Milli takım hayırlı olsun hocam.
9. HAFTA
Maça mükemmel bir başlangıç yaptık. Odita sakatlıktan dönmüş falan demeden daha 5. dakikada sağ çaprazdan nefis bir füzeyle bizi 1-0 öne geçirdi. Dakika 43'te ise ceza sahasına girmekte ve kaleciyle karşı karşıya kalmakta olan Semih'i düşüren kaptan Sigali oyundan atılınca kontrol tamamen rakibin eline geçti. 2 gol yiyip geriye düşmemize rağmen Caner'in iyi taşıdığı topta Senah Mango, İsmail İsa'ya müdahale izni vermemek için ters bir kafa vuruşu yaptı ve 1 puanı kurtardık.
10. HAFTA
Maça yine mükemmel başladık. Ancak bu sefer de Odita çok gereksiz bir pozisyonda bizi 10 kişi bırakınca, üstüne bir de 2 gol yiyip geriye düşünce tepem feci attı. ''Ya herro ya merro'' diyerek saldım takımı rakibin üstüne. Önce Emin Tuncer kusursuz bir poacher golü attı. Son dakikalardaysa genç oyuncumuz Nedim Apak, Celcic'in ortasında bir anda arka direkte belirince bizi galibiyete taşıyan o anlamlı golü attı. Buyrun Nedim'in profili:
Kendisini geçen sezonun ortasında, Fenerbahçe ile olan sözleşmesini feshedince bedava olarak takımımıza katmıştık. Bu sene as takıma çıkardım. Performansıyla yüzümü güldürdü. Özellikle bu maçta attığı ve bize 3 puanı getiren gol çok önemliydi.
11. HAFTA
Çok çok kritik bir maçtı... Seyirci baskısını en çok hissettiğim stadyumda, yine mükemmel bir atmosfer vardı. Ekran başında ben bile ürperiyorum bu kadar taraftar bir araya gelip tezahürat yapınca... Neyse, dediğim gibi çok gergin bir maç oynadık. Tansiyon yüksekti, iki takımın da gol bulma şansları oldu ancak tecrübe sahneye çıktı ve bize altın değerinde bir 3 puan kazandırdı...
12. HAFTA
Çok fazla yorgun oyuncumuz olduğu için, neredeyse yedek kadroyla çıktığımız bir maçtı. Ancak eski Bursaspor da yoktu karşımızda. Genç yıldızımız Niko Celcic'in golüyle galip gelerek bir büyük maçtan daha alnımızın akıyla çıktık...
13. HAFTA
Nedense Kayseri'ye karşı şansımız çok yaver gidiyor, her maçta yerin dibine gömüp 5 atıp yolluyoruz adamları. Yine öyle oldu. Erken kırmızı kartla direncini tamamen kaybeden Kayseri, fırtınamıza dayanamadı. Sahada tam bir resital vardı.
14. HAFTA
Gençlerbirliği'ni gerek oyunumuzla, gerek skorla parça pinçik ettik... Sahada yine tecrübenin şovu vardı!
14 haftası geride kalan ligde namağlup lider konumdayız. Gerçekten mükemmel futbol oynuyoruz ligde. Kısa vadede hedefimiz devreyi namağlup bitirmek, sonra ligi namağlup bitirmek, sonra da şampiyon olmak. Umarım bunu başarabiliriz. Rotasyon oyuncularımızı da as oyuncularımızın kalitesine yaklaştırmamız çok faydalı oldu. Oyuna kim girse çatır çutur top oynuyor, rakibi adeta perişan ediyor.
İSTATİSTİKLERE ADANASPOR DAMGASI!
Not: Maç başına top kapmada 1. olan oyuncu Mustafa Balcı da bizim oyuncumuz. Bu sezon Eskilşehirspor'da ilk 11 tecrübesi kazanmak için kiralık olarak oynuyor.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
B GRUBU 4. MAÇ
MİLLİ GURUR GECESİ!
Daha 9. dakikada çok ilginç bir golle geri düşmemiz moralimizi bozmuştu açıkçası. Ancak ondan sonraki 81 dakika boyunca, sahada tam bir futbol öğretisi vardı!! Oyuncularım hayatlarının maçını oynadı, hepsi mevkisinde devleşti, hepsi rakibi doğduğuna pişman etti! 2 füze ve 1 kafa golüyle geceye damgasını vuran JERMAIN DEFOE'nun önderliğinde CSKA Moskova'yı darmadağın ediyor ve Rusya'ya yolluyoruz!!!
B GRUBU 5. MAÇ
Zaten hem bizim, hem de Barcelona için önemi olmayan bir maçtı. İki takım da yedek kadrosula sahaya çıktı; ancak onların yedek kadrosu bizimkinden daha iyi olduğu için onlar kazandı. Problem yok.
Şampiyonlar Ligi'nden elendik ancak hedefimiz olan 4 puanı CSKA'dan çıkartmayı başararak UEFA'ya gitmeyi garantiledik. Orada daha çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Güzel bir turnuva oldu. Çok önemli, çok büyük tecrübe kazandık. Bunu saymayız, seneye bir daha geliyoruz Devler Ligi'ne
DURDURULAMIYOR!
Adanaspor'un İngiliz yıldızı Jermain Defoe, hayatının yılını yaşıyor. Mücadele ettiği her kulvarda taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan tecrübeli oyuncu, 17 resmi maçta 18 gol atıp 2 de asist yaptı, ve 7.71 ortalamayla oynadı. Hal böyle olunca, medya da bu performansa kayıtsız kalamadı ve şöyle bir haber yaptı: ''Defoe'nun maçlarını gençlerimize oturup izletmemiz ve şöyle dememiz lazım: ''İşte futbol böyle oynanır.'.''
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
AYDEMİR BOMBAYI PATLATTI!
Beşiktaş'ın milli yıldızı Necip Uysal, takımının kötü gidişatından hoşnutsuzluğunu dile getirdi ve ayrılmak istedi. İstenilen bonservis bedelini karşılayabilecek olan Adanaspor ve Villareal hemen devreye girdi. Necip, ''Milli takımdan hocamla aynı takımda bulunmak istiyorum.'' dedi ve 4 yıllık sözleşmeye imza atarak Adanasporlu oldu!!
Adanaspor, genç oyuncu için Beşiktaş'a 48 ay taksitle 6.75m pound bonservis bedeli ödeyecek. Necip de kulüpten haftalık 20.5k pound kazanarak kulübün en yüksek maaşlı oyuncusu olacak.
Ancak bu transferden sonra Adana'da hareketlilik bitmedi! Necip'in transferinden sonra Aydemir'in kadroda fazlalık olacağını düşündüğü ve hazır kendisiyle ilgilenen kulüpler varken elden çıkarmak istediği Alper Potuk, peşin 4.5m pound karşılığında Galatasaray'ın yolunu tuttu... Adanaspor, Alper'i 1.6m pound bonservis bedeliyle almıştı.
DÜNYADAN TRANSFER
TÜRKİYE'DEN TRANSFER
GELİŞİM!
Adanaspor'un 4 yıl önce kadrosuna kattığı Niko Celcic ve Rémy Vasseur'un yeteneklerindeki değişimi görenler hayrete düşüyor... Eren Aydemir, ''Kaliteli antrenman programlarımızın ve durmadan gelişen antrenman tesislerimizin de bunda payı var ancak en önemli neden iki oyuncumun da çok karakterli olması.'' diye açıklıyor bu gelişmeleri.
Niko Celcic - 4 Yıl Önce
Niko Celcic - Şimdi
Rémy Vasseur - 4 Yıl Önce
Rémy Vasseur - Şimdi
iyi gelişmişler hocam. necip iyi transfer ama gerçekteki gibi şut kısırlığı yok demi oyunda![]()
Necip iyi transfer ama Alper abiye katılıyorum Alper Potuk'u satmasak iyi olurdu.
UEFA'da başarılar.Necip iyi olmuş fakat ben de Alper'i satmamak görüşündeyim hem de 1.6 milyona gitmiş.
Bilmiyorum ki hafız, daha takıma gelmedi...
Necip gelince orta sahadan ya Daniel Kofi Agyei'yi ya da Alper Potuk'u satmamız gerekti. Kofi Agyei daha üst düzey bir oyuncu olduğundan Alper'le yollarımızı ayırdık. Bu arada Alper 4.5m pound'a gitti. 1.6m pound bizim onu alış fiyatımızdı...
Hocam Alper kendini iyi geliştirdi, gerçekten önemli bir oyuncu oldu ama özellikle Defoe'nun gelişinden sonra benim yıldızlara bakış açım değişti. Ortasahada oynatacağım Agyei ve Necip yıldız statüsündeler bana göre. Ve yıldız olsun çamurdan olsun gibi bir mantık benimsemişler oyunda, Defoe öyle şeyler yapıyor ki bu yaşına rağmen aklım hayalim duruyor yani. Avrupa'da başarı istediğim için yıldız oyuncuya daha ılımlı yaklaşıyorum. Takım planlamamıza göre orta sahada 4 kişi olması gerektiğinden, Alper'le de key player olarak sözleşme imzaladığımızdan oynamasa mutsuz olacaktı. Hazır ''wanted'' pozisyonundayken satalım dedik. Beklediğimden de iyi para geldi açıkçası, sattım direk. Yabancı açısından da sıkıntı yok takımda, her şeyi planına göre almıştık sezonlardır. Bir Türk gitti, bir Türk geldi. Daha çift yönlü oynayabilen bir oyuncu geldiği için memnunum açıkçası. Agyei'nin yedeği Türk olan Özgür İleri, Necip'in yedeği de Fildişili Guy Koffi oldu. Takımda her şey tıkır tıkır işliyor, merak etmeyinAyrıca Alper'i hazır takımdan gitmişken kötüleme imkanımız olursa:
-Defansif yönü 4-4-2 oynayan bir takım için yeteri düzeyde değil
-Maç içinde çok çabuk yorulan bir oyuncu. 3 maç üst üste oynayamaz, maç öncesinde hiçbir sorun yoktur ama mutlaka 3. maçın devre arasında oyundan almak zorundasınız.(Vuruyorum kırbacı adama, Galatasaraylı ya artık. ondan.)
Türk milli takımının başında ilk hazırlık maçımıza çıktık ve çok güzel bir görüntü çizdik.. İdeal kadromuzdan Ceyhun Gülselam ve Hamit Altıntop sakatlıkları nedeniyle maçta oynayamadı. Onların yerine 23 kişilik kadroya Emre Can ve Selim Teber'i davet ettik. Bu maçta Serdar Aziz, Emre Can, Selim Teber, Jem Karacan, Olcan Adın ve Adana'dan genç yıldızımız Emin Tuncer ilk defa milli formayı giydi. Emin, ilk maçında 2 gol atarak milli kariyerine çok güzel bir giriş yaptı.
EURO 2016 GRUPLARI BELLİ OLDU!
Türkiye, D Grubu'nda İtalya, İskoçya ve Macaristan ile eşleşti. Kura eşleşmesini yorumlayan Şenes Erzik, ''Biliyorsunuz EURO 2016 evsahipliğini 1 oyla Fransa'ya kaptırmıştık. Umarız gruptan çıktıktan sonra Fransa'yla eşleşir ve kazanarak oy kullanan delegelere nispet yapmış oluruz.'' dedi. Kura çekimlerini bizzat takip eden milli takım teknik direktörü Aydemir ise, ''Düştüğümüz gruptan memnunum. İyi futbolla gruptan 1. olarak çıkmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.
Gruptan çıkarız hocam.
Gruptan rahat çıkarız hocam![]()
B GRUBU 6. MAÇ
Asistanımız Michael Henke mükemmel bir sürprize imza attı! İtalyan devini evimizde mağlup ederek, planladığımız 4 puanın üzerine çıkıp 7 puan alıyoruz ve grubumuzda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam etmeye hak kazanıyoruz.
UEFA AVRUPA LİGİ'NDE KURALAR ÇEKİLDİ!
1st Knockout Round'da rakibimiz İtalyan temsilcisi Napoli oldu... Bu kulvarda ilerlemek istiyorduk ancak çok güçlü bir rakiple karşılaşacağız. Eğer ki Napoli'yi elersek Benfica ya da Metalist karşısında şansımızın daha yüksek olacağını düşünüyorum. Napoli karşısında varımızı yoğumuzu ortaya koyup, UEFA'da çeyrek final görmek için elimizden geleni yapacağız. Bu arada tam 5 temsilcimizin UEFA'da yoluna devam ettiğini görmek gerçekten çok güzel. Tıpkı geçen sene gibi bu sene de Avrupa ligleri sıralamasında bir sıçrama yapabileceğimizi düşünüyorum.
Nijeryalı oyuncumuz John Odita, Vincent Aboubakar'ın ardından Afrika'da yılın 2. genç oyuncusu seçildi.
Bir devrin daha başlangıcına sahne oluyoruz arkadaşlar... Alper Potuk'u satmamızla birlikte, balance değerimiz 20m pound'un üzerine çıktı, ki tahmin ediyorum sene sonunda da 30'u bulacaktır...
15. HAFTA
İki takım arasında sürekli gidip gelen bir maçtı. Tam maçı berabere bitirdik derken, rakip sahada 10 kişiyle oynuyordu(bir oyuncuları saha dışında tedavi olmaktaydı) ve kornerimizde defansta sadece 2 kişi bırakmışız. Trabzon üzerimize 4 kişiyle gelince golü yedik ve ligdeki ilk mağlubiyetimizi aldık. Sağlık olsun.
16. HAFTA
Trabzon maçında ara verdiğimiz performansa kaldığımız yerden devam ettik.
17. HAFTA
Agyei, Bijelic ve Defoe'nun ilk defa gol atıp ''gerçek Adanasporlu'' oldukları derbide, Mersin İdman Yurdu'nu Bank Asya'ya uğurladık!
18. HAFTA
Oyun olarak mükemmellik devam etse de skora gitmekte nispeten zorlandık. Ancak ''zorlanmamız'', sadece gol sayımızın 2'de kalmasına yetti. 3 puan yine bizim oldu.
19. HAFTA
Ligde 4. olan Gaziantepspor'u, tecrübenin önderliğinde Play-Off potasının dışına atıyoruz.
20. HAFTA
Beşiktaş karşısında zorlanmayı uzun zaman önce bıraktık. Yine çok rahat bir maç geçiriyorduk ki 82. ve 83. dakikalarda Dumitru'nun ayağından yediğimiz gollerle paniğe kapıldık. Uzun süredir paniğe kapılmayı unuttuğumuzdan şaşırdım açıkçası. Ancak oyuncularım skoru korumayı başararak zorlu deplasmandan 3 puan ile döndüler. Defoe yine mükemmel bir maç çıkarttı.
21. HAFTA
Oruç Konyalıların başına vurdu...
22. HAFTA
Yine gol yemediğimiz bir maçta, stoperlerimizin golü ile 3 puana uzanıyoruz.
22 haftası tamamlanan ligimizde puan durumu şöyle oldu:
Fenerbahçe ve Trabzon'la birlikte koptuk gidiyoruz. Bu gidişin sonu ne olacak bilmiyorum ama farkı açamazsak en heyecanlı ve en çekişmeli Play-Off'larımızdan birini oynayabiliriz.
Görüldüğü gibi, Adana, Fenerbahçe ve Trabzon ligin tek hakimi... Bu 3 takım yenilmeyi unuttu adeta.
Oyuncu istatistiklerinde de yüzümüz gülüyor. Trabzon daha çok korner ya da bireysel beceri golleriyle kazandığı için bu bölümde aşırı aktif olmasa da Fenerbahçeli oyuncularla kıyasıya bir mücadele veriyoruz... Gol krallığında ise Defoe'nun, sakatlık geçirmezse liderliği kaptırması tamamen imkansız.
Not: Bir daha hatırlatıyorum, en çok top kapan Mustafa Balcı da bizim oyuncumuz. Hatta bir bilgi vereyim: seneye as takımımızda olacak.
4. TUR
Ankara temsilcisini, ''tamamen'' yedek kadromuzla rahat geçtik.
5. TUR
Galatasaray'ın aslarını, yedeklerimizle üçledik! Fenerbahçe altyapısından çıkan Nedim Apak'ın 1 harika gol ve 1 asistle maçın adamı olması da ilginç bir ayrıntıydı.
ÇEYREK FİNAL
Çeyrek finaldeki rakibimiz Beşiktaş'ı İnönü'de 2-0 yenen pilot kulübümüz Karabükspor'du. İnönü'deki 2 golü de atan oyuncu kiralık gönderdiğimiz Gökmen Çoban'dı. Ancak bu maçta Gökmen'i oynatmayarak büyük bir yanlış yaptılar ve yedeklerimiz cezayı kesti. Çok rahat bir Türkiye Kupası geçiriyoruz. 3 maçta da elimizi kolumuzu sallayarak 3-0 kazandık ve şu an yarı finaldeyiz. Yarı finaldeki rakibimiz İBB oldu. Turnuvada kalan diğer ekipler de Manisaspor, Kayserispor ve Orduspor. 2 sene ara verdiğimiz kupa zaferini bu sezon tekrarlamamamız için hiçbir neden yok.
3 maça da tamamen yedek kadromuzla çıktığımı tekrar belirtmek isterim. Kadromdan herhangi bir oyuncunun capsini isteyen olursa da seve seve atabilirim.