Sayfa 9 / 16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Futbolcularin buyuk liglere gitmek istemesi, ozellikle basarili bir donemden sonra, gayet dogal. Ya futbolculara gitmemeleri icin yuksek maas vereceksin. Veya gitmelerini kabul edip yerlerine yeni oyuncu bulacaksin.
    Daha yüksek maaş vereyim teklifini kabul etmiyorlar malesef. Tabii ki gidebilirler de Avrupa kupalarına katılmayan takımlara illa gideceğim diye Galatasaraydan Torinoya ya da Sassuluoya bir oyuncu gitmez bence. Şampiyonlar Liginde oynayan bir Galatasaray yukarda saydığım takımlara göre bence çok daha iyi bir lokasyondur oynamak açısından.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by themanticors View Post
    Daha yüksek maaş vereyim teklifini kabul etmiyorlar malesef. Tabii ki gidebilirler de Avrupa kupalarına katılmayan takımlara illa gideceğim diye Galatasaraydan Torinoya ya da Sassuluoya bir oyuncu gitmez bence. Şampiyonlar Liginde oynayan bir Galatasaray yukarda saydığım takımlara göre bence çok daha iyi bir lokasyondur oynamak açısından.
    Daha buyuk lig oldugu icin gider.

Ancak Italya'da bu oyunculari getirecek para var mi sorusunun cevabini oyunun daha dogru yanitlamasi gerekli bence.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bursaspor'da Josue ilginç bir yöntemle transfer edilmişti.

Geçen sene kiralıktı, bu sene satın alınmaya çalışıldı ancak Porto çok para isteyince yeniden kiralandı. 1 milyon euro verildi kiralama bedeli olarak. Bursaspor aynı zamanda oyuncunun bonservisinin %25'ini de almış oldu. Bir nevi taksitlendirdi diyebiliriz.

Ya da zamanında sözleşmesinin son senesinde olan Elmander'i GS'nin 1.750.000 euro'ya kiralaması gibi. (Bu çok uymadı.)

Ya da yine GS'nin 2013'te Melo'nun bonservisini almadan önce, 2011 sezonundan itibaren iki sezon kiralaması gibi.

Bu %25'lik bonservis olayı oyuna nasıl yansıtılabilir? En kötü oyuncunun bonservisinin %25'i menejerindedir denilebilir mi? İlerleyen sezonlarda kendisini takıma dahil etmek epey zor oluyor.

Bir de Beta'da İsmail Köybaşı direkt transfer listesinde başlıyor. Nedenini biliyorum, o mevkide 3 oyuncu olduğundan en kötü gözüken fazlalık ilan ediliyor sistemde otomatik olarak... Onun sonucunda da transfer listesine konulabiliyor. Oysa ki günümüzde Şenol Güneş bu oyuncuyu kullanmaya başladı. Transfer listesindeki değeri de çok düşük bir rakam. Benim şu anlık işime geliyor Her kariyer başında kendisini transfer ediyorum ancak oyunun gerçekçiliğini arttırmak adına nasıl önlem alınabilir? Oyuncu itibarı mı arttırılmalı? Tosic ya da Motta'nın CA değerleri mi düşürülmeli?
    Sentugo.

Birçok istatistik sitesinde gördüğümüz "top çalma", "pas arası", "pozisyon yaratma" gibi istatistikî bilgilerin oyuncu özelliklerinde karşılığı nedir?

Geçmiş sayfalarda "pas arası" için "pozisyon alma" ve "önsezi" denilmiş.

Bu hususta tam bir bilgi alabilir miyim?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fenerliyildiz2 View Post
    Birçok istatistik sitesinde gördüğümüz "top çalma", "pas arası", "pozisyon yaratma" gibi istatistikî bilgilerin oyuncu özelliklerinde karşılığı nedir?

Tami tamina bir karsilik yok. Yani bir oyuncu cok fazla pas arasi yapiyorsa, bu ozelliginin yuksek olmasi gerekir diyemeyiz.

Ancak (mevkidaslariyla karsilastirinca) daha fazla sayida pas arasi yaptigi gorulen bir oyuncunun, teknik direktoru tarafindan, daha pozisyon almaya dayali bir oyun oynamasi isteniyor demektir.
    Muhtemelen bu istek, teknik direktorun oyuncuyu iyi taniyor olmasindan kaynaklaniyordur. Oyuncu, bu tip bir role uygun bir oyuncu oldugu icin bu rolde kullaniliyordur.
    Yani oyuncunun, bu rol icin gerekli olan ozelliklerinin, baska roller icin gerekli olan ozelliklerinden daha kuvvetli olmasi gerekmektedir.

