Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon
241 ile 270 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Genel Eleştiriler

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Licentia çok haklısın sağlam bir rakip olmayınca böyle oluyor. İşte Nba Live onun da rakibi yok 3 sene önceki oyun nerde şimdi ki nerde. Fifa, Pes yüzünden biraz düzeldi ama FM' nin rakibi kesinlikle yok ve bu yüzden adamlar çok rahat.
    fifa manager bence çok ayrı bir kulvarda fm'den. yani bu iki oyun ilerde de şimdi de asla aynı kefeye konulmayacak. gerçekçilik isteyen fm eğlence isteyen fifa manager oynuyor. anca gelecek cm oyunlarından aşama kaydedilip fm'ye rakip olursa ozaman çekişmeden doğan bir ilerleme olur. cm'de güzel özellikler bulunuyor ama fm seviyesine ulaşması zaman alacak gibi gözüküyor. yine de fm'nin kendinden çok emin olmaması gerekir çünkü cm veritabanına fazlasıyla önem verecek olursa ve oyunu bazı grafiklerle süsleyecek olursa fm'den cm'ye ciddi kaymalar olabilir. biri fm'ye grafikler koymuştu, ben forumda da vermiştim linkini hatta ve çok olumlu tepkiler var gerek SI gerek bu forumda eğer bunu cm yaparsa ve fm'nin koymayı geciktirdiği, herkesin dile getirdiği yeni özellikleri de eklerse fm kendine ozaman rakip bulur işte.

Quote Originally Posted by goalkeeper1 View Post
    fifa manager bence çok ayrı bir kulvarda fm'den. yani bu iki oyun ilerde de şimdi de asla aynı kefeye konulmayacak. gerçekçilik isteyen fm eğlence isteyen fifa manager oynuyor. anca gelecek cm oyunlarından aşama kaydedilip fm'ye rakip olursa ozaman çekişmeden doğan bir ilerleme olur. cm'de güzel özellikler bulunuyor ama fm seviyesine ulaşması zaman alacak gibi gözüküyor. yine de fm'nin kendinden çok emin olmaması gerekir çünkü cm veritabanına fazlasıyla önem verecek olursa ve oyunu bazı grafiklerle süsleyecek olursa fm'den cm'ye ciddi kaymalar olabilir. biri fm'ye grafikler koymuştu, ben forumda da vermiştim linkini hatta ve çok olumlu tepkiler var gerek SI gerek bu forumda eğer bunu cm yaparsa ve fm'nin koymayı geciktirdiği, herkesin dile getirdiği yeni özellikleri de eklerse fm kendine ozaman rakip bulur işte.

Aynen katılıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Omer abi su Hollanda arastrirmacina bisey soleyen artik aylardir deli ediyor beni. En son Nuri Sahin'i Almanya arastirmasina 160 PA ya da -8 PA olarak vericegini soledi. Ya Nuri daha 19 yasinda sanki 21-22 yasindaymis gibi davraniyor. Ulkemizin belki de en cok gelecek vaad eden ismine bu kadar dusuk PA vermek hakaret resmen. Yok efendim dusuk -9 ya da yuksek -8 olurmus ona gore ama Nuri daha halen set PA alicak yasta degil ki negatif PA'in anlamini cozememis mi yoksa sirf uyuzluk olsun mu diye yapiyor bunu. O zaman siz Turkiye arastirmasinda hic bi oyuncuta -9 PA vermeyin artik. Cok ciddi bi konu bu gercekten cunku Almanya arastirmasindakiler bile onu -9 PA olarak goruyorlar. Resmen bi skandal ve hala devam ediyor. Oyunda acaba kac tane 19 yasinda olup 145 CA sahibi ama -8 PA olan oyuncu var yani resmen bu adam hic gelismicek demek gibi bisey bu.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Omer abi su Hollanda arastrirmacina bisey soleyen artik aylardir deli ediyor beni. En son Nuri Sahin'i Almanya arastirmasina 160 PA ya da -8 PA olarak vericegini soledi. Ya Nuri daha 19 yasinda sanki 21-22 yasindaymis gibi davraniyor. Ulkemizin belki de en cok gelecek vaad eden ismine bu kadar dusuk PA vermek hakaret resmen. Yok efendim dusuk -9 ya da yuksek -8 olurmus ona gore ama Nuri daha halen set PA alicak yasta degil ki negatif PA'in anlamini cozememis mi yoksa sirf uyuzluk olsun mu diye yapiyor bunu. O zaman siz Turkiye arastirmasinda hic bi oyuncuta -9 PA vermeyin artik. Cok ciddi bi konu bu gercekten cunku Almanya arastirmasindakiler bile onu -9 PA olarak goruyorlar. Resmen bi skandal ve hala devam ediyor. Oyunda acaba kac tane 19 yasinda olup 145 CA sahibi ama -8 PA olan oyuncu var yani resmen bu adam hic gelismicek demek gibi bisey bu.
    komedi resmen çocuğun fabregas gibi profili var.fabregasın p.a. sı 195 nurinin ki -8

resmen dalga geçiolar dediğin gibi uyuzluk.-10 bile verilmesi düşünülen adama -8 verilir mi hiç ,hiç olmazsa yaşına bakarak -9 verilir yuh yani.si nin el atması lazım.min -9 set p.a en az 165-167 olmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Bence büyük takımlar hocalarını kovmakta biraz geç kalıyolar, kovulmalar nispeten az daha çok kontrat bitimini bekliyolar gibi siz ne dersiniz arkadaşlar?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

defalarca dillendirdim han 12 ve bana karşı çıkıldı çok komik fenrebahçe gerçek hayatta 6. olacak o taptığımız zicoyu ne hale sokardık biz.
    ama oyunda 6. zico hala devam hemde güvenli güvenli...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bütün ligler aynı bide ingilterede senede 5 hoca değişiyor diye bütün liglerde aynı standartlaştırma yapılmış türkiye liginde senede 30 hoca değişiyor bunun oyuna yansıtılması lazım
    Last edited by extensor : 14.Nisan.2008 at 05:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Default Bank Asya 1. Lig'de iki yabancıya onay çıktı

Bank Asya 1. Lig'de yabancı uyruklu futbolcu uygulaması 2008-2009 sezonundan itibaren uygulanmak üzere yeniden düzenlendi. Buna göre, bu sezon Turkcell Süper Lig'den düşen takımlar, gelecek sezon Bank Asya 1. Ligi'nde ellerindeki tüm yabancı oyuncuları tutabilecek ancak bunlardan sadece iki tanesini 18 kişilik maç kadrosuna yazabilecek. Bu oyuncular sözleşmeleri bitene kadar kulüpte kalabilecek. Diğer takımlarsa 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmaları koşuluyla iki yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. Bu futbolcularla imzalanacak sözleşmelerin bitiş tarihi maksimum 31.05.2011 olabilecek. Kendi kontenjanlarını boşaltmaları halinde Süper Lig'den düşen ekipler de bu haktan faydalanabilecek. Takımın 2. Lig'e düşmesi durumunda yabancı oyuncular oynatılamayacak.
    Ayrıca, yukarıda belirtilen yabancı uyruklu futbolcular dışında, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinden en fazla 2 futbolcu Türk statüsünde oynayabilecek.

Sheriff Misafir

Türkiye U-17 milli takımındaki oyuncuların tamamı profesyonelse eğer oyunda olmayan oyuncular mevcut.. Leverkusen de oynayan Gökhan Töre oyunda yok mesela..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Evet bu oyuncular icin Almanya arastirmasi ile konustum zaten 3-4 ay once eklenmeleri icin yazmistim ama o zamanki Almanya sefi eklememisti su anki sefleri eklicektir soz aldim onlardan

Sheriff Misafir

Evet bu oyuncular icin Almanya arastirmasi ile konustum zaten 3-4 ay once eklenmeleri icin yazmistim ama o zamanki Almanya sefi eklememisti su anki sefleri eklicektir soz aldim onlardan
    Gökhan Töre'yi çok beğendim bence u-17 milli takımımızda göz dolduran tek oyuncuydu.. Umarım Alman araştırmacılar bu oyuncu için gereken özeni gösterir..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Valla Alman arastirmacilarin U-17 sampiyonasini pek takip ettiklerini sanmiyorum ama bizlerden gozlemlediklerimizi onlara solememizi rica ettiler bu yuzde ozellikle yansitilmasini istedigin bi ozelligi varsa mesela bazi ozelliklerine deger verirsen ben de onlara aktaririm. Turnuva sonu onlara Gokhan Tore ve Ozturk Karatas hakkinda rapor hazirlicam ne kadarini kullanilar kullanmazlar bilemiyorum.

Sheriff Misafir

Valla Alman arastirmacilarin U-17 sampiyonasini pek takip ettiklerini sanmiyorum ama bizlerden gozlemlediklerimizi onlara solememizi rica ettiler bu yuzde ozellikle yansitilmasini istedigin bi ozelligi varsa mesela bazi ozelliklerine deger verirsen ben de onlara aktaririm. Turnuva sonu onlara Gokhan Tore ve Ozturk Karatas hakkinda rapor hazirlicam ne kadarini kullanilar kullanmazlar bilemiyorum.
    Gökhan Töre çok teknik, topa hakim, oyuna hükmeden, ve gol yollarında ya gol pası veren yada golü atan bir oyuncu olarak ön plana çıkıyor.. Özellikler teknik, dribling, flair özellikleri oldukça yüksek olmalı, pas, finishing, off the ball, özellikleride yeterli düzeyde olmalı.. Ayrıca bu oyuncuya en az -9 veya -10 pa verilmeli diye düşünüyorum ben.. Ama top tekniğinin çok üst düzey olduğunu düşünüyorum.. İlgilendiğin için teşekkürler..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Gökhan Töre çok teknik, topa hakim, oyuna hükmeden, ve gol yollarında ya gol pası veren yada golü atan bir oyuncu olarak ön plana çıkıyor.. Özellikler teknik, dribling, flair özellikleri oldukça yüksek olmalı, pas, finishing, off the ball, özellikleride yeterli düzeyde olmalı.. Ayrıca bu oyuncuya en az -9 veya -10 pa verilmeli diye düşünüyorum ben.. Ama top tekniğinin çok üst düzey olduğunu düşünüyorum.. İlgilendiğin için teşekkürler..
    Ayrıca hem sağda,hem solda oynayabiliyor,iki ayağınıda aynı düzeyde kullanabiliyor.Ortaları çok iyi,görerek ve isabetli kesiyor.Korner ve frikikleride oldukça iyi düzeyde,özellikle kornerleri çok iyi...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Bu arada David Janczyk, türk asilli bir oyuncu.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Abi çok hızlı değil dediğin adama bu değerleri vermemelisin kesinlikle buna karşıyım ben.Biz 1.Ligde fırtına gibi oyunculara 14-15 değerlerini zar zor veriyorken.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Abi çok hızlı değil dediğin adama bu değerleri vermemelisin kesinlikle buna karşıyım ben.Biz 1.Ligde fırtına gibi oyunculara 14-15 değerlerini zar zor veriyorken.
    -9, -10 pa koyuyorsan bu adama vereceksin Murat Çok hızlı değil derken 17-18 lerden bahsediyorum.. Bir Messi, bir Ronaldo kadar hızlı değil..

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Fırtına gibi diye bahsettiğin bir oyuncu neden zar zor 14-15 değer alıyor anlamış değilim açıkcası. Bir adam hızlı koşuyorsa her ligde hızlı koşar. Bunun Premier Ligi, Süper Ligi olmaz diye düşünüyorum. Yani dersen "üst seviye liglerde bu kadar boş bırakılmaz hızlanamaz diye" yanlış bir yorum olur. Çünkü bir kişinin maximum koşma hızı, hızlanması bellidir. Dış etkenlerle yavaşlatılabilir (ikili mücadele, boş alan bırakmamak gibi) ama sonuçta potansiyeli bellidir.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

-9 , -10 PA verilecek kadar takip edilmiş mi ki bu adam ?

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

izledim töreyi canlı canlı -10 verilecek kadar ön planda biri değil.-9 da şüpheli iyi bir profil ve -8 p.a. verilebilir -9 biraz zor.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Batuhan Karadeniz'in -9 PA aldigi ortamda Gokhan Tore cok rahat -9 alir hatda duruma gore -10 bile dusunulebilinir. Mesela bi sene Bayer Leverkusen de A takima yukselebilirse veya seneye neden olmasin. Yasi daha henzu 16 bu arad 1992'li hatirlatmak isterim U-17 turnuvasinda cogu oyuncudan bi yas ufakti ve bu yaslarda bir yas cok sey degistirebilir. Sunu cok rahat solicem su anda Turkiye de olsa hangi takimda olursa olsun yavas yavas A takimda izlerdik Gokhan'i ve -10 PA verip verilmemesi konusuluyo olur du

Nesil
    2003

Gokhan Almanya'da oynuyor. 16 yasinda ve U17'de en iyi oyuncularimizdan birisiydi.

Buyuk ihtimalle -9 alacak Alman arastirmacilardan. Ustunde cok durmanin bir anlami yok.

http://www.gokhantore.com/

Sheriff Misafir

Bu sonradan çıkan regen oyuncular çok dengesiz çıkıyor.. Defans oyuncularının çoğunun sıçrama özelliği çok düşük çıkyo.. Aynı şekilde diğer bazı oyuncularda da çok dengesiz özellikler çıkıyor..

Oyundaki Türk staff'ın çoğunun oyunculuk kariyerleri aktarılmamış, şu link yardımcı olabilir("Faal"i ve "Statu Kodu"nu Tümü seçin): http://www.tff.org/default.aspx?pageID=130

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Bir sorum olacaktı.Örneğin ben boluspor araştırmacısı olarak bşvurdum size.Takımdaki oyuncu kadrolarının yanı sıra özellikleride mi biz weriyorz?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by guarin14 View Post
    Bir sorum olacaktı.Örneğin ben boluspor araştırmacısı olarak bşvurdum size.Takımdaki oyuncu kadrolarının yanı sıra özellikleride mi biz weriyorz?
    ewet öyle araştırmacıların en büyük ve en zor görevidir bu
    Fikirlerim burada

bi dahaki oyunda da mı Türk media source olmıycak, media source için lisans vs mi alınması gerekiyor?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jhemre View Post
    bi dahaki oyunda da mı Türk media source olmıycak, media source için lisans vs mi alınması gerekiyor?
    Evet. Izin alinmadan bunlarin eklenmesi mumkun degil. Izin almak icin SI simdilik kaynak ayirmiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

FM araştırmaLarı nereye gidiyor. ?

Fm2006 iLe birLikte oyunda artık oyuncuLar üzerinde ki PA ve CA dengeLErinde inanıLmaz bir düşüş meydana geLmeye başLadı. Bunun sebebi nedir acaba. Her yıL sürekLi ve sürekLi oLarak özeLLikLer düşmeye devam ediyor. Her aLana bakıyorum özeLLikLer düşüyor deniyor, Avrupa ve Dünya da ki araştırmaLara bakıyorum onLarda düşürüyor. Bu oyuna nasıL etki edicek. BiLindik üzere geçen yıL çoğu takımLarın özeLLikLerinin iyi yansıtıLmamasından doLayı isyanLardaydık, bu geneL oLarak üLkemizde oLsun Avrupa takımLarında oLsun böyLeydi. Memnun oLunmayan bir sistem üzerinden neden gidiLiyor ki.

Amaç gerçek hayatta bir oyuncunun gösterdiği performansı ve özeLLikLeri oyun içerisinde de yansıtabiLmek değiLmi ? Peki bu başarıLamaz iken haLa ısrarLa bütün oyuncuLarın özeLLikLerinin kırpıLmasının manası nedir çözemedim.

C.RonaLdo gibi Dünyanın en iyi oyuncusu oyun içerisinde görmek istediğimiz hareketLeri yapamazken adı sanı duyuLmamış bir adamın çıkıp bütün savunmayı dizmesi için mi yapıLıyor bu düşüşLer anLamıyorum.

Ben 2006 ve 2005 de ki mentaLiteyi geri istiyorum asLında. O zaman kimse isyanLarda değiLdi, herkes oyuncu özeLLikLerinden memnun kaLıyordu. Takır takır işLeyen bir sistemi değiştirmenin gereği ne.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    FM araştırmaLarı nereye gidiyor. ?

Fm2006 iLe birLikte oyunda artık oyuncuLar üzerinde ki PA ve CA dengeLErinde inanıLmaz bir düşüş meydana geLmeye başLadı. Bunun sebebi nedir acaba. Her yıL sürekLi ve sürekLi oLarak özeLLikLer düşmeye devam ediyor. Her aLana bakıyorum özeLLikLer düşüyor deniyor, Avrupa ve Dünya da ki araştırmaLara bakıyorum onLarda düşürüyor. Bu oyuna nasıL etki edicek. BiLindik üzere geçen yıL çoğu takımLarın özeLLikLerinin iyi yansıtıLmamasından doLayı isyanLardaydık, bu geneL oLarak üLkemizde oLsun Avrupa takımLarında oLsun böyLeydi. Memnun oLunmayan bir sistem üzerinden neden gidiLiyor ki.

Amaç gerçek hayatta bir oyuncunun gösterdiği performansı ve özeLLikLeri oyun içerisinde de yansıtabiLmek değiLmi ? Peki bu başarıLamaz iken haLa ısrarLa bütün oyuncuLarın özeLLikLerinin kırpıLmasının manası nedir çözemedim.

C.RonaLdo gibi Dünyanın en iyi oyuncusu oyun içerisinde görmek istediğimiz hareketLeri yapamazken adı sanı duyuLmamış bir adamın çıkıp bütün savunmayı dizmesi için mi yapıLıyor bu düşüşLer anLamıyorum.

Ben 2006 ve 2005 de ki mentaLiteyi geri istiyorum asLında. O zaman kimse isyanLarda değiLdi, herkes oyuncu özeLLikLerinden memnun kaLıyordu. Takır takır işLeyen bir sistemi değiştirmenin gereği ne.
    Amac gercekten yildiz oyuncularin parlayabilmesi.

Adi sani duyulmamis hangi adam butun savunmayi diziyor?

2005/2006'daki mantalite artik olmayacak, ozellik belirleme sistemi bastan asagiya degisti FM 2007 ile beraber. Yeni sistemin pekala sorunlari var ancak 2005/2006'dan veya daha oncelerinden cok daha dogru bir yaklasim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim hemen hemen her yıl yaşadığım sıkıntılardan birisi şudur mesela bir oyuncu FM2006'da çok müthiştir büyük kulüpler onu ister oyunda, fakat gerçekte Türkiye'ye Galatasaray'a gelir ve FM2007'de baktığımızda adam FM 2006'da Ümit Karan'dan çok çok başarılı olmasına rağmen FM2007'de Ümit Karan'dan forma şansı bile bulamaz (bu bir örnektir). Bence FM2009'da bunlardan çok olmamalı çünkü bu yıl Türkiye'ye çok iyi oyuncular geldi ve gelmeye devam edecek , Örneğin Meira FM2008'de süper bir defans oyuncusu , inşallah FM2009'da illa da Türkiye'ye geldi diye düşürülmemeli , ya da adam Türkiye dışına çıktı diye müthiş olmamalı , mesela Heinze GS'ye gelmeden önce oyunda çok iyiydi GS'ye geldi iyi değildi , gitti daha iyi oldu...

Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon

Mesaj Yetkileri