Sayfa 8 / 12 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 384 sonuç

Konu: FM 2014 - Araştırma Hakkında Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by gzbjk View Post
    Resmi belgeler de o kararla beraber şampiyonluk sayıları 19-18-13-6-1 dir sırasıyla.Kararın rezilliği veya haklılığı beni bağlamaz.Mahkemece karar alınmış ve o 2 şampiyonluk eklenmiş.Bu da oyuna yansıtılmalıdır.Oyun resmi bilgilere dayalı yapılıyorsa ki yapılıyor bu ayrıntı da oyuna eklenmelidir.Böyle bir olay olduğu oyunda ve Beşiktaş tarihinde yazmalıdır.
    Türkiye ligi 1959 yılında başladığı için Beşiktaş'ın kaç şampiyonluğunun olduğu tartışması gereksiz bence.

Olayın sadece yıldız verme ile alakalı olduğunu sen de biliyorsun. Mahkemece karar alınmış derken, mahkemenin alacağı karar "ligin 1957 yılında başlamış sayılması" değil ise BJK'nin milli lig açılmadan önceki 2 şampiyonluğunun oyuna eklenmesi imkansız.

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

13 şampiyonluk diye geçmesi en çok şampiyon olma rekoru için 11 şampiyonluktan daha zahmetsiz olacaktır.

Nesil
    2013
    Yer
    09

Burak'ı okadar tartışmaya gerek yok sadece bitiricilik ve topsuz alan analizi yanlış yapılmış, bitiriclik 14 topsuz alan (off the ball) 19-20 dir. Diğer kısımlarında sıkıntı yok hakediyor.

Salih passing 13-14 normal şuan için, top kapma olayı sıkıntı bence 3 değeri çok acımasız 7-8 idealdir. İlk oynamaya başladığı maçlardaki görev yeri daha defansifti ve o özelliklerini gösterebiliyordu çok temizdi müdahaleleri, ileriki zamanlarda hücuma dönük oynamaya başladı ve ikili mücadelelere pek önem vermez oldu. Diğer kısımlarında sıkıntı yok.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Tartışma fazla uzamış bir ara benbenim le de fenerbahçe sohbet alanında bu konuyu tartışmıştık galatasaray 3.yıldızı taktıktan sonra fenerbahçe ertesi sezon her tarafı yıldızlı forma yapmıştı fenerbahçe de yıldızı takınca beşiktaş 2 yıldız için böyle bir girişim de bulundu ve bu saçma karar nasıl olduysa kabul edildi kesinlikle 1959dan öncesi sayılmamalı çünkü o dönem milli lig denilen olay ad olarak var mali sıkıntılardan dolayı ligler oynamamış bir sene katılmaya takım şampiyon olmuş trabzonsporun kendi liginde 30 şampiyonluğu var aynı şekilde adanademirsprun ve eskişehir demirspor gibi takımların da...

Nesil
    2003

Resmi belgeler de o kararla beraber şampiyonluk sayıları 19-18-13-6-1 dir sırasıyla.Kararın rezilliği veya haklılığı beni bağlamaz.Mahkemece karar alınmış ve o 2 şampiyonluk eklenmiş.Bu da oyuna yansıtılmalıdır.Oyun resmi bilgilere dayalı yapılıyorsa ki yapılıyor bu ayrıntı da oyuna eklenmelidir.Böyle bir olay olduğu oyunda ve Beşiktaş tarihinde yazmalıdır.
    Resmi herhangi bir belge gostermedin ki. Dedidim gibi. TFF'den cikmis. Federasyon Kupasi Sampiyonasi'nin, Super Lig ile esdeger oldugunu gosteren bir yazili belge istiyorum senden. Ben aksini soyleyen yazyi gosterdim sana. TFF'den aksini soyleyen bir teblig olmadigi surece de oyle kalacak.

