Maçın özeti varmı ?
Maçın özeti varmı ?
Buyur ya Cenk'ten adam olmaz. Bu adama başta güvenim tamdı ama yok yani kendini geliştireceğine..
Cenk Buffon gibi bir kaleci Libero olarak oynamayı seviyor işte yetenek de az olunca hatalı gol yemek su içmek kadar kolay oluyor.
Cenk'in aslında kumaşı var ama ciddi eğitime ihtiyacı var. Tamam kaleciler hata yapa yapa öğrenirde Cenk'in uzun zamandır geliştiremediği bu çıkış problemi var. Özellikle bu maçta iyice ortaya çıkmış. İlk goldeki öne çıkışı hatalı, 2. goldeki çıkışı doğru ama fazla önde, yerini ayarlayamamış. Bizim neler dediğimiz Ufuk bile Taffarel'le 6 ay falan çalıştıktan sonra ne hale geldi. Oynadığı kupa maçlarında birebirde tuttuğu toplar hala aklımda. Cenk'inde Taffarel gibi bi hocaya ihtiyacı var. En azından Rüştü oynamak isteyeceğine Cenk'in üzerine biraz düşseydi Türk futbolu iyi bir kaleci daha kazanırdı.
Screw you guys, I'm goin' home
Cenk'i hiç beğenmiyorum ve beğenmemekte de ne kadar haklı olduğumu her geçen gün daha iyi görüyorum.
yahu golleri izlemiosunuz galiba kaleci 2 gol yedi diye suç illa kalecidemi olcak savunmanin hicmi hatasi yok 2 goldede ersanin hatasi var yanlis hatirlamiyorsam.
Cenk'i bu maç baz alarak kötü göstermek haksızlık olur biraz. Ama genel olarak bende beğenmiyorum. Yani böyle bir yemek yaparsın hani bir şeyleri eksik olur anlamazsın çözemezsin ya Cenk'in ki de o hesap. Bir şeyleri eksik ama neyi...
FM Gazetesi
Abi zaten bütün suç Cenk'te demedik ki. Şahsen ben Cenk'in çıkışlarında tercih hatası yaptığını düşünüyorum. İlk golde Agüero yine oraya vurdu. Ronaldinho olsa madara edercesine üstünden aşırtır top süzüle süzüle gol olurdu, yine hatası o kadar meydana çıkmadı. 2. gol keza yine aynı fazla ileri çıktı. Hatırlarsan 3-2'lik maçtaki son golümüzü yine yerini ayarlayamadı çıkıştan sonra ön direğe geldi durdu arka direkten gol yediler. Orda 2 adım geride dursa top bizimkilere gelmeden tokatlardı mesela. Cenk bunu hep yapıyor yani.
Edit: Ama ben Beşitaş'ın maddi olarak zor bir dönem geçirirken sürekli yabancı kaleci peşinde koşmasına anlam veremiyorum. Eğer alınacak yabancı kalecinin aşısı tutmazsa o zaman daha büyük dert açılır Beşiktaş'ın başına. Şu anda yapılması gereken ne olursa olsun Cenk'e güvenip üstüne düşmektir. Tamam dünyanın sayılı kalecileri arasına girecek yeteneği yok belki ama boş adamda değil Cenk, ortalamanın üstünde bir kalecilik yeteneği var ve eksik yönlerini kapatmak için uğraşılırsa en azından bu dönemde Beşiktaş'ı maddi manevi rahatlatır.
Screw you guys, I'm goin' home
Bence Cenk'in bu iki goldeki çıkışlarıyla savunmanın uzaktan yakından bir alakası yok. Tamamen kendi tercihi. İki golde de aynı şey. Hele Kompany'nin golü bomba. Çapraza doğru sürüklenen bir defans oyuncusu yani bunu bile düşünmesi lazım. Şayet Cenk yerinde kalsa Kompany'nin bitirici bir vuruş yapması gerekecek ve bir stoper olarak bunu ne derece iyi yapabilecek tartışılır ama Cenk ileri çıkınca Kompany'ye aşırtma yapmak düşüyor bunu da en kötü futbolcu dahi yapabilir.
Beşiktaş'a hak veriyorum ben kaleci aramalarından dolayı yabancı kaleci ilaç gibi gelir...
Benim gibi maçı seyredemeyenlerin maçla ilgili biraz fikir edinebilmeleri için.
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=fkOO3oRN56U&feature=player_embedded"]Geniş Özet[/YOUTUBE]
Last edited by GeNç KaRTaL : 21.Temmuz.2012 at 15:53
So what?
Saike
![]()
Istanbul'da çalisiyorlar.
İyi bari en azından çalışıyor.
Beşiktaş ile yollarını ayırmaya hazırlanan Ricardo Quaresma, kendisine yapılan teklifler karşısında şaşkına uğradı..
Yıllık ücreti Beşiktaş'a yüksek geldiği için gönderme kararı aldığı Portekizli yıldız için en ciddi teklifi İspanya'nın Deportivo la Coruna'nın yaptığı ortaya çıktı.
İSpanyol kulübünün bu teklifini ciddiye alan Quaresma'nın, önerilen rakamı duyunca büyük şaşkınlık yaşadı.
Deportivo'nun Portekizli yıldıza 1 milyon 150 bin euro garanti para ve üç yıllık anlaşma teklifinde bulunduğu bildirildi.
Menajere Jorge Mendes'le görüşen Quaresma'nın, Beşiktaş'ın indirimler dahil 2 milyon euro önerdiğini belirterek, İstanbul'da kalmak istediği belirtiliyor.
Her sabah Beşiktaş altyapı antrenörü Erkan Avseren ile antrenmalara katılan ve çalışmaları aksatmayan Quaresma'nın, siyah-beyazlı takım İstanbul'a döndükten sonra teknik direktör Samet Aybaba ile görüşmesi bekleniyor.
Quaresma'da bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş yönetiminin ısrarla takip ettiği kaleci Ospina için görüşmelerin devam ettiği ve Nice kulübünün ikinci satıştan istediği yüzde 40'lık paydan vazgeçmesinin beklendiği kaydedildi.
Kolombiyalı kalecinin kendisini ısrarla isteyen Beşiktaş'a gelmek istediği ve önümüzdeki yıldan geçerli olacak bir protokola imza atmaya hazır olduğu da gelen bilgiler arasında.
Öte yandan ilk ciddi sınavını Manchester City karşısında veren Beşiktaş'ta gençler ve Fernandes'in gösterdiği performans yöneticiler tarafından beğeni kazandı.
Lig TV
Gideydide kurtulaydık artık.
FM Gazetesi
Kalsın Kalsın iyidir Quaresma.
Quaresma aklını başına toplar şartları kabul ederde kalırsa yılın transferi olabilir.
eto'o bitmiş.
,Quaresma Beşiktaş'ın Avrupa'ya gitmesini sağlamıştır 2 sezondur.
İndirim yaparsa Quaresma'nın kalmasını isterim ben de.Hocanın düşündüğü 4-3-1-2 sisteminde,forvetteki hareketli oyuncu veya forvet arkasındaki serbest oyuncu olarak oynayabilir bence.
Last edited by GeNç KaRTaL : 22.Temmuz.2012 at 02:47
So what?
Saike
O adam olmaz be kardeşim ya. Sezon başında bir iki hırslı hareketini görürüz ama 2-3 hafta sonra bildiğimiz Quaresma olur. Bunu hepimiz biliyoruz.
Olcay'ı dün izledin mi? Ben çok beğendim şahsen. Quaresma'dan daha çok şey yapar gibi geliyor bana.
O olmasa eminim onun yerine oynayan başka bir adam götürürdü. Bu sene büyük ihtimal olmayacak, o zaman görecek herkes bakalım eksikliğini hissediyormuyuz![]()
FM Gazetesi
Olcay ve Uğur Boral bu sezonun en formda isimleri olacak görürsünüz. Hissediyorum. Uğur Boral konusunda %100 konuşmayayım ama Olcay bomba olacak.
FM Gazetesi
Samet hoca 4-4-1-1 yada 4-4-2 planlıyormuş. 4-3-1-2- falan hikaye bu sezon için. Quaresma 'da indirime gider takımda kalır bu saatten sonra nereye gidecek.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Oğuzhan hazırlık maçlarında forma giyiyor mu? Yıllardır Hollanda alt takımlarının kaptanı ve Arsenal'in altyapısında diye geleceğin yıldızı olarak gösteriliyordu. Bu sezon en çok merak ettiğim isimlerden.
İlk maçta ilk 11 çıktı,ikinci maçta ikinci yarıda girdi.İkinci maçı tamanını seyredemediğim için fikrim yok ama ilk maçta kumaşının sağlam olduğunu gösterdi.Hatta şöyle bir klas hareketi de vardı maçta:
http://s1.directupload.net/images/120716/pgayxdx4.swf
So what?
Saike