Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tolga'nın pozisyon bilgisi ve karar alma özelliklerinin yetersiz girildiğine inanıyorum. Statta bu sene sürekli izlemiş biri olarak mental özellikleri az buldum. Çok büyük top oynuyor.
    Tosic'in profili düzenlenmeli. Topa yatarak hamle yapar eklenmeli ve top kapma 15-16 civarlarında olmalı zira başarılı yapıyor bu işi.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Bir şey soracağım beta'da oynadığım kariyerime , asıl oyunda devam edebilir miyim?

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Sadece bu bendemi oluyor yoksa genel olan bisey mi bilmiyorum ama topu kaptiran oyuncularim rakip oyunculara al topu al hadi git der gibi bakiyorlar stoper orta saha hangi mevki oyuncusu olursa olsun InsaAllah betadan sonra düzelir

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Quote Originally Posted by Dinozzo21 View Post
    Bir şey soracağım beta'da oynadığım kariyerime , asıl oyunda devam edebilir miyim?
    evet devam edebilirsin

Quote Originally Posted by Bafici View Post
    Gözüme çarpan kısımları yazayım.

Dusko Tosic'in cesaret-agresiflik-çalışkanlık-top kapma 15+ olmalı. Top kapma tartışılabilir ama diğer özellikler tartışılmamalı diye düşünüyorum.

Yasin Öztekin'in özel yetenek 16. Görünce gözlerime inanamadım. En fanatik Galatasaray taraftarına hatta Yasin'in kendisine sorsanız maksimum 14 verir.

Van persie'de hiç bir düşüş yok gibi görünüyor.Futbol tarihinde yeri olan bir oyuncu ama eğer özellikleri düşürülmeyecekse süreklilik 2-3 falan olmalı. 2 sezondur patlama bekleniyor.
    Hala açıklama bekliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Edin Visca'nın özelliklerinin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tolga Ciğerci'nin dribling, denge ve güç özelliklerinin yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. Top kapma da 14 olabilir.

Badou N'diaye'nin pas ilk dokunuş ve yaratıcılık özelliklerinin düşük olduğunu düşünüyorum.

Krasafcik'in L'pool incelemesinde gördüğüm kadarıyla James Milner sol bek oynayamıyor. Bu sezon L'pool'un neredeyse bütün maçlarında sol bek oynadı James Milner ve çok da sırıtmadı açıkçası. Sol bek özelliği eklenmeli diye düşünüyorum.

8. Default

Arkadaşlar ilk izlenimler bölümüne aynı hadiseyi yazmış ben de burada yazayım. 2.sezonumda Galatasaray küme düştü Fenerbahçe 11. bitirdi Balıkesirspor 4. oldu. Bunun sebebi araştırma yetersizliği mi ? Oyunun henüz beta aşamasında olması mı? Yoksa kulüplerin mali yapısından mı kaynaklanıyor?

Bence 3 büyüklerin küme düşme olayına el atılmalı.

Gerçekte bunun ihtimali bile söz konusu değilken,oyunda böyle olması gerçekçiliği baltalıyor.

Quote Originally Posted by BlackAnaconda View Post
    Krasafcik'in L'pool incelemesinde gördüğüm kadarıyla James Milner sol bek oynayamıyor. Bu sezon L'pool'un neredeyse bütün maçlarında sol bek oynadı James Milner ve çok da sırıtmadı açıkçası. Sol bek özelliği eklenmeli diye düşünüyorum.
    Merhaba Şimdi tekrar baktım James Milner Ortasaha sağ, merkez ve ofansif orta sağ olarak gözüküyor.

''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Nesil
    2003

Aciklamalik bir sey gormedim yazdiklarinda.
    Tosic ile ilgili zaten daha once yazmistim.
    Yasin ve van Persie ile ilgili yazdiklarina katilmiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by lionslaw View Post
    Arkadaşlar ilk izlenimler bölümüne aynı hadiseyi yazmış ben de burada yazayım. 2.sezonumda Galatasaray küme düştü Fenerbahçe 11. bitirdi Balıkesirspor 4. oldu. Bunun sebebi araştırma yetersizliği mi ? Oyunun henüz beta aşamasında olması mı? Yoksa kulüplerin mali yapısından mı kaynaklanıyor?
    Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Bence 3 büyüklerin küme düşme olayına el atılmalı.

Gerçekte bunun ihtimali bile söz konusu değilken,oyunda böyle olması gerçekçiliği baltalıyor.

Cok buyuk finansal zorluk olmadigi surece bunun oldugunu gozlemlemedim. Ornek alabilirsem nedenini arastiririm.

Ama tabii binlerce (belki de onbinlerce) kisinin oynadigi oyunda buyuklerden birisinin bir defa dusmesi olabilir bir durum. Bunun surekli gerceklesmesi engellenmesi gereken bir sey.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Buraya yazmanız gerekli.
    https://community.sigames.com/topic/...l-data-issues/
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Van Persie bir senede tüm teknik melekelerini yitirdi mi, yoksa fiziksel düşüşten dolayı beynin emrettiğini yapabilmek için fiziği gidemiyor mu?

Bugün temposuz hali ile bile neler yapabileceğini gösterdi. Attığı goldeki pozisyon alması ders diye okutulur. Oyun zekasını ve teknik melekelerini küçümsemek futbolun doğasına aykırı bir durum. Bunu iddia edebilecek başka kişi de yoktur eminim. O kadar yıllık üst düzey futbolun deneyimini para ile satın alıp oyununuza ekleyemiyorsunuz. Henüz karşılaştırmadığınız ve ezbere yorum yaptığınız söylediklerinizden rahatlıkla anlaşılıyor.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cok buyuk finansal zorluk olmadigi surece bunun oldugunu gozlemlemedim. Ornek alabilirsem nedenini arastiririm.

Ama tabii binlerce (belki de onbinlerce) kisinin oynadigi oyunda buyuklerden birisinin bir defa dusmesi olabilir bir durum. Bunun surekli gerceklesmesi engellenmesi gereken bir sey.
    Abi ben benim oyunlarımda küme düştüğüne şahit olmadım ancak saçma transfer politikaları sayesinden orta ve alt sıralara yerleştikleri oldu, 4-5 sezon boyunca alt sıra orta sıra takımı olabiliyorlar. Bazen öyle mevkilerde öyle kötü oyuncular ilk 11 de oynuyor ki gerçekte olması mümkün değil, nasıl engellenir bilmiyorum..
    Burak

Quote Originally Posted by Cengo View Post
    Anlayabildiğim kadarıyla yazılmış zaten, ek olarak siz de yazarsanız güzel olur.

Başka biri de 13 den fazla olmalı penaltı özelliği demiş sanırım. Gayet mantıklı o da..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Abi ben benim oyunlarımda küme düştüğüne şahit olmadım ancak saçma transfer politikaları sayesinden orta ve alt sıralara yerleştikleri oldu, 4-5 sezon boyunca alt sıra orta sıra takımı olabiliyorlar. Bazen öyle mevkilerde öyle kötü oyuncular ilk 11 de oynuyor ki gerçekte olması mümkün değil, nasıl engellenir bilmiyorum..
    FM 2017'den mi bahsediyorsun? Yoksa eski oyunlardan mi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Merhabalar. Uzun süredir bu foruma üyeyim fakat bir o kadar da uzun süredir yazamıyordum. Ama fırsat buldukça takip ediyorum, okuyorum. Öncelikle senelerdir nicklerinden tanıdığım Türkiye ligleri araştırmacıları arkadaşların bıkmadan usanmadan bu işi yaptıkları için çok teşekkür ederim. Bu oyunu CM 01/02'yle başlayarak FM 2005'le devam ederek her seriyi ortalama 500 saat son oyunlarda online ağırlıklı oynadım. Ama oyunda her seride değişmeyen tek şey Türkiye Liginin monotonluğu oluyor. Tabi monotonluğa cevabınız zaten sıkıcı ve her sene kendini tekrarlayan bir ligimiz var diyorsanız zaten haklısınız ama oynanabirlik ve gerçekcilik bakımından bir monotonlık mevcut. Senelerdir beraber oynadığımız arkadaşlarımız gördüğümüz hataları aklıma geldiği kadarıyla sıralamaya çalışacağım şimdi. Bu seride yani FM 2017 de uzun soluklu bir kariyer fırsatım olmadı ancak yerli ve yabancı forumlarda okuduklarım ve 2030 sezonu kayıdını inceledim onlara göre genel eleştirilerimi yazacağım.