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    Tartışma fazla uzamış bir ara benbenim le de fenerbahçe sohbet alanında bu konuyu tartışmıştık galatasaray 3.yıldızı taktıktan sonra fenerbahçe ertesi sezon her tarafı yıldızlı forma yapmıştı fenerbahçe de yıldızı takınca beşiktaş 2 yıldız için böyle bir girişim de bulundu ve bu saçma karar nasıl olduysa kabul edildi kesinlikle 1959dan öncesi sayılmamalı çünkü o dönem milli lig denilen olay ad olarak var mali sıkıntılardan dolayı ligler oynamamış bir sene katılmaya takım şampiyon olmuş trabzonsporun kendi liginde 30 şampiyonluğu var aynı şekilde adanademirsprun ve eskişehir demirspor gibi takımların da...
    Besiktas'in girisimi, Galatasaray 3. yildizi takmak uzere oldugu yil gerceklesti. Mart ayinda yildiz icin iki sampiyonluk sayildi, Mayis ayinda Galatasaray sampiyon olup 3. yildizi aldi. Zaten o yildiz olayi da o sezon ortaya cikmisti ilk defa, eger yanlis hatirlamiyorsam.

Milli Kume meselesi ise oldukca farkli. Sadece Istanbul, Izmir ve Ankara'dan cagirilan takimlarin oynadigi bir lig. Sadece bir yil Eskisehir'den takim aliniyor.

Halbuki o donemde Eskisehir, Adana, Trabzon gibi illerin ligleri ve takimlari da var ama gozardi ediliyorlar.

Genelde Hollanda liginde profesyonelligin 1950'li yillardan sonra baslamasina ragmen, sampiyonluklarin cok daha geriye dogru sayildigi yorumu yapilir bu konuda. Turkiye'de de aynisinin olmasi gerektigi tartisilir. Fakat Hollanda da lig kurulmasindan onceki her yili sampiyonluk sayisina katmamistir. Sadece butun ulkenin temsil edilebildigi sampiyonalari lig sampiyonlugu olarak saymistir.

Bizde butun ulkenin temsil edildigi tek sampiyona var. O da Milli Lig/1. Lig/Super Lig.

Federasyon kupasi sampiyonasini lig sampiyonlugu saydirmak icin de Besiktas basvurdugunda zaten reddedildi. UEFA'ya yazi yazdilar. Besiktas'i TFF'nin bu yillarda Sampiyon Kulupler Kupasina yolladigina dair cevap yazmalarini istediler. UEFA'da yazdi cunku Besiktas o yillarda icat edilen Federasyon Kupasi Sampiyonasi galibi olarak Sampiyon Kulupler Kupasina katilma hakki kazanmisti (Bu sampiyona icat edildi cunku o zamana kadar Turkiye'de butun ulkeyi kapsayan bir sampiyona yoktu).

Hukukcular toplandi, bu Federasyon Kupasi Sampiyonasinin Lig sampiyonlugu kabul edilemeyecegi cunku ligin 1959 ylinda kuruldugu kararini yineledi. Ayrica dedi ki, Besiktas iki defa Avrupada Turkiye'yi temsil etme hakkini, o donemde Super Lig henuz olmadigi icin, bir baska sampiyona ile kazanmistir. Bunun karsiliginda da yildiz sayisi icin Besiktas'in sampiyonluk sayisi 2 tane daha fazla kabul edilir.

Mesele bundan ibaret.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Resmi herhangi bir belge gostermedin ki. Dedidim gibi. TFF'den cikmis. Federasyon Kupasi Sampiyonasi'nin, Super Lig ile esdeger oldugunu gosteren bir yazili belge istiyorum senden. Ben aksini soyleyen yazyi gosterdim sana. TFF'den aksini soyleyen bir teblig olmadigi surece de oyle kalacak.

Besiktas'in girisimi, Galatasaray 3. yildizi takmak uzere oldugu yil gerceklesti. Mart ayinda yildiz icin iki sampiyonluk sayildi, Mayis ayinda Galatasaray sampiyon olup 3. yildizi aldi. Zaten o yildiz olayi da o sezon ortaya cikmisti ilk defa, eger yanlis hatirlamiyorsam.

Milli Kume meselesi ise oldukca farkli. Sadece Istanbul, Izmir ve Ankara'dan cagirilan takimlarin oynadigi bir lig. Sadece bir yil Eskisehir'den takim aliniyor.

Halbuki o donemde Eskisehir, Adana, Trabzon gibi illerin ligleri ve takimlari da var ama gozardi ediliyorlar.

Genelde Hollanda liginde profesyonelligin 1950'li yillardan sonra baslamasina ragmen, sampiyonluklarin cok daha geriye dogru sayildigi yorumu yapilir bu konuda. Turkiye'de de aynisinin olmasi gerektigi tartisilir. Fakat Hollanda da lig kurulmasindan onceki her yili sampiyonluk sayisina katmamistir. Sadece butun ulkenin temsil edilebildigi sampiyonalari lig sampiyonlugu olarak saymistir.

Bizde butun ulkenin temsil edildigi tek sampiyona var. O da Milli Lig/1. Lig/Super Lig.

Federasyon kupasi sampiyonasini lig sampiyonlugu saydirmak icin de Besiktas basvurdugunda zaten reddedildi. UEFA'ya yazi yazdilar. Besiktas'i TFF'nin bu yillarda Sampiyon Kulupler Kupasina yolladigina dair cevap yazmalarini istediler. UEFA'da yazdi cunku Besiktas o yillarda icat edilen Federasyon Kupasi Sampiyonasi galibi olarak Sampiyon Kulupler Kupasina katilma hakki kazanmisti (Bu sampiyona icat edildi cunku o zamana kadar Turkiye'de butun ulkeyi kapsayan bir sampiyona yoktu).

Hukukcular toplandi, bu Federasyon Kupasi Sampiyonasinin Lig sampiyonlugu kabul edilemeyecegi cunku ligin 1959 ylinda kuruldugu kararini yineledi. Ayrica dedi ki, Besiktas iki defa Avrupada Turkiye'yi temsil etme hakkini, o donemde Super Lig henuz olmadigi icin, bir baska sampiyona ile kazanmistir. Bunun karsiliginda da yildiz sayisi icin Besiktas'in sampiyonluk sayisi 2 tane daha fazla kabul edilir.

Mesele bundan ibaret.
    Ben sana bu ülkenin en yetkili kurumu olan TFF'nin resmi sitesinden şampiyonluk sayısını gösteriyorum sen bana gazete küpürlerini atıyorsun ve resmi belge göstermedin diyorsun?
    Resmi şampiyonluk rakamları en resmi olan kuruma göre 19-18-13-6-1 dir takımlara dağıldığında.Fakat bu oyunda Beşiktaş'ın 11 diye gösteriliyor.Bu kesinlikle resmi sayılarda olduğu gibi olmalıdır.

Nesil
    2003

Ben sana bu ülkenin en yetkili kurumu olan TFF'nin resmi sitesinden şampiyonluk sayısını gösteriyorum sen bana gazete küpürlerini atıyorsun ve resmi belge göstermedin diyorsun?
    Resmi şampiyonluk rakamları en resmi olan kuruma göre 19-18-13-6-1 dir takımlara dağıldığında.Fakat bu oyunda Beşiktaş'ın 11 diye gösteriliyor.Bu kesinlikle resmi sayılarda olduğu gibi olmalıdır.
    O donemde internet pek yok. Kurumsallik hic yok. Gazeteler, TFF tarafindan medyaya fakslanan bildiriyi gosterdim.

http://turkfutbolu.net/turkiyekupala...upasi_TFF.html

Besiktas Super Lig'de 11 defa sampiyon oldugunu senin koydugun yazi zaten gosteriyor. Oynanan sezon sayisindan fazla defa sampiyonluk olamaz sonucta.

Ama super lig baslamadan once de Besiktas'in sampiyonlugu vardir diyor. Bu iki sampiyonluk da oyunda gosterilmis durumda. Bir cok diger basari ile beraber.

Ligi hem 1959'da basliyor olarak gosterip, hem de Besiktas'a 1957 ve 1958'de sampiyonluk verebilecek kadar dahi de degilim. Istersen TFF'ye dilekce yaz. Cok istiyorlarsa onlar SI ile iritibata gecip meseleyi anlatsin.

O donemde internet pek yok. Kurumsallik hic yok. Gazeteler, TFF tarafindan medyaya fakslanan bildiriyi gosterdim.

http://turkfutbolu.net/turkiyekupala...upasi_TFF.html

Besiktas Super Lig'de 11 defa sampiyon oldugunu senin koydugun yazi zaten gosteriyor. Oynanan sezon sayisindan fazla defa sampiyonluk olamaz sonucta.

Ama super lig baslamadan once de Besiktas'in sampiyonlugu vardir diyor. Bu iki sampiyonluk da oyunda gosterilmis durumda. Bir cok diger basari ile beraber.

Ligi hem 1959'da basliyor olarak gosterip, hem de Besiktas'a 1957 ve 1958'de sampiyonluk verebilecek kadar dahi de degilim. Istersen TFF'ye dilekce yaz. Cok istiyorlarsa onlar SI ile iritibata gecip meseleyi anlatsin.

Oyunda o başarı tam olarak gösterilmemiştir.TFF o 2 federasyon kupasını Lig şampiyonluğuna ekleyerek 13 Lig şampiyonluğu yapmıştır.Fm'de ise 11 lig 2 federasyon ayrı ayrı belirtilmiştir.Siz de bunu resmi bilgilerde olduğu gibi 13 olarak belirtmelisiniz.Altına Tff'de ki gibi not mu eklersiniz başka bir şey mi yaparsınız orasını bilemem ama resmi olan sayıyı yapmak zorundasınız.

Kayseri Erciyesspor'un ortalama seyirci sayısına dikkat.

Bildigim kadarıyla Türk telekom arena yapılmasından sonra bile(3 senedir) Fenerbahçe nin sezonluk ortalaması Galatasaray ın önünde(araştırdım,resmi bi belge bulamadım ama bu sekilde olması lazım)

Buna ragmen yeni stadyum yapıldıgından beri FM de her sezon GS nin seyirci ortalaması FB yi geçiyor(Hangi takım daha basarılı olursa olsun)

Dolayısıyla gerçegi yansıtmayan bir durum ortaya cıkıyor.

Bu konuda ne yapılabilir?Nasıl düzeltilebilir?

Quote Originally Posted by mortalknight View Post
    Bildigim kadarıyla Türk telekom arena yapılmasından sonra bile(3 senedir) Fenerbahçe nin sezonluk ortalaması Galatasaray ın önünde(araştırdım,resmi bi belge bulamadım ama bu sekilde olması lazım)

Buna ragmen yeni stadyum yapıldıgından beri FM de her sezon GS nin seyirci ortalaması FB yi geçiyor(Hangi takım daha basarılı olursa olsun)

Bir bilgi alabilme şansım varmıdır görevli arkadaşlardan ?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Burak Yılmaz'a ülkede aşırı bir tahammülsüzlük var. sadece rakip takım değil Galatasaraylı arkadaşlarda da öyle. Burak diye bir gerçek var, kabullenmek gerek.

Salih için herkes çok iyi top kapıyor dediğinde bile bence Salih'in top kapmasında sıkıntı vardı. Fenerbahçe'de oynadığı dönemi göz önüne alırsak Salih'in müdahaleleri çok iyi değildi. Ama 3 değeri çok düşük. Bu değerin oyunda hiç gelişemeyeceğini düşünüyorum. 7-8 gibi bir değer olsaydı en azından gelişme gösterebileceğine dair bir umut olurdu.

Caner'in bu oyunda ben hep düşük gösterildiğini düşündüm. Bunun sebebi de bence düzenli oynamamasıydı. Şimdi düzenli oynamaya başladı, profilinde gelecek patch de iyileştirmeler bekliyorum. Duran top olsun, orta açma olsun, Cesaret olsun artabilecek özellikleri bence.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

İki tarafın da kendine göre haklı tarafları var.

Zamanında TFF'nin yedigi bir halt sonucta. 2 fazlalık var ortada.

Aslında 13 Olmasında Pek Sorun Yaratmaz Eklenebilir Oyunu Etkilemez Sonuçta Geçmiş Sezonlar

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bence oyuna yansıtılabilecek en iyi şekilde yansıtılmış bu durum. Başka şekilde yansıması için ligin 1957 itibariyle başlandığı belirtilmesi gerekir. Bu da şimdilik imkansız.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mortalknight View Post

Fenerbahce seyirci ortalamasini aciklamiyor.

Unal Aysal gecen sezon Galatasaray'in mac basina satilmis koltuk ortalamasinin 48 bin oldugunu gectigimiz yaz yapilan bir Divan Kurulunda acikladi.

Gecen sezon Fenerbahce'nin kombine + gise geliri gecen sezon 65 milyon lira civarindaydi (tabii bir cok ceza var, bunu rahatlikla 75 milyon civarinda varsayabiliriz).
    Galatasaray'in kombine + gise geliri ise 90 milyon lira civarindaydi.

Galatasaray'in seyirci ortalamasini dusursek, gelirlerin gercekci olmasi icin bilet fiyatinin yukselmesi gerekli. Galatasaray basarili olursa, bu sefer daha yuksek bilet fiyatlari ile seyirci ortalamasi yukselecektir.

Fenerbahce'nin seyirci ortalamasini yukseltsek, gelirlerin gercekci olmasi ciin bilet fiyatlarinin dusmesi gerekli. Yani daha cok seyirciyi getirebilmek, Fenerbahce'ye daha az gelir saglayacak.

Tabii iki kulubun de ne kadar bedava bilet/sponsora bilet verdigini bilmiyoruz. Bu nedenle yola toplam gelirden cikmak cok daha dogru. Oyunda da bu gelirlerin asagi yukari dogru cikiyor olmasi lazim (her ne kadar SI'in sorun yaratan bir hatayi bulamamasindan dolayi biraz yuksek ciksa da).

Unal Aysal gecen sezon Galatasaray'in mac basina satilmis koltuk ortalamasinin 48 bin oldugunu gectigimiz yaz yapilan bir Divan Kurulunda acikladi.

Gecen sezon Fenerbahce'nin kombine + gise geliri gecen sezon 65 milyon lira civarindaydi (tabii bir cok ceza var, bunu rahatlikla 75 milyon civarinda varsayabiliriz).

Galatasaray'in seyirci ortalamasini dusursek, gelirlerin gercekci olmasi icin bilet fiyatinin yukselmesi gerekli. Galatasaray basarili olursa, bu sefer daha yuksek bilet fiyatlari ile seyirci ortalamasi yukselecektir.

Fenerbahce'nin seyirci ortalamasini yukseltsek, gelirlerin gercekci olmasi ciin bilet fiyatlarinin dusmesi gerekli. Yani daha cok seyirciyi getirebilmek, Fenerbahce'ye daha az gelir saglayacak.

Tabii iki kulubun de ne kadar bedava bilet/sponsora bilet verdigini bilmiyoruz. Bu nedenle yola toplam gelirden cikmak cok daha dogru. Oyunda da bu gelirlerin asagi yukari dogru cikiyor olmasi lazim (her ne kadar SI'in sorun yaratan bir hatayi bulamamasindan dolayi biraz yuksek ciksa da).
    Teşekkürler bilgilendirme için

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'ın kombine fiyatları zaten Fenerbahçe'den düşük. Neredeyse yarısı kadar

Kabaca ortalamaların aynı olduğunu düşünürsek Galatasaray, maçlarda hemen hemen aynı fiyatlara daha az bilet satıyor.

Fenerbahçe geçen sene Avrupa maçları da oynadı ikisi cezalı olsa da iki tanesinin fiyatları 100 TL'den başlıyordu.

Şimdi bu gişe gelirlerinin kaynağı nedir? Ayrıca ben mi yanlış mantık kuruyorum ama yaptığınız varsayım toptan yanlış değil mi?

Anladığım kadarıyla internetteki seyirci ortalamaları çalışmaları -biraz da haklı olarak- dikkate alınmamış. Ama burada dikkat alınan şey Ünal Aysal'ın divan kurulunda ağzından çıkan bir cümle ve nereden geldiği belli olmayan rakamlar olunca ikna ediciliği kalmıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Galatasaray'ın kombine fiyatları zaten Fenerbahçe'den düşük. Neredeyse yarısı kadar

Kabaca ortalamaların aynı olduğunu düşünürsek Galatasaray, maçlarda hemen hemen aynı fiyatlara daha az bilet satıyor.

Fenerbahçe geçen sene Avrupa maçları da oynadı ikisi cezalı olsa da iki tanesinin fiyatları 100 TL'den başlıyordu.

Şimdi bu gişe gelirlerinin kaynağı nedir? Ayrıca ben mi yanlış mantık kuruyorum ama yaptığınız varsayım toptan yanlış değil mi?

Anladığım kadarıyla internetteki seyirci ortalamaları çalışmaları -biraz da haklı olarak- dikkate alınmamış. Ama burada dikkat alınan şey Ünal Aysal'ın divan kurulunda ağzından çıkan bir cümle ve nereden geldiği belli olmayan rakamlar olunca ikna ediciliği kalmıyor.
    Ilk olarak Galatasaray'in bilet fiyatlari konusunda cok yaniliyorsun. Galatasaray 100 TL'lik bilet hemen hemen hic sat( a)miyor cunku o biletlerin hemen hemen hepsi kombine olarak satilmis durumda. Maca gitmek isteyenler genelde ligin en zayif maclari icin bile 150-300 lira araliginda fiyatlara bilet alabiliyor.

Kombine fiyatlari konusunda da medyada harika bir dezenformasyon var. Fenerbahce'nin kombinesi en pahali haberleri beyin yikamaya calisiyor ama gercegi hic yansitmiyor. Biletleri 8500 TL civarinda satilan Fenerbahce'nin 1907 tribunu yaklasik 1300 koltuk kapasiteli.

Galatasaray'in VIP olarak adlandirdigi bolum ise 4700 civarinda kapasiteye sahip ve en ucuz biletler 5000 dolardan basliyor. Yani 10.000 TL. En pahali koltuklar ise 9 bin dolar civarinda. Yani 18 bin TL. Galatasaray'in VIP koltuk fiyatlarini Google'da aratirsan gorebilirsin.

Evet kale arkasi kombineleri Galatasaray'in daha ucuz. Ama hemen hemen hepsi satilmis durumda. Kulubun politikasi ucuza da kombine satmak, cok pahali fiyata da.

Unal Aysal'in agizindan cikan da sadece bir sozcuk degildi. Yaptigi sunumun bir parcasiydi. Sonucta Divan kurulu cay kahve icmek icin gidilen bir yer degil, Galatasaray yonetiminin, Galatasaray Divan Kurulu'na hesap verdigi, denetlendigi yer.

Stat gelirleri Fenerbahce icin gayet net bir sekilde KAP'ta aciklaniyor zaten. Galatasaray'in stat gelirinin onemli bir kismi kulupte oldugu icin kulubun konsolide gelir tablolarina bakmak gerekli. Bunun icin de divan kurulu sunumlarini google'da arastirip bulmak mumkun.

Ek: Loca gelirlerini hic yazmadim. Onunla ilgili gerekli bilgileri de bulabilirsin internet'te.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Oraya şampiyonluk sayısı elle girilmiyor, sezon şampiyonluklarını tanımlı turnuva bazında oyun otomatik olarak toplamakta ve ilgili haneye yansıtmaktadır.

Turkish Super League olarak gözüken turnuva 1959 yılında başlangıç olarak alınarak, günümüze kadar da her yıl şampiyonluklar sayıldığında Beşiktaş'ın 11 tane şampiyonluğu ilgili haneye yansımıştır.

Türkiye Federasyon Kupası olarak gözüken turnuvada 1957 ve 1958 yıllarındaki şampiyonlukların Super League hanesinde gözükmesi için bu turnuvanın 1957 den başlatılması gerekmektedir. Resmi olarak bu turnuvanın başlangıç tarihi 1957 değil 1959'dur.

Bunun dışında oyun yazılımı gereği bunun olabileceği noktalar açık ve nettir.

perpetua zaten açıklamış ama bu yazılım sadece Türkiye liglerine özel değildir ve bir web sitesi gibi algılanmaması gerekir. Dinamik bir yapıda bir ekrandır ve tanımlı olan veriler ışığında ekrandaki hanelere yansımaktadır.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by huseyin91 View Post
    Yusuf Erdoğan'ın gücü az olmuş sanki. Geçen yıl ikinci lig maçlarının yanında Fb ve Gs maçlarında da çok etkili ve sağlam oynadı. Ki hala diyorum fizik olarak yaştaşları içinde en sağlam oyuncu. Fizik kalitesi gerçekten üst düzeyde bana göre. Gücünün 2 verilmesi bence çok az olmuş. Hani en yakın kıyas olarak söyliyim, güç ve kuvvet olarak Salih Uçandan net olarak daha iyi.

http://fotocdncube.fanatik.com.tr/ne...4mm2515654.jpg
    kimse cevap vermemiş ama bi örnek daha vereyim, eğer yusuf'un gücü 2ise aynı takımdaki Soner aydoğdu'nun -3 falan olması lazım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by huseyin91 View Post
    kimse cevap vermemiş ama bi örnek daha vereyim, eğer yusuf'un gücü 2ise aynı takımdaki Soner aydoğdu'nun -3 falan olması lazım.
    Yusuf'un gucu 2 degil ki.

Eminim degerlendirilir. Ama gosterdigin resim bana 7-8'den cok daha yuksek bir degerlik kas gostermiyor. Yusuf'un cevikligi ve dengesi guc'ten daha degerli ozellikleri bence.

24. Default

Yusuf'un profili de sanırım çıkışa geçmeden önce değerlendirildi potansiyel olarak takip edilmesi gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum . Birde Gökhan Töre için teknik ve soğukkanlılık biraz az değil mi ? Top ayağındayken çok rahat ve ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu izleniminde hem kulübünde hem milli takımda .

Nesil
    2006
    Yer
    London

Sonuç olarak buradaki hiç bir arkadaş Galatasaray yönetim kurulunda yada Fenerbahçe yönetim kurulunda değil. Resmi olarak açıklanan rakam neyse ona göre eşlemeler yapılıyor. Bu sadece bir oyun ve %100 gerçeği yansıtması zaten mümkün değil.

Beşiktaş konusuna gelirsek, Yıldız sayısı Türkiye'nin en büyük takımına yani Türkiye Şampiyonuna verilir. 1956-8 sezonlarında Türkiye Şampiyonu Kupa ile belirleniyordu çünkü başka bir resmi müsabaka yoktu.

Buda demek oluyor ki;
    Beşiktaş Süper Lig şampiyonu değil "TÜRKİYE ŞAMPİYONUDUR."
    Yani Türkiye'nin en büyük takımıdır, ligin değil.

Şimdi eğer her kupa şampiyonluğu lige eklenirse,
    Lihtenştayn şuan lig oluştursa o zaman kupa şampiyonu avrupaya gidiyor diye onlarada lig şampiyonluğu verelim.

2013 yılında başlayan ligde 1990 şampiyonu. Ne kadar gerçekci geliyor bu?

Perpetua bütün yazılarında net bir şekilde değinmiş zaten, TFF Beşiktaşı "LİG" değil "TÜRKİYE" şampiyonu olarak sayıyor. Bu nedenle de TÜRKİYE ŞAMPİYONU olarak yıldızda 2 şampiyonluğu daha görünüyor. Oyuna yıldız olayı eklenmiş olsaydı dahi Şampiyonluk + Federasyon kupası şampiyonlukları olarak hesaplanırdı, buda 13 ederdi.

Eğer oyunda Türkiye Şampiyonları diye bir kulvar olsaydı orada Federasyon kupası sayısı lig şampiyonluğuna eklenip şampiyonluklar göz önüne alınırdı. Buda 13 ederdi.

Gerçek hayatta Beşiktaş dönüp 7 sene üst üste şampiyon dahi olsa, Lig şampiyonluğu sayısı 18 olacağı için Ligi en çok kazanan takım olarak görünmeyecek. Orada yazan sayılar Lig şampiyonlukları değil Türkiye Şampiyonluklarıdır. Ama resmi sitede oturup bunu ayırmakla uğraşmadıkları için aynı kategori altında sınıflandırılmıştır.

Dediğin gibi yapılsa ve Lig 2 sene önceden başlatılsa;
    - Resmi başlama tarihi uyuşmaz
    - 2. olan takım sitede belirtilen miktardan fazla 2.lik almış görünür
    - 3. olan takım sitede belirtilen miktardan fazla 3.lük almış görünür

Şimdi o zaman Lig 2. si ve 3. sü eklemesinler dersin bu defada, bir ligin 2. ve 3. sü yoksa demek ki ligde 1 takım var derler.

Yani senin söylediğinin yapılması için bu durumu bilmeyen biri için kafalarda ne kadar saçma salak şeyler oluşabileceğini bir düşündüğün zaman zaten anlarsın.

Tekrar söylüyorum, TFF'nin gönderdiği yazıda net bir şekilde belirtiliyor zaten. BEŞİKTAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONU olarak kabul edilmiştir. TFF bir gün çıkıp 1956-8 sezonlarını Lig oynanmış kabul ediyoruz derse (ki diyemezler) o zaman oyunada o şekilde aktarılır. Ama resmi kaynaklara göre Beşiktaş sadece Federasyon Kupası şampiyonudur.

Kaldı ki 2 şampiyonluk vermek gibi saçma salak bir kuralıda kabul eden federasyonu anlamakta zorlanıyorum. Bir ligin şampiyonluk sayısı nasıl ligden daha uzun olabilir. Bana kalırsa Fenerbahçe'nin onun bunun şike olaylarının konuşulması yerine UEFA'nın çıkıp bu saçmalığın düzeltilmesine çaba harcamasını yeğlerdim. Yine de @perpetua nında dediği gibi, TFF eğer kalkıp Federasyon Kupası, Türkiye Süper Ligi ile eşdeğerdir derse, o zaman gereken yapılır. Kaldı ki dediği gibi Beşiktaş zaten 13 şampiyonluğa göre prim alıyor.

Kaldı ki Beşiktaş ile zaten aralıksız 5 sene şampiyon olabiliyorsanız, zaten 2 sezonda olabilirsiniz.

Süepr kupa TFF yerine TTF Super Cup olarak girilmiş.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Türkçe'de böyle bir sorun yok. Ek bir yama uygulamış olabilir misin?
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    İngilizce oynuyorum, TTF Super Cup yazıyor

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Evet ariza Ingilizce'de.

Ziraati Turkish Cup hatasini gormus ve duzelttirmistim ama bunu atlamisim.

Woodg'ye yaziyorum simdi.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

burak ın avni akerde tsde oynarken bizim sabriye bir fark atmışlığı vardı ki, kim lan bu usain bolt diye baktım burakmış. sabri de tüm gücüyle koşuyordu bu arada. sabri, speedy g. olan

Sayfa 8 / 12 İlkİlk ... 678910 ... SonSon

Mesaj Yetkileri