Bu asamadan sonrasi oyuncuyu gozlerimizle izleyerek ozelliklerini degerlendirme. Yani istatistiki veri bir bakima hangi ozelliklere dikkat etmemiz gerektigine dair yol gosteriyor.

Cok sayida top calan oyuncu icin: Konsantrasyon, Top Kapma, Caliskanlik, Hiz, Hizlanma, Guc, Denge ve Agresiflik ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.
    Cok sayida pas arasi yapan oyuncu icin: Konsantrasyon, onsezi, pozisyon alma, caliskanlik, hiz, hizlanma gibi ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.

Cok sayida takim arkadaslarina sut pasi veren oyuncu icin bu paslari nasil verdigi onemli. Bazi oyuncu vardir ara pasi atar, bazisi takim arkadaslarina duran toplardan sut pasi saglar, bazilari kisa paslarla yaratir, bazilari uzun paslarla, bazilari hiziyla ve dripling becerisiyle pozisyonu yaratip basit pas vererek sut pasi verir, bazisi orta yaparak sut pasi verir. Oyuncu bunlardan hangisini yapiyorsa, ona gore gerekli ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.

Yani su istatistigi yuksek cikan oyuncunun, su ozelligi yuksek olmalidir diye bir kural yok. Ancak ortaya cikan istatistikler oyuncularin ne tip oyuncular ve hangi konularda verimli oyuncular oldugu konusunda fikir veriyor.

Tami tamina bir karsilik yok. Yani bir oyuncu cok fazla pas arasi yapiyorsa, bu ozelliginin yuksek olmasi gerekir diyemeyiz.

Ancak (mevkidaslariyla karsilastirinca) daha fazla sayida pas arasi yaptigi gorulen bir oyuncunun, teknik direktoru tarafindan, daha pozisyon almaya dayali bir oyun oynamasi isteniyor demektir.
    Muhtemelen bu istek, teknik direktorun oyuncuyu iyi taniyor olmasindan kaynaklaniyordur. Oyuncu, bu tip bir role uygun bir oyuncu oldugu icin bu rolde kullaniliyordur.
    Yani oyuncunun, bu rol icin gerekli olan ozelliklerinin, baska roller icin gerekli olan ozelliklerinden daha kuvvetli olmasi gerekmektedir.

Bu asamadan sonrasi oyuncuyu gozlerimizle izleyerek ozelliklerini degerlendirme. Yani istatistiki veri bir bakima hangi ozelliklere dikkat etmemiz gerektigine dair yol gosteriyor.

Cok sayida top calan oyuncu icin: Konsantrasyon, Top Kapma, Caliskanlik, Hiz, Hizlanma, Guc, Denge ve Agresiflik ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.
    Cok sayida pas arasi yapan oyuncu icin: Konsantrasyon, onsezi, pozisyon alma, caliskanlik, hiz, hizlanma gibi ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.

Cok sayida takim arkadaslarina sut pasi veren oyuncu icin bu paslari nasil verdigi onemli. Bazi oyuncu vardir ara pasi atar, bazisi takim arkadaslarina duran toplardan sut pasi saglar, bazilari kisa paslarla yaratir, bazilari uzun paslarla, bazilari hiziyla ve dripling becerisiyle pozisyonu yaratip basit pas vererek sut pasi verir, bazisi orta yaparak sut pasi verir. Oyuncu bunlardan hangisini yapiyorsa, ona gore gerekli ozelliklerinin yuksek olmasi beklenir.

Yani su istatistigi yuksek cikan oyuncunun, su ozelligi yuksek olmalidir diye bir kural yok. Ancak ortaya cikan istatistikler oyuncularin ne tip oyuncular ve hangi konularda verimli oyuncular oldugu konusunda fikir veriyor.
    Bilgilendirici açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Yorumlarınızı keyifle takip ediyorum.

Futbolcularin buyuk liglere gitmek istemesi, ozellikle basarili bir donemden sonra, gayet dogal. Ya futbolculara gitmemeleri icin yuksek maas vereceksin. Veya gitmelerini kabul edip yerlerine yeni oyuncu bulacaksin.
    Disiplin Seviyesi özelliğinin yüksek olması oyuncularla olan iletişimde caydırıcı bir etken olabilir bence. Doğru mudur?

Bir de Umut Bulut'un sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı Gs tarafından. Full sürüme yansıtılır mı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CNC123 View Post
    Disiplin Seviyesi özelliğinin yüksek olması oyuncularla olan iletişimde caydırıcı bir etken olabilir bence. Doğru mudur?
    Bu yoruma katiliyorum ama oyunda bu sekilde isliyor mu bilmiyorum.

Bir de Umut Bulut'un sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı Gs tarafından. Full sürüme yansıtılır mı?
    Cok gec. Artik bir sonraki veritabani guncellemesine kaldi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by fenerliyildiz2 View Post

Bu sorduğun şey çok kapsamlı. Uzun bir rehber yazmak gerekiyor bunun için.

Fiziksel + Mental + Teknik özelliklerin karışımı oluyor.

Hazırlayayım mı bir rehber?
    Sentugo.

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Bu sorduğun şey çok kapsamlı. Uzun bir rehber yazmak gerekiyor bunun için.

Fiziksel + Mental + Teknik özelliklerin karışımı oluyor.

Hazırlayayım mı bir rehber?
    Sanırım 2013 için tadından okunmayan rehberler hazırlamıştınız gerçekten enfeslerdi. Yine öyle bir rehberler sinsilesi gelse fena olmaz aslında

Bu yoruma katiliyorum ama oyunda bu sekilde isliyor mu bilmiyorum.

Cok gec. Artik bir sonraki veritabani guncellemesine kaldi.
    Peki Grosskreutz'un durumu?

Flood olacak ama yeni güncellemeyle dikkatimi çekti. Galatasaray'ın sponsorluk hatası düzeltilmiş ama Fenerbahçeninkinden kalem sayısı bazında çok daha fazla. Mesela Gs'de 2 adet stadyum, 2 adet genel ve bir de şort anlaşması var iken Fb'de 1 stadyum(doğru) sponsorluğu var ve hiç şort ve genel sponsorluk anlaşması yok. Gerçekte Fenerbahçe'nin şort sponsorluğu olduğunu biliyoruz. Genellerden kasıt nedir ve neden Fb'nin şort sponsorluğu aktarılmamış diye merak ettim. Teşekkürler şimdiden..

Nesil
    2003

Peki Grosskreutz'un durumu?
    Bir aydan fazla suredir ugrasiyorum ama cozumu yetistiremediler. Futbolcu cezalarini ayri bir dosyada iletiyoruz. Grosskreutz ve Kubilay Sonmez'in Aralik sonuna kadar, Markovic'in ise 2 maclik avrupa kupasi cezalari atlandi.

Flood olacak ama yeni güncellemeyle dikkatimi çekti. Galatasaray'ın sponsorluk hatası düzeltilmiş ama Fenerbahçeninkinden kalem sayısı bazında çok daha fazla. Mesela Gs'de 2 adet stadyum, 2 adet genel ve bir de şort anlaşması var iken Fb'de 1 stadyum(doğru) sponsorluğu var ve hiç şort ve genel sponsorluk anlaşması yok. Gerçekte Fenerbahçe'nin şort sponsorluğu olduğunu biliyoruz. Genellerden kasıt nedir ve neden Fb'nin şort sponsorluğu aktarılmamış diye merak ettim. Teşekkürler şimdiden..
    Fenerbahce'nin sort sponsorlugunu atlamisim. Oradan yilda 500 bin dolar civarinda bir gelir geliyor olmasi lazim.

Galatasaray'in stat ismi geliri disinda aciklamis oldugu Odebank ile 2013'ten beri tribun isim anlasmasi var.

Galatasaray'da genel olarak gorunen diger anlasmalar Denizbank ve Yandex ile yapilmis ve KAP'ta aciklanmis anlasmalar. Birisi 2012, digeri 2013 yilindan kalma. Forma, stat/tribun ismi vs. gibi kategorilere girmedigi icin genel sponsorluk.