İlk olarak kulüplerin transfer politikalarıyla başlayacağım. Ligimizin en çok eleştiri aldığı konulardan biri, kadrolarda istikrar olmaması her sene kardolarda rotasyona gidilmesi. Düşen-çıkan, Borcu olan-olmayan, büyük-küçük her takım kadrolarını her sezon başında bir çok transfer takviye yapıyor bir çok oyuncu gönderiyor. Adeta Avrupadaki basketbol takımları gibi bol rotasyonlu: Ama şöyle bir oyun düşünün ki her seride abartılı istikrar abidesi Türk takımları transfer politikaları. Hepinizin katılacağını düşünüyorum muhakkak benzerlerini sizlerde yaşıyorsunuz, mesela; Fenerbahçe 3 sene şampiyon olamıyor bu 3 senede yaptığı toplam transfer sayısı 2 ve bu 2 oyuncuda Brezilya ligi orta seviye takımından alınmış alt seviye futbolcular. Veya düşünün ki Galatasaray 2 sene üst üste şampiyon bitiriyor takımda 3 tane sol bek varken(biri kilit oyuncu rolünde) 4. sol beke bütün transfer bütçesini ayırıyor. Hatta ve hatta düşünün ki kaleci sıkıntısı çeken Beşiktaş 2 tane orta seviye kaleciye bütün transfer bütçesini bir transfer sezonunda ayırıyor. Bu saçma transfer politikaları yapılan saçma ve çok az takviyeler ligi baya bi gerçekcilik dışına itiyor. Türkiye de özellikle 2000'den sonra başlayan son 8 yılda iyice artan ve buna şampiyon olan 5 kulübün dışındaki kulüplerinde dahil olmasıyla, reputationı yüksek fakat gözden düşmüş, transfer listesine girmiş, mutsuz veya sözleşmesi biten oyunculara diğer kulüplerin verdiğinden daha yüksek maaşlarla ikna edip ülkemize getiriyor. Bu oyuna yapay zekayla belli bi reputationın üstünde futbolculara daha ikna edici sözleşmeler sunarak aktarılabilir diye düşünüyorum.

Şimdi geleceğim konu ise üst paragraftakiyle biraz doğru orantılı denilebilir. Ligdeki rekabet seviyesi... Ligde şampiyon olmus 5 takımla 2-3 sezonda, diğer takımlarımızla 4-5 sezonda oyuna %100 fokuslanma gerekmeden bir kaç doğru hamleyi tekrarlayarak ligin rakipsiz en iyi takımı haline gelebiliyorsunuz, namağlup şampiyonlukları facebookta takılarak yaşayabiliyorsunuz. Bununda en önemli sebebi transfer politikaları, sizin şampiyonluklarını ve kendi başarısızlıklarını hiç umursamadan transfer sezonlarını önemsemeyen 17 rakibiniz var.

Altyapılar ve oyuncular; Ülkemizde her yaş grubunda insanın herhangi bir ortamda futbol konuştuğu an dediği ilk şeylerden biri "abi ülkemizde altyapı yok." Doğru... Doğru ama 15 sezonluk online kariyerimizde lig reputationı 5. sırada, ligde 3 takım dünya kulüpleri seviyesinde benim müzemde şampiyonlar ligi, uefa var dünyanın en iyi altyapı hocaları ve tesisleri var fakat gelin görün ki 15 senede ilk 11 seviyesine tek oyuncu cıkartamayan, milli takım seviyesine 2 futbolcu yetiştirmiş bir Galatasaray var. Diğer arkadaşlarımın takımlarıda aynı durumda. Bu durumda regen işi şansmı oluyor? Şanssa tesise, hocalara bu kadar fazla vakit harcamak boş zaman kaybımı? Oyunun başlangıcıyla regen olmayan altyapı oyuncularına gelirsekte. Son serilerde gördüğüm örneğin 2 sene önce oyunda çöp olan genç suan Süper Lig seviyesinde futbol oynayabiliyor. Veya 2 sene önce büyük potansiyel gösterilen bir oyuncu şuan çöp. Bu konuda şaşırmalar elbet olur ama son yıllarda baya bi tutarsızlıklar olmaya başladı. Dediğim gibi 2-3 sezon önce oyunda pa değerleri yerde olan fakat şuan süper lig seviyesinde oynayan çok fazla futbolcu var bu noktada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. 17 serisi içinde bu oyunda başlayan altyapı oyuncuları pa değerleri 3-4 yıl sonraki gelecekleri seviyelere yakın olabilecek mi bunu zaman göstericek bakalım.

