her şeyi geçtim bu maç fb-gs maçı olsa fener hepsini atar maç 4-0 biterdi . ben de bunu anlamıyorum arkadaş![]()
her şeyi geçtim bu maç fb-gs maçı olsa fener hepsini atar maç 4-0 biterdi . ben de bunu anlamıyorum arkadaş![]()
Beğenilmeyen Bilica ve Zapo maçın kader adamlarıydı bence çok önemli anlarda sahneye çıktılar. Maçın hakkımız olduğu inancındayım ama son vuruştaki etkisizliğimiz bu sonucu doğurdu. Aurelio'nun çıktığı anda ortasahayı domine etmek adına baroni'yi oyuna aldı Aykut Kocaman ama bence Özer'i orta alandaki ikilinin yanına çekip Stoch'u oyuna alması bana daha mantıklı gelmişti. Güzel bir maçtı kazansak dahada güzel olabilirdi ama olmadı.
Çok gol kaçtı berabere bitti. Maçın hakkıda beraberlikti. Q7 çok güzel oynadı
Sürekli küfür etti futbolcular ama hakemler artık küfürlere birşey demiyor sanırım.
Cüneyt çakırın "Ne oluyor ya ?" demesi koparttı beni![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Maçın hakkı kesinlikle beraberlikti ilk yarı fenerbahçe ikinci yarıdada beşiktaş iyi oynadı.
İlk yarıdaki yüzde yüzlük 4-5 gol pozisonlarını değerlendiremeyişimiz ve ikinci yarıda dia nın kaçırdıgı gol maçı bu noktaya getirdi,yazık oldu
Fenerbahçe'nin golüne kadar oyunun hakimi bizdik fakat golden sonra biraz dengemiz bozuldu ve Fenerbahçe daha iyi oynamaya başladı. Önce Ekrem'in sakatlanıp,yerine bir DL olan Üzülmez'in girmesi,sonra Hakan'ın sakatlanıp yerine Cenk'in girmesi Schuster'in hamle şansını azalttı. Golden sonra dengemiz,ritmimiz bozulduğu için boşluklar verdik ve Fenerbahçe önce Niang,sonra Dia,sonra da Alex'le %100'lük pozisyonlara girdi ve bunları kaçırdı.Yani ilk yarıda skor 4-0 olabilirdi,bu da bizim şansımızdı. 2.yarıda yine oyunun hakimi bizdik fakat ara boşluklar veriyorduk ve Fenerbahçe Dia ile inanılmaz 2 pozisyon kaçırdı.Tabi bu arada Toraman'ın bomboş kaçırdığı kafa vuruşunu da unutmayalım. 70.dk'ya kadar böylece skor 1-0 sürdü. Artık Schuster risk almak zorundaydı,bu oyuncu da Bobo olmalıydı. Aurelio'yu çıkararak orta sahada Guti'yi Ernst'in yanına,MC'ye çekti. Bobo'da AML pozisyonuna geçti. Ve nitekim Bobo'nun oyuna girmesi bizi daha da hareketlendirdi ve o pozisyonların birinde Guti'nin süper arapasıyla topla buluştu ve penaltıyı takımına kazandırdı.Guti'de gole çevirdi ve maç 1-1 bitti. Neticede güzel maç oldu. Her iki takımı da tebrik ediyorum bize güzel bir futbol izlettirdikleri için.
Gerçekten şu zamana kadar hep Nihat'ı savundum,ona güvendim. Ama artık şu rezil oyunundan sonra benimde ona güvenim kalmadı... :/
Bu maçla ilgili söyleyebileceğim tek şey ucuz yırttığımız, gerçekten kötü ama, maalesef durum böyle ve şunu da gördüm, Tabata oynar, ama Nihat bu takımda asla oynamaz bu haliyle. Çok kötüydük defansta ve rakibe çok pozisyon verdik karşı karşıya, o yüzden bu 1 puan gerçekten iyi oldu bizim için.
