PDA

View Full Version : En Büyük Asker Bizim Asker

Pages : 1 2 [3]

alexdeozil
16.Ocak.2014, 22:12
3 şubatta manisa kırkağaç, 6. jandarma komando eğitim alay komutanlığına teslim oluyorum.

Hayırlı tezkereler, er mi oluyorsun komandomu detay anlatır mısın ? :) hiç bilgim yok şu askerlikle alakalı seneye bu zamanlarda büyük ihtimal benimde yerim belli olur. :)

goosfraba
16.Ocak.2014, 22:27
En büyük asker bizim askerrr..:4:

ALLAH hayırlı tezkere nasip etsin abim, herşey hakkında hayırlı olur umarım.

sağol kardeşim :)

Hayırlı tezkereler, er mi oluyorsun komandomu detay anlatır mısın ? :) hiç bilgim yok şu askerlikle alakalı seneye bu zamanlarda büyük ihtimal benimde yerim belli olur. :)

komando eğitimi alıp güneydoğu veya doğuya sevk olacağım muhtemelen.

benzema35
16.Ocak.2014, 22:37
@goosfraba peki tecilin varsa kaldırman mı gerekiyor gitmek için nasıl oluyor ?
Edit : Birde Sülüs ne demek oluyor ?

alexdeozil
16.Ocak.2014, 22:40
komando eğitimi alıp güneydoğu veya doğuya sevk olacağım muhtemelen.

Peki sen mi tercih ettin komando olmayı ?

World Hollow o1
16.Ocak.2014, 22:48
@goosfraba peki tecilin varsa kaldırman mı gerekiyor gitmek için nasıl oluyor ?
Edit : Birde Sülüs ne demek oluyor ?

Askerliğe başlama tarihin.

Abi bu arada yeme milleti nereye komando olup gidiyorsun doğuya bilmesek bizide yiceksin he :D
Gitceğin en fazla istanbulda bir karakol ya da en fazla alay olacak. :n:

benzema35
16.Ocak.2014, 23:07
@World Hollow o1 ,Bu konuda bilgilisin galiba neye göre komanda falan yapıyorlar fizikle falan mı alakalı ?

ToRoSKaPLaNı
17.Ocak.2014, 00:55
Bizim yedek subaylar için yerler daha belli olmamış.Sanırım 24 ünde belli olacak.Kısa dönem çıkar inşallah.Tüm planlarımı kısa döneme göre kurdum.Asteğmen olmak isteyenlere çıkmaz şanstan bize çıkar asteğmenlik.Ozaman da al başına belayı :D Tüm iş hayallerim suya düşer valla.24 üne kadar zaman geçmez şimdi.

El Barto
17.Ocak.2014, 15:40
3 şubatta manisa kırkağaç, 6. jandarma komando eğitim alay komutanlığına teslim oluyorum.

Kardeşim Allah yardımcın olsun. Su gibi geçer gider inşallah.

nerazzuri
22.Ocak.2014, 22:52
Ben birşey danışmak istiyorum, fikri olanlar benimle paylaşırsa memnun olurum. Önemli bir mevzuu benim için.

Aralık 2015'e kadar tecilim bulunuyor. Daha önce 2 defa kilo fazlalığından erteleme aldım. Hala da vermiş değilim:) Soruma gelecek olursam; Şubat'ın ilk haftası tecilimi bozdurursam tahminen hangi ay giderim askere?
Tabi bu işin muayene kısmı var. Kilom hala olduğu için erteleme alma şansım ya da çürük raporu alma durumum hala var sanırım? doğru mudur?

Sanırım nisan,ağustos ve aralık aylarında askere alıyorlar. Benim istediğim Ağustos ayında gitmek böyle bir şansım var mı?

Şubatta bozdurursam tecilimi ve askere elverişli raporu alırsam, tahminen hangi ayda giderim? ya da ağustos'ta gider miyim? Kısa olarak sorum budur. :)

El Barto
22.Ocak.2014, 23:50
şubatta bozdurursan nisanda alirlar bekletmezler agustosa. Nisan celbi gectikten sonra bozdur tecili agustosa kal agustos istiyorsan. kilo isi de hala devam ediyorsa askerlige elverissiz raporu da alabilirsin tabii :)

Universal
22.Ocak.2014, 23:54
Benimde yavaştan geliyorda ben astlım ilaçsız yaşayamıyorum psikolojik bağım var birliğide almam yasak ne yapcam . :(

nerazzuri
22.Ocak.2014, 23:55
şubatta bozdurursan nisanda alirlar bekletmezler agustosa. Nisan celbi gectikten sonra bozdur tecili agustosa kal agustos istiyorsan. kilo isi de hala devam ediyorsa askerlige elverissiz raporu da alabilirsin tabii :)

:) teşekkür ederim abi. bir sorum daha olacak, bu nisan,ağustos,aralık dedim fakat doğru mu? 2 yıllık üniversite mezunuyum başka aylar var mı? değişiyor mu mezun olma durumuna göre bilmediğim için. :)

2014 yılı celp tarihleri; şubat,mayıs,ağustos,kasım olarak var. Sanırım şubat'ı atlattığım takdirde mayıs ayında giderim.

GeNç KaRTaL
23.Ocak.2014, 00:00
Ben de bir şey soracağım.Tecil süremizin ne zamana kadar olduğunu e-devlet şifresiyle öğrenebiliyor muyuz? Yoksa illa askerlik şubesine mi gitmemiz gerekiyor? Bu sene mezun olacağım inşallah.Mezun olduktan sonra Çin'e gitme gibi bir ihtimalim var.Bu tecil olayını bir öğrensem iyi olacak diye düşünüyorum.Tecil süresi geçtikten sonra gitmediğin her dönem için ceza parası ödüyormuşsun.

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 02:32
Benimde yavaştan geliyorda ben astlım ilaçsız yaşayamıyorum psikolojik bağım var birliğide almam yasak ne yapcam . :(

Askere Gidersin Ama Muhtemelen Birliğinden Askeri Hastaneye Sevk Ardından Hastanede de Rapor Alırsın Sonra Çürüğe Çıkarsın

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 02:34
Ben de bir şey soracağım.Tecil süremizin ne zamana kadar olduğunu e-devlet şifresiyle öğrenebiliyor muyuz? Yoksa illa askerlik şubesine mi gitmemiz gerekiyor? Bu sene mezun olacağım inşallah.Mezun olduktan sonra Çin'e gitme gibi bir ihtimalim var.Bu tecil olayını bir öğrensem iyi olacak diye düşünüyorum.Tecil süresi geçtikten sonra gitmediğin her dönem için ceza parası ödüyormuşsun.

Tecil Belgende Mevcut Ne Zamana Kadar Olduğu Ama Eğer Kaybettiysen Malesef Şubeden Öğrenebilirsin Sadece

GeNç KaRTaL
23.Ocak.2014, 02:37
Tecil Belgende Mevcut Ne Zamana Kadar Olduğu Ama Eğer Kaybettiysen Malesef Şubeden Öğrenebilirsin Sadece

Abi öyle bir belgem olmadı hiç bugüne kadar.:D Okul hallediyor çünkü,bildiğin üzere.:) Tecil süresini bir tek şubeye gidip öğrenebilirsin diyorsun yani? Uğraştırırlar mı peki,bunu al,şunu getir diye?

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 02:40
:) teşekkür ederim abi. bir sorum daha olacak, bu nisan,ağustos,aralık dedim fakat doğru mu? 2 yıllık üniversite mezunuyum başka aylar var mı? değişiyor mu mezun olma durumuna göre bilmediğim için. :)

2014 yılı celp tarihleri; şubat,mayıs,ağustos,kasım olarak var. Sanırım şubat'ı atlattığım takdirde mayıs ayında giderim.

Eğer Tecilin Dolduysa Gideceğin Tarih Tecilinin Dolduğu Tarihe Müteakip Askere Gitmek Zorundasın :)

Yalnız Şöyle Bir Durum Var Bir Sonraki Celp Döneminde Gitmek İstiyorsan Eğer Yoklama Elindeyse veya Eline Geldiyse Hiç Şubeye Uğrama Bir Sonraki Celp Dönemini Takip Et Onda Şubeye Uğrayıp Gerekli İşlemleri Başlat O Zaman Gidersin

Sadece Senin Celp Kaybın Olduğundan Cüzi Bir Miktarda Askerlik Sonrası Ceza Ödersin Bende Geçen Sene Bu Ayda Gelmiştim Geldikten 4-5 Ay Sonra Şubeden Zarf Geldi Celp Cezası 99 Lira Onuda Ödedim Vergi Dairesine

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 02:41
Abi öyle bir belgem olmadı hiç bugüne kadar.:D Okul hallediyor çünkü,bildiğin üzere.:) Tecil süresini bir tek şubeye gidip öğrenebilirsin diyorsun yani? Uğraştırırlar mı peki,bunu al,şunu getir diye?

Okul Hallediyorsa Okuldaki Dosyanda Mevcuttur O Zaman. Bir Öğrenci İşlerine Uğra Derim

CeNTeR_TR
23.Ocak.2014, 02:42
Uğraştırmazlar Şemsi , Okul bittikden sonra çıkış belgelerini aldıktan sonra şubeye gidip 2 sene tecil ettirebiliyorsun zaten.Okuldayken zaten öğrenciliğin bitene kadar tecillsin.Eğer bittiği zaman gidip ekstra tecil yaptırmassan sonraki süreçte kaçak durumuna düşüyorsun zaten.

Kısacası okul bittikden sonra evraklarınla şubeye gittiğin süreçten 2 yıl sonrasına kadar tecilin olacak.

GeNç KaRTaL
23.Ocak.2014, 02:57
Uğraştırmazlar Şemsi , Okul bittikden sonra çıkış belgelerini aldıktan sonra şubeye gidip 2 sene tecil ettirebiliyorsun zaten.Okuldayken zaten öğrenciliğin bitene kadar tecillsin.Eğer bittiği zaman gidip ekstra tecil yaptırmassan sonraki süreçte kaçak durumuna düşüyorsun zaten.

Kısacası okul bittikden sonra evraklarınla şubeye gittiğin süreçten 2 yıl sonrasına kadar tecilin olacak.

Tam olarak öğrenmek istediğim şey buydu abi,teşekkür ederim.:)

nerazzuri
23.Ocak.2014, 04:03
Eğer Tecilin Dolduysa Gideceğin Tarih Tecilinin Dolduğu Tarihe Müteakip Askere Gitmek Zorundasın :)

Yalnız Şöyle Bir Durum Var Bir Sonraki Celp Döneminde Gitmek İstiyorsan Eğer Yoklama Elindeyse veya Eline Geldiyse Hiç Şubeye Uğrama Bir Sonraki Celp Dönemini Takip Et Onda Şubeye Uğrayıp Gerekli İşlemleri Başlat O Zaman Gidersin

Sadece Senin Celp Kaybın Olduğundan Cüzi Bir Miktarda Askerlik Sonrası Ceza Ödersin Bende Geçen Sene Bu Ayda Gelmiştim Geldikten 4-5 Ay Sonra Şubeden Zarf Geldi Celp Cezası 99 Lira Onuda Ödedim Vergi Dairesine

yok abi tecilim aralık 2015'de bitiyor.

karışık bir durumum var aslında, askere gitmek aklımda yoktu değişik nedenlerden dolayı atlamak istiyorum bu durumu. şubat ortası tecilimi bozdurup, 2014 celp ayları şubat,mayıs,ağustos,kasım olarak geçiyor. ağustos'ta olursa benim için iyi olur öyle bir şansım var mı onu öğrenmek istiyorum aslında net olarak. önce size danışmak istedim. şubeyede gidip bilgi alacağım ama sizler biliyorsanız, fikriniz varsa bi' almak istedim :)

eğer ağustos gibi bir şansım varsa benim açımdan iyi olur, çünkü daha yeni iş buldum, imkanları ve maaşı gerçekten çok iyi o işi elimin tersi ile itip askere gidersem döndüğümde o şartlarda,o maaşla bir daha iş bulabileceğimi düşünmüyorum, askerlik aradan çıkması gerekiyor bulduğum iş yerinde biraz zaman geçirip öyle gitmek istiyorum askere bu yüzden ağustos'ta gitme şansımı öğrenmek istedim :)

Universal
23.Ocak.2014, 10:40
Askere Gidersin Ama Muhtemelen Birliğinden Askeri Hastaneye Sevk Ardından Hastanede de Rapor Alırsın Sonra Çürüğe Çıkarsın

Şuan bir bunalıma girdim çürük filan... Gitmişken yapmak isterim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

El Barto
23.Ocak.2014, 11:03
Serkan kardeşim o zaman sen hiç kurcalamayacaksın Ağustos'a yakın gidip muayene olacaksın. Kilo problemi devam ediyorsa gitmezsin zaten. Olurda askerliğe elverişli raporu verirlerse de sonraki celp dönemi yani Ağustos'ta gidersin askere. :)

Şemsi sen de okul bittikten sonra askerlik şubesine gidip muayene olman gerekiyor zaten. 2 yıl tecil hakkım var deyip gitmezsen yoklama kaçağı sayıyorlar. Okul bitince alacağın diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ve ıvır zıvır bir şeyler işte fotoğraf falan onlarla askerlik şubesine gideceksin. Yoklamanı olacaksın. Orada sana bir dilekçe yazdırıyorlar. 2 yıl tecil hakkımı kullanmak istiyorum diye. Yaptırdığın günden itibaren 2 yıl daha tecilli sayılırsın.

Batu bunalıma girme. Çürük raporu halk arasında bilinen adı. Aslında o belgenin adı "askerliğe elverişsiz raporu". :) Yalnız senin durumunda Baga'nın da dediği gibi önce askere alırlar. Askeri hastaneye sevk edip oradan verirler raporu.

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 11:07
yok abi tecilim aralık 2015'de bitiyor.

karışık bir durumum var aslında, askere gitmek aklımda yoktu değişik nedenlerden dolayı atlamak istiyorum bu durumu. şubat ortası tecilimi bozdurup, 2014 celp ayları şubat,mayıs,ağustos,kasım olarak geçiyor. ağustos'ta olursa benim için iyi olur öyle bir şansım var mı onu öğrenmek istiyorum aslında net olarak. önce size danışmak istedim. şubeyede gidip bilgi alacağım ama sizler biliyorsanız, fikriniz varsa bi' almak istedim :)

eğer ağustos gibi bir şansım varsa benim açımdan iyi olur, çünkü daha yeni iş buldum, imkanları ve maaşı gerçekten çok iyi o işi elimin tersi ile itip askere gidersem döndüğümde o şartlarda,o maaşla bir daha iş bulabileceğimi düşünmüyorum, askerlik aradan çıkması gerekiyor bulduğum iş yerinde biraz zaman geçirip öyle gitmek istiyorum askere bu yüzden ağustos'ta gitme şansımı öğrenmek istedim :)

Şubat Değilde Haziranda Tecilini Bozdurup Ağustosta Gidebilirsin :)

Valla İşin İçine Sağlık Sıhhat Girince Bir Kusur Aramak Yanlış Olur Öyle Düşünme.

BaGa TaRKaN
23.Ocak.2014, 11:09
Serkan kardeşim o zaman sen hiç kurcalamayacaksın Ağustos'a yakın gidip muayene olacaksın. Kilo problemi devam ediyorsa gitmezsin zaten. Olurda askerliğe elverişli raporu verirlerse de sonraki celp dönemi yani Ağustos'ta gidersin askere. :)

Şemsi sen de okul bittikten sonra askerlik şubesine gidip muayene olman gerekiyor zaten. 2 yıl tecil hakkım var deyip gitmezsen yoklama kaçağı sayıyorlar. Okul bitince alacağın diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ve ıvır zıvır bir şeyler işte fotoğraf falan onlarla askerlik şubesine gideceksin. Yoklamanı olacaksın. Orada sana bir dilekçe yazdırıyorlar. 2 yıl tecil hakkımı kullanmak istiyorum diye. Yaptırdığın günden itibaren 2 yıl daha tecilli sayılırsın.

Batu bunalıma girme. Çürük raporu halk arasında bilinen adı. Aslında o belgenin adı "askerliğe elverişsiz raporu". :) Yalnız senin durumunda Baga'nın da dediği gibi önce askere alırlar. Askeri hastaneye sevk edip oradan verirler raporu.

Zaten Eline Diplomanı Aldığın Zaman Hemen Ertesi Hafta Yoklama Kağıdın Geliyor Eline

ToRoSKaPLaNı
25.Ocak.2014, 01:48
Geldi çattı askerlik.Acemi Kastamonu Usta da Van a çıktı :D
http://i.hizliresim.com/wzlppY.png

benzema35
25.Ocak.2014, 13:21
Askerlik yaşı 21 olacakmış galiba öyle bir tasarı varmış kabul edilirse 21 olacak .

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2014, 17:17

Hayırlı olsun Doğan.:)

BaGa TaRKaN
25.Ocak.2014, 19:45

Allahtan Kış Görmüyorsun Tam Döneminde Gidiyorsun Van'a O Dönem Çok Güzel Olur Van :)

Hayırlı Tezkereler Şuan 355.KD'ler mi Gidiyor ?

ToRoSKaPLaNı
25.Ocak.2014, 21:38
Hayırlı olsun Doğan.:)

Teşekkür ederim saolasın :)

Allahtan Kış Görmüyorsun Tam Döneminde Gidiyorsun Van'a O Dönem Çok Güzel Olur Van :)

Hayırlı Tezkereler Şuan 355.KD'ler mi Gidiyor ?

Teşekkür ederim.Bakalım yinede bahar olsa bile Adanalı olduğum için sıcak iklimde yetiştim. Van ın bahar soğuğu beni etkiler.Bol bol içlik götüreceğim oraya :)

354. KD yiz.Bizden sonrakiler 355 olacak.

EDİT:355 te olabiliriz.Çifter çifter artıyor diyorlar ama tüm Şubat dönemliler için açılan konularda 354.KD deniyor.Emin olamadım şimdi kaç olduğumuza :D

ToRoSKaPLaNı
05.Şubat.2014, 00:05
Allaha emanet olun beyler.166 gün sonra görüşürüz :)

Mamadou
22.Şubat.2014, 16:05
Subaylığı da batsın parası da. Bitmiyor anasını satayım. Şu psikolojiden kurtulduğum gün her şey benim için yeniden başlayacak. Askerlik kesinlikle yapılacak iş değil, ikiyüzlülüğün dibi bu aşama.

Mamadou
22.Şubat.2014, 16:15

Memur olmayı düşünmüyorsan çürük alabilirsin. Bunun dışında sıkıntı yapılacak bir durum yok. Sağlığın daha önemli olmalı.

benzema35
22.Şubat.2014, 16:22
Subaylığı da batsın parası da. Bitmiyor anasını satayım. Şu psikolojiden kurtulduğum gün her şey benim için yeniden başlayacak. Askerlik kesinlikle yapılacak iş değil, ikiyüzlülüğün dibi bu aşama.

Çok mu zor ya askerlik , bir de ikiyüzlülük derken ne kast ettin abi ?

Mamadou
22.Şubat.2014, 16:30
Çok mu zor ya askerlik , bir de ikiyüzlülük derken ne kast ettin abi ?

Sorumluluk + askerlik psikolojisi ve zaman zaman baskı. Benim durumum biraz farklı. Keşke KD olarak yapsaydım diyorum hep. Şu an bitmesine 1 ay kalmıştı. Fiziksel açıdan artık zorlama yok. Ama psikolojik olarak epey yıpratıyor insanı. İleride içine girince anlayacaksın.

benzema35
22.Şubat.2014, 16:38
Sorumluluk + askerlik psikolojisi ve zaman zaman baskı. Benim durumum biraz farklı. Keşke KD olarak yapsaydım diyorum hep. Şu an bitmesine 1 ay kalmıştı. Fiziksel açıdan artık zorlama yok. Ama psikolojik olarak epey yıpratıyor insanı. İleride içine girince anlayacaksın.

Ben de bu Mayıs gidiyorum işte 2 ay kaldı uzun dönem olarak yapıcam , genelde büyüklere sorunca herkes 12 aya düştü diye kolay gözü ile bakıyor askerliğe , ama baya zor galiba psikolojik olarak falan dediğin gibi.
Birde yerde fark ettirir demi doğu falan daha zordur yani batıya göre ?

Mamadou
22.Şubat.2014, 17:00
Ben de bu Mayıs gidiyorum işte 2 ay kaldı uzun dönem olarak yapıcam , genelde büyüklere sorunca herkes 12 aya düştü diye kolay gözü ile bakıyor askerliğe , ama baya zor galiba psikolojik olarak falan dediğin gibi.
Birde yerde fark ettirir demi doğu falan daha zordur yani batıya göre ?

Öncelikle Allah yardımcın olsun. Sık dişini herkesin geçtiği köprüden sende geçeceksin. Askerlik sabır işi başlarda zorlanırsın ama sonra rahatlarsın. Batı, doğu fark etmiyor artık. Gözünde de fazla büyütme. Son olarak sivili çok özlersin : )

Sekopej
22.Şubat.2014, 17:01
Öncelikle Allah yardımcın olsun. Sık dişini herkesin geçtiği köprüden sende geçeceksin. Askerlik sabır işi başlarda zorlanırsın ama sonra rahatlarsın. Batı, doğu fark etmiyor artık. Gözünde de fazla büyütme. Son olarak sivili çok özlersin : )

Sen neredesin, önceki mesajlara baktım ama göremedim? :)

Mamadou
22.Şubat.2014, 17:15
Sen neredesin, önceki mesajlara baktım ama göremedim? :)

İzmir - Hatay Askeri Hastanesinde görevliyim.

Sekopej
22.Şubat.2014, 17:17
Sen de emekli teğmen olacaksın, emekli teğmenler birleşip bir dernek kurma düşüncem var.:n:

Mamadou
22.Şubat.2014, 17:30
Sen de emekli teğmen olacaksın, emekli teğmenler birleşip bir dernek kurma düşüncem var.:n:

İyi düşünmüşsün : ) 2014 Eylül sonunda bende bu gruba dahil olacağım.

benzema35
22.Şubat.2014, 19:47

Eyvallah abi , sivilde hakikatten çok rahatım şuan geç saatlerde yat geç saatte kalk oyun , film falan askerde bunları çok arayacağım anlaşılan :D
Zamanda bir şekilde geçecek dediğin gibi ama 1 sene de az değil yaw :icon_cry:

ToRoSKaPLaNı
25.Şubat.2014, 14:13
Selam beyler hastaneye sevk aldım işim erken bitincede bir nete uğrayayım dedim.Kısa dönem yapıyoruz ama buna rağmen gözümde büyüyor bu askerlik.Şafağı 145 e düşürdük.Sanırım acemi birliği olduğu için bu kadar sıkıntılı geçiyor.Sabahtan akşama kadar yürüyoruz tören alanında :D bu cuma yemin töreni var şükürler olsun.Ondan sonraki 2 haftada temel jandarma eğitimi alıp 40 günü tamamladıktan sonra usta birliğine uçacağız inşallah :)

Mamadou
26.Şubat.2014, 13:50
ToRoSKaPLaNı

Keşke bende kısa yapsaydım. Şimdi sayılı günlerim kalmıştı. Hayırlı tezkereler.

Eyvallah abi , sivilde hakikatten çok rahatım şuan geç saatlerde yat geç saatte kalk oyun , film falan askerde bunları çok arayacağım anlaşılan :D
Zamanda bir şekilde geçecek dediğin gibi ama 1 sene de az değil yaw :icon_cry:

Aferin sana. Git askere gör gerçek Türkiye'yi : ) Askerlik seni kıvama getirir merak etme : )

Şaka bir yana sıkıntı yapılacak bir durum yok. Gittiğin vakit kafaya takarsan askerliğin bitmez. Önceki mesajlarında batı - doğu hangisi iyi olur demiştin. Doğuda yapanlar muhtemelen artık 24 gün önceden tezkere alacak. Yıllık izin ve yol izni bundan hariç tutulacak. Gelecek ay bu yazdığım netleşir. Yani toplamda 10 ay askerliğin olur. Dağıtımın doğuya çıkarsa üzülme sevin derim. Artık TSK genel olarak batılı olanı doğuya, doğulu olan askerleri batıya atabiliyor. Böyle bir fırlamalık dönüyor. Askerlerle konuşuyorum onlarda bu yazdıklarımı doğruluyor.

goosfraba
01.Mart.2014, 12:52
selamlar...

şafak saymıyorum ve açıkcası umrumda da değil :D

GeNç KaRTaL
01.Mart.2014, 18:43
selamlar...

Halinden memnunsun anlaşılan?

E.Cartman
01.Mart.2014, 19:19
selamlar...

Bug'ını buldun askerliğin heralde şafak saymadığına göre :n::n:

ToRoSKaPLaNı
02.Mart.2014, 11:36
Çarşı izninden selamlar.KAstamonuda gezilecek pek bir yer olmadığı için kendimizi nete attık.Şafak 140. Yakında tekrar aranızdayım inşallah.

World Hollow o1
02.Mart.2014, 12:18
Bi an şafak askerlik okuyunca tüğlerim diken diken oldu ALLAH'a çok şükür kurtuldum o yerlerden.

Açıkcası çok iyidi mis gibiydi ama insan özgürken herşeyden tad alıyor kim ne derse desin.

Herşeyden önce sağlıklı olmaya bakın kardeşlerim askerde hastalanmak zordur bir anne bir baba yoktur yanınızda, sabah olmuyor gerçekten :)

ALLAH herkese hayırlı tezkereler nasip etsin

Mamadou
08.Mart.2014, 17:00
Şahsen yolu yarıladım. Gün olarak saymıyorum ama ay olarak neredeyse 6 ay kaldı. Haftaya izine gideceğim. Hafta sonu izinleri olmasa rahat edemeyecek.

Gidip içini görmeden önce harp okulunu düşünüyordum. 6 aydır içindeyim ama öncesinde TSK gibi bir kurumu tercih etmediğim için binlerce kez Allah'a şükrediyorum.

ToRoSKaPLaNı
27.Mart.2014, 13:03
Selam gençler 115 gün sonra yanınızdayım.İnternete pek girme olanağım olmuyor.6 saat nöbet tutuyoruz.Onun dışında eğitim filan derken gün gidiyor.Çarşı iznimizde yok.Geçen hafta nevroz bu hafta da seçim dolayısıyla.İnşallah önümüzdeki haftalarda açılır.Kendinize iyi bakın.

ToRoSKaPLaNı
13.Nisan.2014, 10:51
atarsa 95 :D şu nisanla mayısı bir atlattık mı bitti gözüyle bakacağım.

Mamadou
23.Nisan.2014, 16:40
Hemen hemen 4 ay sonra görevim sona erer :) Yoğunluk denen bir şey kalmayacak. Mayıs'ın ortasında da kampa gidilecek.

Bu arada 4 yıllık üniversite okumuş ve yakın gelecekte askere gidecek arkadaşlar için yazayım. Bundan sonra yedek subaylıkta mecburiyetten dolayı kontenjanın %70'si doktorlara geri kalanı mühendislere ve öğretmenlere olacak.

ToRoSKaPLaNı
03.Mayıs.2014, 11:53
Şafağı 77 ye indirdik.şu mayısıda bir atlatırsak epey hallolur askerlik :D

benzema35
05.Mayıs.2014, 23:37
3’ÜNCÜ JANDARMA EĞİTİM TABUR KOMUTANLIĞI (EZİNE)

Yarın teslim olacağım inşallah, askerlik hayatı başlıyor :D

benzema35
10.Mayıs.2014, 20:02
Şafak 360 :e:
Şafak karanlık , geçecek mi acaba bu günler :(

Lesandro Parleo
10.Mayıs.2014, 22:35
Şafak 360 :e:
Şafak karanlık , geçecek mi acaba bu günler :(

Vaayy dostum, ne ara gittin sen askere :) (Önceki mesajında yazmışsın şimdi gördüm..)

Azı gitmiş çoğu kalmış, geçer geçer :icon_redface: Allah kolaylık versin, hayırlı tezkereler..

ToRoSKaPLaNı
11.Mayıs.2014, 12:15
ŞAfak 69.Az kaldı az :D

benzema35
17.Mayıs.2014, 18:48
Vaayy dostum, ne ara gittin sen askere :) (Önceki mesajında yazmışsın şimdi gördüm..)

Azı gitmiş çoğu kalmış, geçer geçer :icon_redface: Allah kolaylık versin, hayırlı tezkereler..

Eyvallah kardeşim zamanı geldi gittik işte , yavaştan alışmaya da başladık :)

Şafak 352 azı gitti çoğu kaldı tabi ama :uzgun: geçecek elbet bu günlerde :icon_biggrin:

ToRoSKaPLaNı
18.Mayıs.2014, 15:34
Atarsa 61.Bitti bitti.son 2 ay :D

World Hollow o1
19.Mayıs.2014, 02:07
Atarsa 61.Bitti bitti.son 2 ay :D

Şaka gibi Acemi Birliği'ne gitmeme sadece 4 güncük kalmıştı 2 yıl öncesine kadar. :)

Askerliğin gerçekten ama gerçekten tadını çıkartın. Hayat hiç bir zaman oradaki gibi zamanınızı geçirmenize fırsat vermicek.

Demeyin sakın bitsinde gideyim diye. :)

benzema35
20.Mayıs.2014, 19:58
Atarsa 349 :)

ToRoSKaPLaNı
22.Mayıs.2014, 19:41
Atarsa 57.Eritiyoruz git gide.2 ay bile kalmadı artık.:)

Mamadou
25.Mayıs.2014, 16:14
Atarsa 349 :)

Ev kirası gibi mübarek :n: İlk üç ay bol bol küfür edersin sonra geçer alışırsın :)

Şaka gibi Acemi Birliği'ne gitmeme sadece 4 güncük kalmıştı 2 yıl öncesine kadar. :)

Askerliğin gerçekten ama gerçekten tadını çıkartın. Hayat hiç bir zaman oradaki gibi zamanınızı geçirmenize fırsat vermicek.

Demeyin sakın bitsinde gideyim diye. :)

Görev yaptığım yerde askerin biri Nisan'da tezkere aldı. Tezkere almadan önce kendisine buradan çıkınca kendini hayatın koşuşturması içinde bulacaksın. buradaki ortamı arayacaksın dedim. Tezkere aldıktan iki hafta sonra aradı beni askerliği özlediğini söyledi : ) İçindeyken küfür ediyorsun her gün. bir an önce bitsin de gideyim diyorsun ama bittikten sonra o ortamı birazda olsun özlüyor insan. Askerlik bambaşka bir şey. Bu devirde sivilde çalışma ortamı çok sıkıntılı hele ki vasfı olmayan adama. Yinede sivilde her şeyden tat alıyorsun tabi özgürsün sonuçta.

Bu arada yazı atlattık mı İzmir'den giderim. Limontepe'de kalıyorum. İzmir buluşması olursa katılabilirim :icon_biggrin:

benzema35
30.Mayıs.2014, 22:13
Atarsa 340 , şükür ki yemin törenini de atlattık, provasını yapmaktan 2-3 gündür ölüyorduk güneşin altında neyse ki güzel sonuçlandı :)

Ev kirası gibi mübarek :n: İlk üç ay bol bol küfür edersin sonra geçer alışırsın :)

Aynen abi 349 nedir ya :)
İlk 10 gün çok zordu ya bol bol küfür ettik , üstüne daha ilk günlerden şafak saymak gibi salaklık yaptık kafayı yiyorduk :)

Neyse ki sonradan alıştım , arkadaş ortamı falan da güzel olunca keyif almaya başlıyorsun bazı şeylerden :)

World Hollow o1
30.Mayıs.2014, 22:34
Acemi birlikleri bitti heralde öylemi arkadaşlar 94/2'lerin?

benzema35
30.Mayıs.2014, 22:35
Acemi birlikleri bitti heralde öylemi arkadaşlar 94/2'lerin?

Aynen bugün 94/2 'ler olarak yeminlerimizi ettik , 2 gün evci iznine çıktık .

Edit: Meslekçi seçilenlerin acemi birlikleri bitti , bizim daha 35 gün civarı eğitimimiz var acemi birliğinde , 5 temmuzda bitecek acemi birliğimiz ..

ToRoSKaPLaNı
31.Mayıs.2014, 11:34
Atarsa 48.Bugün çarşı günümdü ama kilitlendi çarşımız.Ne planlarımız vardı ama yalan oldu.

World Hollow o1
31.Mayıs.2014, 13:31
ALLAH yardımcınız olsun, asıl askerlikler usta birliklerinde başlıyor.
Üst devren gelir şafak sorar çömezin gelir şafak sorar dedeler gelir şafak sorar.. :)

benzema35
31.Mayıs.2014, 13:53
ALLAH yardımcınız olsun, asıl askerlikler usta birliklerinde başlıyor.
Üst devren gelir şafak sorar çömezin gelir şafak sorar dedeler gelir şafak sorar.. :)

Teşekkürler , zaten yemine kadar provalar yürüyüşler hariç pek bir şey yapmadık .
Kalan günler de de eğitimler var .

Askerliğini yapan herkes dediğin gibi asıl askerlik usta birliğinde başlar diyor , ilk 3-4 ay üst devreler biraz bizi ezermiş galiba :)

Alt devrelerimiz gelince de biz rahatlarmışız :)

ToRoSKaPLaNı
08.Haziran.2014, 12:21
Atarsa son 40 :D

footballer33
08.Haziran.2014, 14:47
Kısa dönemler şimdi kaçıncı dönem oldu? Ben 355'ten sonra bıraktım da saymayı. :p

ToRoSKaPLaNı
08.Haziran.2014, 15:03
355 ler acemiliği bitiriyor yavaş yavaş ustalığa gidecek.sonra sırada 356 lar var ama 356 lar daha bot bağlamadı :D

footballer33
12.Haziran.2014, 02:15
Vay be, tam saymışım o zaman. :) Allah kurtarsın tüm askerleri. Hepsine hayırlı tezkereler.

benzema35
13.Haziran.2014, 18:44
Atarsa 326 :)

Dağıtıma da 21 gün kaldı , 1 hafta izin çok iyi gelecek :D

ToRoSKaPLaNı
19.Haziran.2014, 16:43
Tek aya düştük sonunda :D Atarsa 29.

europeanconquer
19.Haziran.2014, 16:56
Haydi geçmiş olsun,takımların hazırlık kamplarına yetişiyorsun abi :zuhaha

ToRoSKaPLaNı
19.Haziran.2014, 16:58
Haydi geçmiş olsun,takımların hazırlık kamplarına yetişiyorsun abi :zuhaha

Aynen usta.Geçen sezonun yarısını kaçırdık zaten bari bu sezon komple izleyelim :icon_biggrin:

ToRoSKaPLaNı
29.Haziran.2014, 14:50
Atarsa 19da dedik sonunda :D

BaGa TaRKaN
29.Haziran.2014, 14:53
Tezkere Oldun Ha :D Forsunu İyi Kullan Bu Günleri Ararsın :)

Leonadias
29.Haziran.2014, 17:50
2 ay sonra ben geliyorum bekleyin :icon_biggrin:

ToRoSKaPLaNı
06.Temmuz.2014, 15:28
Atarsa 12 :D

benzema35
06.Temmuz.2014, 18:05
Acemi birliği bitti sonunda be :)

Usta birliğim Batman M tipi Kapalı Cezaevi , Bir İzmirli olarak uzağa düştük baya ..

Şafakta 303 :)

ToRoSKaPLaNı
09.Temmuz.2014, 20:34
Atarsa tek hanelere iniyorum :D

ToRoSKaPLaNı
17.Temmuz.2014, 19:43
Bu gece 22 ile 01 arası son nöbetimi tutuyorum.YArında silahımı teslim edip tezkere muayenesine gidiyorum :D Atarsa 2.Ondan sonra go :D

Leonadias
17.Temmuz.2014, 20:22
Ulan adam bitirdi ben Eylülden ssonra 365 sayacam :D

pusathan01
19.Temmuz.2014, 11:14
Hemşerim bitirmiş hayırlı olsun.

ToRoSKaPLaNı
20.Temmuz.2014, 10:59
Ve artık asker değilim :D yolculuk başladı

goosfraba
29.Temmuz.2014, 20:15
tunceli'den merhaba.

atarsa kaç bilmiyorum da, en az 180 falan kaldı galiba.

World Hollow o1
30.Temmuz.2014, 01:11
tunceli'den merhaba.

atarsa kaç bilmiyorum da, en az 180 falan kaldı galiba.

Nabtın reis sen ya...
Tavuğa mı saldırdın, öyle şafak mı olur. :)

goosfraba
22.Ağustos.2014, 12:07
Nabtın reis sen ya...
Tavuğa mı saldırdın, öyle şafak mı olur. :)

günden güne eriyor işte canım nesi kötü :D

Mamadou
23.Ağustos.2014, 13:00
Gelecek ayın sonlarına doğru bitiyor :) Eğer askeriyeyi meslek olarak düşünen varsa iki kere düşünsün.

Leonadias
23.Ağustos.2014, 14:49
Gelecek ayın sonlarına doğru bitiyor :) Eğer askeriyeyi meslek olarak düşünen varsa iki kere düşünsün.

Yav şurda 13 gün falan kaldı gitmeme yapmayın korkutmayın :n:

Kryptonite
23.Ağustos.2014, 14:51
Yav şurda 13 gün falan kaldı gitmeme yapmayın korkutmayın :n:

Askeri okul mu?

Ralph
23.Ağustos.2014, 14:53
Bende gelecek sene Kasım'da düşünüyorum.

Leonadias
23.Ağustos.2014, 14:54
Askeri okul mu?

Yok kaçağım ben gideceğim şurası dicekler 2 gün sonra askerdeyim :D
Gittiysen askere bilgi alabilirim ne yapmalıyım falan

Leonadias
23.Ağustos.2014, 14:56
Bende gelecek sene Kasım'da düşünüyorum.

Yaşın tutuyorsa bekleme hocam ne kadar geç o kadar kötü bitir gel

Kryptonite
23.Ağustos.2014, 15:03
Valla arkadaşlar 1 aylık bi Deniz Astsubaylığı Yüksekokulu tecrübem oldu.Eniştem de deniz astsubayı.Allah yardımcıları olsun hepsinin.Size tek tavsiyem askeriyede mantık aramayın ararsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.Eğer rahat büyüdüyseniz gezmeyi eğlenmeyi seviyorsanız pek size göre meslek değil.İşten de sakın kaytarmayın merak etmeyin öyle komutanlar var ki gözüne girerseniz kimseye ezdirmez sizi yani asker yanlısı komutan bunlar.Mesela size şurdaki sigara izmaritlerini topla dediyse sadece ordakini değil de yanındakini de toplayın işten kaytarmayın.Eğer dediğim şekilde yaparsanız bi bakmışsınız komutan size istiraat vermiş.Şimdi gitmeyenler bilmez ama müthiş bişey bu çarşı izni,istirahat vs. :D Daha ayrıntılı bilgi isteyen varsa okulla ilgili herşeyi anlatabilirim.

Leonadias
23.Ağustos.2014, 15:08
Valla arkadaşlar 1 aylık bi Deniz Astsubaylığı Yüksekokulu tecrübem oldu.Eniştem de deniz astsubayı.Allah yardımcıları olsun hepsinin.Size tek tavsiyem askeriyede mantık aramayın ararsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.Eğer rahat büyüdüyseniz gezmeyi eğlenmeyi seviyorsanız pek size göre meslek değil.İşten de sakın kaytarmayın merak etmeyin öyle komutanlar var ki gözüne girerseniz kimseye ezdirmez sizi yani asker yanlısı komutan bunlar.Mesela size şurdaki sigara izmaritlerini topla dediyse sadece ordakini değil de yanındakini de toplayın işten kaytarmayın.Eğer dediğim şekilde yaparsanız bi bakmışsınız komutan size istiraat vermiş.Şimdi gitmeyenler bilmez ama müthiş bişey bu çarşı izni,istirahat vs. :D Daha ayrıntılı bilgi isteyen varsa okulla ilgili herşeyi anlatabilirim.

Ben zaten 1 sene ordayız mantığıyla gideceğim ve ne isteniyorsa yapacağım zaman geçsin belki yeri geleceğim söveceğim ama uğraşmadıkça bir şeylerle daha çok düşünüp kafayı sıyırıcam dertleneceğime bir işle uğraşır kendimi rahatlatırım.
İnşAllah lagaluga yapan fazla olmaz iş problem değil yaparız :)
Teşekkürler :icon_cool:

Kryptonite
23.Ağustos.2014, 15:09
Ben zaten 1 sene ordayız mantığıyla gideceğim ve ne isteniyorsa yapacağım zaman geçsin belki yeri geleceğim söveceğim ama uğraşmadıkça bir şeylerle daha çok düşünüp kafayı sıyırıcam dertleneceğime bir işle uğraşır kendimi rahatlatırım.

Öyle işler verecekler ki ben buraya askerlik yapmaya mı geldim ayakçılık mı diyeceksin :) 1 yıl da az süre değil. :)

Leonadias
23.Ağustos.2014, 15:11
Öyle işler verecekler ki ben buraya askerlik yapmaya mı geldim ayakçılık mı diyeceksin :) 1 yıl da az süre değil. :)

Ama 1 ay acemide geçeceği için kaldı 11 , bir üst devre geldimi biraz iş yükümüzde hafifler o yüzden sürekli iş bana yüklenecek değiller sırayla bu işler :D
Ama dediğin gibi biliyorum saçma işler falan çok duydum zaten askerlik mantığın olmadığı yer :D

Askerlik yapmıyorsun ki geleneği sürdüyorsun başka bir şey değil

Mamadou
23.Ağustos.2014, 15:12

Dağ filminde yüzbaşının anlattığı fıkra var. Belki izlemiş olabilirsin. İzlemediysen de izle :)

Leonadias
23.Ağustos.2014, 15:15
Dağ filminde yüzbaşının anlattığı fıkra var. Belki izlemiş olabilirsin. İzlemediysen de izle :)

Hocam çok ağır geldin bea nabayım yapmayım mı :n:
Çakallık anlat sen bu işin şeyisin :D

Mamadou
23.Ağustos.2014, 15:20
Yok çakallık değil bu. Gittiğinde bu zihniyette olmayacaksın. Sonuçta orada emeklerinin karşılığını alamamaktan yakınacaksın.

Leonadias
23.Ağustos.2014, 15:21
Yok çakallık değil bu. Gittiğinde bu zihniyette olmayacaksın. Sonuçta orada emeklerinin karşılığını alamamaktan yakınacaksın.

Mantığın olmadığı yer hocam çekeceğiz dike dike :D

goosfraba
27.Ağustos.2014, 16:40
en son post atmamın üzerinden 40 gün falan geçmiş. çok çabuk geçiyor ya durduramıyoruz. merkezde işim biter bitmez önce karakol, sonra da üs bölgesine çıkacağım. iyi şafak atıyor manzarasını sevdiğimin dağında :D

Leonadias
27.Ağustos.2014, 17:52
en son post atmamın üzerinden 40 gün falan geçmiş. çok çabuk geçiyor ya durduramıyoruz. merkezde işim biter bitmez önce karakol, sonra da üs bölgesine çıkacağım. iyi şafak atıyor manzarasını sevdiğimin dağında :D

Nerdesın usta sen

BaGa TaRKaN
27.Ağustos.2014, 20:20
Gitmek İstemeyeceğin Bir Bölge Leo :D Tunceli Bu Boru mu :n:

Leonadias
27.Ağustos.2014, 20:39
Gitmek İstemeyeceğin Bir Bölge Leo :D Tunceli Bu Boru mu :n:

Emin ol gitmek isteyeceğim yerlerden biridir rahat olsun diyorum falan da onlar lafta sohbet olsun ama asıl askerlik orada işçilik yapacağım vatan koruruz kötü mü ? (:

BaGa TaRKaN
27.Ağustos.2014, 20:46
Bu Söylediklerini Umarım Askerlik Sırasında Değiştirmezsin. Küfretmezsin İnşallah :)

Leonadias
27.Ağustos.2014, 21:04
Küfür etmek farz ondan kaçış yok be Mehmet abi :D

El Barto
27.Ağustos.2014, 21:55

Allah yardımcın olsun kardeşim. Kazasız belasız bitir de gel.

ToRoSKaPLaNı
27.Ağustos.2014, 23:16
Emin ol gitmek isteyeceğim yerlerden biridir rahat olsun diyorum falan da onlar lafta sohbet olsun ama asıl askerlik orada işçilik yapacağım vatan koruruz kötü mü ? (:

Yok yok işçiliği orada da yapıyon :D Ekstra olarak vatanı da koruyorsun :icon_biggrin:

Leonadias
28.Ağustos.2014, 01:07
Yok yok işçiliği orada da yapıyon :D Ekstra olarak vatanı da koruyorsun :icon_biggrin:

Hep yükleniyorsunuz insan biraz acır bana iyi sözler söyler avutur :n:

ToRoSKaPLaNı
28.Ağustos.2014, 01:56
Hep yükleniyorsunuz insan biraz acır bana iyi sözler söyler avutur :n:

Tamam iyi birşeyler söyleyeyim hemen :D En azından askerdeyken ne giysem diye düşünmüyorsun.Herkesin giydiği aynı kamuflaj :D Nereye yemek yemeye gitsek diye kararsız kalmıyorsun :D Saçlarımı nasıl kestirsem,nasıl şekil versem diye bir derdinde hiç olmuyor :icon_biggrin:

Leonadias
28.Ağustos.2014, 02:28
Tamam iyi birşeyler söyleyeyim hemen :D En azından askerdeyken ne giysem diye düşünmüyorsun.Herkesin giydiği aynı kamuflaj :D Nereye yemek yemeye gitsek diye kararsız kalmıyorsun :D Saçlarımı nasıl kestirsem,nasıl şekil versem diye bir derdinde hiç olmuyor :icon_biggrin:

Çok etkilendim :D

Mamadou
30.Ağustos.2014, 12:00
Leo senin askerlik bitmez :)

Leonadias
04.Eylül.2014, 18:46
Leo senin askerlik bitmez :)

Herkes gibi bizimde bir gün bitecek :D

Bir şey soracağım şimdi ben devre kaybı olduğum için 2-3 gün yol izni veriyorlar ya bu normal zamanında şubeye gidenlere yol parası veriyorlar bana da yol parası verecekler mi ?
Yoksa askerlik yaparken mi yatcak bu :D

nerazzuri
04.Eylül.2014, 19:05
ben de kasım 3 yolcuyum hayırlısıyla :)

Leonadias
04.Eylül.2014, 19:21
ben de kasım 3 yolcuyum hayırlısıyla :)

Hayırlısı osun :)

El Barto
05.Eylül.2014, 10:19
Herkes gibi bizimde bir gün bitecek :D

Bir şey soracağım şimdi ben devre kaybı olduğum için 2-3 gün yol izni veriyorlar ya bu normal zamanında şubeye gidenlere yol parası veriyorlar bana da yol parası verecekler mi ?
Yoksa askerlik yaparken mi yatcak bu :D

Para? O verdiklerine para denmez. 10,25 tl almıştım ben 2010'da yol parası diye. Hatta şubede 25 kuruş yokmuş. Tamam dedim ya kalsın o. Yok dediler vereceğiz. 75 kuruş çıkmayınca benden görevli memur askerlerden birini kantine yollatıp 1 lirayı bozdurup vermişti 25 kuruşu. O yüzden sen almasan bile verirler muhtemelen. :)

Leonadias
05.Eylül.2014, 15:58
Sende mi dk yaptın usta ? 50-100 donuyo milletin konuşmalarında

BaGa TaRKaN
05.Eylül.2014, 16:59
50-100 ?

Sen Nerde Yaşıyon Leo :D Söyle Bizde Oraya Gelelim :D İnanma Seni Kandırıyorlar :D

Bende 17 Lira Almıştım :)

Leonadias
05.Eylül.2014, 17:03
50-100 ?

Sen Nerde Yaşıyon Leo :D Söyle Bizde Oraya Gelelim :D İnanma Seni Kandırıyorlar :D

Bende 17 Lira Almıştım :)

Usta ben ne anlarım ne kadar alındığını valla bak nette namıssızlar öyle yazmış :D

El Barto
07.Eylül.2014, 00:02
Ben kısa dönem yaptım ama onunla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bir rivayete göre tren bilet fiyatına göre veriyorlarmış yol parasını. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama. 50-100 olması imkansız. Çavuş maaşı alıyorduk 21 lira. :) Yol parası maaştan fazla olursa bir gariplik sezer TSK. :D

BaGa TaRKaN
07.Eylül.2014, 01:10
Şöyle Bir Şey Var Ama Eğer Kıbrıs'a ve Diğer Nato Barış Kuvvetlerine Gidecek Olan Varsa O Zaman Rakam Artabiliyor 150-300 Arası Değişiyor.

Leonadias
08.Eylül.2014, 20:59
1. PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - MANİSA/MERKEZ :n:

10.09.2014 'TE teslim :D

Buradan Mehmet abiye saygılar 56 TL yol parası :D

attirson
08.Eylül.2014, 22:20
Son dakika haberleri öksüz kaldı. :D

BaGa TaRKaN
08.Eylül.2014, 23:06
1. PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - MANİSA/MERKEZ :n:

10.09.2014 'TE teslim :D

Buradan Mehmet abiye saygılar 56 TL yol parası :D

Vay Batı Kışlaya Düşmüşsün Benim Acemiliğim de Oradaydı :)

Güzel Yer Tam Zamanında Gidiyorsun Sonbahar Geldi Ben Ağustosta Gitmiştim 19 Günlük Acemi Birliğinde Sıcaktan Kavrulmuştuk Sen Şanslısın Valla Manisa'nın Yazı Ayrı Bir Dert Kışı Ayrı Bir Dert.

Bizim Bir Üsteğmen Vardı İnşallah Onun Eline Düşersinde Sana Biraz Özel İdman Yaptırır :n:

Manisa Batı Kışla ile İlgili Soracağın Bir Şey Olursa Çekinme Sorabilirsin.

Leonadias
09.Eylül.2014, 05:35
Abi Allah razı olsun ben sormadan sen bana özelden bi kısa özet çek yeter aklıma gelirse ordan yururum ne kadar hızlı olursan o kadar iyi çarşamba teslimiz abi :D

Leonadias
09.Eylül.2014, 05:37
Son dakika haberleri öksüz kaldı. :D

Hahahha sen devral benim görevi. :D

BaGa TaRKaN
09.Eylül.2014, 12:12
Ne Bilmek İstiyorsan Sor Uleyn Adama Bak Hazır Pişmişi Arıyor :)

Leonadias
09.Eylül.2014, 19:24
Ula gidiyorum hala makara yapıyon abi Allah razı olsun Allaha emanet olun :) sabah 9da otobusum var

footballer33
09.Eylül.2014, 20:55
Hayırlı tezkereler Leo, şimdiden Allah kurtarsın. :)

Banega
09.Eylül.2014, 21:25
Iyi yolculuklar kardesim, iyi bak kendine, bizi de habersiz birakma olur mu? :)

Leonadias
09.Eylül.2014, 23:17
Teşekkürler beyler , Banega girdikçe yazagım kardeşim

Leonadias
10.Eylül.2014, 12:27
Balıkesirden çıktık manisaya akıyok Nilüfer wifi sağolsun :D

ToRoSKaPLaNı
10.Eylül.2014, 14:43
Hayırlı olsun.Uzun bir 1 yıl seni bekliyor :D Birde şunu söyleyeyim sana.Dağıtım izni kullanma sakın acemilikten sonra.Usta birliğine git orada kullan iznini.Çünkü dağıtımda sadece dönüş yol izni veriliyor.Ama normal izinde hem gidiş hem de dönüş için yol izni alıyorsun.Örneğin yol izni 3 gün olan bir şehir için dağıtım kullanırsan 3 günlük yol iznin olurken,normal izin kullanırsan 6 günlük yol izni hakkın oluyor :D

E.Cartman
11.Eylül.2014, 08:09
Adam yolda bile forumda ya. Yat uyu evladım 1 sene uyuyamayacaksın doğru düzgün.

BaGa TaRKaN
11.Eylül.2014, 11:02
Acemi birliğinde o telefonu bir kaptırda görim seni :n:

(Tapatalk)

diktac
15.Eylül.2014, 10:36
Vay be Leo da gitti ha

europeanconquer
17.Eylül.2014, 16:48
Beyler askere ne zaman çağrıyorlar,haberlerde gördüm askerlik 21 yaşına yükseldi diye ama tam emin olamadım ?

footballer33
17.Eylül.2014, 21:30
Ben 19 yaşında celp kağıdın gelir, tecil ettirmezsen 20 yaşında gidersin diye biliyorum. Bu arada ilgilenenler için; bedelli askerlik yaşının alt sınırı 28, bedeli de 20 bin tl. olmuş.

europeanconquer
17.Eylül.2014, 22:15
Ben 19 yaşında celp kağıdın gelir, tecil ettirmezsen 20 yaşında gidersin diye biliyorum. Bu arada ilgilenenler için; bedelli askerlik yaşının alt sınırı 28, bedeli de 20 bin tl. olmuş.

Üniversite'ye kayıt yaptırınca otomatik olarak tecil olur mu abi yoksa gidip kendin yaptırmak durumunda mı olursun ?

footballer33
18.Eylül.2014, 01:59
Üniversite'ye kayıt yaptırınca otomatik olarak tecil olur mu abi yoksa gidip kendin yaptırmak durumunda mı olursun ?
Bazı üniversiteler tecil ettiriyor, bazıları da sana bırakıyor bu işi. Okuyacağın üniversiteye kaydını yaptırırken bunu sorman senin yararına. Ne olur ne olmaz!

europeanconquer
18.Eylül.2014, 12:37
Bazı üniversiteler tecil ettiriyor, bazıları da sana bırakıyor bu işi. Okuyacağın üniversiteye kaydını yaptırırken bunu sorman senin yararına. Ne olur ne olmaz!

Zaten ben en erken 2016 yılında gideceğim ama ne kadar erken haberim olursa o kadar az sıkıntı yaşarım,bilgilendirmen için sağol abi.Üniversiteyi hele bir kazanayım da değil 1 kere 10 kere de olsa gider tecil ettiririm bana bırakırlarsa :n:

Leonadias
01.Ekim.2014, 17:19
Baba yatar şafak sayar :D acemilik bugun itibariyle bitmiştir :D Usta birliğinde koruma gorevlisiyim , İstanbul/Küçükyalı Askeri inzibat :D kısacası As.Iz :D

BaGa TaRKaN
01.Ekim.2014, 17:36
Vay Leo Anan Kadir Gecesi mi Doğurdu Seni :D Bu Ne Şans Böyle :D

Hayırlı Olsun, Yatarak Çıkar Bakalım İstanbul Keyfini :)

Leonadias
01.Ekim.2014, 18:00
İnşallah herkes öyle diyo öyle olur :D

goosfraba
09.Ekim.2014, 22:53
Dun us bolgesine ciktim tekrardan. Muhtemelen teskereye buradan gidecegim. Atarsa 98 falan diyorum. Su an icin beni dusunduren tek sey soguk. Ne kadar gec gelse o kadar iyidir. Bu arada gundemden biz de nasibimizi aldik. Bugun kanasla taciz ettiler. Bixi, ucaksavar ve havanla karsilik verdik. Zaiyat yok neyseki :)

nerazzuri
14.Ekim.2014, 17:00
BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/BALIKESİR MERKEZ

17/12/2014 sevk tarihi. :)

BaGa TaRKaN
14.Ekim.2014, 21:03
BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/BALIKESİR MERKEZ

17/12/2014 sevk tarihi. :)

Vay Sende mi Gidiyon Be Seko :uzgun: Buralar Seni Çok Arayacak :uzgun:

Hayırlı Tezkereler Şimdiden Kardeşim Allah Yolunu Açık Etsin Sende Leo Gibi Ballı Yere Çıkarsın İnşallah :)

nerazzuri
14.Ekim.2014, 22:28
sağol abicim :)

bir de bu ''bakım okulu'' hakkında bilgisi olan var mı? nedir ne değildir? ben bir şey bulamadım.

di canio
14.Ekim.2014, 22:35
Hayırlı tezkereler. Kazasız belasız tamamlarsın umarım.

SAİT71
14.Ekim.2014, 23:43

Kardeşim bunu ihmal etme aman deyim, üniversiteye güvenipte nasıl olsa tecir ettirirler deme. Ya git kendin tecil ettir, ya da okula sor ve kayıt olduktan sonra tecilli olup olmadığını kontrol et mutlaka :) Bu arada tüm asker arkadaşlara hayırlı tezkereler. Ah ah keşke askere alsalarda askerlik yapsam, şu hayatın, sorumlulukların, futbolun dertlerinden uzaklaşsam. Her şey askerlik kadar kolay ve neşeli olsaydı :(

C h A o S
15.Ekim.2014, 00:29
İzmir'e uçakla gideceğim.Narlıdere sanırım havaalanından ters kalıyormuş.Fikri olan varsa sevinirim.
İstihkam eri nedir diye biraz baktım lağımcı ve mezarcı diyorlarmış.Mayın,patlayıcılar vs.birçok iş yapıyormuş.Gidince alışacağız artık bizde.Gidecek ve askerde olan arkadaşlara hayırlı tezkereler diliyorum.
http://i.imgur.com/8xa1tGD.jpg

Sekopej
15.Ekim.2014, 00:58
İzmir'de belediye tüm otobüsleri kaldırıp öyle karıştırdı ki ortalığı, yeni güzargahlar nedir hangi otobüsle nereye gidersin olaya tam hakim olan İzmirli bulmak biraz sıkıntı bu günlerde. :p Araştırmak lazım havaalanından ama muhtemelen Halkapınar'dan Narlıdere otobüsleri kalkmamıştır diye tahmin ediyorum.

Tüm arkadaşlara da Allah kolaylık versin, tez zamanda gider gelirsiniz inşallah. Hem bakarsınız sferberlik ilan edilirse görev emrim var ben de katılırım aranıza.:D

europeanconquer
15.Ekim.2014, 01:04
Kardeşim bunu ihmal etme aman deyim, üniversiteye güvenipte nasıl olsa tecir ettirirler deme. Ya git kendin tecil ettir, ya da okula sor ve kayıt olduktan sonra tecilli olup olmadığını kontrol et mutlaka :)

Üniversiteyi kazanayımda fizanda olsa gidip tecil ettiririm abi :n:

Askere gideceklere de hayırlı tezkireler,hayırlısıyla yapıp dönersiniz umarım

C h A o S
15.Ekim.2014, 02:26
@Sekopej
Biraz araştırınca otobüsle 2 vesait yapmak gerektiğini anladım.İlk gün otobüs koşuşturması zorlayıcı olabilir.Sanırım havaalanından biraz tuzlu olsada taksiyle gitmek daha iyi olacak.

İyi dilekleriniz teşekkürler arkadaşlar.

footballer33
15.Ekim.2014, 15:59
Askere gidecek herkese hayırlı tezkereler. :) Uzun dönem gideceklerin yerleri belli oldu değil mi? Kısa dönemlerin de celp dönemi aynı da, o yüzden sordum.

C h A o S
15.Ekim.2014, 18:46
@footballer33
Aynen uzun dönemim. :)

Leonadias
19.Ekim.2014, 16:07
Eğitim timinde atıştan hemen sonra yazıcıyım yok paşa korumakmış ben yapamam arkadaş :D bedavadan adam mı korunur :D

Sekopej
25.Ekim.2014, 17:26
@Sekopej
Biraz araştırınca otobüsle 2 vesait yapmak gerektiğini anladım.İlk gün otobüs koşuşturması zorlayıcı olabilir.Sanırım havaalanından biraz tuzlu olsada taksiyle gitmek daha iyi olacak.

İyi dilekleriniz teşekkürler arkadaşlar.

İzmir'de bir bölgeden bir bölgeye gitmek çok sıkıntı yaratmasa da son değişiklikler ne hale getirdi henüz ben de çözemedim.

Baktım da, havalanında inince tek seçenek İzban zaten, onunla Hilal istasyonunda inip metroya geçip, Konak'a gidersen oradan Narlıdere'de direk kapıya kadar giden otobüs varmış 554 numara. Zorlanmadan gidebilirsin bu şekilde aslında.

C h A o S
25.Ekim.2014, 19:21
İzmir'de bir bölgeden bir bölgeye gitmek çok sıkıntı yaratmasa da son değişiklikler ne hale getirdi henüz ben de çözemedim.

Baktım da, havalanında inince tek seçenek İzban zaten, onunla Hilal istasyonunda inip metroya geçip, Konak'a gidersen oradan Narlıdere'de direk kapıya kadar giden otobüs varmış 554 numara. Zorlanmadan gidebilirsin bu şekilde aslında.

Açıklayıcı oldu gerçekten teşekkürler.Çevremde Narlıdere'de askerlik yapan birkaç kişi ile konuştum.Taksi ile gitme uzak dediler.Bu güzergahı kullanıcağım.Zaten uçak sabah 9'da iniyor.Konak'ta felan zaman geçirip yemek yerim.:)

Sekopej
25.Ekim.2014, 19:45
Taksiye gerek yok, vaktin varsa zaten sıkıntı değil. Konak'ta vakit geçirirsin, en mantıklı yol bu bence, ben Narlıdere'ye gidecek olsam böyle giderdim.:p

C h A o S
25.Ekim.2014, 19:56
Eyvallah abi.:)Gözümüz İzmir görsün biraz.

goosfraba
26.Ekim.2014, 16:02
Gun itibariyle 81 duzce deyip plakalari da gormus olduk. Atarsa osmaniye deyip adana'nin yanindan geciyorum :D kasim celbinde askere gideceklere hayirli teskereler simdiden. Zaman cabuk geciyor ;)

tosunpasa
04.Kasım.2014, 02:21
ve askerlik biter :)

RaSenGan
04.Kasım.2014, 04:09

Helal paşama :icon_biggrin:

Cengo
04.Kasım.2014, 07:07
Konu varmış ya farketmedim. Yazalım.
Kayseri'de teyzem var. Evci çıkma ihtimalim varmış. Kayseri'de yaşayanınız varsa görüşebiliriz belki. Acemi, usta birliği aynı.

İL J.K.LIĞI/KAYSERİ / KAYSERİ / KAYSERİ
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
KISA_DÖNEM ER
JANDARMA
17/12/2014

World Hollow o1
04.Kasım.2014, 09:01

Vay Tosun'uma bak sen askere gitmişte geri gelmiş. :)
Hayırlı olsun kardeşim, sevindim senin adına ALLAH kurtarmış. :)

SAİT71
04.Kasım.2014, 10:56
Kayseri'de teyzem var. Evci çıkma ihtimalim varmış. Kayseri'de yaşayanınız varsa görüşebiliriz belki. Acemi, usta birliği aynı.

KISA_DÖNEM ER
JANDARMA
17/12/2014

Çok rahat bir yere benziyor. İl j. klığı rahattır heralde :) Bizim birlik Sirkeci sarayburnundaydı. Birlik bize evci izni vermiyordu ama. Tabi bizim orası farklıydı. Taksimde eylem olurdu çarşılar kilitlenirdi, istihbarat olurdu çarşılar kilitlenirdi. Güvenlik sebebiyle evci yoktu bizde :)

BaGa TaRKaN
04.Kasım.2014, 11:10

KISA_DÖNEM ER
JANDARMA
17/12/2014

Başgan Nereye Gidiyorsun Yahu :( Daha Ortak Çalışma Yapacaktık :(

Hayırlı Tezkereler Rahat Olacağın Bir Yer Kısa Dönemin Bu Güzelliğini Seviyorum. Ayrıca Emre (El-Barto'da) Ziyaretine Sık Sık Gelir :D Gelmese Daha mı İyi Olur Acaba :D

Mamadou
06.Kasım.2014, 14:00

KISA_DÖNEM ER
JANDARMA
17/12/2014

Askeriyede uzun döneme 4, kısa döneme 2 kez evci izin hakkı vardır. Hangi birlikte olduğunun bir önemi yok. Güvenlik açısından doğuyu bilemem ama batıdaki birliklerde rahat evciye çıkılır. Anne, baba veyahut abla birliğe gelip imza karşılığında askeri evci çıkartabilir. Hiç bir komutanda çıkıp izin vermemezlik yapmaz. TSK er ve erbaşlara bu hakkı vermiş zaten.

Askere gidecek olan arkadaşlara hayırlı tezkereler şimdiden. Bedelli askerlik hakkında verilen sözler tutulmayınca çoğu insan ailesini, yurdunu bırakıp askere gitmeye başladı bile.

Bir gün bile yapılacak iş değil ya neyse. 10.5 ayımı alıp götürdü. Yeni yeni toparlıyorum.

IcedEarth
06.Kasım.2014, 20:17
Benim de zamanım geldi, 1 ay sonra ben de yolcuyum :)

17-19 Aralık arasında Manisa Merkez'de acemi birliğine gidiyoruz, usta birliğim de Kocaeli Kandıra.

goosfraba
10.Kasım.2014, 13:14
Atarsa 65. Beyler resmi cikis tarihleri ne zaman geliyor bilen eden var mi?

Leonadias
30.Kasım.2014, 20:38
Atarsa 65. Beyler resmi cikis tarihleri ne zaman geliyor bilen eden var mi?

94/1'lerin bu hafta başlıyoruz muhtemel çıkış tarihlerini hazırlamaya yazhanede.

Atarsa 270 :D

goosfraba
04.Aralık.2014, 13:48
94/1'lerin bu hafta başlıyoruz muhtemel çıkış tarihlerini hazırlamaya yazhanede.Atarsa 270 :DDerken 30 kasim gecesi geldi cikislar. 24 ocakta askerlik bitiyor. Hayirli tezkereler :)

C h A o S
06.Aralık.2014, 12:41
Ayın 19'unda acemiliğim bitiyor.
Usta birliğim 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Şırnak.Hayırlısıyla Şırnak yolcusuyuz.

Cengo
30.Aralık.2014, 20:55
Acemi birliğinden herkese selam. Atarsa 155.

Internet odası var. Rica ettik birinden de çektirdik karttan. Sadece Ziraat Bankası kartları geçerliymiş. Muhtemelen bir süre daha göremem yazdıklarınızı. Kayseri içinde dağılacağız usta birliklere.

Ralph
30.Aralık.2014, 21:27
Acemi birliğinden herkese selam. Atarsa 155.

Internet odası var. Rica ettik birinden de çektirdik karttan. Sadece Ziraat Bankası kartları geçerliymiş. Muhtemelen bir süre daha göremem yazdıklarınızı. Kayseri içinde dağılacağız usta birliklere.

Benimde yaklaşıyor askerlik vakti hayırlı teskereler. Bu arada ismi neden değiştin güzeldi seninki alışmıştık. Marka değerindeydi :)

Leonadias
16.Ocak.2015, 21:46
Atarsa 230.. :D

BaGa TaRKaN
25.Mart.2015, 17:40
Atarsa 230.. :D

Daha 2 Kısa Dönem Gönderirsin Heralde :zuhaha

Leonadias
04.Nisan.2015, 10:47
Daha 2 Kısa Dönem Gönderirsin Heralde :zuhaha

Hahaha komik adam :D
üzerinden 80 gün geçmiş 150 dioz bu aralar :D

Cengo
03.Haziran.2015, 11:23
Son 12 saat 30 dk. Bitti :)

europeanconquer
03.Haziran.2015, 11:30
Ben de diyorum saatlerce tartıştığım Cengiz abim nerelerde :D

Geçmiş olsun abi.

BaGa TaRKaN
03.Haziran.2015, 11:41

Hacı Geçmiş Olsun Ama Ben Olsam Dönmezdim Askerden :D

Döndüğünde Burada Çok İş Var Yapılacak Bir Sürü Yama Var :D

Cengo
03.Haziran.2015, 12:03
Sağolun. Batının en zor Jandarma bölüğündeydik (6-7 saat nöbet + 8 saat görev). Bitirdik şükürler olsun. Son 87 günün 85 günü hazır kıtaydım. Bol bol geceleri tv izleme şansım da oldu, gündemi takip edebildim. Ona rağmen sıkıtılıydı. Cezaevi Jandarma kısmet olmaz hiç kimseye buradan umarım.

E.Cartman
03.Haziran.2015, 14:24
Sağolun. Batının en zor Jandarma bölüğündeydik (6-7 saat nöbet + 8 saat görev). Bitirdik şükürler olsun. Son 87 günün 85 günü hazır kıtaydım. Bol bol geceleri tv izleme şansım da oldu, gündemi takip edebildim. Ona rağmen sıkıtılıydı. Cezaevi Jandarma kısmet olmaz hiç kimseye buradan umarım.
Hadi hayırlı olsun abi de Cengo nedir ya neden değiştirdin ABOOO'yu vallahi de üzüldüm

Cengo
04.Haziran.2015, 01:41
Sağolasın Özgür. Çok demodeydi, 17 yaşında aldım o nicki. Çocukça kalıyordu artık. Neyse bu da güzel, ismimin kısaltması.

Tezkereyi aldım ve bölükten ayrıldım. Şu an teyzemdeyim. Bitti sonunda Allah'a şükür.

IcedEarth
04.Haziran.2015, 20:50
Manisa'da 21 günlük acemi süreci, Kandıra'da 2 hafta Emniyet Muhafız takımı ve kalan 4.5 ay da inzibat olarak yaptığım askerlik görevimin son içtimasına sabah 8'de çıktım. Sivil kıyafetimle çıktığım bu içtimanın ardından kışlayı şınavlar ve coplar eşliğinde terkettim. Şu anda 5 aylık aradan sonra evimdeyim. Teskere güzel şey :zuhaha

Leonadias
11.Haziran.2015, 00:51
Atarsa 49 BaGa Tarkan :D

BaGa TaRKaN
11.Haziran.2015, 00:56
49'mu :D Adam mı Öldürdün Leo :n:

Leonadias
11.Haziran.2015, 22:49
Ulaa hep bir olayın var dayııı :)

Leonadias
04.Temmuz.2015, 21:51
Atarsa Eskişehir

europeanconquer
05.Temmuz.2015, 00:21
1 Ağustos'ta bitiyor demek,hadi bakalım geçmiş olsun şimdiden.

Leonadias
20.Temmuz.2015, 01:04
Ne atlet ne don atarsa 10

BaGa TaRKaN
20.Temmuz.2015, 11:38
Sende Bitirdin Askerliği Hadi İyisin.

Ben Olsam Orada Kalırdım Leo :D Tam Senlik Yer Bir Yerden Sonra Psikopata Bağlarsın Kurtulurum Bende :zuhaha

Leonadias
25.Temmuz.2015, 22:35
Psikopat olduğumu düşünüyorum açıkçası epey değiştirdi beni burası kişilik anlamında yıprandım biraz insanlık açısından iyi niyetim azaldı ne kadar iki yüzlü insanlar varmış güvendiğin insanlar boş insanlarmis. Kısacası insanların ne mal olduğunu ogreniyorsun bir yandan insan sarrafi oluyorsun resmen

Leonadias
25.Temmuz.2015, 22:36
Her şeye rağmen 2 saat sonra atarsa 4

ForsakeN
26.Temmuz.2015, 14:22
Ağustos 5'te ben de askerim inşallah. Acemi Kastamonu, Usta birliği Batman İl jandarma. Hadi hayırlısı

Leonadias
02.Ağustos.2015, 19:14
Dün itibariyle askerliğimi bitirdim, çok şükür

satilikaraba
29.Temmuz.2016, 17:37
bende şubatta gidiyorum Allahın izniyle bakalım inşallaah seneye diner bu hainleri temizlerler.

satılık araba (http://www.neistersen.com.tr/) sitesinden gönderildi.

daimy2017
10.Aralık.2017, 19:55
herkese hayırlı tezkereler, Allah kimseyi utandırmasın, yoldan çıkarmasın.

Leonadias
04.Nisan.2021, 17:19
askerliğimi bitireli neredeyse 6 sene olacak güzelim forumda ben bitirdikten sonra 2 kişi yazmış. Ne üzücü şu forumun şu hali :(
hala ara sıra girip bakıyorum, neler var diye keşke eskisi gibi olsa her şey.

BaGa TaRKaN
08.Nisan.2021, 12:07
askerliğimi bitireli neredeyse 6 sene olacak güzelim forumda ben bitirdikten sonra 2 kişi yazmış. Ne üzücü şu forumun şu hali :(
hala ara sıra girip bakıyorum, neler var diye keşke eskisi gibi olsa her şey.

Leo Sen Bitirdiysen Herkes Bitirir. O Yüzden Senden Sonra Bu Konu Kapanmış Önemini Yitirmiş (: :zuhaha

El Barto
09.Nisan.2021, 23:17
Leo askerden geldikten sonra tsk zirvede bırakalım bu işi deyip askerliği kaldırdı. O gün bugündür askerlik yapılmıyor. xd

goosfraba
18.Nisan.2021, 21:28
aygün her fırsatta şafak story'si atıyor. adamla beraber bir askerlik daha bitirmiş gibi oldum.

https://i.hizliresim.com/5DJnZm.jpg (https://hizliresim.com/5DJnZm)

BaGa TaRKaN
19.Nisan.2021, 19:00
Aygün'ü TSK'ya Almaları Başlı Başına Bir Hata :mad: TSK Bile Adamdan Kurtulmak İstiyor :s7: