İlhan abi Şimdi Zaragozayla bir kariyer açtım Henok Goitom ve Oscar Cardozo arasında kaldım.Sence hangisini alayım ?
İlhan abi Şimdi Zaragozayla bir kariyer açtım Henok Goitom ve Oscar Cardozo arasında kaldım.Sence hangisini alayım ?
Cardozo komple bir oyuncu, onu tercih edebilirsin ancak Goitom da süper.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Compusure : Soğukkanlılık
Rushing out : Açılma , Toplara çıkma
Tackling : Top Kapma
Positioning : Pozisyon Alma
Work rate : Çalışma oranı
Pace : Hız
Anticipation : Ön görü
Jumping : Sıçrama
Marking : Markaj
Dribbling : Top sürme
Stamina : Dayanıklılık
Off the ball : Topsuz Alan
Crossing : Orta Yapma
Finishing : Bitiricilik
Technique : Teknik
Strength : Güç
Long shots : Uzun şut
Gk: Orkun
Dc: Song
Dc: Servet
Dr: Sabri
Dl: Volkan
Dmc: Linderoth
sağ mc: barış
sol mc: lincoln
aml: arda
amr: hasan şaş
Fc adını tam hatırlayamadım oyunda değilim ama jumping 15 boy 1:87 heading 15 finishing 16 strength: 16 off the ball: 12
İlhan abi bilgiler için teşekkürler.
Dün fenerbahçe ile kayıtlı oyunuma devam edyordum. şampiyonlar lgi yarrıfinalinde barca ile eşleştim.
ilk maçı evimde 1-0 kaybettim.ikinci maçtan hiçbir ümidim yoktu..4-3-1-2 taktiğini kullanıyordur.
artık turdan hiçbir ümidim kalmadığı için total dominasyonu denemek için iyi bir fırsat dedim..son bir ümit..çünkü bu işin benim taktikle olacak hali olmadığı ilk maçtan belli olmuştu zaten...
total dominasyonu kullandım..maçta dakikalar 26 yı gösterirken skorbort 4. golümü işlemekle meşgulşdü...sonra bir gol yedim deplasmanda 4-1 ile tur atladım..
finalde manu ya 4-2 yenildim ama olsun..deplasmanda 4 tane atıp barcayı elemek bile yett bana..
total dominasyonun şu yönü bu yönü iyi demeyeceğim herşey ortada zaten...
bu taktiği yapanı tebrik ediyorum...
iyi bir kadro ama çok çok abartı bir kadro değildi..geleceğin yıldızlarıyla bezeli daha çok..
kalede : volkan
dr: samba
dc: edu
dc:lgano
dl: vederson
mc: banega
mc: hamsik
aml: piatti
amr: mehmet topuz
amc: lulinha
st: saivet
bu arada oyunda 5. yıllarını doldurdukları için edu ve lugano türk..
total dominasyonun üzerinde biraz oynama yaptım..sahibinden iyi bilecek değilizama aynı total dominasyon taktiğinde ben full ataching yaptım ve closing downı da full yaptım.ayrıca tempo da full
oyuncular için ayrıca bir taktik bile vermedim..
bu taktik ile inanılmaz oluyor..
Tebriği alayım o zaman, ben de size teşekkür ediyorum![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
İlhan üstadım birde antreman programı ayarlasan bize.![]()
Bu forumda verilen ant. programını kullanıyorum.
Closing down,mentality takım ayarlarından yaparsan hiç birşey değişmez.Tempoda yaptığın değişiklik belki olumlu yansımış olabilir.
ilhan abi tekrardan teşekkürler fiorentina ile oyun açtım hazırlık maçlarını yardımcı antrenöre oynattım ligin ilk maçıyla başladım total dominasyonu kullanmaya ilk sezonda taktiğinle 6 puanla farkla 2.oldum uefada çeyrek finalda 1-1 0-0 blackburn elendim depslanmandaki blackburn maçında tek kale oynamama rağmen gol atamayınca elendim montolivo 4ay kuzmanoviç 6ay 2.yarı sakatlandılar onların yerine transfer ettiğim georginio wijnaldum ve per clijan skeljbred ile devam ettim sakatlıklar olmasa şampiyon oluyordum belkide pazzini 50 maçta 41 gol ile sezonu tamamladı mutu yu 50 milyona chelsea ye sattım yerine monacodan menezi aldım yeni sezon için transfer önerebilirmisin ilhan abi bu arada ekran görüntüsü koymayı bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? ekran görüntülerini sunarım kariyer hikayesi yazmam arkadaşlar kariyer hikayeni yazdın diye eleştirebilirler diye düşünüyorum sözün kısası total dominasyonu takımınıza kullanın başka taktik aramayın çünkü bir efsane total dominasyon![]()
Pas stilleri ve tempo konusunda bilgi edinmek için yabancı forumları araştırmaya başladım. İngiltere kaynaklı bir sitede İlhan arkadaşımızın taktiğini yayınladığını gördüm ve dünyanın çeşitil ülkelerinden taktiği deneyenlerin olumlu görüşlerini okuyunca cidden ben de gururlandım, tebrik ederim. Küçük takımlara karşı pozisyon üretme ve gol sıkıntısı orada da belirtilmiş , bence o tip maçlarda tempo'nun 2-3 kadem arttırılıp , closing down'un 2-3 kademe düşürülmesiyle bu sorun ortadan kalkar gibime geliyor. Taktiğin başarısı için SS görme meraklıları bence önce gitsinler yabancı forumlarda bu taktik için yapılan yorumları okusunlar.
İngilizce düzeyinde dikkatimi çekti , tekrardan tebrik eder , başarılarının devamını dilerim...
Teşekkür ederim. FM Britain'de de yayınladım taktiği, malum SI'da pek rağbet olmuyor, biz de o sitelere açıldıkAyrıca ben de Bursa'lıyım, pek çok Bursa'lı tanıdık var sitede, konuşalım kaynaşalım
![]()
Konuşuyoruz ya zeten İlhancım biz Bursalı Anti-Totalciler olarak doğru yolu bulmandan dolayı çok sevinçliyiz![]()
Aaa kim demiş doğru yolu bulduğumu![]()
hocam öncelikle taktiğin için ellerine sağlık demek istiyorum. sonradan da sorunumu aktarmak istiyorum. fm 2007 de tanıştığım taktiğinle. hayattan bezmiş bir şekilde taktik araken detaylı anlatımın ve diğer arkadaşların yorumlarıyla bir deneyeyim dedim. sonuç oldukça başarılıydı. bu yılda 8.0.2 çıktıktan sonra tekrar başladım oyuna ve her sıkıldığımda yaptığım gibi ingiltere blue square den bir takım seçtim. ilk yıl eastleigh ile blue square premier e çıktım. inanılmaz iyi sonuçlar alıyordum. sonra bir kaç takviye ile bir üst ligde mücadele etmeye başladım. ilk haftalar ağır yenilgiler ve de berbat bir futbolla geçti. ha çıkışa geçtim geçeceğim derken ligde yaklaşık 20 maç oynadım sonuç hüsran. taktik adeta dağılmıştı. bunun üzerine barça ile ayrı bir oyuna başladım tek bir kaleci transferi ile ilk sezonda tüm kupaları topladım. ikinci sezonda gayet iyi giderken kapattım oyunu. iyi de bunu niye anlatıyorsun diyebilirsin. taktiğin ikinci yıl çöküp çökmediğine bakmak istedim sadece. neyse asıl soruma geçmek istiyorum. sence neden taktik bu kadar başarısız oldu ya da taktikte bir sorun yoksa neden takım bu hale geldi. umarım bu konuda yardımcı olabilirsin. sakın yanlış anlaşılmasın taktiğe çamur atmak gibi bir düşüncem yok aksine taktik inanılmaz başarılıyken nerdee bir hata yapılmış olabileceğini öğrenmek istiyorum.
biraz uzun oldu kusura bakma![]()
Fm 08 serisinin bu versiyonLara kadar oLupta bu versiyonda oLan tek bir özeLLiği var, artık rakipLerin senin taktikLerini anaLiz ediyorLar var seninLe iLeride ki karşıLaşmaLarında taktiğine özeL önLemLer aLarak maçLara gidiyorLar. Bu yüzden ikinci yıLında ve ondan sonra ki yıLLarda zorLanman çok doğaL bir durum. Bunuda ufak değişikLikLer ve oyuncu değişikLikLeri iLe çözebiLirsin. Artık sadece biz yapay zekayı çözmeye çaLışmıyoruz, Yapay zeka da bizi çözmeye çaLışıyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
anlıyorum zaten ufak tefek değişiklikler yaptım defansı biraz daha geriye çekmek ya da mentality i biraz daha defansif yapmak gibi ama olmuyor. gerçekten garip geliyor bu durum bana bazı arkadaşlarım abuk subuk taktiklerle(gerçek hayattan arkadaşlar) mükemmel sonuçlar alabiliyorken ben fransızca ve ingilizce yayın yapan sitelere göz atıyorum buradan baya bir bilgi edinmeye çalışıyorum ve dahası dediğim gibi 2000 yılından beridir bu oyunu oynuyorum ama başka sitelerde ya da burada okuduğum kariyer hikayelerinin yanına yaklaşamıyorum. cm zamanında en alt ligden rushden ı aldım premier lige çıkartıp bir kaç yıl içinde şampiyonluk ve de şampiyonlar ligi yarı finali görmüşlüğüm vardı ama artık imkansızlaştı benim için. hayır cehalet erdemdir diyerek hiçbir şey okumadan abuk subuk taktikler mi geliştirsem diyorum ama bilimsel yollardan ve doğruları uygulayarak devam edersem uzun vade de başarı yakalayabileceğimi biliyorum
bu taktik üzerinden yazıyorum bunları peluk umarım kusura bakmazsın ama kullandığım ve en uçları gördüğüm taktik bu.
taktiğin özüne dokunmadan ne yapabilirim. hatırladığım kadarıyla taktiği hazırlayan arkadaşta italya'da ortalama bir takımla oynuyordu. çözüldüğünü hissettiğimiz zaman ne yapmak lazım. veya deplasman atıyorum 5-3-2 ye dönmek mi yeğdir?
umarım sıkmıyorumdur sorularımla ama sıkıldım bu durumdan ve bu sorularımın cevabına tam olarak ulaşabilirsem sanırım daha anlamlı bir oyun oynayacağım
Bu oyunun zorluğundan kaynaklanıyor. Her sene aynı taktikle bütün kupaları toplamak insanı oyundan soğutur. Bunun içinde yapay zeka da zamanla senin taktiğini çözüyor. Oyunun gerçekciliği de burda zaten.
O İtalya'daki takım Genoa. Bildiğim kadarıyla ilk sene şampiyon olmamış zaten.2.sene galiba şampiyon olmuş. Bu da demek oluyor ki taktik zamanla oturur takımına. Ama sen bakma öyle ilk senesinde ne var ne yok bütün kupaları toplayanlara. Çoğu için demiyorum ama daha geçen bu taktik altında bir arkadaş her maçı 5-10 kez oynuyorum dedi. Tabi böyle yapanlar da var sonuçta herkesin fm anlayışı bir değil.
Bana kalırsa oyuncu komutlarına çok girme. Sadece oyuncu mantalitelerini ayarla.Sonuçta karşındaki yapay zeka takım halinde oynuyor. Tek tek komutlarla değil. Ayrıca takımın genel mantalitesini 2-3 kademe artırıp-yada azaltmak birşey değiştirmeyecektir. Oyuncu komutlarından oyuncu mantalitelerini değiştirmen lazım. İlk sene tek forvet olarak hızlı bir oyuncu kullanıyorsan ikinci sene uzun pivot bir oyuncuyu deneyebilirsin. Tabi komutlarınında bu oyuncuya uyması lazım. Bir de her sezon bu taktikle oynayacan diye bir kural yok heralde , en azından oyuncu dizilişlerini değiştirip farklı bir formasyona döndürebilirsin.
Sanırım bu arkadaş ben oluyorum... Ama yanlış anlaşılma olmasın ben her maçı değil sezon boyunca yenildiğim 3-4 maçı (onlar da derbiler genellikle) tekrar oynuyorum ve bunu da 5-10 kez oynayarak değil, mesajımda da yazdığım gibi 2-3 kez oynayarak yapıyorum, beraberlik alınca da devam ediyorum.Ama bunu sadece GS ile oynarken yaptım, o da dediğim gibi yenilmezlik reorunu sürdürmek için...
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, benim FM anlayışım kesinlikle bu değil. Ben bu seneye kadar çıkan oyunların hiçbirinde maçları tekrar oynamadım.Benim FM anlayışım şöyle aslında; bütün maçlar full izlenecek,hiçbir maç tekrar oynanmayacak ve antreman,taktik hepsini ben hazırlayacağım, hiçbir taktik indirmeyeceğim internetten.Ama zaman sorunu ve bu oyunda gördüğüm kadarıyla taktik indirmeden başarının zor gelmesi veya gelmemesi bunları yapmamı engelliyor...
Last edited by ua_anil : 15.Nisan.2008 at 22:13 Reason: İmla hataları...
teşekkür ederim tavsiyelerin için. seninde bir taktiğin vardı ya bu yıl ya da geçen yıl onunla da güzel sonuçlar almıştım. dediklerinde haklısın devamlı aynı şekilde oynamamak lazım ama mesela bu taktiği baz alarak konuşmak gerekirse en fazla am r/l ler ortasahaya çekilebilir ya da dmc ortasahaya alınabilir. tabi bu yapabileceklerimiz taktiğin kimyasıyla fazla oynamadan yapabileceklerimiz. benim her zaman yaptığım şey oyuncu ve takım komutlarıyla ayrı ayrı uğraşmak yalnız bir çok yerde okuduğuma göre alt düzey takımlarda oyuncu komutlarına fazla girmek ters etkiler yaratabiliyormuş. açıkçası kilitendim kaldım takımın maçlarını uzun uzun seyrediyorum. geçen yıl baya bir gol pozisyonuna giriyorlardı bu yılsa gerzek geri paslar saçma sapan top kayıpları...(bunlar bi yere kadar normal sonuçta takım bir üst lige çıktı ama aşırısı bende olduğu gibi deli ediyor adamı ki çoğu transferim geçmişlerinde üst düzey liglerde oynamış oyuncular)
sorum şu olsun umarım pelukta bir ara okuyup cevaplayabilir: bir taktikle taktiğin kimyasıyla fazla oynanmadan ne çeşit değişikliklerde bulunulabilir. sonuçta bu taktik başarılı bir taktikti. ya da şöle diyeyim taktik çöktüğünde başka bir taktiğe geçmek mi daha faydalı olur
taktik çökmesi olayına bayılıyorum ne güzel işte karşımızda kurduğumuz sistemin esiri olan değil ona karşı önlemler alan bir yapay zeka olması süper bi durum böylece yeni taktik varyasyonlar arama gerekliliği doğuyor..
total dominasyon bende farklı farklı sonuçlar verdi...aynı hafta içinde liverpoolu 3-0 yenip çankırı belediyespora 2-1 yenildim..
buradan çıkan sonuç şu : her şeyi taktiğe bağlamamak lazım çankırı maçına çıkan oyunculara verdim fırçayı ...tabi liverpoola esip gürlediler...
oyuncu performanslarıda taktiğin işleyebilmesi için muhakkak ön şart...ama eğer 20-30 maç bir taktikle sürekli kaybedersem kesinlikle yeni arayışlarada girerdim...
şimdilik total dominasyon ve 4-4-2 yi dönüşümlü kullanıyorum...ben ligde total dominasyonla ufak takımlara zorlanıyorum ama şampiyonlar liginde çok işime yarıyor..yapanın ellerine sağlık...tabi bir iki oyuncu yapısına göre ekleme yaptım ve iyi sonuçlar aldım...bu arada oyuncu mantaliteleri ile çok oynanamamak lazım hele creativityi yükseltirseniz o zaman zaten sahada sizin taktiğinizi uygulamayan canı istediği gbi oynayan oyuncularla karşılaşıyorsunuz...
creativty freedoma dikkat.. özellikle forvetlerinizde yüksek tutmayın yoksa yanı başındaki arkadaşına pas verketense saçma sapan vuruşlar yapan forvetlerinize çok kızabilrsiniz...
Özellikle maç öncesi , devre arası konuşmaları çok işe yarıyor. Devre arasına girildiğinde kötü oynayan bir forveti değiştirmek ve yerine giren oyuncuya ''sana güveniyorum'' demek o maçı sana kazandırabiliyor.
Wolfsong's team talks - Fm08
Sigameste bulabilirsiniz gerçekten de çok büyük etkisi oluyor bu konuşmaların
Benim bi sorum olacak.Bir arkadaşa sizin yaptıgınız ilk taktigi denedigimi,ilk maçların hepsini kazandıgımı sonradan da sürekli puan kayıplarına başladıgımı anlattım.Arkadaş,taktigi diger takımlar çözmüştür dedi.Bu sefer 8.0.2 için yaptıgınız yani bu taktigi denedim.İlk kariyerim Dortmund kariyeriydi.5 maç üstüste kazanıp sonradan yine puan kayıpları üstüste almaya başlayınca.Benimde aklıma böyle birşey geldi.Acaba böyle birşey varmıdır ? Yani takımlar zaman geçtikçe bu taktigi çözüyorlar mı ?