Oyuncu özelliklerine gelecek olursakta tek tek eleştiri yapmak gerekirse elbet yanlışlar görünebilir ve bence varda. Ancak asıl tartışılması gereken bizim oyunların formunu profiliyle eşleştirmek yerine özellik-mevcut form-karakter arasındaki bağlantıyı kurmamız gerekiyor. Şöyle örnek vereyim bu dediğime; mesela topu iyi oyuna sokan bir stoper geliyor türkiyeye. Bu oyuncu geldiği profille oyuna yansıdıktan sonra o sezon gerçekte formsuz işte topu oyuna sokarken saçma sapan hatalar yaptığını ve çok fazla eleştiri aldığını farz edelim. Bu bir sonraki seride bizler tarafından özellikleri girileceğinde gerek araştırmacılar gerek buraya foruma yazan arkadaşlarında tuttukları takıma göre duygusal yaklaşımından direk özelliklerine yansıyor. Yani bakış açısı direk işte bu adamın pası veya vizyonu 14 değilmiş abi 11 olmalı bence falan gibi. Ama o adamı 14 değerinde bir çok maçını izledik belki formsuzluktan dolayı veya karakteriyle ülke veya lig ters düştüğünden dolayı o 11 gibi oynamış olabilir. Bu konuda daha sıcağı sıcağına yorumlamak yerine biraz daha soğukkanlı olmalıyız biraz acımasız davranıyoruz. Dünya üzerindeki araştırmalar bakımından çok iyi bir örnek var ki son seride mükemmel yansıtılmıştı; Balotelli. Dediğim gibi bir oyuncuyu değerlendirirken kesinlikle özellik-form-karakter üçgeninde incelemeliyiz. Verdiğim pas dağıtan stoper örneğine takılmayın düz bir örnekti ama açıklayıcı olmuştur diye düşünüyorum.

Şimdi değineceğim konu iste ligin reputation saçmalıkları. Son seride 8. sezonum falandı sanırım Süper lig 7. sırada falanken Türkiye Kupası FA cuptan sonra 2. sıradaydı kupa sıralamaları arasında. Aynı absürdlük 3 seri önce falan TFF 1. lig için geçerliydi. Süper Lig 9-10. sıradayken TFF 1.Ligi 2 sırada görmüştüm.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Uzun bir süre daha yazamayabilirim ama takipte olucam. Tekrardan tüm araştırmacı arkadaşlara emekleri için çok teşekkür ederim. Football Manager bize çok güzel bir fırsat veriyor. Bu ligi gerçekciliğe yaklaştırmak ve oynanabilir kılmak bizim elimizde bunun değerini bilerek hepimiz başarabiliriz.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    FM 2017'den mi bahsediyorsun? Yoksa eski oyunlardan mi?
    2016 ve öncesi, 2017 henüz yok bende
    Burak

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Takımların tercih değerleri, repütasyonları, eğilimleri, yönelimleri, özellikle başkanların ve teknik adamların eğilimleri özellikleri detaylıca yapıldığında ve 3 büyüklerin repütasyonu biraz daha arttırılıp gerçeğe yaklaştırıldığında düzgün transferler yapıyorlar. Ayrıca en önemli şeylerden biri de Türkiyedeki futbolcuların repütasyon değerleri. Bu değerleri kimin neden nasıl girdigini anlatmanız lazım. Repütasyon değerleri çok etkiliyor transferleri.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by krasafcik View Post
    Merhaba Şimdi tekrar baktım James Milner Ortasaha sağ, merkez ve ofansif orta sağ olarak gözüküyor.

İlk açtığım LFC kariyerinde de, şu an oynadığım Arsenal kariyerinde de Milner'ın oynayabildiği pozisyonlar şu şekilde, sizde niye öyle görünüyor anlayamadım;

Quote Originally Posted by Cengo View Post
    Van Persie bir senede tüm teknik melekelerini yitirdi mi, yoksa fiziksel düşüşten dolayı beynin emrettiğini yapabilmek için fiziği gidemiyor mu?

Bugün temposuz hali ile bile neler yapabileceğini gösterdi. Attığı goldeki pozisyon alması ders diye okutulur. Oyun zekasını ve teknik melekelerini küçümsemek futbolun doğasına aykırı bir durum. Bunu iddia edebilecek başka kişi de yoktur eminim. O kadar yıllık üst düzey futbolun deneyimini para ile satın alıp oyununuza ekleyemiyorsunuz. Henüz karşılaştırmadığınız ve ezbere yorum yaptığınız söylediklerinizden rahatlıkla anlaşılıyor.
    Zaten Dünya futbolunda yeri olan bir oyuncu diye yazmıştım. Her kariyerde gol krallığına oynuyor, sizce bu gerçekle örtüşüyor mu?

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Arkadaşınkinde "sadece esas mevkilerini göster" seçilidir yada ona benzer bir cümleydi.

Nesil
    2003

@aniltorres9
    @Nocna Mora

Ilk olarak yorumlar icin tesekkurler.

Once bir duzeltme yapayim, kulup reputasyonu artik transferlerde pek fazla onem arz etmiyor. Transferi dusunen futbolcular daha cok mevcut kadro kalitesine bakiyor.

Ayrica, yorumlariniz FM 2017 oynayarak kazandiginiz izlenimlere dayaniyorsa somut ornekler gormem gerekli ki bunlarin uzerine gidebileyim.
    Last edited by perpetua : 31.Ekim.2016 at 14:07

Nesil
    2003

Zaten Dünya futbolunda yeri olan bir oyuncu diye yazmıştım. Her kariyerde gol krallığına oynuyor, sizce bu gerçekle örtüşüyor mu?
    Hic sakatlik gecirmedigi icin istikrarli bir sekilde gol atabilmis olmasi senin bir hayli sansli oldugunu gosteriyor bence.

Quote Originally Posted by martymcfly View Post
    Arkadaşınkinde "sadece esas mevkilerini göster" seçilidir yada ona benzer bir cümleydi.
    Evet söylediğin gibi olabilir. Bir de oyun açılırken ki özelliklerden dolayı da olabilir.
    ''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Merhaba , Mesaj yazamıyorum o yüzden özel mesaj ile belirteyim dedim.Ptt 1.Lig'de Samsunspor takımının transfer yasağı var oyuna yansıtılmamış.Adana Demirsporun transfer yasağı var oyuna yansıtılmamış.Çok kötü bir araştırma ekibi var.
    fmfanfmfanfm isimli kullanıcı rica etti yazmamı.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    fmfanfmfanfm isimli kullanıcı rica etti yazmamı.
    Bana ozelden de yazmis.
    Bunlarin hepsi SI'a bildirildi ve oyunun cikmasiyla duzelmesini bekliyorum.

Adana Demirspor'un transfer yasağı yok diye biliyorum. Sadece lig başında 3 puan silme cezası almıştı.

Aradım aradım böyle bi haber bulamadım. Kaynak varsa belirtir misiniz ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Adana Demirspor'un transfer yasağı yok diye biliyorum. Sadece lig başında 3 puan silme cezası almıştı.

Aradım aradım böyle bi haber bulamadım. Kaynak varsa belirtir misiniz ?
    Transfer yasagi olan kulupler Antalyaspor, Samsunpsor ve Elazigspor.
    Antalyaspor'un cezasi 2016/17 sezonu devre arasi ve sezon sonu.
    Diger ikisi 2016/17 sezonu oncesi.

-3 Puan cezasi olanlar
    Turkish 1. League:
    Adana D.S. (ID 450573)
    Denizlispor (ID 1868)
    Manisaspor (ID 456059)
    Mersin İ.Y. (ID 130345)

Turkish 2. League Red Group
    Kayseri Erciyesspor (ID 8481880)

Turkish 2. League White Group
    Bucaspor (ID 130348)

Bir de -12 puan cezasi olan Elazigspor var.

Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri