Oyuncuya verilen ücret bencede fazla ama Şenol hoca istedi diye ısrar etmişler.Oyuncunun takımıda tok bir satıcı görüntüsü verince haliyle fiyat yukarı çıkıyor.Onlar vermiyor bizimkiler istiyor bu böyle gidince fiyat arttı işte.
Oyuncuya verilen ücret bencede fazla ama Şenol hoca istedi diye ısrar etmişler.Oyuncunun takımıda tok bir satıcı görüntüsü verince haliyle fiyat yukarı çıkıyor.Onlar vermiyor bizimkiler istiyor bu böyle gidince fiyat arttı işte.
valla benim anlayamadığım da ne zamandan beri oyuncuyu izlemeden yorum yapıldığı. Bahsettiğimiz adam kendi takımının ve son zamanlarda Polonya milli takımının kaptanlığını yapan bir adam.
Adrian ayrıca Şenol hocanın ısrarla istediği bir oyuncu. Yoksa Romarici almak daha kolaydı. Öte yandan Romaric'in de bir alkol problemi varmış. O da gelmesine engel olmuş.
Hani 2 yıl sonra yok pahasına giden yabancılara, oynamadan dönen Türk oyunculara ödenen rakamlara bakarsak çok da fazla bir mebla değil 5 milyon.
Fazla değil demek kendimizi kandırmak olur. Türk oyunculara bu kadar yüksek para verilmesinin sebebi oyuncu kıtlığı. Ama yabancı bir oyuncu alırken o mevki için bir çok alternatif var. Türk oyuncuya verilen para ile yabancı bir oyuncuya verilen parayı kıyaslamak bana göre doğru olmaz. Türk oyuncular gerçekten değerinin çok çok üstünde gidiyor bu doğru. Ancak yabancı oyuncu alırken o kadar istiyorsa başka bir yabancı alabilirsin.
Polonya Milli Takım performansından değerlendirecek olursak Sivasspor'un 900.000 euro'ya aldığı Kamil Grosicki, 15 kere giymiş o formayı ayrıca yaşı daha genç.
Bunları oyuncuyu kötülemek için yazmadım. Ödenen paranın fazla olduğunu belirtmek istedim.
Last edited by ForsakeN : 24.Haziran.2011 at 15:39
Gecen sene polonya liginin en iyisi secilmis yanlis bilmiyorsam. Almadigimiz polonyalilardan pisman olduk
Szymkowiak ( devre arasi gelebildi )
Zurawski - alamadik fiyatta anlasmazlik oldu, Celticte dokturdu
Lewdawoski - yanlis yazmis olabilirim, ilgilendik ama yavas davraninca Dortmund aldi
Türk oyuncuları saymasak bile Lincoln, Guiza, Tabata gibi transferler yapan ligde Trabzonspor'un yaptığı tarihinin en pahalı 2. transferini eleştirmek biraz ağır. istanbul takımları artık 5 milyon altında oyuncu almıyor neredeyse.
Milli takım sayısı pek birşey ispatlamaz. Polonyada 12 maç oynaması da garip değil. yılda 6 maç bile oynasalar (ki 2012 nin ev sahibi olduklarından son zamanlarda Polonya çok fazla resmi maç yapmadı) 22 yaşında milli takıma başlamış olur. Bu da fena değil. Selçuk inan 26 yaşında 5 kere milli oldu. Ceyhun Gülselam 23 yaşında 8 kere milli oldu. Hangisi daha faydalı peki? Hatta Egemen 30 yaşında milli olmadı. Ama Beşiktaşa gitti mesela.
Bakalım. Bu bonservisi haketmesi için çok çalışması lazım. Ama daha lig başlamadan yargılamak da doğru değil. En önemlisi de avrupadan bir 10 numara alıyorsanız 5 millyon çok da fazla bir ücret değil aslında.
