1 ile 9 arası toplam 9 sonuç

Konu: Bilmediğim Konular Hakkında Sorularım Var. Cevaplayabilir misiniz?

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Default Bilmediğim Konular Hakkında Sorularım Var. Cevaplayabilir misiniz?

Size çeşitli sorularım olacak bunlarda bana yardım edermisiniz?

1 - Mesela bir forvet oyuncusunun Target Man veya Poacher vs. özelliğine yatkın olduğunu nasıl anlayabiliriz. Yada orta sahanın Box to Box veya Central Middifielder vs. olduğunu nasıl anlayabiliriz.

2 - Staff alırken bakılması gereken özellikler nelerdir? Doktor, gözlemci, genç takım antrenörü , fitness antrenörü vb. gibi.

3 - Hangi mevkide oynayan oyuncunun hangi özelliği daha iyi olmalıdır? Mesela bir forvet için bitiricilik, kafa, soğukkanlılık gerekir. Ama diğer mevkiler için nedir bu standart?

4 - Yüklediğim Türkçe yamayı kaldırmanın imkanı var mı?

Sorularıma yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım:

1- Şimdi Target man daha çok pivot santrafor dediğimiz fizikli hava toplarında etkili olan oyuncudur Toni mesela , ama poacher fırsatçı golcü dediğimiz hızlı ve gol sezileri yüksek olan oyuncudur mesela higuain gibi. Box to box için oyuncunun hem kuvvetli olması ve oyunu bu günlerde çift yönlü dediğimiz hem atağı hem defansı iyi yapabilmesi gerekir Essien gibi.

2- Her staff için ayrı ayrı özelliklere dikkat etmen gerekir örneğin: scout için determination, judging potantial ve judging current ability özelliklerinin yüksek olması gerekir hemen hemen aynı şeyler ve artı olarak working with youngesters özelliğide youth koçlarda bulunmalı.

3- Kaleci özellikleri zaten belllidir mental özellik olarak anticipation, bravery, positioning eklenebilir, defans için öncelikli heading, marking, tackling ve fiziksel özelliklerinin yanında concentration, bravery, anticipation, positioning, team work gibi özellikleride önemlidir. Orta saha için creativity,composure, team work, work rate, concantration, passing,technique, tackling, first touch bakman gereken öncelikli özellikler. Ayrıca bu özellikler rollere göre değişebilir, yani mesela first touch anchor man için önemli olmasada, advanced playmaker için olmazsa olmazdır.

4- Türkçe yama konusunu bilmiyorum ama özelliklerden dilden tekrar ingilizceye döndürebilirsin belkide.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by zekirdek View Post

1 - Mesela bir forvet oyuncusunun Target Man veya Poacher vs. özelliğine yatkın olduğunu nasıl anlayabiliriz. Yada orta sahanın Box to Box veya Central Middifielder vs. olduğunu nasıl anlayabiliriz.

2 - Staff alırken bakılması gereken özellikler nelerdir? Doktor, gözlemci, genç takım antrenörü , fitness antrenörü vb. gibi.

3 - Hangi mevkide oynayan oyuncunun hangi özelliği daha iyi olmalıdır? Mesela bir forvet için bitiricilik, kafa, soğukkanlılık gerekir. Ama diğer mevkiler için nedir bu standart?

kardeşim bak bir gün oturdum üşenmedim bunları çıkarttım Yazdım hepsini bir not defterine... Bu forumda paylaşmak için buna benzer çalışmalarım vardı da daha sonra zamaım olmamıştı..

Bu yolladıklarım 1. ve 3. sorunun cevabını veriyor!

Kaleci

Aerial Ability,Command Of Area,Handling,One On Ones,Reflexes,Compouse,Concentration
    Decisions,Positioning,Agility

Süpürücü Kaleci

Aerial Ability,Command Of Area,Communication,Eccentricity,Handling,Reflexes, Rushing Out
    Compouse,Concentration,Creativity,Decisions,Positi oning,Acceleration,Agility,Pace

Full Bek

Crossing,Marking,Tackling,Anticipation,Concentrati on,Positioning,Teamwork
    Work Rate,Acceleration,Stamina

Wing Bek

Crossing,Dribbling,Marking,Tackling,Decisions,Posi tioning,Teamwork,WorkRate
    Acceleration,Stamina

Centeral Defender

Heading,Marking,Tackling,Composure,Concentration,D ecisions,Determination,
    Positioning,Jumping,Strength

Ball Playing Defender

Heading,Marking,Passing,Tackling,Technique,Composu re,Concentration,
    Creativity,Decisions,Determination,Positioning,Jum ping,Strength

Limited defender

Marking,Tackling,Determination,Positioning,Jumping ,Strenght

Winger

Crossing,Dribbling,Technique,Decisions,Flair,Of The Ball,Acceleration,Agility,
    Balance,Pace

Inside Forward

Crossing,Dribbling,Finishing,Passing,Decisions,Fla ir,Of The Ball,Teamwork
    Acceleration,Pace

Advanced Playmaker

Dribbling,First Touch,Passing,Technique,Anticipation,Creativity,De cisions,Flair,
    Of The Ball,Teamwork,

Central Midfielder

First Touch,Marking,Passing,Tackling,Decisions,Determina tion,Off the ball,Positioning,
    Teamwork,Workrate

Deep-Lying Playmaker

Marking,Passing,Tackling,Technique,Compouse,Creati vity,Decisions,Positioning
    Teamwork,Strength

Ball-wining Midfielder

marking,Tackling,Aggression,Bravery,Determiantion, Positioning,Teamwork,Workrate
    Stamina,Stength

Box to box mc

Dribbling,Finishing,First Touch,Heading,Long Shots,Marking,Passing,Technique
    Anticipation,Bravery,Decisions,Determination,Off the ball,Positioning
    Work rate,Acceleration,Stamina,Strength

Advanced Playmarker

First Touch,Long Shots,Passing,Technique,Creativity,Decisions,
    Flair,Teamwork,Work Rate,Stamina

Advanted Forward

Crossing,Dribbling,Finishing,Heading,Anticipation, Composure,Flair,Off the ball
    Work rate,Pace

Deep-Lying Forward

Finishing,First Touch,Passing,Technique,Anticipation,Compouse,Crea tivity,desicions
    Off the ball,Balance

Target Man

Finishing,First Touch,Heading,Anticipation,Bravery,Determination,T eamwork,Workrate
    Jumping,Strenght

Poacher

Dribbling,Finishing,First Touch,Anticipation,Composure,Off the ball,Acceleration,Agility,Balance,Pace

------------------------------

2. sorunun cevabı şu şekilde.. (Alıntı)

strength, aerobics
    fit * 9 + ddm * 2 ---> Fitness çalistirmax9 + (Disiplin + Determination + Motivating)x2
    >= 270 -> 7 * koç
    >= 240 -> 6 * koç
    >= 210 -> 5 * koç

goalkeeper
    gk * 2 + ddm ---> Goalkeeping çalistirmax2 + (Disiplin + Determination + Motivating)
    >=90 -> 7
    >=80 -> 6
    >=70 -> 5

tactics
    tac * 2 + ddm ---> Taktik çalistirmax2 + (Disiplin + Determination + Motivating)
    >=90 -> 7
    >=80 -> 6
    >=70 -> 5

ball control
    tec * 6 + men * 3 + ddm * 2 ---> Teknik çalistirmax6 + Mental Çalistirma3 + (Disiplin + Determination + Motivating)x2
    >=270 -> 7
    >=240 -> 6
    >=210 -> 5

digerleri de benzer sekilde...

defense
    def * 8 + (tac + ddm) * 3
    >=360 -> 7
    >=320 -> 6
    >=280 -> 5

attack
    att * 6 + tac * 3 + ddm * 2
    >=270 -> 7
    >=240 -> 6
    >=210 -> 5

shooting
    tec * 6 + att * 3 + ddm * 2
    >=270 -> 7
    >=240 -> 6
    >=210 -> 5

set pieces
    (att + men + tec) * 3 + ddm * 2
    >=270 -> 7
    >=240 -> 6
    >=210 -> 5

Örnek olarak;

strength ve aerobics koçu formülü bu;
    fit * 9 + ddm * 2 ---> Fitness çalistirmax9 + (Disiplin + Determination + Motivating)x2
    >= 270 -> 7 * koç
    >= 240 -> 6 * koç
    >= 210 -> 5 * koç
    fitness 20 ise

20*9 = 180 oluyor.
    270-180=90 kaliyor 270'e tamamlanmasi için.
    yani;
    (Disiplin + Determination + Motivating)x2 = 90 olacak

o halde;
    (Disiplin + Determination + Motivating) 45 veya daha fazla olursa 7 yildizlik koç oluyor..

-----------------

4- oyunu kaldırıp yeniden kurman lazım..
    Sentugo.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Sağol Sentugo. Çok yardımın dokundu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

keşke herkes sorsa
    Sentugo.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    keşke herkes sorsa
    Artık bu yazın yapacağım 3. kariyerim olacak Fenerbahçe'de hepsini deniyeceğim. Antreman programıda nannar'dan.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by zekirdek View Post

fm genie scout kullan doktor için en önemlisi tedavi tabi gözlemci için oyuncu özelliklerini anlama şimdiki yetenek potansiyel keşfetme falan diyor onlar.genç takım için antrenörlüğe ilaveten gençlerle çalışma. fitness antrenörü için stamina strengh antrenörlüğü mevki için genie scouta bak orada derki işte oyuncu wingere yatkın mesela kewell amlrc fc falan winger dediğinden kanatlarda iyi oynuyor ben orta sahanın ortası düşünmüştüm böyle yazdığından sattım yama ise var siler yerine eskisini koyarsın events.cfg var onu düzeltirsen olur kabaca sorularının yanıtı bu şekilde.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by mehmetd View Post
    fm genie scout kullan doktor için en önemlisi tedavi tabi gözlemci için oyuncu özelliklerini anlama şimdiki yetenek potansiyel keşfetme falan diyor onlar.genç takım için antrenörlüğe ilaveten gençlerle çalışma. fitness antrenörü için stamina strengh antrenörlüğü mevki için genie scouta bak orada derki işte oyuncu wingere yatkın mesela kewell amlrc fc falan winger dediğinden kanatlarda iyi oynuyor ben orta sahanın ortası düşünmüştüm böyle yazdığından sattım yama ise var siler yerine eskisini koyarsın events.cfg var onu düzeltirsen olur kabaca sorularının yanıtı bu şekilde.
    Genie'yi geç hile kullanmayı sevmiyorum. Diğer soruların cevabınıda sentugo verdi. Türkçe yamayı kaldırmak için El Barto englis.ltc dosyasını attı. Sorun yok artık.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Doğru antrenörü bulmak için bunu kullanabilirsin.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81824
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri