Originally Posted by
pogobass
Herkes onu "Fenerbahçe'nin genç yeteneği!" diye tanıdı.Uzun yıllar yedek kaldıktan sonra bir ara Izmirspor'a kiralık bile verildi.Gel gelelim Semih yılmadı, çalıştı ve özellikle geçtiğimiz sezon yedekten sonra girerek attığı gollerle hem herkesi şaşırtı, hemde yeni tartışmalara yol açtı.Ilk 11'e alınması için dönemin teknik direktörü Zico'ya ağır eleştiriler yapıldı.Hoş o dönem Zico yine bildiğini okumuştu hatırlayacağınız gibi.Semih 2008 Avrupa Kupasında da Fatih Terim tarafından kadroya alınmış ve attığı 3 golle bu sefer yalnızca kendi taraftarının değil tüm kamuoyunun beğenisini toplamıştı.
Ancak şimdilerde yeni bir tartışma başlatılması gerektiğini düşünüyorum.Acaba Zico haklımıydı? Son oynadığı maçlarda ki formsuzluğu! dikkatleri çekmeye başladı.Ancak yine Semih gollerini atıyor.Fakat düşünülmesi gereken şey bu golleri ne şekilde attığı.Ben uzun zamandır dribbling yaparak, yada kaleciyle karşı karşıya kalarak, uzaktan şut çekerek, defans oyuncularını çalımlayarak gol attığını hatırlamıyorum.Bir forvetin yapması gereken şeymidir bunlar; bence evet.Savunmayı eksiltmek, uzaktan şutlar denemek, pres yaparak onları yıpratmak, topsuz alanlara koşu yapmak bir forvetin özelliği olmalı.Ama Semih'te bunların hiçbirini uzun zamandır göremiyoruz.Spor yazarlarının da buna karşı savunduğu bir takım tezleri var.Semih doğru zamanda, doğru yerde.Ancak bunu Belçika maçında bir kez daha gördük ki günümüz futboluna 'balına!' diye tabir ettiğimiz gol kazandırmaktan başka işe yaradığı yok! Ve bu sefer o bal tutmadı, Semih golünü atamadı.Bence Semih gene yedek kalsın, oyuna girdiğinde dualar edilsin, dilekler adansın, O' ''gene olması gerektiği yerde olsun'' ve golünü atsın.
onside-ontable.blogspot.com'dan alıntıdır!