View Full Version : En Büyük Asker Bizim Asker
footballer33
16.Temmuz.2011, 03:42
Hayırlı tezkereler. :)
uAburak89
26.Temmuz.2011, 14:19
Ben 4 yıllık mezunu olarak Aralık'ta gidebiliyormuşum galiba, benim askerlik hakkında en ufak bir fikrim & bilgim yok biraz araştırdım ancak kafam almıyor bu ara pek vaktim de yok. Şubeyi aradım, telefondaki kadın önce Kasım dedi sonra Aralık'ta gidersin 16-21 Eylül arasında gel dedi. Yani kafası biraz karışık kendisinin, sıcaklardan herhalde. :D Bir de şu kısa dönem uzun dönem olayları var, gidenler veya bilenler kısaca bilgi verebilir mi bana zahmet olmazsa ? :)
Edit: Bu arada Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunuyum, uzun dönem için bir artısı olur mu ? Ayrıca dizimden sorunum var, emar çektirdim sonucunda tendonumda 2. derece yırtık varmış, kritik bir konumdayım yani ameliyatlık değilim ama her anda olabilirim. Bunun bir faydası ya da zararı olur mu ?
El Barto
26.Temmuz.2011, 14:27
Ne öğrenmek istiyorsan sor canım söyleyelim deden olarak :D
World Hollow o1
26.Temmuz.2011, 14:29
2012 Mayıs...
Ölmez sağ kalırsak, herşey vatan için.
El Barto
26.Temmuz.2011, 14:37
Ben 4 yıllık mezunu olarak Aralık'ta gidebiliyormuşum galiba, benim askerlik hakkında en ufak bir fikrim & bilgim yok biraz araştırdım ancak kafam almıyor bu ara pek vaktim de yok. Şubeyi aradım, telefondaki kadın önce Kasım dedi sonra Aralık'ta gidersin 16-21 Eylül arasında gel dedi. Yani kafası biraz karışık kendisinin, sıcaklardan herhalde. :D Bir de şu kısa dönem uzun dönem olayları var, gidenler veya bilenler kısaca bilgi verebilir mi bana zahmet olmazsa ? :)
Edit: Bu arada Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunuyum, uzun dönem için bir artısı olur mu ? Ayrıca dizimden sorunum var, emar çektirdim sonucunda tendonumda 2. derece yırtık varmış, kritik bir konumdayım yani ameliyatlık değilim ama her anda olabilirim. Bunun bir faydası ya da zararı olur mu ?
Araık'ta askere gidebilirsin. Diploman ya da geçici mezuniyet belgen ve 4 fotokopisi, nüfus cüzdanı ve 4 fotokopisi 6 ya da 8 tane de vesikalık istiyorlardı yamulmuyorsam. En geç Kasım 25'ine kadar sanırım işlemlerini yaptırman gerekli Zaten mezun olduğun için de gidip muayene olmalısın. Bu evraklarla gidip muayene olduğunda 2 yıl olan tecil hakkını kullanıp kullanmak istemediğini soruyorlar. İstemiyorum Aralık'ta gideceğim ben dersen gidersin.
Kısa dönem uzun dönem olayı da 1-2-3 Aralık'ta yapılacak sınavlardan sonra belli olur. Ama o sınav tamamen göstermelik bir sınav. Seni alacaklarsa uzun o sınavın sonucu önemli değil.
Okuduğun bölümün uzun dönem için artısı olur. Muhtemelen havacı yapabilirler ve uzun gitme ihtimalin bana göre yüksek. Dizindeki sorununun uzun dönem gitme konusuna eksisi olabilir ama. Kısa gidersen de spordan falan muaf tutulabilirsin mr sonuçların ile. Hatta ameliyat olmayı düşünüyorsan git orada ağrım var deyip hastaneye hava değişimi alırsın. :)
uAburak89
26.Temmuz.2011, 14:43
Ne öğrenmek istiyorsan sor canım söyleyelim deden olarak :D
Çok sağ ol dedeciğim. :D
Şimdi öncelikle 12 ay askerlik mi, 5.5 ay mı ? Bana işin para kısmından ötürü 12 ay cazip geliyor tabii bu tercihe kalmış bir şey değil onu biliyorum. Bunun gerçekleşmesi için ne yapmak lazım ?
Şubeye ne zaman gitmem gerektiğini tekrar arayıp teyit ettireceğim, evrak olarak da ne istediklerini az çok biliyorum. Ancak kafama takılan bir konu var, bu diplomanın aslını neden istiyorlar ? Onlarda mı kalıyor ?
Ayrıca ehliyet askerlik için önemli mi ben gidene kadar almış olacağım ehliyeti kursum yeni başlıyor. İstediklerine göre aslını ve fotokopisini vardır bir hikmeti diye düşündüm ? Ek olarak kpds sınav sonucuna kadar varsa getirin demişler, ne alaka anlamadım ?
Son olarak ilk mesajımdaki Edit: kısmındaki sorularıma cevap verebilirsen sevinirim, genel olarak hints & tips kısmını istiyorum askerliğin. :D
uAburak89
26.Temmuz.2011, 14:51
Araık'ta askere gidebilirsin. Diploman ya da geçici mezuniyet belgen ve 4 fotokopisi, nüfus cüzdanı ve 4 fotokopisi 6 ya da 8 tane de vesikalık istiyorlardı yamulmuyorsam. En geç Kasım 25'ine kadar sanırım işlemlerini yaptırman gerekli Zaten mezun olduğun için de gidip muayene olmalısın. Bu evraklarla gidip muayene olduğunda 2 yıl olan tecil hakkını kullanıp kullanmak istemediğini soruyorlar. İstemiyorum Aralık'ta gideceğim ben dersen gidersin.
Kısa dönem uzun dönem olayı da 1-2-3 Aralık'ta yapılacak sınavlardan sonra belli olur. Ama o sınav tamamen göstermelik bir sınav. Seni alacaklarsa uzun o sınavın sonucu önemli değil.
Okuduğun bölümün uzun dönem için artısı olur. Muhtemelen havacı yapabilirler ve uzun gitme ihtimalin bana göre yüksek. Dizindeki sorununun uzun dönem gitme konusuna eksisi olabilir ama. Kısa gidersen de spordan falan muaf tutulabilirsin mr sonuçların ile. Hatta ameliyat olmayı düşünüyorsan git orada ağrım var deyip hastaneye hava değişimi alırsın. :)
Abi bu sınavda ne soruyorlar ?
Genelde böyle bir kanı var bölümle ilgili ama okulumdan giden 1 kişi olmuş bugüne kadar. :D Dizim konusunda, koşmayı sporu bırak postacı yürüyüşü bile yasak. :)
Dinozzo21
26.Temmuz.2011, 15:34
Bu askerliği 2 yıl erteletmek için askeri şubeye gitmek gerekiyor sanırım yanımızda ne getirmemiz lazım nasıl oluyor bu işler anlayan beri gelsin :D
ancar
26.Temmuz.2011, 15:35
Sınavda bir şey yok genel kültür şeklinde. Bende 2013'te gidecem
El Barto
26.Temmuz.2011, 18:26
Abi bu sınavda ne soruyorlar ?
Genelde böyle bir kanı var bölümle ilgili ama okulumdan giden 1 kişi olmuş bugüne kadar. :D Dizim konusunda, koşmayı sporu bırak postacı yürüyüşü bile yasak. :)
Sınavda Türkçe, matematik soruları var. zaten sınava girene kadar geçireceğin süreden sonra soruları okumayacaksın bile. a-b-c-d-e-d-c-b-a şeklinde desenler yap. :)
Diplomanın aslı onlarda kalmıyor. Fotokopisini de istiyorlar zaten fotokopileri alıyorlar. Aslını sadece görmek için istiyorlar. Fotokopilere aslı gibidir mührü vuruyorlar.
KPDS sonucun varsa götürmen yedek subay olarak askerlik yapmanda etkili olabilir. Ben götürmedim bir şey olmadı. :)
Evet gitmeyen herkese uzun gideyim hiç olmazsa para alayım fikri cazip geliyor. Bana sorarsan ne kadar para verirlerse versinler 5 dk. fazla kalınmaz askerde. Yedek subay olarak gitmek ayrı bir sorumluluk zaten. Asker beceremez sen fırça yersin. Gerçi sonra gider askere fırça atarsın ya orası ayrı. Bizim Sekopej şimdi yedek subay olarak askerde. O konuyu görürse daha detaylı bilgi verebilir yedek subaylık için.
Ehliyet şoför olmak gibi bir durumun olursa işe yarıyor. Ama kısa dönem gidersen genellikle şoför yapmıyorlar. Zaten yaparlarsa da olma arabaı üzerine zimmetliyorlar uğraş dur. :)
Başka sorun varsa alaım. :)
Bu askerliği 2 yıl erteletmek için askeri şubeye gitmek gerekiyor sanırım yanımızda ne getirmemiz lazım nasıl oluyor bu işler anlayan beri gelsin
Evet şubeye gidip muayene olman gerekiyor. Üstte yazdığım gibi diploma ya da mezuniyet belgesi ve fotokopisi, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ve resim yeterli oluyor. Muayene oluyorsun ve sana soruyorlar zaten tecil hakkını kullanmakistiyor musun diye. İstiyorum dersen bir dilekçe yazdırıyorlar. Ama bu gidiş zamanını milletin askere gideceği zamana getirme çok sıra beklersin. :)
A.FaruK
26.Temmuz.2011, 19:07
15-30 Eylül tarihleri arasında galiba tecil işlemleri başlıyor. Benimde muayene kağıtlarım geldi. Umarım o vakte kadar bi üniversiteye kapak atarız yoksa bu tecil işleriyle falan uğraşılmaz (:
uAburak89
26.Temmuz.2011, 20:04
Sınavda Türkçe, matematik soruları var. zaten sınava girene kadar geçireceğin süreden sonra soruları okumayacaksın bile. a-b-c-d-e-d-c-b-a şeklinde desenler yap. :)
Diplomanın aslı onlarda kalmıyor. Fotokopisini de istiyorlar zaten fotokopileri alıyorlar. Aslını sadece görmek için istiyorlar. Fotokopilere aslı gibidir mührü vuruyorlar.
KPDS sonucun varsa götürmen yedek subay olarak askerlik yapmanda etkili olabilir. Ben götürmedim bir şey olmadı. :)
Evet gitmeyen herkese uzun gideyim hiç olmazsa para alayım fikri cazip geliyor. Bana sorarsan ne kadar para verirlerse versinler 5 dk. fazla kalınmaz askerde. Yedek subay olarak gitmek ayrı bir sorumluluk zaten. Asker beceremez sen fırça yersin. Gerçi sonra gider askere fırça atarsın ya orası ayrı. Bizim Sekopej şimdi yedek subay olarak askerde. O konuyu görürse daha detaylı bilgi verebilir yedek subaylık için.
Ehliyet şoför olmak gibi bir durumun olursa işe yarıyor. Ama kısa dönem gidersen genellikle şoför yapmıyorlar. Zaten yaparlarsa da olma arabaı üzerine zimmetliyorlar uğraş dur. :)
Başka sorun varsa alaım. :)
Yani buradan çıkardığım sonuç benim için kısa dönem daha iyi olur, hazır dizimde sakat spordur koşudur yırtma ihtimalim de var. :D
Çok teşekkür ederim cevaplar için, soracak başka sorum yok ama şimdilik tabii. :) Senin varsa eklemek istediğin bir nokta seve seve dinlerim. :)
El Barto
26.Temmuz.2011, 20:49
Bana göre öyle. Kısa dönem herkes için en iyisi. :)
Aklınıza takılan bir şey olursa yazın cevaplayabilirsem yardımcı olmaya çalışayım. Çünkü kendimden biliyorum bilen, askerliğini yapmış birinden tavsiyeler almak oldukça önemli oluyor.
asal'ın web sayfasını takip edebilirsiniz bu tarihler için.
www.asal.msb.gov.tr/
uAburak89
26.Temmuz.2011, 21:09
Abi bu site iyi de, tasarımı çok başarısız ve karışık yahu. :D Yine de takip etmek lazım tabii, tekrar teşekkürler. Ben ara ara rahatsız ederim seni gidene kadar, biraz gözümde büyüttüm çünkü askerlik mevzusunu. :)
El Barto
26.Temmuz.2011, 23:36
Gözde büyütülecek bir şey yok çok eğlenceli. :)
Sekopej
27.Temmuz.2011, 10:33
Ben de her konuda yardımcı olurum, burada pek yazmıyorum da ofiste yedek subaylığın neler getirip neler götürdüğünü zaman zaman yazıyorum.
Sonuçta bu kısa dönem ya da yedek subaylık genelde şans işi, hal böyle olunca şöyle yap kesin şu olursun denemez. Bu nedenle artı ve eksilerini yazmak da pek işe yaramaz şu anda ama isteyen olursa yazayım.
Şunu da belirteyim, sağlık sorunu da çok önemli değil, içine girdiğinizde anlayacaksınız, çapraz bağı kopuk arkadaş komando eğitimi aldı mesela, böyle bir sistem var.
Ilhan
03.Ağustos.2011, 18:42
Arkadaslar, an itibariyle yedek sb. sinavina girmis bir askerim, resmen askerim. Kisa donem tercih ettim, umarim kisa donem cikar :) Herkese selam :)
RaSenGan
03.Ağustos.2011, 18:47
Aydın & İlhan El Ele Hep Beraber Askere :n:
El Barto
03.Ağustos.2011, 21:05
Arkadaslar, an itibariyle yedek sb. sinavina girmis bir askerim, resmen askerim. Kisa donem tercih ettim, umarim kisa donem cikar :) Herkese selam :)
Hayırlısı olsun asker abeeeee.
Sonuçtan da haberdar et İlhan.
Uchiha Itachi
08.Ağustos.2011, 15:44
5 Eylül de askerim bende.
Sekopej
08.Ağustos.2011, 19:00
Gölpazarı'na bekliyorum o zaman seni Yaşar.:D
El Barto
08.Ağustos.2011, 19:59
Arada bir tanede uzun dönem kaçırdık. Hayırlısı olsun Yaşar Allah gönlüne göre versin.
Uchiha Itachi
09.Ağustos.2011, 18:34
Gölpazarı'na bekliyorum o zaman seni Yaşar.:D
Valla abi sevgilim karadeniz tarafında artık nasip mümkünse ona doğru çıkalım :)
Arada bir tanede uzun dönem kaçırdık. Hayırlısı olsun Yaşar Allah gönlüne göre versin.
Sağol Emre abicim inş öyle olur.
El Barto
09.Ağustos.2011, 21:20
Kısa dönem gençlerin kaderi bu gece belli oluyor. :D
Ilhan
10.Ağustos.2011, 03:32
arkadaslar meslek kurasi cikti bana. makina muhendisi meslek kurasi cikti. yedek subay olarak yapacagim askerligi :) ankara polatli'da yani memlekette yapacagim acemiligi :) 18 gun surecek :) sonrasinda gelismeleri size burada bildiririm.
aydin'a da ankara jandarma komutanligi cikti. acemilikte de usta birliginde ankara'da olacak. kisa donem er olarak yapacak.
tabii ikimiz de sevinç modlarindayiz su anda. sonucta tertibim de ben de dogu ciksin istemiyorduk. ikimize de ankara cikmasi sevindirdi.
bize tavsiyeler verebilecek arkadaslarimizin tavsiyelerini bekleriz. facebook'tan arkadasim olanlar da tavsiyelerini verdi bol bol zaten :)
hepinize tesekkurlerimi sunuyorum :)
Nedvedmania
10.Ağustos.2011, 03:35
Hadi hayırlı olsun :)
DenizlispoR
10.Ağustos.2011, 03:57
arkadaslar meslek kurasi cikti bana. makina muhendisi meslek kurasi cikti. yedek subay olarak yapacagim askerligi :) ankara polatli'da yani memlekette yapacagim acemiligi :) 18 gun surecek :) sonrasinda gelismeleri size burada bildiririm.
aydin'a da ankara jandarma komutanligi cikti. acemilikte de usta birliginde ankara'da olacak. kisa donem er olarak yapacak.
tabii ikimiz de sevinç modlarindayiz su anda. sonucta tertibim de ben de dogu ciksin istemiyorduk. ikimize de ankara cikmasi sevindirdi.
bize tavsiyeler verebilecek arkadaslarimizin tavsiyelerini bekleriz. facebook'tan arkadasim olanlar da tavsiyelerini verdi bol bol zaten :)
hepinize tesekkurlerimi sunuyorum :)
Abi akrabamla aynı bölgeye düşmüşsün yahu. :D
El Barto
10.Ağustos.2011, 09:30
İlhan bak en önemli tavsiyelerden biri kafayı giderken evde bırakın. Pek lazım olmuyor zaten. :zuhaha
uAburak89
12.Ağustos.2011, 22:20
Bugün şubeye gittim karar aldırmak için ancak biraz geç kaldığım için sadece dilekçe ve form aldım, pazartesi tekrar gideceğim. Aklıma takılan bir konu var, özellikle Emre dedeme soruyorum. :D
Verilen formda, ek 5 verem savaş dispanserinden akciğer film yazmışlar, buna gerek var mı ? İnternette istenilen evraklarda yazmıyordu çünkü.
El Barto
13.Ağustos.2011, 00:05
Onu sen işlemleri yaptırırken yolladıkları hastanede alıyorsundur heralde. Ama ben film falan çektirmedim. Hastane diye de sağlık ocağına yolladılar iki doktorun imzasını aldım o kadar. muayene falan da olmadım. Sanırım ona gerek olmuyor. Tabii ben almadım ama başka birinden istemişlerse o da yazarsa iyi olur.
Uchiha Itachi
19.Ağustos.2011, 02:08
Telde yanlış duymadıysam
1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA
nekop
28.Ağustos.2011, 18:49
Beyler 89'lu bir arkadaşım var. Üniversite kaydı için tecil belgesi lazımmış. Arife ve bayram döneminde askeriye bu işlere devam ediyor mu? Ben pek umutlanmamasını söyledim ama kesin bir bilgimde yok. :D
bay e-ko
28.Ağustos.2011, 20:45
Askeriye'de resmi bir kurum olduğu için, Resmi tatillerde şubelerde de işlem yapılmaz Serhat.
Ancak nöb. sb felan bulunur, onlarda bunlarla uğraşmaz :)
nekop
29.Ağustos.2011, 08:48
5-9 arası kayıt var. O dönemde halledecek o zaman mecbur. O aralarda askeriyede bir yoğunluk olur mu? Ben ilk tecil için gittiğimde muayene dönemi falan vardı sanırım inanılmaz kalabalıktı o yüzden eve dönmüştüm 2-3 hafta sonra gidip yaptırdım 1.5 günümü falan aldı. :)
jesmatador
29.Ağustos.2011, 09:03
Bende Gidiyorum Askere (7 yıl sonra :D)
Uchiha Itachi
08.Eylül.2011, 03:17
Bu zamana kadar kime iyiliğimiz kime zararımız dokundu bilmiyorum ama yarın teslim oluyorum.Herkes hakkını helal etsin kendinize iyi bakın.
goosfraba
08.Eylül.2011, 03:18
varsa hakkım helal olsun kardeşim :)
europeanconquer
08.Eylül.2011, 03:22
Allah'a emanet ol abi.Hayırlı tezkereler :)
Uchiha Itachi
08.Eylül.2011, 03:25
Şimdiden herkesten Allah razı olsun yarın yazamam tabi yazalım.
Sekopej
08.Eylül.2011, 14:17
Hayırlı tezkereler şimdiden Yaşar, bize de askerler geliyor yeni yeni, karşılamada görevliyim, çok keyifli oluyor her denielene inandıklarından, sen okuyamazsın gerçi ama karşılamada her söylenene inanma Yaşar, olur da okursan.
footballer33
09.Eylül.2011, 00:16
Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Bu çok zor zamanlarda inşallah hepiniz sağsalim kavuşursunuz ailelerinize ve sevdiklerinize. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Zekirdek
09.Eylül.2011, 09:09
Telde yanlış duymadıysam
1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA
Yaşar abi. Doğumu - Batı Kışla'mı? Daha doğrusu dediğin yer çocuk hastanesi ve sağlık müdürlüğüne yakın bi yer olmalı?
Uchiha Itachi
09.Ekim.2011, 01:34
Hayırlı tezkereler şimdiden Yaşar, bize de askerler geliyor yeni yeni, karşılamada görevliyim, çok keyifli oluyor her denielene inandıklarından, sen okuyamazsın gerçi ama karşılamada her söylenene inanma Yaşar, olur da okursan.,
Cuma günü bitirdim acemiliği dağıtımım;
65. Mekanize Piyade Tugayı Topçu Taburu 3. 155/99 mm KM Ob Bt Lüleburgaz/KIRKLARELİ.
Acemiliğimle ilgili fazla söze gerek yok.Eğitim gram zorlamadı fakat pskolojik olarak gördüklerimiz ve bize yaşattıkları gerçekten çok zorladı hatta bozdu bizi.
Yaşar abi. Doğumu - Batı Kışla'mı? Daha doğrusu dediğin yer çocuk hastanesi ve sağlık müdürlüğüne yakın bi yer olmalı?
Doğu kışlada yaptım.
RaSenGan
09.Ekim.2011, 01:53
Haha bizim oralara düşmüşsün abi :D Yolum düşerse yazın uğrarım artık :D
Zekirdek
09.Ekim.2011, 02:36
,
Cuma günü bitirdim acemiliği dağıtımım;
65. Mekanize Piyade Tugayı Topçu Taburu 3. 155/99 mm KM Ob Bt Lüleburgaz/KIRKLARELİ.
Acemiliğimle ilgili fazla söze gerek yok.Eğitim gram zorlamadı fakat pskolojik olarak gördüklerimiz ve bize yaşattıkları gerçekten çok zorladı hatta bozdu bizi.
Doğu kışlada yaptım.
İnşallah tezkereyi de alırsın. Doğu Kışla stadyum tarafında kalıyordu dimi?
Sekopej
09.Ekim.2011, 11:52
Hayırlı olsun Yaşar, fiziksel zorlama zaten pek yok artık, psikolojik gayet zorluyoruz ama korkuyorum atışlar esnasında biri kalkıp tüfeği doğrultacak diye.:D
Uchiha Itachi
09.Ekim.2011, 12:34
Valla Serkan abi Bizim takım komutanı 25 yaşında Matematik öğretmeni bir Asteğmendi.Çok kral adamdı ondan yana zorlama olmadı ama çavuşlar ve astsubaylar aceyip hırpalıyorlar.Revire çıkıyorsun bacağım ağrıyo diyorsun sırtını dinleyip bol bol su iç diyip yolluyo şaka gibi ya.
C h A o S
11.Ekim.2011, 19:54
Bende hayırlısıyla Mayıs ayında gidiyorum askere.Bugün muayene felan hallettim her şeyi.Okulu bıraktım dedim bari askere gidelim bir an önce.
Sekopej
11.Ekim.2011, 20:39
Her hasta olanı dinleseydik, başka iş yapamazdık Yaşar. Asteğmenler genelde iyidir zaten, kötü olmak istemeyiz, zorlanmadıkça.
El Barto
11.Ekim.2011, 20:46
Serkan senin askerlik bitmedi mi daha la? :D
Sekopej
11.Ekim.2011, 20:49
Bitmez, ben kendimi artık jandarmanın bir parçası olarak hissediyorum, kopamıyorum.:D Şu anda Kıdemli Kademeli Asteğmenim, yakında Teğmen olacağım, az kaldı.:D
El Barto
11.Ekim.2011, 20:51
Ooo daha teğmen olamadın mı? :)
şaka bir yana ne kadar kaldı?
Sekopej
11.Ekim.2011, 20:52
Var az biraz daha, çok kalmadı, teğmen olmaya 18 gün kaldı.:p Tam işi öğrendim, artık her şartta işimi yapıp, arazi olabiliyorum, asker gibi, jandarma gibi düşünmeye başladım, sivile çıkacağım. Sivile alışmak zor olacak, buradaki düzenden sonra.:D
El Barto
11.Ekim.2011, 20:59
hehe
daha şafak 40'ın üzerinde o zaman :p
neyse hadi bakalım Sekocum. hayırlısıyla bitir de gel.
KaPaLı
13.Ekim.2011, 11:54
Askerlik erteletme ve erteletmeme arasında kaldım. İşimi düzene sokmuşken askerliğin çıkması herşeyi alt üst etti yine.
footballer33
13.Ekim.2011, 15:50
Tam işi, düzeni oturturken askere gitmek geldikten sonra o düzenden olmana sebep olabilir. O yüzden bir kez daha ertelet askerliği. O hakkın varsa, sonuna kadar kullan ve artık düzene soktuğun işin tamamen rayına oturmasını bekle. Sonrasında askere git derim naçizane. :)
El Barto
13.Ekim.2011, 16:30
Tam işi, düzeni oturturken askere gitmek geldikten sonra o düzenden olmana sebep olabilir. O yüzden bir kez daha ertelet askerliği. O hakkın varsa, sonuna kadar kullan ve artık düzene soktuğun işin tamamen rayına oturmasını bekle. Sonrasında askere git derim naçizane. :)
Ben de böyle derim. :)
Uchiha Itachi
13.Ekim.2011, 16:35
Bende bugün usta birliğine teslim olmak üzere yola çıkacak birisi olarak kaç canını kurtar diyorum abi.
KaPaLı
13.Ekim.2011, 19:09
Aynen bende onu düşünüyorum zaten. 2 yıl tecil hakkım var daha. Okuldan dolayı sıkıntım var zaten bu sene. 2 sene kaldığım için tecil edemiyorum o yüzden tecil hakkımı kullanıp öyle gitmeyi planlıyorum. Arada 4 yılıda tamamlarsam kısa dönemde yaparım daha iyi olur.
Burak Duran
08.Kasım.2011, 11:09
bizde yazalım bari... şuan KARS 14.mknz. p. tug. kşf bl.ğünde çavuş olarak takılıyorum... atarsa 68 falan :)
lexoqe
08.Kasım.2011, 18:20
Her an gelip alabilirler.
KaPaLı
25.Kasım.2011, 03:46
Öyle bir durumdayımki sabahtan beri askerlik alma koşullarına bakıyorum.Açıklayıcı bir bilgi yok. Nedir bu kilo - boy oranı. Birisi diyor Boyun son 2 rakamı +30 kilo birisi diyor 20 kilo. Anlayamadım bitürlü.
Birde diyelim çürük aldık - ki muhtemel benim almam - bunun bana zararı ne olur ?
kalemci
25.Kasım.2011, 03:53
20 değildir diye tahmin ediyorum çünkü benim boy kiloda nerdeyse 15 kilo fark vardı bi ara ama benden bir kaç santim uzun olup çok çok daha kilolu arkadaşlarım alındı askere.
byariff
25.Kasım.2011, 04:29
115 kilo siniri var diye biliyorum askerde kiloluysan seni test ediyorlar galiba kosuda falan saglikliysan askere aliyorlar yok degilsen kilo ver diyorlar tam bildigim kadari ile.
KaPaLı
25.Kasım.2011, 04:50
20 değildir diye tahmin ediyorum çünkü benim boy kiloda nerdeyse 15 kilo fark vardı bi ara ama benden bir kaç santim uzun olup çok çok daha kilolu arkadaşlarım alındı askere.
Şöyle açıklayıcı bir bilgi yokki askeriyenin sitesinde olsun, mevzuatta olsun. Askere alınan subayların açıklamalarından yola çıkarakta söyledim ben onu. Kütle oranı hesaplanıyo sanırım. 1-2 forumda yazılanlarıda okudum biraz keyfe keder gibi bu alınma işleri. Ama ben yinede alınacağımı sanmıyorum.
El Barto
25.Kasım.2011, 10:19
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=3.5.8611092&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=silahl%C4%B1%20kuvvetleri%20sa%C4% 9Fl%C4%B1k
Şurada epey bir şeyler anlatmışlar ama ben anlamadım. :)
Ama zaten ilk seferde kilo problemi -azık veya çokluk- nedeniyle sadece biraz daha bekletiyorlar. bir sonraki celp dönemi tekrar gidiyorsun. kilonda bir değişiklik yoksa bir sonraki celp döneminde tekrar çağırıyorlar. 3. de de aynı ise durumun askerliğe elverişsiz raporu veriyorlar bildiğim kadarı ile. Yani azami 6-9 ay arasında bir süre.
Ben 1.85 boy ve 92 kilo ile gittim misal askere. :) Döndüğümde 82 kiloydum ama iyi oldu. :D
Askeri liseye alınma şartlarıyla askere alınma şartlarını karıştırıyor galiba insanlar, sorun oradan çıkıyor. Muhtemelen vücut-kitle endeksine bakıp alıyorlardır. O da kilonusu metre cinsinden boyunuzun karesine bölünce bulunuyor. 30'un üstü obez kabul edilir. Bence askerlik için 30dan daha fazla olanlar askere alınmıyordur.
KaPaLı
25.Kasım.2011, 14:53
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=3.5.8611092&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=silahl%C4%B1%20kuvvetleri%20sa%C4% 9Fl%C4%B1k (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fmevzuat.basbakanli k.gov.tr%2FMetin.Aspx%3FMevzuatKod%3D3.5.8611092%2 6MevzuatIliski%3D0%26sourceXmlSearch%3Dsilahl%25C4 %25B1%2520kuvvetleri%2520sa%25C4%259Fl%25C4%25B1k)
Şurada epey bir şeyler anlatmışlar ama ben anlamadım. :)
Ama zaten ilk seferde kilo problemi -azık veya çokluk- nedeniyle sadece biraz daha bekletiyorlar. bir sonraki celp dönemi tekrar gidiyorsun. kilonda bir değişiklik yoksa bir sonraki celp döneminde tekrar çağırıyorlar. 3. de de aynı ise durumun askerliğe elverişsiz raporu veriyorlar bildiğim kadarı ile. Yani azami 6-9 ay arasında bir süre.
Ben 1.85 boy ve 92 kilo ile gittim misal askere. :) Döndüğümde 82 kiloydum ama iyi oldu. :D
Onları okudum sabaha kadarda hiçbirşey anlamadım. En üst - En alt düzey galiba onlar. Askerlik için olan farklıda olabilir bilmiyorum. Askerlik şubesine sorsak yardımcı olurlarmı acaba ?
Sekopej
25.Kasım.2011, 22:17
Aşırı kilolu bir asker gelmişti, bazen askere alıp, orada doktora gidip hava değişimi verebiliyorlar ve hava değişimi bittiğinde durumunda değişiklik yoksa askerlik yapamaz veriyolar, tabi ilk muayenede de askerlik yapamaz verebilirler.
Askerlik şubesi yardımcı olabilir ben de öğrenmeye çalışayım İsmail, bir bilgi alırsam haber ederim sana.
lexoqe
26.Kasım.2011, 00:01
- "Boy 1.90 kilo 75 beni ne yaparlar ?"
- "Savaşta en önde sen olursun"
- "Ne güzel en azından 3-4 düşman öldür cehenneme giderim."
Burak Duran
26.Kasım.2011, 13:38
Valla beyler kısa dönem olmama rağmen tavsiyem arkanıza bakmadan kaçın ilerde yine bedelli çıkar... 160 günü bile çekilmiyor daha 50 gün var sanki yıllar var geçmiyor...
RasAnt
26.Kasım.2011, 14:07
Vatan Sağolsun kardeşim bu kutsal görevden ben şahsen kaçmam
KaPaLı
27.Kasım.2011, 01:47
Aşırı kilolu bir asker gelmişti, bazen askere alıp, orada doktora gidip hava değişimi verebiliyorlar ve hava değişimi bittiğinde durumunda değişiklik yoksa askerlik yapamaz veriyolar, tabi ilk muayenede de askerlik yapamaz verebilirler.
Askerlik şubesi yardımcı olabilir ben de öğrenmeye çalışayım İsmail, bir bilgi alırsam haber ederim sana.
Sadece kiloyla alakalı bir problemde değil benimkisi Serkan. Kulaktada problem var, tansiyon var. Varda var senin anlayacağın. Hava değişimi muhabbetini söylediler banada. Alırlarsa bile kısa süre sonra hava değişim alırsın sonra askerliğe uygun değildir raporu verirler dediler.
uAburak89
10.Aralık.2011, 02:04
Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı HAVA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI
KÜTAHYA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından belirlenecektir.
Sekopej
10.Aralık.2011, 02:15
Eğer torpilin yoksa çok şanlısın Burak.:D Çok iyi yere düştün, hiç kafana takma sıkıntısız bitirirsin, hayırlı olsun.:)
uAburak89
10.Aralık.2011, 02:16
Eğer torpilin yoksa çok şanlısın Burak.:D Çok iyi yere düştün, hiç kafana takma sıkıntısız bitirirsin, hayırlı olsun.:)
Abi torpilim mezun olduğum bölüm oldu galiba. :D Sağolasın valla acayip rahatladım, sanki bitirmiş gibiyim bu mesajından sonra. :D
Ustalıkta nerelere dağıtılma ihtimalim var, bilgin var mı ?
footballer33
10.Aralık.2011, 02:26
Geçen yıl bu zamanlar... Hey gidi, hey! :D
Burak arkadaşım, hayırlı tezkereler dilerim öncelikle. Gerçekten güzel bir yere düştün, emin ol. Benim birkaç arkadaşım da Kütahya'ya düşmüştü havacı olarak. Tek handikapın, soğuk mevsime denk gelmen. İç kesimde olduğu için, oraların soğuğu daha sert geçecek, dikkat et.
Kolay gelsin, selametle. :)
Sekopej
10.Aralık.2011, 02:30
Orada da kalabilirsin askeriyenin kamplarına da gönderebilirler ama o ihtimal düşük, yine de yakın yerlerde kalırsın.
Nedvedmania
10.Aralık.2011, 02:34
Kuvveti Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı HAVA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI
KÜTAHYA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından belirlenecektir.
Hayırlı olsun :)
Az önce face'de gördüm sevdiğim bir abime de aynı yer çıkmış. Adı İslam Yıldız. Tanışırsınız, kaynaşırsınız belki. Önceden haber vereyim dedim :D
RaSenGan
10.Aralık.2011, 02:40
Bir tanıdığım da Kütahya'da havacıydı.Çok rahattı valla adam :D Mesajı okuduğumda Hava Kuvvetlerini görünce kesin Kütahya dedim bildiğim tüm havacılar Kütahya'ya düşüyor.Başka yer mi yok acaba :D
uAburak89
10.Aralık.2011, 02:44
Geçen yıl bu zamanlar... Hey gidi, hey! :D
Burak arkadaşım, hayırlı tezkereler dilerim öncelikle. Gerçekten güzel bir yere düştün, emin ol. Benim birkaç arkadaşım da Kütahya'ya düşmüştü havacı olarak. Tek handikapın, soğuk mevsime denk gelmen. İç kesimde olduğu için, oraların soğuğu daha sert geçecek, dikkat et.
Kolay gelsin, selametle. :)
Çok teşekkür ederim, soğuk için herkes aynı şeyi söylüyor artık sıkı giyinicez. :)
Orada da kalabilirsin askeriyenin kamplarına da gönderebilirler ama o ihtimal düşük, yine de yakın yerlerde kalırsın.
Eyvallah abi, çok sağ ol. :)
Az önce face'de gördüm sevdiğim bir abime de aynı yer çıkmış. Adı İslam Yıldız. Tanışırsınız, kaynaşırsınız belki. Önceden haber vereyim dedim :D
Sağ ol. :)
Gördüm ona da benim reklamımı yaptın. :D
Bir tanıdığım da Kütahya'da havacıydı.Çok rahattı valla adam :D Mesajı okuduğumda Hava Kuvvetlerini görünce kesin Kütahya dedim bildiğim tüm havacılar Kütahya'ya düşüyor.Başka yer mi yok acaba :D
Sanıyorum yokmuş Aygün. :)
Sekopej
10.Aralık.2011, 02:45
Evet, başka yer yok, hava kuvvetlerine acemi er yetiştiren tek yer Kütahya.
Nedvedmania
10.Aralık.2011, 02:50
Sağ ol. :)
Gördüm ona da benim reklamımı yaptın. :D
Çift taraflı çalışıyorum :n:
RaSenGan
10.Aralık.2011, 02:50
Ee niye heyecan yaptın abi o zaman yerin yurdun belliymiş zaten :D
uAburak89
10.Aralık.2011, 02:52
Bizim sınıftan bir kişi Sarıkamışta, bir kişi de uzun dönem çıktı yani havacılık garanti değildi. Öyle olsa kasar mıydım hiç. :D
RaSenGan
10.Aralık.2011, 02:53
Yazık onlara :D Çok pis koymuştur ama insana :D
uAburak89
10.Aralık.2011, 03:59
Yazık onlara :D Çok pis koymuştur ama insana :D
Aynı okuldan 3 kişi gidiyoruz şimdi Kütahya'ya, bunu öğrenseler bizim suçumuz neydi diyebilirler. :)
C h A o S
10.Aralık.2011, 04:04
Benim abimde havacı olarak Kütahya'da yapmıştı acemiliğini.Antalya'ya düştü sonra.Oda rahat yaptım diyordu.Havacılar askerlikte rahat derler zaten.
Uchiha Itachi
10.Aralık.2011, 17:00
Acemi birliğimi Manisa Doğu kışlada yaptım Piyade eri olarak.Türkiye deki en son sürgün yeri olan Lüleburgaz 65. mknze Topçu taburuna attılar 2 aydır burada batarya yazıcısı olarak görev yapıyordum.Dün kaderim döndü Tugay adımı Ordu karargahına vermiş 1. Ordu komutanlığı karargahına bilgisayar operatörü olarak gidiyorum İstanbul Selimiye'ye.Ben Lüleburgaz'a giderken son sürgün yeri başka yere gidiş olmaz diyorlardı ama ucuz yırttık bu lanet yerden.Şafak 337 :(
Sekopej
10.Aralık.2011, 17:02
Hayırlı olsun Yaşar, kalan günlerin rahat geçer umarım artık.:)
Uchiha Itachi
10.Aralık.2011, 17:05
Sağol Serkan abi senin bittimi halen devam ediyormu askerlik ?
Sekopej
10.Aralık.2011, 17:21
Bitti benim çok şükür, döndüm eve, İzmir'deyim.
El Barto
10.Aralık.2011, 18:40
Burak hayırlı olsun Kütahya ve havacı iyidir. Oradan da muhtemelen gidebileceğin yerler Diyarbakır, İstanbul, Antalya ya da Kayseri falan olur gibi. Ya da orada kalırsın. Hayırlısıyla bitirir dönersin inşallah.
Yaşar İstanbul'a gelmişsin Lüleburgaz'dan iyidir. Bir derdin sıkıntın olursa ulaş yardımcı olalım. Özel mesajdan telefon numaramı yolluyorum. Çarşı iznine çıkınca falan görüşürüz. :)
Yalnız bu adama mesaj gönderilmiyor. :)
Serkancım bi el atıver bebeğim. :D
Sekopej
10.Aralık.2011, 18:53
Sen bana ben ona yapacağız o zaman.:)
SAİT71
14.Aralık.2011, 13:07
Benim 2012'nin ilk günü tecilim bitiyor.
92liler le gideceğim askere. Merak ettiğim Tecil bozulduktan sonra 92'ye 1 mi giderim yani ilk tertipte götürürler mi?
Birde yılbaşında tecilim biteceği için şu günlerde şubeye gidip yapmamız gereken bir şey varmı?
Uchiha Itachi
17.Aralık.2011, 13:10
Burak hayırlı olsun Kütahya ve havacı iyidir. Oradan da muhtemelen gidebileceğin yerler Diyarbakır, İstanbul, Antalya ya da Kayseri falan olur gibi. Ya da orada kalırsın. Hayırlısıyla bitirir dönersin inşallah.
Yaşar İstanbul'a gelmişsin Lüleburgaz'dan iyidir. Bir derdin sıkıntın olursa ulaş yardımcı olalım. Özel mesajdan telefon numaramı yolluyorum. Çarşı iznine çıkınca falan görüşürüz. :)
Yalnız bu adama mesaj gönderilmiyor. :)
Serkancım bi el atıver bebeğim. :D
Sağol Emre abicim 5.Kolorduya gittik 4 gün kaldık Çorlu da geri döndük tertip emri bekliyoruz İstanbul'a geçmek için hayırlısıyla geçelim görüşürüz inşallah abi.
Sen bana ben ona yapacağız o zaman.:h:
Çapraz ateşe alındım :n:
SAİT71
02.Ocak.2012, 01:49
Yarın silüs alacağım inşallah. Daha önce yoklama kaçağı durumuna düşüp beraat etmiştim 2011'de. 31 Aralık 2011'de tecilim bitti. Tahminim Şubat'ta 92'nin ilk tertipleriyle giderim. Ocak'ta gitme durumu olur mu bilmiyorum ama yoklama kaçağı değilim yasal olarak. Çünkü beraat ettim. Şubeye gittim 15-16 gün önce Ocak'ta geleceksin felan dedi. Galiba silüs için dedi o. Halbuki ben adama ne zaman giderim anlamında bir soru sormuştum :)
SAİT71
02.Ocak.2012, 17:31
Bugün silüsümü aldım ve askerliğim başlamış oldu. 4 Ocak 2012 saat 5'e kadar yol iznim var. İnşallah 4 Ocak'ta Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na askerlik hizmetimi yapmak için teslim olacağım. Tüm arkadaşlar hakkını helal etsin. Benden yana helal olsun.
Duyduğuma göre Usta dağıtımlarında %70 Kıbrıs kalan Tr geneli olarak dağıtım yapılıyormuş. Hayırlısı diyelim :)
Sekopej
02.Ocak.2012, 17:49
Hayırlısı olsun Sait, sağ salim gider gelirsin umarım, şimdiden hayırlı tezkereler diyeyim sana yolun uzun.:)
sui generis
02.Ocak.2012, 17:49
Bugün silüsümü aldım ve askerliğim başlamış oldu. 4 Ocak 2012 saat 5'e kadar yol iznim var. İnşallah 4 Ocak'ta Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na askerlik hizmetimi yapmak için teslim olacağım. Tüm arkadaşlar hakkını helal etsin. Benden yana helal olsun.
Duyduğuma göre Usta dağıtımlarında %70 Kıbrıs kalan Tr geneli olarak dağıtım yapılıyormuş. Hayırlısı diyelim :)
Hayırlı Tezkereler. bizden yana bir şey varsa helal olsun.
BaGa TaRKaN
02.Ocak.2012, 17:52
Hayırlı Tezkereler Hemşo :) Tez Vakitte Dönmen Dileğiyle 15 Ay mı Gidiyorsun ?
SAİT71
02.Ocak.2012, 17:54
Hepinize teşekkür ediyorum. 20 küsür gün acemilik yapacağım orada. Herkes rahat diyor. Zaten eğitim temel düzeyde veriliyormuş. Sineması felan bile varmış. Hayırlısı diyelim :)
kalemci
02.Ocak.2012, 17:56
Trabzonspor
02.Ocak.2012, 17:56
Hayırlı tezkereler kardeşim.Umarım sorunsuz bir askerlik olur.
SAİT71
02.Ocak.2012, 17:57
Teşekkürler :)
Hayırlı tezkereler kardeşim.Umarım sorunsuz bir askerlik olur.
Sağolun beyler. Darısı yapmayan arkadaşlara diyelim :)
BaGa TaRKaN
02.Ocak.2012, 18:01
Ulen Hani Beraber Gidecektik, Kısmetse Bende Yaz Döneminde Gideceğim :)
Artık Senden Sonra Giderim Senden Önce Gelirim :n:
SAİT71
02.Ocak.2012, 18:02
Ulen Hani Beraber Gidecektik, Kısmetse Bende Yaz Döneminde Gideceğim :)
Artık Senden Sonra Giderim Senden Önce Gelirim :n:
Öyle bir akdimiz mi vardı hemşerim ya :D
Şu ikinci cümleyi anlayamadım. Nasıl oluyor o iş. :n:
BaGa TaRKaN
02.Ocak.2012, 18:04
4.5 Ay Sağolsun :p Hadi En Kötü 5 :p
SAİT71
02.Ocak.2012, 18:07
Öyle olsun. :D Neyse benden kurtuluyonuz, yokum 1 yıl :n:
E.Cartman
02.Ocak.2012, 19:21
Hayırlı tezkereler Sait abi.
SAİT71
02.Ocak.2012, 19:25
Eyvallah kardeşim. Sağolasın :)
attirson
02.Ocak.2012, 20:54
Topçularda mı bu birlik
KaPaLı
02.Ocak.2012, 22:25
Allah bir dert vermezse. Yoklamaya girmeyi düşünüyorum bende önümüzdeki hafta. Tecilim bitmişti zaten. En azından sağlık muayenesine gireyim. Ne olacağı belli olsun önümüze daha net bakalım.
RaSenGan
02.Ocak.2012, 22:27
1 yıl rahatız :D Hayırlı tezkereler abi.Darısı 30'una gelip de gitmeyenlerin başına :D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
02.Ocak.2012, 23:19
Migros Reyüz gitmeyeydin iyidi :( Açay idik gollarımızı,getme deyeydik :uzgun:
SAİT71
03.Ocak.2012, 03:02
Topçularda mı bu birlik
Aynen Topçulardaymış. Acemi eğitimi 28 gün deniyor. Bakalım kalırsak daha iyi olur Antalya'da dağıtım zamanında ama nerde o şans :D
1 yıl rahatız :D Hayırlı tezkereler abi.Darısı 30'una gelip de gitmeyenlerin başına :D
Bunun Ctesi Pazarı var internet kafesi var yani öyle kolay değil... Tepenizdeyim :p
Darısı amcalarımın başına :n:
Migros Reyüz gitmeyeydin iyidi :( Açay idik gollarımızı,getme deyeydik :uzgun:
Antalya'da alışveriş arabalarının tekerlekleri monte edilecekti onuda aradan çıkarırız hazır gelmişken, Yani hem askerlik hem iş :n: :p
GeNç KaRTaL
03.Ocak.2012, 05:09
Hayırlı olsun Sait.:)
Alicanfmfan
03.Ocak.2012, 05:39
Hayırlı Tezkereler , Allah'a emanet Sait .
SAİT71
03.Ocak.2012, 12:43
Teşekkürler arkadaşlar. Kendinize iyi bakın..
uAburak89
04.Ocak.2012, 23:54
24 günlük acemilik dönemi bitti, bügün 11.00'de yemin ettik. Usta birliğim, 7. ana jet üs komutanlığı erhaç / malatya oldu.
Kütahya maceram fena geçmedi, TSK benden 24 gün çaldı olarak düşünüyorum şu anda. Yine de şanslıydım, en ballı bolüğe düştüm, ellerim yere değmeden yani şınav sürünme falan gibi şeyler olmadan acemilik tamamladık.
Çavuş olamadım, bakalım usta birliğinde ne gibi şeyler olacak 2 gün yol iznim var, perşembe günü teslim olacağım, şimdilik bu kadar. Malatya'da olan varsa forumdan ziyarete beklerim. :D
RaSenGan
05.Ocak.2012, 00:00
24 günlük acemilik dönemi bitti, bügün 11.00'de yemin ettik. Usta birliğim, 7. ana jet üs komutanlığı erhaç / malatya oldu.
Kütahya maceram fena geçmedi, TSK benden 24 gün çaldı olarak düşünüyorum şu anda. Yine de şanslıydım, en ballı bolüğe düştüm, ellerim yere değmeden yani şınav sürünme falan gibi şeyler olmadan acemilik tamamladık.
Çavuş olamadım, bakalım usta birliğinde ne gibi şeyler olacak 2 gün yol iznim var, perşembe günü teslim olacağım, şimdilik bu kadar. Malatya'da olan varsa forumdan ziyarete beklerim. :D
Flawless Victory Malatya'da :D Gelir o :D
Edit : Elazığ'daydı Emrah abi memleketi Malatya :D
GeNç KaRTaL
05.Ocak.2012, 02:35
Hayırlı olsun Burak.:)
E.Cartman
05.Ocak.2012, 13:36
Allah bir dert vermezse. Yoklamaya girmeyi düşünüyorum bende önümüzdeki hafta. Tecilim bitmişti zaten. En azından sağlık muayenesine gireyim. Ne olacağı belli olsun önümüze daha net bakalım.
Dur reyiz nereye gidiyon, var senin zamanın daha :D
KaPaLı
05.Ocak.2012, 23:29
Dur reyiz nereye gidiyon, var senin zamanın daha :D
Valla Özgür yaş oldu 24 bu yaştan sonra daha zor gelecek :icon_smile: Hem aradan çıksınki hayırlı işlerimizi hayırlara vesile edip jubilemizi yapalım :icon_smile:
KaPaLı
12.Ocak.2012, 22:39
Yarın muayene için İzmir'e gidiyorum. nerde İzmir'de muayene olacak yer bilgisi olan varmı ? Büyük ihtimalle gidemiyorum askere.
Sekopej
12.Ocak.2012, 22:41
Hatay'da Asker Hastanesi'nde muayene olursun eğer direk muayeneye geleceksen.
KaPaLı
12.Ocak.2012, 22:53
Direk muayene olacak Serkan. Askerlik şubesi bugün Garnizon'a gönderdi oraya gittim onlarda İzmir'e sevk etti. Farklı bir yerde yapma ihtimalleri varmı peki. Yoksa ben bu Hatay'daki şubeye nasıl gidicem.
Sekopej
12.Ocak.2012, 22:56
Hilal'de Askerlik Şubesi var ama orasıyla işin olduğunu sanmıyorum. Metro'ua binip Üçyol'da indiğinde, yokuş aşağı yürüyeceksin. Aynı yol üzerinde, sağ tarafta hastane zaten görürsün, metroya yakın ve kolay yerde.
KaPaLı
12.Ocak.2012, 23:06
Metroya İzotaş'tan binemiyorum demi ? Orda hiç görmedim metro olduğunu :D
neyseki Garajdan 3yol Hatay serviside gidiyomuş oraya :)
Sekopej
12.Ocak.2012, 23:16
Servis güzargahını bilmiyorum da, eğer servise binmeyeceksen, Menemen dolmuşuna binip, Bölge durağında metroya geçerek gidebilirsin. Benim için en pratik yol bu olur.:)
urwrdskkn
13.Ocak.2012, 19:43
ben önümüzdeki ay gidecektim ama özel durumumdan ötürü askere gidemiyorum heyetten çürük raporu aldım nedenini soranlar bana özel mesaj atsınlar
BaGa TaRKaN
06.Mart.2012, 12:55
Aynı Sorundan Muzdarip'im Okulu Haziranda Bitireyim Hemen Sonrasındaki Celpte Gideceğim Kabul Ederlerse :)
İşin Ucunda Ne Kadar Geç Gidersem Ödeyeceğim Ceza Miktarı Artırıyor, Çok Ödemeseydik Bari :D
Benim Sorumda Bu Bakaya Kalanların Ödediği Ceza Ne Kadar ? Şubedeki 400-500 Ödersin Diyordu Temmuz-Ağustosa Kadar Gitmezsen, Normal Celp Dönemim Benim Geçen Şubatmış Yani 5-6 Aylık Bir Bakaya Durumu Oluyor
World Hollow o1
04.Mayıs.2012, 10:52
3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/MERKEZ Ulaştırma Şöförü olarak gidiyorum :)
21'inde nasipse bakalım :D
Raheem Lawal.
04.Mayıs.2012, 12:25
Şafak 106 az kaldı... :)
World Hollow o1
04.Mayıs.2012, 12:43
3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/MERKEZ Ulaştırma Şöförü olarak gidiyorum :)
Bilgisi olan varmı acaba, nasıl bir yerdir nereye gönderir gibi.
El Barto
04.Mayıs.2012, 12:46
NEresi orası Serhat il olarak?
World Hollow o1
04.Mayıs.2012, 12:46
Burdur....
El Barto
04.Mayıs.2012, 12:49
Hayırlısı olsun kardeşim.
http://www.selcukhoca.com/burdur-58-piyade-egitim-alay-komutanligi-gunlerim-4-son/
Şuraya bir bak.
World Hollow o1
04.Mayıs.2012, 12:59
Mescid
Burdur’da bana en ilginç gelen şeylerden birisi de kışlada güzel bir mescit olmasıydı. Daha doğrusu namaz kılma yeri. Alay içtima alanının hemen arkasında olan bu mekânda vakit namazları “bireysel” olarak kılınabiliyor. Eğer izin alınırsa cuma namazını kılmakta mümkün. Ne diyelim düşünenden, yapandan, yaptırandan Allah razı olsun…
ALLAH razı olsun, inşALLAH fazlasıyla kullanmak için çaba sarf etcem. :)
Raheem Lawal.
04.Mayıs.2012, 13:09
Benim Bir Sorum var. Yardım :D
Arkadaşlar Benim kütük Sivas Şarkışla. Ben işlemleri Bursadan yabancı şubeden yatırdım. Muanemi falan oldum 2 ay önce. Yalnız Bağlı olduğum şubenin ilk celp dönemi Şubat 2012. Şubatın 10nunda gidip gitmiyeceğim belli olacak.
Ben doldurdugum evraklarda ilk celp döneminde gitmek istemiyorumu işaretledim. hemen altında hangi celp döneminde gitmek istersiniz yazıyor. Sıralama
1-) Şubat Celbi
2-) Mayıs Celbi
3-)Ağustos Celbi
4-) Kasım Celbi
Ben sıralamayı 4-3-2-1 olarak yaptım. yani kasımda gitmek istiyorum dedim. Memura sordum dikkate alacaklar mı diye? Asal belirliyor. Askeri ihtiyaca göre dikakte alırlar dedi.
Tek umudum KASIM celbinin çıkması? 1 dersim var. onun verirsem temmuzda ertelecem.
Bu tarz bir durum başına gelen oldu mu? Sizce ne olur. Kasımda mı giderim. yoksa ilk celp döneminde mi?
Birde ameliyat olmam lazım. Askere gitmeden olursam şubat çıkarsa celp dönemim rapor alıp diğer celbe attırabilirmiyim.
Valla kime sorsam hiç birşey bilmiyor. Kimse gitmedi mi yahu istediği celp döneminde..
Ben 24.04.2011 tarihinde muayene oldum ilk celbe attılar beni, belli olmuyor eğer kasım ayında gidersen 92-ye 4 tertip olarak gidersin ki hiç tavsiye etmem, çünkü 92/4 tertipler askerde 2 kış görüyor baya zorlu geçer senin için benim tertip 91/2 20 ağustosta askerliğim bitiyor hayırlısıyla, sanada şimdiden hayırlı tezkereler :)
BaGa TaRKaN
05.Mayıs.2012, 16:26
Yanlışın Var Ozzy :D Coşkun ile Ben Kısa Dönem Gideceğiz İnşallah :)
di canio
05.Mayıs.2012, 16:42
Bilgisi olan varmı acaba, nasıl bir yerdir nereye gönderir gibi.
Ben de orada bulundum. Oradayken konuşulan, genelde Kıbrıs, Ankara ve Çorlu'ya gönderdiği yönündeydi. Ne derece doğrudur bilmiyorum. Bu ayın 21'inde gidiyorsan, sıcağa hazırlıklı ol. Çok yanacaksın. Kulakların kabuk bağlayacak. Bizlerin öyle olmuştu.
KaPaLı
05.Mayıs.2012, 23:40
Gidenlere şimdiden hayırlı teskereler.
Yarın muayene için İzmir'e gidiyorum. nerde İzmir'de muayene olacak yer bilgisi olan varmı ? Büyük ihtimalle gidemiyorum askere.
Bu mesajı yazmamın üstünden tam 3 buçuk ay geçti ve benim işlemlerim daha yeni bitti. Ekim ayına kadar rahatım sonra 1 defa daha gidicem İzmir'e. Ondada muhtemelen 1 yıl atacaklar rahat edicem. Gitmiyorum şu 5-6 aylık sürede hastalık bela olurda kilo veremezsem. Gitmeyi çok istiyodum şu askerlik işleri başlayana kadar ama inanın beni delirttiler artık.
KBB polikliniğinden 6. hafta sonunda zar zor imza attırarak Odyometri testine girdim. Şimdiye kadar defalarca yapıldı bu testten bana. Duyduğun zaman butona basıyosun mantık olarak. Ses geliyo butona basıyorum hayır basmıyosun gelmiyo buraya işaret diyo. Kaldırıp gösteriyorum yok olmuyo diyo. En sonunda zor bela duymayan kulağımı duyuyo çıkardılar. Yalancı durumuna düştüm. Kulağın duymuyo ama asker olabilirsin Komando olamazsın diyen bir doktora denk geldim. Tüm bu işlemler 13. haftaya kadar sürdü.
Sonrasında birde heyet işleri başladı. Artık tamamen bittiği gün heyet raporunu saat 08:30'da aldım götürdüm sağlık kuruluna teslim ettim. Saat 13:30'a kadar sağlık kurulu açılsın diye bekledim. O bitti tekrar boy kilo ölçümü yapıldı ve her ölçtüklerinde 3 cm uzadım, kısaldım. Kilo 5-6 kilo oynadı. Hadi dedim sabır sabır. Sabah 08:30'da bıraktığım raporun yüzüme okunmasını bekledim saat 15:00'a kadar. Neyse onuda okudular bu sefer ön rapor çıkacak yine bekleyeceksiniz. Bekle Allah bekle sen nasıl geliyosun, nasıl gideceksin demek yok.
Velhasıl kelam askerlik yapacaklara şimdiden uyarı. Mantığınızı, beyninizi kışlanın dışında bırakıp koyun olarak girin kışlaya. Mantık aramayın hiçbirşeyde.
World Hollow o1
10.Mayıs.2012, 01:36
Ben de orada bulundum. Oradayken konuşulan, genelde Kıbrıs, Ankara ve Çorlu'ya gönderdiği yönündeydi. Ne derece doğrudur bilmiyorum. Bu ayın 21'inde gidiyorsan, sıcağa hazırlıklı ol. Çok yanacaksın. Kulakların kabuk bağlayacak. Bizlerin öyle olmuştu.
Aynen abi bu ay gidiyorum yani 12 13 güne kadar. :)
Bilmiyoruz bakalım gidince görecez inşALLAH, nereye gönderiyor ne iş yaptırıyorlar :)
LaigLeNoiR
10.Mayıs.2012, 01:44
Fazla kilolarımın faydasını sanırım askere gitmeyerek göreceğim :)
Haziran'da okul biter bitmez başvurayım da askerliğe sağlık raporundan geçemeyeyim.
Bu arada Düz Taban olanlar askere alınıyor mu ?
World Hollow o1
12.Mayıs.2012, 13:05
22'sinde yola çıkıyorum..
Sülüs'üde aldık yol parası verdiler 50 lira beklemiyordum. :)
Ne kadar çabuk geçmiş zaman, muayne olmaya gittiğimde utanan çocukları görüyordum soyuyorlar dediklerinde, kıp kırmızı hallerini hatırlıyorum 10 dakika öncesi gibi..
uAburak89
17.Mayıs.2012, 13:43
Askerliği de yedik.. :)
GeNç KaRTaL
17.Mayıs.2012, 16:16
Haydi geçmiş olsun Burak.:)
El Barto
17.Mayıs.2012, 16:53
Geçmiş olsun Burak. Artık rütben bu; Hür General. :)
uAburak89
17.Mayıs.2012, 17:22
Sağolun :) Valla istemiyorum rütbe falan. :D
footballer33
18.Mayıs.2012, 00:18
Şafak -366 olmuş, vay be! :D
Geçmiş olsun Burak.
Uchiha Itachi
26.Mayıs.2012, 13:40
179 Batıcak nasipse.. Bitmedi gitti ha.
SAİT71
26.Mayıs.2012, 14:09
Nasılsınız TSI asker ahalileriii... Herkez askere gitmiş ya, Dönüşte burda buluşuruz :n:
iyi eğlenceler selamlar :)
KaPaLı
26.Mayıs.2012, 17:00
Askeriyenin ne kadar yavaş işlediğimi şöyle anlatayım size.
2011in 11. ayında asker kaçağı durumuna düşmemem için kağıt yazılmış.
2012 Ocak ayında muayene için işlemleri başlattım.
2012 Mayıs ayında askerlik için 1 yıl attıkları belgeyi aldım.
2012 Mayıs ayının sonunda o asker kaçağı durumuna düşeceksiniz uyarısı geldi.
Az daha bekleselerdi keşke. 2. yoklamaya gidecektim.
World Hollow o1
23.Haziran.2012, 10:00
Acemiliği bitirmişim vay arkadaş. :)
Ankara/Gölbaşı yeni memleketim. :p
El Barto
23.Haziran.2012, 10:41
Hayırlı olsun Serhat. Allah yardımcın olsun. Tez vakitte bitir gel inşallah hayırla.
Eee nasıl geçti acemilik? :)
World Hollow o1
23.Haziran.2012, 11:58
ALLAH razı olsun abi teşekkür ederim, çok şükür güzel geçti rahattım bol bol yattım :)
Bol bol 1 2 3 4 diye can sıkıntı olacak yürüyüş yaptık :) Güzeldi Burdur Çok rahat bir yer diye anlatıyorlardı zaten dediklerinden rahatmış. :)
Bakalım önemli olan usta birliği orada rahat etmek önemli :) Genelkurmaydada ne kadar rahat olunur bilemem :D
bySperman
23.Haziran.2012, 12:49
Umarım rahat bir askerlik geçirirsin.
El Barto
23.Haziran.2012, 13:07
ALLAH razı olsun abi teşekkür ederim, çok şükür güzel geçti rahattım bol bol yattım :)
Bol bol 1 2 3 4 diye can sıkıntı olacak yürüyüş yaptık :) Güzeldi Burdur Çok rahat bir yer diye anlatıyorlardı zaten dediklerinden rahatmış. :)
Bakalım önemli olan usta birliği orada rahat etmek önemli :) Genelkurmaydada ne kadar rahat olunur bilemem :D
Allah'a çok şükür güzel geçmiş olmasına sevindim. Artık nöbetler başlayacak askerlik öyle devam edecek git gel nöbet. :)
En rahat askerlik eksik kalsın kardeşim. Hayırla bitirirsin inşallah.
GeanyGS
23.Haziran.2012, 13:19
Jandarma mısın?
Ben de Gölbaşı'nda Jandarma olarak yaptım. :)
World Hollow o1
23.Haziran.2012, 22:46
Genel Kurmay Komutanlığı Kh. Des. Gr Ankara/Gölbaşı olarak yazıyor tamda anlamadım ne oldu ne bıttı ama heralde değilim nasıl yerdır tecrübelerini paylaşırmısın?
BaGa TaRKaN
25.Haziran.2012, 19:07
Ağustos Celbine Allahın İzniyle Yarın Diplomamızı Alıp Başvuracağız. Ağustosta Gidecek Olan Kardeşlerime Şimdiden Hayırlı Tezkereler
E.Cartman
25.Haziran.2012, 19:29
Ooo dede askere mi gidiyon sen ya, hadi hayırlı tezkereler olsun şimdiden.
El Barto
26.Haziran.2012, 01:56
Ağustos Celbine Allahın İzniyle Yarın Diplomamızı Alıp Başvuracağız. Ağustosta Gidecek Olan Kardeşlerime Şimdiden Hayırlı Tezkereler
Offf Ağustosta askere gidilir mi yahu? Hem de kısa dönem. Kışlık kamuflaj ve kışlık botların içinde biter mi sanıyorsun o Ağustos, Eylül. :zuhaha
BaFraLı
27.Haziran.2012, 12:28
Ya abiler ben 3 Kasım 1992 doğumluyum. Geçen sene yoklama kağıdım gelmişti. Bende okuldan bir belge alıp ( hizmete özel belgesi midir nedir ) askerlik şubesine götürdüm. 2013'e kadar tecil edildin demişlerdi bana. Birde diplomanı alınca tekrar askerlik şubesine gel dediler.
Diplomayı pazartesi günü alıcam ama ben en az 3 sene daha askerliği düşünmüyorum. Bu sene de üniversiteye gidemessem 1 sene daha dersaneye gidip hazırlanıcam. Ama Sınav 2013 ten sonra. Yani ben bişi anlayamadım :) Tam olarak benim durumum hakkında ne diyebiliriz ? Fikri olan var mı ?
Birde okuldan aldığım kağıtta mezun olduktan sonra 3 sene kadar tecil hakkı mı ne yazıyordu. Ama ben 1 sene kalınca o 3 seneden 1 sene alınmış gibi oldu. Yani önümde son 1 sene var gibi görünüyo kağıt üzerinde askerlik. Yada ben öyle anladım.
BaGa TaRKaN
27.Haziran.2012, 16:57
Emre; Sağolasın Barto İnsan Biraz Moral Verir Korkutmak Zorundamısın Yahu :( :D
Tolga; Acele Etme Diplomanı Aldıktan Sonra Tecilin Bitince Yine Şubeye Gidip Tecil Ettirebilirsin Farketmez Öyle 1-2 Sene Sen Tecil Ettir. Sonra Üniversiteye 2 Yıllık, 4 Yıllık Hangisi Gelirse Gelsin Yine Tecil Ettiriirsin Rahat Ol O Konuda :)
Bu Arada Dün Muayenemi Yaptırdım İşlemlerimi Başlattım Allahın İzniyle 31 Temmuzda Askeriyenin Malıyız. 1-2-3 Agustosta Yedek Subaylık Sınavlarına Ankara Etlikte Gireceğim Bakalım Nolacak Umarım Kısa Dönem Çıkar
EndoplazmiK RetikuluM
27.Haziran.2012, 23:10
Ooo dedecim şimdiden hayırlı tezkereler.
World Hollow o1
28.Haziran.2012, 22:43
Adam mı öldürdün reis ağustos'da askere mi gidilir... :n: :n: Hemde acemi eyvvaah :p
RaSenGan
28.Haziran.2012, 22:47
Öyle demeyin Mehmet abiye :D Zaten yaşlı başlı adam yeterince zorlanacak bir de siz yapmayın :D
Hayırlı tezkereler hepinize (:
Flawless Victory
28.Haziran.2012, 23:05
Emre; Sağolasın Barto İnsan Biraz Moral Verir Korkutmak Zorundamısın Yahu :( :D
Tolga; Acele Etme Diplomanı Aldıktan Sonra Tecilin Bitince Yine Şubeye Gidip Tecil Ettirebilirsin Farketmez Öyle 1-2 Sene Sen Tecil Ettir. Sonra Üniversiteye 2 Yıllık, 4 Yıllık Hangisi Gelirse Gelsin Yine Tecil Ettiriirsin Rahat Ol O Konuda :)
Bu Arada Dün Muayenemi Yaptırdım İşlemlerimi Başlattım Allahın İzniyle 31 Temmuzda Askeriyenin Malıyız. 1-2-3 Agustosta Yedek Subaylık Sınavlarına Ankara Etlikte Gireceğim Bakalım Nolacak Umarım Kısa Dönem Çıkar
Dedem sen daha askere gitmedin dimi? Hımmm... Seni direkt gazinoya verirler. :D
RaSenGan
28.Haziran.2012, 23:15
Dedem sen daha askere gitmedin dimi? Hımmm... Seni direkt gazinoya verirler. :D
Not : Dedem dediği adamdan 1 yaş küçük :zuhaha
Flawless Victory
28.Haziran.2012, 23:22
Not : Dedem dediği adamdan 1 yaş küçük :zuhaha
Olsun o hepimizin dedesi. :)
Raheem Lawal.
04.Temmuz.2012, 13:02
Şafak 45 (Manisa) Herkeze hayırlı tezkereler, Az kaldı Tsi ailesi Tekrar dönüyorum :)
footballer33
05.Temmuz.2012, 00:21
En fazla 2 yıl ertelemiyorlar mı? 2016'ya kadar erteletmek nasıl oluyor? :confused:
footballer33
05.Temmuz.2012, 01:32
Anladım, bir kerede 2 yıl tecil ediliyor diye biliyorum ben, her neyse. Başarılar, kolay gelsin. :)
Uchiha Itachi
07.Temmuz.2012, 12:15
347 K.D ler ve 1992/3 ler (Biletlerim benim :z) Sizleri bekliyorum artık..
SAİT71
09.Temmuz.2012, 16:18
Dede biter mi be :D Off Ağustos'ta tozlu eğitim alanlarında yat kalk felan off Allah kolaylık versin. Neyse poşet olmaya gayret ette şafak sıkıştırmasın :n:
347 K.D ler ve 1992/3 ler (Biletlerim benim :z) Sizleri bekliyorum artık..
91-3 lerde yedi askerliği :)
Bu arada 3. Piyade Eğitim Tugayı (Antalya ve Burdur) düşen arkadaşlar rahat olsunlar. Bende Antalya'da yaptım. Rahattır acemilik. Dağıtım ise Kıbrıs-Ankara-İstanbul şeklinde olur genelde. Doğuyada gönderirler ama fazla değil. Doğuya gidenler Ağrı Malatya gibi yerlere düşüyorlar. O konularda rahat olablirsiniz. Yalnız ben Eminönüne düştüm İstanbul'un en merkezi yeri. Yanda Gülhane ve Topkapı Arkada Galata Kulesi Nizamiyede Boğaz manzaları var. Komutanlarda Tr'nin en güzel yerinde askerlik yapıyorsunuz diyor zaten. Ada No 1 parsel no 1 olan bir yer. Ancak şu varki herşey göründüğü gibi değil. Burda askerlik sıkıcı. Komutanlar sıkıyor. 20 küsür albay 10-15 yarbay bir düzüne bin-yüz başı ast teğmen var. O nedenle burada herşey gösteriş. Bazen insan diyor doğuya düşseydik diye. İş Batıya düşmekle bitmiyor bu yazdıklarımıda iyi düşünün :)
RaSenGan
09.Temmuz.2012, 16:38
Adam boğaz manzaralı nöbet tutuyor hala şikayetçi :D
pele96
15.Temmuz.2012, 01:21
Bu sene askere hangi doğumlular gitti ?:D
footballer33
15.Temmuz.2012, 01:57
92 celbi gitti, gitmeye devam da ediyorlar. En son 92/2'ler gitti. Kısa dönem olarak da 345'ler gitti, sıra 347'lerde. :)
SAİT71
16.Temmuz.2012, 10:56
92-2 ler geldi. Yani benim çömezim oluyorlar. :n: 345. KD'ler gelmişti herifler benden aylar sonra geldi 60-70 sayıyorlar şuan :n:
World Hollow o1
22.Temmuz.2012, 15:18
İlk çarşıma çıktım 2 aylık asker olmuşum ne ara geçti anlamadım gitti.. :)
Herkese selamlar,
ALLAH'a emanet olun.
pele96
22.Temmuz.2012, 15:19
5 Senem kalmış benime okul nedeniyle uzar ama :D
GeNç KaRTaL
22.Temmuz.2012, 15:23
Bir şey soracağım.4 yıllık açıköğretim okuyan birisinin askerliğini direk 2016'ya kadar tecil ettirmesi mümkün müdür? Dün birisi söylüyordu da,bana çok inandırıcı gelmedi.
World Hollow o1
22.Temmuz.2012, 15:24
Mümkünse Ömür boyu uzatın benden size tavsiye. :D
GeNç KaRTaL
22.Temmuz.2012, 20:18
Ben 3 sene arka arkaya 1 sınıfta kaldım. 2 sene üst üste kalınca tekrar erteletme olmadıgı için tüm muane işlemlerimi oldum. Sonra celp atlarak sınavlara girip sınıfı geçtim. (2.sınıf oldum).Ve direk 31.06.2016'ya kadar otomatik erteledilir. AÖF'de 3 sene daha okuyacağım. Yaşım 25 olduğu için 29 yaşı sınırı 2016ya kadar erteledilier. İnanmayanlara belggede gösterebilirim. Şimdi 2. sınıftayım ve hemen bitirip öyle gideceğim askere. Yani durumu açarsan yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü bu konuda uzman oldum.
Tabi şöyle bir durumda var. O celp dönemleri şans meselesi. Hele artık kredili sisteme geçti. Celp atlattırmak biraz sıkıntılı olabilir.
4 yıllık mı okuyorsun abi? Ben maksimum 2 sene tecil ediliyor diye biliyordum.Ondan sormuştum.
BaGa TaRKaN
02.Ağustos.2012, 11:29
Dün Yedek Subay Aday Adayı Sınavına Katılmak İçin Sahuru Yapıp 3 Buçukta Ankara'ya Gittim Erken Gidersem Çabucak Döner İşlerimi Hallederim Demiştim Ne Mümkün Gittiğimde 378 Kişi Benden Önce Gelmiş Öğleden Sonra 2'ye Kadar Nizamiyenin Dışına Çıkamadım. Orda Anladım Askerlik Dönemimde Nasıl İşkence Gibi Günler Göreceğimi :uzgun:
12'sine Kadar İzinliyiz Sülüsümüzü Aldık Bekliyoruz O Büyük Günü. Bakalım Nereye Gideceğiz ? Allah Yardımcımız Olsun
El Barto
02.Ağustos.2012, 11:33
Hayırlı olsun.
Ben de 5 buçukta gidip 334. sırayı almıştım. Sabah 9 gibi nizamiyeden girip akşam 4 gibi çıkmıştım.
Sıraya girmek nasıl bir şey onu öğrenmişsindir ama askerde rahat edersin. :zuhaha
BaGa TaRKaN
02.Ağustos.2012, 11:41
O Değilde Anlamadığım Nokta Adamlar İşimiz Bitene Kadar Her Şey de Sıraya Soktu Sırayı Bozmayalım Beyler Lütfen ! Diye Diye İşimiz Bitti. Ama İşimiz Bittiğinde Otobüsü Bile Çağırmadılar Askerler.
Biraz Otobüsü Bekledik Kendiliğinden Geldi Sonra. Ondan Sonrası Komediydi Sıraları Öğrenen İnsanlar Otobüse Destursuz Biribirlerini İte Kaka İterek :D Bindiler :D Allahtan En Önde Ben Vardımda İlk Ben Bindim :zuhaha Yoksa Ezilmiştik Kesin :zuhaha
Ama Nizamiyeden Çıkışımızı Unutamam Kimse Arkasına Bakmadan Topukladı :n:
El Barto
02.Ağustos.2012, 11:51
Hahahaha
ben bir de sizi yemin törenine yakın yapacağınız uygun adım yürüyüşlerde göreceğim. Ağustos sıcağında kışlık postallarla. :D
SAİT71
02.Ağustos.2012, 13:24
Sen daha dur Tarkan Emmi. Askerlik öyle sülüsü alıp nizamiye kapılarından çıkmakla bitmiyor. Sen daha dur. Bi girip bir daha çarşı dışında o kapıdan çıkmaya hasret kalacaksın. Emret komutanım çekince görürüm seni. :n:
Uchiha Itachi
04.Ağustos.2012, 16:58
Şafak demiş 107 şu saatten sonra bot bağlayanların hepsinden önce çıkarım.Ne anlamı var demeyin askere gelince anlarsınız :D
World Hollow o1
05.Ağustos.2012, 12:09
2. çarşımada çıktım şaka gibi zaman su gibi akıp gidiyor
Gençliğimin katili... Maybe One Day. :)
RaSenGan
10.Ağustos.2012, 01:24
Sanırım bu gece belli oluyordu yerler.
footballer33
10.Ağustos.2012, 01:59
Forumdan, askere kısa dönem giden arkadaş varsa ve Gaziantep 5. Zırhlı'ya düşerse yardımcı olabilirim. :) Mehmet Abi (Baga Tarkan) dışında kimse yok sanırım kısa dönem giden arkadaş. Şu anda görünen o.
RaSenGan
10.Ağustos.2012, 04:18
Kuzenim Manisa'ya düşmüş.Sonra da Kıbrısmış :)
ShevAnil
10.Ağustos.2012, 06:17
Dayımda aynı şekilde, kısa dönem Manisa sonrasında Kıbrıs. 3. kez aynı şeyi duyuyorum, hayırdır inşallah :)
BaGa TaRKaN
10.Ağustos.2012, 08:15
Kısa Dönem Er 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı)MANİSA
Sonrasında Kıbrıs'a Gidiyoruz
Yeri Belli Olan ve Gidecek Tüm Askerlerimize Hayırlı Tezkereler
Burada Yemek ve Bulaşık Sivil Şirketinmiş Bu İyi Oldu :)
Artık Tek Endişemiz Acemi Süresince Eğitimlere Katlanmak Umarım Çok Zorlanmayız
kalemci
10.Ağustos.2012, 17:03
Manisa Kıbrıs, Samsun Samsun çok var bu dönemde. Hayırlı olsun Mehmet Abi.
BaGa TaRKaN
11.Ağustos.2012, 20:43
Sağolasın Ahmed'im Darısı Sana :)
Bu Akşam İzmir'e 9 Buçuk Otobüsüne Bineceğiz Allahın İzniyle 165 Gün Sonra Döneceğiz. Herkese Bol FM'li Günler Benim Yerimede Oynamayı Beni Yâd Etmeyi Unutmayın
EndoplazmiK RetikuluM
11.Ağustos.2012, 22:24
Hayırlı olsun dede.
footballer33
12.Ağustos.2012, 22:06
Hayırlı tezkereler Mehmet Abi. :)
lexoqe
23.Ağustos.2012, 22:18
Yarın abim askere gidiyor. Varm önerisi olan.
SAİT71
24.Ağustos.2012, 00:58
Yarın abim askere gidiyor. Varm önerisi olan.
Öneri derken?
Yanına çok bir şey almasına lüzum yok tüm herşeyi verirler orda :)
lexoqe
24.Ağustos.2012, 06:47
Öneri derken?
Yanına çok bir şey almasına lüzum yok tüm herşeyi verirler orda :)
Yok mesela para vereceğim kendisine ayrıca ne vermem gerekiyor :)
El Barto
24.Ağustos.2012, 10:18
En güzel öneri
"Gitmesin" :D
Şaka bir yana Allah yardımcısı olsun.
SAİT71
27.Ağustos.2012, 15:48
Yok mesela para vereceğim kendisine ayrıca ne vermem gerekiyor :)
Dediğim gibi üzerinde nakit olsun yeterlidir. Sigara içiyorsa ona göre ayarlasın parasını felan. Çok detaylı birşeye gerek yok. Para her kilidi açar zaten :n:
lexoqe
27.Ağustos.2012, 16:46
Dediğim gibi üzerinde nakit olsun yeterlidir. Sigara içiyorsa ona göre ayarlasın parasını felan. Çok detaylı birşeye gerek yok. Para her kilidi açar zaten :n:
Baba çocuk gitti askere bitirmek üzere :n:
SAİT71
28.Ağustos.2012, 13:24
Baba çocuk gitti askere bitirmek üzere :n:
Yarın abim askere gidiyor diye yazmışsın bende acemi birliğine katılcak zannettim :n:
Ne gereği var verme para felan bence cebinde dursun :p
BaGa TaRKaN
01.Eylül.2012, 01:25
19 Günlük Acemi Eğitimimizi Tamamladık ve Memleketime Dağıtım İznini Kullanmak Üzere Geri Geldik. 7 Günü Bayram ve Haftasonlarına Gelmesi Sebebiyle Oldukça Rahat Bir Dönemi Geride Bırakıp Yemini Ettik.
Pazar Günü Kıbrıs'a Gidip Birliğimize Katılacağız Geri Hizmetlerden Lojistik Biriminde Çavuş Olarak Katılacağım Birliğime :)
ŞAFAK; 134
RaSenGan
01.Eylül.2012, 01:28
19 Günlük Acemi Eğitimimizi Tamamladık ve Memleketime Dağıtım İznini Kullanmak Üzere Geri Geldik. 7 Günü Bayram ve Haftasonlarına Gelmesi Sebebiyle Oldukça Rahat Bir Dönemi Geride Bırakıp Yemini Ettik.
Pazar Günü Kıbrıs'a Gidip Birliğimize Katılacağız Geri Hizmetlerden Lojistik Biriminde Çavuş Olarak Katılacağım Birliğime :)
ŞAFAK; 134
Abi Özel Mesaj şeyini açar mısın bi :D
BaGa TaRKaN
01.Eylül.2012, 01:34
Uleyn Aygün Seni Bile Özlemişim :D
İstek Üzerine Özel Mesaj Açıldı
SAİT71
01.Eylül.2012, 19:35
BAGA dede kısa dönem adamsın niye dağıtım kullanırsın be ya? :n: Ulan böyle sistemin dicem şimdi ha Biz 190 sayalım herif bir ayda 130 saysın :n:
BaGa TaRKaN
01.Eylül.2012, 21:30
Oku Çalış Seninde Olsun Hemşo Kurban :)
Senden 2 Ay Önce Gelmek Güzel Bir Duygu Olacak Ama :p :n:
E.Cartman
01.Eylül.2012, 22:09
Oh valla dedecim kıyak yere düşmüş :zuhaha
Raheem Lawal.
01.Eylül.2012, 23:04
Abi Özel Mesaj şeyini açar mısın bi :D
Abi adammı öldürdün o nasıl şafak öyle :)
SAİT71
02.Eylül.2012, 01:17
Oku Çalış Seninde Olsun Hemşo Kurban :)
Senden 2 Ay Önce Gelmek Güzel Bir Duygu Olacak Ama :p :n:
İş işten geçti poşet amca :n:
goosfraba
02.Eylül.2012, 01:24
yahu en son 2 sene önce tecil ettirdim. otomatik olarak 3 yıl tecil ediliyor değil mi bu askerlik?
şu an hiç hazır değilim askerliğe.
RaSenGan
02.Eylül.2012, 01:27
şu an hiç hazır değilim askerliğe.
Abi o ne demek :D Evlilik mi bu :D
Uchiha Itachi
02.Eylül.2012, 15:21
Benden tavsiye gelmeyin 460 gün değil 460 yıl yapıyorsunuz sanki :icon_eek:
World Hollow o1
02.Eylül.2012, 16:03
Hey gidi günler hey...
Herşeye rağmen günler çatır çatır geçiyor... :)
World Hollow o1
02.Eylül.2012, 18:11
O değilde, 328 gün kalmış ühh.. :D
RaSenGan
02.Eylül.2012, 18:50
Abi 150 gün nere 450 gün nere :D Sırf askerlik için okunur bu üniversite :D
El Barto
03.Eylül.2012, 09:56
Baga Kıbrıs'ta su yok derler hep askerde. Çarşıya çıkınca yaz buraya bilgilendir bizi aslı astarı var mı diye. :D
SAİT71
03.Eylül.2012, 17:09
Baga dede giderken 2 tane damacana götür yanında. nolur nolmaz :n: Bu arada askere gelecek varsa 2 kez düşünsün. Öncelikle üniversiteyi okumadıysa okuyup 4 yıllık bir yer bitirsin. :n:
BaGa TaRKaN
15.Eylül.2012, 13:02
Girne Semalarından Herkese Günaydınlar Ahali,
Şafak Demiş 123 4 Ay Sonra Aranızdayım :)
Emre, Valla Ben Güzelyurt Tarafındayım Ama Yerim Allaha Şükür Rahat Karargah Yazıcısıyım. Dün Gece İlk Nöbeti Tuttuk. İçme Suyunda Problem Yok Hergün Banyomuzuda Yapıyoruz
World Hollow o1
16.Eylül.2012, 12:01
Herkese hayırlı gunler...
Nasılsınız, keyifler nasıl. Her ne olursa olsun sivilliğin tadını keyfini çıkartın. :)
BaGa TaRKaN
22.Eylül.2012, 12:08
Naber Millet Yokluğum Belli Oluyormu ? :)
World Hollow o1
29.Eylül.2012, 16:26
Herşeye rağmen atarsa; 299...
Şaka gibi... :)
Uchiha Itachi
30.Eylül.2012, 16:07
Şafak demiş 51.. Biletlerde geldi az kaldı geliyorum daha güzel oyun incelemeleri yapıcaz inş.
Trabzonspor
30.Eylül.2012, 16:10
Şafak demiş 51.. Biletlerde geldi az kaldı geliyorum daha güzel oyun incelemeleri yapıcaz inş.
İnceleyecek çok oyun var aga. :)
Uchiha Itachi
30.Eylül.2012, 16:41
Darksiders 2, Max Payne 3, Geç kalınmış olsada Battlefield Bad Company 3, Co MW 3 ve daha niceleri
349.Dönem Yedek Subay adayıyım :) 12.12.12'de askerim inşallah
Nedvedmania
30.Eylül.2012, 22:02
O gün kıyamet kopacak zaten :)
attirson
30.Eylül.2012, 22:03
Benim bildigim kıyamet 21indeydi. :D
Millet nikah günü olarak aylar öncesinden gün aldı ben de vatanla nikah günü aldım :)
Nedvedmania
30.Eylül.2012, 22:06
Benim bildigim kıyamet 21indeydi. :D
He doğru 21 Aralıktı o :D
BaFraLı
05.Ekim.2012, 20:01
3 Kasım 1992 doğumluyum. Lise bitince eğer üniversiteye gitmessen 31 Ekim'e kadar askerlik şubesine gel, tecil ettir demişlerdi.
Bu gün diplomamla gittim işte. 31 Aralık 2015'e kadar tecil ettiler. 2015 e kadar örgün eğitimden üniversite kazanamassam açıköğretime kaydolmayı düşünüyorum en son ihtimal. Ama sanırım bir 4 yıllık falan tutturabilirim 31 Aralık 2015'e kadar.
Diyelim ki umduğum gibi gitmedi 4 yıllık üniversiteye gidemedim ve açıköğretime kaydoldum. Açıköğretimde bildiğimiz üniversite oluyor değil mi askerlik nezninde ? Yani sadece 4 yıllık açıköğretim bitirsem okuduğum için 5-6 aylık bir askerlik mi yapıcam ? Bu konu hakkında pek fikrim yok ama tecrübeli abiler var burada.
RaSenGan
05.Ekim.2012, 20:03
3 Kasım 1992 doğumluyum. Lise bitince eğer üniversiteye gitmessen 31 Ekim'e kadar askerlik şubesine gel, tecil ettir demişlerdi.
Bu gün diplomamla gittim işte. 31 Aralık 2015'e kadar tecil ettiler. 2015 e kadar örgün eğitimden üniversite kazanamassam açıköğretime kaydolmayı düşünüyorum en son ihtimal. Ama sanırım bir 4 yıllık falan tutturabilirim 31 Aralık 2015'e kadar.
Diyelim ki umduğum gibi gitmedi 4 yıllık üniversiteye gidemedim ve açıköğretime kaydoldum. Açıköğretimde bildiğimiz üniversite oluyor değil mi askerlik nezninde ? Yani sadece 4 yıllık açıköğretim bitirsem okuduğum için 5-6 aylık bir askerlik mi yapıcam ? Bu konu hakkında pek fikrim yok ama tecrübeli abiler var burada.
Açıköğretim okursan normal üniversite okuyormuş gibi sayılıyorsun Tolga.Askerlik için açıktan 4 yıllık okuyan adamlar var kısa dönem yapsın diye :D
BaGa TaRKaN
07.Ekim.2012, 13:10
Çabuk Ol Poşet Sen Gelince Benim Askerliğim Bitecek :D
SAİT71
13.Ekim.2012, 17:18
Şafak demiş 160 bitmiyo bea :(
Uchiha Itachi
14.Ekim.2012, 14:23
160 da nedir ya ? :icon_eek:
Sadece 37..
BaGa TaRKaN
21.Ekim.2012, 12:12
5 Gün Sonra Düzce'deyim Şafak Demiş 86... :)
BaGa TaRKaN
20.Kasım.2012, 08:20
en son 86 da yazmışım şimdi olmuş $56 :) torumlarımın gelmesine 40 gün kaldı :)
World Hollow o1
02.Aralık.2012, 13:42
Kısa dönem adam Şafak sayar birde yuuh... :)
Atarsa 245 :) Başka yok, olsada vaktim yok. :D
Uchiha Itachi
02.Aralık.2012, 15:32
160 da nedir ya ? :icon_eek:
Sadece 37..
Şafak - lerde.. Hatta şafak ne _ Hürgeneral artık ;)
BaGa TaRKaN
09.Aralık.2012, 12:42
$38 Demiş :)
2 Gün Sonra Bizim Torunlar Botlarını Bağlayacak, Dört Gözle Bekliyorum Sizleri Çabuk Olun Sıkıldım Artık :D
World Hollow o1
16.Aralık.2012, 12:45
O değilde, 328 gün kalmış ühh.. :D
Herşeye rağmen atarsa; 299...
Şaka gibi... :)
$: 232 Sadece...
SAİT71
16.Aralık.2012, 16:03
Atarsa 98 :(
LaigLeNoiR
16.Aralık.2012, 16:10
Beyler askere gitmek için ilk başta ne yapıyoruz okul bittikten sonra gidip başvurma şansımız var mı ?
Ben kilodan dolayı sanırım askere gidemiyorum. Bu prosedürler nelerdir, doktora veya muayeneye ne zaman gidicez :)
uAburak89
16.Aralık.2012, 16:13
Var, askerlik şubesine gidip tecilini bozdurup gidebiliyorsun. Muayene de o aşamada oluyor. Kilo muhabbetinde tam bilgim yok yalnız, bazıları acemiliği yaptıktan sonra kilodan dolayı hava değişimi alıyor, bazıları ise acemiliği de yapmıyor. En sağlıklı bilgiyi şubenden öğrenirsin.
LaigLeNoiR
16.Aralık.2012, 16:18
Abim ve kuzen kilodan dolayı çürük raporu almıştı ama :)
footballer33
16.Aralık.2012, 16:20
Çürük raporu almak bazı yerlerde karşına sorun olarak çıkabiliyor. Mesela, bildiğim kadarıyla devlet dairelerinde, resmi işlerde falan çalışamıyorsun. Memurluk gibi yani. Kısa dönem olarak gideceksen, hiç değmez o raporu alıp gitmemeye.
LaigLeNoiR
16.Aralık.2012, 16:33
Abim aynı şekilde aldı ve doktor yani devlet memuru :)
Öte yandan yasal olarak almaları yasak. Orada Allah korusun bana birşey olsa hesabını kim verecek. Ben askerlikten kaçmaya çalışmıyorum ama durum da ortada.
BaGa TaRKaN
22.Aralık.2012, 17:57
$23 Demıs 3 Hafta Sonra Yanınızdayım :)
SAİT71
29.Aralık.2012, 12:36
Kilodan dolayı çürük alsan sorun olacağını düşünmüyorum çünkü 20 yaşında 15 kilo eksiğin olur 27 yaşında 3 kilo fazlan olur. Yani kilo ölümcül veyada iş yapamayacak bir engel gibi bir problem değil değişken birşey.
bu arada 89...
World Hollow o1
30.Aralık.2012, 11:25
Selamun Aleyküm Herkese iyi tatiller...
$:219....
BaGa TaRKaN
30.Aralık.2012, 13:23
Kilodan dolayı çürük alsan sorun olacağını düşünmüyorum çünkü 20 yaşında 15 kilo eksiğin olur 27 yaşında 3 kilo fazlan olur. Yani kilo ölümcül veyada iş yapamayacak bir engel gibi bir problem değil değişken birşey.
bu arada 89...
Selamun Aleyküm Herkese iyi tatiller...
$:219....
Öyle Bir Safak mı Var Yahu :icon_eek: Atarsa Şafak 16 ;;)
Şafak Demiş Coni Moni Ben mi Yapayım Serhat, Ben mi Nöbet Tutayım Sait :D
World Hollow o1
30.Aralık.2012, 15:44
15 ay askerlik = Mehmetçik , 6 ay askerlik = Mehmet , 1 ay bedelli = Mehmet bey , Vicdani red = Memoş
Yapcak birşey yok ASKERLİK!
footballer33
30.Aralık.2012, 16:02
15 ay askerlik = Mehmetçik , 6 ay askerlik = Mehmet , 1 ay bedelli = Mehmet bey , Vicdani red = Memoş
Yapcak birşey yok ASKERLİK!
Bir de Asteğmen olarak yapanlar var. Onlara da, Mehmet Ağa diyorlar. :icon_biggrin:
Tüm askerlere hayırlı tezkereler. :)
World Hollow o1
30.Aralık.2012, 16:12
Oda var onu unutmuşum... :)
ALLAH'ıma çok şükür ki MEHMETÇİK olarak yapıyorum hemde dünyanın göz bebeği olan bordoberelilerle birlikde...
SAİT71
06.Ocak.2013, 13:47
Avatarın altınada koymuşsun 347. Kısa Dönem Er diye. Etiketinden belli dede, kısasınız işte, Poşetsiniz, naylonsunuz yahuvv. :n:
Bak bana ben yıllardır askerim Şafak demiş Düzce... Elbet bitecek bu askerlik dede.... Öyle yada böyle.... Vay be 21 yaşında askere gittim 22 oldum hala askeriz ya...
SAİT71
20.Ocak.2013, 13:31
Atarsa 67... Yakında A.Ş...
BaGa TaRKaN
21.Ocak.2013, 10:57
Öyle Bir Şafak mı Var :D
Şafak Mafak Ters Bize :zuhaha
LaigLeNoiR
21.Ocak.2013, 11:01
Arkadaşlar birşey sorayım sizlere Ocak sonunda tek ders sınavım var okulda geçtim diyelim okuldan çıkışımı alana kadar nereden baksan 1 ay geçer askerlik yoklamasına en erken ne zaman girebilirim ?
MSB ASAL'dan baktım şimdi Giresun için Şubat diyor. ?
BaGa TaRKaN
21.Ocak.2013, 11:10
Tecilin Ne Zaman Bitiyor Murat ?
4 Yıllıktı Sanırım Senin, 28 Şubata Kadar Şubene Gidip Tecilliysen Tecilimi Bozdurmak İstiyorum Diye İşlemlerini Başlat 31 Mart İtibariyle Askersin 1-2 Nisan'da Yedek Subay Aday Adaylığı Sınavına Gireceksin Sonra 12 Nisan'da (Bir İki Gün Önceden Yeri Belli Olur) Birliğine Teslim Olacaksın
LaigLeNoiR
21.Ocak.2013, 11:29
Tecilimin tam olarak ne zaman biteceğini bilemiyorum. 4 yıllık okuldayım ama 5,5 senede bitireceğim okulu.
Öte yandan sağlık kurulundan geçebileceğimi zannetmiyorum, malum kilo biraz fazla :)
BaGa TaRKaN
21.Ocak.2013, 11:49
Zaten Sen Bir Şubeye Git Geri Kalan İşlemler Kendiliğinden Gelir
World Hollow o1
27.Ocak.2013, 16:14
Sussan olmuyor, susmasan olmaz...
$:191 Başka yok... :)
SAİT71
15.Şubat.2013, 18:56
atarsa Kocaeli başka da yok galiba...
World Hollow o1
24.Mart.2013, 13:52
Sadece 4Buçuk ay... :)
Bitmeye başladı yavaştan...
$:135
SAİT71
28.Mart.2013, 15:10
Atarsa: Doğan Güneş http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTd2IOM58sM5DDLI2OyfMhBXAkY4-M5N2bQESMyh5CUO8Ijwc9R kim tutar beni :n:
Mamadou
29.Mart.2013, 05:00
Son sınıf falan derken Allah'ın izniyle bende Ağustos'ta gitmeyi düşünüyorum. Yani muhtemelen bir aksilik olmazsa kesin gideceğim kafaya koydum. İlk önce askerliği aradan çıkartıp iş hayatına atılacağım. Düzenimizi kuralım dimi :) Önümde engel olarak durmasına hiç gerek yok.
World Hollow o1
07.Nisan.2013, 14:38
Günlerden bir sabah,
Şafak Doğan Güneş...
O Günlerde Gelir Be Kardeş...
$:120 Başka yok sadece 4 ay kaldı. Bitmedi Gitti Be. !
eXcitinG
07.Nisan.2013, 14:54
Serhat. Sık dişini. Fazla bir şey kalmamış.
World Hollow o1
21.Nisan.2013, 10:36
Selamun Aleyküm, herkese hayırlı günler mutlu pazarlar...
Atarsa $:106 :)
World Hollow o1
21.Nisan.2013, 10:54
Bu Şehir'dede Güneş TURUNCU Doğan TURUNCU BATAR....!
https://pbs.twimg.com/media/BIWyttsCIAAfV1i.jpg:large
anil luque
21.Nisan.2013, 12:45
Aleyküm selam Serhatım. Pek birşey kalmamış 4 ayın da altına düşmüşsün :) Allah'a emanet ol hayırlısıyla gel.
World Hollow o1
21.Nisan.2013, 14:22
EyvALLAH, inşALLAH bakalım bitsede hayırlısınla kurtulsak. :)
anil luque
21.Nisan.2013, 15:17
Serhat seni Joe Hart'a benzeten oluyor mu :D
World Hollow o1
05.Mayıs.2013, 11:25
İlk defa senden duydum :)
World Hollow o1
19.Mayıs.2013, 11:33
Selamun Aleykum Yokmu hıc yahu 93\2 gelen forumdan tuh tuh...
Atarsa Karabük başka yok :D
World Hollow o1
09.Haziran.2013, 13:19
Atarsa Sinop... :)
footballer33
09.Haziran.2013, 14:30
Atarsa Sinop... :)
Bir şey kalmamış, yalnız imzada hâlâ 313 yazıyor. O sayının senin için özel bir anlamı var sanırım. :icon_smile:
SAİT71
09.Haziran.2013, 14:33
Şafak öldürmek zor geliyor askerdeyken ancak terhis olunca askerliği arıyor insan :)
World Hollow o1
30.Haziran.2013, 12:07
Selamun aleykum herkese hayırlı günler..
Atarsa 1 ay 6 gun.. :) galiba bitiyor.. :)
World Hollow o1
28.Temmuz.2013, 10:35
Atarsa 9 başka yoook... :)
GünlerdenBirSabahŞafakDoğanGüneş :)
anil luque
28.Temmuz.2013, 10:58
Bitirdin sayılır Serhat kalan günlerini de hayırlısıyla kazasız belasız bitir gel :)
SAİT71
28.Temmuz.2013, 15:57
Toprağım bitmiş hadi. Askerliğin en zevkli dönemine girmişsin. Gez kışlada artık kimse bir şey demez :)
World Hollow o1
08.Ağustos.2013, 06:36
Selamun Aleyküm cümletten hayırlı sabahlar...
Dün sabah 08:00 ile birlikte sivil hayatıma tekrardan başlayıp vatani görevimi hayırlısınla kazasız belasız bitirmiş durumdayım ALLAH'ım herkese benim yaptığım gibi rahat ve güzel bir şekilde askerlik nasip etsin inşALLAH önümüzdeki günlerde aylarda yıllarda gitcek tüm kardeşlerime sabır ve hayırlı tezkereler diliyorum... :)
europeanconquer
08.Ağustos.2013, 12:10
Hadi gözün aydın abi,geçmiş olsun :)
SAİT71
08.Ağustos.2013, 15:32
Hayırlı olsun. Şimdi keşke askerlik bitmeseydi diyeceğin günler başlıyor artık :D
tosunpasa
05.Aralık.2013, 20:50
Atarsa 332 Zonguldak Ereğli Karadeniz Bölge Komutanlığı Karargah Destek Bölüğü biter mi be :)
GeNç KaRTaL
05.Aralık.2013, 23:13
Atarsa 332 Zonguldak Ereğli Karadeniz Bölge Komutanlığı Karargah Destek Bölüğü biter mi be :)
Vay be olum,büyüdük resmen.:icon_biggrin: Hayırlı tezkereler tosunum.:)
World Hollow o1
05.Aralık.2013, 23:25
Oy oy oy :D süper bir şafak yaaa :D
World Hollow o1´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster 16-12-2012, 10:45
O değilde, 328 gün kalmış ühh..
Hayırlı olsun. Şimdi keşke askerlik bitmeseydi diyeceğin günler başlıyor artık :D
Evet başladı o günler hayat baya sert dalış yaptı :)
5267
05.Aralık.2013, 23:40
Benim memleket :D
goosfraba
05.Ocak.2014, 03:26
şubat'ın 4-7 arası tarihlerinde birliğe teslim oluyorum ben de. bu ayın 15-20 arası sülüsü alınca nereye gideceğim belli olacak.
benzema35
05.Ocak.2014, 03:38
şubat'ın 4-7 arası tarihlerinde birliğe teslim oluyorum ben de. bu ayın 15-20 arası sülüsü alınca nereye gideceğim belli olacak.
Hayırlı tezkereler pirlo hacı :)
goosfraba
16.Ocak.2014, 21:42
3 şubatta manisa kırkağaç, 6. jandarma komando eğitim alay komutanlığına teslim oluyorum.
World Hollow o1
16.Ocak.2014, 21:56
3 şubatta manisa kırkağaç, 6. jandarma komando eğitim alay komutanlığına teslim oluyorum.
En büyük asker bizim askerrr..:4:
ALLAH hayırlı tezkere nasip etsin abim, herşey hakkında hayırlı olur umarım.