Güiza'yı aldığımızda İspanya La Liga'da gol kralı olmuştu. Piyasası olan bir adamdı ve Euro 2008'de oynayıp gol atmıştı. Bu adam ile kıyaslamak bile yanlış...
Eleşetirmek niye ağır olsun? Adamın henüz adı sanı duyulmamış, pek iyi istatistikleri yok, en iyi oyuncu konusunu duymamıştım, doğruysa da yine fazla ama. Polonya dan oyuncu alınıyor, tekrar söylüyorum bu fiyatlar fazla... Tabata-Guiza ya gelirsek, onlar çok daha fazla... Lincoln ise gelirken oynadığı oyunla hakediyordu o değerleri. Yalnız Beşiktaş kalkıp Tabata yı aldı diye de kendimi Trabzon bu adama çok vermiş demekten mahrum etmek zorunda değilim. Oyuncu yıldız çıkar, 10 a Avrupa ya gönderilir, helal olsun deriz Trabzon yönetimine, yıldız keşfetmişler deriz ama şu an ki haliyle 24 yaşındaki adama çok bu para.
Ayrıca Beşiktaş ın son iki sezonki aklıma gelen transferleri;
Bu sezonkilerden bildiğim kadarıyla 5 in üstünde bonservis verilen oyuncu yok. Geçen seneden de yanlış bilmiyorsam bir tek Q7 ye verildi 7 civarı birşeyler. Toplamda alınmış 20 küsür oyuncu var. Sen bağladın diye bunları yazdım yoksa bana göre kıyas yapmakta yanlış.
Bu kısma katılıyorum. Her transferde olduğu gibi başarılı olursa herşey unutulur.
Barış Özbek'in yerine Gökhan Emreciksin
Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener'in keyfi yerinde. Şener, kadroyu güçlendirdiklerini belirterek, "Ligde yeniden adımızdan söz ettireceğiz" dedi.
24 Haziran 2011 Cuma - 13:51
DHA
Trabzonspor'da transfer çalışmalarında sona gelindi. 1'i yabancı olmak üzere 3 transfer daha yapmayı planlayan bordo – mavililer özellikle savunmaya ve orta sahaya takviye yapmak için girişimlerini sürdürüyor.
Başkan Sadri Şener, çok önemli takviyeler yaptıklarını belirterek, "Kilit noktalara önemli isimler aldık. Yabancı oyuncularımız lig başladığında kalitelerini daha iyi ortaya koyacaktır. Son transferimiz Halil'in de Şenol Güneş ile kendisini yeniden bulup önemli işler yapacağını düşünüyoruz. Transfer çalışmalarımız sürüyor. Hocamızın istediği her takviyeyi yapmaya büyük özen gösteriyoruz" dedi.
ÇEK FUTBOLCU DA GÜNDEME GİRDİ
Savunmaya alternatif arayışlarını sürdüren Trabzonspor, Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımında forma giyen 22 yaşındaki savunma oyuncusu Ondrej Celustka'yı gündemine aldı. Ülkesinin gelecek vadeden futbolcuları arasında gösterilen Celustka'nın bonservisi konusunda görüşmelere başlanacağı öğrenildi.
Hem stoper, hem de kanat oyuncusu olarak oynayabilen genç yeteneğin bir çok kez izlendiği ve hakkında olumlu raporlar verildiği öğrenildi. Çek Cumhuriyeti Ümit Milli Takımı'nda da forma giyen genç yeteneğin de ülke dışında futbol oynamayı çok istediği vurgulandı.
GÖKHAN EMRECİKSİN'E YAKIN TAKİP
Bu arada Barış Özbek'in sakatlanması nedeniyle orta sahada yeni alternatif arayışlarına giren Trabzonspor, Gökhan Emreciksin'i yakın takibe aldı. Futbolcuyla görüşme yapıldığı ve Trabzon'da oynamaya sıcak baktığı ancak Konyaspor'a koyulan transfer yasağı nedeniyle transferin önünde sıkıntı bulunduğu belirtildi. Transfer yapamadığı için elindeki oyuncuları da kaptırmak istemeyen Konyasporlu yöneticilerin bu transfer için zorluk çıkarabileceği vurgulandı.
SERCAN–EREN AYRILMIYOR
Trabzonspor'un yeni transferleri Sercan Kaya ve Eren Albayrak, antrenmanlarda birbirlerinden hiç ayrılmıyor. Sürekli olarak birlikte koşan futbolcuların antrenman dışındaki zamanlarını da birlikte geçirdiği öğrenildi. Bu arada bordo – mavili takımın Güney Amerikalı oyuncuları Colman ve Henrique'de antrenmanlarda ayrılmayan oyunculardan. Trabzonspor'un diğer Güney Amerikalı oyuncusu Alanzinho'nun yarın takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.
Birazcık FM oynayanlar bile galatasaray'ın Selçuk İnan konusundaki tavrının etik dışı olmadığını bilirken trabzonspor başkanı ve yönetimi günlerce gs'yi etik dışı davranmakla suçladı,itham etti.Sonra aynı insanlar gidip eskişehir'in anlaşmak için şehre getirdiği futbolcuyu kaçırır gibi transfer etti.
Bizde bir laf vardır bilir misiniz bilmem "kendine müslüman" derler.Görüntülü tanımı yapıldı tebrik ediyorum emeği geçen herkesi.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
ben o 3 örneği karşılaştırmak için söylemedim. adı sanı duyulsa, iyi istatistikleri olsa dahi çok para verince başarı garanti gelmiyor. ben bir şeye para verdiysem kullanmadan çok para verdim diye eleştirmem. bence bu ön yargıdır. diyenler varsa saygı duyarım.
hayatta herkes FM oynamıyor. keşke herşey fm deki gibi olsa, kampa geç katılma olmasa, deplasman gerilimi olmasa, 3 oyuncuyla şampiyon olunsa vs.vs. ama hayat FM deki kadar basit değil.
Geçen Adnan Polat birşey dedi, Selçuuk transferi bizim zamanımızda yapıldı diye. Demek sezon ortasından gelen bir durum. Bu yanlış değil. 6 ay içinde yapabilirler bunu. Ama bunu Halil olayıyla bir tutmak da garip. Halil bir takımın oyuncusu değil.
ne kadar inanmak istemeseniz de, Trabzonspor'un derdi Galatasaray değil Selçuk İnandır. Başkan Galatasaray'ın yaptığının yanlış olmadığını ağzıyla söyledi. Eses olayında ise Halil kendi ağzından Eses'e gelmeden önce Trabzonspor ile görüştüm, Eskişehire de söz verdiğimden gittim dedi. Yoksa Ceyhun ve Egemen olayında Galatasaray ile Beşiktaş'a etik söylemi oldumu? Selçuk Egemen Ceyhun üçlüsünün durumu tamamen aynı.
ben bi 5 gün önce bu konuyla ilgili düşüncemi yazmıştım. Yine aynısını yazıyorum. Bu olay iyi anlaşılmadan etik konusuna atlanıyor. Olayları iyi incelemek lazım.
Güzel bir transfer.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Barış Özbek'in yerine Gökhan Emreciksin haberi saçma geldi aynı mevki de oynamıyorlar ki.
Ben gs'se kizanlardan degilimSelcuka kiziyorum, bide gecenlerde 6 ay once oyle bi laf etmedigini soyluyor
ki 6 ay once Adnan Polatla el sikismis
Jaja Al Ahli'de ;
http://www.alahliclub.ae/index.php?go=news&more=366
Hayret Yattara gibi dönmedi bu,öğrenmişler transferi
Adrian'a fazla verildiğinin yönetimde farkındadır. Ama Şenol Güneş ısrarla alınmasını istediği için alındı. Takımı için herşeyi yapan bir hoca için fazladan harcanan 1-2 milyon euronun lafı bile edilmemeli bence.
Ne kadar çok abartılmış Adrian'ın bonservis bedeli bence çok normal 5 milyon euro 24 yaşında ki oyuncuya verilmez denmiş bu saatten sonra parlamaz denmiş neden parlamasın onu anlamadım.Trabzon taraftarı olan arkadaşlar fazla dese anlayacağım da başka klübü tutan arkadaşların bonservise takılması bana çok garip geldi.Şenol Hoca ne yaptığını çok iyi bilen bir Menejer ben açıkcası son transferlerden sonra Trabzon'un gecen sezondan daha iyi oynayacağını düşünüyorum
adamlar ne kadar zengin yerdeki hali bile louis vuitton marka![]()
Şenol Hoca demin basın toplantısı yaptı. Ben 18'e giremeyen yerli oyuncumu bile göndermek istemem dedi, Ceyhun'un da gitmesini istememiş. Ama yönetimsel bir karar dedi. Yeni takımın uyum süresinden bahsetti.
Transfere gelirsek konuşmalarından bir sol bek ve bir stoper geleceği anlaşılıyor. Cale ve Gabric'in de kalacağını ben pek hissetmedim Şenol Hocadan. Cale 1 yıldır gitmek istiyor diyor. Egemen için en iyi yerli stoper, ondan iyisini bulamayacağımıza göre yabancı olacak dedi. Ama olmazsa orada Mustafa Yumlu var dedi. Ferhat ve tayfun Coradan da bahsetti. Bu üçlüye sanırım bu sene iş düşecek gibi. Şenol Hoca güveniyor onlara. Bence de Mustafa Yumlunun kumaşı sağlam.
Kaptanlık da bugün belirlenecekmiş. Hadi hayırlısı bakalım.
Bana göre 1. Kaptan Burak Yılmaz , 2. Kaptan Serkan Balcı , 3. Kaptan gitmezse Gustavo Colman olur.
Burak icin cok erken bence kaptanlik.
Tolga Zengin veya Colman kaptanliga yakin isimler bana gore. Tabi bi delilik yapip Zokorayida yaparlar dusunmuyor degilim, yasi ve tecrubesi ile takimin en iyisi gibi duruyor.
Trabzonspor'un altyapısından gelen ve takımın en efendi oyuncularının başında olan Tolga'ya sahaya çıktığı maçlarda kaptanlığı vermek gerek. Trabzonspor'un 3-4 yıl önceki zor zamanlarından günümüze gelen tek oyuncu. Kovulmazsa da asla bu formayı bırakmaz.
Tolga en az bir 3 hafta da ligde kalede başlayacak. Başarılı devam ederse yan bağ sakatlığı olan Onuru Şenol Hoca iyice düzelinceye kadar bekletir. Çünkü daha 23 yaşında bir kaleci ve sakatlığın kronik hale gelme ihtimali bile ürkütücü olur.
Tolga'nın olmadığı zaman da oyundaki kaptanlık için benim önerim Serkan Balci olur. O da uzun sürelerdir bu takımda ve her zaman canını dişine taktı. Pozisyon gereği kıymeti biraz zor biliniyor ama bence takımda bu rütbeyi hakedecek kalitede bir oyuncu.
Colman'a ben sıcak bakmıyorum çünkü çok sakin adam oyunda. Ağzını bıcak açmaz, iletişimi çok iyi değil sanki. Burak da daha genç. Unutulmamalı ki Burak'ın Trabzonspor'a verdiğinden fazlasını Trabzonspor Burak'a verdi. Onur da benim beğendiğim isimlerden ve ona da 2. kaptanlık verilse garip karşılamam.
Birinci kaptan Colman, ikinci kaptan Tolga olabilir.![]()
Kaptan Tolga olmus sanirsam![]()