasının yolu açıldı. TPAO’nun özelleştirilmesinin de önü açılmış oldu.

Kara sularında arama

Yeni Kanuna göre, petrol hakkı sahibi yabancılar da Türk kara sularında petrol arama ve üretim faaliyetleri icra edebilecek. Doğal gaz üretimi yapan hak sahibi yerli ve yabancı şirketler ile yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubelerine, toptan satış lisansı verilecek.
    Kanun, daha önce alınan arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin hak ve yükümlülükleri koruyor. Yasanın öngördüğü hazırlıkların yapılması ve ilgili yönetmeliklerin hazırlanması için bir yıl süreyle yeni arama ruhsatı başvurusu alınmayacak.
    Yapımı devam eden projeler tamamlanıncaya kadar ithalat, ihracat ve kamulaştırma haklarının yürürlüğü devam edecek.

Vergi imtiyazı

Petrol hakkı sahiplerinin safi kazançları üzerinden ödemekle yükümlü bulundukları vergiler ve hissedarları adına yapmaları gereken gelir vergileri kesintisi toplamı, yüzde 55’i geçemeyecek. Dar mükellefiyet esasında vergilendirilen kurumlara petrol arama faaliyetleri için yapılan serbest meslek kazancı ödemelerinden Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca yüzde 5’i oranında tevkifat yapılacak. Petrol işlemleriyle birlikte diğer faaliyetlerde bulunan petrol hakkı sahiplerinin petrol işlemlerine ait faaliyetleri, diğer faaliyetlerinden ayrı olarak muhasebe kayıtlarında izlenecek ve vergilendirilecek. Esas faaliyetleri bu kanuna göre petrol işlemi olan iki veya daha fazla petrol hakkı sahibi, aralarında bir ortaklık oluştursa bile ayrı ayrı vergiye tabi olacak.

İhracattan sağladığı geliri yurt dışında tutabilecek

Kanunla, petrol işlemlerinde kullanılacak malzeme ithalinin, gümrük muafiyeti, dahilde alınan vergi ve fonlar ile TSE ve CE güvenlik sertifikası konularında başka kurum ve kuruluşun iznine tabi olmadan, bakanlığın uygunluk izniyle yapılabilmesi sağlanıyor. Petrol hakkı sahibinin Türkiye’deki petrol işlemi için idari faaliyetleri ile bina tesislerinin ve teçhizatlarının inşası, kurulması ve işletmesine ait malzemeler hariç, petrol işlemlerinde kullanılacak ve Genel Müdürlükçe onaylanan malzemeyi, ekipmanı, akaryakıtı, kara, deniz ve hava nakil vasıtalarını ithal etmesi ya da yurt içinden teslim alması, gümrük vergisinden, yapılan işlemler harçlardan, düzenlenen kağıtlar damga vergisinden müstesna olacak. Yabancı petrol şirketi sahibi, sermayesine mahsuben her zaman transfer talebinde bulunabilecek. Petrol hakkı sahibi ihraç ettiği petrolden sağladığı dövizi yurtdışında muhafaza edebilecek. Bu döviz tutarı, Türkiye’ye ithal edilmiş sermaye ile bunu aşan net kıymetlerin transferinden mahsup edilecek.

Osmanlı’nın yabancılara imtiyazı Lozan Antlaşması’yla bitmişti

Geniş anlamıyla kapitülasyon baş eğmek, teslim anlaşması yapmak anlamlarını taşır. Tarihte kazandığı özel anlamla kapitülasyon, bir ülke tarafından başka bir ülkenin vatandaşlarına verilen ticari ayrıcalıklar bütünüdür. Osmanlı Devleti tarafından Yükselme Dönemi’nden imparatorluğun dağılışına değin Avrupa devletlerine çeşitli kapitülasyonlar verilmiştir.

Sevr’de verilen ayrıcalık

Devletin zayıfladığı dönemlerde ise, kapitülasyonlar Osmanlı Devleti üzerinde zimmî ve müste’menlerin hakları konusunda bir baskı aracı olarak kullanılmış ve demoklesin kılıcı haline gelmiştir.Osmanlıların ticarî ve siyasî imtiyazları yani ilk kapitülasyonları 1535’de Kanunî tarafından Fransızlara verilen imtiyazlardır. Osmanlı Devleti’nin en büyük imtiyaz muâhedesidir.Gerçekten Osmanlı Devleti’nden kapitülasyon alan devletlerin başında 1535 tarihli mukaddes yerlerin kurulması hakkını veren kapitülasyonla Fransa ve Katolik din adamlarının ibadet hürriyeti ile alâkalı 1617 tarihli kapitülasyonla Avusturya gelmektedir.
    Ayrıca Avrupalı devletler kendileri Osmanlı’ya mal ihraç ederken gümrük vergisi ödememelerine karşın, Osmanlı malları ithal edilirken gümrük vergisi alıyorlardı.
    1569, 1581, 1597, 1614, 1673 ve 1740 yıllarında yeni kapitülasyonlar verilmiştir. 1740 kapitülasyonlarıyla, Fransa’ya tanınan haklar daha da genişletilmiş, diğer batılı ülkelere de aynı hakların tanınması kabul edilmiştir. 1740 kapitülasyonlarından sonra Osmanlı sınırları içerisindeki yabancı devletlere çok geniş ticaret yapma olanakları sağlanmış, hatta bu haklar sayesinde İstanbul’da yabancı postaneler açılmıştı. Sevr Antlaşması’nın imzalanmasıyla kapitülasyonlardan yararlanma hakkı Yunanistan ve Ermenistan’a verilmiş, yabancı gemilere, Türk gemilerine tanınan bütün hakların tanınması kararlaştırılmıştır. Kapitülasyonlar Lozan Barış Antlaşmasıyla yürürlükten kalkmıştır.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=84761

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Polis emir kuluyuz ayaklarını bıraksın artık resmen keyif alıyorlar bu durumdan.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

[YOUTUBE="-c2UMz3Mrl0"]interview[/YOUTUBE]

Türk basınının şımarttığı siyasetçilerin uluslararası basınla sınavı. Spiker delirmiş.

"Bu bir söylev değil, röportaj ! " diyerek çok güzel uyarmış spiker.

Bu arada belirtmeden geçmeyeyim. Videoda Çavuşoğlu, direnen kişileri tüm Dünya' ya karşı TERORIST olarak adlandırıyor.
    Football is simple,but Football Manager is not

Sayfa 57 / 156 İlkİlk ... 747555657585967107 ... SonSon

Mesaj Yetkileri