Sayfa 7 / 23 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Valla Sinanım fiziksele fazla el atmadım aşağı yukarı dediğin değerler zaten, jumping'i 13e çıkardım.

Bu arada bu sene canlı takip edemiyoruz maçları, malum Nisan ayında dizkapağı kırınca ciddi bir operasyon geçirdik ve tam 1 sene dize çok dikkat etmem gerekiyor, e bizim kapalıda dizine koluna dikkat edebilme gibi bir ihtimalde olmadığı için, doktor ve annemin ortak kararıyla tribünden 1 sene men edildim zaten kapalının performansından belli değil mi yokluğum
    Her gün salondayım Sinan ayak çalışıyorum hala toparlayamadım bacağı (konuyu fena saptırdım)
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Yani sonuçta İtaLyan araştırmacı nasıL izLemiş Zapo ya şaşırmak gerek. Koray a güveniyorum. Eminim beğeneceğimiz bir Zapo profiLi oLuşturacaktır.
    Totti'nın gucunun 17 oldugunu goz onune alirsak, Italyan arastirmacilarin arastirma konusunda esasinda cok ama cok farkli bir bakis acisina sahip oldugunu gormek mumkun..

Gecen sene gelen Barusso'nun ozellikleri ile de sadece yaklasik 100 dakika izledigimiz Barusso arasinda da pek benzerlik gorememistim zaten.

Kisacasi Italya'dan gelen oyuncunun izlenip, duzgun hale getirilmesi en azindan 4-6 ay alacaktir.

Nesil
    2006

bende koray a katiliyorum zapo ozellikle onsezileri ile cok onemli mudaheleler yapiyor tacklingi 13 seviyesinde olmasi normal. ayrica iyi pozisyon alan ve fiziksel degerleri yuksek olan bir oyuncu. hiz ve hizlanmasi 12 civari olupda balance stamina ve strength yuksek olabilir. ama oyunda gercekten cok kademe hatasi ve bireysel hata yapiiyor gercekten uzak olmus

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Valla Sinanım fiziksele fazla el atmadım aşağı yukarı dediğin değerler zaten, jumping'i 13e çıkardım.

Bu arada bu sene canlı takip edemiyoruz maçları, malum Nisan ayında dizkapağı kırınca ciddi bir operasyon geçirdik ve tam 1 sene dize çok dikkat etmem gerekiyor, e bizim kapalıda dizine koluna dikkat edebilme gibi bir ihtimalde olmadığı için, doktor ve annemin ortak kararıyla tribünden 1 sene men edildim zaten kapalının performansından belli değil mi yokluğum
    Her gün salondayım Sinan ayak çalışıyorum hala toparlayamadım bacağı (konuyu fena saptırdım)
    Yakında djeoua gibi bacakların olur ama sorunun diz kapağı olduğu için. Çalıştırdığın, kuvvetlendirdiğin kasların bu duruma yeteri kadar yarar sağlayamıyor. Biraz sabır gerektiriyor dostum sende ki sorun. Kendine dikkat et Çarşı ya çıkma
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Geçmiş olsun Koray abi...

Bu arada Batuhan'ın bu fiziğine rağmen jumping özelliğinin ne denli iyi olduğunu gösteren ufak bir foto.Bu özelliğini gözden kaçırmadığın içinde ayrıca tebrikler Koray abi...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Zaten o fizikle Batuhan cok iyi sicrayamasa da minimum 14-15 olurdu...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Zapotocny bu sezon 3 maçta çok kritik hatalar yaparak gol yememize sebebiyet verdi.Dahada varsa hatırlamıyorum.Birincisi Metalist deplasman maçındaydı.2 tane basit hatasıyla gol yedik.2.si Sivas maçındaydı.Topa hamle yapamayınca yani topu kesemeyince M.Yıldız golü yapmıştı.3.sü ise dün akşamki maçtaydı.Yine gelen topu kesemeyerek Güiza'nın golü atmasına sebebiyet verdi.Bu golde tabii Gökhan Zan'ın hakkını yememek lazım.Bu hatalardan dolayı konsantrasyonunu veya pozisyon alması konusunda ayrıntılı düşünürsün artık Koray abi.Bu arada geçmiş olsun.Allah acil şifalar nasip etsin..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok yerinde tespitler Şemsi, benim de üzerinde durduğum konu Sivas ve özellikle Metalist maçında Zapo'nun konsantrasyon sorunu yüzünden yaptığı hatalardı, dün bunlara bir yenisi daha eklendi, yine aynı şekilde konsantrasyon eksikliği, ayrıca anticipation hatası da diyebiliriz. Zaten ilk iş olarak konsantrasyonu 14ten 13e indirmiştim, bakalım devre arasına kadar çok daha iyi izleyip daha çok tanıyacağız bu adamları.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zapo'nun konsantrasyonunun o akdar kötü olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı hatalar konsantrasyona dayalı değil tamamen. İçinde soğukkanlılık ve önceden sezme de var.

İzlediğim Zapo'yu baştan yaratıyor olsam konsantrasyonuna 14, soğukkanlılığına 12, önceden sezmesine 14 veririm.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006

dun aksamki pozisyonu birdaha izleyin bence dikkat edin metalist ve bu macta zapo gokhanla yan yana oynadigi icin bu hatalar olmustur ikiside cok cabuk olmayan aksine agir oyunculardir. besiktas maca daha onde baslamasina ragmen defansta bu ikilinin oynamasi bence zaten hataydi ama buna ragmen yedigimiz gol kesinlikle gokhan zanin hatasidir. sonucta pozisyonu tekrar izlerseniz zapo durdugu yeri cok iyi bilen bir oyuncu guizayi gorerek israrla onun onunde duruyor ama gokhan zan her zamanki umursamazligiyla kafasina gore duruyor ve ofsayti bozuyor daha sonra ikiside agir oldugundan guizaya yetisemiyorlar ben zapo ya bu kadar yuklenilmesini anlayamadim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gol de en çok pozisyon hatası var bi kere bunu geçmeyelim. Gökhan Zan'ı karalamak için yer aramayalım...

Bu golde babalar gibi Zapo'nun pozisyon alma sorunu var. Topa bakacağına yanında ki Güiza'ya baksa hiçbirşey olmayacak. Zira degajdan gelen topu gol yapmak pozisyon alma zayifetidir yani. Üstelik dünkü savruk oyunda cabası. Beşiktaş haftalardır savruk oynuyor. Bu kadar savruk stoperlere iyi pozisyon alma puanları verilmemeli.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet geneL oLarak Ligde ki çoğu savunma oyuncusunun pozisyon aLmasında kırpıLmaLar oLmaLı. Bknz. Fenerbahçe Beşiktaş maçında Edu ki pozsiyon aLması oyunda 16 Nobre yi nerede takip ediyor.

Gökhan Zan zaten pozisyon aLma açısından berbat bir oyuncu. O oynadığı zaman yanında ki savunma oyuncuLarı da kendisini birşey sanıp biraz daha rahat oLmaya çaLışıyorLar ama bu da bize pahaLı ya maL oLuyor. Zapo nun hep yaptığı hataLarda yanında Gökhan Zan ın da buLunması çok garip bir tesadüfmüdür yoksa gerçekten bu işte birşey varmıdır.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Evet geneL oLarak Ligde ki çoğu savunma oyuncusunun pozisyon aLmasında kırpıLmaLar oLmaLı. Bknz. Fenerbahçe Beşiktaş maçında Edu ki pozsiyon aLması oyunda 16 Nobre yi nerede takip ediyor.

Gökhan Zan zaten pozisyon aLma açısından berbat bir oyuncu. O oynadığı zaman yanında ki savunma oyuncuLarı da kendisini birşey sanıp biraz daha rahat oLmaya çaLışıyorLar ama bu da bize pahaLı ya maL oLuyor. Zapo nun hep yaptığı hataLarda yanında Gökhan Zan ın da buLunması çok garip bir tesadüfmüdür yoksa gerçekten bu işte birşey varmıdır.
    O Edu'nun değil ki Lugano'nun hatası, iki kişini ortasında bekledi ama 3-4 metre her iki yöne de mesafe vardı, koşmadı iki yönden birine de.
    Edu ağır oyuncu, yetişemez, ağırlığını yansıttık oyuna.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

bencede zaponun 2 macta belirgin hatasi var bu da gokhan zanin yaninda oldu bu bir tesadufmu sizce? ben gokhan zani karalamak icin yer aramiyorum tam tersine o kadar herkesin elestirmesinin aksine gokhan zan gibi milli bir oyuncunun kaliteli oldugunu hala savunuyorum ama fenerbahce macinda yenen 2. gol de zapo kontrollu bir bicimde one kosu yapiyor guiza ofsayt olsun diye ama genel olarak turk oyuncularinda bulunan mental sorun gokhan dada var bunu dusunemiyor umursamiyor ve guizaya bakmadan duruyor

Nesil
    2006

bir sey daha yazmak istiyorum fenerbahce nin reputation 7850 gs nin 7750 bjk ninki 7250. sizce gs ve fb ile besiktasin bu kadar cok reputation farki varmidir? tamam bjk nin reputation inin daha dusuk yapilmasini anlarim ama 500 puan dusuk yapilmasini kabul edemem.olsa olsa 7550 olur daha asagisi olamaz

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    bir sey daha yazmak istiyorum fenerbahce nin reputation 7850 gs nin 7750 bjk ninki 7250. sizce gs ve fb ile besiktasin bu kadar cok reputation farki varmidir? tamam bjk nin reputation inin daha dusuk yapilmasini anlarim ama 500 puan dusuk yapilmasini kabul edemem.olsa olsa 7550 olur daha asagisi olamaz

Son 5 Yilda Basarilar:
    Turkiye Kupasi: Besiktas 2, Galatasaray 1
    Turkiye Ligi: Fenerbahce 3, Galatasaray 2 (Besiktas ilk 2'ye sadece 1 defa girmis bu surede)
    Avrupa: Fenerbahce Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final

Son 10 yilda Basarilar:
    Turkiye Kupasi: Galatasaray 3, Besiktas 2
    Turkiye Ligi: Galatasaray 5, Fenerbahce 4, Besiktas 1
    Avrupa: Galatasaray UEFA Kupasi, Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final, Fenerbahce Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final, Besiktas UEFA Kupasi Ceyrek Final

Son 20 Yilda Basarilar:
    Turkiye Kupasi: Besiktas 6, Galatasaray 6
    Turkiye Ligi: Galatasaray 9, Fenerbahce 6, Besiktas 5
    Avrupa:
    Galatasaray Sampiyon Kulupler Yari Final, Sampiyonlar Ligi son 8, Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final, UEFA Kupasi
    Fenerbahce Sampiyonlar Ligi Ceyrek Final
    Besiktas UEFA Kupasi Ceyrek Final

Finansal olarak Besiktas'in yuksek seviyede olmasini gerektirecek cok onemli bir artisi yok. Ozellikle son 10 yildaki basarilar ortada. Transferlere bakinca acikcasi pek onemli transfer yok (kiyaslama olarak).

Son zamanlarda taraftar sayilari ile ilgili yapilan hemen hemen her arastirmada tepedeki ikiliden kopmus bir sekilde 3. sirada Besiktas.

Oyunda seviye olarak asagi yukari Olympiakos, Paris-St-Germain, Bayer Leverkusen, Feyenoord, Tottenham, Dortmund, Anderlecht seviyesinde.

Fenerbahce 157, Galatasaray 155, Besiktas 145 seviyesinde veritabaninda. Satin alinan en iyi oyuncularin bu rakamin 5 puan altinda ve ustunde oldugunu goz onunde tutarsak: Asagi yukari Fenerbahce 163-152 CA, Galatasaray 160-150 CA, Besiktas 150-140 CA'lik oyuncular alabiliyor, bu oyunculari kadrosunda tutabiliyor demektir. Ozellikle son zamanlarda satin alinan ve kadroda bulundurulan oyunculara bakarsak pek de yanlis gorunmuyor bu seviyeler.

Besiktas'i dev aynasinda gormemek lazim. Bu her ne kadar uzucu olsa da, gercek.

Nesil
    2006

dev aynasinda gordugum yok besiktasi ben besiktasin turkiyede ki en unlu en basarili kulup oldugunu veya bi barcelona kadar iyi oldugunu mu soyledim? ama sizde besiktasi kucuk gormekten vazgecin. carew onemli transfer degilmiydi yani. kleberson da cok taninmiyordu degilmi hatta linderoth dahada unluydu klebersondan. veya bi ailton yok yok o almanyada gol krali da olmamisti. veya juanfran o da ispanya 2. liginden geldi.sivok ve zapoda italya serie b den geldi. giunti de zaten milanda hic oynamadi hepsi yalanmis. zagoda romada oynamadi.besiktas hersene youlayi adem dursunu ekrem dag i mi aldi yani ?yapmayin allah askina galatasarayi bu sene her transferinde kutladim.lincoln haricinde bu seneye kadar kimi aldi galatasaray eger transferlere bakarsak. aragones ile del bosque nin farki neydi peki? ayni une sahip 2 teknik adam. fenerbahce buyuk is yapti besiktas yapmadi degilmi? besiktas in yaptiklari konusulmuyormu artik galatasaray yada fenerbahce kadar. sadece son 10 yilda buyuk bir dusus var. ama besiktas besiktas tir besiktas in buyuklugu de bellidir turkiye de . galatasaray in gecmis basarilarini tabiki kucumsemiyorum tebrik ediyorum. galatasaray son 8 senede ne yapti avrupada? son 8 senede galatasaray mi daha basariliydi besiktas mi avrupada? yada fenerbahce gecen sene ceyrek finale cikmadan once ne yapti avrupada? bu oyun fm 2009 ise 2009 u yansitmak gerekiyor bana gore. guncel olmasi gerekiyor su an i yansitmasi gerekiyor. bana son 20 yili gostermeniz anlamsiz

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Reputation oLayında Ömer abi hakLı. Beşiktaş Türkiye Liginde bu iki takımın gerisindedir. Avrupa ya çıkın Türkiye den takım sayın deyin, Beşiktaş üçüncü oLarak geçer sıraLamada. Başarı oLarakta öyLedir. Son on yıLda Lucescu zamanında ki UEFA çeyrek finaLinden başka bir başarımız yok. Ayrıca yine son 10 yıLda 100.YıL zaferinden sonra ŞampiyonLuğumuzda yok. RakipLerimiz R.CarLos, Baros gibi adamLar aLırken biz SericLer, HiguainLer aLdık. Doğruya doğru oLmakta gerek bir noktada.

Zaten bir üç beş yıL daha birşeyLer yapamazsak Trabzonspor gibi bizde miLadi Şampiyon oLarak anıLmaya başLayacağız. Üzücü, acı ama gerçek budur.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

dev aynasinda gordugum yok besiktasi ben besiktasin turkiyede ki en unlu en basarili kulup oldugunu veya bi barcelona kadar iyi oldugunu mu soyledim? ama sizde besiktasi kucuk gormekten vazgecin. carew onemli transfer degilmiydi yani. kleberson da cok taninmiyordu degilmi hatta linderoth dahada unluydu klebersondan. veya bi ailton yok yok o almanyada gol krali da olmamisti. veya juanfran o da ispanya 2. liginden geldi.sivok ve zapoda italya serie b den geldi. giunti de zaten milanda hic oynamadi hepsi yalanmis. zagoda romada oynamadi.besiktas hersene youlayi adem dursunu ekrem dag i mi aldi yani ?yapmayin allah askina galatasarayi bu sene her transferinde kutladim.lincoln haricinde bu seneye kadar kimi aldi galatasaray eger transferlere bakarsak. aragones ile del bosque nin farki neydi peki? ayni une sahip 2 teknik adam. fenerbahce buyuk is yapti besiktas yapmadi degilmi? besiktas in yaptiklari konusulmuyormu artik galatasaray yada fenerbahce kadar. sadece son 10 yilda buyuk bir dusus var. ama besiktas besiktas tir besiktas in buyuklugu de bellidir turkiye de . galatasaray in gecmis basarilarini tabiki kucumsemiyorum tebrik ediyorum. galatasaray son 8 senede ne yapti avrupada? son 8 senede galatasaray mi daha basariliydi besiktas mi avrupada? yada fenerbahce gecen sene ceyrek finale cikmadan once ne yapti avrupada? bu oyun fm 2009 ise 2009 u yansitmak gerekiyor bana gore. guncel olmasi gerekiyor su an i yansitmasi gerekiyor. bana son 20 yili gostermeniz anlamsiz

bence önce bu kadar kızgın olma sevgili dostum evet bazı şeyleri kabullenmek zor ...
    bende son 20 yılda galatasarayın en başarılı türk takımı olduğu gerçeğini kabullenmek istemem ama malesefki sayılar yalan söylemez...

bugün bir galatasaraylı çıksa fenerden rapitationumuz fazla olmalı biz uefa kupası sahibiyiz süper kupa sahibiyiz dese itiraz etmek isterim ama bir yanımda haklı olduklarını söyler...

beşiktaşlı kardeşlerim bence rapitation konusunda araştırma ekibine değil klüp başkanına kızmalı..

pek oralara girmek istemem ama malesefki son derece isabetsiz bir başkan demirören ve neden beşiktaş ondan kurtulamıyor anlamış değilim...

geldiği günden buyana çalışmadığı hoca kalmadı takımın en büyük başarısı türkiye kupasını almak ligde bir çok sezon hezimet yaşattı ..klübü borçlandırdı ve en ayıbıda kendine borçlandırdı başkan adayı olabilecek leride bu klüpten alacaklarını öne sürerek adeta tehdit ediyor..gerçekten hem çok ayıp hem çok yanlış...

beşiktaş doğru yönetilmiyor..

doğru yönetilmediği içinde doğru transfer yapamıyor..doğru oyuncuları alamıyor..

sonuçta klüpte son yıllarda gerileme mevcut...

özür dilerim beşiktaşlı arkadaşlarımı kırmak kızdırmak istemem ama beşiktaşın paritationu geride kalmışsa bunda faturayı araştırma ekibine değil önce beşiktaş başkanına kesmek lazım...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

dev aynasinda gordugum yok besiktasi ben besiktasin turkiyede ki en unlu en basarili kulup oldugunu veya bi barcelona kadar iyi oldugunu mu soyledim? ama sizde besiktasi kucuk gormekten vazgecin. carew onemli transfer degilmiydi yani. kleberson da cok taninmiyordu degilmi hatta linderoth dahada unluydu klebersondan. veya bi ailton yok yok o almanyada gol krali da olmamisti. veya juanfran o da ispanya 2. liginden geldi.sivok ve zapoda italya serie b den geldi. giunti de zaten milanda hic oynamadi hepsi yalanmis. zagoda romada oynamadi.besiktas hersene youlayi adem dursunu ekrem dag i mi aldi yani ?
    Kleberson - zorla yollandi
    Carew - daha buyuk hedefler icin ayrilmak istedi
    Juanfran - zorla yollandi
    Ailton - zorla yollandi
    Giunti&Zago - Iyi transferlerdi. Zago emeklilik icin gelse de onemli transferdi. Giunti ise Zago kadar onemli olmasa da onemden daha cok yararli oldu. Ancak Milan'da oynadigi donemde bile buyuk bir yildiz olmadi. Zira Umit Davala'da Milan'da oynadi. Brocchi'de Milan'da oynadi Berlusconi'nin sevdigi bir oyuncu olarak. Hatta Milan gidip gecen sene yillar oncesinin yildizi Ibrahim Ba'yi da kadrosuna katti.

yapmayin allah askina galatasarayi bu sene her transferinde kutladim.lincoln haricinde bu seneye kadar kimi aldi galatasaray eger transferlere bakarsak.
    Galatasaray'in transferleri cok harikaydi demedim. Ama Galatasaray'da transferlerin olmamasi taninirlik zaafi mi, yoksa parasizlikmiydi? Baskan'in cebinden yiyen Besiktas'in cok farkli rutbede oyuncular getirmisligi var mi?

aragones ile del bosque nin farki neydi peki? ayni une sahip 2 teknik adam.
    Del Bosque'nin yollanma sekli ve ardindan uzun suren davalar Besiktas'in itibarini ne kadar zedeledi? Ertugrul Saglam gercekten buyuk bir cikis beklendigi icin mi getirildi, yoksa ozellikle Tigana'nin yollanma seklinden sonra Besiktas'in itibari o kadar azaldi ki ancak Ertugrul Saglam mi ikna edilebildi? Ustelik hemen basari isteyen, bu basariya ac olan bir kulup ve baskan varken.

fenerbahce buyuk is yapti besiktas yapmadi degilmi? besiktas in yaptiklari konusulmuyormu artik galatasaray yada fenerbahce kadar. sadece son 10 yilda buyuk bir dusus var.
    Aksine, son 10 yilda buyuk dusus yok. Galatasay ve Fenerbahce son 10 yilda buyuk bir cikis yapti. Besiktas ise oldugu yerde saydi.

ama besiktas besiktas tir besiktas in buyuklugu de bellidir turkiye de .
    O buyukluk Turkiye'de. Kitasal bir taninirlik yakalamis degil Besiktas.

galatasaray in gecmis basarilarini tabiki kucumsemiyorum tebrik ediyorum. galatasaray son 8 senede ne yapti avrupada? son 8 senede galatasaray mi daha basariliydi besiktas mi avrupada? yada fenerbahce gecen sene ceyrek finale cikmadan once ne yapti avrupada?
    Takimlarin gecmis basarilari bir anda unutulmaz. Su anda 25-26 yasindaki futbolcular Galatasaray UEFA kupasini kazandiginda futbola daha yeni yeni girmeye baslayan genclerdi. Bunun etkisi pekala uzun seneler surecektir. 7-8 senedir ayni basariyi tekrarlamamis olsa da.

bu oyun fm 2009 ise 2009 u yansitmak gerekiyor bana gore. guncel olmasi gerekiyor su an i yansitmasi gerekiyor. bana son 20 yili gostermeniz anlamsiz
    Sadece 2009'u yansitacaksak, acikcasi Besiktas'in taninirligi daha alt seviyede olmaliydi. Tabii reklamin iyisi, kotusu olmaz derseniz zaten farkli seylerden bahsediyoruzdur.

Bu taninirlik konusunda kizmaniz, bozulmaniz gereken kisi ben degilim. Besiktas'in ilerlememesi icin hamleler yapip duran yoneticilere kizin. Tipki Galatasaray taraftarinin takimin ilerlemesini engelleyen, hatta gerileten Ozhan Canaydin'a kizdigi gibi. Aksi takdirde Galatasaray'in su anda 160 (8000) seviyelerinde olmasi gerekirdi.

Zapo ve Sivok transferlerine gelince, Besiktas reputation olarak 148 seviyesindeki Udinese'nin kadrosunda dusunmedigi oyunculari almistir. 135 seviyesindeki Basel'in yildiz oyuncusunu almistir, daha ust bir lig'de oynama firsati vermistir. Juanfran 130 rep seviyesindeki Celta Vigo'dan gelmistir. Kleberson Man Utd kadrosunda dusunulmeyen oyuncu oldugu zamanda alinmistir, o zamanlar diger tek alicisi ya Olympiakos, ya da Panathinaikos'du yanilmiyorsam.

Bir sene once bedavaya aldigi 32 yasindaki Ailton'u 3.5 milyon Euro'ya Besiktas'a satarak gelecegin Brezilya milli takimi sag beki Rafiinha'yi alan Schalke'den Ailton'u almayi basari sayabiliriz belki. Gerci tabii o yil Schalke kadrosuna Kuranyi'yi katmisti.

Evet iyi/dogru transferler var aralarinda, ozellikle Carew. Peki Carew kac sezon kaldi Besiktas'da? Neden ayrildi?

PSG (rep 145 - BJK ile ayni) klasik bir Fransa transferi. Nasil olsa daha kalitelisi Fransiz takimlarinin alt yapilarindan cikiyor. Kap 2 milyon Euro'yu, yolla Cisse'yi. O para ile Didier Digard alindi, bir sene sonra da aldiginin iki kati fiyata Middlesbrough'ya satildi. O gelen para da Stephane Sessegnon'a harcandi. 1-2 sene icinde de Sessegnon cok daha buyuk paraya satilir. Ne de olsa Fransa genc yetenek kayniyor. Yerine konulacak birisi bulunur. Cisse PSG icin pek de onemli bir kayip olmadi yani.

Kirmak istemiyorum cunku buyuk hevesle yaziyorsun bu forumlarda. Beni tanidikca da kimseyi kucumsemedigimi, hafife almadigimi fark edersin. Benim istedigim gercekleri yansitmaya ugrasmak. Bu tip karsilikli yazismalar daha once de cok oldu, daha sonra da olmaya devam edecek herhalde.

1990'li yillarin basinda Milne'nin oynattigi futbola, Metin Tekin'e ne kadar hayranlik duyduysam ayni duygulari hissettirecek bir Besiktas olsa ortada tekrar o duygulari tasimaktan hic cekinmem. Cunku ben taraftar degilim. Ben bir futbolseverim. Canli River Plate-Boca Juniors macini izleyeyip, atiyorum Galatasaray-Rizespor macini kasede alip sonra seyredecek kadar futbolseverim. Merak edip Slovenya ligini, Meksika ligini hatta Kolombiya ligini izleyecek kadar futbolseverim.

Tarafli gozden baktigimi dusundugunu hissediyorum acikcasi ve bunun taraflilikla en ufak alakasi yok. Bilmeni isterim. Zira neresinden bakarsak bakalim, Besiktas bu ulkenin 3. en fazla taninan takimi, hem de buyuk bir fark var 1. ve 2. ile arasinda. Kadrosu da FM'de yansitildigindan cok daha iyi degil Ulke capinda bu 3 takimin taninirligi benzer seviyede olabilir, bu deger sadece ulke capinda taninirlik olarak kabul edilse 3 takim da birbirine daha yakin seviyede olabilir. Ancak disaridan bakinca insanlarin aklina once Galatasaray, hemen arkasindan Fenerbahce geliyor. Besiktas ise Ispanya'nin Valencia'si, Romanya'nin Rapid Bukres'i, Arjantin'in Independiente'si, Iskocya'nin Hearts'i, Hollanda'nin Feyenoord'u ile benzer konumda. Bu da isin gercegi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bana kalırsa reputation ile kulüp büyüklüğünü karıştırmamak gerekiyor. Bundan 17 yıl öncesine gittiğimizde ligi sürklase eden bir Beşiktaş vardı. Tıpkı Luce önderliğinde ligi sürklase eden Beşiktaş gibi. En önemli rakiplerini deplasmanda mağlup eden bir Beşiktaş vardı.

Beşiktaş, bugün kötü transfer yapıyorsa bu, büyüklük olarak Fenerbahçe'nin veya Galatasaray'ın gerisinde kaldığından değil. Başkan, transfer komitesi ve diğer faktörler de etkendir.

FM reputation'ı, son 10 yıl reputation'ı olarak Beşiktaş diğer ikisinin gerisinde olabilir. FM rep'i olarak belki Türkiye'nin Valencia'sı olarak görülebilir. Ancak burası Türkiye'dir ve 5 yıl içide işlerin çark edip Beşiktaş'ın başarı olarak bu diğer iki kulübün önüne geçemeyeceğini kimse söyleyemez.

Bana kalırsa, ekonomik ve başarı büyüklüğünde son yıllarda Beşiktaş her ne kadar diğer ikisinin gerisinde kalsa da, Türk gözünden büyüklük açısından Beşiktaş diğer iki kulübün önündedir. Bu da benim Beşiktaşlılığımdandır. Galatasaraylı biri de o büyüklük açısından kendini önde görür.

İş FM rep değerlendirmesi açısından düşünülürse, diğer iki kulübün Beşiktaş'ın önünde olması doğru, orası ayrı bir mesele.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Neye etki ettigine bakmak yeterli...

Rep'i yuksek olan takim daha kaliteli oyunculari transfer edebilir. Yani iki yonden etkiler.

1. Takima gelmek isteyecek oyuncularin genel kalitesi (tabii reputation dusuk, kelepir oyuncular yuksek rep'e de gider dusuk rep'e de).

2. Takima gelmek icin ayni rep sahibi iki takim teklif yaparsa, daha cok para veren oyuncuyu alir. Bir takimin rep'i, diger takimdan daha yuksekse rep'i dusuk olan takim'in daha yuksek teklif yapmasi gerekir (oyuncuya, kulube odenecek parada rep'in dezavantaji vardir - bkz. yolunacak tavuk).

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ömer Abi BJK konusuyla alakası yok ama aşağı yukarı aynı repe sahip olduğunu tahmin ettiğim iki takım bir oyuncuya teklif yaparken, bu takımlardan birisi oyuncunun favori kulüplerinden olmasına ve daha yüksek bir ücret teklif etmesine rağmen oyuncu neden diğer takıma gider? (Oyuncu De Sanctis, teklif yapanlar GS ve Zaragoza, De Sanctis'in favori kulübü GS, fazla para veren GS, De Sanctis Zaragoza'ya gidiyor. Aynı şey Fio ve GS için de olmuştu.)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Evet Gökhan Zan ile uyum sorunu yaşadıkları ortada.Fakat benim bahsettiğim nokta farklı.Özellikle Sivas ve Fenerbahçe maçlarında top önünden geçti ve Zapotocny ufakta olsa hamle dahi yapamadı ki ufak bir hamlede rakiplerin pozisyonunu bozabilirdi.Bu konuda bir sıkıntısı olduğu aşikar.Bu sıkıntıların hangi özelliklerine nasıl yansıyacağını Koray abi benden daha iyi bildiği için yorum yapma ihtiyacı duymuyorum.Metalist maçındada yaptığı hatalar ile bizi yakan isimdi Zapo.Tabii takım o akşam gerçekten çok kötüydü bunuda es geçmemek lazım.Ara sıra Ertuğrul hocanın demeçlerini okuma fırsatı buluyorum.Metalist maçı ile ilgili hep Zapo'nun hatalarından dem vuruyor.Sezon başında oh bee işte yıllardır özlediğimiz Zago tarzı stoperimizi bulduk derken böyle kritik hatalar görmek açıkcası bir Beşiktaşlı olarak beni üzüyor..
    So what?
    Saike

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Ömer Abi BJK konusuyla alakası yok ama aşağı yukarı aynı repe sahip olduğunu tahmin ettiğim iki takım bir oyuncuya teklif yaparken, bu takımlardan birisi oyuncunun favori kulüplerinden olmasına ve daha yüksek bir ücret teklif etmesine rağmen oyuncu neden diğer takıma gider? (Oyuncu De Sanctis, teklif yapanlar GS ve Zaragoza, De Sanctis'in favori kulübü GS, fazla para veren GS, De Sanctis Zaragoza'ya gidiyor. Aynı şey Fio ve GS için de olmuştu.)
    Ambition ve daha buyuk bir lig'de oynama istegi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kleberson - zorla yollandi
    Carew - daha buyuk hedefler icin ayrilmak istedi
    Juanfran - zorla yollandi
    Ailton - zorla yollandi
    Giunti&Zago - Iyi transferlerdi. Zago emeklilik icin gelse de onemli transferdi. Giunti ise Zago kadar onemli olmasa da onemden daha cok yararli oldu. Ancak Milan'da oynadigi donemde bile buyuk bir yildiz olmadi. Zira Umit Davala'da Milan'da oynadi. Brocchi'de Milan'da oynadi Berlusconi'nin sevdigi bir oyuncu olarak. Hatta Milan gidip gecen sene yillar oncesinin yildizi Ibrahim Ba'yi da kadrosuna katti.

Galatasaray'in transferleri cok harikaydi demedim. Ama Galatasaray'da transferlerin olmamasi taninirlik zaafi mi, yoksa parasizlikmiydi? Baskan'in cebinden yiyen Besiktas'in cok farkli rutbede oyuncular getirmisligi var mi?
    sonuc olarak zorla yollanmasi neyi degistirirki. oyuncunun bu takimda iyi oynayip oynayamamasi neyi degistirirki. kleberson cok unlu bir oyuncuydu mesela appiah la ayni donem gelmisti ama kleberson emin olunki appiahtan daha taninan bir oyuncuydu. ama tutmadi appiah daha iyi oynadi daha yararli oldu.biz burda taninabilirlikten bahsediyorsak besiktas taninan oyunculari getirebilmistir. juanfran besiktastan zaragozaya gitti ve zaragozanin en basarili sezonlarindan birinde her mac 11 de sahaya cikti. besiktasa geldiginde nihat in da bir aciklamasi vardi nihata gore roberto carlostan sonra la liga da ki en iyi 2. sol bekti. ailton da bundesligada iyi bir pazari olan bir oyuncuydu. carew ise anelkayla bile karsilastirilabilecek une sahipti.

benim anlatmak istedigim besiktas galatasaraydan son 8 yilda hep daha buyuk isimler getirmistir ama yararli olamamislardir bu ayri konu.sonucta bu reputation kulubun taninabilirligiyle alakali oldugu icin ne kadar nokta transfer yapmak degil ne kadar unlu ve buyuk isimleri getirmek ile ilgilidir. besiktas tabiki rutbe olarak galatasaray dan daha buyuk isimler getirmistir son yillarda. neden okan koc, ilhan mansiz, ahmed hassan cekismesinde hep besiktas oyunculari alabilmistir.mondragon transferinde bile besiktas bonservisini aldigi halde mondragon galatasarayi sevdiginden istemeyince besiktas vazgecti. galatasaray in ilic i inamoto yu getirdigi donem besiktas rutbesi daha yuksek olan ricardinho yu kleberson u getirmistir.besiktas carew i alirken galatasaray kimleri almistir?tamam galatasaray uefa yi almistir super kupayi almistir ama su zamanda futbolcularin dusundugu sey bunlar degil su an ki kazanacaklari para ve basarilardir.

Del Bosque'nin yollanma sekli ve ardindan uzun suren davalar Besiktas'in itibarini ne kadar zedeledi? Ertugrul Saglam gercekten buyuk bir cikis beklendigi icin mi getirildi, yoksa ozellikle Tigana'nin yollanma seklinden sonra Besiktas'in itibari o kadar azaldi ki ancak Ertugrul Saglam mi ikna edilebildi? Ustelik hemen basari isteyen, bu basariya ac olan bir kulup ve baskan varken.
    sizce ertugrul saglamin getirilmesi besiktas in baska buyuk teknik adam getirememesi yuzundenmidir? uefa ertugrul saglami gelecek vaad eden ilk 10 teknik adam arasina sokmustur. besiktas ertugrul saglami icinden ciktigi icin ve basarili olmasini bekledigi icin getirmistir takimin basina

Aksine, son 10 yilda buyuk dusus yok. Galatasay ve Fenerbahce son 10 yilda buyuk bir cikis yapti. Besiktas ise oldugu yerde saydi.

O buyukluk Turkiye'de. Kitasal bir taninirlik yakalamis degil Besiktas.
    dogru soyluyorsunuz son 10 yilda buyuk bir dusus yok.besiktas son 5 yilda yerinde saydi fakat 100. yil ve 101. yil besiktas in tavan yaptigi sezonlardir. 4 derbiyi gol yemeden kazanan tek takim, uefada tarihinde ilk kez ceyrek finale cikti, chelsea yi ingiltere de 10 kisi yendi, sparta prag in son saniye golu yuzunden ust tura cikamadi besiktas. eger avrupa puanlarina bakarsaniz besiktas in son 8 yilda galatasaraydan ustun oldugunu gorursunuz.bana gorede super kupadan sonra galatasarayda dusus var ozellikle avrupada son 8 sene bosa gecti.son 8 yilda bir tek fenerbahcenin cok yukseldigini goruruz

Bu taninirlik konusunda kizmaniz, bozulmaniz gereken kisi ben degilim. Besiktas'in ilerlememesi icin hamleler yapip duran yoneticilere kizin. Tipki Galatasaray taraftarinin takimin ilerlemesini engelleyen, hatta gerileten Ozhan Canaydin'a kizdigi gibi. Aksi takdirde Galatasaray'in su anda 160 (8000) seviyelerinde olmasi gerekirdi.
    ben yoneticilerimi korumuyorum tam aksine her zaman gitmeleri gerektigini savunuyorum. ama bu da bu sezonki cikisimizi yok saydiramaz. besiktas mustafa denizli ile itibarini daha yukseltmis ve su anda turkiyede en iyi futbol oynayan ve en derli toplu takim goruntusundedir. eger 2 tane nokta transfer olursa cok dogru yerlere besiktas seneye avrupada da adindan soz ettirebilir.

Zapo ve Sivok transferlerine gelince, Besiktas reputation olarak 148 seviyesindeki Udinese'nin kadrosunda dusunmedigi oyunculari almistir. 135 seviyesindeki Basel'in yildiz oyuncusunu almistir, daha ust bir lig'de oynama firsati vermistir. Juanfran 130 rep seviyesindeki Celta Vigo'dan gelmistir. Kleberson Man Utd kadrosunda dusunulmeyen oyuncu oldugu zamanda alinmistir, o zamanlar diger tek alicisi ya Olympiakos, ya da Panathinaikos'du yanilmiyorsam.
    sivok udinese nin kadrosunda dusunmedigi bir oyuncu degildi. sivok 4 milyon euro paraya yakin bir bonservis bedeliyle geldi. sivok u gecen sene eger sakatlik yasamasaydi milan da gorebilirdik ama olmadi. bu sene de besiktas aldi. kleberson ise o zamanlar gercekten piyasasi olan bir oyuncuydu. brezilyadan man utd ye 7-8 milyon euro gibi bir bedelle geldi.dunya kupasinda brezilya da en iyi oynayan oyunculardan biri idi. onun gibi ricardinhoda 2006 dunya kupasinda oynadi. bunlar besiktas in rutbeli oyuncu getirebildiginin gostergesidir.alex in iyi bir oyuncu oldugunu hep savunurum fakat brezilya milli takim kaptanligini yapti gibi bir dusunceyi kabul edemem. alex hic bir zaman cok buyuk turnuvalarda gorev yapmamistir. ya konfederasyon kupasi yada dunya kupasi elemelerinde gorev yapmistir.

Bir sene once bedavaya aldigi 32 yasindaki Ailton'u 3.5 milyon Euro'ya Besiktas'a satarak gelecegin Brezilya milli takimi sag beki Rafiinha'yi alan Schalke'den Ailton'u almayi basari sayabiliriz belki. Gerci tabii o yil Schalke kadrosuna Kuranyi'yi katmisti.

Evet iyi/dogru transferler var aralarinda, ozellikle Carew. Peki Carew kac sezon kaldi Besiktas'da? Neden ayrildi?
    ben reputation in transferde taninmis oyuncu getirebilmekle ilgili oldugunu saniyordum fakat siz reputation in sanki ne kadar basarili transfer yapabilmek oldugunu anlatiyor gibisiniz.ailton basarisiz olmus olabilir hatta bence basarisiz da olmadi. biraz sabredilseydi o sezon goturebilirdi besiktas i. carew ise bir sezon cok iyi bir performans sergiledi. fenerbahceye her iki derbidede gol atti. avrupada da goller atti. fizik olarak teknik olarak avrupada cogu takimda rahat oynayacak bir oyuncuydu.anelka niye gittiyse carew de o yuzden gitti. 3 milyon euroya alinan bir adami 8.7 milyon euroya satti besiktas. bu transfer gayet basariliydi bana gore.

PSG (rep 145 - BJK ile ayni) klasik bir Fransa transferi. Nasil olsa daha kalitelisi Fransiz takimlarinin alt yapilarindan cikiyor. Kap 2 milyon Euro'yu, yolla Cisse'yi. O para ile Didier Digard alindi, bir sene sonra da aldiginin iki kati fiyata Middlesbrough'ya satildi. O gelen para da Stephane Sessegnon'a harcandi. 1-2 sene icinde de Sessegnon cok daha buyuk paraya satilir. Ne de olsa Fransa genc yetenek kayniyor. Yerine konulacak birisi bulunur. Cisse PSG icin pek de onemli bir kayip olmadi yani.
    ben zaten cisse nin cok basarili bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum fakat bu da sampiyonlar ligi final in de forma giydigi gercegini degistirmez. kadroda olmak ile oynamak arasinda buyuk fark vardir hele hele sampiyonlar ligi gibi dunyanin en onemli turnuvasinin finalinde.

Kirmak istemiyorum cunku buyuk hevesle yaziyorsun bu forumlarda. Beni tanidikca da kimseyi kucumsemedigimi, hafife almadigimi fark edersin. Benim istedigim gercekleri yansitmaya ugrasmak. Bu tip karsilikli yazismalar daha once de cok oldu, daha sonra da olmaya devam edecek herhalde.

1990'li yillarin basinda Milne'nin oynattigi futbola, Metin Tekin'e ne kadar hayranlik duyduysam ayni duygulari hissettirecek bir Besiktas olsa ortada tekrar o duygulari tasimaktan hic cekinmem. Cunku ben taraftar degilim. Ben bir futbolseverim. Canli River Plate-Boca Juniors macini izleyeyip, atiyorum Galatasaray-Rizespor macini kasede alip sonra seyredecek kadar futbolseverim. Merak edip Slovenya ligini, Meksika ligini hatta Kolombiya ligini izleyecek kadar futbolseverim.

Tarafli gozden baktigimi dusundugunu hissediyorum acikcasi ve bunun taraflilikla en ufak alakasi yok. Bilmeni isterim. Zira neresinden bakarsak bakalim, Besiktas bu ulkenin 3. en fazla taninan takimi, hem de buyuk bir fark var 1. ve 2. ile arasinda. Kadrosu da FM'de yansitildigindan cok daha iyi degil Ulke capinda bu 3 takimin taninirligi benzer seviyede olabilir, bu deger sadece ulke capinda taninirlik olarak kabul edilse 3 takim da birbirine daha yakin seviyede olabilir. Ancak disaridan bakinca insanlarin aklina once Galatasaray, hemen arkasindan Fenerbahce geliyor. Besiktas ise Ispanya'nin Valencia'si, Romanya'nin Rapid Bukres'i, Arjantin'in Independiente'si, Iskocya'nin Hearts'i, Hollanda'nin Feyenoord'u ile benzer konumda. Bu da isin gercegi.
    artik zaten benim degistirebilecegim bir sey kalmamis. siz besiktasa on yargiyla bakiyorsunuz ve buyuklugunu yok saymaya calisiyorsunuz. evet dogru soylediniz sanki bana hep galatasaray tarafindan bakiyorsunuz gibi geliyor. besiktas ingiltere nin liverpool ,italyanin interi konumunda idir. nasil milan ve juventus ile inter arasinda cok buyuk fark yoksa , man utd ve arsenal ile liverpool arasinda buyuk bir fark yok ise fenerbahce ve galatasaray ile besiktas arasinda buyuk bir fark yoktur.kesinlikle valencia rapid benzetmenize katilmiyorum. barcelona ve real madrid artik arayi acmis takimlar . sizce gercekten fenerbahce ve galatasaray bu kadar actimi arayi? yapmayin allah askina...
    galatasaray ve fenerbahce rep olarak besiktasin onunde olmalimidir bencede olmalidir . Ama bu kadar buyuk bir fark ile degil.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

sonuc olarak zorla yollanmasi neyi degistirirki. oyuncunun bu takimda iyi oynayip oynayamamasi neyi degistirirki. kleberson cok unlu bir oyuncuydu mesela appiah la ayni donem gelmisti ama kleberson emin olunki appiahtan daha taninan bir oyuncuydu. ama tutmadi appiah daha iyi oynadi daha yararli oldu.
    Kleberson 2002 dunya kupasi kadrosunda ilk onbir cikmis bir oyuncudur bu yuzden taninirligi vardi evet ama Manchester United da bekleneni verememis siradan bir ingiliz kulkubu bile onu istemezken alinmis biri. Ferguson'nin Brezilya marketine ilk atilimlarindan hatali bir transferi olarak anilir. Saglikli bi Appiah'nin yaninda ne kadar iyi oldugu sonuna kadar tartisilir kesinlikle Appiah daha cok agir basan birisidir. Appiah icin Fenerbahce Juventus'a 7 milyon avro vermis ve transfer sebebi ilk onbirde oynamaktir yoksa Juve'da istenmediginden degildir. Besiktas Manchester United'a iki katindan fazla paraya aldigi Kleberson icin 3 kusur milyon avro odemis. Kleberson ole abartilicak bi transfer degil. Ayni donem orta saha da birlikte oynadigi Gilberto Silva biraz da olsa Arsenal'da asigi turumustur ama o da ole abartilcak bi isim degildir Breazilya'lilar icin bu iki isim de oldukca siradan oyunculardir...

carew ise anelkayla bile karsilastirilabilecek une sahipti.
    Yok artik Carew gencliginde fizigi ve bazi yetenkleri ile dikkat cekmis olsa da hic bi zaman beklenen patlamayi yapamamis sezondan sezona git gide piyasasi dusen bir oyuncu haline gelmisti. Anelka ise 21 yasinda CL kupasini kaldirmis her zaman rekor veya cok yuksek bonservis ucretleri odenerek transfer edilmis birisi olmustur. Fenerbahce'nin onu aldigi donem belki en kotu donemi bile oldukca iyi oynuyordu Manchester City'de ve Carew in su an oldugu nokta da idi oynadigi takimin duzeyini konusucak olursak. Verlien bonservis ve satis ucretleri zaten herseyi gostermektedir. Anelka'nin futbolu hic bi zaman cok da dusmemistir sadece cok sorunlu bi kisiligi oldugu icin oradan oraya yollanip durulmus biri. Sonuc itibari ile Anelka bugun Chelsea'de Carew ise Aston Villa'da aradaki farkli gormek cok da guc degil... Kiyaslanamaz bile alindiklari donem bile aralarinda cok buyuk farklar vardi.

neden okan koc, ilhan mansiz, ahmed hassan cekismesinde hep besiktas oyunculari alabilmistir.
    Okan Koc meselesi tamamen para olayidir Galatasaray oyuncu ile anlasmis olsa da gonlu Galatasaray'dan yatmis olsa da TV'ye verilmis aciklamalar vs. olsa da Ilhan Cavcav daha fazla para veren Besiktas'a satmayi tercih etmistir oyuncu da bonservisinin sahibi olan kisiyi dinlemek zorunda oldugu icin zoraki Besiktas'a transfer olmustur. Yaklasik 10 sene evvel benzeri Tufan Apaydin transferinde yasanmistir bilmem hatirlarmisin? Onu da Fatih Terim tipki Okan Koc'u istedigi gibi cok istemis parayi bastirip Fenerbahce almisti. Ne enteresandir Okan Koc Tufan'i adim adim takip etmektedir.

Ilhan Mansiz meselesi de enterasandir. Ilhan Mansiz Galatasaray ile kontrat imzalamis olmasina ragmen bazi sebeplerden dolayi sonradan memnum olmayip izinsiz Besiktas'a imza atmistir. Galatasaray istese dava acar ve oyuncuyu hakli olarak alabilirdi ama tercih etmemistir. Solenenlere gore o donem kendisi gibi gordugu Umit Karan'nin daha fazla para almasi uzerine GS'den daha fazla ister verilmeyince o da alir basini gider.

Ahmed Hassan transferini o kadar detayli hatirlamiyorum o yuzden o transfer hakkinda pek de yorum yapmicam ama transferin gerceklestigi sene her ne kadar Besiktas sampiyon olmus olsa da Galatasaray'in basarilari taze taze ortada iken hic bi mantikli futbolcunin tercihinin Besiktas'dan yana olucagini sanmiyorum ya onerilen maaslarda ucurum olur ya da Galatasaray vaz gecmistir bence. Yanlis anlama bu Besiktas'i kucumsemek degil ama sen de kabul edersin profesyonel bi futbolcu olsan 10 sene de bir sampiyon olan takim mi yoksa 3 sene evvel UEFA kupasini kaldirmis ardindan CL de ceyrek final onda sonra ki sene (yani Besiktas'in sampiyon oldugu seneden bi onceki sene) de ceyrek finali kil payi kacirmis takimda mi oynamak isterdin?

Sonuc itibari ile oyuncular kendilerine daha fazla veren kulube gitmeyi tercih ederler veya bonservisinin sahibi olan kulup onu yolliyorsa bazen pek de yapabilicegi yoktur. Bu olaylari sana daha farkli bir perspektifden sunmak istedim baska bi sey degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by licentia
    Ilhan Mansiz meselesi de enterasandir. Ilhan Mansiz Galatasaray ile kontrat imzalamis olmasina ragmen bazi sebeplerden dolayi sonradan memnum olmayip izinsiz Besiktas'a imza atmistir. Galatasaray istese dava acar ve oyuncuyu hakli olarak alabilirdi ama tercih etmemistir. Solenenlere gore o donem kendisi gibi gordugu Umit Karan'nin daha fazla para almasi uzerine GS'den daha fazla ister verilmeyince o da alir basini gider.
    İşte burada duracaksınız. İlhan Mansız hakkında konuya tam hakim olmadan yapılan yorumları kabul etmem mümkün değil. İlhan Mansız Beşiktaşlıdır. Ve başka oyuncular gibi, profesyonellikten öte, loyal bir oyuncudur. Kulüp bağlılığı çok yüksektir. Galatasaray ve Beşiktaş istemiştir, prensipte anlaşılmıştır (FM'deki bonservis anlaşması olarak düşünün) ancak oyuncu Beşiktaş'ı tercih ettiğinden dolayı gelmiştir. İlhan Mansız kesinlikle Galatasaray'a imza atmamıştır. Ki, emin olun, öyle bir durum olsaydı Galatasaray dava ederdi.

Hayranı olduğum bir futbolcu hakkında bu denli yazılmasını kaldırmak mümkün değil. Konu, Galatasaray sempatizanlığı konusu da değildir.

Quote Originally Posted by licentia
    Ahmed Hassan transferini o kadar detayli hatirlamiyorum o yuzden o transfer hakkinda pek de yorum yapmicam ama transferin gerceklestigi sene her ne kadar Besiktas sampiyon olmus olsa da Galatasaray'in basarilari taze taze ortada iken hic bi mantikli futbolcunin tercihinin Besiktas'dan yana olucagini sanmiyorum ya onerilen maaslarda ucurum olur ya da Galatasaray vaz gecmistir bence. Yanlis anlama bu Besiktas'i kucumsemek degil ama sen de kabul edersin profesyonel bi futbolcu olsan 10 sene de bir sampiyon olan takim mi yoksa 3 sene evvel UEFA kupasini kaldirmis ardindan CL de ceyrek final onda sonra ki sene (yani Besiktas'in sampiyon oldugu seneden bi onceki sene) de ceyrek finali kil payi kacirmis takimda mi oynamak isterdin?
    Hadi ya? Gerçekten mi? Beşiktaş, Galatasaray'ın yanında negligible kalan bir takım senin dediğine göre. Ahmed Hassan transferine yorum yapmayacağım demişsin ancak en çok o transfer hakkında yapmışsın yorumu. Galatasaray, parası yetmediğinden alamamıştır Ahmed Hassan'ı desem, Galatasaray'ın veremediği parayı Beşiktaş çıkarıp verebilmiştir desem, ne dersin? İkisi de sallamasyon fikirler değil mi? Bana kalırsa senin yazdıkların benimkinden daha sallamasyon.

15 yıl sonra oğlumu Galatasaray'a vereceğim, bundan 23 yıl önce Galatasaray UEFA kupasını almış oğlum, sen o takımın altyapısına git diyeceğim diyen bir baba var mıdır?

Ahmed Hassan veya başka bir futbolcu, kim fazla para verirse o takıma gelir Türkiye'den. Futbolcu profesyonelliği budur Türkiye için. Ki, başarı bazında o zaman Beşiktaş şampiyonluk künyesi ile daha öndeydi.

Şu son iki paragraf benim düşüncelerimi içeriyor, ancak empati yapman için yazdım. İnceden sempatizanlığa girişmeyelim lütfen. Bu inceden sempatizanlık, benim için en büyük GS demekten daha fena birşeydir. Burada takım büyüklüğü karşılaştırması yapmayalım. Zaten rep için gerekli açıklama yapıldı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

DeLgado nun oyunda profiLi çift ayak oLarak giriLmiş. DeLgado soL ayağını nadir kuLLanan bir isim. SoL ayağı iLe pas atmaya biLe çekinen birisi. Bu yüzden de oyun içerisinde sürekLiLiği oLan bir performans sergiLiyor. Her yerden isabetLi pasLar atabiLiyor. Bence düzeLtiLmeLi ve Sağ ayak değeri çok güçLü, soL ayak ise zayıf oLarak giriLmeLi.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Totti'nın gucunun 17 oldugunu goz onune alirsak, Italyan arastirmacilarin arastirma konusunda esasinda cok ama cok farkli bir bakis acisina sahip oldugunu gormek mumkun..

Gecen sene gelen Barusso'nun ozellikleri ile de sadece yaklasik 100 dakika izledigimiz Barusso arasinda da pek benzerlik gorememistim zaten.

Kisacasi Italya'dan gelen oyuncunun izlenip, duzgun hale getirilmesi en azindan 4-6 ay alacaktir.
    Totti'nin gücüne 17 vermelerinin nedeni topa sert vurması.Bence mantıklı güçsüz bir futbolcunun çok sert vurması zordur.

Sayfa 7 / 23 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon

Mesaj Yetkileri