Hombergle mombergle oynayıp Alman 6.ligi takımlarına 5-6 atmaktansa Köln ile oynayıp eksiklerimizi daha iyi görmeyi tercih ederim tabi ki. Ama arkadaş bu takımdanda 5 tane yenmez ki yahu.
Hombergle mombergle oynayıp Alman 6.ligi takımlarına 5-6 atmaktansa Köln ile oynayıp eksiklerimizi daha iyi görmeyi tercih ederim tabi ki. Ama arkadaş bu takımdanda 5 tane yenmez ki yahu.
Neticede hazırlık maçı. Olabilecek şeyler...
Hazirlik maci da olsa boyle bir sonuc hic yakismadi. Birbirinden cok kopuk bir takim goruntusu vardi. Caner ve Stoch yeni olduklarindan belki cok hirsliydilar. Geri kalanlar icin gorusum kotu otesi. Boyle aheste aheste oynarsak cok erken bir zamanda havlu atariz. Umarim tam takim oldugumuz vakit daha olumlu seyler soyleriz ama yedekler dusuk not aldilar.
yaww sorma o tamamen kumarben Gs maçlarınıns adece özetini izledim. zaten ilk 4-5 haftaya kadar belli olmuyor oyuncuların durumları. bu sebeple hazırlık maçlarını fazla takmamak lazım. en mantıklısı zayıf ekipten başlayarak son hazırlık maçını en zor takımla yapabilmek. Gerçi sonuçta köln de almanya liginde ve tatilden yeni döndüler ama kadrosunda iyi elemanlar var...
Ama ne olursa olsun bundesliga'nın zayıf bir takımdan farkı yiyip bizim kolay rakiplere fark atmamızın altına sıgınmayın![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Arkadaşlar ateşkeş lütfen.. Bu tür maçtan bile kavga çıktı sanırım Türk spor tarihinde rekor kırdık..
Bu mesajımdan sonra en ufak tartışmaya giren arkadaşlar gs-fb maçı sonrasına kadar yazma cezası alacaktır.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Hazırlık maçlarında alınan olumlu yada olumsuz sonuçların tamamı aldatıcıdır bana göre, ciddi hazırlık maçı kavramına da pek inanmıyorum açıkçası, ancak derbi sıfatı taşıyan dostluk maçları ciddi olabilir o da oyunculardan dolayı değil, tamamen taraftar etkisindendir. Takımlar yeni yeni form tutmaya başlıyor, kazanınca çok iyi yoldayız demek de mantıksız, yenilince öldük bittik yandık demekte.
GodfatheR yazarlığı alındı.
Hazırlık maçı falan ama harbiden bu takımdanda 5 yenmez. O defans neydi öyle. Her ileriye dikilen topta kaleciyle karşı karşıya kaldılar. İlhan tüm sene forma şansı bulamaz.
Bekir'dende yeni bir sağ bek yaratmaya çalışıyorlar. Adam hücumda 0 daha neyini zorluyorsunuzki?
Nereye yazacagimi sen mi belirleyeceksin? Burasi antu veya forza degil sanirim, o zaman diger takimlarla ilgili mesaj da yazabilirim herhalde. Ayrica mesajimin hangi kismi tahrik edici aciklarsan sevinirim.
O oyuncular donse bile sakatlik yasandigi an Ilhan, Bekir, Onder yine oynayacak. Ki bunlar donse bile yine Ilhan-Bekir-Bilica'dan biri yine oynamak zorunda zaten....
tabi köln gibi epl'de kafaya oynayan bir takımdan 5 yiyince eksikler çok iyi görülür zaten. haklısın.
bi de ben şunu anlamıyorum, hadi bizimkiler saçmalık peşindeler ve paralı gstv'den yayınlıyorlar maçları. ama diğer hazırlık maçları neden d-smart'ta yayınlanıyor yahu.. ayıptır, yazıktır günahtır artık...
Aykut hoca simdiden cuvalladi. Senin oyuncun senin lafini aldirmayip antrenmani terk edecek (Emre), alt tarafi bir hazirlik macinda yenildin diye kusup saha kenarinda ezik ezik oturacaksin, sonra da ben antrenorum, bu takimi basariya kosturacagim mi diyeceksin? Adam gibi antrenor olsa hic yuzunu asmaz, oyunculara gereken dersi mac sonrasi kapali kapilar ardinda verir, medyaya da hicbirsey belli etmez. Bu sekilde somurtan bir antrenorun oyuncular ve yonetim uzerinde otoriter bir etkisi olabilir mi sizce? Aykut hocayi Riza Calimbaya cok benzetiyorum. Bunlar efsane olabilir, zamaninda cok iyi futbolcu olabilir, cok duzgun karakterli iyi insan da olabilir, ama iyi bir antrenor asla olamaz. Riza hocamin ettigi 5 kelimeden 4u basit, hata, defans ve hakem. Yine Aykut Kocaman'in antrenorluk kariyerinde hicbir basarisi yok, takimlarina gayet sikici ve defansif futbol oynatiyor (Ankaraspor'da 3 onliberolu pasa dayali agir futbol), yine parlattigi hicbir futbolcu yok Ozer Hurmaci disinda, sonuc dersen ozellikle Ankaraspor butceli takim iken hicbirini ilk 5'e sokamamiz bir hoca. FB'nin isi bu sene cok cok zor.
harbi şu hazırlık maçlarını bari açık kanalda izleseydik.
Bu arada Stoch nasıl bir gol attı merak ediyorumda izleyenler söyleyebilir mi?
