Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 498 sonuç

Konu: FM 17- İlk İzlenimler

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

Sizce bu olay bir bug değil mi ? Profesyonel seviyede kaç kaleci böyle bir şey yapar ?

2 kere karşı karşıya pozisyonda boştaki oyuncuya pas verdi oyuncum şunu gördüm ya artık rahat ölebilirim maç motoru bu sene baya toplamış gibi

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Oyunu alan arkadaşlara bikaç sorum olacak..
    1- Transfer saçmalıkları düzelmiş mi? Yani büyük takımların aptalca transferleri sürüyor mu mesela? Ya da bi takım santrfor eksiği varken elindeki parayı gidip 4. sol beke yatırıyor mu? Transfer bedelleri düzeltilmiş mi?
    2- Maç motoru ne alemde? Bekler uçuyor mu? Çizgiye inen adamlar hala kaleye mi vuruyor? Şut atma dediğiniz adam hala her fırsat bulduğunda 30 metreden yokluyor mu? Savunmalar düzelmiş mi?
    3- Taktik tıkır tıkır işlerken bir anda çözülüp işlemez hale geliyor mu?
    4- Yedek diye aldığınız adam hoca Messi'yi kes beni oynat diye isyan ediyor mu hala?
    5- 18 yaşında alıp parlattığınız adam 2 sene sonra ben büyük takıma gitmek istiyorum deyip sıradan bi takıma gitmeyi kabul ediyor mu hala?

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Oyunu alan arkadaşlara bikaç sorum olacak..
    1- Transfer saçmalıkları düzelmiş mi? Yani büyük takımların aptalca transferleri sürüyor mu mesela? Ya da bi takım santrfor eksiği varken elindeki parayı gidip 4. sol beke yatırıyor mu? Transfer bedelleri düzeltilmiş mi?
    2- Maç motoru ne alemde? Bekler uçuyor mu? Çizgiye inen adamlar hala kaleye mi vuruyor? Şut atma dediğiniz adam hala her fırsat bulduğunda 30 metreden yokluyor mu? Savunmalar düzelmiş mi?
    3- Taktik tıkır tıkır işlerken bir anda çözülüp işlemez hale geliyor mu?
    4- Yedek diye aldığınız adam hoca Messi'yi kes beni oynat diye isyan ediyor mu hala?
    5- 18 yaşında alıp parlattığınız adam 2 sene sonra ben büyük takıma gitmek istiyorum deyip sıradan bi takıma gitmeyi kabul ediyor mu hala?
    Şu forumda açık ara oyun hakkındaki eleştirileri bana en çok uyan adamsın o yüzden dediklerime kulak var. Bu sene oyun baya olmuş Serwan.

1.Bu sene benim beğendiğim bir yenilik gelmiş. Her takımın transferde ana bir hedefi var. İlk sezonu bitirdim mesela Real'in ana hedefi Eden Hazard. Guardiola da Manchester City'ye ana hedef olarak Marco Veratti'yi istiyor.

Beşiktaş şampiyon oldu ligde. İki adam aldılar. Biri Perulu oyun kurucu Renato Cabral. Diğeri de Danimarkalı santrafor Cornelius.

Buraya kadar güzel ama burada bir kaç saçmalık var gözüme ilişen onları anlatmam lazım sana.

İlk olarak Real Madrid'in satış listesinde oyuna başlayan sağ bek Danilo'yu 7 milyon dolara transfer ettim ve Ocak ayı transfer döneminde Real Madrid 12 önerdi geri almak için. Çok gerçek dışı geldi.

Beğenmediğim bir diğer şey de kulüpte çok sevilen, yıllarını geçirmiş adamlar büyük takımlardan ilgi gelince gitmek istiyorlar. Buraya kadar normal. Fakat o istedikleri büyük kulüpler yanaşmayınca transfere çok daha ufak takımlara razı oluyorlar. Geis'i Guardiola istiyordu ama teklif yapmadı. Adam bir yıl daha kalıp sevildiği ortamda Guardiola'yı etkileyeceğine gitti Southampton'a imza attı. Goretzka da aynı şekilde Barcelona deyip ligde 10. olan Leicester'a güle oynaya gitti.

2. Maç motoru güzel bence. Bekler dengeli. Kanatlar adam gibi oynuyor ve savunma kesinlikle gelişmiş.

3.
    Bana ikinci sezonun başında olur gibi oldu üç dört maç kazanamayınca. Hemen ilk 11'i ve bazı oyuncu rollerini değiştirdim. Toparladık öylece.

4 Son iki seridir benim oyunlarımda hep o şikayet eden oyuncunun mevkisinde iyi oynayan biri varsa onu bahane ettim ve adamlar da hak verip özür dilediler. Bu sorun geçen sene düzeltilmişti.

5. Bu sürümde süper bir olay var. Eğer anlaştığın genç oyuncu öyle bir niyeti varsa senden söz istiyor. Diyor ki takımı ara basamak olarak kullanmasına izin ver. Bunu kabul edersen ileride büyük takım gelirse direk gider. Kabul etmezsen de ya sözleşme imzalamaz ya da ikna olur sözleşmeyi imzalar. Ben alacağım her futbolcuda ön görüşmelerde bunu reddediyorum ama bu bir bug olabilir : hiçbir futbolcu reddettim diye masadan kalkmadı.

Uzun lafın kısası, al oyna abi.

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Şu forumda açık ara oyun hakkındaki eleştirileri bana en çok uyan adamsın o yüzden dediklerime kulak var. Bu sene oyun baya olmuş Serwan.

İlk olarak Real Madrid'in satış listesinde oyuna başlayan sağ bek Danilo'yu 7 milyon dolara transfer ettim ve Ocak ayı transfer döneminde Real Madrid 12 önerdi geri almak için. Çok gerçek dışı geldi.
    Bu kısıma cevap vermek istedim sebebi ise gerçekten bir örnek Morata örneği verilebilir buna bence aynı şekilde Paul Pogba yani olabilir bir durum.
    Bu

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Bu kısıma cevap vermek istedim sebebi ise gerçekten bir örnek Morata örneği verilebilir buna bence aynı şekilde Paul Pogba yani olabilir bir durum.
    Bu
    ben de alıntılayacaktım burayı, + olarak buna benzer bi casemiro olayını da ekleyeyim

Quote Originally Posted by CanrY View Post
    ben de alıntılayacaktım burayı, + olarak buna benzer bi casemiro olayını da ekleyeyim
    Bunlar saçma örnekler ama. Morata'da yanlış bilmiyorsam geri alma maddesi vardı. Yani Real bu futbolcudan zaten umutluydu ama risk alıp kendi oynatmak yerine başka bir üst düzey takıma gönderdi.

Pogba olayında da futbolcu kulüpten ayrılıp yıllar sonra dünyanın en iyilerinden biri oldu. Pogba'yı imkanı olan her takım ister kadrosunda.

Benim dediğim olayda ise kulüpte istenmeyen adam ilan edinip satışa konan futbolcuyu 7 milyona satıp hemen 6 ay sonra onu neredeyse iki takı parayla alma olayı var. Dediklerinizle alakası bile yok. Ne geri satın alma maddesi konmuş, ne satış yerine kiralama yoluna gidilmiş, ne de aradan 2-3 sezon geçip futbolcu kendini geliştirmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by usluu07 View Post
    1- Harry Kane, Jenssen, H.M. Son gibi forvetleri varken Tottenham İcardi'yi aldı. Sanırım böyle transferler devam edecek.
    2- Maç motoru serinin en iyisi olabilir. Bekler daha sakin her oyunumda ben de 7 üzerini ilk onlar görüodu duruldular. Diğer sorular taktikle düzeltmek elimizde tahminimce.
    3-4-5 Rastlamadım.
    Quote Originally Posted by marlo41 View Post

1.Bu sene benim beğendiğim bir yenilik gelmiş. Her takımın transferde ana bir hedefi var. İlk sezonu bitirdim mesela Real'in ana hedefi Eden Hazard. Guardiola da Manchester City'ye ana hedef olarak Marco Veratti'yi istiyor.

Beşiktaş şampiyon oldu ligde. İki adam aldılar. Biri Perulu oyun kurucu Renato Cabral. Diğeri de Danimarkalı santrafor Cornelius.

Buraya kadar güzel ama burada bir kaç saçmalık var gözüme ilişen onları anlatmam lazım sana.

Beğenmediğim bir diğer şey de kulüpte çok sevilen, yıllarını geçirmiş adamlar büyük takımlardan ilgi gelince gitmek istiyorlar. Buraya kadar normal. Fakat o istedikleri büyük kulüpler yanaşmayınca transfere çok daha ufak takımlara razı oluyorlar. Geis'i Guardiola istiyordu ama teklif yapmadı. Adam bir yıl daha kalıp sevildiği ortamda Guardiola'yı etkileyeceğine gitti Southampton'a imza attı. Goretzka da aynı şekilde Barcelona deyip ligde 10. olan Leicester'a güle oynaya gitti.

2. Maç motoru güzel bence. Bekler dengeli. Kanatlar adam gibi oynuyor ve savunma kesinlikle gelişmiş.

3.
    Bana ikinci sezonun başında olur gibi oldu üç dört maç kazanamayınca. Hemen ilk 11'i ve bazı oyuncu rollerini değiştirdim. Toparladık öylece.

4 Son iki seridir benim oyunlarımda hep o şikayet eden oyuncunun mevkisinde iyi oynayan biri varsa onu bahane ettim ve adamlar da hak verip özür dilediler. Bu sorun geçen sene düzeltilmişti.

5. Bu sürümde süper bir olay var. Eğer anlaştığın genç oyuncu öyle bir niyeti varsa senden söz istiyor. Diyor ki takımı ara basamak olarak kullanmasına izin ver. Bunu kabul edersen ileride büyük takım gelirse direk gider. Kabul etmezsen de ya sözleşme imzalamaz ya da ikna olur sözleşmeyi imzalar. Ben alacağım her futbolcuda ön görüşmelerde bunu reddediyorum ama bu bir bug olabilir : hiçbir futbolcu reddettim diye masadan kalkmadı.

Uzun lafın kısası, al oyna abi.
    Öncelikle yanıtlarınız için teşekkürler. Ancak ben şu aşamada ikna olmadım. Çünkü bi kere transfer mevzusu yine can sıkacak gibi duruyor. Mesela şampiyon olan Beşiktaş'ın stoper almamış olması çok garip. Kadroda 3 tane bonservisli stoper var. Bunun dışında kulüple özdeşleşmiş adamların saçma sapan takımlara gitmek istemesi benim sinirlerimi bozan bi detay. Çünkü bu olay gerçek hayatta asla böyle değil ve oyunun bütün akışını bozuyor. Yıllarca emek verdiğim takımın her transfer döneminde dağılacak hale gelmesi sinirlerimi bozuyor. Göndersen ayrı sıkıntı göndermesen bütün takımın morali yerlerde.. Ve o moral bi düştü mü taktik de alt üst oluyor. Hiç gerçekçi değil. Sezon başında Sosa Beşiktaş'tan ayrılmak istediğinde kimsenin hocaya gidip hoca Sosa'yı yolla yoksa işler kötü olur dediğini sanmıyorum. Saçmalık.
    Takımların sattığı oyuncuyu geri almak istemesini anlarım. Çok sıkıntı değil.
    Özellikle büyük takımların 3-5 sene sonraki kadroları önemli benim için. Acaba yine saçma sapan transferler yapıp milyon eurolar ödedikleri adamı sezon boyu 2 maça çıkarmadan satıyorlar mı?
    5. madde hoşuma gitti. Ama acaba işlevi var mı? Yani sonuçta sözleşme imzalarken yedek kalacağını belirttiğimiz adam 3 hafta sonra beni oynat diye isyan edebiliyordu. Basamak olarak kullanmasına izin vermediğimiz adam da 1 sene sonra ben gidiyorum diye tutturabilir. Bunları en başından çözseler anlarım. Mesela yedek ya da rotasyon oyuncusu olarak sözleşmeyi asla kabul etmezse bi oyuncu derim ki amenna adam yedek kalmak istemiyor. Ama kabul ettikten sonra beni oynat demesi sinirlerimi bozuyor.

Hala beklemedeyim. Tam sürüm çıksın. Öyle bakacağım.
    Tekrar teşekkürler.

1- Harry Kane, Jenssen, H.M. Son gibi forvetleri varken Tottenham İcardi'yi aldı. Sanırım böyle transferler devam edecek.
    2- Maç motoru serinin en iyisi olabilir. Bekler daha sakin her oyunumda ben de 7 üzerini ilk onlar görüodu duruldular. Diğer sorular taktikle düzeltmek elimizde tahminimce.
    3-4-5 Rastlamadım.

Quote Originally Posted by usluu07 View Post
    3-4-5 Rastlamadım.
    Tottenham o transferi gerçekte yapsa çok garipsemem açıkçası. Tottenham ciddi anlamda gol sıkıntısı çekiyor çünkü. 9 maç sonunda namağlup olmalarına ve sadece 4 gol yemiş olmalarına rağmen 5.sıradalar.

Son, şu an takımın en golcüsü 4 gol ile ama son maç hariç genelde kanat forvet olarak oynadı.
    Kane sakatlıklarında etkisiyle iyi bir giriş yapamadı sezona, ayrıca ikinci forvet olarak da oynayabiliyor.
    Janssen ise tam bomba. Hollanda gol kralı olarak gelmesine rağmen beklentilerin çok çok altında kaldı ve sanırım daha henüz golü yok.

Kane ve Son'un kanat ve ikinci forvet olarak oynayabildiğini düşündüğümüzde, Janssen'in de alışamadığını göz önüne alırsak çok gereksiz bir transfer olmaz Icardi transferi.

Şu an bana Tottenham'ın en çok hangi mevkiye transfer yapmasını istersin diye sorsalar; ya kale ya forvet derim herhalde. Geçen sezon ön libero açıkları da vardı ama hem Sissoko hem Wanyama transferi ile etten duvar ördüler adeta.

Nesil
    2007

Takım isimlerini düzelten bir yama falan var mı ve bu yama halihazırdaki kayıtlı oyunda çalışır mı?

http://fm-space.com/football-manager...ns-and-awards/

Bunu indirdim şimdilik. Kayıtlı oyunda çalıştı.
    Last edited by Gncl1905 : 24.Ekim.2016 at 19:20

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Takım isimlerini düzelten bir yama falan var mı ve bu yama halihazırdaki kayıtlı oyunda çalışır mı?
    Google'a FM 2017 Real Names yazarsan çıkar linkler oradan bulabilirsin belki burayada eklerler ilerde.

yeni versiyon indirdi şimdi steam gençler. yenilikler düzeltilen şeyler ne bilmiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by cmyksl55 View Post
    yeni versiyon indirdi şimdi steam gençler. yenilikler düzeltilen şeyler ne bilmiyorum
    Crash dump alınan bazı durumlarla ilgili güncelleme olmuş deniliyor.

changelogları düzenli takip edebileceğimiz bir link varmıdır?

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Oyunda istatistiklerde pas sayısı artmış sanırım. Var mı dikkat eden? Oyun bende yokta.

Geçen seneki taktiğimi kullanıyorum ortalama 550 pas yaparken bu sene 750 pası gördüm.
    Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Oyunda istatistiklerde pas sayısı artmış sanırım. Var mı dikkat eden? Oyun bende yokta.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Nesil
    2006
    Yer
    Kırıkkale

Doğruymuş çok pardon
    Last edited by PaVLeNKo : 24.Ekim.2016 at 21:11 Reason: Bilgi hatası

Aynen ben de baktım şimdi güncelleme crash ile karşılaşan kullanıcılar için gelmiş başka bir yenilik yok.

link paylaşıp haber yapabiliyor muyuz bilmiyorum ama http://fmhikayeleri.com/football-man...rexit-ruzgari/ linkinde brexit ile ilgili haber anlatılıyor. İngiltere ligini oynayacaklara duyurulur.

Oyun kendi kendine asistant menajerimi kovdu ve b takımın asistan menajerini a takım asistan menajeri yaptı.

benim bilgim ve dahilim yok, bu nasıl oluyor sizce?

fikri olan var mı

Quote Originally Posted by rcrdnh View Post
    Oyun kendi kendine asistant menajerimi kovdu ve b takımın asistan menajerini a takım asistan menajeri yaptı.

fikri olan var mı
    B takım asistan menajeriyle sözleşme imzalarken orada adam A takıma geçme şartı koyuyor ve bu gözden kaçınca sözleşmesini yenilediği an senin asistan menajerin oluyor ve yönetim de önceki asistan menajeri kovuyor.

Nereden biliyorsun dersen aynısı bana da oldu bugün. Schalke II asistan menajeriyle sözleşme yeniledim. İki gün sonra A takıma geldi. Eski asistan da kovuldu.

fikri olan var mı

fikri olan var mı
    Personel alımları yetkisi sizde mi acaba. Kontrol ettiniz mi ?

''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Bu seride en beğenmediğim şey ise büyük kulüplerin hocaları çok rahat yer değiştiriyor.

Luis Enrique istifa etti. Sonrasına bakın: Barça'ya Ancelotti geldi. Ancelotti'nin yerine Juve'den Allegri. Bakalım Allegri'nin yerine kim gelecek. Klopp adı geçiyor.

Oyunda ilk sezonumu bitirdim

Sporting Gijon ile kariyere başladım, müthiş bir sezon geçirdim ve ligi 5. sırada bitirebildim.

fakat fm16'dan devam eden sorun bence daha da büyümüş ve durum çok canımı sıkıyor.

Herhangi bir kulup tarafından izlenen her oyuncum, istisnasız hepsi, takımdan ayrılmak istiyor.

Kimisi bu klüpte herşeyi başardım diyor, kimisi daha büyük bir takıma gitmek istiyor ve hiçbir şekilde kalmaya ikna olmuyorlar

bu durumun gerçek hayatla bağlantısının olduğunu düşünmüyorum, ve inanılmaz şekilde sinir bozucu

transfer dönemi geldi çattı ve takımım dağılmak üzere resmen, insanın kariyere devam edesi gelmiyor valla.

her izlenen oyuncumuz takımdan gitmesin diye barcelona bayern münih vs falan yönetmemiz lazım sanırım yoksa bu durumdan kaçamıyoruz

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Oyunda ilk sezonumu bitirdim

Sporting Gijon ile kariyere başladım, müthiş bir sezon geçirdim ve ligi 5. sırada bitirebildim.

fakat fm16'dan devam eden sorun bence daha da büyümüş ve durum çok canımı sıkıyor.

Herhangi bir kulup tarafından izlenen her oyuncum, istisnasız hepsi, takımdan ayrılmak istiyor.

Kimisi bu klüpte herşeyi başardım diyor, kimisi daha büyük bir takıma gitmek istiyor ve hiçbir şekilde kalmaya ikna olmuyorlar

bu durumun gerçek hayatla bağlantısının olduğunu düşünmüyorum, ve inanılmaz şekilde sinir bozucu

transfer dönemi geldi çattı ve takımım dağılmak üzere resmen, insanın kariyere devam edesi gelmiyor valla.

her izlenen oyuncumuz takımdan gitmesin diye barcelona bayern münih vs falan yönetmemiz lazım sanırım yoksa bu durumdan kaçamıyoruz
    aynen katılıyorum ufak caplı takımların en buyuk sorunu bu dediğin gibi buyuk takımları yönetince de oynamayanlar sorun cıkarıyor

çaprazdan ceza sahasına girenlerin, içeride boş arkadaşı varken kaleye vurma sorunları çözülmüş mü?

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    çaprazdan ceza sahasına girenlerin, içeride boş arkadaşı varken kaleye vurma sorunları çözülmüş mü?
    Bence bu sorun tarihe karışmış Şahsen çok şahit oldum pas verildiğine

Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri