Tebrik ederim takımımızı. Şu yukarıdaki fotoğrafta da neden koşmaya çalışan Fenerbahçeli futbolcu konuşuluyorda topla oynama amacının dışına çıkmış ve koşan rakibinin bacağının arasına diz sokmuş oyuncu konuşulmaz çok garip açıkçası. Yani hırsızın hiç mi suçu yok.
Rıdvan Dilmen yine klasik taktiğini yapmış, Fenerbahçe kazanınca objektif yorumcu, puan kaybedince subjektif yorumcu. Lakabının hakkını çok iyi veriyor.
penaltılar aşırı derecede net ama yönetimin söz konusu konuşması olmasaydı bu penaltılar çalınır mıydı bilemiyorum. penaltıların bu kadar tartışılmasına da şaşırmıyorum açıkçası. söz konusu fenerbahçe olunca gözler kör oluyor.
Fenerbahçe'ye tebrikler.Geçmiş olsun Alkaralar.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
@ABOOO
Alex pozisyonundaki bir futbolcuya ihtiyaç yok ancak orta alanda Alex gibi yaratıcı bir futbolcuya ihtiyaç var bence.
Yalnız bu oyuncular 3-4 ay takımdan ayrı kalmadı ki? Fenerbahçe'de sakatlanan futbolcuların maksimum sakatlanma süresi ne kadar? En fazla 2-3 hafta diye biliyorum, basında öyle çıkıyor çünkü. Şuan takımda Alves ve Webo dışında eksik bir futbolcu yoktu, takımdan da çok fazla uzak kalmadılar. Profesyonel derecede oynayan bir futbolcu için 2-3 hafta takımdan ayrı kalmak çok büyütülecek bir durum değil. Çünkü üst liglerde uzun süreli sakatlıkların ardından çok çabuk toparlanan bir çok oyuncu var. Zaten böyle olmak zorunda, oynadığı takımlar onun sakatlık nazısını çekmek zorunda değil çok çalışıp formayı tekrar alması gerekiyor oyuncunun.
Ben ilk yarıya kıyasla Fenerbahçe'de düşüş görüyorum. Bugün Gençlerbirliği gibi 1 puana razı ve kapanan bir futbolla sahaya çıkan ve topun kontrolü tamamen Fenerbahçe'ye geçmesi normal, geçmeli de zaten. Mevcut ortasahası, kadro kalitesi ve oyuncuların baskısıyla çok kolay bir şekilde kontrolü eline geçirdi Fenerbahçe. Ancak bir takım şampiyon olmak istiyorsa, ceza sahası çizgisine girdiğinde net pozisyonlar elde ederek o pozisyonları gole çevirmekten geçer. Zaten bundan önce şampiyon olan tüm takımlar bunu yaptı. 2012'de ki Galatasaray, 2011'de ki Bursaspor, 3 yıl önce şampiyon olan Fenerbahçe ve Avrupa'da şampiyonluk yaşamış tüm takımlar. Benim ikinci yarıdaki Fenerbahçe'de gördüğüm kadarıyla bu özelliğini kaybetmiş. Bir şekilde golü buluyor elbet ama bunu bir kaç maçta yapsa diğer maçlarda yapamıyor.
Dediğin gibi de olabilir, şuanda ben gördüklerimi yazıyorum. İlerleyen maçlarda sakatlıktan çıkan oyuncuların form tutması ve sakatlıktan dönecek futbolcular takıma katılmasından sonra izleyip nasıl maçlar oynanacağını hep birlikte görmüş olacağız. Şuan sadece varsayım ve görülen şeyler üzerinde konuşabiliriz.
Alex ile sadece ve sadece 4411 oynayabilirsin bu oyuncular ile. Temposuz bir futbol oynayabilirsin. Oynanan bu futbolu görmen imkansız. Zira nedenini açıkladım.
Düşüş diyemeyiz. Fiziksel yıpranma var ama toparlayacaklardır eminim. Sürekli ilk 11'i değişen her takımda olur böyle şeyler. Kafaya takmıyorum ben zira. Bu oyuncular robot değil sonuçta. Fiziksel iniş çıkışlar olacak. Lig sonunda fiziksel direnci koruyabilmek önemli olan.
Fenerbahçe, Alex'in oynadığı sezonlarda hiç bir zaman ligde rakibe diş geçiremedi. Duran toplar ve bireysel beceriler ile gol buldu. Aksine bu sezon Fenerbahçe çok yüksek efor gerektiren zevk veren bir fizik futbolu oynadı, ki zaman içerisinde iniş çıkış dönemleri yaşatabilir bu fizik futbolu.
Ayrıca Emenike'nin topu yeterince saklayamaması ve pivot oynayamaması da etken. Webo dönünce iç saha maçlarında çok etkili olacağından şüphem yok.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Alex'in yaratıcılığından bahsederken Alex'in pozisyonundan ve mevcut stilinden bahsetmemiştim aslında. Bende bu takımda Alex'in pozisyonunda ve stilinde bir futbolcuyu gerekli görmüyorum, o konuda hemfikiriz. Önceki mesajımda yıllar önce Alex o yaratıcılık boşluğunu fazlasıyla dolduruyordu demiştim. Yani o türde nokta paslar atan, zeki ve nerede ne yapmasını bilen, pres yapabilen ve gücü yerinde bir ortasahaya ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Zaten bu maçı da izlediysen farketmişsindir, orta alandaki oyuncuların ceza sahasına yaklaşınca yaptıkları pas hataları ve boşta olan oyuncuları görememeleri bir çok pozisyonun doğmasına engel oldu. Bunu gole çevirecek oyuncular çok fakat o pozisyonları santraforlara yaratacak oyuncu az. Bu yıl Caner'in olağanüstü futbolu ve mükemmel ortalarından çok faydalandı Fenerbahçe. Ama benim dediğim tarzda bir ortasaha oyuncusu da olsa çok daha fazla etkili olurlardı.
Bu arada dişi kanaryaları unutmayalım bir kez daha Fenerbahçenin büyüklüğünü gösterdiler
Bendtner ve Krkic vasat oyuncular bence gelseler 1-2 maç denenip tribünde takılırlar.
FB de Kuyt yerine Mane tarzı bir oyuncu, sola Alper, Emenike yerine Sow, ortada Kampl ve Salih, Topal'ın yerine transfer olursa ve saçma oyun kurma taktiğinden vazgeçesek gayet iyi futbol oynarız. Normalde orta sahaya Emre-Salih derdim ama Emre'ye güven olmuyor. Bu takımda Kuyt, Topal, Emenike gibi oyuncular aynı anda oynadığı sürece biz hücumda hep sıkıntı çekeriz.
Bu arada gol yemeden bir maç bitirmek gerçekten iyiydi
Last edited by IcedEarth : 02.Mart.2014 at 11:22
icsaha maclarina resimdeki gibi cikmaliyiz bence. bazi maclar rakip yarisahayi bile gecmiyor, boyle olunca topal da hucuma cikiyor ve boyunu asan islere kalkisiyor. genelde hucumu bozuyor. en azindan bu yapida salihin yaraticiligindan faydalanmis oluruz. emenikenin de cizgiden yaptigi sprintler cok etkili, benim de begendigim mane kadar hizli ve cevik. asist yetenegi de var. gole donuk kosulari da yapabilir kenardan. sowun da bitiriciliginden faydalaniriz onu fazla yormadan. kuyt da az dinlensin kenarda, ya da deplasmanda oynasin sadece (: yani temel olarak topal yerine salih olsun.
İsimlere takılmayın yaOraya Giroud-Negredo tarzı forvette yazabilirdim ama sadece yazdığımla kalırdım ondan yazmadım.Hem Bendtner o kadar kötü bir topçu değil bence.Tabi ki Arsenal seviyesinde değil ama burada iş yapar hatta sistem içine yedirirsek beklenenden fazla bile iş yapabilir.
Ben o seviyedeki futbolcuların hemen hemen çoğunun oynatılacak doğru sistemle çok verimli olacağını düşünürüm.Bir futbolcuda eğer futbol zekası ve taktiksel farkındalık varsa bu oyuncuları iyi bir hoca doğru bir sistemle her şekilde oynatır.Oyuncuları tek tek değil toplu olarak değerlendirdiğin ve bunları bir sistemin içine yedirdiğin anda çok iyi takımlar oluşabilir.
Valla bu forvetlerden kanat yapma modası ne kadar devam edicek bilmiyorum ama sezon sonu Stoch geri geliyor bolluk varBana göre ben kalmasından yanayım inşallah kalır. (Krasic'i saymıyorum bile). Stoch gelicek diyorum ama bir yandan da düşünüyorum bu sistemde nasıl oynayacak diye? Stoch'u sağa yada sola koysan kimi kesiceksin? Diyelim Webo'yu gönderip Sow'u merkeze Stoch sağ kanat ama bu seferde usta bir bitirici veya kafacı bir adam gidecek. Kuyt diyorum ama adamda ne ciğer var arkadaş koşuyor valla fakat teknik sıfır. Emenike zaten olamaz. Bence ilerlemiş yaşı nedeniyle belki Kuyt diyebilirim. Ama Stoch için Kuyt'tan vazgeçilir mi orası da düşündürücü. Benim fikrim budur, sizlerinde yorumlarını alabilir miyim renktaşlarım bu konu kafamı kurcalıyor.
![]()
29 şut çekmişiz, %60 küsür topla oynama oranımız var, 8-9 net gol pozisyonumuz var, bu maç hakkımızdı ve aldık, rakip 5'te 1 imiz kadar top oynayamadı, tek kale maç yaptık resmen. Siz artık isterseniz sabaha kadar hakem konuşun.
Burak
İstatistiklerin yanında da; agresif, mücadeleci ve hırslı oynanan güzel bir futbol vardı. Penaltılar olmasa da maçı kazandıracak gol yada goller mutlaka gelecekti. Bunu benim kadar herkes çok iyi biliyor. Tabi ki herşey istatistik değil, 29 değil belki 39 şut çekerdik hiç biri girmezdi, Gençlerbirliği bir kontrayla vururdu bizi, size göre de adalet yerini bulmuş olurdu sanırım.
Burak
şampiyonluğun kaybedildiği içeride Trabzon ,dışarda Denizli maçlarını hatırlatırımGeçen hafta da Elazığ maçı hak etti ama alamadı... Futbolda her zaman hak eden kazanmaz... Burada Fenerbahçe maçı hak etmedi diyen yok sanırım ancak hakemin maça eyyam karıştırdığı apaçık ortada Burak... Futbol adil bir oyun değil. 35 şut çekersin atamazsın , adam 1 kere gelir atar geçer.Dün penaltılar olmasa maç böyle bir hale de gelebilirdi. Buna kimse imkansız diyemez çünkü örnekleri var...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Biz o penaltıları oynadığımız futbol ile aldık. Kısaca ilk penaltı yüzde100 doğru ikincisi değil; ama maç içinde o kadar baskılı oynadık ki hakem görüşünü penaltı olarak değerlendirdi. Eğer durgun sıkıcı bir 0-0 maçı olsa hakem tüm gerçekleri görürdü. Kaldı ki Gosso'yu atmayan hakem bence bizim hakkımızı yedi. Bizim hakkımızı yediği gibi haftaya Gençlerbirliği'nin rakibinin de yemiş oldu sonuçta Gosso o maçta da olmaması gerekiyor.
Bence de maçın hakkı buydu, her ne kadar hakemin hatasını yoksayamasak da. Ama bir şey değişmeyecekti zaten. Benim esas merak ettiğim Elazığ maçını izlediyseniz eğer o maçtan sonra hakem diye itirazda bulunup bulunmadığın olur. Çünkü Elazığ oyun anlamında galibiyet kaçırdı.
Ben hala ilkinin penaltı olmadığını ama ikincisinin net penaltı olduğunu düşünüyorum. Alper topu dürtmüş ve dizin üstünden baldırdan takılmış rakibine, topa rakibi dokunturmayıp takıldıktan sonra istediği gibi kendini bırakır futbolcu yere artık penaltıyı almış demektir çünkü.
Zaten maçtan sonra 2 penaltıyı da yapan futbolcu aynı kişiydi ve ikincisi hakkında hiç konuşmadı(bu kabul etti demektir) ama ilkine çok isyan etti.
Ayrıca Gosso ilk yarıda Sow'a tekme attığında atılabilirdi. Klasik rakip takım taraftarı gibi konuşayım tam olsun "eyyam yapmak,fenerbahce'ye macı vermek istese Gosso'yu orada atardı"
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
yahu hala neden yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz. ben maçı fenere vermek istedi demiyorum.eyyam yapıyor diyorum. eğer eyyam yapmıyor olsa gosso'yu atardı! adaletli yönetmiyor maçı. fenerbahçe'nin lehine maçı çevirecek kararı verdikten sonra diet öder gibi gosso'yu oyunda tutuyor.
boşa konuşuyoruz... maç bitmiş ama hiçbir şey değişmez. gelecek hafta bu kez bir eyyamcı gelip galatasaray'a verilir , diet ödenmiş olur bunlar hep türk futbolunun içine etsin diye getirilen TFF'nin işleri... Bu TFF gitmeden de bu iş düzeleceğe benzemiyor. Y.D. kafasını kuma gömeli çok olmuş.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanki hakem yememiş içmemiş Fenerbahçe'ye çalışmış.
1.penaltı
https://vine.co/v/MKxtb6mlBKJ
2.pozisyon
Kuyt'ın verilmeyen penaltısı ve Gosso'nun kart görmemesi
İlk yarı Gosso'nun Sow'a yaptığı hareket ve kart yok
![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
benden alıntı yapmışsınız.
Anlamak istememek gibi bir durum yok. Ben sizin alıntı yaptığınız cümlemde her fenerbahçe maçından sonra biz hakeme isyan ederken "böyle olsa böyle olurdu" gibi saçma sapan argümanlar sunan insanları tiye aldım.
Sizi eleştirecek olsam sert konuşurum inceden laf sokmakla yetinmem. Zira siz olaylara tek taraflı bakan bir fanatiksiniz.
Bunun dışında Gosso Kuyt'a yaptığından önce taaa ilk yarıda Sow'u tekmelediğinde atılmalıydı. Gosso hakkında yaptığınız yorum da geçersizleşiyor bu yüzden.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Alper'in pozisyonuna penaltı değil diyen renkdaşlarımda kusura bakmasınlar ama bir sıkıntı var kendilerinde ya da futbolun doğasını yeteri kadar bilmiyorlar.
Futbolcu topu kurtardıktan sonra hafif veya kuvvetli rakibine takılmayı başarırsa/yada rakibi takarsa düştüğü anda penaltıdır. Yukarıda fotografı da var. Alper topa dokundu,rakip topa müdahale edemedi ve yukardaki müdahale ortaya çıktı. Bunun penaltı olmama ihtimali yok.