Nihat'ı yazmayı unutmuşum.O neydi öyle ya.Bank Asya oyuncusundan hiçbir farkı yok adamın.Futbol olarak ölmüş bitmiş.
ama ikinci yarı toparladı, düzeldi diye düşünüyorum
Sentugo.
Sihirli değnek değmiş gibi 1 haftada sürekli önde basan, dikine oynayan bir Fenerbahçe beklemiyordum elbette. Oyun beklediğim gibi geçti aslında, Fenerbahçe daha geride durup topa daha çok sahip olmak isteyen, Beşiktaş'ın oynamasına izin veren (izin veren derken, başabaş oynamak yerine beklemeyi seçerek oynaması), kaptığı toplarla hızlı çıkarak gol yapma düşüncesi vardı.
Kırılma anı Emre'nin sakatlığı. Emre orta sahada olsa orta sahayı bu kadar rahat kontrol etmesine izin vermezdi Beşiktaş'ın. Zaten bu nedenle Emre bu kadroda vazgeçilmeyecek ve yeri doldurulmayacak tek oyuncu. Emre'nin çıkmasıyla yeterli pres ve sertlik sağlanamadı, Beşiktaş topa sahip olup hücum yaptıkça ve dakikalar geçtikçe Fenerbahçe geriye yaslandı, gol aslında geliyorum demişti ama işte o gol gelmeden 2. golü mutlaka atmak gerekiyordu, atamazsan (bunu son yıllarda çok sık kullanıyoruz Fenerbahçe için, 2.'yi atamazsan diyerek mesaj attığım çok puan kbettiğimiz maçlar var) bu sonuca da bir şey deme hakkın kalmıyor.
9 tane mutlak gol pozisyonuna girip sadece 1 tane atabiliyorsan, maçta en etkili olduğun 25 dakikalık dönemde skoru 2 yapamıyorsan (Gökhan, Dia, Alex ve Niang ile girilen pozisyonlardan 1 gol daha çıkmalıydı), savunma yaparken rakibe pozisyon da veriyorsan, galibiyet almak güçleşiyor.
Beklediğim oyun, beklemediğim skor oldu. Beşiktaş bilindiği gibi oynamak istedi, elbette diğer maçlarda olduğu kadar risk almadı ama yine de beklenilen oyunu oynadı, geride bir çok pozisyon da verdi, pozisyona da girdi. Fenerbahçe'yi seven Bobo ile başlasa daha etkili olabilirlerdi.
Aslında çok üstü düzey bir maç olmadı ama gol pozisyonlarına göre heyecanlı bir maçtı. Maçta gol olabilecek 14-15 pozisyon vardı neredeyse ve sadece 2 gol oldu. İzlemesi heyecan veren bir maçtı. 1 puan Beşiktaş'ı sevindirdi, Fenerbahçe için de kara bulutları dağıtmaya yetmeyecek bir puan. Artık bu sezon şampiyonluk yarışından vazgeçilip, radikal kararlar alınarak devam edilse, eminim daha çok desteklenir bu tutum.
2 takımı da tebrik ederim, zaman zaman ortam gerilse de, pek çirkinlik olmadı, hakem de belirgin hata yapmadı ama yine de iyi bir maç yönetmedi diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
abi takım istediği kadar kötü oynasın şu kadro her türlü şampiyonluğa oynamalı , oynar . fenerbahçe 5.haftadan şampiyonluktan nasıl vazgeçer ? taktiksel değişikliğe mi gidilir ne olur bilemem ama öyle düzelmeyecek bi tablo yok bence . fenerin şampiyonluktan kopması işime gelir tabi ama hiç gerçekçi olmaz bunu ummak . bi de radikal karar bence bu haftada almak zor . belki devre arsında .. şu anda alınabilecek en büyük radikal karar alex'in daha az dakika alması ve alex merkezli oyunu yok etmek olur zaten aykut hoca'nın da yapmaya çalıştığı şeylerden biri bu bence
Beraber alıntı yapayım.
