Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon
241 ile 270 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Genel Eleştiriler

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Batuhan Karadeniz'in -9 PA aldigi ortamda Gokhan Tore cok rahat -9 alir hatda duruma gore -10 bile dusunulebilinir. Mesela bi sene Bayer Leverkusen de A takima yukselebilirse veya seneye neden olmasin. Yasi daha henzu 16 bu arad 1992'li hatirlatmak isterim U-17 turnuvasinda cogu oyuncudan bi yas ufakti ve bu yaslarda bir yas cok sey degistirebilir. Sunu cok rahat solicem su anda Turkiye de olsa hangi takimda olursa olsun yavas yavas A takimda izlerdik Gokhan'i ve -10 PA verip verilmemesi konusuluyo olur du

Nesil
    2003

Gokhan Almanya'da oynuyor. 16 yasinda ve U17'de en iyi oyuncularimizdan birisiydi.

Buyuk ihtimalle -9 alacak Alman arastirmacilardan. Ustunde cok durmanin bir anlami yok.

http://www.gokhantore.com/

Sheriff Misafir

Bu sonradan çıkan regen oyuncular çok dengesiz çıkıyor.. Defans oyuncularının çoğunun sıçrama özelliği çok düşük çıkyo.. Aynı şekilde diğer bazı oyuncularda da çok dengesiz özellikler çıkıyor..

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Abi çok hızlı değil dediğin adama bu değerleri vermemelisin kesinlikle buna karşıyım ben.Biz 1.Ligde fırtına gibi oyunculara 14-15 değerlerini zar zor veriyorken.
    Fırtına gibi diye bahsettiğin bir oyuncu neden zar zor 14-15 değer alıyor anlamış değilim açıkcası. Bir adam hızlı koşuyorsa her ligde hızlı koşar. Bunun Premier Ligi, Süper Ligi olmaz diye düşünüyorum. Yani dersen "üst seviye liglerde bu kadar boş bırakılmaz hızlanamaz diye" yanlış bir yorum olur. Çünkü bir kişinin maximum koşma hızı, hızlanması bellidir. Dış etkenlerle yavaşlatılabilir (ikili mücadele, boş alan bırakmamak gibi) ama sonuçta potansiyeli bellidir.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Hızı ve hızlanması atladığım bir diğer nokta olmuş.. Çok hızlı değil ama hız, hızlanma özeliklerininde iyi düzeyde diyebiliriz.. hız 14 hızlanma 15-16 verilebilir şu anda sanırım..
    Burakcım 14-15-16 demek Türkiye liglerinin standardının çok üstünde demek. -9 Veriyoruz diye hızına bu kadar vermek mecburiyetimiz yok. Toprağam benim. Sen de biliyorsun bunu sana bişi öğrettiğim yok yanlış anlama. Zaten sen beni biliyorsun.

Murat biz fırtınalara 14-15 veriyoruz demiş doğrudur. Aynen öyle
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Burakcım 14-15-16 demek Türkiye liglerinin standardının çok üstünde demek. -9 Veriyoruz diye hızına bu kadar vermek mecburiyetimiz yok. Toprağam benim. Sen de biliyorsun bunu sana bişi öğrettiğim yok yanlış anlama. Zaten sen beni biliyorsun.

Murat biz fırtınalara 14-15 veriyoruz demiş doğrudur. Aynen öyle
    Estafurullah Burakcığım.. Gerekirse öğreteceksinde tabi.. Şimdi büyük yetenekten bahsediyoruz.. Okadar genç oyuncunun arasından bu oyuncu bazı yönleriyle göze batıyorsa öne çıkıyorsa demekki vardır birşeyler.. Bir Cristiano Ronaldo kadar hızlı değil tabiki ama bizim lig standartlarında düşünürsek hızlı oyuncular arasına girebilir.. Ayakları çok çabuk, koşunca koşuyor yani.. Biliyorsun boş adamı savunmam hiçbir zaman.. Gerçi bilmiyorum sen izledinmi bu oyuncuyu ama izlesen bana hak vermen muhtemeldir..

Oyundaki Türk staff'ın çoğunun oyunculuk kariyerleri aktarılmamış, şu link yardımcı olabilir("Faal"i ve "Statu Kodu"nu Tümü seçin): http://www.tff.org/default.aspx?pageID=130

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Bir sorum olacaktı.Örneğin ben boluspor araştırmacısı olarak bşvurdum size.Takımdaki oyuncu kadrolarının yanı sıra özellikleride mi biz weriyorz?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by guarin14 View Post
    Bir sorum olacaktı.Örneğin ben boluspor araştırmacısı olarak bşvurdum size.Takımdaki oyuncu kadrolarının yanı sıra özellikleride mi biz weriyorz?
    ewet öyle araştırmacıların en büyük ve en zor görevidir bu
    Fikirlerim burada

bi dahaki oyunda da mı Türk media source olmıycak, media source için lisans vs mi alınması gerekiyor?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

FM araştırmaLarı nereye gidiyor. ?

Fm2006 iLe birLikte oyunda artık oyuncuLar üzerinde ki PA ve CA dengeLErinde inanıLmaz bir düşüş meydana geLmeye başLadı. Bunun sebebi nedir acaba. Her yıL sürekLi ve sürekLi oLarak özeLLikLer düşmeye devam ediyor. Her aLana bakıyorum özeLLikLer düşüyor deniyor, Avrupa ve Dünya da ki araştırmaLara bakıyorum onLarda düşürüyor. Bu oyuna nasıL etki edicek. BiLindik üzere geçen yıL çoğu takımLarın özeLLikLerinin iyi yansıtıLmamasından doLayı isyanLardaydık, bu geneL oLarak üLkemizde oLsun Avrupa takımLarında oLsun böyLeydi. Memnun oLunmayan bir sistem üzerinden neden gidiLiyor ki.

Amaç gerçek hayatta bir oyuncunun gösterdiği performansı ve özeLLikLeri oyun içerisinde de yansıtabiLmek değiLmi ? Peki bu başarıLamaz iken haLa ısrarLa bütün oyuncuLarın özeLLikLerinin kırpıLmasının manası nedir çözemedim.

C.RonaLdo gibi Dünyanın en iyi oyuncusu oyun içerisinde görmek istediğimiz hareketLeri yapamazken adı sanı duyuLmamış bir adamın çıkıp bütün savunmayı dizmesi için mi yapıLıyor bu düşüşLer anLamıyorum.

Ben 2006 ve 2005 de ki mentaLiteyi geri istiyorum asLında. O zaman kimse isyanLarda değiLdi, herkes oyuncu özeLLikLerinden memnun kaLıyordu. Takır takır işLeyen bir sistemi değiştirmenin gereği ne.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jhemre View Post
    bi dahaki oyunda da mı Türk media source olmıycak, media source için lisans vs mi alınması gerekiyor?
    Evet. Izin alinmadan bunlarin eklenmesi mumkun degil. Izin almak icin SI simdilik kaynak ayirmiyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    FM araştırmaLarı nereye gidiyor. ?

Fm2006 iLe birLikte oyunda artık oyuncuLar üzerinde ki PA ve CA dengeLErinde inanıLmaz bir düşüş meydana geLmeye başLadı. Bunun sebebi nedir acaba. Her yıL sürekLi ve sürekLi oLarak özeLLikLer düşmeye devam ediyor. Her aLana bakıyorum özeLLikLer düşüyor deniyor, Avrupa ve Dünya da ki araştırmaLara bakıyorum onLarda düşürüyor. Bu oyuna nasıL etki edicek. BiLindik üzere geçen yıL çoğu takımLarın özeLLikLerinin iyi yansıtıLmamasından doLayı isyanLardaydık, bu geneL oLarak üLkemizde oLsun Avrupa takımLarında oLsun böyLeydi. Memnun oLunmayan bir sistem üzerinden neden gidiLiyor ki.

Amaç gerçek hayatta bir oyuncunun gösterdiği performansı ve özeLLikLeri oyun içerisinde de yansıtabiLmek değiLmi ? Peki bu başarıLamaz iken haLa ısrarLa bütün oyuncuLarın özeLLikLerinin kırpıLmasının manası nedir çözemedim.

C.RonaLdo gibi Dünyanın en iyi oyuncusu oyun içerisinde görmek istediğimiz hareketLeri yapamazken adı sanı duyuLmamış bir adamın çıkıp bütün savunmayı dizmesi için mi yapıLıyor bu düşüşLer anLamıyorum.

Ben 2006 ve 2005 de ki mentaLiteyi geri istiyorum asLında. O zaman kimse isyanLarda değiLdi, herkes oyuncu özeLLikLerinden memnun kaLıyordu. Takır takır işLeyen bir sistemi değiştirmenin gereği ne.
    Amac gercekten yildiz oyuncularin parlayabilmesi.

Adi sani duyulmamis hangi adam butun savunmayi diziyor?

2005/2006'daki mantalite artik olmayacak, ozellik belirleme sistemi bastan asagiya degisti FM 2007 ile beraber. Yeni sistemin pekala sorunlari var ancak 2005/2006'dan veya daha oncelerinden cok daha dogru bir yaklasim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim hemen hemen her yıl yaşadığım sıkıntılardan birisi şudur mesela bir oyuncu FM2006'da çok müthiştir büyük kulüpler onu ister oyunda, fakat gerçekte Türkiye'ye Galatasaray'a gelir ve FM2007'de baktığımızda adam FM 2006'da Ümit Karan'dan çok çok başarılı olmasına rağmen FM2007'de Ümit Karan'dan forma şansı bile bulamaz (bu bir örnektir). Bence FM2009'da bunlardan çok olmamalı çünkü bu yıl Türkiye'ye çok iyi oyuncular geldi ve gelmeye devam edecek , Örneğin Meira FM2008'de süper bir defans oyuncusu , inşallah FM2009'da illa da Türkiye'ye geldi diye düşürülmemeli , ya da adam Türkiye dışına çıktı diye müthiş olmamalı , mesela Heinze GS'ye gelmeden önce oyunda çok iyiydi GS'ye geldi iyi değildi , gitti daha iyi oldu...

Oyuna arse komutunun eklenmesi mümkün mü? Arse komutu olunca oyun çok daha zevkli oluyordu. Futbolcular kaçıyor, birbilerine giriyor vs. Bunu üretici firma yapmasa bile dışardan eklemek mümkün olmaz mı?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Vassili Zaitsev View Post
    Oyuna arse komutunun eklenmesi mümkün mü? Arse komutu olunca oyun çok daha zevkli oluyordu. Futbolcular kaçıyor, birbilerine giriyor vs. Bunu üretici firma yapmasa bile dışardan eklemek mümkün olmaz mı?
    harbi güzel olur oyunda sadece yanına yaklaşıyor alttan takip ediyoruz kick fln diyor kırmızı kart ... Mesela gattuso Poulsen'e çıldırmıştı bir maç (gerçekte ) ortalık karışmıştı onu yapmak güzel olurdu herks aynı yerdeydi , seedorf gattusoya sarıldı uzaklaştırdı

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

bence Türkiye liginin oyundaki standartları artırılmalı ayrıca Türkiye ligindeki oyuncular için max 15 düşük bir değer.3 sezon önce olsa tamam derdim ama 2 yıl içinde Türkiye ligi çok gelişti.Anadolu takımlarının hepsi güçlenmeye başladı Fb şamp.liginde çeyrek final oynadı milli takımımız Euro 08 de yarı final oynadı ve ayrıca Türkiye ligini tanıyan bütün yabancı futbolcular çok zor bir lig diyor.En azından Türkiye liginde yıldız olan bir oyuncunun özellikleri max 17 olmalı bence
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bir de şu şampiyonluk primleri felan düzeltilse şampiyon olunca çok az para kazanıyoruz
    Last edited by Sir FRD : 07.Ağustos.2008 at 13:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Tek Bir Soru Soracağım Size Göre FM 08 Türkiye Ligi Bakımından Gerçekcimiydi EURo 2008-FB performanslarını baz alarak bi yorum yapmanızı rica ediyorum..(yönetici-yetkililer)

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    bence Türkiye liginin oyundaki standartları artırılmalı ayrıca Türkiye ligindeki oyuncular için max 15 düşük bir değer.3 sezon önce olsa tamam derdim ama 2 yıl içinde Türkiye ligi çok gelişti.Anadolu takımlarının hepsi güçlenmeye başladı Fb şamp.liginde çeyrek final oynadı milli takımımız Euro 08 de yarı final oynadı ve ayrıca Türkiye ligini tanıyan bütün yabancı futbolcular çok zor bir lig diyor.En azından Türkiye liginde yıldız olan bir oyuncunun özellikleri max 17 olmalı bence
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bir de şu şampiyonluk primleri felan düzeltilse şampiyon olunca çok az para kazanıyoruz
    max 15 gibi bir şeyi nerden çıkardın? kimse öyle birşey söylemez, öyle bir kısıtlamada yapılamaz...
    puerta kalbimizde...

Sheriff Misafir

Ömer abi geçtiğimiz sezon İbrahimovic gibi Elano gibi oyuncuların editördeki ve oyundaki profillerinin uyuşmaması hakkında bi açıklama yapmıştın.. Acaba bu konuda herhangi bir düzenleme varmı?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

şampyonlukta verıler pirmler düzltlecekmi acaba ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ömer abi Coşkun araştırma ofisine yazmıştır ama ben de tekrarlayım, Türk takımları as kadrolarında 55-60 oyuncu bulunduruyorlar, bunun sebebi de 20 yaş altı kadrolarını kullanmamaları. Buna İtalya modeli örnek alınarak çözülebilir. Orda öyle bir sorun yok, Serie A'da.

Hatta bu sorun Türk takımlarının ilerleyen yıllarda transfer yapmalarının önüne de set koyuyor, genç oyuncuları takımdan yollamıyorlar.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Ömer abi geçtiğimiz sezon İbrahimovic gibi Elano gibi oyuncuların editördeki ve oyundaki profillerinin uyuşmaması hakkında bi açıklama yapmıştın.. Acaba bu konuda herhangi bir düzenleme varmı?
    Var.

Eger SI ozelliklerin onem seviyelerini FM 2009 cikmadan once bir daha degistirmezse bu tip sorunlarin pek olacagini sanmiyorum.

Ama tabii oyun cikmadan hic bir sey belli olmaz..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Ömer abi Coşkun araştırma ofisine yazmıştır ama ben de tekrarlayım, Türk takımları as kadrolarında 55-60 oyuncu bulunduruyorlar, bunun sebebi de 20 yaş altı kadrolarını kullanmamaları. Buna İtalya modeli örnek alınarak çözülebilir. Orda öyle bir sorun yok, Serie A'da.

Hatta bu sorun Türk takımlarının ilerleyen yıllarda transfer yapmalarının önüne de set koyuyor, genç oyuncuları takımdan yollamıyorlar.
    Bunun icin zaten duzeltme istendi. Ancak henuz SI'in duzelttigine dair bir bilgi gelmedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Sanırım SI'ın buna genel bir çözüm getirmesi de gerekiyor. Takımlar genelde genç oyuncularını release ederken problemler yaşayabiliyorlar. Menajerlerin oyuncu release edebilmeleri bence kolaylaşmalı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=65769

Bu linkte bulunan rekorlar FM 09 için eklenmesi mümkün olabilir mi? Çünkü çok değişik rekorlar mevcut. Buda oyunda Türkiye ligine renk katabilir.

Nesil
    2003

Oyunda girilebilen rekorlar ve girilmis olanlarin listesi:

Ulke (Milli Takim) Rekorlari:

Girilmis olanlar:
    En fazla milli
    milli macta en fazla gol
    En farkli galibiyet
    En farkli maglubiyet
    En fazla ust uste mac kazanma
    En fazla ust uste mac kaybetme
    En fazla ust uste mac kaybetmeme
    En fazla ust uste mac kazanamama
    En genc oyuncu
    En yasli oyuncu
    En hizli gol, bir macta en fazla gol
    Ust uste gol yemeden tamamlanmis mac
    Ust uste gol atamadan tamamlanmis mac

Girilmemis olanlar:
    Milli macta en fazla seyirci (buna simdiye kadar rastlayamadim)
    Ust uste maclarda en fazla forma giyme (bunu cikartmak icin verileri biraz farkli toplamamiz gerekiyordu, onceden dusunmedigimiz icin simdilik hesaplayamiyoruz)

Super Lig Rekorlari:

Girilmis Olanlar:
    En fazla gol
    En fazla ust uste mac kaybetmeme
    En fazla ust uste mac kazanma
    En hizli gol
    En fazla seyirci
    Bir sezonda en fazla lig golu
    En fazla ust uste mac kaybetme
    En fazla ust uste mac kazanamama
    En farkli galibiyet
    Bir macta en fazla gol (bir oyuncu tarafindan)
    En genc oyuncu

Girilmemis olanlar:
    En fazla forma giyen oyuncu (Toplam lig maclari)
    En yasli oyuncu
    Gol yemeden en fazla ust uste mac (Takim)
    Gol atamadan en fazla ust uste mac (Takim)

Bu son 4 TFF'de bulunan 1992'den itibaren mac raporlarina bakip bulunmasi mumkun olanlar. Ancak 1959'dan itibaren olanlari bulmak simdilik cok buyuk bir calisma yapilmadigi surece imkansiz gorunuyor.

Alt ligler icin bu rekorlarin hemen hemen hicbiri girilmemis durumda, zira bulmak oldukca zor. Yukarida verilen listeye bakmadim cunku buyuk ihtimalle daha once internette gormus oldugum listelerden birisi. Ancak atladigimiz bir sey varsa belirtirseniz memnun oluruz.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

bişey sorucam turkıye oyuna avrupa bırlıgı uyesı ulke olarakmı yansıtılıcak yanı turk oyuncular yabancı sayılacakmı avrupada?

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    bişey sorucam turkıye oyuna avrupa bırlıgı uyesı ulke olarakmı yansıtılıcak yanı turk oyuncular yabancı sayılacakmı avrupada?
    evet bunun bildirilmesi gerekir Nihat kazandı bu hakkı tüm Türk futbolcular için...

Nesil
    2003

Turkiey avrupa birligi uyesi degil. Tabii bu nedenle de o sekilde yansimayacak.

Olan tek sey, bazi ulkelerde Turk oyuncularinin Avrupa Birligi vatandasi olarak kabul edilmesi. Bunu da o ulkelerin arastirmacilari tarafindan SI'a iletilir ve oyuna ozel olarak bu durum kodlanir.

Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon

Mesaj Yetkileri