Doğum günleri insanlar için büyük önem taşır. Her istediğini olsun diye dualar ederler ve oluncada mutluluktan dört köşe olurlar. Dün onsekiz yaşıma bastım arkadaşlarım ve aile büyüklerim ile doğum günümü kutlamak için büyükada'ya gittim. Orada güzel saatler yaşamama rağmen içimde ki burukluk ağır bastı, bu burukluğunu nedenini bilen bilir zaten açıklamam gerek yok. Pasta geldiğinde malumdur, mumlar üflenir ve dilekler tutulur bir çok dilek tuttum o dileklerden birisi ise bu galibiyetti. Doğum günü vesilelsi ile maçın ilk yarısını tam izleyemedim, sonra Lig TV'nin sağladığı imkanlardan dolayı maçın özetlerini izledim ve galibiyet ile yaradanımıza tekrar şükreddim.
Alex bugün daha önceki sezonlarda söylenen büyük maçların oyuncusu değil, küçük takımlara karşı yapacağını yapıyor, Beşiktaş, Galatasaray ve Avrupa Kupalarında takımını sırtlayamıyor diye yorumları hep beraber okuduk ve yazdık. Bu sezon Alex belkide Fenerbahçe'de oynadığı dördüncü sezonunda en iyi kadroyu buldu. Artık büyük maçlarda ağırlığını koymaya başladı. Brezilya'lı olması ve taşığı genleride en iyi şekilde sahnelemesi Alex'in ne kadar yetenekli olduğunu kanıtladı. Bugün attığı iki gol ve takımı ne kadar iyi kontrol ettiğini yeşil sahada ki teknik drektörü olduğunu kanıtladı.
Fenerbahçe bu gün maça her zaman ki taktik ve oyun stili ile çıktı. Tek iki isim değişti, biri Selçuk-Maldonado ve cezası olan Deivid'in yerine Kazım oyuna girdi. Maldonado hem hatalı paslı hemde kritik müdahaleler ile oyunu geçirdi belki ilk kez böyle bir ciddi maçta oynaması üstümüzde kötü bir izlenim bırakabilir; ama tam Maldonado için vakit olduğunu düşünüyorum. Kazım ise bu gün bu sezon içinde ki en iyi maçını oynadı. Sağ kanadı çok iyi kullandı, ilk golde de Alex'e kafa gollünü artırıdı.
Beşiktaş ise hücumu düşünen bir taktik ile çıktı; ama Fenerbahçe'nin üstlerine gelmesi onları ileride top tutmakta zorlandılar. Serdar Özkan'ın etkili oyunu ile Vederson ve Uğur'un olduğu kanatı çok iyi kullanarak tehlikeli pozisyonlar yakaladılar. İkinci yarıu başlerken Ali Tandoğan ve İbrahim Üzülmez değişikliği yanı sıra, Baki ile de kanat değişikliği yaptılar. Maçın başında bu olumlu gözüktü. Çünkü Ali Tandoğan ve Serdar Özkan sağ kanattan Fenerbahçe'nin zaafından yararlanarak akın akın geldiler ve golüde burada Rüştü'nün çok iyi top kullanışı ile golü üç pasta buldular.
Hakem hataları, hakem hataları her maçta olduğu gibi burada da oldu. Hakem'e genel olarak maçı çok iyi yönetti, sarı kartları çok iyi kullandı. Golden önce taş var diyen arkadaşlar var ve bu kararında haklılar. Ama Kazım'ın önünü iki Beşiktaş'lı kapatmış durum ve hakeminde iki-üç santim inceliği görebilecek bir gözü olmadığına göre böyle bir hatalı kararda direk hakemi suçlamak yanlış olur. Bir diğeride Kazım ile Batuhan'ın son dakikalarda penaltı pozisyonu var. Pozisyon'da topun Kazım'ın eline deydiği doğrudur; ama bilerek bir el ile oynama yok sonuçta topun yönünü değiştiren bir pozisyonda değil. Kazım, Batuhan'ın arkasına kalmış durumda ve elleri o sırada havadaydı Batuhan birden topu havalandırınca Kazım hazırlıksız yakalanmış ve top Kazım'ın eline çarptı. Beşiktaş kulübü hakemi hakem'e suç atıp yok biz hakem sayesinde kaybettik gibi yorumlar yapmları hem kulüplerini küçük düşürür hemde bir galibiyetin hakkı çiğnenir. Hakem hata yapsa bile kötü bir niyet ile yapmadığı ortada ve unutulmamalı ki futbol'un içinde hakem hataları vardır, ne maçlar gördük ne hatalar gördük hepsi unutuldu gitti. Üç gün sonrada bu unutulacak boşuna kalp kırmaya sert sert yorum yazmaya gerek yok.
Emniyet Güçleri'nin Polisleri, Beşiktaş yönetiminin korumaları ve medya mensupları öyle yerlere oturmuş ve maçları takip ediyorlar ki köşe atışlarını bile oyunculara kullandırtmıyorlar, bunları buraya dizen kişiler bir daha ki maçlarda daha dikkatli dizmeleri gerekiyor.
Beşiktaş taraftarı, bu maçta küfürde etti, oyunculara yabancı maddede attıalr bu ne ilk nede son olacaktır, her stadda olduğu gibi burada da oldu; ama bugün maça damgasını vuran Alex'in vücuduna iki kez su şişesi geldi ve edilen küfürlerden dolayı federasyon mutlaka ceza vermesi gerekiyor. Bu ceza ise yönetmeliklere uygun olması gerekir. Birde Beşiktaş yönetminin en büyük şuçu suyu kapalı satması, su kapalı satılınca sahaya atılıyor çünkü içinde ki ağırlık onu sahaya gitmesine yardım olur; ama su açık satılırsa bardak sular sahaya gelebilecek bir kuvveti yaklayamaz ve böylece oyunculara gelmez. Bunada Beşiktaş yönetimi önlem alması gerekiyor.
Herşeyi ile güzel bir maçtı. İki kulübüde tebrik ediyorum. Biri kazandı diğeri kaybetti. Daha çok derbiler oynanacak nbugün kazananlar yarın kaybedecek bu heyacan hiç bitmeyecek. Futbol'un en güzel yanı. Futbol ile kalmaya devam edin. Tüm içten dileklerimle...