ben özellikle forumda ki yönetici ve rütbeli kişilerce yapılan yorumları haklı bulmasam da olağan karşılıyorum. çünkü ortada 2 tane rakip site var ve kabul edelim ki bir taraf başarılı, bir diğer taraf ise bir anlamda başarısız veya nötr.
ben tarafsız bir kişi ve iki siteye de aynı mesafede birkaç yıldan beri üye olan birisi olarak kendi açımdan duruma bakış açımı özetlemem gerekirse,
1- yukarıda ki postta bir yönetici kısaca "bizim üzerimizden reklam yapılmak istendi ve biz bunu kaldıramadık" diyor, bende hiçbir zaman emek hırsızlığını, başkasının üzerinden parazitlik yapılmasını doğru bulmuyorum. Fakat burası internet, 600 milyar dolarlık mikrosoft'un ürünleri korsan, milyon dolarlık oyun şirketlerin yapımları korsan, filmler müzikler herşey korsan. Eğer siz bir web site kurmuşsanız bu sitenin içeriğinin çalınmasını doğru bulmasanız da olağan karşılamak zorundasınız, çünkü burası internetse ve siz bir işe kalkışıyorsanız hayali internet sözleşmesini kabul etmişsiniz demektir. Yama çıkarıyorsanız çalınacaktır, kopyalanacaktır bunu göze almalısınız ki her zaman taklitler aslını yüceltir.
2- benim de içinde bulunduğum bir kitle Turksportal ekibine güvenerek orjinal oyun aldı ve SI ile anlaşma yoluna gitti... yıl oldu 2012 hala... bu durum da elimizde şu var, bu gidişatla Turksportal ekibi bizde tam bir hayal kırıklığı yarattı. ve FMG ekibi (legal veya illegal orasını tam bilemem), tam bir koordineli bir çalışma ile başarıya ulaşmak üzere. hee, diyeceksiniz legal? illegal? açıkçası bu saatten sonra bu benim pek de umrumda değil.
3- Eğer FMG'den yetkili kişilerce burada reklam yapılmışsa bunu doğru bulmuyorum. fakat ortada FMG'den yöneticilerin yaptığı bir reklam yoksa ki burası internet platformu takma isimlerle bu başka üyeler tarafından da yapılabilir, ön yargıyıda doğru bulmuyorum.
4- son sözüm ise bu işi reklam için yaptılar, çoluk çocuklar vs. gibi gerçekten kraldan çok kralcı olduğu belli olan arkadaşlara.
diyorsunuz ki, ntvspor reklamında akademisyen yazmışlar onlarda akademisyen doktor ne gezer. abicim sen hiç haber okuyor musun? habercilik nedir bilir misin? bak uluderede ölen 35 kişiye de sınır ticareti yapıyorlar diyorlardı, bienvenu için kaplan sow için kara şovalye diyorlar ne yani fenerbahçe hayvanat bahçesi mi? inci sözlük için çoluk çocuk diyorlar ekşi sözlük için entel diyorlar. böyle her gördüğünüz şeye bu kadar sazanlamayın, burası internet ortamı ben okuduğum üniversitedeki akademisyenlerin hiç aklımın almayacağı sitelere üye olduklarını gördüm. bugün bir çok spor muhabiri fm oynuyor sence bunlar bu oyunu oynarken hiç mi destek almıyorlar sitelerden hiç mi üye olmuyorlar? ben bile kendim yabancı dil bilmediğim için çeviriye 2 tane üniversite mezunu arkadaşımı çağırdım. lütfen bunun gibi yaş muhabbeti yaparak kendinizi basitleştirip sonrada cümlenin sonuna "aman herkes dost olup beraber çalışsın dostluk kardeşlik barış demokrasi" hikayeleri okumayın lütfen.
reklam için yaptı diyen arkadaşlarda var, abi bu işe kalkışan herkes demedi mi sosyal hayatımızdan vaktimiz den eğitimimizden kıstık buna zaman ayırdık, biz bunu yapamayız demediler mi? şimdi bu adam zamanından çalacak asosyal olacak sınavlarını boşlayacak çeviri yapacak sonrada reklam yapmayacak. oldu canım başka? bu devirde kimse babasının hayrına iş yapmaz, daruşşafaka mı burası? he orası da bağışlarla ayakta kalıyor ya oda ayrı bi konu. ayrıca kimse zorla parada istemiyor gördüğüm kadarıyla, bağış istiyor ve yaptıkları reklam ise kendi sitelerinin reklamı; ya girişte sitenin ismi yazar yada haberlerde sitenin ismi telaffuz edilir. Unutmayalım turksportal'da çıkardığı eski yamalarda bu reklamı yaptı.
Neyse, benim Turksportal veya FMG ile hiçbir bağlantım yok, sadece 3'er 5'er post atmışımdır ikisinde de sadece kendi düşüncelerimi yazdım. He inanmıyorsanız silebilirsiniz de, benim saygılı olan ve gereğini konuşan kimseye lafım yok, sadece böyle bir şeye köstek olmaktan öteye gitmeyen insanlara kızıyorum.
Marifet iltifata tabidir arkadaşlar hani bu sıralar meşhur bir laf var; gittiğiniz yol, yol değil.

Alıntılı Yanıtla