Ayrıca bu Stoch ilk gördüğüm gün gözüme girmişti. Bu adamı hırsından dolayı Ronaldo'ya çok benzetiyorum. Ronaldo'nun aman aman çok yeteneği yoktur ama Dünya en iyi futbolcusudur. ama Messi'nin yeteneği bayabi vardır ama bir Ronaldo'nun bir gıdım hırsı onda yok. Birde Stoch Fenerbahçe'de iyi oynayacaktır. Çünkü o Fenerbahçe'ye hizmet etmeye değil Fenerbahçe'yi bir basamak olarak kullanmaya geldi. Buradan Avrupa klüplerine gitmek için.
Sahada olan takım ideal kadro değil elbette ama geçn maça göre daha ideal olan kadro, geçen maçtan daha kötü oynadı.
5-2 bitmesi aslında önemli değil, yenilen gollaere baktığımızda zaten bariz hatalar belli, yapacak bir şey yok, bu oyuncular olduğu müddetçe bu tür goller yenecek, Daum geçen sene savunmya önem veriyorum demeseydi, ligin son bölümünde de böyle goller yemeye devam edecektik zaten.
Takıma acil forvet alınmalı, elde gol atacak oyuncu yok. Emre oynamadığında orta saha zaten işlemiyordu, bunun örneklerini geçen sene gördük, hadi Emre'nin yanına kaliteli isim alınmayacak, bari Emre'yi yedekleyecek birisi alınsın, gerçi Özer ve Mehmet Topuz sakatlığı atlatttığında kısa süreli bu görevleri yapabilirler ama onların da ne zaman döneceği belli değil.
6 yabancı sınırı nedeniyle, ya stoperin birinin ya da orta sahada Emre'nin yanında oynayacak kişinin yerli olması gerekiyor, tabi kanatların birinin yerli olduğunu düşünürsek. İşte asıl sıkıntı bence burada ortaya çıkıyor, sonuçta bizlerin gördüğünü Aykut Kocaman da görüyor ama hangi meviye transfer önceliği sağlayacak, buna iyi karar verilmeli, bu da sıkıntı yaratıyor.
Basit takımlarla oynamak, bol gollü geçip moral kazanmak ve genç oyuncuların güven sağlaması açısından önemli, Fenerbahçe ciddi takımlarla başlamamış olsa, bilinen savunma zaafları göze batmayacaktı. Şimdi iyice görülmüş oldu, daha oynanacak ciddi maçlar var, düzeltmek adına çalışmalar olacak mı göreceğiz ama bu yükleme yapıldığı dönemde taktik ağırlıklı çok idman yapıldığını da sanmıyorum ama bu maçlardan sonra mutlaka bu da ciddiye alınacaktır.
Senelerdir adı sanı duyulmamış amatör takımlarla yapılan maçlar hep sinirimi bozardı, şimdi de sinirim bozulur ama bu şekilde bozulmasını tercih ederim, abuk sabuk takımlarla maç yapmaktansa. Hadi 1-2 tane yaparsın da, oynayacağın 5 maçın 4 tanesi böyle takımlarla olunca sinir oluyordum.
Bir de Köln ile artık klasikleşti herhalde, enderdir sezon başında maç yapmadığımız seneler.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
5-2'lik Köln hezimetinin ardından kameralara açıklamalar yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman özeleştiri yaptı.
2-0'lık AZ Alkmaar yenilgisinin ardından 5-2'lik yenilginin hazırlık maçlarının yaratabileceği en büyük tahribatı yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Kocaman şöyle devam etti:
"Bu maçın sonucu bize hazırlık maçlarının yaratabileceği en büyük tahribatı yarattı. Bırakın Fenerbahçeli futbolcuları bu şekilde oyunu amatör futbolcular bile sergilemez. İlk yarıdaki oyun antrenörlük hayatımda ender göreceğim kadar kötüydü. İlk yarıda çok hareketsiz ve ikili mücadelede çok top kaptıran bir oyun sergiledik. Bu bizim için çok kötü bir sürpriz oldu. Bunun sebebini ben de bilmiyorum, sebebini öğrenince futbolcularıma da öğreteceğim."
Şu var ki, transfer olmasa da, en azından bazı oyuncuların bileti kesilecek, onu öğrenmiş olduk. En azından deriz ki kadro kısıtlı, olup da işe yaramayan adamlara sinir olmayız.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Maçı izlemedim. Skoru görünce şaşırmadım desem yalan olur. Ama bu skor bizim için hayırlı olabilir. Bu işler FB TV'den Deivid mucizesi diye haber yaptırmaya benzemez. Nereye transfer lazımsa alacaksın üzerine düşeni yapacaksın. Sezona en az 4 transfer lazım beklentisiyle giriyoruz, şartlar öyle gelişiyor ki kendimizi 1 transfer yapsak iyi olacak halde buluyoruz. Bu işler Selçuk Yula'yı, Alaattin Metin'i FB TV'ye çıkarıp kadro çok kaliteli, 1 transferle uçar, 1 yedek kaleci yeter demekle de olmaz. Bu sene muhtemel başarısızlıkta devrilen Aykut hoca değil; yönetim olur. Yönetim ona göre ayağını denk alıp doğru düzgün transferler yapmalı. Bu maç Alaattin Metin ve FB TV'nin taraftarı uyutmaya yönelik haberlerine kapak oldu.
Herşeye rağmen umutsuzluğa düşmeye gerek yok. 2005-2006'da Everton'ı 5-0 mağlup ettikten sonra ligin ilk haftası Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmıştık. Ligi de her ne kadar önemli puan toplamış olsak da 2. sırada tamamlamıştık.
Fenerbahçe Cumhuriyeti