Hedef elbette her zaman şampiyonluk. Daha 5. hafta, Beşiktaş, Galatasaray, Bursa Trabzon'a ve Kayseri'ye gidecekler, oynanacak derbiler var, İnönü'de Fenerbahçe Beşiktaş'ı yenemez diyebilir miyiz? Hayır.
Demek istediğim şu, takımdan ne bekliyor Aykut Kocaman? Alex ile mi devam edecek, kafasında Alex'in olmadığı bir sistem varsa ve biraz da mecburiyetten bunu uygulamayıp Alex'i oynatıyorsa, 1 ileri 1 geri şeklinde maçlar devam eder. Ama çıkıp derse, ben değişimi zamana yaymaktan vazgeçtim, çünkü tekleyerek gidiyoruz, risk alıyorum, 2-3 hafta belki kazanamayız ama uzun vadede daha iyi duruma gelebiliriz diyerek devam ederse, geleceğe daha iyi bakabiliriz.
Kadro bence de yeterli şampiyonluk için, hiç olmadı, Zico'nun, Daum'un sistemine dönülür yine yola devam edilir. Şampiyonluktan vazgeçmeyi bu nedenle yazdım, en azından sezon sonu bu takım şampiyon olamasa da bazı şeylerini geliştirmiş olarak seneye girer.
Yoksa daha oynanacak 28 maç var elbette, şampiyonluktan kopmadı Fenerbahçe.
"YÜCE ATATÜRK"
Exciting ortamı geriyorsun. Fenerbahçe'nin maçı hakettiği barizdi. Beşiktaş bence maçın ilk 20 dakikası ile ikinci yarı üstün oynadı, ama gol pozisyonu üretmekte Fenerbahçe kadar başarılı asla değildi. Bu yüzden ortamı bence daha fazla germe. Burada sinirli olan Fenerbahçe taraftarını daha da sinirlendirme. Fenerbahçeli taraftar futboldan memnun ama skordan memnun değil, bunu da unutma.
İlk yarı Niang, G.Gönül, Alex, Dia %100'lük 4 tane gol kaçırdı. İkinci yarı Dia'nın %100 kaçırdığı bir pozisyon var. Ayrıca ikinci yarı sağ kanattan Özer ve Dia ile yapılan atakta Alex'in kaçırdığı pozisyonlar var. Andre Santos'un arka direğe yaptığı ortayı Cenk son anda önlemese o da gol olabilirdi.
Beşiktaş'ın ise en net pozisyonu bence Quaresma'nın kornerden gelen topa vurduğu şuttu, sonrasında da Bobo'nun vurduğu şut, ikisini de Volkan kurtardı. Onun dışında ne bizi korkutacak ne Beşiktaş taraftarını ayağa kaldıracak pozisyon vardı.
Bu sebeple hangi gerekçelere dayanarak maçın hakkı beraberlikti diyorsunuz, anlamak güç. Taraflı veya tarafsız, maçın hakkı galibiyetti, şu an televizyondaki spor yazarlarının tamamına yakını da bunu söylüyor.
Kocaman Aurelio'nun oyundan çıkmasından sonra Alex yerine Stoch'u oyuna dahil etseydi, skor lehimize olurdu. Ancak Kocaman yine teknik becerilerini (!) konuşturdu. Kocaman'ın derhal istifa etmesi lazım. M.Topuz ilk yarı çok iyi oynarken, onu defansif kullanmaya başlayarak oyuncunun performansını düşürdü, Stoch gibi önemli bir silahı kullanmadı. Ne yazık ki bu teknik direktörle işimiz zor, hiçbir zaman galip gelemeyiz.
Şu ana kadarki hiçbir önemli maçı kazanamadık. Young Boys, PAOK, Trabzonspor, Kayserispor ve Beşiktaş. Bu maçlar önemliydi, kolay maçlar değildi, hiçbirinden yüzümüz gülerek ayrılamadık. Bunun da tek sorumlusu Kocaman.
Maçı kazandıran ve bir takıma üstünlük sağlatan durum pozisyon üstünlüğüdür.İstediğin kadar pas yap, kaleyi bulamıyorsan anlamı yok.O kadar pozisyona girip (ki bunlar karşıkarşıya) gol atamamak da ayrı marifet.Bence de maç Fenerbahçe'nin hakkıydı ama sağlık olsun.
Arada 1 maç mağlubiyet var, düşünülecek bir şey yok, basın çok abarttı.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Futbolda maçı haketmek, topu ayağında tutmak değil. %60-70 topu ayağında tutup da pozisyon üretemezsen o maçı hakedemezsin. Geçen seneki ASY'deki GS-FB derbisine bakalım. Top hep GS'nin ayağındaydı, hep GS kontrol etti, peki o maçı düşündüğünde GS galibiyeti haketti diyebilir misin? Hiç pozisyon üretememiş, sadece sağa sola pas yapıyordu.
Barcelona-Inter maçı, geçen yılki, Inter geriye çekildi, Barcelona kilidi bir türlü açamadı, Barcelona pozisyona giremedi, Barça haketti diyebilir misin? Topa sahip olmak veya yüzdenin yüksek olması, maçı hakettiğin anlamına gelmez.
Bugün Beşiktaş topa sahipti, Fenerbahçe geriye yaslandı belki ama kesinlikle maçı haketmedi. Maçı hakeden taraf Fenerbahçe'ydi. Eğer Fenerbahçe de pozisyon üretemez ve maç kısır geçseydi, o zaman maçın hakkı beraberlikti derdik.
"Atsaydı ile sakatlanmasaydı" farkını düşünüp tekrar bana yorum yazarsan sevinirim. Çünkü söylediklerin arasında dağlar kadar fark var. Oyuncu sakatlanması, skora doğrudan etki etmez, ama gol kaçırılması skoru doğrudan etkiler. Üstelik sakatlanan adamlar da skor çevirecek adamlar kesinlikle değildi. Ekrem ile Hakan. Eğer Guti ile Quaresma sakatlanmış olsaydı, o zaman söylediklerinde sonuna kadar haklı olabilirdin belki ama kesinlikle katılmıyorum.Fenerbahce daha cok ve net pozisyon bulmus olabilir ama oyunun geneline bakarsak iki takimda iyi oynadi ve bence macin hakki beraberlikti. Siz diyorsunuz atsaydi biz diyoruz sakatlanan olmasaydi.. Besiktasin cok pozisyon verecegi belliydi. cok pozisyon veriyoruz ama iyi de oynuyoruz. Guzel mucadele ettik fizik gucumuz yerindeydi. Cenk, Necip ve Bobo multaka ilk 11'de oynamali.
Fenerbahce daha cok ve net pozisyon bulmus olabilir ama oyunun geneline bakarsak iki takimda iyi oynadi ve bence macin hakki beraberlikti. Siz diyorsunuz atsaydi biz diyoruz sakatlanan olmasaydi.. Besiktasin cok pozisyon verecegi belliydi. cok pozisyon veriyoruz ama iyi de oynuyoruz. Guzel mucadele ettik fizik gucumuz yerindeydi. Cenk, Necip ve Bobo multaka ilk 11'de oynamali.
Yalnız İlk golde Lugano'nun İsmail'e açıkca bir faul'ü var...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Maçı izlerken, üstelik de sağ bekte sol tarafta oynama alışkanlığı olan ve sarı kartı olan Üzülmez varken, 2. devre topla gidecek oyuncu olan Stoch'u ben de çok bekledim. Sakatlık durumu var mı bilmiyorum ama bu konuda eleştiririm Aykut Kocaman'ı. Stoch geçen maçta sahanın en kötülerinden biriydi ve bu nedenle ilk 11'e almamak doğdru olabilir ama rakibi yıkacakken, yıkacak hamleyi yapabilecek oyuncuydu Stoch. Bu nedenle bu eleştiriye katılırım Egemen. Ama şu durum da var ki Emre çok önemliydi, belki hiç düşünmediği Emre-Özer değişikliğinden sonra başka bir ofansif oyuncu olan Stoch'u almadı oyuna.
Alsa farklı olur muydu? Kaçıranların atacağı golden daha iyi olmazdı, Stoch'u almamak hata ama 9 pozisyonda 1 gol atmak da hata. Bu nedenle ilk yazdıklarınla çelişiyorsun Egemen. O kadar pozisyonda goller kaçarken Aykut Kocaman ne yapabilir? Son bölümde Stoch'un oyunda olması belki daha fazla pozisyon bulmamızı sağlardı, İbrahim'in atılmasını sağlardı ama yine topu 3 direğin arasına sokamadıktan sonra???
"YÜCE ATATÜRK"
İlk 20 dakikalık kısımda Beşiktaş topa daha fazla sahip olan, ne yaptığını bilen tarzda oynayan ekipti. Niang'ın golünden sonraki kısımda ise Beşiktaş defansı baya dağıldı. Rakibin o anını en iyi şekilde değerlendirmek zorundasın. Fenerbahçe yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarının bitmesi Beşiktaş için bir soluklanma fırsatıydı. İkinci yarıda da topa daha fazla sahip olan taraf Beşiktaş olsa da bakıldığında net pozisyonlara giren taraf yine Fenerbahçe. 5-6 tane net pozisyon var ve bu pozisyonların hepsi birbirinden net. Olsaydı, yapsaydı, atsaydı demenin pek manası yok ama 79'da maçı bitirme fırsatını bulmuşsun Dia, bitireceksin orda maçı.
Bugün Fenerbahçe'de Bilica çok iyi oynadı ama penaltı pozisyonunda Bobo'yu kaçırdı ve pahalıya patladı. Bir bakıma emekleri, güzel oyunu boşa gitti. Dia hareketliydi, iyi gözüktü ancak kaçırdığı 2 net pozisyondan dolayı yaptığı olumlu şeyler uçtu gitti. Mehmet özellikle ilk yarıda görünmez kahramandı. Çok iyi mücadele etti.
Volkan o kadar dengesiz girmemeliydi. Hele hele ayaklarıyla o şekil girdiğinde çok büyük ihtimalle penaltı olacağını bilmesi lazımdı. Sakatlığı da etkiledi gibi geldi bana. Özellikle penaltı pozisyonunda bildiğimiz Volkan o penaltıyı çıkarırdı, çünkü penaltı tam köşeye gitmedi.
Aykut hoca ortasahanın düştüğünü görüp Cristian'la ortasahayı güçlendirmeye çalıştı ama bence Stoch'u alsaydı daha iyi olurdu. Çünkü ne kadar geriye gömülürseniz gol yeme ihtimaliniz o kadar artar.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Fener durur durur Beşiktaş'a patlar ya şansa bak.. Bir de ilk golde ismail'e çullandı lugano..Ama her iki tarafta harika oynadı..fenerli arkadaşları tebrik ederim.
Maçı izleme fırsatım olmadı malesef yoldaydım şimdi spor programlarına bakarken Kanaltürk'te Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu FB'nin attığı golde faul olduğunu söylediler.
Berabere bitti son dakikalarda gelen gol sebebiyle F.Bahçe'li arkadaşlarım daha üzgün eminim ki. Ancak maçın hakkının beraberlik olduğu söyleniyor ne kadar doğru bilmiyorum 90 dk izlemediğim için birşey diyemem.
Trabzon'un sadece 3 , Beşiktaşın sadece 2 , G.Saray'ın sadece 2 puan gerisindeyiz. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. Yarın Bursa kazanıp 8 puan olsa bile daha hiç bir şey bitmedi. Bugün ki oyun umut vericiydi. Daha 28 hafta var 6 haftada çok zor 3 maç oynadık 2 si derbi bundan sonra seri galibiyetler gelecektir. 9. hafta G.Saray deribisine kadar kimse umudunu kaybetmesin. O maçta da aleyhimize bi sonuç çıkarsa o zaman şampiyonluk umutları sönebilir. Ama Gs derbisine kadar kayıpsız gider 9.hafta o deribiyi de alırsak o zaman yine şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Karalar bağlamanın bi anlamı yok.
Oyun olarak BJK baris ustundu. Gole kadar cok ustunduk, yine ikinci yarinin tamaminda ustunduk, FB anca hasbelkader attigi (faullu) golden sonra pozisyonlara girdi. Macin sonlarina dogru istatistiklerde isabetli pasta 300-170 kornerde 7-4 BJK ustunlugu vardi, 2 kati fark neredeyse, sadece FB daha fazla pozisyona girdi. Ama FB'li taraftarlar kendi sahasinda daha 40. dakikada 2 sakatliktan dolayi degisiklik yapmak zorunda kalan, 3 gun evvel yorucu mac yapmis, solbekini sagbek oynatmak zorunda kalan takima karsi 45 dakika defans yapip yerde yatarak zaman gecirmeyi ve kontra atak oynamayi dusunen takimi begendiyse bilemem, o kendi fikirleridir. Ben oyundan memnunum, skordan da pozisyonlar ve golun dakikasi itibariyle memnunum, ama Schuster daha iyi secimler yapsaydi (Cenk-Hakan, Ibo-Iso, Bobo-Nobre) maci cok rahat kazanabilirdik.
ne desem ki bilemiyorum cidden yani cidden mükemmel oynadı bjk 1buçuk gol pozisyonu mu ne var ama penaltı dışında.Fenerbahçede 6-7 tane bomboş atamadı sanırım işin özeti bu. ilk yarım saat içinde 1-0 öne gecmiş fener ve barca değil haliyle kapanıyoki emre'de sakatlandı mı ne oldu bilmiyoruz olmayınca orta saha tamamen defans yapar oldu skoru korumak adına yüzde 60larda sizin oynamanız gayet dogal.ceza sahasına giremedikten sonra istediğiniz kadar oynayabilirsiniz zaten sıkıntı yok.Ayrıca sadece FB daha fazla pozisyona girdide komik yahu biz daha cok korner attık biz daha cok pas yaptık fenerde arada kalecimizle karşı karşıya kaldı işte demek cidden ilginç bi bakış açısı
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ya, demek ki golden sonra kapandiniz? E siz gol atana kadar da macin tek hakimi bizdik, kendi yari sahaniza hapsettik? Pozisyonlara bakarsan biz de ilk 15 dakika Ismail ve Nobre'nin pozisyonlarini degerlendirseydik mac 5'e gidebilirdi o mantikla. Kendi sahanizda Belediye gibi oynadiniz, koca 2. yari kontra atak yaptiniz, Anadolu takimindan farkiniz yoktu, hala pozisyon diyorsunuz. Macin 70 dakikalik bolumu sizin yari sahanizda gecti, neredeyse 2 kati pas yaptik, 2 kati korner kullandik, yuzde 20 fazla topla oynadik, hala biz hakettik diyorsunuz. Ben bu maci derbiden saymiyorum, iyi kontra ataga cikan bir Anadolu takimi ile oynadik gibi dusunuyorum ben, Aykut hoca zaten Anadolu takimi antrenoru oldugu icin normaldir herhalde. Verdigimiz pozisyonlar normal, o kadar pozisyona Belediye, Karabuk ve Plzen de girmisti, sonucta Anadolu takimi gibi degil, buyuk takim gibi oynamaya gayret ediyoruz ve arkaya adam kacirmamiz kolaylasiyor. Ama ben ona degil, futbol olarak sahaya istediklerimizi yansittik mi diye bakarim ki yansittik, muhtemelen mac basindaki tercihlerimiz daha dogru olsaydi ve daha fazla oyuncu degisikligi yapabilseydik daha da iyi olacakti bizim icin, ama futbol olarak ustunduk ve skor olarak da fena olmayan bir skorla ayrildik.
Last edited by bjk4ever : 20.Eylül.2010 at 10:34