Fenerbahce zaten sponsorluk anlasmalarinin detaylarini aciklamadigi icin net bilgi bulmak cok da kolay degil. Ama kuluplerin sezon sonu finansal raporlarindan toplam ne kadar sponsorluk/reklam/isim hakki gelirleri kazandigini bildigimiz icin bunlari girip eksik olanlari oyunun yaratmasini saglayabiliyoruz artik.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fenerbahce zaten sponsorluk anlasmalarinin detaylarini aciklamadigi icin net bilgi bulmak cok da kolay degil. Ama kuluplerin sezon sonu finansal raporlarindan toplam ne kadar sponsorluk/reklam/isim hakki gelirleri kazandigini bildigimiz icin bunlari girip eksik olanlari oyunun yaratmasini saglayabiliyoruz artik.
    Benim işim sponsorluk. Bu sebeple yakından takip ediyorum. fenerbahçe | Arama Sonuçları | Anasponsor Blog adrsinden en azından bu sezon ayarlanan iki önemli sponsorluğun açıklamalarına erişebilirsiniz.

Bu arada Josue ve İsmail sorum vardı yukarlarda.
    Sentugo.

Nesil
    2003

Benim işim sponsorluk. Bu sebeple yakından takip ediyorum. fenerbahçe | Arama Sonuçları | Anasponsor Blog adrsinden en azından bu sezon ayarlanan iki önemli sponsorluğun açıklamalarına erişebilirsiniz.
    O iki sponsorluk zaten veritabanina eklenmis durumda.
    Fenerbahce bu sezon o kadar cok yeni anlasma yapti ki sort sponsorlugu gozden kacmis.

Bu arada Josue ve İsmail sorum vardı yukarlarda.
    Josue konusunu henuz bilmiyorum, arastirmam lazim.
    Ismail'in durumunu artik Ocak ayinda degerlendiririz. Herhalde Ramon'un ters bir durumu var ki hic dusunulmuyor.

Yandexle yapılan anlaşmanın arama motoru tarafı oyunda yok. Herhalde arama konusunda tahmin yapılmak istenmedi ama en az normal anlaşma kadar gelir getireceği aşikar. Bir de anlaşma 3 yıllık ancak oyunda 1 yıllık gözüküküyor.

Nesil
    2003

Yandexle yapılan anlaşmanın arama motoru tarafı oyunda yok. Herhalde arama konusunda tahmin yapılmak istenmedi ama en az normal anlaşma kadar gelir getireceği aşikar. Bir de anlaşma 3 yıllık ancak oyunda 1 yıllık gözüküküyor.
    Sure cok onemli degil cunku anlasma oyunda yenilenir. Zaten Fenerbahce anlasmanin azami 3 yillik oldugunu, ara donemlerde gozden gecirilecegini yazmis. Yani 1+1+1 gibi de dusunulebilir.

Yamayı oyunun çıkışından birkaç saat içinde çıkarsanız çok iyi olur gerçekten.

iki şeye takıldım ben eleştiri değil yine
    Bence Mehmet Ekici serbest vuruşta en iyi kimse onunla aynı ayarda olmalıydı
    diğeri ise Türkiye araştırma ekibi ile alakal değil Almanlar Atınç Nukan a hiç dokunmadan dümdüz kopyalamış çocuğu geçen seneyle

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    iki şeye takıldım ben eleştiri değil yine
    Bence Mehmet Ekici serbest vuruşta en iyi kimse onunla aynı ayarda olmalıydı
    diğeri ise Türkiye araştırma ekibi ile alakal değil Almanlar Atınç Nukan a hiç dokunmadan dümdüz kopyalamış çocuğu geçen seneyle
    Zaten Atınç için öyle olması gerekmiyor muydu? Almanlar ne kadar izlemiş olabilir ki? Bu sebeple her yeni transferde eski kulübünün araştırmacılarının profili kullanılıyor ikinci bir güncellemeye kadar.

Mehmet Ekici kime göre en iyi?
    Sentugo.

Zaten Atınç için öyle olması gerekmiyor muydu? Almanlar ne kadar izlemiş olabilir ki? Bu sebeple her yeni transferde eski kulübünün araştırmacılarının profili kullanılıyor ikinci bir güncellemeye kadar.

Mehmet Ekici kime göre en iyi?
    Atınç geçen sezon başı görüntüsünde bence yani kimsenin bişe beklemediği bu kadar sıçrama yapacağı düşünülmeyen bi görüntüde.
    Oyunun en iyi duran top oyuncusu Hakansa mesela bence Mehmette o ayarda olmalı 19-20

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bilal'in çok koşması oyuna nasıl yansıtıldı acaba. Teamwork özelliği ile mi ?

Ayrıca Oğuzhan'ın pozisyon alması geliştirildi mi. MC oynadıkça daha çok geriye dönüyor.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    Copenhagen

Selamlar, oyunun basinda takimlara verilen butceleri yazabilirmisiniz acaba? bjk, fb ve gs icin maas ve transfer butcelerini?

Tesekkurler.

Nesil
    2003

Besiktas
    Transfer Butcesi: 10.35 milyon TRY
    Harcanabilir Maas Butcesi: 100,000 bin TRY hafalik

Fenerbahce
    Transfer Butcesi: 6.72 milyon TRY
    Harcanabilir Maas Butcesi: 100,000 bin TRY hafalik

Galatasaray
    Transfer Butcesi: 4.36 milyon TRY
    Harcanabilir Maas Butcesi: 80,000 bin TRY hafalik

Nesil
    2007

Beşiktaş'ın rekor transfer satışı Carew olarak gözüküyor. Demba Ba olarak düzeltilmeli.

26. Default

beşiktaşla 3 sezon ust uste şampiyon olmam ve şamp. liginde çeyrek final oynamama ragmen yenı stadımızda bile seyirci ortalamamız 24.000 bunu biraz düzeltmek gerekmiyormu sizce zulumpiyat yada başakşehir kıyas alınmamalı bence ayrıca beşiktaş seyircisi gerçketen başarı geldikçe stadını dolduran bir seyirci. ayrıca her sene kombine sayısı artmıyor 1000-10100 civarı 50 -100 aşagı yukarı oynuyor bu linkte trt spor linki yanlış olucagını zannetmıyorum kombine rakamları yazıyor ama oyunda ki 10000 le alakası yok ve dedigim gibi vodafone arenaya geçince patlama olucagıkesin satışlarda

İşte kombine satış rakamları - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber kaynağı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BLAZİN1903 View Post
    beşiktaşla 3 sezon ust uste şampiyon olmam ve şamp. liginde çeyrek final oynamama ragmen yenı stadımızda bile seyirci ortalamamız 24.000 bunu biraz düzeltmek gerekmiyormu sizce zulumpiyat yada başakşehir kıyas alınmamalı bence ayrıca beşiktaş seyircisi gerçketen başarı geldikçe stadını dolduran bir seyirci. ayrıca her sene kombine sayısı artmıyor 1000-10100 civarı 50 -100 aşagı yukarı oynuyor bu linkte trt spor linki yanlış olucagını zannetmıyorum kombine rakamları yazıyor ama oyunda ki 10000 le alakası yok ve dedigim gibi vodafone arenaya geçince patlama olucagıkesin satışlarda

İşte kombine satış rakamları - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber kaynağı
    Garip. Yeni stat icin 25 bin kombine ve 30 bin seyirci ortalamasi ayarlanmis durumda. Benim testlerimde de bu rakamlardan farkli sonuclar cikmiyor.
    Acaba FM Classic mi oynuyorsun?

28. Default

Garip. Yeni stat icin 25 bin kombine ve 30 bin seyirci ortalamasi ayarlanmis durumda. Benim testlerimde de bu rakamlardan farkli sonuclar cikmiyor.
    Acaba FM Classic mi oynuyorsun?
    hayır herzaman oynadıgımız fm

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

bana mı öyle denk geliyor bilmiyorum ama 4. kez sıfırdan Fenerbahçe ile kariyer açıyorum her seferinde ŞL için ilk ön elemede Ajax ikincisinde Leverkusen geliyor. 4 oyunda da değişmedi bu...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BLAZİN1903 View Post
    hayır herzaman oynadıgımız fm
    Valla veritabaninda girilmis kombine sayisi 19715.
    Olimpiyat stadindaki ort. seyirci 22 bin.
    Yeni stada gectikten sonraki ort. seyirci 30 bin, kombine de 25 bin.

Ve benim oyunumda buna yakin rakamlarla oynuyor Besiktas.

Seninkinde neden bu kadar farkli ciktigina akil erdiremedim.

Sayfa 9 / 16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri