federasyon resmen yayinci kurulusun kontrolünde
federasyon resmen yayinci kurulusun kontrolünde
Madem öyle 1'den 18'e kadar play off oynansın. Ne farkı var... 34 hafta herkes mücadele etsin sonra tüm takımlar play off yapsın...
Daha az konuşulacak konusuna katılmıyorum.Play off larda hakemlerimiz üzerinde inanılmaz bir baskı olacak ufacık bir hatada ortalık karışacak yine.Normal sezonda bunu yaşadığımız yetmiyormuş gibi birde play off ta yaşayacağız.Fener li arkadaşların bu sistemi hemen benimsemesi kadar doğal bir şey yok.Çünkü derbilerdeki başarınız yadsınamaz.
Yahu beyler,öyle bir konuşuyorsunuz ki,sanki ligdeki takımların hepsi fırsatçı,düzenbaz,çakal insanlar tarafından yönetiliyor.Yok şike artacak,teşvik artacak.Bu kadar kolay mı yahu bu dedikleriniz.![]()
So what?
Saike
MAA yönetiminden ricamız 3 korner,1 penaltı uygulamasını getirmesi.
Play off'lara karşıydım aslında ama düşünüyorumda yani daha iyi gibi.Ligin heyecanı artabilir ekstra 6 hafta sayesinde.Sonuçta 34 haftanın emeği boşa gidecek yorumlarına da katılmıyorum çünkü lig 40 hafta olacak.
Lig tv konusuna gelince bu adamlar rekor ücretler verdiler geçen sezonla birlikte bu ligi yayınlayabilmek için kulüplere.Bu sayede atıyorum, Eskişehirspor Dede gibi bir adamı getirebiliyor ya da buna benzer yüksek profilli transferler yapılabiliyor anadolu takımları.Lig Tv'nin verdiği yüksek ödenek sayesinde.Lig tv bunu verirken söz sahibi olmaya başlamıştı zaten.Bi sürü isteği vardı kulüplerden.Yani kulüpler daha çok para kazanmak için bu sistemi kabul etmişlerse bizim mevcut TFF'ye kızmamız anlamsız.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Paunlar yarıya bölünücek sanırım. Yani 1.yle 2. aynı puanla başlayamacak yanlış mı biliyorum ?
Heycanı arttırmak istiyorlarsa ve play-off'da getirilmek isteniyorsa farklı şekillerde olmalıydı. Hepsini anlıyorumda puanları ikiye bölmek çok saçma birşey. Sonuçta derbiler her zaman ilgi çeker ve nerede oynanırsa oynansın stad doldurur.
Misal; x takım 80 puanla lider oluyor, 2. 60 puan alıyor. İkiye bölüyoruz 40 puan ve 30 puan oluyor. 20 puanlık fark otomatikmen 10 puana düştü. Böyle birşeye gerek yok, 1. takıma resmen haksızlık.
Yunanistan'da ki sistem gibi yapılabilirdi mesela. 1. olan direk şampiyon olur ve kupasını alırdı, 2. 3. 4. ve Türkiye kupasını alan takım arasında Avrupaya hangi turdan başlayacaklarını belirleyen bir play off düzenlenebilirdi.
Neyse sonuç olarak bu sistem denenecek sanırım, hayırlısı olur umarım.
Yalnız Anadolu takımlarının işi nasıl zorlaşıyor onu anlamıyorum. Trabzon ve Bursa dışında ligi 1. bitiren takım çıkmazken 2., 3. ve 4. bitiren birsürü takım var(bu sene ilk dörtte 1 İstanbul takımı vardı, birkaç sene önce Sivas'ın, eskilerde Eskişehir'in 2.liği vardı.)
Ligimiz için bu kadar saçma bir karar olamaz türk futbolu aydınlar dönemidne çöküşe geçti bence
lig başlarken 40 hafta olduğunu düşüneceğim için sorun yaratmıyacaktır bu bana.Lig 40 hafta yani bu yüzden 34. haftada şampiyon olmuşuz gibi hissetmem.Puanları 2ye bölmek dışında eksiği yok gibi sistemin.Hatta bence ilerki yıllarda ligdeki takım sayısını 12ye falan indirip devam edilebilir o zaman her takım 4 maç yapar birbiri ile ve daha fazla derbi için play offa gerek kalmaz.
Ayrıca herkes mevcut federasyonu suçluyor ama asıl kulüpler birliği bu duruma getiriyor olayları adam akıllı itiraz eden hiç bir takım yok sisteme sadece endişelerini bildirenler var, neden? Daha fazla para kazanabilmek için. Kulüplerin tutumu federasyonun elini kolunu bağlıyor bu konularda.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
18 takımlı bir lig için play-off saçma.
O zaman iskoçyadaki sisteme dönelim daha mantıklı. İndir takım sayısını. Daha yakın olsun takımlar birbirine. Lig bitince böl ligi ikiye. İlk yarı kendi arasında ikinci yarı kendi arasında oynasın bitsin gitsin.
Belçika, Andorra, Azerbaycan, San Marino, Güney Kıbrıs ve birkaç ülkede daha uygulanıyormuş play-off sistemi.
"Üç kuruşluk lige "beş" kuruş ödetirsen o aradaki iki kuruş için "extra show" yani soytarılık yapmak durumunda kalırsın."
Kanıtlanmazsa da demekki kolay değilmiş deriz.Zaten şu yaşananlardan sonra sanıyor musunuz ki insanlar bu tarz şeylere sizin dediğiniz gibi rahatça cesaret edebilsin? Bu kadar pesimist yaklaşmayın bence olaya.(bi zevkimiz futbol vardı onu da bitirdiler vs.)
Şimdi şunları göz önünde bulundurmak lazım.34 hafta sonunda lider olan takımın emeğine yazık olmayacak mı deniliyor.Bu sistemde 34 hafta sonunda lider olan takım bir kere daha az stresle lider tamamlayacak sezonu.Normalde 34 haftalık ligde biliyorsunuz son maçlar acayip stresli oluyor.Son haftalara yaklaşırken puan kaybının telafisi çok zor olduğu için şampiyonluk yarışındaki takımlar diken üstünde çıkıyor maçlara.Play-off'larda telafi ederim düşüncesiyle daha az stres yaşayacaklardır.Ayrıca şampiyonluk artık 40 maç üzerinden sonuçlanacağı için takımların 34 haftalık performanslarına göre üzülmemeleri gerekecek.
Bence bu sistemle daha zevkli,daha heyecanlı bir lig olacak.Benim öngörüm bu şekilde.Çünkü takımlar son maçın son dakikasına kadar mücadele edecekler play-off maçları için. Puanlar yarıya indirilmeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Bunu genelde 3.ve 4.'nün liderin 15-20 puan fark geride tamamlamasında dolayı yapıyorlar sanırım ama artık play-off olacağı için 3. ve 4.takım lige daha çok asılıp daha çok puan toplayacaktır diye düşünüyorum.Bu yüzden puanların yarıya bölünmesine gerek yok aslında.
So what?
Saike
kelimesi kelimesine katılıyorum.Aynı şeyleri düşünüyoruz.Ayrıca lig tv içinde şöyle bir şey var bir çoğumuz 1 senelik taahhütle üye oluyoruz yani 34 maçta olsa 50 maçta olsa sabit ücreti 1 sene ödemek durumundayız.Lig tvyi bu kadar öcü gibi görmeyin adamlar aynı paraya 34 maç değil 40 maç yayınlayacaklar bundan sonra.İstedikleri sadece daha fazla abone fiyatlara zam falan yapmıyorlar o kadar fazla.
Sene sonu yaşayıp görücez arkadaşlar![]()
Kulüpler birliğinde bu sisteme karşı çıkan Galatasaray ve Trabzon olmuş.
Playoff yerine Eurovision sistemine geçilsin. Her klüp diğer klüplere puan versin, şampiyonu belirleyelim. Ten Points to ankaragücüüüü.
Mehmet Ali Aydınlar açıklama yapıyor, sadece Galatasaray'ın çekinceleri oldu dedi. Teklifi kendileri götürmüş. Deneyelim olmazsa kaldırırz dedi. Amacı lige renk getirmekmiş (!)
Böyle bir saçmalık akıllarına nerden geldi, bunu kulüpler nasıl ve neden kabul etti hepsini çok merak etmekteyim. Mehmet Ali Aydınlar bana çok ama çok itici gelmeye başladı, kendini TV'de gördüğümde sinir katsayım artıyor.
En başta Ünal Aysal ve ekibine kızıyorum Aydınlar'ı destekledikleri, aday olmasını istedikleri için. Adamın futbolla ilgili pek bir geçmişi yok, yeşil sahada anonsçulara talimat vermekten başka ne yapmış ortada bilgi yok, neye dayanarak başkan seçildi ilk günden beri anlamıyorum. Şimdi getirmeye çalıştığı sistem oldukça saçma, şaka gibi. Ünal Aysal çıksın havuzdan, hatasını başka türlü telafi edemez.
Sampiyon SMS'lerle belirlensin playoff'a gerek yok.
Ligi daha cazip hale getirdi sayın başkan benim için. Hangi ligi? Premier Lig, La Liga, İskoçya Ligi, Bundesliga..
Lige büyük renk gelecek gerçekten.MAA koltuğu Lig Tv'nin sahibine bıraksın en iyisi.Ekonomiyi güçlendirmek istemişlermişmiş.Bize şikesiz şaibesiz bir lig izletsinler de ekonomiyi sonra düşünsünler.
Nedeni çok açık,daha fazla maç yayını,daha fazla maç ve kulüplere daha fazla para vaadi.İlhan Cavcav falan niye kimse düşmesin,Galatasaray'ın açıklamaları yanlış kulüpler birliğinden çıkarılsın gibi açıklamalar yapıyor?Tabi ki bu saatten sonra cebine inecek cukkayı düşünüyor,diğer başkanlar gibi.
Gelen parayı da adam gibi kullanabilseler eyvallah ama görüyoruz yapılan işleri!
Herşey para olmamalı, futbol gelişsin diyorlar hangi top class ligte var böyle bir uygulama ? Ayrıca hiç adaletli değil.
Gerçi düşününce mantıklı, biz niye kasıyorsak. Milli Takımın hali ortada, getirdiler Hiddink'i adam neyi değiştirdi ben anlamadım, dünya kadar para alıyor, hani Fatih Terim alınca meclis gündemine oturan para var, memleketin parası, ondan (!)
Avrupa'da kulüplerimizin durumu da ortada, sıralaması da. Bu 3 ülke de bizden çok takım gönderiyor galiba Avrupa'ya ve sıralamada bizden üstte. Hedef bunları geçmek herhalde. Hali hazırda olmayan, yürümeyen bir Türkiye Kupası sistemi var, şimdi de bu çıktı.
Spor Hukuk Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Süper Lig’de bu sezon play-off sisteminin uygulanamayacağını açıkladı.
Tartışılan play-off sisteminin 2011-2012 sezonunda uygulanabilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Erkiner, "Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon için açıklamalarını daha önce yaptı. Lig, 5 Ağustos tarihinde resmi olarak başladı. Ligin sadece ertelendiği söylendi. Yani resmi olarak şu anda sezon başladı. Başlayan bir sezonda herhangi bir kural değişikliği yapılamaz. Bu nedenle de 2011-2012 sezonu play-off sistemi ile oynanamaz" dedi. Play-off sistemi gibi köklü değişikliklerin ligler başlamadan önce açıklanması ve gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade eden Kısmet Erkiner, 2011-2012 sezonunun da aynı mevcut statüde oynanabileceğini kaydetti.
En azından bu sezonluk uygulanamayacak sanırsam..
http://s7.directupload.net/images/110823/7vnykg9q.swf
Gülüşe ve neden güldüğüne dikkat.
Baska sporlardan bahsediyor galiba . . benmi yanlis anladim