Anket Sonuçlarını Görüntüle: Football Manager 2009'u Türkiye'den Satın Alacak mısınız?

Voters
611. You may not vote on this poll
  • Evet

340 55.65%
  • Hayır

271 44.35%
Sayfa 6 / 26 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 762 sonuç

Konu: Football Manager 2009 - Satışa Çıktı

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    KARADENİZ EREĞLİ

BİMEKSTE buldum bi tane fm 2008 cd orjinal midir acaba?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by blondeblue View Post
    BİMEKSTE buldum bi tane fm 2008 cd orjinal midir acaba?
    Evet, bimeks gibi mağazalar korsan satmaz. Sattıkları an kapıtrlar. Bunlar merdiven altı piyasa değildir. İçin rahat olsun. Zaten fiyatından orjinal olup olmadığı bellidir. Ama sana tavsiyem FM 08 yerine FM 09 bir iki ay bekleyip orjinal almandan yanayım.

Default ..

bu oyunun demosu ne zaman çıkıyor bir de demoda oyun tam anlamıyla hazır olacak mı bilen war mı

Nesil
    2007
    Yer
    .

Quote Originally Posted by firimiv View Post
    bu oyunun demosu ne zaman çıkıyor bir de demoda oyun tam anlamıyla hazır olacak mı bilen war mı
    30 Eylül'de demosu çıkacak.Tam anlamıyla hazır olmaktan kastın 3d falan ise
    http://forum.turksportal.net/vb/show...84&postcount=6
    Burada bir yetkili konu hakkında cevap vermiş.
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

oyunu çıkarma tarihi bence geç oluyor hep.şimdi ligler yeni başladı tüm sıcaklıgıyla herkes maçları takip ediyor herkesin içinde bir futbol aşkı varken oyuna ilgi en üst seviyedeyken oyun kasım ayında heyecanların azaldıgı heveslerin ilk günkü gibi olmadıgı ve okul iş güç arasında çıkıyor keşke eylül sonu gibi çıksa..kendi düşüncem bu yonde

Türkiye gibi aclık sınırının 720 ytl oldugu bir ülkede 80 ytl oyuna verebilecek pek babayiğit oldugunu sanmıyorum orj alıcaz diyen 122 arkadasında goy goy yaptığını düsünüyorum. 80 ytl ile orj oyun (internetten indirebilecekleri halde) almıyacaklarını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by setmenteros View Post
    Türkiye gibi aclık sınırının 720 ytl oldugu bir ülkede 80 ytl oyuna verebilecek pek babayiğit oldugunu sanmıyorum orj alıcaz diyen 122 arkadasında goy goy yaptığını düsünüyorum. 80 ytl ile orj oyun (internetten indirebilecekleri halde) almıyacaklarını düşünüyorum.
    Açlık sınırında olan insanın internetle pek ilişkisi olmaz.Ve buraya üye olup oy vermez.İnternete 30 veya 50 YTL'yi her ay veren FM'ye de istese verir.Ama açlık sınırında yaşayan bir kişi 80 YTL'yi çok daha iyi bir şekilde değerlendirebilir.Açlık sınırıyla alakası yok bunun.FM karın doyurmaz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Açlık sınırında olan insanın internetle pek ilişkisi olmaz.Ve buraya üye olup oy vermez.İnternete 30 veya 50 YTL'yi her ay veren FM'ye de istese verir.Ama açlık sınırında yaşayan bir kişi 80 YTL'yi çok daha iyi bir şekilde değerlendirebilir.Açlık sınırıyla alakası yok bunun.FM karın doyurmaz
    Ama şöyle birşeyde var Aygün.Çoğu kişi 80 YTL'yi çok çok rahat verebilir.Ama internetten bedava indirmek veya korsanını 2 YTL almak varken kimse gidip 80 YTL vermez.Bende vermem.2 YTL korsan alırım.Geriye kalan 78 YTL haşlık olur bana.Korsanla,orjinal arasında hiç fark yok.

Burda asla korsan CD'yi övmedim.Sadece fikrimi belirttim.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Ama şöyle birşeyde var Aygün.Çoğu kişi 80 YTL'yi çok çok rahat verebilir.Ama internetten bedava indirmek veya korsanını 2 YTL almak varken kimse gidip 80 YTL vermez.Bende vermem.2 YTL korsan alırım.Geriye kalan 78 YTL haşlık olur bana.Korsanla,orjinal arasında hiç fark yok.

Böyle düşündükce de oyuna Türkçe eklenmesini beklemeyin. Daha önceki mesajlarımda da bunu demek istedim, oyun Türkçe olsa da büyük çoğunluk neden 80 YTL vereyim ki diyecek...

Ben 1 senelik eğlence amaçlı yaptığım aktiviteleri düşündüğümde en çok FM oynayarak zaman geçirdiğimi gördüm. Ve bu eğlenmek için en çok zamanımı geçirdiğim aktiviteyle diğer eğlence amaçlı yaptığım aktiviteleri karşılaştırdığımda en ucuzunun da FM olduğunu gördüm.

Ben bu oyunla bu kadar zaman geçiriyorsan orjinal aldığımda içim daha rahat oluyor. Her oyunu mu orjinal alıyorum, tabi ki hayır, sonuçta ülkenin şartları da belli ama hiç bir oyuna da FM'ye ayırdığım zamanın çeyreğini ayırmıyorum bu nedenle verdiğim paraya değer diyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Böyle düşündükce de oyuna Türkçe eklenmesini beklemeyin. Daha önceki mesajlarımda da bunu demek istedim, oyun Türkçe olsa da büyük çoğunluk neden 80 YTL vereyim ki diyecek...

Ben 1 senelik eğlence amaçlı yaptığım aktiviteleri düşündüğümde en çok FM oynayarak zaman geçirdiğimi gördüm. Ve bu eğlenmek için en çok zamanımı geçirdiğim aktiviteyle diğer eğlence amaçlı yaptığım aktiviteleri karşılaştırdığımda en ucuzunun da FM olduğunu gördüm.

Ben bu oyunla bu kadar zaman geçiriyorsan orjinal aldığımda içim daha rahat oluyor. Her oyunu mu orjinal alıyorum, tabi ki hayır, sonuçta ülkenin şartları da belli ama hiç bir oyuna da FM'ye ayırdığım zamanın çeyreğini ayırmıyorum bu nedenle verdiğim paraya değer diyorum.
    Aslında sende haklısın Serkan abi.Bu kadar vakit geçirdiğimiz bir oyun.80 YTL az bile.Çünkü bu oyunun sonu gelmiyor.Ama şöyle birşey var Serkan abi.Ben 15 Yaşındayım.Ne bir maaş kazanıyorum nede herhangi bir gelirim var.Bunları benim yaşımdaki Fm oynayanlar için söylüyorum.Hepimiz baba parası yiyoruz şu anda.Yaşımız itibariyle.Ben babama gidip bir oyun için 80 YTL istersem vermez.Ama korsan aldığım zaman bırak babamdan para istemeyi kendi harşlığımla çok rahat gider alırım.Birde bu açıdan bak be abi.Biz daha çocuğuz.(Çoçuktan kastım hiçbirimiz çalışmıyor ve geliri yok.Kendi yaşımdakiler için söylüyorum.)

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Onu o güzel kutusundan açıp cd'yi eline alıp CD-Rom'a takıp yükleyip çıkarıp tekrar kutusuna koymanın zevki ayrı olur Hiç orjinal almamıştım önceden.Bu sefer alıp bu zevki tatmayı isterim 901,902 çıktığında herkes grackini ararken ben gönül rahatlığıyla oynarım oyunumu sorunsuz bir şekilde..80 Ytl'nin acısını da hayli hayli çıkarırım bu oyundan Orjinal olunca da ayrı bir tat verir (:

internet sirf oyun mekani,chat alani icin baglatilmiyor herhalde.Bunu genellemen yanlis.Internette herkesin degisik ihtiyaclari vardir,ayrica Türkiyedeki aclik siniri ortada,sirf bir oyuna 80 Ytl verecek fazla kisi yoktur,40-50 YTL olsa neyse de 80 cok pahali.Ben orjinal alirim,ama alamayacaklari da düsünmek lazim.
    Fm sadece bir oyun,80 ytl veren adam ileride teknik direktör falan olmayacak,buldugu genclerle konusma firsati olmayacak,sadece eglenmek amaciyla Fm oynanilir.Ve zaten bu oyunun ömrü en fazla 1 yildir.
    80 ytl ile 1 hafta gecinirsin,yapacak cok sey var,ama iste bu isteyene göre degisir.

Ha bu benim orjinal oyuna karsi oldugum anlamina da gelmiyor,ama alamayanlari da anlamak lazim ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    internet sirf oyun mekani,chat alani icin baglatilmiyor herhalde.Bunu genellemen yanlis.Internette herkesin degisik ihtiyaclari vardir,ayrica Türkiyedeki aclik siniri ortada,sirf bir oyuna 80 Ytl verecek fazla kisi yoktur,40-50 YTL olsa neyse de 80 cok pahali.Ben orjinal alirim,ama alamayacaklari da düsünmek lazim.
    Fm sadece bir oyun,80 ytl veren adam ileride teknik direktör falan olmayacak,buldugu genclerle konusma firsati olmayacak,sadece eglenmek amaciyla Fm oynanilir.Ve zaten bu oyunun ömrü en fazla 1 yildir.
    80 ytl ile 1 hafta gecinirsin,yapacak cok sey var,ama iste bu isteyene göre degisir.

Ha bu benim orjinal oyuna karsi oldugum anlamina da gelmiyor,ama alamayanlari da anlamak lazim ...
    İmkanı olmayan almasın tabii ki ama imkanı olupta almayanların sayısı da bir hayli fazla.(: 80 Ytl fiyatın çok olduğu kesin fakat bu fiyatı daha aza indirteceklerde biziz.Orjinal oyun satışlarında Türkiye'den oyuna olan ilgiyi gördüklerinde oyuna Türkçe dili de eklerler,fiyatı da azaltırlar.80 Ytl'ye 1 hafta geçinirsin doğrudur ama.Bir işte 10 gün çalışarakta bu parayı kazanabilirsin,bayramda da para toplayarak kazanabilirsin,para biriktirerekte.Sen oyunu orjinal almayı kafana koydun mu alırsın er ya da geç.Almanya'da orjinal FM 09 fiyatı nedir Baran abi ?

İmkanı olmayan almasın tabii ki ama imkanı olupta almayanların sayısı da bir hayli fazla.(: 80 Ytl fiyatın çok olduğu kesin fakat bu fiyatı daha aza indirteceklerde biziz.Orjinal oyun satışlarında Türkiye'den oyuna olan ilgiyi gördüklerinde oyuna Türkçe dili de eklerler,fiyatı da azaltırlar.80 Ytl'ye 1 hafta geçinirsin doğrudur ama.Bir işte 10 gün çalışarakta bu parayı kazanabilirsin,bayramda da para toplayarak kazanabilirsin,para biriktirerekte.Sen oyunu orjinal almayı kafana koydun mu alırsın er ya da geç.Almanya'da orjinal FM 09 fiyatı nedir Baran abi ?
    Orjinal oyun aliyoruz diye fiyati düsürmezler ki,kaldi TÜrkcesiz 80 Ytl,Türkce dili destegi de eklerlerse fiyat daha da artar bence.
    Sen o parayi kazanirsin bayramlarda falan ama direk gidip oyun mu alirsin,yoksa kendi özel hayatin icin daha önemli olan seylere mi harcarsin ?
    Almanyadaki fiyat 40 €,Türk lirasina cevirdik mi hemen hemen ayni paraya denk geliyor.Ama buradaki durum ile Türkiyedeki durum ayni olmadigindan bir kiyaslama yapmak olanaksiz.

50 YTL yi veren 80 YTL yide verir, ama arkadaslarin da bahsettigi gibi 80 YTL vermek icin de FM nin tamamen Türkce olmasi lazim, bakalim biz Fm yi Türkce olarak görebilecekmiyiz :S belki onumuzdeki ASIR...
    Last edited by kursadking : 22.Eylül.2008 at 14:39 Reason: düzenleme

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Orjinal oyun almanin faydasını online oyunlarda alınca hissedersiniz. 60 ytl bayılıp Medieval 2 Total War aldım neredeyse hiç bir faydasını göremedim aksine o parayı hatırladıkça cinlerim tepeme çıkar Ama 90ytl'e CoD 4 aldim ve gece gündüz(okul yüzünden artık olmasada ) punkbuster derdi olmadan her servera girebiliyorum ve pişman değilim. Alırsamda 3d maç motoru için alırım ama illegal oyun daha cazip geliyor

Quote Originally Posted by kursadking View Post
    50 YTL yi veren 80 YTL yide verir, ama arkadaslarin da bahsettigi gibi 80 YTL vermek icin de FM nin tamamen Türkce olmasi lazim, bakalim biz Fm yi Türkce olarak görebilecekmiyiz :S belki onumuzdeki ASIR...
    Dostum hangi oyunda İngilizce'den başka bir dil ekleniyor ki. Almanlar,Fransızlar hep orjinal alıyorlar diye biliyorum. Hangi oyunda Almanca veya Fransızca desteği var
    Delgado #10

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by prceXtu View Post
    Dostum hangi oyunda İngilizce'den başka bir dil ekleniyor ki. Almanlar,Fransızlar hep orjinal alıyorlar diye biliyorum. Hangi oyunda Almanca veya Fransızca desteği var
    orjinal oyun fiyatı oradaki insanların kazandıkları paraların kaçta biri ülkemizdekilerin kaçta biri. ben de diyorum ki ya oyuna Türkçe dil desteği koyun bir çekiciliği olsun bu sayede satışlarınız artsın ya da ülkelerin asgari ücretlerine göre bir ayarlama yapın.

bakın size bir alıntı yapayım. bu yazıyı sabah.com.tr sitesinden copy paste yapıyorum.

1 Ocak 2007 tarihinden itibaren 16 yaşından büyükler için brüt 562.50 YTL, net 403.03 YTL olarak belirlenen asgari ücret, açlık sınırının altında, Avrupa standartlarının da çok gerisinde kaldı. Avrupa İşverenler Federasyonu'nun verilerine göre, Türkiye'de 310.92 Euro olarak belirlenen asgari ücret, Lüksemburg'da 1.503 Euro, İrlanda'da 1293 Euro, Hollanda'da 1273 Euro, İngiltere'de 1269 Euro, Belçika'da 1234 Euro ve Fransa'da 1218 Euro düzeyinde bulunuyor.

haberin tam metni ise http://arsiv.sabah.com.tr/2006/12/27/eko95.html burada.

bu oyun Fransa'da 80 ytl'ye denk geliyor ise Türkiye'de de 20 ytl olmalı ki denge olsun. eğer olmazsa o oyunda Avrupa ile aynı satış rakamlarının yakalanması beklenmemeli.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tamam dostum aksini söylemiyorum ama bu Sİ için bir anlam ifade etmiyor. Yani onları bağlamayan bir sorun
    Delgado #10

Nesil
    2005
    Yer
    Kastamonu

80 YTL :S para biriktirmeye başlayalım 2009 Şubat'a anca denkleştiririz abi napmışlar ya Bu ülkede bu fiyat galiba Türkiyede'ki hiçbişiden haberleri yok :S

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

hem kaçak hemde orijinal almayı düşünüyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar hepinizin kendine göre haklı olduğu yanlar var. Bir de şu açıdan ele alalım. Ülkemizde zaten her türlü insanı rahatlamaya, eğlendirmeye iten şey belirli bir ücret karşılığında (Maç biletlerinin bu sene biraz daha pahalılaştığını daha önceleri okumuşsunuzdur.) ve giderek de bu ücretler artıyor.

Çünkü sektörlerin gereksinimi artıyor. İlerleyen dönemde bu pazardan pay alabilmek için büyük şirketler artık sponsorluk anlaşmaları yapacaklar ve belkide bu şekilde orjinal oyun fiyatları düşecek.

Yani şöyle ki SI artık oyunun Türkiye lansmanını yaparken büyük şirketlerin desteğini alıp o şekilde yayınlayabilecek.

Daha genç arkadaşlarımız bu yönden daha büyük zorluk çekiyor çünkü dedikleri gibi kendi gelir kaynakları yok. Ama şöylede düşünebiliriz. Oyun çıkar çıkmaz alamayabilirsiniz ama belirli bir süre para biriktirip günde 1 YTL kenara koyarak 3 ay gibi bir süre zarfında oyuna sahip olabilirsiniz.

Bugün başlaşanız oyun çıktıktan 1 ay sonra yani 12-13 Aralık gibi bu oyunu alabilecek duruma gelebilirsiniz. Bir de böyle düşünmemiz gerekli.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

- FM oynamak için hergün açık olan bilgisayarımın yaktığı elektriğe gelen zam
    - FM oynarken sıcak bir ortamda durmam için harcayacağım doğal gaza gelen zam
    - FM oynarken patates kızartması yemek için kullanacağım ayçiçek yağına gelen zam
    - FM oynamak için satın alacağım orijinal oyuna vereceğim para

Sonra arkadaşlarım der tabi ne kadar cimrisin oyunculara hiç para vermiyorsun oyunlarında (Eeee tasarruf yapmak lazım )
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Aslında sende haklısın Serkan abi.Bu kadar vakit geçirdiğimiz bir oyun.80 YTL az bile.Çünkü bu oyunun sonu gelmiyor.Ama şöyle birşey var Serkan abi.Ben 15 Yaşındayım.Ne bir maaş kazanıyorum nede herhangi bir gelirim var.Bunları benim yaşımdaki Fm oynayanlar için söylüyorum.Hepimiz baba parası yiyoruz şu anda.Yaşımız itibariyle.Ben babama gidip bir oyun için 80 YTL istersem vermez.Ama korsan aldığım zaman bırak babamdan para istemeyi kendi harşlığımla çok rahat gider alırım.Birde bu açıdan bak be abi.Biz daha çocuğuz.(Çoçuktan kastım hiçbirimiz çalışmıyor ve geliri yok.Kendi yaşımdakiler için söylüyorum.)
    Para biriktirme alışkanlığı kazan o zaman Veya bayramda 100-200 Ytl toplarsın zaten sorun olmaz.(:

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    - FM oynamak için hergün açık olan bilgisayarımın yaktığı elektriğe gelen zam
    - FM oynarken sıcak bir ortamda durmam için harcayacağım doğal gaza gelen zam
    - FM oynarken patates kızartması yemek için kullanacağım ayçiçek yağına gelen zam
    - FM oynamak için satın alacağım orijinal oyuna vereceğim para

Sonra arkadaşlarım der tabi ne kadar cimrisin oyunculara hiç para vermiyorsun oyunlarında (Eeee tasarruf yapmak lazım )
    Patates kızarması yerine cips olmaz mı ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Para biriktirme alışkanlığı kazan o zaman Veya bayramda 100-200 Ytl toplarsın zaten sorun olmaz.(:
    Ne güzel söyledin.Bugün başlarım mesela.5 YTL 5 YTL.Oldumu?Ayrıca bayramda topladığım para yüklü oluyor bi Dijital Fotoğraf Makinası alıcam.O yüzden Fm'e vereceğim 80 YTL ile çok şey yaparım.

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

valla üniversite öğrencisiyim kira+internet+digitürk+faturalar+sigara derken bana para kalmıyor zor geçiniyoruz bide 80 ytl bu oyuna çok sevmeme rağmen veremem.şöyle 40 ytl olsa süper olur.orjinal şekilde kullanırız biz zahmetten satan firmada satışın az olmasından kurtulur.

arkadaslar benim bir sorum olacak orjinal oyun aldıgımızda cd'siz çalıştırabilecek miyiz oyunu? yoksa her zaman cd'yi takmak gerekecek mi?

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Okuldan kalan harçlıklarımı biriktirdim ve şuan tam 20 YTL oldu Kasım'a kadar 65-70 YTL'ye çıkartırım inşallah bu hızla , 10 milyonda koparırım ve hoşgeldin FM 09

Not : Bayram parasını katmadım bile

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

abi aslına bakarsanız bu fiyat normalde çok yüksek olsada ben alırdım ancak ben bu oyunu bu fiyata aldığım anda bizimkiler beni kapının önünde bile yatırmazlar (tamam biraz fazla abarttım ama yine de bizimkiler beni fena yorarlar, baş ağrısından yataklara düşerim...)

sonuçta maalesef genelimiz işçi çocuğu ve gelir seviyemizin oranıda ne yazık ki belli olduğu için daha uzun bir süre (en azından kendi işimizi yapmadan) bu oyunun orjinalini alamayacağız. (yanlış anlamayın bu sadece kendi görüşüm, bir hatam varsa kusura bakmayın)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hocam bu oyunu 80 YTL werip 1 yıl oynayacağıma üstüne 25 lira katar televizyon alır bir ömür izlerim Bence EA , Sega vs. hepsinin Türkiye'deki ekonomik durumu dikkate alması gerekir , tamam 20 -25 yaşlarında iyi bir işi olan için güzel hoş ama , benim gibi 15 yaşında olup babasına bana oyun al diye yalwaramayacak kadar gururlu olanlar ne yapsın yani ??? Olmadı bari şu rom gıcıklığını yapmasınlar , yoksa 4 kişi toplanır bi tane alır ortaklaşa kullanırdık ...

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

arkadaşlar kesinlikle orjinal alacağım.Düşünün bu oyun günde max. 2 saat oynasanız ayda(30 gün baz alınır)max.60 saat eder.60sa=2 gün 16 saat yılda saymıyorum bile.Maliyet konusuna gelirsek;
    arkadaşlar yeni özellikleri biliyoruz.Basın toplantısını ingilizce nasıl yapmayı düşünüyorsunuz.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Sayfa 6 / 26 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri