Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Hybrid View

Aydin zaten Arda`dan iyi bir futbolcu,tek sorunu sakatliklar.

Top sürmesi cok iyidir Aydin`in.Hatirlarim gecen sene Ankaragücü macinda 60-70 metre top sürmüstü.Hizli,cok teknik bir isimdir.
    Arda bunlari söylüyor (:

Carrusca konusunda sana katiliyorum,tek katilmadigim nokta teknigin düsürülmesi.Carrusca cok teknik bir futbolcudur.

Nesil
    2003

Dikkat ederseniz Carrusca'nin en buyuk sorunlari ve Galatasaray'da oynayamamasinin nedenleri:

1. Agresif olmamasi
    2. Cesur olmamasi
    3. Caliskan olmamasi
    4. Mac icinde surekliligi olmamasi - konsantrasyonunun zayif olmasi.

Bu ozellikler sirasi ile 5, 6, 9 ve 8 degerlerinde.

Teknik ozellikleri ise bence tamamen olmasi gerektigi gibi. Carrusca'ya yakin markaj yaptirin bakin nasil sahadan siliniyor cesaret, caliskanlik, sureklilik ve agresiflik noksanliklari ile. Yakin markaj yapilmadiginda, kendisine bos alan birakildiginda ise hunerlerini gosteriyor (bkz. gecen sene oynanan Liverpool maci). Ama Turkiye'de kimse o bos alani birakmaz.

Aydin ise 105 CA ile ligden dusmeye oynayan takimda ilk 11 oyuncusu veya ikinci ligde yildiz oyuncu kalitesinde. Yani hic de anlattigin gibi degil Egemen. Denge, guc, dayaniklilik, ziplama, kararlar, pozisyon alma, onsezi gibi ozelliklerin hepsi de Super Lig icin vasatin altinda.

Oyununda onemli ozellikler olan hizi ve hizlanmasi, ozellikle dripling halindeyken topla hizlanmasi ve teknigi yansitilmis oyuna. Ancak Aydin'in 19 yasinda bir futbolcu olarak potansiyeli mevcut.

Şöyle iki profil yaptım Barışın biraz fazlaları olmuş galiba ama Eski halinden iyidir

Serkan: CA: 115 PA:-7

Barış: CA: 125 PA:-7

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Aras KAFKASLI View Post
    Şöyle iki profil yaptım Barışın biraz fazlaları olmuş galiba ama Eski halinden iyidir

Serkan: CA: 115 PA:-7

Barış: CA: 125 PA:-7

sekan çalık için verdiğin CA değeri yerinde amapotansiyelinin -7yi değil -8 i hak ettiğini düşünüyorum..bitiriciliği ise 12 verimiş 13 olarak veriirse bence daha doğru olur. izlediğim maçlarda gördüğüm kadarıyla oyundan fazla kopan bir oyuncu değil konsantrasyon değeri 6 olacak kadar kötü değil..ayrıca creativity de artırılmalı 8 i az buluyorum...ama genel olarak iyi bir profil hazırladığını belirtmek isterim..

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aydin ise 105 CA ile ligden dusmeye oynayan takimda ilk 11 oyuncusu veya ikinci ligde yildiz oyuncu kalitesinde. Yani hic de anlattigin gibi degil Egemen. Denge, guc, dayaniklilik, ziplama, kararlar, pozisyon alma, onsezi gibi ozelliklerin hepsi de Super Lig icin vasatin altinda.

Oyununda onemli ozellikler olan hizi ve hizlanmasi, ozellikle dripling halindeyken topla hizlanmasi ve teknigi yansitilmis oyuna. Ancak Aydin'in 19 yasinda bir futbolcu olarak potansiyeli mevcut.
    CA'sı normal fakat belli ki PA'sı abartılmış, zira oyunda 2. sezondayım, şu an Galatasaray'ın banko oyuncusu ve harika bir performans gösteriyor. Yani seneye Aydın GS'nin bankosu olabilir mi? Aydın abartılmış gibi geldi bana da, söylemek istedim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    CA'sı normal fakat belli ki PA'sı abartılmış, zira oyunda 2. sezondayım, şu an Galatasaray'ın banko oyuncusu ve harika bir performans gösteriyor. Yani seneye Aydın GS'nin bankosu olabilir mi? Aydın abartılmış gibi geldi bana da, söylemek istedim.
    Aydin Galatasaray'da oynayamazsa bu potansiyeli olmadigi icin degil, sakatliklardan kurtulamadigi icin olur.

Ayrica beta yama'yi kullanmiyorsan, oyuncularin CA'sinin cok hizli yukseldigini, hatta 35 yasindaki Roberto Carlos'un CA'sinin 6 ayda 175'lere ciktigini gozlemlemen mumkun. Ikinci beta ile oynadiginda, Aydin'in Galatasaray'da oynayacak seviyeye gelmesi 2-3 sezon aliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aydin Galatasaray'da oynayamazsa bu potansiyeli olmadigi icin degil, sakatliklardan kurtulamadigi icin olur.

Ayrica beta yama'yi kullanmiyorsan, oyuncularin CA'sinin cok hizli yukseldigini, hatta 35 yasindaki Roberto Carlos'un CA'sinin 6 ayda 175'lere ciktigini gozlemlemen mumkun. Ikinci beta ile oynadiginda, Aydin'in Galatasaray'da oynayacak seviyeye gelmesi 2-3 sezon aliyor.
    Perpetua bunu sen bilirsin hatta 8.01dede görmüşsündür. Böyle demişsin ama son sürüm 8.01 ile oynadığında oyuncu özellikleri neredeyse hiç artmıyor. Ba başlıkta belirttiğimi buraya yazarsam, Arkadaşlar bildiğiniz gibi 8.00 yamasında oyuncunun CAsı yani özellikleri çok kısa sürede artıyordu üstelik oyuncu yaşlı bile olsa. 8.01de oyuncuların CAları böyle yükselmeyecek yavaş olacak diyorlardı ama o kadar yavaş ki nerdeyse hiç atrmıyo hatta azalıyor. 8.01i yükleyip aldım GS'yi aldım adam akıllı maç motoruyla oynayayım diye, PAsı iyi olan oyuncular olduğu için hemen 7 yıldızlı coachlar ayarlayıp güzel bi antrenman programı yaptım. Bekliyorum Arda, Cem gibi oyuncular yükselecek hatta diğerleri de tabii ki. Başladım yaz antrenmanı geçti tık yok, sonra ilk yarı bitti yine bişey yok sozon bitti yeni sezon hiç bişey yok. Dedim bi yanlışlık mı var yeni oyun açtım herşeyi güzelce ayarladım değişmiyor arkadaş. Aylık antrenman raporu diyoku bu ayın en iyisi defansta şu. Adamı açıp özelliklerine antrenman etkisine bakıyom hiç yukarı ok yok. Yani bu özellikleri artıyor diyor fakat değişiklik yok, sonra bende mini scoutla baktım. Limcoln, linderoth falan CAları hiç değişmeöiş. Hasan, Ümit, Nonda hep düşmüş artan özellikleri yok. Bazı oyuncularda 3-5 puan CAları artmış.

Arkadaşlar 8.01 ile sizin oyuncuların özellikleri artıyor mu. İnanın defansa bi adam aldım. Cahais 19 yaşında CA-118 PA-178 idi 1 yıl geçti CA 126 oldu ama defans özelliklerinden hiç biri değişmedi. Sizde nasıl oluyor ben gıcık oldum eğer özellikler değişmiyorsa bu oyunu oynamam çünkü alacağım oyuncular hiç bi işe yaramaz.. Bu yüzden ömer abi özellikle senin ve diğer arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Barışın bu hali bana biraz abartı geldi en azından bazıları ama PA sı bana göre -8 olabilir. Löwün onun hakkında dediklerini biliyoruz heralde..

Crossing Dribbling Passing Tackling Technique ve Flair den 1-2 puan arası kırılabilir.
    PA'sı bencede -8 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Biraz kısılırsa olabilir PA sı hakkında belki tam olar -8 değil ama sanki -7 den de daha iyi tabii bunu yapanlar daha iyi bilir diye düşünüyorum..

Nesil
    2003

Aras KAFKASLI:

Serkan: jumping, strength, finishing ve composure kesinlikle cok yuksek olmus. Dribbling ve first touch'da bence biraz yuksek. Ancak off the ball'in daha yuksek olmasi gerektigini dusunuyorum. CA olarak bence Serkan'in 100-105 civarinda olmasi gerekli.

Baris: crossing, dribbling, tackling, strength, composure, decisions, balance passing, ve finishing bence yuksek olmus. Acceleration biraz daha yuksek olabilir. CA olarak bence Baris 115-120 arasinda olmali.

Abi peki Barış 115/120 arası diyosunda; Sabri 130. Konuştuğum tüm Galatasaraylılar Barıştan daha memnun. Barış daha güvenilir bir oyuncu mesala Barış her maç 7 puan alır Sabri 8de görür ama 5-6da görür maçına göre patlıyacak bir oyuncu. Barış ise verilen görevi çok süslü işler yapmadan yerine getiren bir oyuncu.
    Sence Sabri Barış dengesi nasıl olmalı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aras KAFKASLI View Post
    Abi peki Barış 115/120 arası diyosunda; Sabri 130. Konuştuğum tüm Galatasaraylılar Barıştan daha memnun. Barış daha güvenilir bir oyuncu mesala Barış her maç 7 puan alır Sabri 8de görür ama 5-6da görür maçına göre patlıyacak bir oyuncu. Barış ise verilen görevi çok süslü işler yapmadan yerine getiren bir oyuncu.
    Sence Sabri Barış dengesi nasıl olmalı?
    Sabri'nin pozisyonu MR, bir MR icin en onemli ozellikler hiz, hizlanma, orta yapma. Baris'in bu 3 ozelligi de orta seviye. Sabri'nin ise hiz ve hizlanmasi ise cok yuksek seviyede oldugu icin CA olarak cok daha yuksek seviyede duruyor.

Hep dedigim gibi, CA'ya cok fazla takilmayin. Ozelliklerin seviyesini, oyundaki diger oyunculara gore ne kadar yuksek veya dusuk olmasi gerektigini tartisin esas.

Mesela pace ve acceleration'i 20 olan ancak diger ozelliklerinin tumu 10 olan bir MR'nin CA'si yaklasik 130, tackling ve work rate'i 20 olup, diger tum ozellikler 10 olan bir MR'nin CA'si yaklasik 93 olur. Bunun nedeni de pace ve acceleration ozelliklerinin bir MR icin cok onemli ozellikler olmasi ancak tackling ve work rate'in bu kadar onemli olmamasidir.

Ben de Baris'dan daha memnunum. Ama memnuniyetimin nedeni farkli. Sabri, hizi nedeniyle kontra atakta cok tehlikeli olabilecek bir oyuncu. Ancak Baris'in pozisyon alma, top kapma, konsantrasyon gibi ozellikleri, her ne kadar CA'ya pace ve acceleration kadar yansimasa da, Baris'i Galatasaray'in oynadigi sistemde daha yararli/etkili yapiyor.

Mesela Servet'de jumping, strength, marking gibi ozellikleri sayesinde, her ne kadar bir cok teknik ve bazi zihinsel ozellikleri zeyif/vasat olsa da 130 CA seviyesine cikiyor.

Bu nedenle de CA konusunda konusmanin bence cok fazla anlami yok. CA'nin olusmasini saglayan oyuncu ozelliklerine bagli her oyuncunun seviyesi. Her yuksek CA'li oyuncu da etkili oyuncu degil, her dusuk CA'li oyuncu da kotu oyuncu degil. Onemli olan, oyuncunun ozelliklerinin bir araya geldiginde oyuncunun neleri yapabildigi, yani ozellikleri.

Oyunda Sabri'yi oynattiysaniz eger, ozellikle karsisina defans oyuncusu geldiginde donan, ne yapacagini bilmeyen ve genelde topu kaptiran bir oyuncu. Defansif olarak pozisyonuna bakmadan saga sola kosusrurup duran, rakibi bozmaya calisan bir oyuncu. Tabii bir de kaleyi bulmayan uzun sutlarini eklemek lazim bu tanima. Cok daha etkili olabilecek, 130 CA'lik bir oyuncu da olabilirdi Sabri eger Sabri gibi degil de iyi bir kanat oyuncusu gibi yapilsaydi, ama zayif teknik ozellikleri nedeniyle cok da harika performans gosterdigi soylenemez oyunda..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sabri nin constintency özelliği olması lazım o düşük olur barış her maç CA sine yakın oynar sabri 2 maç iyi 2 maç kötü oynar böyle halledilir sonuçta sabrinin CAsı barıştan daha iyi olmalı..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bende daha fazla iş yapar diye sabriyi oynatmıştım ilk başlarda ama beklediğim performansı bi türlü verememişti..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ömer abinin de dediği gibi, Sabri'den oyunda verim almak istiyorsanız kontra atak oynamalısınız.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Hmm, o zaman yama hatası var burada. Ben 8.0.0 ile oynuyorum, 8.0.1 ile oynayamıyorum ne yazık ki, sanırım bundan kaynaklı bir sorun var, özür dilerim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet oyuncuların CAları çabuk artıyordu bunun dğzeltilmesi iyi olmuş..

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Perpetua

nasil bir Serkan Calik ve Baris Özbek düsünüyorsun? Ayrica bence Nonda ve Ugur Ucarin ca'si artmali.

Nesil
    2003

Baris hakkinda dusuncelerimi daha once yazmistim. O zamandan beri cok fazla degisen de olmadi.

Serkan hakkinda karar vermek icin ise daha erken bence. Hizinin, hareketliliginin ve cevikliginin yuksek, dengesinin, kuvvetinin ve hava hakimiyetinin zayif oldugunu ve pek soguk kanli olmadigini zaten biliyoruz ama diger ozelliklerini cok fazla da gorme sansi bulamadik henuz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bence barış özbek ile sabri kıyaslanabilecek yapıda ve mevkii de futbolculardeğil ben 4lü orta sahanın mr sinden ve 5 li de amr de barışın oynayabileceğini düşünmüyorum hatırlarsanız galatasaray sezona 4-3-1-2 sistemiyle başlamıştı orta üçlüde mlc de ayhan dm de linderoth mrc de barış oynamıştı ve çok etkili olmuştu mrc barışın asıl mevkisidir oyunun iki yönünüde kullanan nadir oyunculardan birisidir onu kanat oyuncusu gibi görmek yanlış olur
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Oyunda Sabri'yi oynattiysaniz eger, ozellikle karsisina defans oyuncusu geldiginde donan, ne yapacagini bilmeyen ve genelde topu kaptiran bir oyuncu. Defansif olarak pozisyonuna bakmadan saga sola kosusrurup duran, rakibi bozmaya calisan bir oyuncu. Tabii bir de kaleyi bulmayan uzun sutlarini eklemek lazim bu tanima.
    vay be demek bu kadar gerçekçi oldu ha helal olsun abim

birde uğur uçar için sana birşey söylemek istiyorum daha önce tartışmıştık ancak

uğur uçar ı uğur uçar olarak tanıyanların %99 u bu adamı sağ bek olarak biliyor alt yapı antrenörleri ve alt yapı takım arkadaşları dışında sizin gibi nadir insanlarda biliyorki uğur alt yapıda yıllarca stoper olarak görev yapmış

ancak; uğur uçar as takımda oynamaya başladığı 2004-2005 sezonundan beri hagi ile galatasarayda ünal karaman ile ümit milli takımda bir sonraki sene gerets ile galatasarayda bir sonraki sene ertuğrul sağlam ile kayserisporda bu sene feldkamp ile yine bu sene ümit millli de ümit davala ile sadece ama sadece dr oynatılmış bir oyuncu tek bir maçına bile dc de çıkmadı üstüne üstlük fizik ve boy olarakta hiç stopere uygun değil

özellikle feldkamp songu toması ön libero oynatıp hasan şaşı sağ bek oynatabilen bir teknik adam ve şu anda doğru dürüst stoper yedeği yok bouzid sakatlanırsa song afrika kupasındayken kimi oynatırsınız soruna hakan balta cevabını vermişken

yani hiç bir hoca uğuru stoper olarak görmez iken siz dc mevkii ne 20 dr mevkiine ise 18 değer verdiniz
    ben olsam dc 1 dr 20 veririm ki dc de hiç çıkmasın ama bari siz dr ye 20 dc ye 18 verin

uğur profesyonal olduğundan beri 6 farklı hocaya çalıştı 6sıda aynı mevkiide oynattı bunu göz ardı etmemelisin üstad
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    yani hiç bir hoca uğuru stoper olarak görmez iken siz dc mevkii ne 20 dr mevkiine ise 18 değer verdiniz
    ben olsam dc 1 dr 20 veririm ki dc de hiç çıkmasın ama bari siz dr ye 20 dc ye 18 verin

1. Ugur kendisi DC mevkiinde oynamayi daha iyi bildigini soyluyor.
    2. DR'nin 18 veya 19 olmasi sayesinde zaten DC'de oynayabildigi kadar ve siritmadan DR'de oynayabiliyor.
    3. Ugur'un zayif ozellikleri nedeniyle DC oynayamayacagi, en azindan su anda oynayamayacagi asikar. Ancak yapay zeka, oyuncunun ozelliklerine gore onu en dogru nerede oynamasi gerektigini cozemiyorsa, bunu arastirma ile duzeltmek ne kadar dogru? Ileride Ugur DC oynamaya tekrar baslarsa ne olacak?

Mesela bir Bulent Korkmaz Galatasaray as takimina ciktiginda bir cok macta DL olarak basladi. Bazen de uclu defansta sol DC oynadi. Ama bizler Bulent'i ozellikleri yuzunden hep DC olarak bildik. Bulent'in Ugur'dan sadece 1cm daha uzun oldugunu da unutmamak lazim (saclarla beraber 2-3 cm gibi gorunebilir ancak )

Ugur 20 yasinda, 20 yasinda oldugu icin ve fiziksel olarak da ozellikle kuvvet konusunda cok gelismemis oldugu icin su anda DC olmaz gibi gorunuyor. Ancak bu demek degil ki Ugur DC pozisyonunda oynamasini bilmiyor, ve bu pozisyonda en rahat performansini gostermiyor.

Pozisyon ozellikleri de bir oyuncunun sozkonusu pozisyonda oynamayi ne kadar iyi bildigini gosterdigine gore, Ugur'un naturel bir DC ancak DR oynamayi da cok iyi bilen bir oyuncu oldugunu yansitmak gerekli.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

DR 20 DC 18 olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Dc için 18 biraz fazla olur bence.Dc'de başarılı olabilceğini düşünmüyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Bence Ugur fizik acidan iyi durumda. hem DC hemde DR olarak oynabilir. Ömer abinin dedigi gibi yasi daha 20, daha cok gelisecek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ömer ağabey sana bir şey soracağım neden sabri sarıoğlunun yıllardır ortada oynamamasına rağmen mc sine hala 18 falan veriyorsun belki sabri 4-3-1-2 de mrc gibi oynar ama mc sinin 14 ü geçmemesi gerekiyor diye düşünüyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ömer ağabey sana bir şey soracağım neden sabri sarıoğlunun yıllardır ortada oynamamasına rağmen mc sine hala 18 falan veriyorsun belki sabri 4-3-1-2 de mrc gibi oynar ama mc sinin 14 ü geçmemesi gerekiyor diye düşünüyorum
    4312'de veya 41212'de MRC oynadigi icin.

MC dusebilir gerci. Dosya elime gecince el atarim.

Şu ana kadar izlediğim maçlarda Sabri'nin göbekte oynadığını görmedim hiç, gerçekten 18 mi MC'si?

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Sabri konusunda Sinan'a katılıyorum, MC özelliği 14 olması daha sağlıklı olur..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Taffarel Galatasarayin favori personellerine eklenmeli

Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri